İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Ozkarabasak

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Seksen iki yüz kırk beş tarafından 4 yıl önce Teşekkürler başlığına

Merhaba Ozkarabasak, herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Vikipedi sayfalarında yaptığınız değişiklikleri bu sayfadan tüm Vikipedistler inceleyebiliyor ve herhangi bir sayfada yanlışlık yapsanız bile, siz veya herhangi bir vikipedist işlemi geri alabiliyor. Bu yüzden hata yapmaktan korkmayın, cesur olun!
  • Herhangi bir maddeye gidip sayfanın üst kısmındaki Değiştir veya Kaynağı değiştir butonuna basarak, o sayfaya yeni bilgiler ekleyebilir, yanlış ve kaynaksız bazı bilgileri çıkartabilir veya hatalı kısımları düzeltebilirsiniz.
  • Denemelerinizi deneme tahtasında yapabilirsiniz. Vikipedi'de şu an hangi kullanıcıların hangi değişiklikleri yaptığını görmek için sol menüde bulunan son değişikliklere tıklayabilirsiniz.
  • Yardım ve SSS sayfalarını okuduktan sonra Vikipedi ile ilgili sorularınız varsa danışma masasına, bilge sayfasına veya son değişikliklerde gördüğünüz herhangi bir Vikipediste mesaj yolu ile danışabilirsiniz. Tüm Vikipedistleri ilgilendiren konularda ise toplu mesaj atmak yerine köy çeşmesinde ilgili kısma mesaj bırakabilirsiniz.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında mesajlarınızın sonuna, "~~~~" yazarak imza atmayı unutmayın!.
Son olarak!
  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz. (Sizin kullanıcı sayfanız sitenin en üstünde yer alan isminize basınca çıkan buradaki sayfadır.)
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri ekleyemiyoruz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Maddelerde değişiklik yaparken, lütfen tarafsız bir bakış açısıyla ve ansiklopedik bir dilde yazmaya özen gösterin, engelleme politikası, oy kullanımı gibi politika ve yönergelerini vakit buldukça mutlaka okuyun.
Haydi başlayın!
  • Vikipedi'yi daha iyi kullanabilmek için buradaki bilgileri ara ara okuyabilirsiniz. Bir kaç gün içinde ne kadar basit olduğunu anlayacaksınız. Vikipedi'de yazılan tüm bilgilerin belirli editör veya yazarlar tarafından değil, Vikipedi'ye yeni kayıt olan tüm kullanıcılar tarafından yazıldığını unutmayın!

Kolay gelsin!

Curious (mesaj) 20.19, 4 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Sinirbilim mezunu biri olarak nörofizyoloji türü maddelerinizi görmek beni özellikle mutlu etti, elinize sağlık :) Bu konularda katkılarınıza çok ihtiyaç var, yeni yüzler de görmek çok güzel. Herhangi bir sıkıntınız veya sorunuz olursa mesaj atmaktan çekinmeyin. Kolay gelsin, iyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 23.15, 5 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Merhaba, ben de Sinirbilim mezunu olmaya yaklaşmış bulunan biri olarak en temel Sinirbilim terimlerinin bile Türkçe Vikipedi'de bulunmadığını fark edince olaya bir el atmak istedim sadece. Boş zamanlarımda elimden geldiği kadar katkı sunmaya çalışacağım :) İyi günler dilerim. Ozkarabasak (mesaj) 12.03, 6 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
Çevirmen Yıldızı
Bilişsel dilbilim ve Sosyal sinirbilim gibi oldukça doyurucu ve hatta kaliteli olmaya aday maddeler açtığınız için teşekkürler! Daha nicelerini açmanız ve Vikipedi'ye kazandırmanız dileğiyle, iyi çalışmalar.

ravages | mesaj 11.15, 11 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Merhaba, mesajınız için çok teşekkür ederim, elimden geleni büyük bir zevkle yapıyorum. Size de iyi çalışmalar! Ozkarabasak (mesaj) 11.24, 11 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
Ufak bir not: Sosyal sinirbilim maddesinin ileri okumalar kısmındaki bazı kitap kaynaklarında hatalar gördüm ve naçizane şöyle bir dokunuş yaptım. İçerik çevirmeni kullanırken şablonlarda bazı sorunlar olabiliyor, o yüzden şablondaki parametreleri bazen tek tek girmeniz gerekebiliyor. Çevirmeni kullanırken şablona tıkladığınızda sağ tarafta şablon için bir düzenleme seçeneği çıkıyor. Oradan kullandığınız şablona dair ilgili parametreleri girebilirsiniz. Parametreleri ise her şablonun Vikipedi'deki kendi sayfasından bulmanız gerekiyor. Kitaplar özelinde bu sayfadan parametreleri bulabilirsiniz. Yardıma ihtiyacınız olursa lütfen mesaj atmaktan (örneğin bana atmak için şu sayfayı kullanabilirsiniz. Sayfamda üst tarafta göreceğiniz "+" sembolünü kullanarak yeni bir başlık açmayı unutmayın.) çekinmeyin. Kendi mesaj sayfanıza yazmanız hâlinde karşı tarafa bildirim gitmeyeceğinden mesajınızı göremeyebilir. Güzel katkılarınızın devamını dilerim. Saygılarımla. – ravages | mesaj 11.36, 11 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla
  • Merhaba, yukarıdaki mesajda olduğu gibi ben de sizi emekleriniz ve kazandırdığınız maddelerden dolayı tekrardan tebrik etmek için geldim. Yalnız akran baskısı maddesini okurken "101'inci erkekler ateşli Naziler değil, Hamburg'dan işçi sınıfı kökenli sıradan orta yaşlı erkeklerdi. Taslağı hazırlandı ancak düzenli askeri görev için uygun bulunmadılar. Bir Sipariş Polisi taburu olarak yaptıkları testler ilk olarak Polonya'da bir Yahudi gettosu olan Jozefow biçiminde geldi." gibi anlam ifade etmeyen cümlelerle karşılaştım. Makine çevirisi izlenimi verdi bu metin, çeviride sıkça bunun gibi anlamsızlıklar yarattığı ve sıkça da anlamı hatalı şekilde çevirdiği için kullanılmaması yönünde uygulamamız var. Değilse kusuruma bakmayınız, ancak cümle anlaşılırlığı konusunda bir tık daha dikkatli olmanız okuyucuya en iyi şekilde bilgi verme açısından önemli olacaktır. Tekrardan emeğiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 19.06, 15 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla