Kullanıcı mesaj:Poyraz 72

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: MediaWiki message delivery tarafından 9 gün önce Sevgili Poyraz 72, yardımına ihtiyacımız var! başlığına

Merhaba, Vikipedi'ye hoş geldiniz[kaynağı değiştir]

Dünyanın bütün dillerinde bilgi yaymayı amaçlayan özgür ansiklopedi, sizin katkılarınızla gelişiyor.
Katkıda bulunurken temel ilkeleri göz ardı etmezseniz seviniriz.
Telif hakları, tarafsızlık ve katılım davranışları bu ansiklopedinin en önemli başlıklarıdır.
Biçim konusunda bu rehberden yararlanabilir, her türlü konuda vikipedistlerden yardım isteyebilirsiniz.
Lütfen değişiklik yapmaktan çekinmeyin.
Mavi bağlantıları tıklayarak Vikipedi'yi tanımayı ve katkıda bulunmayı sürdürmeniz dileğiyle.
Kolay gelsin.
kibele 16:16, 31 Ekim 2012 (UTC)


Merhaba Kibele, ben iki aydrı wikipediya da aktif olarak madde yazıyorum. Yalnız ben ilk önce maddelerimi deneme tahtasında hazırlıyorum burada yaptığım bir kaç madde bir sonraki oturum açmada orda yoktu. Bu yüzden artık almcan sayfasındaki deneme tahtasını kullanıyorum. Bundan dolayı bazı sorunlar ortaya çıkıyor. Örneğim alncadaki kodlar türkçede çalışmıyor bu yğzden ingilizce kodları kullanıyorum. Beni sizden ricam yaklaşık iki hafta önce yaptığım bir madde (Katılma Tepkimeleri) tablolar merkezde ortalanmıştı daha sonra bir kaç küçük değişiklik yaptım kodlar aynı kalmasına rağmen tablolar soltarafa kaydı ne yaptımsa da bir türlü değiştiremedim. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Bir diğeride ben bu donem bitirme tezimi yazıyorum Wikipedia ile ilgili eğer Wikipedia türkiye ile ilgi geniş bilgiye ulaşabileceğim bir kaynak gösterirseniz çok sevinirim. Poyraz 72 (mesaj) 07:49, 11 Aralık 2012 (UTC)

merhaba poyraz, deneme tahtasında yaptıklarına kendi katkılarından ya da deneme tahtasının geçmişinden ulaşabilirsin. ama orası bu tip çalışmalar için uygun değil. kullanıcı alt sayfası açarak hazırlarsan daha iyi olur. mesela Kullanıcı:Poyraz 72/Katılma tepkimeleri gibi.. diğer konularda şu andaki vakitsizliğim nedeniyle yardımcı olamıyorum. ama bu mesajı gören aktif vikipedistler sana ulaşacaklardır diye umuyorum. :) değilse döndüğümde yazıcam. kolay gelsin. --kibele 11:16, 11 Aralık 2012 (UTC)

selam poyraz, daha önceki yazışmamızdan almancadan çevirdiğin izlenimini edinmişim. ancak şu maddenin ve bazı başka maddelerinin kaynağı olarak bir çeviri kitap vermişsin. o kitaplardan doğrudan içerik aktarıp aktarmadığını sormak istedim. eğer öyleyse telif meselesine takılıyoruz biliyorsun. --kibele 19:50, 30 Nisan 2013 (UTC)


Merhabalar Kibele, wikipedia icin yazdigim maddelerde bir ceviri kitabi kullandigim dgrudur. Genel itibariyla yazdigim maddelerin ltinda o kitabi kaynak gösterdim. Yazlin telif hakklarina telif haklarina aykiri bir alinti yapmadim. Isin kisacasi irek alinan bir alinti yoktur. Sadece yazacagim konuyu ordan okudum ve anladigim sekille yazmaya calistim.Po y r a z _72 19:19, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Wikipedia Buluşması[kaynağı değiştir]

Merhaba kibele ben iki günden beri Almanya'nın Mainz şehrinde gerçekleşen Wikipedia Kimya buluşmasındayım. Bu buluşmanın çerçevesinde, oluşturulacak maddelerdeki görsel öğelerin hangi kriterlere sahib olmasi gerektiği ve oluşturulmuş maddelerin nasıl ilestirme yapılabılabilir tartışıldı. Buluşmada hazir bulunan Wikipedia kullanicilari tarafından Kimyasal tepkimelerin çizildiği ChemDraw programın Turkiyedeki Wikipedia yazarları içinde alınabilmesi konuşuldu.Bu yüzden yardımınıza istiyacim var. Bana Wikipedia yada Kimya cercevedinde kurulmuş bir grup varmı, varsa bunlarla nasıl Kontakt kuranilirim.Eger yoksa bununla ilgilenen yazar varmı. Bu konudan bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.Po y r a z _72 13:52, 10 Mayıs 2013 (UTC)

selam poyraz, günlük politika diyeydin, futbol diyeydin bulmak kolaydı da..  :( aktif vikipedistler arasında en azından benim bildiğim kimse yok. köy çeşmesinde bir çağrı yapabilirsin. ben de bir bakayım kullanıcı kutularından. kolay gelsin. --kibele 14:47, 10 Mayıs 2013 (UTC)
Merhaba Poyraz, mesajını tesadüfen gördüm. Kullanıcı:Khadkhall kimya konusuna ilgili. Kimya, Molekül, Gibbs serbest enerjisi gibi maddelerdeki katkılarını biliyorum. Son zamanlarda aktif katılamasa da sınavlardan falandır belki. İlişki kurmayı dene istersen. Mukaddimeileti 15:18, 10 Mayıs 2013 (UTC)
Merhaba Poyraz, Mainz'daki tartışmayla ilgili aldığın notları istersen paylaş yapabileceklerimiz üzerinden tartışabiliriz. Kimya ile ilgili kurulmuş ve şu an aktif olan bir grup bildiğim kadarıyla olmasa da iki kişi çalışmaya başlayabiliriz. Muhakkaki bu konuda katkı yapabilecek kullanıcılar zamanla çıkacaktır. Benim alanım tam kimya olmasa da elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım (sadece ilk diplomam kimya mühendisliği üzerine).Khadkhall (mesaj) 13:08, 12 Mayıs 2013
Merhaba Khadkhall, bu seferki bulusmada genel itibariyle üstünde durulan konularin basinda henüz beta asamadinda olan Wikidata özelligi üzerine duruldu. Bu özellik sayesinde wikipedia bünyesinde bulunan maddelerin icerigini nasil kisa bir zamanda degistirilebiliecegi anlatildi. Ayni zamanda getirilecegi riskler ve avantajlar üzerine tartisildi. Yalniz bu bulusmada türkiyeyi daha dogrusu diger wikipedia ki kullanicilarin ilgilendiren kisim, alinmasi istenilen bir programen lisansini tüm wikipedia kullanicilari icin alinmasi oldu. Bu Program ChemDraw diye bir program özellikle bu program kimyadaki tepkimelerin ve mekanizmalarin ciziminde kullanilmaktadir. Bu gurubun daha önceki bulusmalarinda bir kimya maddesinin hangi kiriterlere sahip olamasi gerektigini gösteren, aldiklari kararlar var.Senin sayfada Almancayi bildigin yaziyordu bu yüzden Richtlinien Chemie altindaki kiriterlerin buludugu linki gönderiyorum.Wikipedia:Richtlinien Chemie buradan tüm detaylari bulabilirsin. Bu arada ben türkiyede Biyoloji ögretmenligini bitirdim ve su anda burada kimya ve biyoloji bölümünü okumaktayim.Poyraz 72 (mesaj) 11:58, 13 Mayıs 2013 (UTC)
Verdiğin bağlantıyı bulamadım. Bu arada önümüzdeki iki hafta boyunca yoğunluktan dolayı vikipediye vakit ayıramayacağım malesef. Kimya ile ilgili aklıma gelen yapabileceğim iş kimya maddesini geliştirip önemli konularının alt başlıklarını içinde bulunduran gelişkin bir madde haline getirmek daha sonra o alt başlıkların maddeleri oluşturmak olabilir. Böylece iki katmanlı bilgi sunulmuş olur. Sonrasında da üçüncü katmana geçebiliriz yani alt başlık maddelerini gelişkin hale getirip yeni alt başlıklar açabiliriz. Genelden özele doğru bir yaklaşımla katkı sağlayabiliriz. Daha fazla kullanıcının katılımını sağlamak için de bir grup kurup bu oluşumundan kullanıcıları haberdar edebiliriz. Tabi bu çok genel bir yaklaşım daha detaylandırmak ve mevcut alternatifler üzerinden tartışmak gerekli.

