Kullanıcı mesaj:BRKY24/Mesaj Arşivi 2010

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

2010 yılı mesaj arşivi;

Oylama[kaynağı değiştir]

Tarih Vikiprojesi'nde ayın işbirliğini oylarınızla belirleyin--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 12:51, 2 Ocak 2010 (UTC)

Davet[kaynağı değiştir]

VikiProje Spor Davetiyesi
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde çalışmalara katılmak, Spor Portalı açılmasını teşvik ve yapılacakları belirlemek için projeye katılımınızı bekliyoruza[.]medileti 13:36, 6 Şubat 2010 (UTC)

Madde yazımı ve viki bağlantıları[kaynağı değiştir]

Merhaba madde yazarken gereğinden fazla viki bağlantısı kurmak genelde maddenin okunmasını zorlaştırdığı için pek istenmeyen bir durumdur. Rica etsem güzel katkılarınızı yaparken bu konuya biraz daha dikkat eder misiniz? Teşekkürler, --Manco Capac 10:30, 29 Mart 2010 (UTC)

  • Tekrar merhaba, pozitif yaklaşımınız için teşekkürler. Eğer maddeler içindeki viki-bağlantılarına örnek görmek isterseniz seçilmiş olan seçkin maddelerimize bakabilirsiniz. kolay gelsin, --Manco Capac 06:40, 30 Mart 2010 (UTC)

İş birliği[kaynağı değiştir]

VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde haftanın iş birliğine katılımınızı bekliyoruz.

Katılım için TIKLAYIN a[.]med»»ileti 10:00, 3 Nisan 2010 (UTC)


VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde haftanın iş birliğine KATILIMINIZI BEKLİYORUZ.

Katılım için TIKLAYIN a[.]med»»ileti 16:27, 14 Nisan 2010 (UTC)

İç bağlar[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Arapyarımadası portalında sağ panodaki içbağ veriliş şekli dikkatimi çekti. İçbağları verirken mesela tarih sayfalarına bağlantı verirken [[22]] [[Nisan]] şeklinde bağlantı vermiyoruz. Bu durumda Nisan ve 22 sayfalarına bağ vermiş oluyoruz. Bunun yerine asıl kastedilen sayfa olan [[22 Nisan]] sayfasına bağlantı vermemiz gerekiyor. Şurada ilgili değişikliği yaptım. Bu arada eğer tarihler hayati öneme sahip değilse, hiç bağlantı verilmemesi de tercih edilmesi gereken bir uygulama. İsim tamlamaları da aynı şekilde tamlamaları oluşturan kelimelere ayrı ayrı bağ vermektense, tamlamanın kendisine bağ verilmesi gerekiyor. Örneğin [[Dil bilgisi]] şeklinde bağlantı vermek lazım, dil ve bilgi sayfalarına ayrı ayrı bağ vermektense. Böylece esas anlatılmak istenen sayfaya bağlantı kurulmuş olacaktır. Ayrıca [[Bağlanmak istenen sayfa|Gözükmesi istenen yazı]] şeklinde de bağ verebilirsiniz. Naçizane belirtmek istedim. İyi vikiler dilerim, sevgiler--Merube 89msj 19:24, 22 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba[kaynağı değiştir]

İyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 18:46, 4 Mayıs 2010 (UTC)

Coğrafya portalı[kaynağı değiştir]

  • Selam coğrafya portalı hazırladığınızı gördüm. Aslında bende coğrafya portalı hazırlıyordum. Bir baktımki zaten siz aday göstermişsiniz:) Öncelikle portalın büyük bir eksiklikleri var. Onların düzeltilmesi gerek. Belki sizin ve benimkini birleştirip yapabiliriz diye düşünüyorum:) Birde şu portal şablonu sorunuda en yakın zamanda halledilmeli. Gökhanla beraber şablonu yeniden düzenledikten sonra tartışmaya açacağım.-- BeşiktaşlıM 09:39, 9 Mayıs 2010 (UTC)
VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde Mayıs ayının ikinci işbirliği olarak Voleybolcu maddelerine voleybolcu bilgi kutusunun yerleştirilmesi seçilmiştir. Haftanın iş birliğine katılımınızı bekliyoruz.

Katılım için TIKLAYIN--Rapsar 07:09, 11 Mayıs 2010 (UTC)

Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Tam olarak nerede sıkıntı çektiğinizi söylerseniz yardımcı olmaya çalışırım. İyi vikiler. --Superyetkinileti 16:35, 11 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba. Toplam nüfus veri alanını düzelttim ve şu sayfada küçük bir deneme yaptım. Başka sorularınız da olursa yanıtlayabilirim. Teşekkürler. --Superyetkinileti 17:23, 11 Mayıs 2010 (UTC)
Şablonun üstünde oluşan boşluğu giderdim. Bilginize. --Superyetkinileti 18:39, 11 Mayıs 2010 (UTC)
Merhaba. Şablon sözdiziminde önemli olan nokta <tr> etiketlerinden önce gelen parametreleri kaldırmak. Temel HTML bilginiz varsa kaynak kodunun nasıl olması gerektiğini daha iyi anlayabilirsiniz. Benim de gözden kaçırdığım noktalar olabilir. Şablonu iyi incelersek tüm boşlukları kaldırma şansımız artacaktır. --Superyetkinileti 18:50, 11 Mayıs 2010 (UTC)
Şablonu dikkatle incelemek gerekecek. Şu an etkin olan kullanıcılara başvurabilir ya da kodu, önceki iletimde sözünü ettiğim biçimde inceleyebilirsiniz. Benzer şablonlara bakmak da yararlı olabilir. --Superyetkinileti 19:56, 12 Mayıs 2010 (UTC)

Teruel İli[kaynağı değiştir]

Teruel İli sayfasında kullandığım İspanya il bilgi kutusu ile ilgili bir sorunum bana yardım edeceğinizi düşünerek sorunu açıklıyorum, Bilgikutusunu bir sayfada kullanınca, üstten 3-5 satır boşluk kalıyor, buradaki gibi... Sanırım sorun <tr> ve <td> eklentilerinden kaynaklanıyor ama yinede tam olarak çözemedim. Sizin anlayacağınızı düşünerek size danışıyorum... ~--Berkay-Mesaj--~ 13 Mayıs 2010, 20:08 (UTC +3)

