Kullanıcı mesaj:Murhin/Mayıs 2009 Arşivi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Burası geçmiş mesajların arşivlendiği sayfadır. Üzerinde değişiklik veya deneme yapmayınız. M.S. adlı kullanıcıya buradan ulaşabilirsiniz...

Stepanakert ve Şuşa[kaynağı değiştir]

Şuşa ve Stepanakert maddelerindeki hataları düzeltebilir misin? Kıbrıs'ı iyi bildiğin için senden rica ediyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:31, 1 Mayıs 2009 (UTC)

Lefkoşa Türk Belediyesi[kaynağı değiştir]

Kısa bir madde olan Lefkoşa, Kuzey Kıbrıs maddesini senin açtığın Lefkoşa Türk Belediyesi maddesine yönlendirdim. Lefkoşa Türk Belediyesi maddesi varken Lefkoşa, Kuzey Kıbrıs tek başına kaldırılamayacağını düşünüyorum. Birde 1958'da (tam olarak 1963'te) Rum ve Türk bölgesi (mahallesi?) olmak üzere ikiye bölünmeden önce aynı şehir olduğuna göre Ana madde Lefkoşa ve yavru madde Lefkoşa Türk Belediyesi olmak üzere iki madde yeterli, bence. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 10:25, 1 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar Takabeg, sayfanda bahar temizliği yapmışsın, benimde yapmam iyi olur galiba. :) Bu arada ilçe maddelerini açtığını gördüm. Ellerine sağlık. Lefkoşa Türk Belediyesi maddesinin kurum olarak kalmasını, Lefkoşa, Kuzey Kıbrıs maddesini ise kurumun kontrol ettiği kent olarak düzenlemeyi düşünüyordum. Lefkoşa, Kuzey Kıbrıs maddesini 1-2 günlük çalışma ile yetersiz kıvamdan çıkarabilirim. Bu şekilde yapalım mı? Ayrıca bahsettiğin şu Dağlık Karabağ maddeleri ile ilgileneceğim.--Muratsahinmesaj 13:54, 1 Mayıs 2009 (UTC)

Lefkoşa Türk Belediyesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar Takabeg, sayfanda bahar temizliği yapmışsın, benimde yapmam iyi olur galiba. :) Bu arada ilçe maddelerini açtığını gördüm. Ellerine sağlık. Lefkoşa Türk Belediyesi maddesinin kurum olarak kalmasını, Lefkoşa, Kuzey Kıbrıs maddesini ise kurumun kontrol ettiği kent olarak düzenlemeyi düşünüyordum. Lefkoşa, Kuzey Kıbrıs maddesini 1-2 günlük çalışma ile yetersiz kıvamdan çıkarabilirim. Bu şekilde yapalım mı? Ayrıca bahsettiğin şu Dağlık Karabağ maddeleri ile ilgileneceğim.--Muratsahinmesaj 13:54, 1 Mayıs 2009 (UTC)

Senin de eline sağlık. OK. Sana bırakıyorum da Lefkoşa, Kuzey Kıbrıs ile Lefkoşa Türk Belediyesi aynı içerikli ikiz madde olmasın:)) İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:57, 1 Mayıs 2009 (UTC)

  • Emin ol olmayacak. :) O kadar tecrübesiz değiliz yahu. Şaka bir yana izleme listemi kontrol ettikten sonra çalışmaya başlıyorum. Kolay gelsin.. --Muratsahinmesaj 14:03, 1 Mayıs 2009 (UTC)
Eline sağlık. Güzel oldu. Birde KKTC ilçelerinin web siteleri yok mu acaba? Ben bulamadım da. Takabeg ileti 15:53, 1 Mayıs 2009 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Malesef yok. İlçeler hakkında internette çok kısıtlı bilgi var. Maddelere ilçelerde bulunan kentler hakkında genel bilgiler ekleyebiliriz gelişmeleri açısından. --Muratsahinmesaj 16:04, 1 Mayıs 2009 (UTC)
  • Merhaba Brk, Leyla ile Mecnun maddesinde yaptığın değişiklik sonucunda geçmişte($3 (ileti - katkılar) kullanıcı adlı veya IP adresli kullanıcı tarafından oluşturulmuş $2 tarihli sürüme dönüş!) şeklinde yazı çıktı. Sanırsam bende olan sorun sende de baş gösterdi. Monobook kontrolü yapsan iyi olur. Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 16:44, 1 Mayıs 2009 (UTC)
  • Merhaba Murat. Bildirdiğin için teşekkür ederim, hiç farketmemiştim. Birşeyler yaptım ve en sonunda anti-vandal tool özelliğini çıkardım, düzeldi. Manco Capac'a danışmak lazım. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 17:06, 1 Mayıs 2009 (UTC)

Kuzey Kıbrıs'ın ilçeleri[kaynağı değiştir]

M.S. KKTC ilçe maddelerini adeta VikiHaber gibi duruma getirmiş oldum :) Eskiden sürekli Vikipedi VikiHaber değil ! diyordum da... Cidden ilçelere göre datalar bulmak zor. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:13, 2 Mayıs 2009 (UTC)

Birde KKTC Cumhuriyet Meclisi maddesinin başlangıcında yer alan sandalya sayısı tablosuna bakar mısın? Son seçimde Güzelyurt 6, İskele 6 değil mi? Takabeg ileti 14:17, 2 Mayıs 2009 (UTC)

Olsun Takabeg, eline sağlık. O bilgilerde olmasa madde taslak olmaktan bile uzak olacaktı. :) Bende bilgi buldukça eklemeye çalışırım. Evet 6 ve 6. KKTC Cumhuriyet Meclisi maddesini güncellemeyi unutmuşum. :) İyi çalışmalar.--Muratsahinmesaj 14:27, 2 Mayıs 2009 (UTC)

M.S. Bunun yapıldığında Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin kontrolü altındaki Azerbaycan rayonlarına da Dağlık Karabağ şablonları eklenmesi gerektiğini düşünüyorum. KKTC'de öyle ya. Aynı mantıkla KKTC'nin ilçelerine de Kıbrıs şablonların eklenmesi gerekiyor. Aslında benim düşüncem Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin marzlarına Dağlık Karbağ etiketi, Azerbaycan'ın rayonlarına Azerbaycan etiketinin eklenmesi yeterli olup KKTC'nin ilçelerine KKTC etiketi, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin bölgelerine ise sadece Kıbrıs (Gerç bizde sadece ada etiketi var. yenisini oluşturalım mı?) etiketinin eklenmesi yeterli olduğunu düşündüm. Ve ona göre uyguladım. Çok trivial konudur ama eşit davranmazsak çifte standart uygulanmış oluyor. Değil mi? Bence ufak tefek uygulamada bile tam tarafsızlığı korunmalıdır. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 22:14, 2 Mayıs 2009 (UTC)

Ağdam v.s. şablon açısından tarafsızlaştırdım. Mardakert'te fazla şablonun eklendiğini ve Ağdam maddesine de bu şablonların eklenmesi yanlış değildir. Ama şart da değildir. Önemli olan bu maddelerde Burası bizim toprağımızdır tarzındaki siyasi faaliyetlere izin vermemek. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 00:38, 3 Mayıs 2009 (UTC)

M.S. KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıbrıs Sorunu maddelerin telif hakkı durumunu incelersen sevinecem. Ben yüzde yüz emin olamadım da. Takabeg ileti 01:14, 3 Mayıs 2009 (UTC)

Bu topluluğu Kıbrıs Sorunu maddesinden sonra kurulmuş... Başka yerden almış olabilir. Takabeg ileti 02:18, 3 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba Takabeg, ilk yazdığın mesajla aynı fikirdeyim. Hukuki yönetimi (x) ile fiili yönetimi (y) ayrı olan şehirlere x ve ve y'nin şablonu eklenmeli, dediğin gibi bunun için kent, ilçe farketmez hepsine bu şekilde yaklaşılmalı. Güney Osetya ve Abhazya içinde bu şekilde davranılmalı kısacası tüm bu durumdaki maddeler için. Gördüklerimi ve bulduklarımı bu şekilde yaparım. Ne kadar hızlı tarafsızlaştırırsak o kadar özgür ansiklopediye yakışır. :)

Sanırsam ben online olmadan KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve şu şablon olayını halletmişsin. Birde Kıbrıs Ulusal Muhafızı maddesini açmıssın. Ellerine sağlık. Kıbrıs Ulusal Muhafızı yerine Türkçe "Kıbrıs Ulusal Muhafızları" veya "Kıbrıs Ulusal Muhafız Birliği" çok yaygın bir şekilde kullanılıyor. Kıbrıs Ulusal Muhafızları şeklinde değiştirelim mi? Kıbrıs Sorunu maddesi ile ilgileneceğim. Kolay gelsin, iyi çalışmalar..--Muratsahinmesaj 15:36, 3 Mayıs 2009 (UTC)

