Olcan Adın

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Olcan Adın
Kişisel bilgileri
Tam adı Olcan Adın
Doğum tarihi 30 Eylül 1985 (38 yaşında)
Doğum yeri Balıkesir, Türkiye
Boyu 1,76 m (5 ft 9+12 in)
Mevkisi Sol bek / Kanat
Altyapı kariyeri
1999-2000 Balıkesirspor
2000-2002 Fenerbahçe
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
2002-2003 Kartalspor 14 (2)
2003-2008 Fenerbahçe 6 (0)
2004-2005Antalyaspor (kiralık) 26 (0)
2007-2008Karşıyaka (kiralık) 32 (8)
2008-2012 Gaziantepspor 89 (18)
2012-2014 Trabzonspor 82 (22)
2014-2016 Galatasaray 55 (4)
2016-2018 Akhisar Belediyespor 40 (7)
2018 Antalyaspor 0 (0)
Toplam 344 (61)
Millî takım kariyeri
2002  Türkiye U-18 2 (0)
2003-2004  Türkiye U-19 28 (6)
2004-2005  Türkiye U-20 11 (1)
2005-2006  Türkiye U-21 9 (0)
2012-2014  Türkiye 10 (1)
Toplam 60 (8)

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.


Olcan Adın (d. 30 Eylül 1985, Balıkesir), Türk eski millî futbolcudur.

Kulüp kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

30 Eylül 1985 yılında Balıkesir'de, Şerafettin ve Aysel Adın çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Olcan Adın'ın babası ve amcaları da dahil olmak üzere 4 büyüğü de spor camiasının içindeydi. En küçük amcası 2. Ligde Balıkesirspor’da futbol oynarken, diğer amcası ise Almanya'daki genç gurbetcilere futbol eğitmenliği yapmaktaydı. Babasının da futbolcu olmasının etkisiyle Olcan Adın küçük yaşta futbola başlamıştır. Olcan' da bir röportajında o dönemi “Saatlerce top oynardık. Beton zeminde, taştan kaleler yapar gece yarılarına kadar oynardık. Biraz büyüdükten sonra boş zamanlarımda amatör küme maçlarını izlerdim. Kısacası hayatım futboldu.” ifadeleriyle anlatmıştı.[1] 8-9 yaşlarındayken Balıkesirspor'un altyapısına katıldı. Balıkesirspor'da oynamaya devam ederken ortaokul ardından da liseye devam eden Olcan Adın, 22 Nisan 1999 tarihinde ise 14 yaşında ilk kez amatör futbol lisansına sahip oldu.

Kartalspor[değiştir | kaynağı değiştir]

2002 senesinde ise yani Olcan Adın Lise 3.sınıftayken Kartalspor, Balıkesir’e çok yakın mesafede olan Altınoluk'ta kamp yapıyordu. Olcan da Balıkesirspor takımındaki hocalarının tavsiyesiyle onlarla antrenmana çıktı denenmek için. Antrenmandan sonra Kartalspor'lu yöneticiler ailesine,"O artık bize emanet" dediler ve Olcan Adın da ilk profesyonel sözleşmesini kısa bir süre sonra yani 23 Ağustos 2002 tarihinde 3 yıllık olacak şekilde imzaladı.[2] Ersin Şolpan’ın yönetimindeki Kartalspor'da 1 sezon oynadı. Kısa süre PAF'ta denendikten sonra A takıma yükseldi.

Henüz 16 yaşında Kartalspor ile 2. Ligde forma giyen Olcan Adın, profesyonel sözleşmeye imza attıktan 3 gün sonra ise ilk resmi maçına Maltepespor karşısında çıktı. Maçın bitimine 4 dk kala İlkay Margılıçlı’nın yerine dahil oldu. Galatasaray altyapısında yetişen Murat Akyüz, Süper Lig’de sure almış Atilla Koca gibi isimlerle forma giyen Adın’ın takımı maçı 2-1 kaybetti. Yaklaşık 1 ay boyunca A takımla idman yapıp PAF takımına gönderilen Olcan, fizik olarak hazır hale geldikten sonra ilk kez 13 Ekim 2002’de Türk Telekom maçında 75.dk’da oyuna alındı. Oyuna girmesinden saniyeler sonra topla buluşan Olcan, topla ilk buluşmasının ardından topu ağlarla buluşturdu ve skoru 1-1’e getirdi. Maçın son anlarında da Tolga Köprülü’nün koruduğu kaleye 1 gol atan Olcan, 2. Maçında 2. Golünü atmış oldu ve takımına 3 puanı getirmiş oldu. Golün ardından formasını çıkaran Adın, bir de sarı kart gördü. Olcan Adın’ın attığı gol takımına 3 puanı getirirken adını da duyurmaya başladı. Bu performansının ardından Kasım 2002’de U-18 millî takımının Mısır ile gerçekleştireceği iki maç için teknik direktör Müjdat Yalman tarafından çağrılan Adın, böylelikle ilk kez bir kategoride Millî formayı giymiş oldu. O dönem kadrosunda Orhan Şam, Hakan Özmert, Kerim Zengin, Serkan Kırıntılı, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan gibi isimleri bulunduran takımla ilk maçta Yusuf Diner’in yerine dahil olarak maça çıktı ve bu maçta hocası tarafından sol bek mevkiinde görevlendirildi. Maç 1-1 sonuçlanırken, ikinci maçta ise 25. dakikada yine sol bek Yunus Diner’in yerine oyuna dahil oldu ve etkili performans gösterdi. Kartalspor ile de şans bulmaya devam eden Olcan Adın, zaman zaman forvet arkası zaman zaman sol kanat zaman zaman da sol bek mevkiilerinde görev yaptı. 2003 yılında ise U-19 takımına çağrılan Adın, Yiğit İncedemir, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Orhan Şam ve Hakan Özmert gibi isimlerle dikkat çekti ancak iki maçın da tamamında forma giyemedi.

