Kapasitelerine göre Avrupa'daki stadyumlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Camp Nou 99,786 seyirci kapasitesi ile Avrupa'nın en büyük stadyumudur

Avrupa'nın en büyük futbol stadyumları listesi Avrupa kıtası sınırları içerisinde yer alan stadyumları kapsar. Bu listede stadyumlar resmi federasyonlarca belirlenen kapasitelere göre sıralanmışlardır. UEFA'ya göre bulunan ülkelerin Avrupa sınırları içerisinde olmayan stadyumları bu listeye dahil edilmemiştir. Mesela Kafkasya ,Türkiye ve Rusya'nın hem Avrupa hem de Asya kıtasında toprakları vardır. Bu ülkelerin Asya veya diğer kıtalarda bulunan stadyumları bu listede yoktur. Avrupa'nın en büyük stadyumu FC Barcelona tarafından kullanılan Nou Camp'tır. Bu stadyum yaklaşık 99.000 seyirci kapasitelidir. İkinci büyük stadyum ise İngiltere'de inşaası tamamlanan Wembley Stadyumu'dur. Londra'da yeralan bu stadyum da yaklaşık 90.000 kişi kapasitelidir. Aşağıdaki listede planlama aşamasında ya da yapım aşamasında yer almayan en az 40.000 koltuk kapasiteli Avrupa'daki tüm stadyumların listesi bulunmaktadır. Kapasitesinin yanı sıra, yer, kullanan kulüp ve stadyumun açılış yılı gibi bilgiler de bu listeye eklenmiştir.

Açıklama[değiştir | kaynağı değiştir]

  • İsim: Stadın ülke federasyonlarınca onaylanmış adı
  • Kapasite: Stadın UEFA tarafından onaylanmış koltuk kapasitesi
  • Şehir: Stadın inşa edildiği şehir
  • Ülke: Stadın inşa edildiği ülke
  • Takım: Stadı kullanan kulüp ya da kulüpler
  • Açılış: Stadyumun hizmete girdiği tarih

Mevcut stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Wembley Stadyumu 90.000 seyirci kapasitesi ile Avrupa'nın en büyük ikinci stadyumudur.
Santiago Bernabéu Stadyumu 81.044 seyirci kapasitesi ile Avrupa'nın en büyük altıncı stadyumudur.

En az 25.000 kapasitedeki stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Stadyum Kapasite Şehir Ülke Ev sahibi Yapım Kategori
Camp Nou 99.354[1] Barselona İspanya İspanya FC Barcelona, Katalonya millî futbol takımı 1957 4 Yıldızlı[2][3]
Wembley Stadyumu 90.000[4] Londra İngiltere İngiltere FA, İngiltere millî futbol takımı 2007 4 Yıldızlı
Croke Park 82.300[5] Dublin İrlanda irlanda İrlanda Atletizm Federasyonu 1913
Twickenham Stadyumu 82.000[6] Londra İngiltere İngiltere Ragbi Futbol Birliği, İngiltere Millî Ragbi Takımı 1909
Fransa Stadyumu 81.338[7] Saint-Denis Fransa Fransa Fransa millî futbol takımı, Fransa Millî Ragbi Takımı, Stade Français*, Racing Métro 92*, 2003 Dünya Atletizm Şampiyonası, Coupe de France, Coupe de la Ligue finalleri ve Top 14 play-offlarına ev sahipliği yapmıştır. 1998 4 Yıldızlı
Santiago Bernabéu Stadyumu 81.044[8] Madrid İspanya İspanya Real Madrid CF 1947 4 Yıldızlı
Lujniki Stadyumu 81.000[9] Moskova Rusya Rusya 1980 Yaz Olimpiyatları ve 2013 Dünya Atletizm Şampiyonası ev sahibi, Rusya millî futbol takımı *2018 FIFA Dünya Kupası için yenilenmekte 1956 4 Yıldızlı
Signal Iduna Park
(Westfalenstadion)
80.667[10] Dortmund Almanya Almanya Borussia Dortmund 1974
Giuseppe Meazza Stadyumu
(San Siro)
80.018[11] Milano İtalya İtalya AC Milan, FC Internazionale Milano 1926 4 Yıldızlı
Londra Olimpiyat Stadyumu 80.000 (sürekli 54.000) Londra İngiltere İngiltere 2012 Yaz Olimpiyatları ve 2012 Paralimpik Yaz Oyunları ev sahibi, 2016-17 sezonundan itibaren West Ham United FC 2012
Atatürk Olimpiyat Stadyumu 76.092[12] İstanbul Türkiye Türkiye Beşiktaş, Türkiye millî futbol takımı* 2001 4 Yıldızlı
Old Trafford 75.635[13] Manchester İngiltere İngiltere Manchester United FC, Ragbi Süper Lig Büyük Final ev sahibi 1910 4 Yıldızlı
Berlin Olimpiyat Stadyumu (Olympiastadion) 74.649[14] Berlin Almanya Almanya 1936 Yaz Olimpiyatları ve 2009 Dünya Atletizm Şampiyonası ev sahibi. Hertha Berlin 1936 4 Yıldızlı
Milenyum Stadyumu 74.500 Cardiff Galler Galler Galler Ragbi Birliği 1999 4 Yıldızlı
Olimpiyat Stadyumu 72.698[15] Roma İtalya İtalya 1960 Yaz Olimpiyatları ve 1987 Dünya Atletizm Şampiyonası ev sahibi, SS Lazio, AS Roma, Geçici olarak İtalya Millî Ragbi Takımı'nın* ev sahibi 1930 4 Yıldızlı
Allianz Arena 71.137[16] Münih Almanya Almanya FC Bayern München, TSV 1860 München 2005 4 Yıldızlı
Millî Olimpiyat Spor Kompleksi 70.050[17] Kiev  Ukrayna Ukrayna millî futbol takımı, FK Dinamo Kyiv, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası 1923 4 Yıldızlı
Olimpiyat Stadyumu (Atina) 69.618[18] Atina Yunanistan Yunanistan 2004 Yaz Olimpiyatları, 2004 Paralimpik Yaz Oyunları ve 1997 Dünya Atletizm Şampiyonası ev sahibi. AEK 1982 4 Yıldızlı
Olimpiyat Stadyumu (Münih) 69.250[19] Münih Almanya Almanya 1972 Yaz Olimpiyatları ev sahibi, atletizm 1972
Bakü Olimpiyat Stadyumu 68.000 Bakü Azerbaycan Azerbaycan 2015 Avrupa Oyunları, atletizm 4 Yıldlzlı
Vélodrome Stadyumu 67.371 Marsilya Fransa Fransa Olympique de Marseille, Fransa Millî Ragbi Takımı*, RC Toulonnais* 1937 4 Yıldızlı
Murrayfield Stadyumu 67.144 Edinburgh İskoçya İskoçya İskoçya Millî Ragbi Takımı, Edinburgh Ragbi 1925
Estádio da Luz 65.647 Lizbon Portekiz Portekiz SL Benfica, 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2014 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali ev sahibi 2003 4 Yıldızlı
Veltins-Arena
(Arena Auf Schalke)
61.673 Gelsenkirchen Almanya Almanya Schalke 04 2001 4 Yıldızlı
Mercedes-Benz Arena
(Neckarstadion)
60,441 Stuttgart Almanya Almanya VfB Stuttgart 1933
Celtic Park 60.355 Glasgow İskoçya İskoçya Celtic FC 1892
Emirates Stadyumu 60.338 Londra İngiltere İngiltere Arsenal FC ve Avrupa'da oynadığı maçlarda Brezilya millî futbol takımı kullanmaktadır. 2006 4 Yıldızlı
Stadio San Paolo 60.240 Napoli İtalya İtalya SSC Napoli 1959
Stadion Narodowy 58,500 Varşova  Polonya Polonya millî futbol takımı, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası 2011 4 Yıldızlı
Stadio San Nicola 58.248 Bari İtalya İtalya Bari 1990
Estadio Olímpico de Sevilla 57.619 Sevilla İspanya İspanya atletizm, İspanya millî futbol takımı* 1999 4 Yıldızlı
Imtech Arena
(Volksparkstadion)
57.000 Hamburg Almanya Almanya Hamburger SV 1953 4 Yıldızlı
Dinamo Arena 56.000[20] Tiflis Gürcistan Gürcistan Dinamo Tbilisi, Gürcistan millî futbol takımı 1976
Ferenc Puskás Stadyumu 56.000[21] Budapeşte Macaristan Macaristan Macaristan millî futbol takımı 1953
Estadi Olímpic Lluís Companys 55.926 Barselona İspanya İspanya 1992 Yaz Olimpiyatları ev sahibi. Atletizm 1927 4 Yıldızlı
Arena Națională 55.634 Bükreş Romanya Romanya Romanya millî futbol takımı 2011 4 Yıldızlı
Rajko Mitić Stadyumu 55.538 Belgrad Sırbistan Sırbistan Crvena Zvezda 1963
Stadion Śląski 55.477[22] Chorzów/Katowice Polonya Polonya Polonya millî futbol takımı (2012) 1956
Estadio Mestalla 55.000 Valensiya İspanya İspanya Valencia CF 1923
Esprit Arena 54.600 Düsseldorf Almanya Almanya Fortuna Düsseldorf 2004
Vicente Calderón Stadyumu 54.581 Madrid  İspanya Atlético Madrid 1966 4 Yıldızlı
Friends Arena 54.329 Stockholm İsveç İsveç AIK Fotboll, İsveç millî futbol takımı 2012 4 Yıldızlı
Hrazdan Stadyumu 54.208[23] Erivan Ermenistan Ermenistan FC Ararat Yerevan, Ermenistan millî futbol takımı 1971
Borussia-Park 54.067 Mönchengladbach Almanya Almanya Borussia Mönchengladbach 2004
Semple Stadyumu 53,500 Thurles İrlanda İrlanda Tipperary GAA 1910
San Mamés 53.332 Bilbao  İspanya Athletic Bilbao, Bask Bölgesi millî futbol takımı 2013 4 Yıldızlı
Amsterdam Arena 53.052 Amsterdam Hollanda Hollanda AFC Ajax 1996 4 Yıldızlı
Türk Telekom Stadyumu
(Ali Sami Yen Spor Kompleksi)
52.652[24] İstanbul Türkiye Türkiye Galatasaray 2011 4 Yıldızlı
St James' Park 52.387 Newcastle upon Tyne İngiltere İngiltere Newcastle United FC 1886 4 Yıldızlı
Donbass Arena 52.187 Donetsk Ukrayna Ukrayna FK Şahtar Donetsk, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahibi 2009 4 Yıldızlı
Hampden Park 52.025 Glasgow İskoçya İskoçya İskoçya millî futbol takımı, Queen's Park FC 1903 4 Yıldızlı
Estádio do Dragão 52.000 Porto Portekiz Portekiz FC Porto 2003 4 Yıldızlı
Aviva Stadyumu
(Lansdowne Road)
51.700 Dublin İrlanda İrlanda irlanda Millî Ragbi Takımı, İrlanda millî futbol takımı, IRFU, FAI 2010 4 Yıldızlı
Estadio Benito Villamarín 51.700[25] Sevilla İspanya İspanya Real Betis 1929
De Kuip 51.577 Rotterdam Hollanda Hollanda Feyenoord, KNVB Beker finallerine ev sahipliği 1937 4 Yıldızlı
Commerzbank-Arena
(Waldstadion)
51.500[26] Frankfurt Almanya Almanya Eintracht Frankfurt 1925
İzmir Atatürk Stadyumu 51.295[27] İzmir Türkiye Türkiye Göztepe SK, Altay SK, Türkiye millî futbol takımı* 1971
Ibrox Stadyumu 50.987[28] Glasgow İskoçya İskoçya Rangers FC 1899 4 Yıldızlı
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu 50.509[29] İstanbul Türkiye Türkiye Fenerbahçe 2006 4 Yıldızlı
Estádio José Alvalade 50.466 Lizbon Portekiz Portekiz Sporting CP 2003 4 Yıldızlı
RheinEnergieStadion
(Müngersdorfer Stadion)
50.374 Köln Almanya Almanya 1. FC Köln 2004
Pierre Mauroy Stadyumu 50.186 Lille Fransa Fransa Lille OSC 2012 4 Yıldızlı
Kral Baudouin Stadyumu 50.093 Brüksel Belçika Belçika Belçika millî futbol takımı 1930
Ernst Happel Stadyumu 50.000 Viyana Avusturya Avusturya Avusturya millî futbol takımı, Rapid Vienna*, Austria Vienna* 1931 4 Yıldızlı