Mer30. Kıbrıs Ulusal Muhafızları olarak değiştidim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:47, 3 Mayıs 2009 (UTC)

Viki sana emanet...[kaynağı değiştir]

  • Adaş, sabah şeriflerin hayrolsun. Ben çıkıyorum; viki sana emanet Göz kırpma. --DsMuratileti 03:55, 4 Mayıs 2009 (UTC)
  • Sana da günaydın Murat hocam. Başım gözüm üstüne.. Benim de kalacağım 2 saat, ondan sonra devriye Metal'de.. Görüşmek üzere, iyi günler.. --Muratsahinmesaj 04:02, 4 Mayıs 2009 (UTC)

M.S. "Yeşilada" ya da "cennet ada" kısmı sadece KKTC için değil Kıbrıs (ada) için geçerli sanki. Takabeg ileti 16:31, 4 Mayıs 2009 (UTC)

  • Öyle gözüküyor, ama Kuzey Kıbrıs ima edilerek söylenir. "Yavru vatan" kelimesi de önceleri Kıbrıs adası için söylenirken, Kuzey Kıbrıs'ta bir siyasi düzenin kurulması ile Kuzey Kıbrıs'a yönelik bir kelimeye dönüştü. Fakat kaynakları kontrol etmedim, kaynaklar adaya yönelikse Kıbrıs (ada) maddesine taşıyalım.--Muratsahinmesaj 16:37, 4 Mayıs 2009 (UTC)
  • Bu arada Şuşa maddesinin tartışması uzayıp gidecek gibi duruyor. İyi çalışmalar..--Muratsahinmesaj 16:40, 4 Mayıs 2009 (UTC)
Dağlık Karabağ Cumhuriyeti, Şuşa, Laçın, Hankendi, Azerbaycan v.s. maddelerinin siyasi görüşlerine göre taraflılaştırılmamalıdır. Yani o bölgenin Ermenistan tarafından ihlak edilmiş gibi gözükmesine karşıyım. Bir kullanıcının şahsi görüşünden başka bir şey olmayarak öyle bir kanıt bulunmamaktadır. KKTC bayrağı yerine Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağının eklenmesi tamamen yanlış olduğu gibi oralara Ermenistan'ın bayrağının eklenmesi de yanlıştır. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:52, 4 Mayıs 2009 (UTC)

P.S. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin dış ilişkileri ve Kıbrıs Sorunu maddelerinde telif ihlali söz konusu değilse, tarafsızlaştırmaya gitmeyi düşünüyorum. Sence o maddelerde kopyala & yapıştır yapıldı mı yapılmadı mı? Takabeg ileti 16:55, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti ile ilgili maddelere işgal terimi kullanmak isteyen var (aynı cümleyi kopyalayarak yapıştıran oldu da:)) Gerçekten işgal diyen kaynaklar var da KKTC için de var. Fakat Türkçe Vikipedide KKTC için Türkiye Cumhuriyeti tarafından işgal edildi ifadesi kullanılmıyor. Aslında bu da taraflı durum sayılabilir. Zira KKTC maddesinde gösterilen (ben göstermedim:)) Aynı kaynakta 28 yıllık (2005'te) işgalinden bahsediliyor da o kısmı maddeye aktarılmadı:) A'ya göre işgal, B'ye göre işgal değil v.s. cümleleri ekleyelim mi? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:59, 4 Mayıs 2009 (UTC)

  • Gelde bunu tartışma sayfasında anlat. :) Şu yukarıdaki açıklamanı tartışma sayfasına taşırmısın? Belki anlarlar.. Yoksa anlaşmazlıklar sonucunda maddeler iyice harap duruma düşecek.. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin dış ilişkileri ve Kıbrıs Sorunu maddeleri bana göre telifli ama telifsiz içerikle karışmış durumda.. Bu yüzden bende düzenleme yapamıyorum. Maddenin geçmişinin detaylı olarak incelenmesi lazım ama çok uzun sürer gibi gözüküyor.--Muratsahinmesaj 17:00, 4 Mayıs 2009 (UTC)
  • Bana göre "işgal" kelimesi başlı başına taraflı. Dediğin gibi "A'ya göre işgal, B'ye göre işgal değil v.s. " şeklinde yapalım. Bu sayede bilmem "Rumcusun, Ermenicisin, şucusun" gibi şeylerden de kurtuluruz. :) Kuzey Kıbrıs'ın girişinde Birleşmiş Milletler kararlarından da bahsetsek iyi olur.--Muratsahinmesaj 17:05, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Karapapaklar[kaynağı değiştir]

Karapapaklar son haliyle tarafsız olmadığını düşünüyorum. Azerilerin bir kolu sayan kaynak da var saymayan da var. SSCB'nin etnik politikasına göre Azerilerin bir kolu sayıldı ve Azerbaycan Cumhuriyeti de bunu uyguluyor. Azerbaycan Cumhuriyeti'ne göre Afşarlar da Azeri:)) Azeri olduğuna dair tezi ön plana çıkarmak isteyen kullanıcı kaynaklı bilgileri kaldırmakla ısrarlı müdahale edersen çok sevineceğim. Takabeg ileti 17:26, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Madde hakkında bir göz geçirmem lazım. Ona göre tartışmaya katılabilirim. Şimdi çıkmam lazım, görüşmek üzere.--Muratsahinmesaj 17:39, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Karapapaklar[kaynağı değiştir]

kaynaklanmış bilgiler zaten silinmiş değil.Silinenler tekrar bilgilerdir.Farklı başlıklar altında aynı kaynaklı bilgiler zaten mevcut.--Qarapapaq 18:34, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar, farkındaysanız maddenin ana girişinde "kaynaklanmış bilgiler" var diyorum. Bunların silinmemesi gerekiyor. En azından tartışma sayfasında bir karar alınana kadar. Umarım telafuz ettiğim cümleyi anlamışsınızdır. Tartışma sayfasında topluluk görüşlerini açıklasın, bir karara varsın ve ondan sonra "kaynaklanmış bilgiler"in ne olacağına karar verilsin diyorum. İyi çalışmalar, görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 18:41, 4 Mayıs 2009 (UTC)


Kaynaklı bilgiyi 50 kere yazmaya gerek yok.O bilgi maddede var.Demek ki sorun yok.Umarım siz de anlamışsınızdıur.--Qarapapaq 20:02, 4 Mayıs 2009 (UTC)

"Kaynaklı bilgiyi 50 kere yazmaya gerek yok." birincisi birşeyin 50 kere yazıldığı yok. İkincisi iki saattir "[Büyük Sovyet Ansiklopedisi]]'ne göre Karapapaklar Azerilerin en ünlü etnik grubudur." gibi bir tek taraflı bilgiyi içeren cümleyi oraya sokan ben değilim dimi? Üslubunuzu düzeltmenizi, güzel ve tarafsız katkılarda bulunmanızı diliyorum. Not:Ayrıca korunmaya alınmasını ben istedim. İyi çalışmalar..--Muratsahinmesaj 20:11, 4 Mayıs 2009 (UTC)

en ünlü değil en bilinen şekline değiştirmiştim.Kaynakta olduğu gibi.Üslubumla ilgili sorun yok,sizin ortada vandalizm varmış gibi telaş yapmanız dışında.Koruma iyi olmuş.İyi akşamlar.--Qarapapaq 20:15, 4 Mayıs 2009 (UTC)

  • Üzgünüm ben sizin en bilinen değil, her geri alışınızda en ünlü olarak kaldığını gördüm. Kısacası bir düzeltme yaptığınızı görmedim. Evet ortada bir vandalizm var ama Azeri ideolojisi yapmaya çalışan bir vandalizm. Bende buna engel olmaya çalışıyorum. Ayrıca mesajlarınızı sizinle konuştuğumuz alt başlığa yazarsanız sevinirim. Yukardaki dileklerimi tekrarlıyor ve iyi çalışmalar diliyorum..--Muratsahinmesaj 20:24, 4 Mayıs 2009 (UTC)
  • Sizin ne gördüğünüz emin olun beni hiç ilgilendirmiyor.O yüzden bana mesaj yazıp durmayın.Söyleyeceğiniz varsa tartışma sayfasında yazın.Kaynaklarıyla.Yoksa tkabeg gibi kişisel fantezi ürünlerini paylaşmak konuya yardımcı olmuyor.Ayrıca canınız istediğinde kimseyi vandalizmle suçlamayacaksınız.Bu saatten sonra öğrenilecek şeyler değil bunlar.--Qarapapaq 20:26, 4 Mayıs 2009 (UTC)
Benim fantezi kurduğum yok. Ben suçlamıyorum, gerçeklerle konuşuyorum. "Sizin ne gördüğünüz emin olun beni hiç ilgilendirmiyor.O yüzden bana mesaj yazıp durmayın." derken bu gördüğüm şey sizin yaptığınız hataydı bende bildirdim. Hataları bildirmek her vikipedistin görevidir. Ayrıca ilk siz mesajı yazdınız hatırlatıyım. :) Yeniden güzel ve tarafsız katkılarda bulunmanızı diliyorum. Görüşmek üzere.. :) --Muratsahinmesaj 20:39, 4 Mayıs 2009 (UTC)

düzgün konuşmasını öğren.küstahlığı ilk mesajda sen yaptın.bir daha yapmazsan senin hayrınadır.--Qarapapaq 20:46, 4 Mayıs 2009 (UTC)