Kartalspor ile forvet arkasında oynadığı maçlarda 6 asist yapan Adın, Sezonun bitmesine 3-4 maç kala o dönemde bir iki sezon önce yine bu takımdan transfer olan Servet Çetin’in önerisiyle Fenerbahçe’nin altyapı sorumlusu olan Cemil Turan’a önerildi ve Cemil Turan da oyuncuyu takip etti.Takip edildiği maçta da assist yapan Olcan, kısa sure sonra Fenerbahçe’li yöneticilerle görüşerek sezon bitmeden Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Sözleşmeyi imzalamadan günler once Olcan’a Trabzonspor da talip oldu ve daha fazla para önerdi ancak Olcan tercihini Fenerbahçe’den yana kullandı.[3] Olcan o sezon Kartalspor ile toplamda 14 lig maçına çıkarken 2 gol attı 8 de gol pası verdi.

Fenerbahçe[değiştir | kaynağı değiştir]

"Olcan’ın en doğru yaptığı iş Fenerbahçe’den ayrılmak oldu. Ona baktığımda kendimi görüyorum."

Alex de Souza, Fenerbahçe'den takım kaptanı.[4]

2003-04

Fenerbahçe ile yaz kampı geçiren Olcan, Pierre van Hooijdonk, Alex de Souza gibi futbolculardan da gerek orta açma gerek duran top gerekse şut konusunda eğitim alıyordu. Basında altyapıya alındığı yazılsa da Olcan direkt olarak Christoph Daum’un başında olduğu A takımda görev yapıyordu. Fenerbahçe'de ilk maçına‚ 16 Temmuz 2003 tarihinde oynanan Waldhof Mannheim-Fenerbahçe hazırlık maçının son 13 dakikasında çıkmıştır. Fenerbahçe'de sezon başı kampı esnasında forma numaraları dağıtılırken 1 ile 30 arası numaralar dağıtılmış Olcan da o sezon genç bir oyuncu olduğu için “29” numaralı formayı almak zorunda kalmıştır ve futbol kariyerinde de uğuruna inandığı için bu formayı giymeye devam etmiştir. 18 yaşına girmesine birkaç gün kala transfer olduğu Fenerbahçe'de ilk TSL maçını 07.12.2003 tarihinde MKE Ankaragücü'ne karşı oynamıştır. Ali Aydın'ın hakem olarak düdük çaldığı ve Fenerbahçe’nin 1-4 kazandığı o maçta, 82. dakikada Yusuf Şimşek'in yerine oyuna giren Olcan, son dakikada çok net bir pozisyon kaçırınca o sezon bir daha Lig’de forma giyememiştir. Maçın ardından ise bir röportajda ““Sanki rüyada gibiyim. Fenerbahçe’ye geldiğimde kendimi birdenbire, gazetelerde resimlerini gördüğüm, televizyonlarda seyrettiğim Tuncay abi, Ümit abi, Van Hooijdonk ve diğer yıldızların içinde bulunca, çok şaşırdım. Hepsi bana çok yardımcı oluyor ve destek veriyor. Daum da aynı şekilde. Benimle sürekli ilgileniyor. Onu dikkatle dinleyip, dediklerini yapmaya çalışıyorum. Bana, ‘İdmanlara bizimle çıkacak ama PAF’ta oynayacaksın’ dedi. Bu, hayal bile edemeyeceğim bir şeydi. 18 yaşına yeni girdim, 17’mde profesyonel oldum. İdmanlarda çalışırken, sürekli Van Hooijdonk’u seyrediyorum. Çünkü onun gibi olmak istiyorum. O da, elinden geldiğince bana yardımcı oluyor. Ankaragücü maçında ısınırken, hocam beni çağırıp, ‘Hadi hazırlan, oyuna giriyorsun’ deyince elim ayağım buz gibi oldu. Ayaklarım titremeye başladı. Hayatımda ilk kez bu kadar seyirci önüne çıkacaktım. Kendimi rüyada gibi hissettim. Hele, attığım şut kalecide kalınca, Ümit Özat abinin gelip başımı okşaması ve moral vermesini hiç unutmayacağım. Ondan sonra heyecanım geçti.” ifadelerinde bulunmuştur.[5] O süreçte Fenerbahçe’nin PAF takımında 16, A takım ile ise Türkiye Kupası’nda 1 maça çıkan Olcan, Kerim Zengin, Can Arat ve İskender Alın gibi isimleri kadrosunda bulunduran PAF takımı’nda ise 3 gol atmıştır. A takım ile 3 hazırlık, 1 lig ve 1 kupa maçına çıkan Adın, o sezon 1 asist ile de skora etki etmiştir. Aynı zamanda takımı ile ilk sezonunda Süper Lig şampiyonluğu yaşamıştır. O sezon U-19 millî takımının da vazgeçilmez oyuncusu olan Olcan, altyapıda da hücuma dönük oynatılması üzerine kendisini sol bek’te oynatan hocası tarafından orta saha’ya çekildi ve Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Sezer Öztürk ile hücum hattını oluşturan isimlerden biri oldu.

Antalyaspor (Kiralık)[değiştir | kaynağı değiştir]

"Türkiye’de en beğendiğim oyucular; Selçuk İnan, Batalla, Cristian ve Olcan Adın. Bu isimler Süper Lig dışında her ligde oynayacak kaliteye sahip."

Manuel Fernandes, Beşiktaş'ın portekizli futbolcusu.

2004-05

Olcan Adın ertesi sezon ise Christoph Daum tarafından kadroda düşünülmedi ve millî takımdan da takım arkadaşı olan Burak Yılmaz’ın formasını giydiği Antalyaspor'a kiralandı. Sezon başlamadan önce millî takım ile U-19 Avrupa şampiyonası’na çağrıldı. Cesc Fabregas, Fernando Llorente, Sergio Ramos, David Villa, John Obi Mikel ve Artem Milevskiy gibi isimlerin katıldığı turnuvada Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Serkan Kırıntılı,Sezer Öztürk ve Olcan Adın gibi isimlerle mücadele veren Türkiye, yarı finalde İsviçre’yi elemis ve finale kadar yükselmişti. Olcan Adın ise bu aşamaya gelene kadar 10 maçta görev yapmış, 3 gol atmış ve 5 asist yaparak takımının en etkili isimlerinden olmuştu. Turnuvayı Türkiye 2. Bitirirken Olcan Adın ise Lionel Messi’nin de içinde bulunduğu turnuvanın en iyi 11’ine seçilmişti. O zamanki adıyla 1. Lig'de yer alan Antalyaspor'da ilk maçına 4 Eylül 2004 tarihinde Bursaspor karşısında çıktı ve 90 dakika sahada kaldı. Takımıyla ligde gol atamayan Olcan, o sezon takımıyla Türkiye Kupası’nda da süre aldı hatta Trabzonspor maçında 5-1 yenilseler de gösterdiği performans ile dikkat çekti. 15.05.2005 tarihinde Çanakkale Dardanel karşısında hayati maçta Göksel Gencer, Volkan Yaman, Mustafa Gürsel, Nihat Baştürk, Burak Yılmaz ve Taner Gülleri'yle birlikte 11 başlayan Olcan; İlkem Özkaynak, Selçuk İnan ve Mustafa Kocabey'li Çanakkale Dardanel'u 2-1'lik bir sonuç ile mağlup etti ve takımını zirveye taşıdı. 2004-05 sezonunda Antalyaspor’a kiralanan Olcan o zamanki adıyla Türk Telekom Lig A’da 26 maçta Antalyaspor formasını giydi. 10 asist yaptı.