Grundig Stadion
(Frankenstadion)
50.000 Nürnberg Almanya Almanya 1. FC Nürnberg 1928
Gaelic Grounds 49.866 Limerick İrlanda irlanda Limerick GAA 1928
Fritz Walter Stadyumu 49.780[30] Kaiserslautern Almanya Almanya 1. FC Kaiserslautern 1920
AWD-Arena
(Niedersachsenstadion)
49.000 Hanover  Almanya Hannover 96 1954
Stadium of Light 49.000 Sunderland İngiltere İngiltere Sunderland 1997
Etihad Stadyumu 47.805 Manchester İngiltere İngiltere Manchester City FC 2002 4 Yıldızlı
Stadio Artemio Franchi 47.282 Florensa İtalya İtalya ACF Fiorentina 1931
Prensler Parkı 46.480 Paris Fransa Fransa Paris Saint-Germain FC 1897
Estadio Ramón Sánchez Pizjuán 45.500 Sevilla İspanya İspanya Sevilla FC 1957
Otkrytie Arena 45.360 Moskova  Rusya Spartak Moskova 2014 4 Yıldızlı
Anfield 45.276 Liverpool İngiltere İngiltere Liverpool FC 1884
Kazan Arena 45.105 Kazan  Rusya Rubin 2013 4 Yıldızlı
Panathinaiko Stadyumu 45.000 Atina Yunanistan Yunanistan 1896 Yaz Olimpiyatları 1896
Red Bull Arena
(Zentralstadion)
44.345 Leipzig Almanya Almanya RB Leipzig 1954
PGE Arena Gdańsk 43.615 Gdańsk  Polonya Lechia Gdańsk, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası 2011 4 Yıldızlı
Páirc Uí Chaoimh 43.550 Cork City İrlanda irlanda Cork GAA 1976
Vasil Levski Ulusal Stadyumu 43.530 Sofya Bulgaristan Bulgaristan Bulgaristan millî futbol takımı 1953
Vodafone Park 43.700 İstanbul Türkiye Türkiye Beşiktaş 2016 4 Yıldızlı
Şehir Stadyumu 43.269[31] Poznań Polonya Polonya KKS Lech Poznań, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası 1980
Fitzgerald Stadyumu 43.180 Killarney İrlanda İrlanda Kerry GAA 1936
Stade Gerland 43.051 Lyon Fransa Fransa Olympique Lyonnais 1926
Ullevi 43.000 Göteborg İsveç İsveç 1995 Dünya Atletizm Şampiyonası and 2006 Avrupa Atletizm Şampiyonası ev sahibi, Göteborg derbileri 1958
Villa Park 42.788 Birmingham İngiltere İngiltere Aston Villa FC 1897
Stadion Miejski 42.771[32] Wrocław  Polonya Śląsk Wrocław, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası 2011
Weserstadion 42.500 Bremen Almanya Almanya SV Werder Bremen 1923
Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu 41.981 Konya Türkiye Türkiye Konyaspor 2014
McHale Park 42.000 Castlebar İrlanda İrlanda Mayo GAA 1931
Stamford Bridge 41.841 Londra İngiltere İngiltere Chelsea FC 1877
Ramat Gan Stadyumu 41.583 Ramat Gan İsrail İsrail Makkabi Tel Aviv, Makkabi Hayfa (futbol takımı), İsrail millî futbol takımı 1951
Juventus Stadyumu 41.254 Torino İtalya İtalya Juventus FC 2011 4 Yıldızlı
Bollaert-Delelis Stadyumu 41.233 Lens Fransa Fransa RC Lens 1932
Dinamo Stadyumu 41.040 Minsk Beyaz Rusya Beyaz Rusya FC Minsk, Beyaz Rusya millî futbol takımı 1934
Helsinki Olimpiyat Stadyumu 40.600 Helsinki Finlandiya Finlandiya 1952 Yaz Olimpiyatları, 1983 Dünya Atletizm Şampiyonası ve 2005 Dünya Atletizm Şampiyonası ev sahibi, Finlandiya millî futbol takımı 1938
Estadi Cornellà-El Prat 40.500 Barselona/Cornellà İspanya İspanya RCD Espanyol 2009 4 Yıldızlı
Goodison Park 40.394 Liverpool İngiltere İngiltere Everton FC 1892
Stadio San Filippo 40.200 Messina İtalya İtalya Messina 2004
Metalist Stadyumu 40.003 Harkiv Ukrayna Ukrayna FC Metalist Kharkiv, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası 1926
Fisht Olimpiyat Stadyumu 40.000 Soşi  Rusya FC Zhemchuzhina-Sochi 2013 4 Yıldızlı
Hillsborough Stadyumu 39.814 Sheffield İngiltere İngiltere Sheffield Wednesday FC 1899
Elland Road 39.460[33] Leeds İngiltere İngiltere Leeds United 1897
Stadio Renato Dall'Ara 39.444 Bologna İtalya İtalya Bologna FC 1909 1927
Stadio Marcantonio Bentegodi 39.211 Verona İtalya İtalya AC ChievoVerona, Hellas Verona FC 1963
Estadio Manuel Martínez Valero 38.750 Elx İspanya İspanya Elche CF 1976
St. Jakob-Park 38.512 Basel İsviçre İsviçre FC Basel 2001
Stade de la Beaujoire 38.285 Nantes Fransa Fransa FC Nantes 1984
Parken 38.065 Kopenhag Danimarka Danimarka FC København 1992
Stadio Renzo Barbera 37.619 Palermo İtalya İtalya US Città di Palermo 1932
Estádio Nacional 37.593 Oeiras Portekiz Portekiz Taça de Portugal Finali 1944
Stadio Arechi 37.245 Salerno İtalya İtalya Salernitana Calcio 1919 1991
Maksimir Stadyumu 37.168 Zagreb Hırvatistan Hırvatistan Dinamo Zagreb, Hırvatistan millî futbol takımı* 1912
Kazhimukan MunaitpasovStadyumu 37.000 Çimkent  Kazakistan FC Ordabasy 1969
Cebeci İnönü Stadyumu 37.000[29] Ankara Türkiye Türkiye Hacettepe, Ankara Demirspor 1967
Stadio Luigi Ferraris 36.536 Cenova İtalya İtalya Genoa CFC, UC Sampdoria 1911