  • Birincisi Vikipedi'de kimse emir verici tonlama ile konuşamaz. Ben size samimi yaklaşmaya çalışırken sizin konuşmalarınız aşağılıyıcı boyutlara çıkıyor. Buna dikkat ediniz. Ayrıca kişisel saldırı içeren yorumunuzda yine mesaj sayfanızı uyarı için aşındırıcam. Kişilere değil lütfen, maddelere odaklanın. İyi günler.--Muratsahinmesaj 20:52, 4 Mayıs 2009 (UTC)

basit bir yazım hatası olan "kaynaklanmış bilgiler" kelimesini ısrarla vurgu yaparak tekrar etmen iyi niyetli olmadığını gösterir.Herkesle nasıl konuşacağımı biliyorum.Uyarıya gelince pek senin çıkarına olmayacak..--Qarapapaq 20:56, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Benim ne dediğim yukarıda duruyor değil mi? Giriş cümlesinde "ana girişinde "kaynaklanmış bilgiler" var diyorum" Bu vurgu yanlış anladığınızı belirtmek için kullanıldı. Bu durumu anlamamışsınız gariba. Ayrıca "Uyarıya gelince pek senin çıkarına olmayacak" diyerek neyi kastediyorsunuz? Benim çıkarım olan birşey yok. Ben burda gönüllü olarak editörlük yapıyorum. Politikalara göre hareket etmeye çalışıyorum. Yeniden kişilere değil lütfen, üslubunuzu koruyun ve maddelere odaklanın. iyi günler..--Muratsahinmesaj 21:03, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Ana giriş değil kaynaklanmış bilgiler kelimesi tırnak altına alınmış.Bir daha bak yukarı istersen.Herneyse.Kötü niyetli olarak yazmamışsan sorun yok demektir.İyi akşamlar.--Qarapapaq 21:13, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Yine anlamadın ya neyse. :) Fakat durumu farkettiğine sevindim. Umarım bir bir daha durumu anlamadan birisine üslubunuzu çirkinleştirmeden yaklaşırsınız. (Bu arada internet üzerinden olmasının da etkisi varya neyse :) ) Sorununuz olduğunda kapım açık.. Dalga geçer gibi yorumlarınıza rağmen yine de görüşmek üzere. İyi çalışmalar..--Muratsahinmesaj 21:33, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Türkçülük, Turancılık, Pan-Türkizm[kaynağı değiştir]

Tartışma:Turancılık, Tartışma:Pantürkizm maddelerin tartışma sayfalarının geçmişleri karman çorman olmuş:)) İyice tartışma yapılmadan gerçekleştirilen keyfi yönlendirmelerinden kaynaklanıyor. Takabeg ileti 19:16, 4 Mayıs 2009 (UTC)

  • Tartışma sayfalarındaki yorumların çoğu maddeye yönelik değil zaten. :) Bu tartışma sayfalarını güzelce temizleyip, madde için olanları ana maddenin tartışma sayfasında arşivlemek ve geçmişlerini birleştirmek gerekir. Bu yoğun işi yapacak biri var mı? :)--Muratsahinmesaj 19:39, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar yeniden ben, Karapapaklar maddesi tartışma sonlanana kadar kısa bir süreliğine koruma altına alınabilir mi? Bazı kaynaklı bilgilerin, tartışma sonlanana kadar çıkarılmaması için. Yoksa yoğun bir değişiklik savaşı olacak gibi. İyi çalışmalar..--Muratsahinmesaj 18:27, 4 Mayıs 2009 (UTC)

  • Maddeyi, anlaşmazlıkların giderilmesi için -bu konular için azami süre olan- 5 gün süreliğine koruma altına aldım. Bilgilendirdiğin için teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 19:46, 4 Mayıs 2009 (UTC)
  • Teşekkür ederim, İyi çalışmalar..--Muratsahinmesaj 19:50, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Zaten sorunlu olan Azeriler maddesine eklenen Dosya:Iran Azeripeoples.jpg haritası Tartışma:Azeriler ve Kullanıcı mesaj:Gökçe Yörük 'ta da belirttiğim gibi kendi yorumlarına uygun bir şekilde orijinal haritasını bozan deforme edilmiş versyonudur. Ona da dikkat edersen sevineceğim. Hep sana yük getiriyorum ama... Takabeg ileti 19:56, 4 Mayıs 2009 (UTC)

"Hep sana yük getiriyorum ama..." Hayır, yük getirdiğin falan yok. Eğer bu tür değişikliklerle uğraşmasak Özgür Ansiklopedi olacak Taraflı Ansiklopedi. Bu tür durumu kimse istemez. :) Ayrıca Türkçülük, Pantürkizm maddelerinin tartışma sayfalarının durumu ne olacak? (Yukarda sormuştum ama ) --Muratsahinmesaj 20:18, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Anlayışın için çok mer30. Tartışma sayfası konusuna gelince Pinar'a mı danışsak? Takabeg ileti 20:20, 4 Mayıs 2009 (UTC)
  • Danışalım, iyi olur. Pınar halleder. Kolay gelsin. --Muratsahinmesaj 20:30, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Dağlık Karabağ[kaynağı değiştir]

  • hımm, nefis yorum için bir güzel dinlenmem ve de facto bir uyku çekmem gerekebilir.. :) ama şimdilik şu kadarını söyleyeyim: taraflı etiketi çıkartılmalı bence de ve çıkartılır. ama görünen o ki, tarafsızlık konuşmaları sürüyor ve gayet de yararlı. aceleye gerek yok yani. kolay gelsin. --ki bl 21:49, 4 Mayıs 2009 (UTC)
  • Bugün haylice afedersin ama kafayı sıyırttım. :) Yüz kere anlattım ama anlayan yok ve aynı cümleleri tekrarlıyorum. Maddeyi çalışmaya aldım. 1-2 hafta üzerinde çalışırım, genişletmek için. Yarın umarız nefis bir yorumunu alırız. :) İyi geceler..--Muratsahinmesaj 21:53, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba Noumenon, senin şu detaylı, açıklayıcı, tarafsız ve bir o kadar güzel yorumlarından birine ihtiyaçımız var. :) Acaba Dağlık Karabağ Cumhuriyeti maddesinin tartışma sayfasına bakarmısın? Madde üzerinde taraflı birşey yok, fakat maddenin " Dağlık Karabağ Cumhuriyeti" olmasından dolayı ısrarla taraflı olduğunu belirtiyorlar. :) Şimdiden teşekükrlerler, görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 21:29, 4 Mayıs 2009 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Aslında uzak durmaya çalıştığım sıcak konulardandı... ama ricayı geri çevirmek olmaz ^_^ Aslında ben sorunun ne olduğunu anlamadım; KKTC ve Güney Osetya gibi örnekler ortada. Bu durum bir Güney Osetya durumundan kesinlikle daha çetrefilli değil (Güney Osetya cidden zorluydu ve güzel bir iş çıkardık). Var olan prosedür belliyken, İngilizce Vikipedi'de KKTC nasıl adlandırılmış ona bakarak madde adlarında oynama yapmamız zaten söz konusu olamaz. Zaten orada da belirttim; eğer İngilizce Vikipedi'yi harfi harfine takip ediyor olsaydık (ki etmiyoruz) oradaki isim de Nagorno-Karabakh Republic. Gereksiz bir tartışma olmuş biraz; zira örnekler ortada, diğer yaptığımız tüm adlandırmalar değişmeden bunun değişmesi bana olası gelmiyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 21:52, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Çok teşekkür ederim Noumenon, işte senden ayrıntılı ve süper bir yorum daha.. :) İyi çalışmalar diliyorum ve yatmak için ben kaçıyorum. :) Görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 21:59, 4 Mayıs 2009 (UTC)


