Ara Beni

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Ara Beni"
"Ara Beni" kapağı
Seni Bana Yazmışlar albümünden Oya-Bora şarkısı
Yayımlanma15 Şubat 1993 (1993-02-15)
Kaydedilme1992
TarzPop, dans
Süre4:06
ŞirketŞahin Özer Müzik
YazarBora Ebeoğlu
BesteciBora Ebeoğlu
YapımcıŞahin Özer
Seni Bana Yazmışlar şarkı listesi
"Ara Beni"

"Ara Beni", Türk müzik grubu Oya-Bora'nın 4 Kasım 1992 tarihinde piyasaya çıkan Seni Bana Yazmışlar albümünden yayınlanan ikinci parçadır. Şahin Özer Müzik etiketiyle yayınlanan albümündeki yapımcılığını Şahin Özer üstlenmiştir. "Seni Bana Yazmışlar" albümün ikinci parçasıdır ve süresi 4:05 dakikadır. Şarkının klibi albüm yayınlandıktan üç ay sonra yayınlanmıştır. Sözü ve müziği Bora Ebeoğlu'na ait olan parça 1993 yılının yazında radyolar ve televizyonlarda en çok çalınan şarkılardan birisi olmuştur.

Şarkı hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Oya-Bora, 1992 yılının sonunda yayınlanan Seni Bana Yazmışlar adlı üçüncü albümleriyle birlikte daha çok parçaya video klip çekmeye başladılar. "Seni Bana Yazmışlar" adlı parçanın ses getirmesinden sonra yayınlanan "Ara Beni" büyük bir çıkış yaparak albümün ön palana çıkan şarkılarından birisi oldu. Melih Çardak'ın hazırladığı dans koreografisi eşliğinde yeşil perde teknolojisi kullanılarak bir stüdyoda çekildi. Klipte ikilinin görüntüleri arka planda büyük olarak bazen de çoklu ekran olarak yer aldı.[1] Orijinal klibinin yanı sıra o dönemki eğlence programlarında parçaya farklı kliplerde çekildi.

Cover versiyonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Oya - Bora – Ara Beni". Video klip. Youtube. 25 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2023. 
  2. ^ "Emrah Karaduman ft. Çağla - Ara Beni, Single". Single. Apple Music. 8 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2023.