Kullanıcı mesaj:NewSingle

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba NewSingle, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katkıda bulunduğu Vikipedi'ye hoş geldiniz. Katkıda bulunmak için yapmanız gereken tek şey, üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik ve kişisel saldırıdan uzak olmasına, hakaret içerikli ve en önemlisi telif ihlali barındırıyor olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst üçüncü sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portali'nde bulabilirsiniz. Sorularınızı Danışma Masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Deneyimli kullanıcılarımız yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Herhangi bir sorununuzda, diğer kullanıcılarla iletişime geçmekten çekinmeyin.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
Ελληνικά: Δεν ξέρεις Τουρκικά; Κάντε κλικ εδώ.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
日本語: トルコ語は難しいでしょうか。ここをクリックしてください。
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   他の言語   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Kolay gelsin.. --Turgut46 18:50, 13 Mart 2015 (UTC)

Mete Erpek Sayfasının Silinmesi.[kaynağı değiştir]

Merhabalar dün Türkiyede tanınan bir rapçi olan Joker yani Mete Erpek hakkında bir vikipedi kurmuştum fakat silindi. Açıklamada ise Kayda Değer Olmayan kişi yazıyordu yani Türkiyede en çok tanınan Rapçilerden biri olan Joker'e bunu yapmanızı anlayamadım. Yoksa yalnış mı anlıyorum çözemedim cevap verirseniz sevinirim.

NewSingle (mesaj) 07:16, 14 Mart 2015 (UTC)

Merhabalar, Vikipedi'ye eklenen kişi maddelerinin kayda değerlik politikamızı karşılaması gerekmektedir. Bunun ise güvenilir birçok kaynakla doğrulanması şarttır. Söz konusu madde bu kriterleri karşılamadığından silinmiştir. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 11:26, 14 Mart 2015 (UTC)

Telifli Resim Yüklemek.[kaynağı değiştir]

İyi Günler dilerim . Bir albüm'ün kapağını yüklemek için kişiden izin aldıysam bunu nasıl kanıtlayabilirim ? NewSingle (mesaj) 12:35, 16 Haziran 2015 (UTC)

Sayın NewSingle, Albüm kapakları adil kullanım kapsamında sadece albüme ait sayfada kullanılmak kaydıyla herhangi bir izin gerekmemektedir. Sadece önemli olan yüklemelerde gerekli lisansı kullanmak ve kaynağını belirtmek gerekmektedir. Saygı ve selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 06:58, 17 Haziran 2015 (UTC)

Taslak maddeler hakkında[kaynağı değiştir]

İyi akşamlar , sitede olmasına rağmen tam olarak anlayamadım. Madde istekleri kısmından oluşturabileceğim maddeleri buluyorum eğer wikipedia-en kısmında varsa çevirerek maddeyi oluşturuyorum ama biraz kısa kalıyor. Sanırım bu maddelere taslak madde deniyor , genelde birkaç cümle ve kişi kartından oluşuyor. Mesela Peter Munk ve bugün oluşturduğum birkaç madde , taslak için yeterli midir ? Türkçe maddelere katkıda bulunmak istiyorum , yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim. Üyeliğim eski ama tam olarak işleyişi bilmiyorum yanlış yere yazdıysam kusura bakmayın

Oluşturduğunuz Peter Munk adlı sayfa bir taslaktır. Potansiyeline göre daha az içeriğe sahip maddeler taslak olarak sınıflandırılır. Ayrıntılı bilgi için burayı okuyabilirsiniz. Ömer Berkaymesaj 19.31, 12 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

anladım taslak madde için uygundur yani. Teşekkür ederim.

Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ "tilde" adlı işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 6.sına tıklamanız yeterli. -- Dr. Coalmesaj 02.43, 13 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

anladım teşekkür ederim NewSingle (mesaj) 02.45, 13 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

Ayrıntılı telif açıklaması

Merhaba,
Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemenizi takdir ve teşekkürle karşılıyorum; çünkü sayısız kişiye karşılıksız bilgi sunan bu ansiklopedi, gönüllülük kavramıyla ayakta durabilmektedir. Ve en önemli konulardan Beş temel taşımızdan üçüncüsü; telif hakları konusudur. Vikipedi; ana sloganı olan Özgür ansiklopedi kavramına yakışır bir şekilde yaşamak istediği için, telif konusuna özen göstermektedir. Herhangi bir kurum, kuruluş ya da kişinin, telif ihlali nedeniyle yasal yaptırım uygulama hakkının olmaması için, özgür içerik kullanmaya çalışıyoruz.