Merhaba Takabeg, maddeyi çalışmaya alıyorum. bir kaç günde geliştirmeye çalışıcam. Qarapapaq'a birşey anlatmana gerek yok zaten birşey anlamıyor. :) İyi günler..--Muratsahinmesaj 21:48, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Maalesef bence de:) Vikipedi:Troll zararlısı okumasını tavsiye edeceğim. Takabeg ileti 22:05, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Kişisel yorumlardan uzak duralım[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Değerli Vikipedist, şu yorumunuz sebebiyle hakkınızda ufak bir şikâyet açılmış: Qarapapaq'a birşey anlatmana gerek yok zaten birşey anlamıyor. :)
  • Bazen tartışmalar hararetli olabiliyor, yanlış anlamalar içinde kaybolabiliyoruz. Bununla birlikte, durum ne olursa olsun, haklı olsak da haksız olsak da, karşı taraf ne ve kim olursa olsun, kişisel yorumlarda bulunmaktan kaçınmalıyız. Deneyimli Vikipedistlerin bu konulardaki hassasiyeti özellikle önemli ki örnek olabilsinler. Bu sebeple sizden rica, genel olarak bu tip yorumlardan kaçınmanız. Kişisel saldırı olmasa bile, kişisel yorumlar yapıcı değildirler ve her halûkarda onlardan kaçınmak en doğrusudur.
  • Vikipedi'ye olan güzel ve tarafsız katkılarınızın devamını dileriz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 23:32, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Taslak şablonlar[kaynağı değiştir]

Marz maddelerindeki taslak şablonları kaldırdım. Eşitçe uygulanmayınca niyetimizin aksine siyasi amaçla kullanılabilir. Kıbnrıs'ın ilçe ve bölge maddelerinde ilgili olduğu için iki ya da üç taslak şablonun olması sorun değildir ama şart da değildir. Şimdilik Kıbrıs'ta eşitçe uygulandığı için ve bunu siyasi amaçla kullanıldığı da görünmediği sorun yoktur, bence. Dağlık Karabağ Cumhuriyeti için şimdiden iyi çalışmalar. Bana Transdinyester mi düşecek? Görüşürüz. Takabeg ileti 09:16, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Eğer ilgilenirim diyorsan Transdinyester senin tercihin. :) Zorlama yok, ısrar yok. :) İyi yapmışsın, kalkması iyi oldu. İdeolojik davranmak isteyenler var ve mutlaka olacak. Ayrıca Şikayet sayfasındaki yorumların için teşekkür ederim. Dağlık Karabağ Cumhuriyeti maddesinde ilk olarak şablonu değiştirmek ile başlıyorum. Kolay gelsin, iyi çalışmalar..--Muratsahinmesaj 15:49, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Kişisel yorumlar...[kaynağı değiştir]

Merhaba Noumenon, uyarın için çok teşekkür ederim. Ama bir sorum var? Benim bir savunma yapmadan bir suçlu gibi "Kişisel saldırı" yapan kişi ben mişim gibi gözükmesine neden olmadı mı?Şurada görebileceğin gibi veya geçmişlerimde rahatca bulabileceğin gibi benim tüm uyarılarıma rağmen bir daha yapmazsan senin hayrınadır, Uyarıya gelince pek senin çıkarına olmayacak, he canım.sen haklısın:) gibi sözleri ben söylemedim. Ben kullanıcıya her zaman iyi niyet politikasına göre uyardım bunlarda geçmişlerde var. Maddelere odaklanmasını ve tarafsız olmasını istedim. "Qarapapaq'a birşey anlatmana gerek yok zaten birşey anlamıyor. :)" sözüne gelirsek şu sondaki gülücük ciddi olmadığımı Takabeg'in artık anlatmasına gerek kalmadığını, üçüncü kişilere tartışma sayfasında not bırakmaları istediğimden artık anlatmaya gerek kalmadığını belirtiyor. Ben şuana kadar kimseye "hakaret" "kişisel saldırı" veya "kişisel yorumda" bulunmadım. Vikipedi'nin politikalarına göre hareket etmeye çalıştığımdan aslada bulunmayacağım. Ayrıca kullanıcının yukarıda söylediklerine rağmen bunu şikayet sayfasına taşımayacağımı, insanlığım bende kalmasını söyledim. Tartışma sayfasında anlattıklarıma ve kullanıcı sayfasında yazdıklarıma rağmen Qarapapaq hiçbir şey anlamadı veya anlamak istemedi.. Şimdi yeniden "kişisel saldırı" yapmış oldum mu? :) Bunu ciddi bir ifade ile yazsaydım beni suçlayabilirdiniz. Yeniden söyleyeyim ben o yazdığımda ciddi değildim ve espiri amaçlıydı..

Not: Burda yazdıklarımı yanlış anlamayın. Sadece içimi dökmek istedim. :) Sizin gibi tarafsız ve Vikipedi için çabalayan kullanıcı çok az. Sizi burda sonsuza kadar görmek dileği ile.. (Bu sonsuz kelimesi biraz abartı oldu ama neyse ) Görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 14:43, 5 Mayıs 2009 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Sizi anlıyorum. Nitekim kişisel saldırı lafını kullanmamamın sebebi bu: ortada kişisel bir saldırı yok. Şaka yollu dediğinizin de farkındayım. Fakat şaka yollu bile olsa kişisel yorum (yani belirli bir konu değil de belirli bir kişiye atfen yapılmış bir yorum) genel olarak yararsız. Bunun için uygulanan prosedür de kişisel yorumlara müdahil olarak ufak bir ricada bulunmak... bunun ötesinde bir şey yok cidden; yanlış anlamanızı kesinlikle istemem. Olay sizin kastınızdan öte tartışmanın kişilere dönmesini engellemek; bu tip tartışmalarda hep olan şeyler bunlar, bu tartışmaya özel de sayılmaz.
  • Diğer tarafın kişisel yorumlarına gelince; inanın görmemiştim. Görsem kesinlikle müdahil olurdum zira ilgili kullanıcınn geçmişte bu tip uyarıları zaten var; nitekim hemen şimdi müdahil oluyorum... dünden beri oradan oraya koşturuyorum, hangi mesaja, hangi tartışmaya bakacağımı (özellikle de bu tartışma bağlamında) inanın şaşırdım.
  • Özetlersem, yaptığınız kişisel saldırı değil, kişisel saldırı lafzını özellikle kullanmadım; zira kastınız saldırı değil - dediğiniz gibi ciddi değilsiniz onu derken. Bununla birlikte sonuçta kişiyle ilgili bir yorum, nesnesi o belirli kişi olan bir yorum ve genel olarak kişilere dair yorumlardan uzak duralım diyoruz - bu kadar. Sizin üzülmenizi veya beni yanlış anlamanızı istemem ama genel olarak kişilere dair yorum yapıldığında mutlaka müdahale etmeye çalışıyoruz. Sizin iyi niyetinizden zerre kadar şüphem yoktur ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 14:53, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Sizin de dediklerinizi anlıyorum. Ne kadar çabalağınızında farkındayım. Yukarıda da söylediğim gibi "Sizin gibi tarafsız ve Vikipedi için çabalayan kullanıcı çok az." Benim tek üzüldüğüm nokta savunmamı gerçekleştirip ona göre bir karar verilseydi. İnsan psikolojisi bu galiba, "kendimi en büyük hatayı yapmış kişi gibi hissediyorum." :) Neyse konuşmayı uzatmayayım, sizi fazla meşgul ettiğim için kusuruma bakmayın. Ufak bir notlaşma işte. :) Görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 15:04, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Bu tip şeyler için genel olarak prosedürde savunma beklenmiyor ve gerekmiyor... zira hani engelleme gerektirebilecek veya doğrudan VP:KSY ihlâli teşkil eden vs. önemli bir durum değil bu sebepten gerek duyulmuyor. Bu sebeple beklemedim; zira diğer bu tip durumlarda da bugüne kadar her daim beklediğimiz söylenemez. Bu yanlış anlaşıldıysa özür dilerim; hepimizin kişisel yorumlarda bulunduğu olabiliyor - çoğu kez fark etmeden, bazen şaka yollu... olur böyle şeyler; cidden büyütülecek bir şey değil. Sadece genel olarak uzak durmakta yarar var; gönderdiğim rica notu da bunun içindi o kadar... Ne kusuru; elbette içinizdekini söyleceksiniz... fakat ben zaten başından beri yaptığınızı ne bir kişisel saldırı olarak gördüm ne de sizin kötü niyetle öyle bir söz söylediğinizi düşündüm; cidden ^_^ Sadece genel bir ricaydı; o kadar... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 15:10, 5 Mayıs 2009 (UTC)
Unutuyordum; komplimanlarınız için çok teşekkür ederim ^_^ Sizin gibi tarafsız ve yapıcı olabilmek için sürekli emek sarf eden üyeleri gördükçe çok mutlu oluyorum; Vikipedimizin siz ve diğer arkadaşlar gibi tarafsızlık bekçilerinden mahrum kalmaması dileğiyle; teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 15:15, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Transdinyester[kaynağı değiştir]