Stadio Via del Mare 36.285 Lecce İtalya İtalya US Lecce 1966
White Hart Lane 36.257 Londra İngiltere İngiltere Tottenham Hotspur FC 1899
St. Tiernach's Park 36.000 Clones İrlanda İrlanda Monaghan GAA 1944
Asim Ferhatović Hase Stadyumu 35.630 Saraybosna Bosna-Hersek Bosna-Hersek FK Sarajevo, Bosna-Hersek Millî futbol takımı 1947
Allianz Riviera 35.624 Nice  Fransa OGC Nice 2013
Geoffroy Guichard Stadyumu 35.616 Saint-Étienne Fransa Fransa AS Saint-Étienne 1931
Estadio La Rosaleda 35.530 Málaga İspanya İspanya Málaga CF 1941
Belediye Stadyumu (Toulouse) 35.472 Toulouse Fransa Fransa Toulouse FC, Stade Toulousain* 1937
Ludwigspark Stadion 35.303 Saarbrücken Almanya Almanya 1. FC Saarbrücken 1953
Boleyn Ground 35.303 Londra İngiltere İngiltere West Ham United FC 1904
Riverside Stadyumu 35,100 Middlesbrough İngiltere İngiltere Middlesbrough FC 1995
Stadion Poljud 35.000 Split Hırvatistan Hırvatistan Hajduk Split 1979
Wrocław Olimpiyat Stadyumu 35.000 Wrocław Polonya Polonya Sparta Wrocław 1928
Philips Stadion 35.000 Eindhoven Hollanda Hollanda PSV 1913
Arena Lviv 34.915 Lviv  Ukrayna FC Karpaty Lviv, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası 2011
Riazor 34.600 A Coruña İspanya İspanya Deportivo de A Coruña 1940
La Romareda 34.596 Zaragoza İspanya İspanya Real Zaragoza 1957
Grotenburg Stadion 34.500 Krefeld Almanya Almanya KFC Uerdingen 05 1927
Stade Chaban-Delmas 34.327 Bordeaux Fransa Fransa FC Girondins de Bordeaux 1938
Chornomorets Stadyumu 34.164 Odessa  Ukrayna FC Chornomorets Odesa 2011
Coface Arena 34.034[34] Mainz  Almanya 1. FSV Mainz 05 2011
Teddy Stadyumu 34.000 Kudüs İsrail İsrail Beitar Jerusalem, Hapoel Jerusalem, Hapoel Katamon Jerusalem 1991
Pride Park Stadyumu 33.597 Derby İngiltere İngiltere Derby County FC 1997
Karaiskakis Stadyumu 33.334 Pire Yunanistan Yunanistan Olympiacos, Yunanistan millî futbol takımı 2004 4 Yıldızlı
Stadion Miejski 33.268[35] Kraków Polonya Polonya Wisła Kraków 1953
Metallurg Stadyumu 33.220 Samara Rusya Rusya Krılya Sovetov 1957
Nueva Condomina 33.045 Murcia İspanya İspanya Real Murcia 2006
Khimik Stadyumu 33.000 Kemerovo  Rusya HC Kuzbass 1947
Tele2 Arena 33.000 Stockholm  İsveç Djurgårdens IF, Hammarby IF 2013
Dan Păltinişanu Stadyumu 32.972 Timişoara Romanya Romanya FCU Politehnica Timişoara 1964
New Tivoli 32.960 Aachen  Almanya Alemannia Aachen 2009
Stade de la Mosson 32.939[36] Montpellier  Fransa Montpellier HSC 1972
Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu 32.864 Kayseri Türkiye Türkiye Kayserispor, Kayseri Erciyesspor 2009
Stadion FK Partizan 32,710 Belgrad Sırbistan Sırbistan FK Partizan 1949
Bramall Lane 32.702 Sheffield İngiltere İngiltere Sheffield United FC, Sheffield Eagles* 1855
St Mary's Stadyumu 32.689 Southampton İngiltere İngiltere Southampton FC 2001 4 Yıldızlı
Philip II Arena 32.580 Üsküp Makedonya Cumhuriyeti Makedonya FK Vardar, FK Rabotnički, Makedonya Cumhuriyeti millî futbol takımı* 1947
Estadio Balaídos 32.500 Vigo İspanya İspanya RC Celta de Vigo 1928
Republican Spartak Stadyumu 32.464 Vladikavkaz Rusya Rusya Alanya Vladikavkaz 1962
Stadio Nereo Rocco 32.454 Trieste İtalya İtalya US Triestina Calcio 1992
Rosenaustadion 32.354 Augsburg Almanya Almanya atletik 1951
Stadio Euganeo 32.336 Padova İtalya İtalya Calcio Padova 1994
King Power Stadyumu 32.262 Leicester İngiltere İngiltere Leicester City FC 2002
Estadio Anoeta 32,200 Donostia-San Sebastián İspanya İspanya Real Sociedad, Biarritz Olympique*, Aviron Bayonnais* 1993
Merkez Stadyumu (Volgograd) 32,120 Volgograd Rusya Rusya Rotor Volgograd 1964
Glücksgas Stadium 32,066 Dresden Almanya Almanya Dynamo Dresden 1923
Hristo Botev Stadium 32,000 Vratsa Bulgaristan Bulgaristan Botev Vratsa 1948
Wörthersee Stadyumu 32,000 Klagenfurt am Wörthersee Avusturya Avusturya SK Austria Kärnten 2007
Casement Park 32,000 Belfast Northern Ireland Antrim GAA 1953
Breffni Park 32,000 Cavan İrlanda Ireland Cavan GAA 1923
Slavia Stadium 32,000 Sofia Bulgaristan Bulgaristan PFK Slaviya Sofiya 1932
Stadio Flaminio 32,000 Roma İtalya İtalya 1959
Stade de Suisse 32,000 Bern İsviçre İsviçre BSC Young Boys 2005
Lord's Cricket Ground 32,000 Londra İngiltere İngiltere Marylebone Cricket Club, Middlesex County Cricket Club, İngiltere national cricket team* 1814
Tsentralnyi Profsoyuz Stadion 31,743 Voronezh Rusya Rusya FC Fakel Voronezh, FC FSA Voronezh 2003
Shakhtar Stadium 31,718 Donetsk Ukrayna Ukraine FK Şahtar Donetsk Reserves and Youth Team*, FC Metalurh Donetsk* 1936