İyi günler, Khadkhall (mesaj) 14:09, 15 Mayıs 2013 (UTC)

Hoş geldiniz Poyraz 72![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 08:27, 19 Aralık 2014 (UTC)

Kaynak kullanımı[kaynağı değiştir]

Selamlar Poyraz. Vikipedi, herkesin değiştirebileceği bir platform olduğundan güvenilir bir kaynak olarak kabul edilmemekte. Rica etsem eklediğin içerikler için Vikipedi yerine daha güvenilir kaynaklar gösterebilir misin? Ne kadar çok kaynak, o kadar güvenilir bir madde :) İyi günler.--RapsarEfendim? 16:17, 28 Eylül 2015 (UTC)

Önerilerin için teşekürler. Yapacağım değişikliklerde önerilerini göz önünde bulunduracamPoyraz 72 (mesaj) 16:24, 28 Eylül 2015 (UTC)

Selam Poyraz 72, Yeni devriyelik görevinizde başarılar. Başlamadan önce birkaç hatırlatma yapmak istiyorum. Öncelikle aşağıdaki yönerge ve politikaları yeniden okumanız sizin için faydalı olabilir:

Bunlarla ilgili anlamadığınız herhangi bir yer varsa bana, herhangi bir devriyeye ya da hizmetli arkadaşlarımdan birine sorabilirsiniz. Size yardım etmekten zevk duyarız.

Şimdi buraya kadar her şeyi anladıysanız okuyucuya gösterilmeden önce devriyeler tarafından incelenmeyi bekleyen değişiklikleri Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasından incelemeye başlayabilirsiniz. Özel:Doğrulamaİstatistikleri sayfasından çalışkan devriye arkadaşlarımızı görebilirsiniz. Her değişikliği kabul etmek ya da reddetmek zorunda değilsiniz. Anlamadığınız veya emin olamadığınız değişikliği pas geçiniz. Böylece konunun uzmanı bir arkadaşımız ilgilenebilir. Özel:Tercihler#mw-prefsection-gadgets sayfasında işinizi kolaylaştırabilecek bazı küçük programlar var. Gerekçe yardımcısı bunların olmazsa olmazı diyebiliriz.

Eskiden beri bekleyen değişiklikleri incelemek dışında yeni eklenen katkıları da canlı olarak takip edebilir ve kontrol edebilirsiniz. Vikipedi:Huggle programı bunu yapmanızın en kolay yolu. Program bir değişikliği geri aldığınızda kullanıcıya uygun bir uyarı mesajı da gönderiyor. Ayrıca programda diğer çevrim içi Huggle kullanıcıları ile fikir alışverişi yapabileceğiniz bir chat penceresi de var.

Çok konuştum biliyorum. Haydi kolay gelsin. :) -- OkanfanEvet benim? 16:03, 1 Ekim 2015 (UTC)

Vermiş olduğun bilgiler ve yararlı linkler için teşekürler.Poyraz 72 (mesaj) 10:04, 21 Ekim 2015 (UTC)

Madde isteği[kaynağı değiştir]

Selamlar. Müsait olduğunuzda Ampisilin maddesini açmanız mümkün mü? Benim pek bilgim yok, konuyla ilgili katkılar yapıyorsunuz diye size mesaj atıyorum :)--RapsarEfendim? 09:29, 21 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba Rapsar şuanda elimde uzürinde çalışmak istediğim bazı maddeler var. Onları bitirir bitirmez Ampiisilin maddesini açacağım.Poyraz 72 (mesaj) 10:00, 21 Ekim 2015 (UTC)