Eğer ilgilenirim diyorsan Transdinyester senin tercihin. :) Zorlama yok, ısrar yok. :) İyi yapmışsın, kalkması iyi oldu. İdeolojik davranmak isteyenler var ve mutlaka olacak. Ayrıca Şikayet sayfasındaki yorumların için teşekkür ederim. Dağlık Karabağ Cumhuriyeti maddesinde ilk olarak şablonu değiştirmek ile başlıyorum. Kolay gelsin, iyi çalışmalar..--Muratsahinmesaj 15:49, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Eline sağlık. Demin anlattığım taslak sorunu Gandzasar manastırı maddesine bakarsan belli oluyor. Dinleri siyasi amaçla kullandırmamak için iki seçenek var dedim. Fakat anlamak istemedi. Ya hem Azerbaycan hem de Dağlık Karabağ taslak şablonu eklenebilir. Sadece birinin eklenmesi doğru değildir. Ya sadece hıristiyanlık taslak şablonu kalacak. Aslında Azerbaycan'da Azerbaycan Alban Krallığı, Azerbaycan Alban Devleti, Azerbaycan Safevi Devleti gibi başına Azerbaycan kelimesini koyarak bir nevi sahiplenme politikasını yapmıştır. O eğitim alan çocuklar da inanırlar. Tıpkı Türk Tarih Tezi'nin yaygın döneminde (1930'li yıllar) eğitimi gören Reha Oğuz Türkkan, Kâzım Mirşanların kuşağı gibi. O yüzden bu iş zor oluyor. Benim şikayet sayfasında inanç dediğim bu. Yani sistemik önyargı eğtimden de kaynaklanıyor. İyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg ileti 18:16, 5 Mayıs 2009 (UTC)
  • Bugün haylice afedersin ama kafayı sıyırttım. :) Yüz kere anlattım ama anlayan yok ve aynı cümleleri tekrarlıyorum. Maddeyi çalışmaya aldım. 1-2 hafta üzerinde çalışırım, genişletmek için. Yarın umarız nefis bir yorumunu alırız. :) İyi geceler..--Muratsahinmesaj 21:52, 4 Mayıs 2009 (UTC)
  • biraz keyifsizim, o yüzden de uzak kaldım. ama nou ilgilenmiş. maddeler, öyle böyle yolunu bulur. size bişey olmasın.. :) sevgiler. --ki bl 20:12, 5 Mayıs 2009 (UTC)

M.S. Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nde seçimler‎ ile Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin devlet yapısı‎ hemen hemen aynı ne yapalım? Takabeg ileti 01:21, 6 Mayıs 2009 (UTC)

  • Bana göre maddeleri geliştirelim. İngilizce viki üzerinden çevrildiğinden ortaya bu şekilde birşey çıktı. :) Dağlık Karabağ ile ilgili resmî sayfalardan biraz araştırma yaparım. Ulusal Meclis maddesini taslak olarak başlatacak kadar bilgi yok. Bunun hakkında da araştırmak gerekecek. Ayrıca 88.224.41.2 numaralı ip Dağlık Karabağ maddelerini boşaltmakla ilgilenmiş.--Muratsahinmesaj 15:33, 6 Mayıs 2009 (UTC)
OK. Ayrı madde olarak geliştirelim. Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nde seçimler‎ maddesi sırf seçimler ile ilgili olsun. Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin devlet yapısı‎'ndan seçim ile ilgili ayrıntılı bilgileri çıkaralım ve Yürüme ve Yargı v.s. de ekleyelim. Ne dersin? (Şimdilik dokunmuyorum.) Birde Mecilis için kaynak :)) Maddeyi açmaya çalışacağım. Oraya hiç gitmediğim için işim kolay değil. Bu arada faaliyetleri devam ediyor maalesef. İyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg ileti 15:57, 6 Mayıs 2009 (UTC)
P.S. Laçın'ı Ermenistan yapmaya mı çalışıyor acaba ??? Takabeg ileti 16:01, 6 Mayıs 2009 (UTC)
Tamam, dediğin şekilde yapalım. Bende bilgi bulmak için sayfaları karıştırmaya başlayayım. --Muratsahinmesaj 16:18, 6 Mayıs 2009 (UTC)
Gayret Yıldızı
Hiç yılmadan çalışan Muratsahan'a seviglerle. Son Vandal da burayı terkedene kadar ha gayret! --Umut.Aİleti,Mesaj,SmsKatkılar 17:05, 6 Mayıs 2009 (UTC)
Yıldız için teşekkürler Umut, seninde güzel katkılarını görünce mutlu oluyorum ve katkılarının devamını dilerim. İyi çalışmalar, kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 18:16, 6 Mayıs 2009 (UTC)

istiklal marşı[kaynağı değiştir]

arkadaşım istiklal marşımızı vikikaynakta var sözünü gerekçe göstererek silemezsin çünkü ingilizce vikipedide aynı şekilde duruyor istiklal marşımız acaba biz neden siliyoruz, sen nasıl Türk'sün? Durkin 17:42, 6 Mayıs 2009 (UTC)

  • Birincisi İngilizce Vikipedi'de yapılan uygulamalar Türkçe Vikipedi'yi bağlamaz. Her Vikinin kendi işleyişi vardır, bizde bu şekildedir. İkinci yazılı metinler Vikikaynakta yer alır, İstikal Marşı'da orada bulunmaktadır. Üçüncüsü "İstiklal marşımız acaba biz neden siliyoruz" derken bu uygulama sadece bu madde için değil, tüm ülkelerin milli marş maddelerinde yapılmaktadır. Dördüncüsü evet ben Türk'üm. Fakat Türkçe Vikipedi, Türk Vikipedi'si değildir ve tarafsızlık politikalarına göre yönetilir. Kısacası benim Türk olup olmamamla bunun ilgisi yok. Umarım dediklerimi anlatabilmişimdir. Çalışmalarınızda kolay gelsin, iyi akşamlar..--Muratsahinmesaj 17:49, 6 Mayıs 2009 (UTC)
türkçe vikipedinin tarafsız olması çok güzel ama bu şekilde bi uygulamaya gitmesi bence çok yanlış sonuçta türkçe vikipediyi biz Türkler şekillendiriyoruz Durkin 17:54, 6 Mayıs 2009 (UTC)
  • Evet, genel olarak Türkiye üzerindeki kullanıcılar tarafından katkılar yapılıyor ama Türkçe bilipte Türkiye vatandaşı olmayan çok sayıda aktif kullanıcı arkadaşımız var. Genel poltikalar, neredeyse tüm vikilerde aynı uygulanıyor. Herhangi bir etnik gruba karşı oluşturulan viki yoktur, zaten olamaz. Evrensel bir ansiklopedi olmasını aslında buna borçludur. :) Bu arada kullanıcı giriş sayfasına Mustafa Kemal'in en sevdiğim sözünü koymuşsunuz, bana en anlamlı sözü olarak gelir. Bunu neden söyledim bilmiyorum ama içimi dökeyim dedim. :) Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 18:08, 6 Mayıs 2009 (UTC)

Hâlâ faaliyetini sürdürüyor:) Kaynakları göstersek de kendi görüşüne aykırı olunca kabul edemiyor. Artık ilgilenecek hizmetlileri bekleyelim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 19:39, 6 Mayıs 2009 (UTC)

  • Bence de. Maddelere odaklanmak yerine, günlük yazışmanın yarısını tartışma sayfalarında konuyu anlatmak için geçiriyoruz. :) Noumenon'un üçüncü kişi olarak yazdığı yorumda yeterli olmadı. :) Hepimize kolay gelsin. --Muratsahinmesaj 19:48, 6 Mayıs 2009 (UTC)

