Aşka Feda

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Aşka Feda"
"Aşka Feda" kapağı
Seni Bana Yazmışlar albümünden Oya-Bora şarkısı
Yayımlanma5 Kasım 1993 (1993-11-05)
Kaydedilme1992
TarzPop
Süre3:50
ŞirketŞahin Özer Müzik
YazarBora Ebeoğlu
BesteciBora Ebeoğlu
YapımcıŞahin Özer
Seni Bana Yazmışlar şarkı listesi
"Aşka Feda"
Saraylı
(1994)

"Aşka Feda", Türk müzik grubu Oya-Bora'nın 4 Kasım 1992 tarihinde piyasaya çıkan Seni Bana Yazmışlar albümünden yayınlanan beşinci ve son parçadır. Şahin Özer Müzik etiketiyle yayınlanan albümündeki yapımcılığını Şahin Özer üstlenmiştir. "Seni Bana Yazmışlar" albümün dokuzuncu parçasıdır ve süresi 3:50 dakikadır. Şarkının klibi albüm yayınlandıktan bir yıl sonra yayınlanmıştır. Sözü ve müziği Bora Ebeoğlu'na ait olan parçanın bestesi Cezayir'li müzisyen Khaled'e aittir.

Şarkı hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Oya-Bora, 1992 yılının sonunda yayınlanan Seni Bana Yazmışlar adlı üçüncü albümlerinden yayınlanan beşinci ve son video kliptir. Albümden daha önce "Seni Bana Yazmışlar", "Ara Beni", "Sevme Zamanı" ve "Miskin" gibi parçalar yayınlandı. Bu parçalarla birlikte albüm 90'lı yılların klasik albümleri arasına girdi.[1] "Aşka Feda"'nın klibi bir önceki "Miskin" adlı şarkının klibiyle aynı mekanda çekilmiştir. Mekan'ın farklı bölümünde çekilen "Aşka Feda" klibi daha sonra yayınlanarak albümden yayınlanan son parça olmuştur.[2]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Oya & Bora - Seni Bana Yazmışlar". Apple Music. Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2023. 
  2. ^ "Oya - Bora – Aşka Feda". Video klip. Youtube. 25 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Kasım 2022.