Yardım isteği[kaynağı değiştir]

Selam. Daha önce bir konuyla ilgili yanlış başlıkla bir sayfa açılmıştı, ben yeniden başka bir başlıkla yeni bir sayfa açtım. Fakat meğer benim başlığım da yanlışmış. Cünkü konunun İngilizce sayfası tek kelimeden oluşmakta. Şimdi yeni bir sayfa icat edip diğer iki sayfayı ona ridayrıkt yapmak için yardım eder misniz bana lütfen? TeşekkürlerSaber87 (mesaj) 14:41, 5 Aralık 2015 (UTC)

Merhabaar yardimci olmak icin elimden geleni yapmaya hazirim. Yalniz iki baslikta yanlis ise dogru olan baslik ne olmali gerektigini paylasirsani iyi olur. Bide örnek olarak göstermis oldugun ingizce sayfasi basligin kisaltilmis hali. Yani ikici verdigin örnekteki say yanlis baslikli degilde sadece basligin acilimi seklinde görülmektedir. Eger sorunu biraz daha detayli bir sekilde anlatirsan, dedigim gibi yardimci olam icin elimden geleni yaparim. Iyi aksamlarPoyraz 72 (mesaj) 15:02, 5 Aralık 2015 (UTC)
Çok teşekkür ederim kardeşim benim. Yeni başlık COMSTECH olacak. Mesela hangi sayfaların belli bir sayfayı link ettiğini ya da bağlantı yaptığını öğrenmek içen bir yol var mı? Eski sayfaları silip de tek tek o bağlantı yapan sayfaları düzeltmek mi gerekir yoksa eski sayfaya bir kod ekleyip ordan yeni icat ettiğimiz sayfaya redirect olunması yeterli mi? Her iki işlem (eski sayfayı silmek ve redirect kodu eklemek) anladığım kadarıyla üst düzey yönetici tarafından yapılabilir sadece. Saber87 (mesaj) 15:46, 5 Aralık 2015 (UTC)


Değişiklikler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Yaptığım değişiklikler onay bekliyor halbuki daha önce böyle değildi. Herhalde yeni kullanıcı olduğum için:). Türkçe Wikipedia'da daha aktif olarak katkıda bulunmak istiyorum. Nerden başlamam gerektiği yönünde yardım alabilir miyim sizden? Teşekkür ederim. Saber87 (mesaj) 17:56, 21 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba Saber87 yeni kullanicilarin yaptigi degisiklikler deneyimli kullanicilar tarafindan, Devriyeler, onaylanmadan gösterilmemektedir. Sizin mesaj sayfasinizda bir seyler ekledim. Oradan degisiklik yaptiginizda yada Madde olusturdugunuzda dikkat etmeniz gereken hususlar aciklanmistir. Belli bir asamadan sonra ayni zamanda yaptiginz degisiklikler Vandalisim icermiyorsa Wikipedia`nin Beyaz liste kullanicilari arasina girebilir ve böylelikle yaptiginiz degisiklikler otomatikmen onaylanir. Eger beli bir konuda yardima ihtiyacin varsa buradan bana ulasabilirsin. Görüsmek üzere.Selamlar.Poyraz 72 (mesaj) 20:34, 21 Aralık 2015 (UTC)

Çeviriden Kaynaklı[kaynağı değiştir]

Sana da merhaba. Ben film sayfalarını İngilizce'den çeviri sayfasından çeviriyorum. Yani tıkladığımda doğrudan orada olan yazı fontu çıkıyor. Çevirdiğim sayfalarda genellikle böyle. Burada yeniyim ve bu konuda daha önce uyarılmadım. Bundan sonra dikkat ederim.