Haberdar ettiğiniz için çok teşekkür ederim. SuperYetkin olası sorunu açıklamış gördüğüm kadarıyla, onları temizlemek sorunu büyük olasılıkla giderektir. Yetkin arkadaşımız kodlamalara son derece hakim, bu işleri çok daha iyi bilen bir kullanıcıdır. Onun açıkladığı nedenden dolayı böyle gözüküyor olması çok büyük olasılık. Şablona bakıyorum şimdi, umarım sorun çözülebilir. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 18:16, 13 Mayıs 2010 (UTC)
Tekrar teşekkür ederim., iyi vikiler; ~--Berkay-Mesaj--~ 13 Mayıs 2010, 21:27 (UTC +3)
Rica ederim, yardımcı olabilirsem ne güzel. Şablondaki kodlar açık kalmıştı, görebildiklerimi kapattım. Kapatınca şablon biraz daha yukarıya çıktı ama daha tam olarak çıkamadı, ondan hala açık kalan kodlar kalmış olabilir. Şablonu ilk olarak siz yazdığınız için bakabilirseniz sevinirim. Açık kalan kod derken mesela <small> gibi bir kod kullandığınızda, ardından kodu kapatmak için <small> şeklinde değil de, bu şekilde:</small> yazmanız gerekmekte. Dediğim gibi farkettiklerimi kapattım ama, sanıyorum hala açık kalan kodlar var. Bakabilirseniz çok memnun olurum. Sevgiler--Merube 89msj 18:50, 13 Mayıs 2010 (UTC)
Evet, kod kapatmaya biliyordum ama hatırlattığınız için teşekkür ederim, şu sıralar SBS'ye hazırlanıyorumda bulabildiğim ilk fırsatta ilgileniceğim... ~--Berkay-Mesaj--~ 13 Mayıs 2010, 21:57 (UTC +3)
Çok haklısınız bazen hepimizin gözden kaçabiliyor böyle. SBS'de büyük başarılar dilerim, sevgi ve saygılarımla--Merube 89msj 18:59, 13 Mayıs 2010 (UTC)
Bir tane kapatılmamış < th > eklentisi buldum ve kapattım ancak 2 kez kontrol etmeme rağmen başka bulamadım ve sayfada hala bir değişiklik olmadı... Başka neden kaynaklanmış olabilir? ~--Berkay-Mesaj--~ 13 Mayıs 2010, 21:57 (UTC +3)
Şablonu oluştururken hangi şablonu örnek almıştınız acaba? Belki infobox geography ile ilgili bir sorun vardır. İngilizce şablonun kodları daha değişik olduğu için sormak istedim. Şu anda şablonda kullanılan diğer şablonların sayfalarına bakıyorum. İyi vikiler--Merube 89msj 20:10, 13 Mayıs 2010 (UTC)
Şablon:Bilgi kutusu Rusya Federasyonu idari birimi şablonundan yararlanmıştım. ~--Berkay-Mesaj--~ 14 Mayıs 2010, 28:59 (UTC +3)
O şablondaki kod ile karşılaştırma yapılıp, farklılıkları belirlemeliyiz. Böylece sorunun kaynağını bulabiliriz diye düşünüyorum. Bu arada sanki Bilgi kutusu Rusya Federasyonu idari birimi şablonunda da çok az olsa da ufak bir boşluk var. --Merube 89msj 17:14, 14 Mayıs 2010 (UTC)
Pekala, ben incelemeye başlıyorum. Sizde yardım ederseniz sevinirim... ~--Berkay-Mesaj--~ 14 Mayıs 2010, 20:17 (UTC +3)
Tabi yardımcı olmaya çalışırım. Ancak bugün bakabilmem pek olası değil. Haftasonu bakmaya çalışırım. Bu arada diğer şablonun kodlarını Gökçe Yörük yazmış. Kodlara daha aşina olduğu için kendisine sormak yararlı olabilir. Sevgiler, kolay gelsin--Merube 89msj 17:35, 14 Mayıs 2010 (UTC)
  • Selamlar. Şöyle bir göz attım. Birkaç bir şey yaptım. Muhtemelen bu sorun <tr> gibi kodlardan kaynaklanıyor. O kodları kaldırdığım hâlde bir değişiklik olmadı o da acayip. Fakat sorunun infobox geography şablonundan kaynaklanmadığı kesin. Çünkü Rusya idari birimlerinde böyle bir sorun yok. Eğer örnek aldığınız şablon ile bu şablon karşılaştırılırsa sorun belki tespit edilebilir. Sorunu tespit edersem bildireceğim. Esenlikler dilerim, saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 19:11, 14 Mayıs 2010 (UTC)

Sorunlu şablon[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şablon:İspanya il bilgi kutusunda kodları baştan yazdım, bazı farklılıklar olabilir ama parametreler aynı. Eksiklik yok yani. Görünümde değişiklikler var, toplam nüfusun iki kez yazılmasına neden olan parametreler yok, uygunsuz içbağlar yok. Mesela "köy nüfusu" tamlaması köy maddesine yönleniyordu. O tarz yönlendirmeler doğru olmadığı için içbağları sildim. Yukarıdaki boşluk düzeldi bu haliyle. Eksik kalan parametre olmaması lazım ama, kontrol edebilirseniz çok sevinirim. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 16:32, 16 Mayıs 2010 (UTC)

Bu arada şablon ISO kodu eksik. ISO kodları ülkeden başlar. Polonya için "ISO 3166-2:PL:" Rusya için "ISO 3166-2:RU:" şeklinde imiş mesela. Kodu bunlara uygun şekilde düzeltebilir misiniz? Yoksa bu parametreyi eksik ve yanlış bilgi verilmesini önlemek amacıyla gizli koda almakta fayda var. İyi vikiler--Merube 89msj 16:41, 16 Mayıs 2010 (UTC)
Tamamdır, İspanya kodunu buldum, yanılmıyorsam ISO 3166-2:ES. Bu kodu şablon sayfasına ekleyeceğim. Oluşturduğum il maddesine görede ilin kodunu bulup ekleyeceğim, teşekkür ederim... İyi vikiler... ~--Berkay-Mesaj--~ 16 Mayıs 2010, 22:29 (UTC +3)
Elinize sağlık, ISO kodu çok iyi oldu. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 19:33, 16 Mayıs 2010 (UTC)

arap yarımadası[kaynağı değiştir]

eyvallah hocam elimden geleni yaparım.--caracas 09:40, 19 Mayıs 2010 (UTC)

Resim[kaynağı değiştir]

  • Bu ve bu resimleri yüklediğinizi gördüm fakat yüklemeniz gereksizdir. Zira kaynaklardaki resimler commonsa yüklüdür.-- BeşiktaşlıM 15:15, 22 Mayıs 2010 (UTC)
  • Ancak kaynak olan bu ve bu resimlerin hemen altındaki bir kutucukta Éste es un archivo de Wikimedia Commons, un depósito de contenido libre hospedado por la Fundación Wikimedia. Más abajo se reproduce su página de descripción con la información sobre su origen y licencia. yazısı var. Yazının yanında commons simgesi var. Buda commonsa yüklü olduğu anlama gelir.-- BeşiktaşlıM 15:56, 22 Mayıs 2010 (UTC)

Davet[kaynağı değiştir]

VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde haftanın iş birliğine KATILIMINIZI BEKLİYORUZ.

