Belli Belli

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Belli Belli"
"Belli Belli" kapağı
Saraylı albümünden Oya-Bora şarkısı
Yayımlanma14 Nisan 1995 (1995-04-14)
Kaydedilme1994
TarzPop
Süre4:13
ŞirketŞahin Özer Müzik
YazarBora Ebeoğlu
BesteciBora Ebeoğlu
YapımcıŞahin Özer
Saraylı şarkı listesi
"Belli Belli"

"Belli Belli", Türk müzik grubu Oya-Bora'nın 19 Aralık 1994 tarihinde piyasaya çıkan Saraylı albümünden yayınlanan üçüncü parçadır. Şahin Özer Müzik etiketiyle yayınlanan albümündeki yapımcılığını Şahin Özer üstlenmiştir. "Belli Belli" albümün beşinci parçasıdır ve süresi 4:13 dakikadır. Şarkının video klibi albüm yayınlandıktan dört ay sonra yayınlanmıştır. Albümden daha önce yayınlanan "Saraylı" ve "Yarısı Senin" parçalarından farklı tarzda pop tarzının yanı sıra alaturka ritimlerde duyulmaktadır.

Şarkı hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Oya-Bora, 1994 yılının sonunda yayınlanan Saraylı adlı dördüncü albümlerinden yayınlanan üçüncü video kliptir. Albümden dört ay sonra yayınlanan parçanın klibi ilk iki klibin aksine bir mekanda çekildi. Siyah-beyaz formatta yayınlanan klipte Oya-Bora'nın yanı sıra başta iki çocuk karakter ve birçok kişi yer almıştır. Nostaljik bir tema üzerine çekilen video klip yayınlandığı dönemde oldukça beğeni aldı.[1] Şarkıda klarnet çalan Hüsnü Şenlendirici'nin eşlik ettiği ilk profesyonel albüm çalışmasıdır ve kariyeri de bu albümle birlikte başlamıştır.[2]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Oya - Bora - Belli Belli". Magazin haberi. Youtube. 25 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2023. 
  2. ^ "Oya & Bora – Saraylı". Albüm. Discogs. Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2023.