Fenerbahçe (II.dönem)[değiştir | kaynağı değiştir]

2005-06

2005-06 sezonu itibarıyla tekrar A takıma alınan Olcan Adın, antrenmanlardan sonra Nicolas Anelka ve Alex de Souza ile özel çalışmalar da yaptı. Alex ile vuruş tekniği ve topa hükmetme konusunda antrenman yapan Olcan, Anelka ileyse pozisyona grime ve adam eksiltme konusunda özel çalışmalar yapıyordu.[6] 9 hazırlık maçında 3 gol atan Adın, o sezon ilk lig maçına ise Ekim ayında Konyaspor karşısında 56.dakikada Selçuk Şahin’in yerine girerek çıktı. İki lig maçında daha şans bulan Adın iki tane de Türkiye Kupası maçında forma giydi ve hazırlık maçları ile bilrikte takımıyla toplamda 14 maça çıktı ve 3 gol attı. Sezon sonunda ise sözleşmesini 3 yıl daha uzattı.[7][8]2006-07 2006-07 sezonunda ise 11 hazırlık maçına çıkan Olcan Adın, 5 Türkiye Kupası, 2 Avrupa Kupası, 2 Süper Lig maçında şans bulmuştur. İnegölspor ile oynanan Kupa maçında bir de gol atan Olcan, böylelikle Fenerbahçe ile ilk resmi golünü atmıştır. Olcan, hazırlık maçında da gol atmıştır. O sezon 2 Avrupa Kupası’nda forma giyen Adın, ilk Avrupa maçına 1 Ağustos 2006 tarihinde B36 Tórshavn takımı ile oynanan 2.Eleme Turu aşamasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi maçıyla çıkmıştır. Fenerbahçe daha sonra elenerek UEFA Kupası’nda yolluna devam etmiş ve Olcan Adın ilk UEFA Kupası maçına da AZ karşısında 14 Şubat 2007 tarihinde çıkmıştır. Zico yönetimindeki takımda Uğur Boral’ın yerine 66.dakikada oyuna giren Adın, takımının 3-1’den maçı 3-3’e getirmesinde büyük pay sahibi olmuştur. Sezon sonunda ise takımı 100.yılında Süper Lig şampiyonu olmuş ve Olcan da kariyerindeki ikinci kupayı kaldırmıştır.

Karşıyaka[değiştir | kaynağı değiştir]

2007-08

2007-08 sezonunda Brezilyalı teknik adam Zico tarafından kadroda düşünülmeyen Olcan için Antalyaspor bonservisini almayı talep etse de bu talep kabul edilmemiştir. Süper Lig ve 1. Lig'den birçok teklif alan Adın, millî takımlardan tanıdığı Karşıyaka hocası Engin İpekoğlu ve Karşıyaka kulübünün transfer danışmanı Rıdvan Dilmen’in de isteğiyle Karşıyaka’ya kiralanmıştır.[9] İlk maçına 26 Ağustos 2007’de Giresunspor karşısında çıkan Olcan , ilk golünü ise 15 Eylül 2007 tarihinde Diyarbakırspor karşısında attı. Mart 2008 tarihine kadar 5 gol atan Olcan, 24 Mart 2008’de de eski takımı olan Antalyaspor ağlarına çok uzak mesafeden bir gol atmıştır. Maçın ardından Olcan, “Ofansif orta saha oyuncusu olarak görevim, asist ve gollerle hücuma katkı sağlamak. Ancak gol attığımda, yaptığım iş daha net görünüyor” açıklamalarında bulunmuştur.[10] Karşıyaka ile son resmi maçına, kendisini profesyonel futbola kazandıran Kartalspor karşısında çıktı. Reha Kapsal'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Karşıyaka'da Cihan Yılmaz ve İnanç Gültekin'le birlikte mücadele veren Olcan, ilk göz ağrısına acımadı ve 2 kez Kartalspor filelerini sarstı. Kartalspor, eski öğrencisinin bu gollerine aynı şekilde karşılık verince Kartal İlçe Stadyumu'nda seyircisiz oynanan maç, 2-2 sona erdi. Olcan maçın adamı oldu. Karşıyaka ile 32 lig, 1 kupa maçına çıkan Olcan Adın, 8 gol atarken 11 asist ile takımının en çok asist yapan ismi oldu.

Gaziantepspor[değiştir | kaynağı değiştir]

"Dört dörtlük bir transfer olur. Bir kere insan olarak çok özel biri. Adamlığıyla örnek olur. Futbolcu olarak da çok beğeniyor ve gelişimini takdirle takip ediyorum. Süper Lig’de onun gibi bir yeteneğe çok ihtiyaç var. 10 üzerinden 10’luk bir transfer, tam isabet."