Katılım için TIKLAYIN a[.]med»»ileti 18:28, 26 Mayıs 2010 (UTC)

Bilgi ve uyarı[kaynağı değiştir]

Daha önce resim yükleme politikaları hakkında uyarılmış olmanıza rağmen, internetteki telif hakkı saklı sitelerden almış olduğunuz resimleri özgür lisans ile Vikipedi'ye yüklemeye devam etmektesiniz. Bu tutumun ısrarla devamı telif hakkı ihlali sebebiyle engelleme gerektirir. Lütfen tekrarlamayınız. --Eldarion 10:32, 2 Haziran 2010 (UTC)

Animasyon[kaynağı değiştir]

Murabıtlar'ın tarihsel gelişimini gösteren, bir animasyon hazırladım. Ancak resimleri birleştiriken, Windows Movie Maker programını kullandım. Ancak formatı uygun olmadığı için, Vikipedi'ye yükleyemedim. Hangi programı kullanmam gerekli? Yardım ederseniz sevinirim... ~--Berkay-Mesaj--~ 30 Mayıs, 2010, Pazar, 20:55 (UTC +3)
Selamlar. Öncelikle geç cevabım için kusuruma bakmayın lütfen, bir süredir tam bir vikitatildeydim. Yaptığınız dosyanın uzantısı nedir acaba? Bir de bu birleştirdiğiniz resimler özgür lisanslı olması gerekmekte, onu da belirtmek istedim. Hiçbir telifli dosya kullanmadığınızdan emin olmanızı rica ediyorum, aksi takirde çalışmanız ne yazık ki silinmeyle karşı karşıya gelebilir. SVG, PNG, JPG, GIF, Ogg, DjVU, dosyaları yüklenebilmekte vikipediye, ancak mesela TIFF ve MP3 yüklenemiyor bildiğim kadarıyla. Movie Maker birden fazla formata izin veren bir program, mesela bildiğim kadarıyla .MPG, .AVI ve .MP3 formatlarına izin veriyor. Daha da fazlasını destekliyordur sanıyorum. O yüzden sizin yapmış olduğunuz dosyanın uzantısından emin olamadım, söyleyebilirseniz sevinirim. Aslında movie maker ile dediğim formatlardan birini kullanabilirseniz, format sorunu yaşamamanız lazım. Bu arada bu konuda commonsta bakındım da commons:help:Converting video ve Commons:commons:File types adlı sayfaları buldum, buralardan daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Yine aklınıza takılan sorular olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım seve seve. İyi vikiler, saygılar--Merube 89msj 19:51, 9 Haziran 2010 (UTC)
Geciken cevabınız hiç önemli değil, sizin gibi yardımsever birinin eninde sonunda cevap vereceğini biliyordum... Evet, birleştirdiğim resimleri MS Paint'i kullanarak ben hazırladım. Tüm Vikipedilirde kullanılabilsin diye, İngilizce dilinde geliştridim. Ve gördüğüm kadarıyla dosya uzantısı ".MSWMM". Ancak bunu değiştirme çalışınca kabul etmiyor. Nasıl değiştirebilirim acaba? ~--Berkay-Mesaj--~ 10 Haziran, 2010, , 10:41 (UTC)
Anlayışınız için çok teşekkür ederim. Bu arada dünkü mesajımda ilgili commons linklerini hatalı (daha doğrusu eksik) yazmışım kusura bakmayın. Şimdiki linkler çalışıyor. Converting video ve File types sayfalarında ayrıntılı bilgileri bulabilirsiniz. Sayfayı ben de şimdi biraz inceledim -daha önce hiç video formatı ben de değiştirmediğim için pratik eksikliğim var :)-. |videoonwikipedia/howto.html sayfasında 2. adımda video çevirmek için bir program linki veriyor. Link bu. Bunları genel bilgi amacıyla yazdım, şimdi size yarayacak programı arıyorum. Windows kendi programlarını destekler, onun sayfasında arama yapacağım şimdi birazdan ilgili linki yollarım. Sevgiler, kolay gelsin--Merube 89msj 19:48, 10 Haziran 2010 (UTC)
İşte buldum: [1]. Bu sayfa; MSWMM'yi, .AVI, .MPEG veya .MP4 formatına nasıl çevireceğinizi anlatmakta. Bunun için "AVS Video Converter" programını öneriyorlarmış. Sayfanın aşağısında Download now diye bir link göreceksiniz. Ona basıp ilgili programı eklemeniz ve orada yazan adımları sırasıyla uygulamanız yeterli olmalı. Eğer bir sorun olursa lütfen haber verin. Bu arada "AVS Video ReMaker", "AVS Video Editor" gibi programları da varmış. Bunlar da video yaratmada, düzenlemede yardımcı olabilecek programlar. Siz şimdi dosyayı .AVI veya .MPG olacak şekilde değiştireceksiniz. .MP4 formatı da desteklenmiyor çünkü. Bir de dosyayı yüklerken, kaynaklarınızı da yazarsanız çok sevinirim, yani kendi çiziminiz ya onları hangi kitaplardaki veya başka kaynaklardaki bilgilere göre çizdiğinizi belirtirseniz çok iyi olur. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Dediğim gibi bir sorun çıkarsa lütfen haber verin. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 19:58, 10 Haziran 2010 (UTC)

Başka bir sorunlu şablon daha :([kaynağı değiştir]

Şablon:İspanya ilçe bilgi kutusu'nu oluşturdum ve burada bir deneme yaptım. Yaşadığım sorunlar ise şunlar; 1. Görüntünün altındaki açıklama. 2. İlçenin tüm belediyeleri bölümündeki sekmelerin boyutu... Yardım edebileceğinizi düşünüyorum... ~--Berkay-Mesaj--~ 10 Haziran, 2010, Perşembe, 22:45 (UTC)

Sekmeleri hallettim. Sadece görüntü açıklaması kaldı. Yardım ederseniz sevinirim... ~--Berkay-Mesaj--~ 10 Haziran, 2010, Perşembe, 22:47 (UTC)
Şablonu inceliyorum şu anda. Acaba varsa yararlandığınız şablonları da yazabilir misiniz? Öyle çok daha kolay ve hızlı olur da düzeltmeler o nedenle. Bir de interwikileri var mı şablonun onlara da bakmak iyi olabilir.--Merube 89msj 20:05, 10 Haziran 2010 (UTC)
Zaten İspanyolca Vİkipedi'deki |şu maddeden yararlandım. ~--Berkay-Mesaj--~ 10 Haziran, 2010, Perşembe, 23:23 (UTC)
O şablon es:Plantilla:Ficha de entidad subnacional bununla birleştirilecekmiş. İsterseniz diğerine göre düzenleyelim ne dersiniz? Parametreleri incelemedim ama eksik kısımları tamamlarız sonra. Hem diğerinin görseli daha iyi gibi, ne dersiniz? --Merube 89msj 20:32, 10 Haziran 2010 (UTC)
Bu arada diğeri derken kastettiğim şablon: es:Plantilla:Ficha de entidad subnacional. Cevabınıza göre kodları değiştirmeye başlayacağım. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 21:34, 10 Haziran 2010 (UTC)