Sayın Muratsahan, uyarı yazınızı aldım. Bu konuda bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. "Yenikaş, Aydıncık" maddesinde kullandığım uslubu değiştirdim. Bu nedenle, maddedeki uyarı yzınızı kaldırdım.Bu imzasız yazı Murat Küçük (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba Murat. Şu maddeyi tesadüfen kontrol ettiğimde farkettim, içerik yer yer şu sayfadaki içerikle epey benzeşiyor. Telif sorununu ortadan kaldırmak için cümlelerin başını alıp sonunu ya da yalnızca cümlenin yüklemini değiştirmek yetmiyor. Cümleyi yeni baştan yazmak, bir anlamda o cümleden ne anladıysak onu başka bir biçimde ifade etmek gerekiyor. Hak ihlalleri konusunda azami dikkat göstermek gerektiği için not düşmek istedim. Bunda ve varsa benzer yolla yazdığın diğer maddelerde gerekli değişiklikleri yapabilirsen sevinirim. Teşekkürler. --Yabancımsj 06:48, 9 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba Yabancı, bence kontrol etmek için başka sayfalara gitmene gerek yoktu. Kaynak gösterdiğim şu sayfadan direk benzerliğini kontrol edebilirdin. :) Zaten çoğu birbirlerinin kopyala-yapıştır ile direk aktarmakta. Medyanın yaşam tarzı işte. Başka yerlerde bulmanda normal. :) Cevabıma dönersek, maddenin benzemesi normal kaynağı o sayfa oluşturdu. (O değil diğeri ama birbirlerinden çalmışlar.) Ben kendi kafamdan kaynakta yer alamayan bilgileri ekleyemem. Bu politikalara ters ve özgün araştırmaya girer. Başını veya sonunu değiştirmedim, kelimeleri tekrardan benzerleri ile yazdım ve bunu bizzat görebilirsin. "Yakın Doğu Üniversitesi'nde Psikoloji Bölümü Başkanı olarak görevde bulundu." örneğindeki gibi acaba yerine ne yazabilirdim? kelimeleri baştan yazarak telif sorununu ortadan kaldırdım. (Hiçbir zamanda telifli içerik oluşturmadım ve oluşturmam da. Politikalara göre hareket ediyorum.) Kısacası o cümleden ne anladıysam onu başka bir biçimde ifade ettim. Diğer vikipedistlerinde kalması gereken bilgiyi direk aktardığını ve cümleleri baştan yaratarak oluşturduğunu bilirsin. Telif hakları konusunda çok dikkatli olduğumu diğer oluşturduğum maddelerden de görebilirsin. Sevgiler ve saygılarla.. Görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 17:21, 9 Mayıs 2009 (UTC)
Not: Ayrıca siz- bizli konuşmadığımdam yazdıklarımı yanlış anlama. Bu aralar çok yanlış anlaşılıyorum. :)--Muratsahinmesaj 17:52, 9 Mayıs 2009 (UTC)
Yanlış anlaşılma konusunda sana içimi bir dökerim, bu notu düştüğüne pişman olursun :) Senli benlilikle sorunum yok, ama mesajın beni şaşırttı. Lafı özgün araştırmaya getirmene gerek yok ki. Elbette yazdıkların kaynaklara dayanacak. Sadece kaynaktaki sözcüklere fazla sadık kalmak, niyet bu olmasa da telif sorunu yaratıyor. Mesele de bu zaten, telif ihlali nadiren "isteyerek" yapılan bir şey. Politikalara uymaya özen gösterdiğini görüyorum. Ama bu meselede sınır belirsiz. Ne kadar benzerlik telif ihlali, ne kadarı kendi cümlelerimiz? İşte bu sınırı kesin olarak aşmak için benzerliği mümkün olan en aza çekmek gerek. Demek istediğimi somutlaştırayım istersen. "Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu." cümlesi aynen alıntı. (Bu gibi cümlelere neredeyse her kişi maddesinde rastlanıyor. Emin ol, bunu söylemenin tek yolu bu değil.) "YDÜ Psikoloji Bölümü Başkanı olarak görev yaptı." cümlesini "Yakın Doğu Üniversitesi'nde Psikoloji Bölümü Başkanı olarak görevde bulundu." olarak değiştirmişsin. (Başı aynı, sonu farklı derken kastettiğim buydu. Yeterli değil ne yazık ki. Bunu da farklı şekilde ifade etmek mümkün. "Yakın Doğu Üniversitesi'nde Psikoloji Bölümü Başkanlığı yaptı" daha iyi örneğin. Yapılan işi değiştiremeyeceğimize göre, kalan ifadeyi toptan değiştirelim.) "2004 yılında BDH Genel Sekreteri oldu. 2007 yılında BDH ve TKP’nin birleştirilerek TDP’nin kurulması sonrasında TDP’nin ilk Genel Başkanı olarak halen bu görevini yürütüyor." cümlesinin son kısmını aktararak "TDP’nin ilk Genel Başkanı olarak halen bu görevi yürütmektedir." demişsin. Böyle cümle cümle aldım diye lütfen sen de beni yanlış anlama. Yazdıklarımın seninle kişisel olarak hiç ilgisi yok, sadece bu konu hassas ve gözden kaçan noktalarda birbirimizi uyarmamız gerekiyor. Ne de olsa herşey viki için. Ricam, ifadeleri kaynağın biraz daha uzağına düşürmen. Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 18:42, 9 Mayıs 2009 (UTC)
  • "Yazdıklarımın seninle kişisel olarak hiç ilgisi yok," derken bundan zaten eminim. Hergün vandalların peşinden nasıl yırtındığınızı (yada yırtındığımızı) görüyorum. :) Fakat kısaca dediğim kalıcı olan kelimeleri değiştirmek zor, değiştirilebilenlerde cümle yapısında başrol oyuncusu olmayanlar. :) Örnek "mezun oldu" yerine "tamamladı" veya "bitirdi" yazsan, ortaya "nasıl tamamladı?" "ne şekilde bitirdi?" gibi anlam hataları çıkıyor. Bunları cevaplayacak bilgilerde yoksa bu durumda değişmeden kalması gerekiyor. Değiştirilebilenler değişti, değiştirilemeyenler baştan yazıldı. Neyse konuyu boş boğazlığımdan fazla uzatmayayım. :) İyi geceler ve kendiye iyi bakman dileği ile.. Bu arada unutmadan Gölgesizler (film) maddesini geliştirmek için yapım notları ile ilgili birşey bulamadım. İki haftadır sinema ile ilgili dergileri topladım fakat birşey yok. Eğer ilgilenebilirsen sevinirim. Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 20:45, 9 Mayıs 2009 (UTC)
  • "Tamamladı" ya da "bitirdi"yi ben kullanıyorum bazen, anlam hatasına yol açtığı kanısında değilim. Neyse, tekrar göz atarım bir ara maddeye. Gölgesizler (film) için de yeni bir şeyler bulabiliyor muyum diye bakacağım. Eksiklerini giderip KMA yapsak ne güzel olur! Bir şey bulabilirsem haber veririm. Sana da kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 21:02, 9 Mayıs 2009 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

Merhaba Noumenon, benim yorgunluktan gözlerim kapanırken, sana şu sessiz ve vandalsız bir vakitte iyi çalışmalar dilemek istedim . İyi çalışmalar ve kolay gelsin. Bende kaçayım.. :) Görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 00:28, 10 Mayıs 2009 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Teşekkürler; çalışalım ki paslanmayalım ^_^ Özlemişiz hem Vikipedi'de zaman geçirmeyi... size de iyi geceler. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 00:41, 10 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba Manco Capac, şurada maddeleri geri sürüme aırken ($3 (ileti - katkılar) kullanıcı adlı veya IP adresli kullanıcı tarafından oluşturulmuş $2 tarihli sürüme dönüş!) gibi bir yazı çıkması ile ilgili Brk ile konuşurken anti-vandal tool özelliğini monobooktan çıktığında sorunun düzeldiğini belirtti. Bende çıkardım ve gerçekten düzeldi. Gerçekten anti-vandal tool özelliğimden olabilir mi? Kontrol etmekte sanırsam yarar var. Bu projeyi sen gerçekleştirdiğinden bildirmek istedim. Çalışmalarında kolay gelsin.. Görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 23:52, 9 Mayıs 2009 (UTC)