Tolunay Kafkas,Gaziantepspor ve Trabzonspor'dan hocası.[11]

2008-09

2008-09 sezonu başında ise “Artık oynamak istiyorum.” Ifadelerinde bulunmuş ve forma şansı bulamayacağından dolayı Fenerbahçe’den ayrılma kararı almıştır. Bu gelişemelerin üzerine Nurullah Sağlam’ın çalıştırdığı Gaziantepspor Olcan Adın’a talip olmuştur ve Olcan Adın bir diğer Fenerbahçe’li Kemal Aslan ile birlikte sözleşme imzalamıştır.[12] İmzadan kısa bir sure sonra Gaziantepspor kulübü Fenerbahçe kulübüne bonservis ödememiş ve Fenerbahçe de oyuncularını geri çağırmıştır. İlerleyen günlerde ise paralar yatınca Olcan da Gaziantepspor’da kalmıştır. İlk sezonunda ilk maçına Eylül 2008’deki Beşiktaş maçında çıkan Adın, 57.dakikadan itibaren Murat Ceylan’ın yerine girerek mücadele etmiştir. Nurullah Sağlam döneminde ligde sadece 8 maça çıkan Olcan, bu maçların hiç birinde ilk 11’de başlamamıştır. Toplamda ise 12 lig maçında forma giyen Olcan, bu maçların 4 tanesine Nisan ayı itibarıyla teknik direktörlüğe geirilen Portekizli teknik adam Jose Couceiro yönetiminde çıkmıştır. Türkiye Kupası’nda ise içinde gol attığı Çaykur Rizespor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçları olmak üzere 3 maçta oynayıp 2 tane de gol atmıştır.Ligde sadece 398 dakika forma şansı yakalayan Olcan Adın, Portekizli Teknik adam Jose Couceiro’nun teknik adamlığa geldikten sonra İsmail Köybaşı, Armand Deumi, Ivan de Souza, Murat Ceylan, Erman Özgür, Bekir İrtegün, Mehmet Yozgatlı ve Cristian Zurita ile birlikte “15” numaralı formasıyla değişilmez oyuncusu olmuştu. Ivan de Souza’nın sol bekte görev yapmasıyla da sol açık mevkiine geri dönmüştür.

2009-10
"Olcan Türkiye’deki kariyerimde gördüğüm en yetenekli, akıllı ve karakterli isimlerden bir tanesi. Olcan Avrupa’da rahat oynar."

José Couceiro,Gaziantepspor'dan hocası.

2009-10 sezonunda da Rodrigo Tabata, Julio Cesar ve Beto ile Couceiro’nun hücum hattını oluşturan Adın, bir dönem Fenerbahçe’de giydiği “29” numaralı formayı sırtına geçirdi ve ilk maçına 9 Ağustos 2009 tarihinde Galatasaray karşısında çıktı. Couceiro’nun ayrılmasının ardından da formasını kaptırmayan Adın, Tolunay Kafkas ile birlikte de takımının değişilmez ismi oldu. İlk golünü 1 Kasım 2009’da Diyarbakırspor ağlarına attı. Bu gol aynı zamanda Süper Lig kariyerindeki ilk golü oldu. Bu golden yalnızca 1 hafta sonra Manisaspor ağlarını da havalandırdı ve sezon boyunca 30 lig maçında görev yaptı 1 tane de Kupa maçında oynadı. Toplamda 3 gol atan Olcan, 2.652 dk sahada kalarak o sezona kadar en fazla maç yaptığı sezonu yaşadı.

2010-11
"Olcan aşağı yukarı son 2-3 senede aşama katetti. Olcan’da şu var Olcan çok uzun müddet kenar oyuncusu ve asist özelliğiyle oynadı. Yeni yeni gol atmaya başladı. Bir takım gol pozisyonlarında daha henüz tecrübe ve soğukkanlılık da değil. Mesela sol ayaklı oyuncu sağ ayağıyla gol atmıyorsa Kaleciyi dürter, geçer, yatırır. Eğer kanatta birini geçiyorsanız ceza sahasında da geçersiniz. Bunu da geliştirmeye başladı. Kendisine güveni arttı biraz daha az topla oynarsa daha zinde kalacak. Tabii ki topla oynayacak en büyük meziyeti o ama gerekli yerde."

Fatih Terim, dönemin Galatasaray hocası.

2010-11 sezonunda Tolunay Kafkas ile flaş bir başlangıç yapan ve Zydrunas Karcemarskas, Emre Güngör, Yalçın Ayhan, Serdar Kurtuluş ve Orhan Gülle gibi isimlerle dikkat çekti. O sezon ilk golünü 6 Kasım 2010 tarihinde Ankaragücü’ne atan Adın, 2. Golünü ise bir hafta sonra eski takımı Fenerbahçe’ye attı. Takımı bu maçı 2-1 kazandı. Sezon boyunca Süper Lig’de 27 tanesi ilk 11 olmak üzere 33 maça çıkan Olcan, 12 tane gol attı ve takımının o sezon en skorer ismi oldu. Olcan’dan sonra da devre arasında transfer edilen Cenk Tosun skora en çok etki eden isimlerden oldu. Rodrigo Tabata’nın takımdan ayrılışı ve Ivelin Popov ve Ismael Sosa’nın takıma katılışıyla ileri uçta görev yapan Cenk Tosun’un arkasında görev almaya başladı ve Beşiktaş’a rekor bonservis bedeliyle transfer olan Rodrigo Tabata’nın hücumdaki liderliğini eline aldı. Olcan ayrıca 19 Mart 2011 tarihinde İBB takımına 3 gol atarak kariyerindeki ilk hat-trick'ini yapmış oldu. Türkiye Kupası’nda da takımıyla yarı finale kadar çıkan Adın, Çeyrek final’de Galatasaray’ı eleyerek flaş bir sonuç alsa da Yarı final’de takımıyla Beşiktaş’a boyun eğdi. Olcan 20 Nisan 2011’de oynanan ve elendikleri bu maçta biri yaklaşık 30 metre mesafeden olmak üzere 2 gol kaydetti. Takımı ligde gösterdiği performansın ardından ligi 4.sırada bitirdi ve Avrupa kupalarına katılma hakkı kazandı.

2011-12
2011-12 sezonunda Olcan Adın.