Şablon:İspanya ilçe bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Oluşturduğum bu şablonda, "İlçenin tüm belediyeleri" (en alttaki) kısmında sorunlar yaşıyorum. Nüfus Yoğunluğu sekmesindeki veriler yukarıya doğru kayıyor. Bazı satırlardaki veriler hiç görünmüyor... Burada yaptığım denemede de bu sorunları yaşadım. Şablonu oluştururken İspanyolca Viki'deki Comarcas Şablonu'ndan yararlandım. Yardım ederseniz çok sevinirim... ~--Berkay-Mesaj--~ 11 Haziran, 2010, Cuma, 18:01 (UTC)
Elinize sağlık. Ancak ben teknik konularından iyi anlayamıyorum. Kullanıcı:Beşiktaşlı48'e danışmanızı öneriyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:07, 11 Haziran 2010 (UTC)
  • Aslında şablonun tasarımını oradan değilde Türkiye ilçe şablonundan alsak daha iyi olacaktır. Oradaki şablon daha iyi çalışıyor ve tasarım olarak daha güzel. Ben uyarlayabilirim. İlçenin tüm belediyeleri kutusuda çıkmalı. Onu maddelere ekleyebiliriz. Sorun böyle çözülebilir:)-- BeşiktaşlıM 18:41, 11 Haziran 2010 (UTC)
  • Gerçi o kısım maddelerde olması gerekli ama neyse. Merube 89 halleder meseleyi:)-- BeşiktaşlıM 18:59, 11 Haziran 2010 (UTC)

Animasyon[kaynağı değiştir]

Böylesine, detaylı bir şekilde ilgilenerek bana yardımcı olduğunuz için size içten teşekkür ederim... Çok sağolun; ~--Berkay-Mesaj--~ 11 Haziran, 2010, Cuma, 18:23 (UTC)
Programı indirdim. Dosyayı açmaya çalışırken dosyayı açamayacağını söyledi. "Can't be load project. It can be missing or corupted..." İsterseniz bana iletişim adresinizi verin oradan size animasyonu gönderiyim. Sizde onun üzerinde çalışma yapabilirsiniz. Ben resimleri "Faik Reşit Unat Tarih Atlası" - "Sabah Geniş Tarih Atlası" ve Afrika Tarihi İle Birkaç Siteden Yararlanarak oluşturdum. Oradaki haritaları Commons'tan aldığım boş bir haritanın üstüne çizdim. ~--Berkay-Mesaj--~ 11 Haziran, 2010, Cuma, 18:53 (UTC)
Ayrıca, daha öncede dediğim gibi Şablon:İspanya ilçe bilgi kutusu şablonunda, "İlçenin tüm belediyeleri" (en alttaki) kısmında sorunlar yaşıyorum. Nüfus Yoğunluğu sekmesindeki veriler yukarıya doğru kayıyor. Bazı satırlardaki veriler hiç görünmüyor... Burada yaptığım denemede de bu sorunları yaşadım. Şablonu oluştururken İspanyolca Viki'deki Comarcas Şablonu'ndan yararlandım. Takabeg'e ve Beşiktaşlı'ya danıştım ancak beni size yönlendirdiler. Sorunlar yukarıda söylediğim gibi, yardım ederseniz çok çok sevinirim... ~--Berkay-Mesaj--~ 11 Haziran, 2010, Cuma, 19:01 (UTC)
Selamlar. "Can't be load project. It can be missing or corupted..." devamında ne yazdığını öğrenebilir miyim acaba? Orada verilen sırayla gittiniz değil mi? Bu arada iletişim adresleri veren kullanıcıların mesaj sayfalarında veya kullanıcı sayfalarında sol alt kısımda -özel sayfalar sayfaya bağlantılar gibi linklerin olduğu yerde- "kullanıcıya e-posta gönder" diye bir link vardır. Oradan bana ulaşabilirsiniz. Programda şu sıraya uydunuz değil mi?
  1. Download, install and run the program
  2. Open an input file or files
  3. Select an output format, for example click To MP4 for iPod video -buradaki örnek yerine siz MP4 değil MPG veya AVI formatını seçeceksiniz
  4. Select a preset you like
  5. Click Convert Now

Dediğim program: [2] bu linkin en sonlarında yer alan (sondan 2.) "AVS Video Converter" programı. Şu anda ben de yüklüyorum ama hayli uzun sürüyor yüklenmesi. Bu değil mi program?--Merube 89msj 20:30, 11 Haziran 2010 (UTC)

Hayır, hayır bahsettiğim şablon es:Plantilla:Ficha de entidad subnacional değil, bunun türkçesi zaten var.... Ben "şu maddeden" yararlandım. Ve şablonda birçok değişiklik yaptım. Ve bir türlü çözemedeğim iki sorun var. Alttaki tüm beledeiyeler sekmesinde "Nüfus Yoğunluğu" kısmına bir veri girdiğinizde o veri yukarıya doğru kayıyor. Ve görüntünün altındaki açıklama bir türlü gözükmüyor... Bu sorunlarıburada görebilirsiniz... ~--Berkay-Mesaj--~ 11 Haziran, 2010, Cuma, 09:35 (UTC)
Anlamıştım onu da, ispanyolcasında o iki şablon zaten birleştirilecekmiş. Onu kastetmiştim. Eğer türkçesi varsa o zaman çift şablon olacaktır. Onun yerine diğeri üzerinde eksik parametreleri tamamlamak yoluna gitmek daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Ne dersiniz? Plantilla:Comarcas ve Plantilla:Ficha de entidad subnacional şablonları ispanyolca vikide birleştirilecek, bizde bu iki şablona ayrı ayrı gerek var mı? Bu arada naçizane bir görüşümü de belirtmek isterim, Ficha de entidad subnacional şablonunun görselliği çok daha iyi. O yüzden diğerindense bunu görselliği temel alarak eksik parametreleri eklemek daha iyi olabilir. Sevgiler, saygılar --Merube 89msj 20:35, 11 Haziran 2010 (UTC)

İlçe bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Tamam, o zaman, genel olarak ilçeler hakkında bilgikutusu açalım ancak, İspanya veya diğer ülkelere ait özellikleri gösteren sekmeleri ekleyelim mesela, Belediyeleri, Özerk Topluluğu, Bağlı Olduğu İl Gibi... Ve o zaman Şablon:İspanya ilçe bilgi kutusu'nu silmemiz gerekecek. Şablonu oluşturmaya başlarım. Sorun olursa size danışırım ya da siz oluşturun... ~--Berkay-Mesaj--~ 11 Haziran, 2010, Cuma, 20:39 (UTC)
"Plantilla:Ficha de entidad subnacional" Türkçesi var demiştiniz, onun üzerinden gidelim isterseniz. Diğerlerini ekleriz, ayrıca İspanya ilçe bilgikutusu'nu birleştirmek daha iyi olur silmektense, emekler görünür olur böylece. Hem zaten iki şablonun birleştirilmesi yapıldığı için doğru yöntem de bu olur. Diğer şablonun linkini verebilirseniz sevinirim. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 20:58, 11 Haziran 2010 (UTC)
Bu arada şunu farkettim de, şablonları mesaj sayfalarına yazarken {{VikiProje Arap Yarımadası/Davet}} şeklinde değil de {{subst:VikiProje Arap Yarımadası/Davet}} şeklinde yazarsanız sevinirim. Substsuz olunca hem imzanız çıkmaz hem de şablon üzerindeki değişikliklere göre devamlı değişiklik olur. Başka böyle şablon yolladığınız kullanıcılar varsa o mesajların başına da subst ekleyebilirseniz çok sevinirim. Sevgiler saygılar--Merube 89msj 21:04, 11 Haziran 2010 (UTC)

