Tasvir-i Şikayet

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Tasvir-i Şikatet"
Akvaryum albümünden Oya-Bora şarkısı
Yayımlanma20 Kasım 1987 (1987-11-20)
Kaydedilme1987
TarzPop
Süre2:38
ŞirketErdal Müzik
YazarBora Ebeoğlu
BesteciBora Ebeoğlu
YapımcıDurmuş Çolak
Çakır Çorluk
Akvaryum şarkı listesi
"Tasvir-i Şikatet"

"Tasvir-i Şikayet", Türk müzik grubu Oya-Bora'nın (o dönemki adlarıyla Grup Denk) 1987 tarihli Akvaryum albümünde yayınlanan tek parçadır. Albümün yapımcılığını Durmuş Çolak ve Çakır Çorluk üstlenmiştir. "Tasvir-i Şikayet" albümün sekizinci parçasıdır ve süresi 2:38'dir. Albümün kayıtlarından önce yazılan tek parçadır. "Tasvir-i Şikayet" adlı parçanın sözleri ve bestesi Bora Ebeoğlu'na aittir. Şarkının aranjesi Turhan Yükseler'ya aittir. Şarkıyı ilk kez albüm yayınlanmadan dört ay önce katıldıkları 1987 Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda seslendirmiş ve Çiğdem Talu Özel Ödülü'nu kazanmışlardır.

Şarkı hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Oya Küçümen ve Bora Ebeoğlu ilk kez 1986 yılında Melih Kibar vasıtasıyla bir araya geldiler ve bu dönemde Grup Denk adıyla bir grup kurdular. İlk kurulduğunda dört kişi olan gruptan iki kadın sanatçı daha sonra ayrılmış ve Oya-Bora yarışmalara katılarak kariyerlerine devam etmişlerdir. 1987 yılında Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'na söz ve müziğini Bora Ebeoğlu'nun yazdığı düzenlemelerini ise Turhan Yükseler'in yaptığı "Tasvir-i Şikayet" adlı parça ile katılıyorlar. Beşinci oldukları bu yarışmada Çiğdem Talu Özel Ödülü'nü kazanıyorlar. Ödülü ise müzikal birlikteliğini kısa süre önce bitirdikleri Melih Kibar'ın elinden almışlardır.[1] Bu yarışmadan sonra ilk albümlerinin kayıtları için stüdyoya girerler. Ağustos 1987 tarihinde albüm çalışmalarına başlarlar. Albümün yapımcılığını Durmuş Çolak, prodüktörlüğünü ise Çakır Çorluk üstlenmiştir. Turhan Yükseler albümün düzenlemelerini yapmıştır. Ayrıca synthesizer ve klavyede de yer almıştır. Davul programlamada Aykut Gürel, elektro gitarda Hakan Durak, perküsyonda Cengiz Tuncer ve gitarda Önder Keskinkılıç yer almıştır. Bu parça ile ikili müzik dünyasında adını duyurmayı başarmıştır.[2] Albümün yapımcılığını Durmuş Çolak ve Çakır Çorluk üstlenmiştir.

Teknik ekip[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "2. Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması - 1987". Müzik yarışması. türkpopmüzik.net. Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2023. 
  2. ^ "Oya-Bora - Akvaryum (Grup Denk)". Albüm. Discogs. Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2023.