Nauru'da ulaşım

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Nauru'da ulaşım; bisiklet, otomobil, tren ve uçak araçlarını ayrıca yayaları kapsamaktadır. Tüm bunlara ek olarak son yıllarda uluslararası bir liman inşa edilmektedir.

Okyanus[değiştir | kaynağı değiştir]

Pasifik Okyanusu'ndaki Nauru'da Nauru uluslararası limanı, halen inşa halindedir. 2021'de açılması beklenen liman, ülkenin ilk uluslararası limanı olacak ve ada ülkesi için ticareti ve diğer ülkelerle olan bağlantıyı geliştirecektir.

Hava[değiştir | kaynağı değiştir]

Nauru'da yalnızca bir havaalanı vardır: Nauru Uluslararası Havaalanı. Avustralya'nın Brisbane kentine uçan Nauru Havayolları; Majuro, Marshall Adaları; Nadi, Fiji; ve Tarawa, Kiribati havaalanlarına uçan tek havayolu şirketidir.[1] Aktif olarak beş uçak hizmet vermektedir.[2]

Demiryolu[değiştir | kaynağı değiştir]

Fosfatın adanın iç kısmından adanın batı kıyısındaki Aiwo Bölgesi'ndeki konsol iskelelere taşınması için demiryolu taşımacılığı kullanılmaktadır. Bu amaçla 1907 yılında Pacific Phosphate Company tarafından 3.900 m uzunluğunda, 0,61 m dar hatlı bir demiryolu inşa edildi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Who we are - Nauru Airlines". 11 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2018. 
  2. ^ "Nauru Airlines on ch-aviation". ch-aviation. 20 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2018.