Kuban Stadium 31,654[37] Krasnodar  Rusya Kuban 1960
Schauinsland-Reisen-Arena 31,500 Duisburg Almanya Almanya MSV Duisburg 2004
Ewood Park 31,367 Blackburn İngiltere İngiltere Blackburn Rovers FC 1882
Rewirpowerstadion
(Ruhrstadion)
31,328 Bochum Almanya Almanya VfL Bochum 1921
Estadio Gran Canaria 31,250 Las Palmas İspanya İspanya UD Las Palmas 2003
Tofiq Bahramov Stadium 31,200[38] Bakü  Azerbaycan Neftchi Baku, FK Baku, Azerbaycan millî futbol takımı 1951
Stade de la Route de Lorient 31,127 Rennes Fransa Fransa Stade Rennais FC 1912
Pepsi Arena 31,103 Varşova  Polonya Legia Warszawa 1930
Dnipro Stadium 31,003 Dnipropetrovsk Ukrayna Ukraine Dnipro 2008
Estádio Municipal de Aveiro 30,970 Aveiro Portekiz Portekiz SC Beira-Mar 2003
Sammy Ofer Stadium 30,874 Hayfa İsrail Israel Maccabi Haifa, Hapoel Haifa 2014 4 Star
American Express Community Stadium 30,750 Falmer İngiltere İngiltere Brighton & Hove Albion FC 2011
Impuls Arena 30,660 Augsburg Almanya Almanya FC Augsburg 2009
Stadio Friuli 30,642 Udine İtalya İtalya Udinese Calcio 1976
City Ground 30,602 Nottingham İngiltere İngiltere Nottingham Forest FC 1898
Terek Stadium 30,597 Grozni Rusya Rusya Terek Groznıy 2011
Carlos Tartiere 30,500 Oviedo İspanya İspanya Real Oviedo 2000
Cluj Arena 30,335 Cluj Napoca  Romanya Universitatea Cluj Napoca 2011
Portman Road 30,311 Ipswich İngiltere İngiltere Ipswich Town FC 1884
Estádio Algarve 30,305 Faro Portekiz Portekiz SC Farense, Louletano DC 2004
BayArena
(Ulrich-Haberland-Stadion)
30,210 Leverkusen  Almanya Bayer 04 Leverkusen 1932
Estádio Cidade de Coimbra 30,210 Coimbra Portekiz Portekiz Associação Académica de Coimbra - O.A.F. 2003
De Grolsch Veste 30,205 Enschede Hollanda Hollanda FC Twente 1998
Estádio Municipal de Braga 30,154 Braga Portekiz Portekiz SC Braga 2003
Rhein-Neckar-Arena 30,150 Sinsheim Almanya Almanya TSG 1899 Hoffenheim 2009
Estádio D. Afonso Henriques 30,146 Guimarães Portekiz Portekiz Vitória SC 1999
Central Stadium 30,133 Kazan Rusya Rusya Rubin 1960
Volkswagen Arena 30,122 Wolfsburg Almanya Almanya VfL Wolfsburg 2002
Tehelné pole 30,085 Bratislava Slovakya Slovakya Š.K. Slovan Bratislava, Slovakya millî futbol takımı 1940
Cenevre Stadyumu 30,084 Cenevre İsviçre İsviçre Servette FC 2003
Stade Maurice Dufrasne 30,023 Liège Belçika Belçika R. Standard de Liège 1909
St Andrews 30,009 Birmingham İngiltere İngiltere Birmingham City FC 1906
Anzhi-Arena 30,000 Kaspiysk  Rusya Anji 2003
Astana Arena 30,000 Astana  Kazakistan FC Lokomotiv Astana 2009
Malmö Stadion 30,000 Malmö İsveç Sweden athletics, IFK Malmö 1958
Molineux Stadium 30,000[39] Wolverhampton İngiltere İngiltere Wolverhampton Wanderers FC 1889
Estadio José Rico Pérez 30,000 Alicante İspanya İspanya Hércules CF 1974
Letzigrund Stadyumu 30,000 Zürih İsviçre İsviçre FC Zürich, Grasshopper Club Zürich 2007
Tivoli-Neu 30,000 Innsbruck Avusturya Avusturya Fußballclub Wacker Innsbruck 2000
Red Bull Arena 30,000 Salzburg Avusturya Avusturya FC Red Bull Salzburg 2003
Páirc Tailteann 30,000 Navan İrlanda Ireland Meath GAA 1935
Metalurh Stadium 29,783[40] Kryvyi Rih  Ukrayna FC Kryvbas Kryvyi Rih 1970
Wildparkstadion 29,699 Karlsruhe  Almanya Karlsruher SC 1955
El Molinón 29,538[41] Gijón  İspanya Real Sporting de Gijón 1908
Stade de la Meinau 29,230 Strasbourg  Fransa Strasbourg 1914
Georgi Asparuhov Stadium 29,200 Sofia Bulgaristan Bulgaristan Levski Sofya 1963
Millerntor-Stadion 29,063 Hamburg Almanya Almanya FC St. Pauli 1961
Jan Breydel Stadium 29,042 Bruges  Belçika Club Brugge, Cercle Brugge KSV 1975
Brøndby Stadium 29,000 Kopenhag  Danimarka Brøndby IF 1965
DKB-Arena
(Ostseestadion)
29,000 Rostock  Almanya FC Hansa Rostock 1954
Cardiff City Stadium 29,000 Cardiff Galler Galler Cardiff City FC 2009
Şanlıurfa GAP Stadyumu 28,965[42] Şanlıurfa  Türkiye Şanlıurfaspor 2009
Estádio Primeiro de Maio 28,800 Braga  Portekiz athletics, SCBraga B 1950
Lokomotiv Stadium 28,800[43] Moskova  Rusya Lokomotiv Moskva, Rusya millî futbol takımı* 2002
Reebok Stadium 28,723 Bolton İngiltere İngiltere Bolton Wanderers 1997
Toumba Stadium 28,703 Selanik  Yunanistan PAOK 1959
Britannia Stadium 28,383 Stoke-on-Trent İngiltere İngiltere Stoke City FC 1997
Stadionul Steaua 28,365[44] Bükreş  Romanya FC Steaua Bucureşti, Romanya millî futbol takımı* 1974
Estádio do Bessa 28,263[45] Porto  Portekiz Boavista FC 2003
Torino Olimpiyat Stadyumu 28,140 Torino  İtalya Torino FC 1933
Constant Vanden Stock Stadium 28,063 Brüksel Belçika Belçika RSC Anderlecht 1917