Animasyon[kaynağı değiştir]

Evet adımları uygularken ikinci aşamada dosyayı alırken bu hatayı verdi. Hatanın devamı yok yazan sadece o. ~--Berkay-Mesaj--~ 11 Haziran, 2010, Cuma, 20:37 (UTC)
Çok ilginç, ben bir iki deneme yapayım size haber veririm. Sevgiler--Merube 89msj 21:09, 11 Haziran 2010 (UTC)
Bu arada windows kullanıyorsunuz değil mi?--Merube 89msj 21:09, 11 Haziran 2010 (UTC)

İlçe bilgikutusu[kaynağı değiştir]

  • Şablon:İlçe bilgikutusu çalışmanızı gördüm fakat her ülkede ilçe olmadığı için bu şablon gereksiz olabilir.-- BeşiktaşlıM 07:27, 16 Haziran 2010 (UTC)
  • Daha doğrusu bu şablonun adının 3. düzey idari birim olmalıdır. Çünkü her ülkede ilçe yoktur. Tasarım olarak biraz farklı yapılsa mesela Şablon:Bilgi kutusu Rusya Federasyonu idari birimi gibi olsa daha iyi olur. Bu haliyle daha çok şehir şablonuna benzemiş. Her ülkeye göre renklendirme olsa iyi olur. Ayırt edici olmuş olur. Birde Rusya Federasyonu idari birimi gibi şablonların yerini 1. düzey idari birim şablonu alacak.-- BeşiktaşlıM 07:42, 16 Haziran 2010 (UTC)

Arap Yarımadası Portalı ve Projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Berkaysnklf.Arap Yarımadası Portalı'nın ve projesinin adını haritayı yeniden düzenleyerek Ortadoğu Portalı ve Ortadoğu Projesi haline getirsek sence nasıl olur?Portaldaki haritada (Dosya:Arabian peninsula definition.png) sınırlar Arap Yarımadası'nı epey aşmış görünüyor.Arap Yarımadası maddesine bakıldığı zaman Arap Yarımadası ülkelerinin Suudi Arabistan, Yemen, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn (ada ülkesi), Kuveyt, Irak ve Ürdün olduğu söyleniyor.Bu haritada ise saydığım ülkelere ilaveten Suriye,Lübnan,Filistin,İsrail,Mısır,İran'ın güneyi ve batısı,Libya'nın Mısır'a yakın bölümü,Cibuti,Sudan,Eritre,Etiyopya,Somali'nin kıyı bölgeleri yer almış.Aslında bir yönüyle Orta Doğu'nun sınırlarını bile aşmış ve Afrika'nın Orta Doğu ülkesi olarak kabul edilmeyen bölgelerini de içine almış.

Arap Yarımadası maddesinin İngilizce sürümünde de yer alan olması gereken harita

----Âkhilleus mesaj 14:48, 16 Haziran 2010 (UTC)

  • "Orta Doğu"'dan çok, "Arap Yarımadası ve Çevresi" gibi bir isim bulsak? ~--Berkay-Mesaj--~ 17 Haziran, 2010, 14:53 (UTC)



  • Aslında sınırlar tam olarak ne Orta Doğu'ya ne de Arap Yarımadası'na uyuyor.Arap Yarımadası ve Çevresi de herhangi bir coğrafi bölgeyi tanımlamak için pek kullanılan bir tabir değil.Sence de Orta Doğu maddesindeki harita daha uygun değil midir?Benim bildiğim kadarıyla birçok vikide Orta Doğu projesi var.Böylece onlarla da uyum sağlanmış olur.Sen ne dersin?İstersen bu konuyu proje sayfasına taşıyalım ve diğer proje üyelerinin de fikrini alalım.Bir değişiklik yapılacaksa değişiklik yapılması gereken şablonları vs. birlikte hallederiz..
    Orta Doğu
    .----Âkhilleus mesaj 15:04, 16 Haziran 2010 (UTC)
Pekala, taşıyalım ancak, Orta Doğu olursa, sınırlar orta doğuya doğru genişlesin ancak Afrika'daki çalışma alanları kalsın çünkü Mısır, Cibuti, Eritre ve Somali'de çok fazla madde oluşturdum ve Vikiproje:Arap Yarımadası/Yapılacaklar sayfasında baya ilerledim... ~--Berkay-Mesaj--~ 17 Haziran, 2010, 15:29 (UTC)

Mısır zaten Orta Doğu'nun içinde dolayısıyla kalmasında hiçbir sorun yok.Diğerlerinin de çok büyük bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.Vikiproje:Arap Yarımadası/Yapılacaklar'daki çalışmalarınızla da birçok maddeyi vikipediye kazandırmışsınız.Elinize sağlık.Portalın adını Portal:Orta Doğu'ya taşıyorum.Daha sonra yeni haritayı da oluştururuz.İsim taşıma işlemi yapılınca Portal:Arap Yarımadası'ndan Portal:Orta Doğu'ya yönlendirme oluşacaktır.İlgili şablonları vs. Orta Doğu olarak değiştirdikten sonra yönlendirmelere sil şablonu ekleriz.Siz ne dersiniz?----Âkhilleus mesaj 16:12, 16 Haziran 2010 (UTC)

  • Selam yazışmalarınızı duydum. Bende bir şey söylemek istiyorum projenin adı bencede Orta Doğu olmalıdır. Projeye Türkiye'nin güneydoğusu (haritada var ancak ek olarak Güneydoğu Anadolunun tamamı, Doğu Anadolunun güney illeri, Adana ve Kahramanmaraş illeri), İran'ın tamamı ve Afganistan'da eklenmelidir.-- BeşiktaşlıM 17:00, 16 Haziran 2010 (UTC)
Pekala, siz yönlendirme tarzı işleri yapın, ben yapılacaklar sayfası proje çalışma resmi gibi şeyleri yaparım. Ancak bir sorum daha var Portal:Arap Yarımadası'da Orta Doğu'ya çevrilecek mi? Çevrilmese de projenin portalı olarak kalmalı bence... ~--Berkay-Mesaj--~ 16 Haziran, 2010, 17:07 (UTC)

Peki yönlendirmeleri yapmaya başlıyorum.Bu arada son mesajını tam olarak anlayamadım kusura bakma.Yukarıda portalın adını Orta Doğu'ya çevireceğimizi zaten belirtmiştik.Projenin adının değişmesi arap yarımadası ile ilgili çalışmaların devam etmeyeceği manasına gelmiyor.Sonuçta Arap Yarımadası'nı da projenin içinde sayıyoruz.----Âkhilleus mesaj 18:19, 16 Haziran 2010 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Ödül için teşekkür ederim, iyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 18:25, 16 Haziran 2010 (UTC)