2011-12 sezonu başında da transferin en gözde futbolcuları arasında girmeye başardı.[13] 2011-12 sezonunda ise Julio Cesar, Yalçın Ayhan, Jorginho ve Beto gibi isimlerle yollar ayrıldı ve Yasin Pehlivan, Bekir Ozan Has, Gilles Binya gibi isimler kadroya katıldı. Sezonu erken açan Gaziantepspor Rumen temsilcisi CFR Cluj ve Rubin gibi takımlarla maç yaptıktan sonra Olcan’lı kadrosuyla Temmuz ayında UEFA Avrupa Ligi 2.Ön Eleme Turu maçında FK Minsk ile karşılaştı. İlk maç 1-1 berabere sonuçlanırken, 2. Maçı Antep kendi evinde 4-1 kazandı ve gollerden biri 90.dakikada Olcan Adın’dan geldi. Olcan böylelikle ilk uluslararası golünü kaydetti. 3.ön eleme turunda ise Polonya ekibi Legia Warszawa’ya boyun eğen Gaziantepspor, turnuvaya veda etti. Olcan Adın sezonun ilk yarısında ligde 14 maça çıkarken 4 gol attı. İlk golünü Fenerbahçe’ye, Fenerbahçe ve Kartalspor’dan da arkadaşı olan Volkan Demirel’e 29.dakikada 29 metreden “29” numaralı forması ile frikik vuruşuyla attı. Maçtan takımı 3-1 mağlup ayrılırken, Olcan Adın da 50.dakikada sakatlanarak maçı yarıda bıraktı. 3 hafta sahalardan uzak kalan Adın, 6.haftadaki Sivasspor maçının son yarım saatlik diliminde sahalara geri döndü. Bu maçtan bir hafta sonra Gençlerbirliği ile oynanan karşılaşmada 2 asist yaptı ve göz doldurdu. Bir hafta sonra ise Türk Telekom Arena’da sürpriz bir şekilde Abdullah Ercan yönetimindeki Antepspor’un Galatasaray’ı 4-2 mağlup ettiği maçta 1 asist yaptı ve Colin Kâzım-Richards ve Sabri Sarıoğlu’nun kanadında yarattığı pozisyonlarla maçın adamı seçildi. Sezonun ilk yarısında 13 lig maçında 4 gol atan Adın, 5 tane de assist yaptı ve 9 gole direct etki etti. Devre arasında ise Galatasaray’ın 3 Milyon Euro + Serkan Kurtuluş veya Aydın Yılmaz ikilisinden birini önerdiği iddia edildi.[14] Ancak transfer gerçekleşmedi ve Galatasaray 2,75M Euro bedel ile Yiğit Gökoğlan’ı kadrosuna kattı. Olcan Adın ise 3.250.000 € + kiralık olarak Marek Sapara karşılığında Trabzonspor’un yolunu tuttu.[15][16][17] Ara transfer döneminde Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in takımında görmek istediği futbolcularin başında geldiği açıklandı. 28 Aralık 2011 tarihinde Trabzonspor'a transfer oldu. 30 Aralık 2011 tarihinde ise ilk idmanına çıktı.[18]

Trabzonspor[değiştir | kaynağı değiştir]

2012-13 sezonunda Olcan Adın
"Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birine geldim. Bende bu hedefler doğrultusunda kulübüme katkı yapmak istiyorum. Şu anda oldukça heyecanlıyım. Duygularımı tarif edemiyorum. Trabzonspor her zaman hedefleri olan bir kulüp. İnşallah uzun yıllar Trabzonspor’a başarılı bir şekilde hizmet ederim. genç millî takımlarda her zaman oynadım. Trabzonspor’da da performansımı en iyi şekilde gösterip A millî takıma kadar yükselmek istiyorum."

Olcan Adın[19]

"Olcan zaten iyi bir oyuncu. Onunla ilgili konuşacak bir şey yok. Bu kadar üst seviyede bir futbolcu iyi oynayamazsa morali bozulur. Bu tür oyuncular bazen oynamayarak toparlanır. Olcan oynamadı ve sonrasında toparlandı. Toparlanınca da rakiplerinin canını yaktı."

Şenol Güneş, Trabzonspor eski futbolcusu ve teknik direktörü.[20]

"Olcan çok karakterli bir oyuncu. Rakibe gösterdiği saygının ifadesi olarak düşünüyorum. Bir sorunumuz olan ya da sorun yaratacak bir oyuncu değil. Olcan Türkiye’nin gündeminde olan bir oyuncu. Takımın lideri ve attığı gollerle bu liderliğin göstergesi."

Mustafa Reşit Akçay, Trabzonspor teknik direktörü.[21]

"Fenerbahçe Diego’yu transfer etti. Ancak ben Olcan Adın’ı tercih ederim. Bana göre Olcan iki tane Diego Ribas eder."

Hami Mandıralı, Trabzonspor eski futbolcusu ve teknik direktörü.[22]

2011-12

Ara transfer dönemi kampında aynı otelde konaklayan Trabzonspor ve Gaziantepspor yöneticileri bir araya gelerek son detayları da ortadan kaldırınca Olcan Adın’ın 4 yıllığına Trabzonspor’a transfer olduğu açıklandı. Sezonun ikinci yarısında ise Antalyaspor, Fenerbahçe ve genç millî takımlardan takım arkadaşı olan Burak Yılmaz’ın evinde konaklayan Olcan Adın, ilk maçına ligin 2.yarısının ilk maçında İBB karşısında çıktı ve 90 dakika forma giydi. Trabzonspor’un kendi sahasında çıktığı ilk maçı olan Samsunspor maçında ise yine ilk 11’de başlayan Adın, iç sahadaki ilk maçında golünü attı. Maçın ardından ise “İnsan gol atmayı düşününce topun da nereye gidebileceğini hissedebiliyor. Ona göre pozisyon alıyor. Samsunspor maçı öncesi de gol atacağımı düşündüm. Gol atamasam bile en azından takımım adına yararlı işler yapmam gerektiğini düşündüm. Maçın ilk yarısında gole çok yaklaştım ancak ikinci yarıda atmak nasip oldu. Pozisyonda aslında ben Burak’ı topla buluşturmak istedim ama ayağı takıldı, sonrasında Colman vurdu kaleciden dönen topu ben filelere gönderdim. Biraz da tesadüf oldu. İlk 11’de çıktığım ilk maçta gol atmak tarif edilemez bir duyguydu benim için. Golün görüntüsünü sürekli izliyorum.” Ifadelerinde bulundu.[23] Trabzonspor ile ilk Avrupa maçına ise PSV karşısında çıkan Adın, 16 Şubat 2012’de oynanan maçta dakikalar 33’ü gösterdiğinde bir de gol attı. Takmı her iki maçta da galip gelemeyince turnuvadan elendi. Türkiye Kupası’nda da takımıyla beraber olduğu 2 maçta da görev yapan Adın, Antalyaspor maçında bir de asist yaptı ancak yeteli olamadı ve Türkiye Kupası’ndan da elendiler. Normal sezonda Ligde Trabzonspor forması ile 13 maça çıkan Adın, 4 gol attı ve 2 asist yaptı. Süper Final’de ise 6 maçta da görev yapan Adın, 3 asist yaptı ve Beşiktaş ağlarına bir de gol attı. Beşiktaş ağlarına golü frikikten atan Olcan, “92” numaralı formasıyla Trabzonspor ile ilk frikik golünü de atmış oldu.

