Nauru devlet başkanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Nauru devlet başkanı, Büyük Okyanus'ta Mikronezya ada öbeği içerisinde yer alan Nauru'da 1968 yılından bu yana devlet başkanlığı makamında bulunan kişiye verilen unvandır.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

No. İsim

(Doğum–Ölüm)

Resim Göreve başlama Görevi bırakma Siyasi parti
1 Hammer DeRoburt

(1922–1992)

Hammer DeRoburt.jpg 31 Ocak 1968 22 Aralık 1976 Bağımsız
2 Bernard Dowiyogo

(1946–2003)

Coat of arms of Nauru.svg 22 Aralık 1976 19 Nisan 1978 Nauru Partisi
3 Lagumot Harris

(1938–1999)

Coat of arms of Nauru.svg 19 Nisan 1978 15 Mayıs 1978 Bağımsız
(1) Hammer DeRoburt

(1922–1992)

Hammer DeRoburt.jpg 15 Mayıs 1978 17 Eylül 1986 Bağımsız
4 Kennan Adeang

(1942–2011)

Coat of arms of Nauru.svg 17 Eylül 1986 1 Ekim 1986 Nauru Partisi
(1) Hammer DeRoburt

(1922–1992)

Hammer DeRoburt.jpg 1 Ekim 1986 12 Aralık 1986 Bağımsız
(4) Kennan Adeang

(1942–2011)

Coat of arms of Nauru.svg 12 Aralık 1986 22 Aralık 1986 Nauru Partisi
(1) Hammer DeRoburt

(1922–1992)

Hammer DeRoburt.jpg 22 Aralık 1986 17 Ağustos 1989 Bağımsız
5 Kenas Aroi

(1942–1991)

Coat of arms of Nauru.svg 17 Ağustos 1989 12 Aralık 1989 Bağımsız
(2) Bernard Dowiyogo

(1946–2003)

Coat of arms of Nauru.svg 12 Aralık 1989 22 Kasım 1995 Demokratik Parti
(3) Lagumot Harris

(1938–1999)

Coat of arms of Nauru.svg 22 Kasım 1995 11 Kasım 1996 Bağımsız
(2) Bernard Dowiyogo

(1946–2003)

Coat of arms of Nauru.svg 11 Kasım 1996 26 Kasım 1996 Demokratik Parti
(4) Kennan Adeang

(1942–2011)

Coat of arms of Nauru.svg 26 Kasım 1996 19 Aralık 1996 Demokratik Parti
6 Ruben Kun

(1942–2014)

Coat of arms of Nauru.svg 19 Aralık 1996 13 Şubat 1997 Bağımsız
7 Kinza Clodumar

(1945–)

Coat of arms of Nauru.svg 13 Şubat 1997 18 Haziran 1998 Merkez Parti
(2) Bernard Dowiyogo

(1946–2003)

Coat of arms of Nauru.svg 18 Haziran 1998 27 Nisan 1999 Demokratik Parti
8 René Harris

(1947–2008)

Coat of arms of Nauru.svg 27 Nisan 1999 20 Nisan 2000 Bağımsız
(2) Bernard Dowiyogo

(1946–2003)

Coat of arms of Nauru.svg 20 Nisan 2000 30 Mart 2001 Demokratik Parti
(8) René Harris

(1947–2008)

Coat of arms of Nauru.svg 30 Mart 2001 9 Ocak 2003 Bağımsız
(2) Bernard Dowiyogo

(1946–2003)

Coat of arms of Nauru.svg 9 Ocak 2003 17 Ocak 2003 Demokratik Parti
(8) René Harris

(1947–2008)

Coat of arms of Nauru.svg 17 Ocak 2003 18 Ocak 2003 Bağımsız
(2) Bernard Dowiyogo

(1946–2003)

Coat of arms of Nauru.svg 18 Ocak 2003 10 Mart 2003 Demokratik Parti
9 Derog Gioura

(1932–2008)

Coat of arms of Nauru.svg 10 Mart 2003 29 Mayıs 2003 Bağımsız
10 Ludwig Scotty

(1948–)

Coat of arms of Nauru.svg 29 Mayıs 2003 8 Ağustos 2003 Bağımsız
(8) René Harris

(1947–2008)

Coat of arms of Nauru.svg 8 Ağustos 2003 22 Haziran 2004 Bağımsız
(10) Ludwig Scotty

(1948–)

Coat of arms of Nauru.svg 22 Haziran 2004 19 Aralık 2007 Bağımsız
11 Marcus Stephen

(1969–)

President Marcus Stephen of Nauru.jpg 19 Aralık 2007 10 Kasım 2011 Bağımsız
12 Freddie Pitcher

(1967–)

Coat of arms of Nauru.svg 10 Kasım 2011 15 Kasım 2011 Bağımsız
13 Sprent Dabwido

(1972–)

Sprent Dabwido (cropped).jpg 15 Kasım 2011 11 Haziran 2013 Bağımsız
14 Baron Waqa

(1959–)

Baron Waqa.jpg 11 Haziran 2013 Görevde Bağımsız

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]