Selamlar[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu mesajınızı yanlışlıkla bana yolladınız sanıyorum? Saygılarımla--Merube 89msj 00:47, 17 Haziran 2010 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Nazik hediyeniz için çok teşekkür ederim. Birazcık da olsa yardımcı olabildiysem ne güzel. Bu arada, idari şablon işleri ile, bildiğim kadarıyla, Kullanıcı:Gökçe Yörük ilgili ve bilgilidir. İsterseniz bir de kendisinin görüşünü alalım. Acaba diğer ülkelerde benzer şablonlar var mı diye. Onların nasıl düzenlenmiş olduğunu da görmüş oluruz. Kolaylık sağlamış olur şablon işlerinde. Ne dersiniz? Tekrar nazik hediyeniz için teşekkür ederim, saygı ve sevgilerimle--Merube 89msj 01:07, 17 Haziran 2010 (UTC)

Orta Doğu[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Orta Doğu projesi ile ilgili olan şu haritada Ermenistan bile çalışma alanına girmişken Türkiye'nin girmemesi bana biraz garip geldi. Hatta Güneydoğu Anadolu'nun girmesi daha da ilginç geldi. Bilmem dikkatini çekti mi? Bence ya Türkiye tamamiyle alınsın, ya da tamamen çıkarılsın. Bu haliyle yanlış anlaşılabilir...--Rapsar 12:51, 19 Haziran 2010 (UTC)
Ama güney ve doğu kısımları alınmamış ki, güneydoğusu alınmış :) En azından Doğu Anadolu'nun da eklenmesi gerektiğini düşünüyorum.--Rapsar 13:12, 19 Haziran 2010 (UTC)


Şablon Arap Yarımadası Portalı ve Harita[kaynağı değiştir]

Selam Berkaysnklf sınıflandırmayla ilgili çok fazla şablon vardı ve bunları düzelttim.şu sayfada Şablon:Arap Yarımadası Portalı'na bağlantı veren sayfalar var.Ben 250 madde bulamadım açıkçası.Bunları orta doğuyla değiştirdikten sonra yönlendirmeye sil şablonu ekleyebiliriz.Ne dersin?

Bir de İngilizce sürümde aşağıdaki gibi bir harita var.En koyu renkli olanlar geleneksel Orta Doğu tanımı olarak kabul edilmiş.Bir açığı G8'in Büyük Orta Doğu tanımı.En açık olan da bazen Büyük Orta Doğu'yla ilişkili olan Merkez Asya olarak kabul edilmiş.Ben G8 ülkelerinin tanımına göre harita yapalım diyorum.Bunun içinde Afganistan da var Pakistan da.Ama geleneksel Orta Doğu tanımında Pakistan yok.Ayrıca Türkiye'nin tamamını dahil edelim diyorum.Ben buna benzer bir harita hazırladım.Bu ve bunun gibi projeyle ilgili konuları Vikipedi tartışma:VikiProje Orta Doğu sayfasında tartışabiliriz.Ne dersiniz?

  Traditional definition of the Middle East
  G8 definition of the Greater Middle East
  Central Asia (sometimes associated with the Greater Middle East)

----Âkhilleus mesaj 13:24, 20 Haziran 2010 (UTC)

Cadiz İli'ndeki belediyeler listesi[kaynağı değiştir]

Bence listeniz gayet güzel olmuş,elinize sağlık.Bence sl olmaması için bir neden yok.Bu arada haritayla ilgili ne demek istediğimi tam anlatamadım sanırım.G8'in tanımında Orta Asya yok.En açık renkli olanlar bazen Orta Doğu'yla ilşkili olan merkez Asya ülkeleri.Onları haritaya almayacağız.Bu arada benim size gösterdiğim sayfada Şablon:Arap Yarımadası Portalı'na bağlantı veren sayfalar vardı.Sizden yardım etmenizi istemiştim fakat siz yardım edene kadar ben çoğunu Orta Doğu olarak değiştirdim:)Eksik varsa onları da siz tamamlayın lütfen.Benim bulabildiklerim şu sayfada ----Âkhilleus mesaj 07:33, 22 Haziran 2010 (UTC)

Listedeki nüfusla kaynaktaki bilgiler birbirini tutmuyor ama?--Rapsar 07:57, 22 Haziran 2010 (UTC)
2009 varken neden 2008 bilgiler yer alıyor ki :) ?--Rapsar 09:30, 22 Haziran 2010 (UTC)

Nüfus bilgileri için elinize sağlık. Bir kaç eksik daha kalmış: "Belediye", "ilçe" gibi idari terimler için İspanya'ya özgü maddeler ("İspanya'nın ilçeleri" gibi) açmalınız. --İnfoCan 13:27, 22 Haziran 2010 (UTC)

Madde içinde "il", "ilçe", "belediye" gibi kavramlardan bahsettiğiniz zaman okuyucunun bunların ne olduğunu anlayabilmesi lazım. Türkiye ait bu kavramlar ile İspanya'ya ait olanlar bir değiller, maddenin "kapsamlı" olması için bu kavramlar hakkında maddelere bağlantı vermelisiniz. Açmış olduğunuz maddeler bunu sağlamıyor. Yani, en:Municipalities of Spain, en:Comarcas of Spain, en:Provinces of Spain benzeri maddeler açmalısınız. Çok karmaşık maddeler değiller bunlar, yaparsınız, az kaldı! --İnfoCan 16:29, 22 Haziran 2010 (UTC)
Cádiz İli'nin ilçeleri'ni hazırladığınızı biliyorum ama "ilçe" kavramını açıklamıyor. en:Comarcas of Spain benzeri bir madde hazırlamalısınız, İspanya'da ilçe idaresinin nasıl olduğu hakkında bilgi veren. --İnfoCan 16:57, 22 Haziran 2010 (UTC)

Yeni harita[kaynağı değiştir]

İspanya ile ilgili değerli katkılarınızdan ötürü bu İspanya Armasını size armağan ediyorum.----Âkhilleus mesaj 11:41, 23 Haziran 2010 (UTC)

Selam Berkaysnklf yeni harita bu.Sence nasıl?----Âkhilleus mesaj 15:17, 22 Haziran 2010 (UTC)

Aslına bakarsanız yeni haritayla ilgili görüşlerinizi daha önce sormuştum.Keşke daha önce Libya'ya kadar gitmesi gerektiğini düşündüğünüzü söyleseydiniz.Görüşlerinizi Vikipedi tartışma:VikiProje Orta Doğu#Yeni Harita bölümüne yazarsanız sevinirim.----Âkhilleus mesaj 11:41, 23 Haziran 2010 (UTC)

  • Tekrar merhaba,sürekli yeni harita hazırlamak yerine tartışma sayfasında bu konuyu tartışalım ve ona göre tek bir harita hazırlayalım.Ne dersiniz?----Âkhilleus mesaj 13:19, 23 Haziran 2010 (UTC)

Adaylıkla ilgili sorunları halletmiş görünüyorsunuz. Bu başvuruyu onaylamak üzereyim ama onaylanmanın bedeli ek bir iş var. Vikipedi:Seçkin içerik sayfasında sergilenmek için bu maddenin kısa bir özetinin hazırlanması lazım. Vikipedi:Seçkin içerik/Listeler/Cádiz İli'ndeki belediyeler listesi sayfasında bir giriş paragrafı ve listenin tepesinden birkaç satır yazmanızı rica edeceğim. Örneklerini Kategori:Vikipedi seçkin liste özetleri'nde görebilirsiniz. Teşekkürler. --İnfoCan 17:31, 23 Haziran 2010 (UTC)

Fotoğraf Arkaplanı[kaynağı değiştir]

Tam bilmiyorum. Kullanıcı:The Emirr'e sorun, o bilir. --İnfoCan 14:07, 24 Haziran 2010 (UTC)

Fotoğrafların Arkaplanları[kaynağı değiştir]

Merhaba. İsteğiniz çalışmaları yapabilmeniz için çeşitli profesyonel programlara ihtiyacınız var. Ayrıca lütfen üzerinde değişiklik yaptığınız görsellerin lisans kategorisini inceleyiniz. Albania location Fier.svg dosyasını kullanabilmeniz için üreticiye kişisel atıfta bulunmanız gerekiyor. Aksi takdirde dosyanız silinebilir. İyi günler.

 The Emirr İleti 17:36, 24 Haziran 2010 (UTC)

Atıf[kaynağı değiştir]

İzin almak değil, orada da belirtildiği gibi kişisel atıfta bulunmak, yani o dosyayı ilk üreten kişinin adını belirtmek zorunludur.

 The Emirr İleti 17:50, 24 Haziran 2010 (UTC)

Cadiz[kaynağı değiştir]

Özür dilerim, Cadiz maddesi henüz seçkin liste ilan etmekte erken davranmışım. Yeterli sayıda (4) destek oyu yok, ayrıca resmi tartışma süresi (15 gün) henüz tamamlanmamış. Sonucun resmileşmesi için biraz daha beklemeniz gerekecek. --İnfoCan 16:49, 24 Haziran 2010 (UTC)

Sizin, Rapsar'ın, Âkhilleus'un, Beşiktaşlı48'in ve Mimar77'nin isteklerini yerine getirdim... Niye şimdi destek vermiyorsunuz? ;~--Berkay-Mesaj--~ 25 Haziran, 2010, Cuma 11:41 (UTC)

Seçkin madde başvurularında adaylığı değerlendiren kişi ben olduğum için taraf almıyorum, prensip olarak oy kullanmıyorum. İtirazınızı adaylık sayfasında dile getirmelisiniz. Bu durumda kurallarımız açıkça adaylık sayfasında belirtilmiş, en az dört destek oyu lazım. Şimdilik tartışmalar sürdüğü ve net bir eğilim oluşmadığı için süreyi uzatıyorum. --İnfoCan 21:06, 25 Haziran 2010 (UTC)

Program[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kendi geliştirdiğim bir yazılımla bunları yapıyorum. Uzun yıllardır program yazma yollarını keşfettiğimden dolayı kendi ihtiyaç ve fikirlerim doğrultusunda, biraz da diğer programlardan kopya çekerek bir program geliştirmeyi başardım. Bu program, işimi görmem için şuan yeterli. İyi günler.

 The Emirr İleti 10:43, 26 Haziran 2010 (UTC)

SLA[kaynağı değiştir]

Artık destek oyu verebilirsin. Kırmızılar kapandı. --dAVİDov 19:35, 27 Haziran 2010 (UTC)

Fotoğraf[kaynağı değiştir]

Fotoğraflarda arka planı nasıl [3]] gibi yapabilirim acaba??? ~--Berkay-Mesaj--~ 24 Haziran, 2010, Perşembe, 08:49 (UTC)

Merhabalar. Kusura bakmayın lütfen, bir süredir vikiden uzak olduğumdan geç cevap verebiliyorum. The Emirr sorunuzu cevaplamış gördüğüm kadarıyla. Tekrar kusura bakmayın. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 19:58, 27 Haziran 2010 (UTC)

Program 2[kaynağı değiştir]

Maalesef. Herhangi bir platformda paylaşmadım. İyi günler.

 The Emirr İleti 10:49, 29 Haziran 2010 (UTC)

Tenis[kaynağı değiştir]

VikiProje Tenis davetiyesi
İyi günler...
Tenis alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Tenis Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

Âkhilleus mesaj 15:27, 29 Haziran 2010 (UTC)

Program 3[kaynağı değiştir]

Beni yanlış anlamışsınız. Benim tasarladığım yazılım sadece kolajlar için. Ve bildiğiniz gibi bir program birçok alt komut dosyasıyla çalışır. (Program Files'taki klasörler ve içerisindeki diğer dosyalar gibi.) Yani sadece bir dosya değil, birçok dosyadan oluşuyor. Harita ve grafik tasarlamak istiyorsanız grafik laboratuvarında çeşitli öneriler var zaten. İyi günler.

 The Emirr İleti 20:14, 30 Haziran 2010 (UTC)

Ben Inscape'i öneriyorum. Ancak tam olarak kullanabilmeniz için biraz zaman geçmesi gerekebilir. İyi günler.

 The Emirr İleti 20:26, 30 Haziran 2010 (UTC)

  • Başarılar dilerim. Çalışmalarınızı çok beğeniyorum. İleride bu işi de öğrenirseniz çok güzel işlere imza atabilirsiniz. Kolay gelsin.

 The Emirr İleti 20:32, 30 Haziran 2010 (UTC)

Program 2[kaynağı değiştir]

Dediğim gibi tasarladığım programı sadece kolajlar için kullanıyorum. Logolar için de Inkscape'i kullanıyorum.

 The Emirr İleti 14:17, 01 Temmuz 2010 (UTC)

VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde Temmuz ayının işbirliği; Paralimpik Oyunları maddelerinin açılması seçilmiştir. Katılım için tıklayın.
--Rapsar 12:56, 2 Temmuz 2010 (UTC)

Merhaba Berkay Tarih Portalı'nı Vikipedi:Seçkin portal adayları/Portal:Tarih'da SP adayı gösterdim.Sen ne dersin?Yorumunu belirtirsen sevinirim.----Âkhilleus mesaj 13:45, 2 Temmuz 2010 (UTC)

Tekrar merhaba Orta Doğu projesinde işbirliğini neye göre belirledik acaba?İşbirliğini belirlemek için oylama yaptığımızı hatırlamıyorum,o yüzden sordum.----Âkhilleus mesaj 13:49, 2 Temmuz 2010 (UTC)

Merhaba. Cadiz listesine hâlâ yüzölçümleri vs. eklemeyi planlıyor musunuz? --İnfoCan 14:22, 6 Temmuz 2010 (UTC)

Geçmiş[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu değişikliğiniz dikkatimi çekti de belirtmek istedim, içeriği birleştirilen maddeler kesinlikle silinmemeli, geçmişleri de birleştirilmelidir. Böylece yapılan emekler görünür olacaktır, diğer türlü maddede emeği geçenlerin bir kısmı geçmişte gözükemeyecektir ki siz de takdir edersiniz bu hiç hoş bir durum değildir. O nedenle içeriği birleştirilen maddelere sil şablonu eklemezseniz sevinirim, aynı şekilde sadece yönlendirme yapılması da kafi değil, geçmişlerin aktarılması için {{geçmiş birleştir}} şablonuyla işaretleyebilirseniz çok sevinirim. Böyle benzer maddeler varsa veya sonradan fark ettiğiniz maddeler olursa {{geçmiş birleştir}} şablonuyla işaretlerseniz çok müteşekkir olurum. Sevgi ve saygılarımla--Merube 89msj 01:36, 11 Temmuz 2010 (UTC)