2012-13

2012-13 sezonunda ise Şenol Güneş yönetimindeki Trabzonspor’da “92” numaradan “29” numaraya geçen Adın, ilk maçına Videoton karşısında çıktı maç 0-0 sonuçlandı. İkinci maçta ise Adın’ın oynayamadığı karşılaşmada Trabzonspor penaltılarda rakibine boyun eğdi ve turnuvaya Eleme Turu’nda veda etti. 2012-13 sezonunda ilk golünü 7.haftada oynanan Kasımpaşa maçında attı. 33 metreden 112 KM/H hızla topa vuran Olcan’ın golü o hafta haftanın golü seçildi.[24] Sezon boyunca takımıyla ligde 30 maça çıkan Olcan, 7 gol attı ve bunların 2 tanesini frikikten kaydetti. Bunun yanında 8 asist yapan Adın, Adrian ile skora en çok etki veren isim oldu. Kupa’da ise 11 maç - 2 gol ve 6 asist istatistiğiyle oynadı ancak takımı Final’de kupayı Fenerbahçe’yi geçemedi.

2013-14
2013-14 sezonunda Olcan Adın

2013-14 sezonunda ise adı Beşiktaş ve Galatasaray ile anılsa da Trabzonspor oyuncuyu satmadı ve Olcan Adın kadroda kaldı. Kadro Florent Malouda ve Jose Bosingwa gibi isimlerle güçlendirildi. O sezon eleme turunda ilk olarak Derry City karşısında forma giyen Adın, Mustafa Reşit Akçay yönetimindeki takımda sol açık mevkiisinde ilk maçında 2 asist yaptı. İkinci maçta da Dinamo Minsk’i geçen takım gruplara katılma hakkı kazandı. Olcan Adın, Malouda’nın sol kanat mevkiinde görev yapmasıyla hocası tarafından Sol bek mevkiine çekildi. Sol bek mevkiinde skora katkı veremeyen Adın, Kukesi maçlarını boş geçse de Limassol maçlarında 3 gol 1 asist, Legia Warszawa maçlarında 2 gol attı. Lazio maçlarında skoru değiştiremeyen Olcan, 28 Kasım 2013 günü oynanan Apol Limassol maçında hat-trick yaparak Trabzonspor tarhine bir Avrupa maçında 3 gol veya daha fazlasını atan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.[25] Bu performansının ardından da Western Union tarafından yapılan oylama da grup aşamasının en iyi oyuncusu oldu.[26] Olcan aynı zamanda 5 gol + 2 asist yaparak 7 gole direkt etki etti ve UEFA Avrupa Ligi’nde skora en çok etki eden 3 isimden biri oldu.[27] Devre arasında Beşiktaş ve Galatasaray'ın gündemine yine girdi ancak kulübü anca sezon sonunda oyuncuyu satabileceklerini açıkladı.[28] Takımı bir sonraki turda Juventus ile eşleşti ancak ikisi de 2-0 olmak olmak üzere iki maçta da mağlup oldu. Bu sonuçların ardından takımın başına yardımcı antrenör Hami Mandıralı getirildi. Olcan ise sezon boyunca Avrupa’da 14 maç-5 gol-6 asist, Süper Lig’de 33 maç-10 gol-9 asist ve Türkiye Kupası’nda ise 1 maça çıktı. Süper Lig’de attığı 10 golün tamamını sol ayağı ile atan Olcan Adın, Süper Lig’de sol ayağıyla en çok gol atan isim oldu. Ayrıca 19 gole direkt etki eden Adın, takımının skora en çok etki eden ismi oldu. Takımının en çok mesafe kat eden, şu çeken ve sprint atan ismi de olan Olcan, 30.haftada oynanan Erciyesspor maçında 34.4 KM/H hıza ulaşarak Süper Lig tarihinde en yüksek hıza ulaşan futbolcu oldu.[29]

Galatasaray[değiştir | kaynağı değiştir]

Olcan Adın, Galatasaray formasıyla Türkiye Kupası'ndaki Eskişehirspor maçında
"İnanılmaz derecede mutluyum. Transferde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Eski kulübümüze de, Trabzonspor'a da teşekkür ediyorum. Galatasaray çok büyük taraftara sahip bir camia. Bu sene 4. yıldızı takacağız!.. Formayı kapmak için uğraşacağım ve alacağım. Aslanların sessiz kaldığı yerde kurtlar kuşlar volta atar. Bilmezler ki Aslan o sessizliği bozarsa kıyamet kopar."

Galatasaray'a transferi sonrası Olcan Adın.[30]

2014-15

2014-15 transfer dönemi öncesinde ise adı Beşiktaş ile de anılan Olcan Adın ile Galatasaray, 30 Haziran 2014'te görüşmelere başlandığını borsaya bildirmiş,[31] 4 Temmuz 2014'te ise anlaşmaya vardığını açıklamıştır. Galatasaray, Olcan Adın transferi için Trabzonspor'a 4 milyon euro ödemiş ve 2 yıllığına Salih Dursun'u kiralık olarak vermiştir. Burak ve Selçuk ile 15 yaşından bu yana tanıştıklarını ifade eden Olcan Adın, “Burak Yılmaz ve Selçuk İnan çocukluk arkadaşım. Birbirimizi iyi tanıyoruz ve sürekli görüşüyoruz. Benim için çok güzel olacak” ifadelerinde bulunmuştur.[32][33] Galatasaray ile ilk resmi maçına 25 Ağustos 2014 günü 2014 Türkiye Süper Kupası'nda çıktı. Bu maçta seri penaltılarda da 1 gol atan Olcan, takımının penaltılarda kaybetmesine engel olamadı. Olcan, 2014-15 sezonunda Galatasaray adına ilk lig maçı olan Bursaspor maçında yedek oturdu, oyuna son 15 dakikada dahil oldu ve 90.dakikada da bu maçta kendisinin Galatasaray formasıyla ilk golünü de atmış oldu. Yaşadığı sorunlar dolayısıyla 2016 transfer döneminde Galatasaray tarafından sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilmiştir.