  • Merhaba bilgi için teşekkürler, ancak ben hataya rastlamadım. Hem IE de hem de OPERA da bende sorunsuz çalışıyor. Acaba siz hangi browseri kullandınız? Ve hangi sayfa ile o değişikliği yaparken bu hata oluştu öğrenebilir miyim? Bir de bana kalırsa bu sadece o değişikliğe has bir durum olmuş gibi yaptığınız işlemlere baktım sonrasında olmamış böyle bir durum. Teşekkürler. --Manco Capac 19:53, 10 Mayıs 2009 (UTC)
  • Malesef sadece sorun tek bir madde üzerinde olmadı, çok sayıda madde de değişiklikleri geri alınca bu tip sorun çıktı. Vandal tool'un ekli olduğu şu geçmişten görebilirsiniz. Metal ile de monobook üzerinde denemeler yaptık ama çözülmedi. Son çare olarak Brk'in tavsiyesine uydum ve anti-vandal tool özelliğini çıkardım, sorun ondan sonra olmadı. Brk'inde benim gibi sorunu vardı, anti-vandal tool özelliğini çıkarınca düzeldi. İlk olduğu zaman sanırsam Firefox kullanıyordum. Şuan Chrome ile düzenleme yapıyorum. Bilemiyorum gariba Firefox ile Chrome tarayıcılarında böyle birşey oluyor. İyi günler ve iyi çalışmalar.--Muratsahinmesaj 05:01, 11 Mayıs 2009 (UTC)
  • Sorun anlaşıldı. Eğer AVT nin iligli tanım sayfasını okursan bu uygulamanın sadece IE ve Opera altında tam çalıştığını diğer uygulamalarda sorunlu olduğunu belirttiğini göreceksin. Eğer AVT yi kullanmak istiyorsan sadece OPERA ve IE kullanmanız gerekiyor. Saygılarımla,--Manco Capac 06:29, 11 Mayıs 2009 (UTC)
  • AVT'nin zaten düzgün olarak Explorer ve Opera'da kullanıldığını biliyorum, denemiştim. :) Fakat Chrome üzerinden katkılara devam ettiğimden en iyisi monobook sayfasına kodları eklememek. İlginiz ve yardım etmeye çalıştığınız için teşekkürler, İyi çalışmalar..--Muratsahinmesaj 17:46, 11 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba ben Murat Küçük. Evet haklısınız, biraz önce yazığım bazı maddeler "kısa" ancak bu maddeler henüz bitmiş değil, devam etmektedir. Diğer bir deyişle maddeler araştırdıkça kuşkusuz "uzun" olacak. Gene de uyarılarınız için teşekkürler.Bu imzasız yazı Murat Küçük (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba Takabeg, nasılsın? Bu aralar Vikipedi'ye günlük hayatın şartları yüzünden fazla giremiyorum, sana bir "merhaba" demek için uğrayayım dedim. :) Dağlık Karabağ Cumhuriyeti maddesi gerçekten güzel oluyor, ellerine sağlık. Ayrıca Ya Taksim, Ya Ölüm maddesiyle hakkında biraz bilgi bulabilirsen ilgilenebilirmisin? Biraz daha geliştirilmesi lazım. Teşekkürler, görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 18:03, 11 Mayıs 2009 (UTC)

Selam. Bakacağım. Görüşürüz. Takabeg ileti 22:13, 11 Mayıs 2009 (UTC)
Ve döndüğünde Kıbrıs Türkleri maddesini kontrol eder misin? Takabeg ileti 02:22, 12 Mayıs 2009 (UTC)
Eline sağlık. Başka bir madde gibi oldu:)) İyi çalışmalar. Takabeg ileti 00:02, 14 Mayıs 2009 (UTC)
Rica ederim. Türkiye'ye göç eden Kıbrıslı Türkler için Türkiye İstatistik Kurumu'nun şurada belirttiği sayıyı ekledim. Bu sayıya hem KKTC hemde Türkiye vatandaşı olanlar dahilmidir? Sanırsam dahil değil, Kıbrıslı Türk sayısı çok az geldi bana. :) Neyse ben kaçıyorum. Görüşmek üzere ve iyi çalışmalar..--Muratsahinmesaj 00:13, 14 Mayıs 2009 (UTC)
Kıbrıs'ta oturan arkadaşlarım arasında Kıbrıs'lı Türlerin (bu arada Fazıl Küçük'ün torunlarından biri de arkadaşım:)) oranı düşük ve Adanalıların oranı yüksek. Tabi bu sadece kişisel data:) İyi çalışmalar. Takabeg ileti 00:28, 14 Mayıs 2009 (UTC)

Küfür mesajı...[kaynağı değiştir]

  • Ben küfür etmedim.hatta hiç bir şey yzmadım.Bir kaç madde okuyorum sadece.--88.250.189.130 11:45, 12 Mayıs 2009 (UTC)
  • İYİ de burası bir cafe :) --88.250.189.130 11:47, 12 Mayıs 2009 (UTC)
  • O anda farklı bir kullanıcı tarafından küfür söylendiğinden 88.250.189.130 dinamik ipli anonim kullanıcıya uyarı gönderilmiş. Büyük ihtimal bu yazdığım mesajda sahibine ulaşmayacak. :) İyi günler.--Muratsahinmesaj 22:52, 13 Mayıs 2009 (UTC)

Yardım. Kullanıcı sayfası düzenleme[kaynağı değiştir]

Merhaba. Birkaç yıldır vikiye katkıda bulunmaya çalışıyorum. Burada az çok birşeyler öğrendim en önemliside sabır. Şimdi benim sizden affınıza sığınarak bi ricam olucak. Derdimi anlatayım. Sabrettim uğraştım çabaladım ama kullanıcı sayfamı istediğim gibi yapamadım.

kullanıcı sayfamı 4 bölüme ayırmak istiyorum. En üstte satırın tamamını kaplayacak bir "Bu bir Vikipedi kullanıcı sayfasıdır." şablonu koymak istiyorum.
Şablonun hemen altını 3 bölüme ayırıp sol bölüme kullanıcı kutularımı koymak,
ortaya alt sayfalarımı belirten simge şeklindeki bağlantılarımı ve altına başlattığım maddeleri,
sağ tarafa ise şuanda kullanıcı sayfamda bulunan atatürk resmi, lisanlar ve altındaki diğer kutucukları koymak istiyorum.

Kabataslak göstermem gerekirse:

kullanıcı sayfası şablonu
kullanıcı kutularım alt sayfalara bağlantılarım kutucuklarım

maddelerim






Sayfa üstünde bayağı uğraştım. Sayfayı tablo yapmayı denedim, şablondan sonraki kısmını sütun halinde geçirmeyi denedim. Sütun olarak deneme çalışmam burada.
Ayrıca sayfamı her çözünürlüğe uygun hale getirmek istiyorum. Yani her çözünürlükle kullanıcı kutuları sol kenara dayalı, simgeler ve maddeler sayfanın ortasında, atatürk resmi lisanlarım ve kendi kutucuklarım sağa dayalı yapmak istiyorum.
Biliyorum çok karmaşık anlattım ama yardım ederseniz veya beni derdime derman olacak bir yere yönlendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. İyi vikiler :)
MrXenoquatenmsj

  • Merhabalar, yeni baştan bir düzenleme yapmak yerine başka kullanıcıların sayfa düzenlerinden yola çıkarak birşeyler yapabilirsiniz. Mesela benim kullanıcı sayfa tasarımımdan yola çıkarak birşeyler yapabilirsiniz. Üzgünüm bu konuda fazla yardımcı olamayacağım, fakat Kullanıcı:Gökhan en ideal kişi. :) Görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 00:21, 15 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba Sayın Muratsahan. Tarafımdan tasarlanmakta olan Latrans serisi haritalardın amacı illeri konumlandırmak, Türkiye üzerindeki konumlarını göstermek. Bu yüzden bu haritalarda sizce Van ve Tuz Gölü gibi büyük göller yer almalı mı? Görüşünüzü bir grafik tasarımcı olarak iletirseniz sevinirim. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarProjeler 20:42, 15 Mayıs 2009 (UTC)

  • Belirtmen il sınırlarının kapsadığı alanı gösterme bakımından yararlı olabilir. Sonuçta karar senin, bu projeyi sen gerçekleştiriyorsun. :) Çalışmalarında kolay gelsin, bol bol görüşmek dileği ile..--Muratsahinmesaj 22:32, 16 Mayıs 2009 (UTC)

Kıbrıs Sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba Takabeg, Kıbrıs Sorunu adında bir şablon oluşturdum. Nasıl olmuş? Herhangi hata veya eklenmesi gereken yerler varsa ilgilenebilirmisin? Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Muratsahinmesaj 21:24, 16 Mayıs 2009 (UTC)

Güzel olmuş. Şablon:Karabağ Savaşı şablonuna benziyor:) Ama İngilizce Vikide Şablon:Cyprus dispute olmadığına göre orijinal eserin, sanırım. Eline sağlık. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 22:21, 16 Mayıs 2009 (UTC)
  • Şablon benzesin içerik benzemesin değil mi? :) Şablon:Karabağ Savaşı üzerinden gittim zaten. Yakında şablon üzerindeki maddeleri açmaya başlarım, Kıbrıs konusunda daha kapsamlı ne yapabilirim diyordum bu aklıma geldi. Yakında Kıbrıs Sorunu maddesini de tertemiz ve tarafsız bir hale sokmaya çalışırım. Görüşmek üzere, saygılarla..--Muratsahinmesaj 22:28, 16 Mayıs 2009 (UTC)
Senin güzel maddeleri açacağına inanıyorum. Ve sayende şu maddeleri açmayı düşünmeye başladım.

