Miskin (şarkı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Miskin"
"Miskin" kapağı
Seni Bana Yazmışlar albümünden Oya-Bora şarkısı
Yayımlanma12 Ekim 1993 (1993-10-12)
Kaydedilme1992
TarzPop
Süre3:52
ŞirketŞahin Özer Müzik
YazarBora Ebeoğlu
BesteciKhaled
YapımcıŞahin Özer
Seni Bana Yazmışlar şarkı listesi
"Miskin"
Aşka Feda
(1993)

"Miskin", Türk müzik grubu Oya-Bora'nın 4 Kasım 1992 tarihinde piyasaya çıkan Seni Bana Yazmışlar albümünden yayınlanan dördüncü parçadır. Şahin Özer Müzik etiketiyle yayınlanan albümündeki yapımcılığını Şahin Özer üstlenmiştir. "Seni Bana Yazmışlar" albümün altıncı parçasıdır ve süresi 3:52 dakikadır. Şarkının klibi albüm yayınlandıktan bir yıla yakın bir sonra yayınlanmıştır. Sözleri Bora Ebeoğlu'na ait olan parçanın bestesi Cezayir'li müzisyen Khaled'e aittir.

Şarkı hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Oya-Bora, 1992 yılının sonunda yayınlanan Seni Bana Yazmışlar adlı üçüncü albümlerinden yayınlanan dördüncü video kliptir. Albümden daha önce yayınlanan "Seni Bana Yazmışlar", "Ara Beni" ve "Sevme Zamanı" gibi parçalar büyük başarı sağlayarak olumlu tepkiler almıştır.[1] Bora Ebeoğlu'nun sözlerini yazdığı parça Cezayir'li müzisyen Khaled'in parçasından uyarlanmıştır. Parçanın klibi İstanbul'da yer alan bir eğlence merkezinde çekilmiştir.[2]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Oya & Bora - Seni Bana Yazmışlar". Apple Music. Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2023. 
  2. ^ "Oya - Bora – Miskin". Video klip. Youtube. 25 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2022.