Bilal rec (mesaj) 11:45, 03 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Bana söylemek düşmez ama sorunuzu cevaplamamak için kendimi zor tuttum diyebilirim :). Film maddelerinin isimleri italik olarak kullanılmaktadır, aynı şey kitap ve televizyon dizileri için de geçerlidir. Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 10:31, 3 Ocak 2016 (UTC)

Merhabalar bende bilmediğimden zaten sormuştum. Normalde ben kimya alanındaki maddelerle ilgilinmekteyim orada yeni madde oluşturuken normal font kullanılmakta. Eğer bu kriterlerin açıklandığı bir wiki sayfası biliyorsanız (Filimlerle alakalı) paylaşırsanız sevinirim.Poyraz 72 (mesaj) 10:36, 3 Ocak 2016 (UTC)
Şuradan ve şuradan daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin. Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 10:39, 3 Ocak 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Düzeltmeniz için teşekkürler, tablolardaki İngilizce ifadeleri Türkçe yaptım. OzgeYnbl 12:47, 5 Ocak 2016 (UTC)

Zeytin yağı[kaynağı değiştir]

Merhaba Poyraz bey, Zeytinyağı içeriğinde doğrusu pirina olan içeriği prina olarak değiştirdiniz. Burda bir yanlışlık vardır. Resmi Gazete'de Pirina olarak geçmektedir.Ademfcoban (mesaj) 07:41, 16 Mart 2016 (UTC)

Öncelikle Merhabalar Ademfcoban. Uyarınız üzerine Türkdil Kurumunun sayfasında Prina kelimesini aradım. Ancak böyle bir kelimeyi bulamadım. Daha sonra Pirina kelimesini aradım ve buldum. Böylelikle gördüm ki kelimenin doğrusu dediğiniz gibi Pirina diye yazılıyormuş. Uyarınız için teşekürler.Poyraz 72 (mesaj) 12:47, 16 Mart 2016 (UTC)

Rica ediyorum Poyraz 72 bey, ayrıca değerlerdede bir yanlışlık vardır. Değerleride değiştirdim ancak onlarda onaylanmadı ilginiz için teşekkür ediyorum. Ademfcoban (mesaj) 12:53, 16 Mart 2016 (UTC)

Biraz önce tekarar Zeytinyağı maddesine isteğiniz üzerine baktım. Yalnız bu madde de onaylanmamış bir değişikliğe rastlamadım.Poyraz 72 (mesaj) 13:03, 16 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Lütfen böyle şeyleri onaylamaktan kaçınalım. --Kudyaz 13:22, 26 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba Kudyaz onaylamis oldugum degisiklik wikipediayanin ilkelerine uygun oldugu icin yaptim. Wikipedianin tarafsizlik ilkesiknde Peygamberler icin Hazreti (Hz.) kelimesinin kullanilmamasi gerektigi yazilmaktadir. Isterseniz bunu bir örnegi olarak Hz. Muhammed maddesine bakabilirsiniz. Orada göreceksiniz ki Hz. Kelimesi hic kullanilmamaistir. Bu yüzden yapmis oldugunuz degisikligi biran önce geri almaninizi tafsiye ederim.--Poyraz 72 (mesaj) 15:21, 26 Mayıs 2016 (UTC)
Yanlış anladınız. Hz. yazan değişikliği onaylamışsınız. Geçmişe bakarsanız ben hazretileri kaldırdım. --Kudyaz 15:23, 26 Mayıs 2016 (UTC)
Şimdi baktım da sizin onayınız şu değişikliğeymiş. Yanlış anlaşılma olmuş, kusura bakmayın. --Kudyaz 15:25, 26 Mayıs 2016 (UTC)
Sorun degil. Hepimiz insaniz hata yapmak fitratimizda var. Ben elimden geldikce degisiklikleri onaylarken titiz olmaya calisiyorum.--Poyraz 72 (mesaj) 15:30, 26 Mayıs 2016 (UTC)

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.776 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.700 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)Yanıtla

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.06, 15 Mart 2024 (UTC)Yanıtla

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.41, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ Yanıtla

Sevgili Poyraz 72, yardımına ihtiyacımız var![kaynağı değiştir]

Selam sevgili Poyraz 72, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 4.743 değişiklik bulunmakta; ne yazık ki bu çok yüksek bir değer. Bu sayıyı hızlıca eriterek okurlara sunmak için hep birlikte iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu bir toplu mesajdır.) ~ YG1¡Hola❗️ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.32, 20 Nisan 2024 (UTC)Yanıtla