Ukraina Stadium 28,051[46] Lviv  Ukrayna FC Karpaty Lviv 1963
Lefkoşa Atatürk Stadı 28,000[47] Lefkoşa  Kıbrıs Cumhuriyeti
( KKTC)
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti millî futbol takımı, Çetinkaya Türk SK, Yenicami Ağdelen SK
Stadio Renato Curi 28,000 Perugia  İtalya Perugia Calcio 1974
Ullevaal Stadion 28,000[48] Oslo  Norveç Vålerenga Fotball, Norveç millî futbol takımı 1926
Stadio Ennio Tardini 27,906 Parma  İtalya SSD Parma Calcio 1913 1923
Stadio Oreste Granillo 27,763 Reggio Calabria  İtalya Reggina Calcio 1999
Stadio Erasmo Iacovone 27,584 Taranto  İtalya A.S. Taranto Calcio 1965
Stadio Mario Rigamonti 27,547 Brescia  İtalya Brescia Calcio 1959
Odsal Stadium 27,491[49] Bradford İngiltere İngiltere Bradford Bulls 1934
SchücoArena
(Bielefelder Alm)
27,300 Bielefeld  Almanya DSC Arminia Bielefeld 1926
MDCC-Arena
(Ernst-Grube-Stadion)
27,250 Magdeburg  Almanya 1. FC Magdeburg 2006
Mikheil Meskhi Stadium 27,223[50] Tiflis Gürcistan Georgia FC Lokomotivi Tbilisi 2001
The Valley 27,111 Londra İngiltere İngiltere Charlton Athletic FC 1919
Carrow Road 27,033 Norwich İngiltere İngiltere Norwich City FC 1935
Carl-Benz-Stadion 27,000 Mannheim  Almanya SV Waldhof Mannheim 1994
Central Stadium 27,000[51] Krasnoyarsk  Rusya FC Metallurg-Yenisey Krasnoyarsk, Russia national rugby union team* 1967
O'Moore Park 27,000[52] Portlaoise İrlanda Ireland Laois GAA
Pankritio Stadium 26,840[53] Heraklio  Yunanistan Ergotelis FC 2004
Kaftanzoglio Stadium 26,712[54] Thessaloniki  Yunanistan İraklis 1960
Stade Municipal Saint-Symphorien 26,700[55] Metz  Fransa FC Metz 1923
The Oval 26,556 Belfast Northern Ireland Glentoran FC 1892
Estadio Nuevo José Zorrilla 26,512[56] Valladolid  İspanya Valladolid 1982
The Hawthorns 26,500[57] West Bromwich İngiltere İngiltere West Bromwich Albion FC 1900
Selhurst Park 26,309 Londra İngiltere İngiltere Crystal Palace FC 1924
Stadio Partenio 26,308 Avellino  İtalya Avellino Calcio 12 S.S.D. 1973
Pearse Stadium 26,197 Galway İrlanda Ireland Galway GAA* 1957
Ganja City Stadium 26,120[58] Ganja  Azerbaycan FK Ganja
Stade Guy Boniface 26,100 Mont-de-Marsan  Fransa Stade Montois 1965
Abe Lenstra Stadion 26,000[59] Heerenveen  Hollanda SC Heerenveen 1994
Stadio del Conero 26,000 Ancona  İtalya A.C. Ancona 1992
Yuvileiny Stadium 25,830[60] Sumy  Ukrayna FC Spartak Sumy 2001
Craven Cottage 25,700 Londra İngiltere İngiltere Fulham FC 1896
RSC Olimpiyskiy 25,678[61] Donetsk  Ukrayna Ukraine national under-21 football team*, FK Şahtar Donetsk Reserves and Youth Team* 1958
Bursa Atatürk Stadium 25,661 Bursa  Türkiye Bursaspor 1979
Thomond Park 25,600[62] Limerick İrlanda Ireland Munster Rugby*, Shannon RFC, UL Bohemian R.FC 1940
KC Stadium 25,404 Kingston upon Hull İngiltere İngiltere Hull City AFC, Hull 2002
Estadi Ciutat de València 25,354 Valensiya İspanya İspanya Levante UD 1969
Stadionul Ion Oblemenco 25,252[63] Craiova  Romanya FC Universitatea Craiova 1967
Stade Océane 25,178 Le Havre  Fransa Le Havre AC 2012
Tsentralnyi Stadion 25,175 Mykolaiv  Ukrayna MFK Mykolaiv 1965
DW Stadium 25,138 Wigan İngiltere İngiltere Wigan Athletic FC, Wigan Warriors 1999
Valley Parade 25,136 Bradford İngiltere İngiltere Bradford City AFC 1886
Almaty Central Stadium 25,057 Almatı  Kazakistan FC Kairat Almaty, Kazakistan millî futbol takımı* 1958
Stadiumi Olimpik Adem Jashari 25,050[64] Mitrovica Kosova[a] KF Trepça
GelreDome 25,000 Arnhem Hollanda Hollanda SBV Vitesse 1998
Rose Bowl 25,000 West End İngiltere İngiltere Hampshire County Cricket Club 2001
Butovsky Vorskla Stadium 25,000[65] Poltava  Ukrayna FC Vorskla Poltava 1951
CSK Stadium 25,000 Ryazan  Rusya FC Zvezda Ryazan 1980
Stade du Pays de Charleroi 25,000 Charleroi  Belçika R. Charleroi SC 1939
Bijeli Brijeg Stadium 25,000 Mostar Bosna-Hersek Bosnia and Herzegovina HŠK Zrinjski Mostar 1971
Darlington Arena 25,000[66] Darlington İngiltere İngiltere Darlington Mowden Park R.F.C 2003
Badenova-Stadion
(Dreisamstadion)
25,000 Freiburg im Breisgau  Almanya SC Freiburg 1953
Estádio do Restelo 25,000[67] Lizbon  Portekiz CF Os Belenenses 1956
Healy Park 25,000 Omagh Northern Ireland Tyrone GAA 1972
MMArena 25,000 Le Mans  Fransa Le Mans UC72 2011
Stadion Rote Erde 25,000 Dortmund  Almanya Borussia Dortmund II 1926
Stadio Pino Zaccheria 25,000 Foggia  İtalya US Foggia 1925
Cristal Arena 25,000 Genk  Belçika Racing Genk 1999
St Jarlath's Park 25,000[68] Tuam İrlanda Ireland Galway GAA 1957
Wexford Park 25,000 Wexford İrlanda Ireland Wexford GAA