Eğer herhangi bir sitede; özgürce alıntı yapılabileceğine, değiştirilebileceğine ve ticari amaçla da olsa dahi kullanılabileceğine dair açık ve net bir ifade yoksa, kopyalama yapamamaktayız. Site sayfalarında bu konuda herhangi bir açıklama ya da uyarı yoksa, bu durum da onun yasalar tarafından otomatik olarak korunduğunun göstergesidir. Özellikle de, "Copyright, , Her hakkı saklıdır, TM" vb. yazı ve uyarı işaretleri varsa, zaten bu durumda kesinlikle o site sahibinin Vikipedi'ye izni olmadan alıntı, kopyalama yapamıyoruz. Unutmayın; alıntılarınıza kaynak göstermeniz tek başına yeterli değildir. Fakat alternatifler var elbet:

  • Alıntı yaptığınız site size aitse ya da site yetkililerinden izin aldıysanız; ilgili web sayfasının yüklü olduğu sunucuya bağlı yetkili bir e-posta adresinden, permissions-tr@wikimedia.org adresine; kendi web sayfalarından yapılacak her türlü içerik alıntısının Vikipedi'de kullanılmasına Creative Commons Atıf-BenzerPaylaşım lisansı çerçevesinde izin verildiğini belirten bir e-posta yazılması bir çözümdür. Ya da;
  • Gerek cümleleri değiştirerek, gerekse kendimizden birşeyler katıp, yeni cümleler oluşturarak o sayfayı yazabiliriz. Hem böylece emeğimiz geçerek gerçek bir katkıda bulunur, hem de telif hakları ihlali yapmamış oluruz.
  • Telif yasalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayınız.

İyi bir yazar olamayabiliriz, hatalardan da korkmamalıyız, çünkü her gün yüzlerce hatayı düzelten birçok vikipedist var.

Bu anlamda silinen (ya da geri alınan) maddeyi/içeriği yeniden kendiniz yazarak Vikipedi'ye katkıda bulunacağınızı umuyorum. Herhangi bir durumda yardım istemekten çekinmeyin. Ben ve diğer vikipedist arkadaşlarım her konuda elimizden gelen her şeyi yaparız. Tekrar hoş geldiniz, iyi çalışmalar.
Sakhalinio (mesaj - e-posta) 16.12, 4 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]


Vikiproje Evrimsel Biyoloji Davetiyesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Evrimsel biyoloji davetiyesi

Merhaba NewSingle, evrimsel biyoloji ile ilgili maddeleri düzenleyip geliştiren Evrimsel biyoloji Vikiprojesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Brcan (mesaj) 15.54, 7 Haziran 2020 (UTC)
[yanıtla]



Vikiproje Evrimsel Biyoloji Davetiyesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Evrimsel biyoloji davetiyesi

Merhaba NewSingle, evrimsel biyoloji ile ilgili maddeleri düzenleyip geliştiren Evrimsel biyoloji Vikiprojesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Brcan (mesaj) 15.54, 7 Haziran 2020 (UTC)
[yanıtla]



Türkçe Vikipedi Akademi iş birliği[kaynağı değiştir]

Merhaba, bir süredir düşünüyorum da Türkçe Vikipedi'de gerçekten çok yetersiz madde var. Kabataslak bir plan yaptım, vikipedi'nin yürüme mantığına aykırı olmadığını düşünüyorum çünkü amaç özgür geniş bir ansiklopedi yaratabilmek. Gönüllü bir veya bir kaç üniversite ile yapılacak bir iş birliği ile madde sayısı yine gönüllü öğrenciler tarafından Vikipedi kurallarına uygun olarak oluşturulacak. Örnek vermek gerekirse Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji bölümüyle alakalı idari sorumlu kim ise görevlendirmeyi o yapacak, görevlendirdiği kişi Sosyoloji hakkında Türkçe Vikipedi'de eksik olan maddeleri bulacak veya Vikipedi'deki Madde İstekleri kısmı büyültülecek (gerçekten yetersiz) ve öğrencilere gönüllülük esasıyla olan bir tanıtım yapılacak sonrasında belki gönüllülere (en çok başlık oluşturana/en kaliteli içeriği yazana) okulun kendi bünyesinde not karşılığı ya da ödül ile veya Vikipedi tarafından verilecek bir mütevazi bir ödül verilecek. Belki de sonucunda 15 yılı aşkın süredir var olan Vikipedi'mizi 400.000 civarı başlıktan 500.000'lere taşıyacak, seçkin içerikleri de belki de 4-5 katına çıkaracaktır. Hayata geçerse gerçekten çok faydalı olacağını düşündüğüm bir çalışma. Farklı şekillerde düşünülebilir, yüksek lisans tez'i hazırlayan öğrencilere başlangıçta araştırma ve yazmakla alakalı bir pratik sahibi olması için uzmanlaşmaya çalıştığı konularda temel bir Ansiklopedi maddesi eklemesi istenebilir.

Fikirlerinizi bekliyorum teşekkür ederim. İmza bırakmayı çözememiş olabilirim ː) kullanıcı adım NewSingle NewSingle (mesaj) 09.34, 4 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]

Merhaba sayın NewSingle, bahsettiğiniz tarzda çalışmaları Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye olarak 2015 yılından beri Vikipedi Eğitim Programını gerçekleştirmeyiz. Şimdiye kadar birçok üniversitede öğretim üyeleri ile çeşitli derslerde çalışmalar yaptık ve çok güzel sonuçlar aldığımız dersler oldu. Eğer sizinde kontak kurabileceğiniz yada bize yönlendirebileceğiniz kişiler olursa derslere katılarak eğitim programını genişletmek isteriz. Bilgi Üniversitesinde katıldığımız bir dersin kaydına şuradaki linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca bana e-posta ile ulaşabilirseniz 15 günde bir düzenlediğimiz VikiSalı buluşmaları davetini iletebiliriz. Selamlar, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 16.21, 4 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]