Özür dilerim, bilmiyordum. Yaptığım kolaj resmini maddeye koyarken farkettim. Aydın (il) maddesinede başlıklandırma yaptım. Bir daha birleştirme yaparsam veya farkedersem göz önünde bulunduracağım. Çok Teşekkürler... ~--Berkay-Mesaj--~ 11 Temmuz, 2010, Pazar, 19:06 (UTC)
Rica ederim bilakis güzel yaklaşımınız için çok teşekkür ederim. Aydın maddesindeki düzeltmeleriniz için ellerinize sağlık, madde ciddi şekilde sınıf atlamış. Tekrar çok teşekkür ederim, sevgiler kolaylıklar--Merube 89msj 20:28, 11 Temmuz 2010 (UTC)

The Emirr[kaynağı değiştir]

Merhaba. Boyutunu ve hangi bölümlerin görünmesi gerektiğini tam ayarlayamamışsınız. Bu ayarları yaptığınızda düzelecektir. İyi günler.

 The Emirr İleti 17:59, 16 Temmuz 2010 (UTC+2)

Tarih İşBirliği[kaynağı değiştir]

VikiProje Tarih Ayın işbirliği
İyi günler...
VikiProje Tarih bünyesinde ayın iş birliğine KATILIMINIZI BEKLİYORUZ.

Katılım için TIKLAYIN --Âkhilleus mesaj 17:20, 16 Temmuz 2010 (UTC)

İş Birlikleri ve Davetler[kaynağı değiştir]

VikiProje Spor Ayın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde Ağustos ayının işbirliği; Kategori:Millî basketbol takımları kategorisindeki eksik maddelerin açılması seçilmiştir. Katılım için tıklayın.
--Rapsar 10:50, 1 Ağustos 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılın!
2010'un 31 ve 32. haftaları için proje olarak Vikiproje:Ana Sayfa/SM Oluşturma sayfasındaki bazı maddeleri, kırmızı bağlantılarını gidererek Seçkin Madde yapmak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.
VikiProje Tarih Ayın işbirliği
İyi günler...
VikiProje Tarih bünyesinde Ağustos ayının iş birliği Osmanlı İmparatorluğu maddesinin SM olacak düzeye getrilmesi seçilmiştir.

Katılım için TIKLAYIN Âkhilleus mesaj 20:19, 2 Ağustos 2010 (UTC)

Orta Doğu[kaynağı değiştir]

Selam Berkaysnklf.Nasılsınız?Şurada bana hediye ettiğiniz Orta Doğu Barnstarı'nı oldukça geç fark etmişim.Bu ödül için çok teşekkür ederim.Bu arada projenin haritası değiştiğine göre yeni bir barnstar yapılması gerekir diye düşünüyorum.Çünkü projenin adı Orta Doğu olmasına rağmen barnstar sadece Arap Yarımadası'nı gösteriyor.Bu arada yaptığınız kolaj çalışmalarını çok beğendim.Bunları hangi programla nasıl yaptınız acaba?İyivikiler,kolay gelsin.---- Akhilleus ileti 11:24, 1 Eylül 2010 (UTC)

Çeviri[kaynağı değiştir]

Uzun süredir Vikipedi'de aktif değildim... Şimdi geri döndüm :) Hem bir merhaba diyim istedim, hemde sizden bir cümle çevirisi isteyecektim sorun olmazsa, ya da çeviremezseniz en azından İngilizce'yi 5. seviye bilen birine yönlendirirseniz çok mutlu olurum. Cümle şu; It was afterward tributary to Tiglath-pileser III and Sennacherib, the king who paid it to the latter being Abd-ilihit Tiglath-pileser, Sennacherib ve Abd-ilihit kral isimleri tahmin ediceğiniz üzre, bana cümlen,n kalıbını çevirseniz yeterli... Şimdiden teşekkürler; ~--Berkay-Mesaj-- 24.10.2010 - 10:43 (UTC +3)

Hoşgeldiniz :), sizi tekrar aktif görmek ne güzel. Hemen kabaca yazayım, cümlede esas olarak Tiglath-pileser III ve Sennacherib'e vergi ödenmesinden bahsediliyor. Cümlenin ilk kısmında "III. Tiglat-Pileser ve Sanherib'e vergi ödenmesinden sonra" denmekte. "The king" kim söyleyebilmem için bu cümlenin öncesindeki yazılar gerekir. "The king" derken vergiyi ödeyen kral kastedilmekte aslında, ancak dediğim gibi o kim bilemiyorum. "the king who paid it" kısmı ise "vergiyi ödeyen kral" anlamında. Abd-ilihit'ten sonra kral olabilmek için vergiyi ödemiş. Bunları düzgün bir cümle yapmayı size bırakıyorum :). Cümlenin anlamı böyle kabaca, umarım yardımcı olabilmişimdir. Saygılarımla, sevgiler--Merube 89msj 19:33, 26 Ekim 2010 (UTC)
  • Geç cevabım için kusura bakmayın, Ankara'daydım. Yardımınız için sağolun bugün içinde maddeyi bitireceğim... İyi vikiler; ~--Berkay-Mesaj-- 28.10.2010 - 14:47 (UTC +3)
Rica ederim. Yardımcı olabildiysem biraz olsun, ne güzel. Sevgiler, iyi vikilemeler--Merube 89msj 19:13, 28 Ekim 2010 (UTC)

VikiProje[kaynağı değiştir]

  • VikiProje Balkanlar'da oylamalar var. Oyunuzu kullanabilirsiniz.-- BeşiktaşlıM 18:30, 1 Kasım 2010 (UTC)

Vanın Kolajı[kaynağı değiştir]

Merhaba, User_talk:Berkaysnklf Wikimedia Commons görebilir misin? --Babbsack 17:26, 6 Kasım 2010 (UTC)

Vikiproje:Balkanlar[kaynağı değiştir]


Bu ayki işbirliğine katılın!

Kasım 2010 ayının iş birliği; Arnavutluk maddesinin SM yapılması.
  • Proje başlangıç: 7 Kasım 2010
  • Proje bitiş: 30 Kasım 2010

BeşiktaşlıM 16:38, 7 Kasım 2010 (UTC)


Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!


2010'un 43. haftası için proje olarak Halloween:Yabancı maddesindeki kırmızılıkların giderilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak

için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

  • Merhaba, projeye zaten üyeyim :) Yalnız, çoğu katkımı Kıbrıs üzerine yapıyorum, tabii o da proje kapsamında :) --82 ~145 ileti 16:18, 29 Kasım 2010 (UTC)

Suriye'nin en üst düzey idari birimleri[kaynağı değiştir]

Haftanın iş birliği projesine davet'[kaynağı değiştir]

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!


2010'un 51. haftası için proje olarak Disney Karakterleri şablonundaki kırmızılıkların giderilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak

için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

E M P E R Y A N ⎝⏠⏝⏠⎠ 13:04, 19 Aralık 2010 (UTC)