Akhisar Belediyespor[değiştir | kaynağı değiştir]

Galatasaray ile olan sözleşmesi takım tarafından feshedildikten sonra bir süre boşta kalan futbolcu, 2016 yılı Aralık ayında Akhisar Belediyespor ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.[34]

Antalyaspor[değiştir | kaynağı değiştir]

Olcan Adın, Antalyaspor'da sadece iki kez Türkiye Kupası maçında görev almış, fakat lig maçlarında ilk on bire girememiştir. Son aylarda da sakatlık yaşayıp kadroya giremeyen Olcan Adın futbolu bu kulüpte bırakmıştır.

Süper Lig'de attığı golleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Millî takım kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye U-18

Olcan Adın ilk kez 1 Kasım 2008'de oynanacak Türkiye 18 yaş altı millî futbol takımı-Mısır U-18 maçı için Selçuk İnanKerim Zengin, Orhan Şam, Hakan Özmert, Serkan Kırıntılı ve Yiğit İncedemir gibi isimlerle aday kadroya çağrıldı. İlk maçına bu maçın 78. dakikasında Yusuf Diner'in yerine girerek çıkan Adın, bu maçın rövanşı ve mart ayında oynanan Nijerya maçı olmak üzere bu seviyede 3 maçta forma giydi.

Türkiye U-19

Gerek Türkiye 18 yaş altı millî futbol takımı gerek de kulüp takımındaki performansıyla dikkat çeken Olcan Adın, Müjdat Yalman tarafından ilk kez Türkiye 18 yaş altı millî futbol takımı kategorisi için Mart 2003'te millî takıma çağrıldı. Ergün Teber, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz gibi isimlerle bu seviyedeki ilk maçına 11 Mart 2003 günü Rusya karşısında çıkan Adın, daha sonra Stevan Vilotic Turnuvası ve SBS Kupası gibi özel turnuvaların yanı sıra 2004 Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası elemeleri ve 2004 Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda da "7" numaralı formasıyla süre aldı. Bu kategoride toplam 28 maçta süre aldı. Türkiye 19 yaş altı millî futbol takımı ile 2004 yılında düzenlenen UEFA 19 Yaş Altı Şampiyonası'nda ise final oynadı.[35]Türkiye U-20 21 Eylül 2004 tarihinde oynanacak Portekiz U-20 maçı için ilk kez Türkiye U-20 takımına çağrılan Olcan, Hakan Aslantaş, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'ın da formasını giydiği takımda 11 maçta görev yaptı. 2005 Haziran ayında Hollanda'da düzenlenen Dünya Gençler Futbol Şampiyonası'nda Türkiye 20 yaş altı millî takımı'yla da iyi bir performans sergileyerek turnuvanın en çok göze batan oyuncularından biri olmuştur.[36]Türkiye A2 Ağustos 2005 geldiğinde ise Reha Kapsal tarafından Türkiye A2 takımına çağrılan Olcan Adın, Umut Bulut, Uğur UçarSezer Öztürk, Bekir İrtegün, Mehmet Topuz ve Sabri Sarıoğlu'nun da o dönem formasını giydiği takımda 9 maça çıktı.İlerleyen tarihlede tekrar millî takıma çağırılmayan Adın, kulüp seviyesinde gösterdiği performansa rağmen Guus Hiddink tarafından ne A millî takıma ne de A2 millî takıma davet edilmemesi nedeniyle Medya'da sıkça tartışma konusu oldu.[37][38]

Türkiye millî futbol takımı[değiştir | kaynağı değiştir]

2012

2002 yılından itibaren U-18, U-19 ve U-20 millî takımlarında forma giyen Olcan Adın, Şubat 2012 tarihinde ise Serdar Aziz, Semih Kaya, Alper Potuk, Olcay Şahan ve Soner Aydoğdu gibi ilk kez Millî formayı giyecek isimlerle A millî takımın yeni antrenörü Abdullah Avcı tarafından millî takıma çağrıldı.[39] 29 Şubat 2012 tarihinde ise Bursa’da Slovakya ile oynanan özel maçta ilk kez A millî takımın formasını taşıdı.[40] O sezon millî takımın birçok eleme baçına çıkmasına rağmen kendi mevkiinde forma giyen Mehmet Ekici, Tunay Torun ve Sercan Sararer gibi isimler tercih edilince kadroya davet edilmedi.

2013

2013 yılında da Trabzonspor formasıyla birçok gol atıp birçok asist yapsa da Abdullah Avcı tarafından düşünülmedi. Avcı'nın ayrılmasıyla ise yerine Fatih Terim getirildi. Olcan ise Fatih Terim tarafından Ekim 2013'te ise Cenk Tosun ile birlikte millî takımın Estonya ve Hollanda maçları kadrosuna çağrıldı.[41] Estonya maçında 87.dakikada Arda Turan'ın yerine girerek süre alan Adın, 2014 FIFA Dünya Kupası'na gitme adına hayati önem taşıyan maçta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Wesley Sneijder, Arjen Robben gibi isimleri bulunduran Hollanda karşısında ilk 11'de başladı. Bu maçta Wesley Sneijder ve Arjen Robben'in gollerine engel olunamayınca Türkiye turnuvaya veda etti.

2014

Gerek UEFA Avrupa Ligi gerek Süper Lig performansıyla dikkat çeken Olcan, 2014 yılında da millî futbol takımına davet edildi. 5 Mart 2014 tarihinde ise Ankara’da oynanan özel maçta İsveç’e karşı A millî takım formasıyla ilk golünü kaydetti.

İstatistikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kulüp Takım İstatistikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Profesyonel Kariyeri Ulusal Lig Kupa Lig Kupası Süper Kupa Uluslararası Lig Toplam
Sezon Kulüp Lig kademesi Maç Gol Ass. Maç Gol Ass. Maç Gol Ass. Maç Gol Ass. Maç Gol Ass. Maç Gol Ass.
Türkiye Türkiye Lig Türkiye Kupası Lig Kupası Süper Kupa Avrupa Toplam
2002-03 Kartalspor 2. Lig 14 2 8 - - - - - - - - - - 14 2 8
Toplam 14 2 8 - - - - - - - - - - - - 14 2 8
2003-04 Fenerbahçe Süper Lig 1 - - 1 - - - - - - - - - 2 - -
Toplam 1 - - 1 - - - - - - - - - - - 2 - -
2004-05 Antalyaspor (kiralık) 1. Lig 26 - 10 2 - - - - - - - - - 28 - 10
Toplam 26 - 10 2 - - - - - - - - - - - 28 - 10
2005-06 Fenerbahçe Süper Lig 3 - - 2 - - - - - - - - - 5 - -
2006-07 2 - - 5 1 - - - - - 2 - - 9 1 -
Toplam 5 - - 7 1 - - - - - - - 2 - - 13 1 -
2007-08 Karşıyaka (kiralık) 1. Lig 32 9 11 1 - - - - - - - - - 33 9 11
Toplam 32 9 11 1 - - - - - - - - - - - 33 9 11
2008-09 Gaziantepspor Süper Lig 12 - - 3 2 - - - - - - - - 15 2 -
2009-10 30 2 5 1 1 - - - - - - - - 31 3 5
2010-11 33 12 2 8 2 1 - - - - - - - 41 14 3
2011 14 4 5 - - - - - - - 4 1 - 18 5 5
Toplam 89 18 12 12 5 1 - - - - - - 4 1 - 105 24 13
2012 Trabzonspor Süper Lig 19 5 5 2 - 1 - - - - 2 1 - 23 6 6
2012-13 30 7 8 11 2 6 - - - - 1 - - 42 9 14
2013-14 33 10 9 1 - - - - - - 14 5 6 48 15 15
Toplam 82 22 22 14 2 7 - - - - - - 17 6 6 113 30 35
Kariyer toplam 249 51 63 37 8 8 - - - - - - 23 7 6 309 66 77

Millî takım istatistikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

No. Tarih Millî takım Maç Gol Ass.
1. 2002  Türkiye U-18 2 - -
2. 2003-2004  Türkiye U-19 28 6 -
3. 2003-2004  Türkiye U-20 11 1 -
4. 2005-2006  Türkiye U-21 9 - -
5. 2012  Türkiye 1 - -
2013 2 - -
2014 4 1 -
A Millî Toplam 7 1 -
Alt Toplam 57 8 -

Millî takım golleri[değiştir | kaynağı değiştir]

NOT:Ev sahibi olarak Türkiye baz alınmıştır.

# Tarih Yer Rakip Skor Sonuç Dakika Turnuva Kaynak
2014
1. 5 Mart 2014 Ankara 19 Mayis Stadyum, Ankara, Türkiye  İsveç 2-1 2-1 8 Hazırlık maçı [42]

Başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Fenerbahçe
Galatasaray

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Amacım her zaman oynamaktı". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  2. ^ "OLCAN ADIN: Unutulmayacak Bir Şampiyonluk İstiyoruz!". 15 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  3. ^ "Olcan neden Oğulcan oldu". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  4. ^ "Söz Alex'te! Jübile, Yıldırım, Kocaman ve dahası". ajansspor.com. 2 Temmuz 2014. 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  5. ^ "Hooijdonk gibi Olcan". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  6. ^ "Şanslı çocuk!". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  7. ^ "Olcan'la 3 Yıllık Sözleşme". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  8. ^ "Fenerbahçemize 9 imza". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  9. ^ "Fenerbahçeli Olcan Karşıyaka'da". 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  10. ^ "KSK'de moda Olcan Adın". 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  11. ^ ""Dört dörtlük"". fanatik.com.tr. 29 Aralık 2011. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2011. 
  12. ^ "Oğulcan da Gaziantepspor'da". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  13. ^ Trabzon'dan Cimbom'a dev çalım
  14. ^ Olcan Adın, Galatasaray ile anlaştı
  15. ^ Ve Olcan Trabzonspor'da
  16. ^ "Profesyonel futbolcu Olcan Adın'ın kulübümüze transferi konusunda Gaziantep Spor Kulübü ve futbolcu ile anlaşma sağlanmıştır". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  17. ^ "Trabzon'da çifte imza". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  18. ^ "Olcan antrenmana çıktı". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  19. ^ ""Olcan ve Jebrin sözleşme imzaladı"". trabzonspor.org.tr. 5 Ocak 2012. 16 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2012. 
  20. ^ "Aydınus konusuna Güneş de dahil oldu". sporx.com. 23 Mayıs 2014. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mayıs 2014. 
  21. ^ "Olcan gollere neden sevinmiyor? Akçay açıkladı..." trabzonspor.org.tr. 5 Ocak 2014. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2014. 
  22. ^ "Hami Mandıralı'dan Olcan Adın'a övgü". tr.eurosport.com. 23 Mayıs 2014. 15 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mayıs 2014. 
  23. ^ "Amacım her zaman oynamaktı". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  24. ^ ""Olcan kaç metreden attı?"". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  25. ^ "Olcan tarihe geçti". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  26. ^ "Olcan En iyi 11'de". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  27. ^ "Avrupa Ligi'nde Trabzon krallığı!." 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  28. ^ "Kartal, Olcan'ı sezon sonuna bıraktı". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  29. ^ "Trabzonsporlu Olcan, Real Madridli Bale'yi yetişti". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  30. ^ "4. yıldızı takmaya geldim". ntvspor.net. 4 Temmuz 2014. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2014. 
  31. ^ "Galatasaray.Org". 6 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  32. ^ "Olcan Adın Galatasaray'da". 7 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2014. 
  33. ^ "Salih Dursun Trabzonspor'da". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2014. 
  34. ^ "Olcan Adın Akhisar'da". CNN Türk. 8 Aralık 2016. 9 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2016. 
  35. ^ "TÜRKİYE İSPANYA - Maç Detayları TFF". 5 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2011. 
  36. ^ "OLCAN ADIN - Futbolcu Bilgileri TFF". 9 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2010. 
  37. ^ Olcan Adın :millî takımda olmamam benim hatam değil, tamamen onların sorunu[ölü/kırık bağlantı]
  38. ^ Olcan patladı [ölü/kırık bağlantı]
  39. ^ Avcı'dan sürpriz kadro
  40. ^ "Avcı ilk maçında avlandı". 6 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Eylül 2014. 
  41. ^ "Cenk Tosun ve Olcan Adın yeniden kadroda". 27 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Eylül 2014. 
  42. ^ transfermarkt.com.tr. "Türkiye-İsveç Maç İstatistikleri". 16 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2014. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]