Kullanıcı mesaj:SterkTurkish

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: ToprakM tarafından 1 yıl önce Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor! başlığına

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba SterkTurkish. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak içinbu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlakabu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızdaBabil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesininKuklacılıkolarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanızcesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

drgulcuileti 19:56, 13 Şubat 2012 (UTC)

İş birliği[kaynağı değiştir]

Sevgili Sterk Turkish, yazdığınız maddelerin en azından minimum düzeyde Vikipedi standartlarını taşıması gerekir. İBP'nin yeni görev tanımında çokça madde açmaktan çok, düzenlenmesi gerekmeyen en azından orta düzeyli maddeler açmak vardır. Çünkü Vikipedi'de yüzlerce hatta binlerce madde düzenlenmeyi beklemektedir. yıllardır düzenlenmeyi bekleyen çokça madde şuan Vikipedi bünyesinde barındırılmaktadır. Emeğiniz takdire değer, ancak bu şartlar altında puan vermem tüzüğe uygun değil. Maddeler daha kısa ama biçem kurallarına uygun olabilir. Bunun için Vikipedi:Biçem el kitabı'na danışabilirsiniz. Aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Sevgilerimle...--Çalıştayileti 18:17, 8 Mart 2012 (UTC)

Douglas Dean Osheroff maddesi sanki çeviri programından çevirilip aynen yapıştırılmış gibi. Ansiklopedik bir üslup yok, noktalama işaretleri yerli yerinde değil. Örneğin:

Ben matematik en fazla sorun vardı ve sadece önemli bir travma ile yavaş yavaş C notu performansımı geliştirmek yaptı + A + üç yıllık bir süre içinde Yıllar sonra, Caltech bana bir fakülte pozisyonu sunan iken, ben bir lisans olarak çok şanlı bir kariyer olmadığını sır

gibi bir ifade kabul edilebilir değildir.

Diğer maddede ise çalışmalar yerine calışmalar gibi yazım hataları var bir de kaynakçalar iç kaynakça olarak verilmemiş. İç kaynakça tüzükte belirtilmiştir. Ama şunu da ekleyeyim, ikinci çalışmanız puanlamaya değer. Daha doğrusu yeni kullanıcıların alışma sürecindeki küçük hatalarını kendim kapatmaya çalışırım. İlk maddedeki o uzun ve anlaşılmayan metinleri kısaltıp, okunur hale getirirseniz, önemli bir adım atmış olursunuz. Zorlandığınız zaman yanınızdayım. eleştirilerimi olumlu algılayın, bu size yalnızca Viki için değil, tüm hayat için akademik bir yazı yazma kabiliyeti kazandıracaktır. Saygılarımla...--Çalıştayileti 20:02, 8 Mart 2012 (UTC)

eksik lisans bilgisi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... [ho? ni!] 10:21, 9 Mart 2012 (UTC)

Telif hakkı[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- Eldarion 09:14, 10 Mart 2012 (UTC)


Resim telif uyarısı[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Yüklediğiniz resim telif hakları saklı veya "sadece ticari olmayan kullanıma açık", "izne tabii" veya "resmin değiştirilmesi sınırlandırılmış" olması ve adil kullanım politikaları dahilinde kullanılamayacak olması sebebiyle silinmiştir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Yardım:Resim yükleme, Vikipedi:Resim kullanım politikası ve Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfaları da size yardımcı olabilir. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler --İyivikiler... [ho? ni!] 13:57, 12 Mart 2012 (UTC)


Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Daha önce uyarılmanıza rağmen, Vikipedi'ye ısrarla telif kurallarını ihlâl eden içerik eklemeniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. Eldarion 14:14, 13 Mart 2012 (UTC)

eksik lisans bilgisi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... [ho? ni!] 17:21, 13 Mart 2012 (UTC)

İyivikiler... [ho? ni!] 17:26, 13 Mart 2012 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 07:13, 14 Mart 2012 (UTC)

Reality (tartışma) 18:50, 19 Mart 2012 (UTC)

Engel almanızın sebebi İzmir Kız Lisesi maddesine direk olarak lisenin web sayfasından içerik kopyalamanızdır. --Eldarion 06:07, 20 Mart 2012 (UTC)

Defalarca uyarıldınız, engellendiniz. Israrla telif hakkı saklı kaynaklardan içerik aktarmaya devam ediyorsunuz. Kaynak gösterdiğiniz sayfanın en altında telif hakkının saklı olduğu açıkça belirtildiği halde özgür lisans ile dosya yüklemesi yapmışsınız. Bu tutumunuzun tekrar etmesi halinde engel süreniz uzayacaktır. Eldarion 07:27, 22 Mart 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Wikipediye kolektif katkı
İş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu:Kaynakları eksik maddelerin kaynaklandırılması


İş birliği projesini büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni İBP ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!

İBP yeni kullanıcılar için en iyi tecrübe kazanma yerlerinden biridir. Çekinmeyin, bir taraftan kolektif çalışma sayesinde tecrübenizi artırıp diğer taraftan wikipedinin gelişmesine katkıda bulunun!

Haydi, 25.06.2012 günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun!  

 


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargon (mesaj) 05:57, 25 Haziran 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 05:45, 7 Ekim 2012 (UTC)

ToprakM  12.48, 27 Mayıs 2022 (UTC)Yanıtla