Stade du Hainaut 25,000 Valenciennes  Fransa Valenciennes FC 2011

Other UEFA Category 4 Stadium[değiştir | kaynağı değiştir]

Stadium Capacity City Country Tenant Built Category
Swedbank Stadion 24,000 Malmö İsveç Sweden Malmö FF 2009 Star*.svgStar*.svgStar*.svgStar*.svg
Netanya Stadium 24,000 Netanya İsrail Israel Maccabi Netanya 2012 Star*.svgStar*.svgStar*.svgStar*.svg
Groupama Arena 23,700 Budapeşte Macaristan Macaristan Ferencvárosi TC 2014 Star*.svgStar*.svgStar*.svgStar*.svg
Pittodrie Stadium 21,421 Aberdeen İskoçya Scotland Aberdeen FC 1903 Star*.svgStar*.svgStar*.svgStar*.svg
Lerkendal Stadion 21,166 Trondheim Norveç Norway Rosenborg BK 1947 Star*.svgStar*.svgStar*.svgStar*.svg
Nagyerdei Stadion 20,340 Debrecen  Macaristan Debreceni VSC 2014 Star*.svgStar*.svgStar*.svgStar*.svg
Generali Arena 19,784 Prag Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti Sparta Prague, Çek Cumhuriyeti millî futbol takımı 1969 Star*.svgStar*.svgStar*.svgStar*.svg
II. Louis Stadyumu 18,523 Fontvieille Monako Monako AS Monaco, Monako millî futbol takımı 1985 Star*.svgStar*.svgStar*.svgStar*.svg
Bloomfield Stadium 14,413 Jaffa İsrail Israel Hapoel Tel Aviv, Maccabi Tel Aviv, Bnei Yehuda 1962 Star*.svgStar*.svgStar*.svgStar*.svg
Guldfågeln Arena 12,182 Kalmar İsveç Sweden Kalmar FF 2011 Star*.svgStar*.svgStar*.svgStar*.svg
Aker Stadion 11,800 Molde Norveç Norway Molde FK 1998 Star*.svgStar*.svgStar*.svgStar*.svg
HaMoshava Stadium 11,500 Petah Tikva İsrail Israel Hapoel Petah Tikva, Maccabi Petah Tikva 2011 Star*.svgStar*.svgStar*.svgStar*.svg

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ http://www.fcbarcelona.com/club/facilites-and-services/camp_nou
  2. ^ List of UEFA Category 4 Stadiums
  3. ^ List of UEFA Elite Stadiums 2011
  4. ^ Wembley Stadium - Presspack The stadium has 90,000 seats with no obstructed views. Erişim tarihi: 2 Ocak 2010.
  5. ^ Croke Park Stadium. Venue Information Three impressive stands - capacity for 82,300. Erişim tarihi: 2 Ocak 2010.
  6. ^ RFU: Twickenham Stadium Welcome to Twickenham Stadium, the home of English rugby. Seating an impressive 82,000 spectators, Twickenham is the largest dedicated rugby union venue in the world.. Erişim tarihi: 2 Ocak 2010.
  7. ^ STADE DE FRANCE: Dossier de Presse 2009 80 000 places en version football/rugby (s.42). Erişim tarihi: 2 Ocak 2010.
  8. ^ "Santiago Bernabéu Stadium". realmadrid.com. 1 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160101070806/http://www.realmadrid.com/en/santiago-bernabeu-stadium. Erişim tarihi: 2014-03-03. 
  9. ^ http://stadiumdb.com/tournaments/world_cup/2018
  10. ^ Lig maçlarında 80.645, millî maçlarda 65.590: Signal Iduna Park FAQ Erişim tarihi: 17 Aralık 2012
  11. ^ http://www.sansiro.net/?page_id=1699&lang=en
  12. ^ "Turkish Football Federation". TFF. 5 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151205014002/http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=394&stadID=110. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  13. ^ "Manchester United". PremierLeague.com. Premier League. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905235405/http://www.premierleague.com/en-gb/clubs/profile.stadium.html/man-utd. Erişim tarihi: 17 Aralık 2011. 
  14. ^ http://www.olympiastadion-berlin.de/en/stadium-visitor-centre/facts-and-figures.html
  15. ^ "Stadio Olimpico –". Stadiumdb.com. 22 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150722175408/http://stadiumdb.com/stadiums/ita/stadio_olimpico_roma. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  16. ^ "Allianz Arena". Allianz-arena.de. 4 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131104045554/http://www.allianz-arena.de/de/fakten/allgemeine-informationen/index.phpz. Erişim tarihi: 2013-08-15. 
  17. ^ History of Olympic NSC (Olympic NSC official site)
  18. ^ "Athens Olympic Stadium - Description". oaka.com.gr. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131103191457/http://www.oaka.com.gr/article_detail.asp?e_cat_serial=001003001001&e_cat_id=132&e_article_id=142. Erişim tarihi: 2 Haziran 2014. 
  19. ^ [1]
  20. ^ "Dinamo Arena Official Website". Gürcistan Futbol Federasyonu. 1 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150801082422/http://dinamoarena.ge/. Erişim tarihi: 14 Eylül 2012. 
  21. ^ Budapest, XIV. ker., Puskás Ferenc Stadion (photos, data) • grounds • Magyarfutball.hu - a magyar labdarúgás adatbázisacapacity: altogether: 28,300. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2011.
