Aşk-ı Memnu (şarkı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Aşk-ı Memnu"
Oya-Bora single
Yayımlanma9 Temmuz 2020
FormatDijital indirme
Kaydedilme1989
TarzPop
Süre3:02
ŞirketOssi Müzik
YazarBora Ebeoğlu söz
Turhan Yükseler müzik
YapımcıHakan Eren
Bora Ebeoğlu
Oya-Bora single kronolojisi
"Paydos"
(2020)
"Aşk-ı Memnu"

Aşk-ı Memnu, Türk müzik ikilisi Oya-Bora'nın bir şarkısı. Şarkıyı ilk kez 11 Mart 1989 tarihinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nda seslendirmişlerdir. 9 Temmuz 2020 tarihinde Ossi Müzik tarafından single olarak yayınlanmıştır. Sözlerini Bora Ebeoğlu'nun yazdığı parçanın bestesini ve düzenlemelerini Turhan Yükseler yaptı. Yarışmada sergiledikleri performansla 37 puan alarak yedinci olmuşlardır.

Arka plan[değiştir | kaynağı değiştir]

Şarkı ilk kez 11 Mart 1989 tarihinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'mda seslendirmişlerdir. O dönemki isimleriyle Grup Denk olarak yarışmaya katılan ikili yarışmada sergiledikleri performansla 37 puan alarak yedinci olmuşlardır. Pop tarzında seslendirdikleri şarkının geri vokallerinde Cezmi Başeğmez, İsmail Soyberk ve Cengiz Maltepe yer aldı.[1]

Kazanan şarkı sekiz bölgesel jüri tarafından belirlendi. En çok puanı toplayan Grup Pan oldu. Oya-Bora'nın yanı sıra Emel-Erdal, Sertab Erener, Fatih Erkoç, Seden Gürel, Jale, Kayahan, MFÖ, İzel, Mirkelam, İskender Paydaş ve Demet Sağıroğlu gibi birçok sanatçıda yarışmaya katılanlar arasında yer aldı. Bora Ebeoğlu'nun sözlerini yazdığı parçanın bestesini ve düzenlemesini Turhan Yükseler yaptı. "Aşk-ı Memnu", 9 Temmuz 2020 tarihinde Ossi Müzik etiketiyle dijital platformlarda single olarak yayınlandı.[2]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Grup Denk - Aşk-ı Memnu". Müzik yarışması. TRT 1, Youtube. 27 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2023. 
  2. ^ "Oya Bora - Aşk-ı Memnu". Single. Apple Music. 9 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2022.