  22. ^ Specifications - Official page of Silesian Stadium, 2013
  23. ^ Football Federation of Armenia (ffa.com) - About Us
  24. ^ "Galatasaray.org". Galatasaray.org. 16 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141216204413/http://www.galatasaray.org:80/turktelekomarena/pages/kombine_satislari.php. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  25. ^ http://www.realbetisbalompie.es/en/club/benito-villamarin-stadium/
  26. ^ http://www.commerzbank-arena.de/die-arena/zahlen-und-fakten
  27. ^ "Turkish Football Federation". TFF. 14 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150614020455/http://www.tff.org:80/Default.aspx?pageID=394&stadID=118. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  28. ^ http://spfl.co.uk/clubs/rangers/
  29. ^ a b "FB ŞÜKRÜ SARACOĞLU - Stat Arama Detay TFF". Tff.org. 11 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150711051356/http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=394&stadId=86. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  30. ^ http://fck.de/de/1-fc-kaiserslautern/stadion/fritz-walter-stadion.html
  31. ^ "KLUB - Stadion". Lechpoznan.pl. 2 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131102102027/http://lechpoznan.pl/art,58,bulgarska.htm. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  32. ^ WROCŁAW 2012 - NOWY STADION WE WROCŁAWIU Net number of seats under roof, Polish league: 42771. Retrieved January 2, 2010.
  33. ^ "Club Records". LeedsUnited.com. 10 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130510115903/http://www.leedsunited.com/page/Records/0,,10273,00.html. Erişim tarihi: 2009-03-01. 
  34. ^ http://www.coface-arena.de/coface-arena/arena-fakten/
  35. ^ "Informacje". Wisla.krakow.pl. 12 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150612083055/http://www.wisla.krakow.pl:80/pl/stadion/informacje/. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  36. ^ "Le stade" (French). MSHCfoot.com. Montpellier HSC. 3 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131103104327/http://www.mhscfoot.com:80/le-club/le-stade. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2009. 
  37. ^ [2] (Rusça)
  38. ^ "İlham Əliyev Respublika Stadionunun açılışını edib - Fotolar". Azadliq.org. 2012-08-16. 19 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141019002833/http://www.azadliq.org/media/photogallery/24679047.html. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  39. ^ "Wolves plan £40m ground expansion". BBC News. May 28, 2010. http://news.bbc.co.uk/1/hi/england/west_midlands/8711083.stm. 
  40. ^ [3]{{World Cup 2018 stadium Italic text|date=March 2013}}
  41. ^ "El Estadio". Realsporting.com. 10 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141010171743/http://www.realsporting.com/rsg/index.php?option=com_content&view=article&id=189&Itemid=93. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  42. ^ "ŞANLIURFA GAP ARENA - Stat Arama Detay TFF". Tff.org. 18 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151118162435/http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=394&stadID=3869. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  43. ^ [4]
  44. ^ "FCSB - site-ul oficial al FC Steaua Bucuresti". Steauafc.com. 1991-08-14. 30 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150630005951/http://www.steauafc.com/ro/stadionul/. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  45. ^ [5][ölü/kırık bağlantı]
  46. ^ "FC "Karpaty" Lviv. | Club - Stadium". Fckarpaty.lviv.ua. 27 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150727051556/http://www.fckarpaty.lviv.ua/en/stadium/. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  47. ^ "Stadiums in Northern Cyprus". World Stadiums. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151208070142/http://www.worldstadiums.com/middle_east/countries/north_cyprus.shtml. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  48. ^ Ullevaal Stadion Ullevaal-Stadion.no
  49. ^ "Stadiums in England :: Yorkshire & The Humber". World Stadiums. 6 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150606033422/http://www.worldstadiums.com/europe/countries/united_kingdom/england/yorkshire_humber.shtml. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  50. ^ "Stadiums in Georgia". World Stadiums. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150906072734/http://www.worldstadiums.com/middle_east/countries/georgia.shtml. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  51. ^ "Stadiums in Russia". World Stadiums. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905220327/http://www.worldstadiums.com/europe/countries/russia.shtml. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  52. ^ [6][ölü/kırık bağlantı]
  53. ^ "Olympic Football Stadia". BBC News. July 15, 2004. http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/olympics_2004/venues_guide/3572515.stm. 
  54. ^ "Kaftanzoglio Stadium - Thessaloniki, Greece". Kaftanzoglio.gr. 19 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150419092917/http://www.kaftanzoglio.gr:80/en/infrastructure3.html. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  55. ^ "www.fcmetz.com". www.fcmetz.com. 2 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140502104922/http://www.fcmetz.com:80/club.php?q=stade. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  56. ^ "Real Valladolid C.F. S.A.D - Estadio del Club". Realvalladolid.es. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151208142956/http://www.realvalladolid.es/elclub/estadio/. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  57. ^ "Grounds for debate". West Bromwich Albion FC. 10 September 2008. 17 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20081217173225/http://www.wba.premiumtv.co.uk:80/page/Hawthorns/0,,10366,00.html. Erişim tarihi: 22 August 2009. 
  58. ^ Gunther Lades. "Football stadiums of the world - Stadiums in Azerbaijan". Fussballtempel.net. 4 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131104090806/http://www.fussballtempel.net/uefa/AZB.html. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  59. ^ "Welcome to sc Heerenveen - sc Heerenveen". Sc-heerenveen.nl. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151208162937/http://www.sc-heerenveen.nl/pageid=16343. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  60. ^ [7][ölü/kırık bağlantı]
  61. ^ [8][ölü/kırık bağlantı]
  62. ^ "Conference facility in Ireland | Stadium Access Plan". Thomondpark.ie. 25 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100125154737/http://www.thomondpark.ie:80/stadium/index.php. Erişim tarihi: 2013-08-15. 
  63. ^ [9][ölü/kırık bağlantı]
  64. ^ [10]
  65. ^ "Stadium "Vorskla" | Official Site Of Football Club Vorskla". Vorskla.com.ua. 1970-10-07. 29 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150529125444/http://www.vorskla.com.ua:80/en/club/stadium/. Erişim tarihi: 2013-03-20. 
  66. ^ [11]
  67. ^ [12][ölü/kırık bağlantı]
  68. ^ "Stadiums in Ireland". World Stadiums. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150906072832/http://www.worldstadiums.com/europe/countries/ireland.shtml. Erişim tarihi: 2013-03-20. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]