Bu tür konularda ince ayrıntılara girmezsek propagandalara meydan vermiş olacağız. Aslında Kıbrıs Sorunu ile Karabağ Sorununun sebepleri benziyor. Birde Kıbrıs Harekâtı ile Karabağ Savaşı için de söz konusu. Uluslararası ortamı, iki askerî harekâtının birinci aşamasında haklı payının düşünmüştür. Fakat ikinci aşaması gerçekleştirildiğinde aşırıya kaçtığını düşünerek BM kararlarına gitmiştir. BM'nin "İşgal bölgesi" dediği bölge DKC toprağının sadece bir kısımı. Ama henüz özgün araştırma :) İyi çalışmalar. Takabeg ileti 02:10, 17 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba Sayın Muratsahan. Ben yeni bir kullanıcıyım. Nasıl dosya yüklenir?--AslanKral880Mesaj 05:58, 17 Mayıs 2009 (UTC)

The action you have requested is limited to users in one of the groups: Autoconfirmed users, Administrators, Uploaders. Return to Ana Sayfa.

Böyle bir yazı çıkıyor. --AslanKral880Mesaj 06:01, 17 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar, sol alt köşede "araçlar" sekmesinde yer alan "Dosya yükle" seçeneğine tıklayarak yükleme sayfasına ulaşabilirsiniz. Orada yer alan yönergelere göre hareket ediniz. Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 06:04, 17 Mayıs 2009 (UTC)

  • Pardon, demeyi unuttum. Siz yeni kullanıcı olduğunuzdan yükleme seçeneği 2-3 gün sonra aktif ediliyor. İyi günler.--Muratsahinmesaj 06:06, 17 Mayıs 2009 (UTC)
  • Tekrar merhaba. Bir sorum daha olacak. Bazı sayfalarda yalnızca kayıtlı kullanıcılar değişiklik yapabilir diyor. Ama ben yapamaıyorum. Bu da mı yeni olduğumdan kaynaklanıyor?İyi günler.--AslanKral880Mesaj 06:50, 17 Mayıs 2009 (UTC)
  • Bunun yeni olmanızla ilgisi yok sanırım. Bu aralar Vikipedi'de sunucularda yaşanan bazı anlık sorunlar yüzünden birkaç kez oturum kaybı yaşanıyor. Bende de oluyor malesef. İyi günler..--Muratsahinmesaj 09:06, 17 Mayıs 2009 (UTC)

Selam. Vaktin olduğunda Azeriler maddesine bakar mısın? Aslında Gökçe'nin halledeceğini düşünüyordum. Ama son günlerde hiç girmiyor. Madde aslında tarafsızlaştırıldığında KM olabileceğini düşünüyordum ama gittikçe kalitesizleşiyor, maalesef. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 09:51, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba Takabeg, elimde Azeriler hakkında fazla bilgi yok. Olanlarda taraflı diyeceğimiz cinsten. :) İran'ı tamamen Azeri diyecek kadar abartan kaynaklar bile var. :) Fakat yine de düzenlemeye çalışırım. Kolay gelsin.. --Muratsahinmesaj 12:35, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Çok mer30. Ama Gökçe nereye gitti? Haberin var mı? Takabeg ileti 13:31, 18 Mayıs 2009 (UTC)
Malesef bilmiyorum. Fakat bildiğim kadarı ile lise öğrencisi idi. Bu aralar sınav haftaları falan olmalı. Büyük ihtimal bundan dolayı giremiyordur. Tahminen en geç 5-6 gün için geri döner buralara, dayanamaz bizim gibi buranın hasretine.. :) --Muratsahinmesaj 13:38, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Tekrar selam M.S. Kıbrıslı Türkler’e Barbarlıklar ve Madalyonun Öteki Yüzü (Belgesel)'nin doğru bağlığı Kan Sesi değil mi acaba? Takabeg ileti 16:28, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Selam. Diplomatik Gözlem sayfasında "Kıbrıslı Türkler’e Barbarlıklar ve Madalyonun Öteki Yüzü’ adıyla belgesel..." denilmiş. KKTC Tanıtım Dairesi'nin sayfasında Kıbrıslı Türkler’e Barbarlıklar ve Madalyonun Öteki Yüzü eserinin aslında kitap olduğu yazıyor ve filmin "Kan Sesi" adında belgesel olduğu söyleniyor. Kaynağı da bulduğumuza göre değiştirelim.--Muratsahinmesaj 00:04, 19 Mayıs 2009 (UTC)
Mer30. Bence Diplomatik Gözlem yanlış yazmıştır. Filmi izlemeden yazı yazmış olmalı. Görüşürüz. Takabeg ileti 00:16, 19 Mayıs 2009 (UTC)
Bilemiyorum ama büyük ihtimal öyle yazılmış olabilir. Şu ve şurada da "Kıbrıslı Türkler’e Barbarlıklar ve Madalyonun Öteki Yüzü" isminin belgesel olduğu yazılıyor. Bu şekilde anıldığından maddenin girişinde diğer adı şeklinde ekledim. Görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 00:27, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Selam M.S. Doğrusu (yaygın olan) AşkabatAşgabat mı? Takabeg ileti 03:59, 20 Mayıs 2009 (UTC)

  • Selam Takabeg, yaygın olan "Aşkabat"dır. Birçok eserde veya internet sayfasında Aşkabat yaygın olarak kullanılıyor. Kolay gelsin..--Muratsahinmesaj 04:17, 20 Mayıs 2009 (UTC)
Teşekkür ederim. Cansız Kurtuluş Savaşı Güney Cephesinde de kopya faaliyetinde bulunmuş:) İnceleyip temizlemeye çalışıyorum. İyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg ileti 04:49, 20 Mayıs 2009 (UTC)
Superman olsa bile kopya yöntemini kullanmadan bu hızla maddeleri açamaz. Değil mi? Takabeg ileti 05:19, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Açamayacağı kesin. :) Her birini 1 dakikadan az bir zamanda başlatmış ve bitirmiş. :) Uzun zaman olduğundan telif durumunu kontrol etmek zor ve uzun sürecek gibi duruyor..--Muratsahinmesaj 05:31, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Değişikliklerinizde farkettim de "Geleceğe dönüş! $3 tarafından yapılan $2 tarihli değişiklik geri getirildi." bir yazı çıkıyor. 1-2 hafta önce bende de oluyordu. Önerim monobook sayfasından anti-vandal-tool özelliğini çıkarmanız, bu şekilde çözülüyor. :) İyi günler.--Muratsahinmesaj 07:12, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Teşekkürler, bu aralar işlerim biraz yoğun o yüzden fazla dikkat edemiyorum ayrıntılara,siz yakalamışsınız :) Bilgilendirmeniz için teşekkürler, iyi çalışmalar.. e.c. 07:22, 20 Mayıs 2009 (UTC)

Selam M.S. Kanlı Noel hâlâ taraflı mı sence? Takabeg ileti 11:59, 20 Mayıs 2009 (UTC)

  • Selam Takabeg, madde üzerinde biraz factlama yaptım. Dış bağlantılar açılmadığından sildim. Sende ulaşılabiliyor mu? Maddenin hâlâ taraflı durduğunu söyleyebilirim. Verilen önemli bilgiler var ama objektif olacak kadar kaynaklandılmadığından taraflıdır, bilgilerin kanıtlanması için kaynaklar lazım. Kıbrıs konusunda tarafsız kaynak nerede ise zor, fakat madde üzerinden yakında bir çalışma yaparım. Aslında yakın bir zamanda 1963-1964 Kıbrıs olayları maddesini başlatmayı düşünüyordum. Madde açıldığında Kanlı Noel maddesini bunun altına da taşıyabiliriz. İyi çalışmalar, kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 12:29, 20 Mayıs 2009 (UTC)
Link silinmiştir herhalde. Demin vardı. Archive.com'da da bulamadım. Takabeg ileti 12:35, 20 Mayıs 2009 (UTC)
Ellerine sağlık, Takabeg. Madde kaynaklı ve tarafsız şekle sokuldu. Şablonları çıkardım. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.. Görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 13:51, 20 Mayıs 2009 (UTC)
Aslında senin ellerine sağlık. Henüz madde dandik:) Sonra ilgileneceğim. İyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg ileti 13:56, 20 Mayıs 2009 (UTC)
O kadarda dandik olsun, Türkçe Vikipedi'de durumu berbat olan diğer dandik maddelere bakarsak daha iyi durumda. :D Görüşürüz...--Muratsahinmesaj 14:01, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Adaşım nasılsın? Şu değişikliği yapmışsın da, benim de vandalizmler nedeniyle izleme listemdeydi gördüm. Bu kanal 2007'den daha önce yayına başlamıştı bildiğim kadarıyla, sonradan kapandı. Devlet el koyunca başka şirket aldı ve tekrar açtı. 2007 o tarih olabilir bence. --DsMuratileti 15:21, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Sağol iyilik diyelim iyi olalım. Umarım sende iyisindir. Listende olduğunu anlamamak elde değil, geçmişler herşeyi ortaya koyuyor. :) İlk olarak Uzanlardaydı sanırsam, o arada kapandı birşeyler oldu Ali Özmen Safa'ya isim hakları falan geçti. Sonra Ethem Sancak'a geçti ve 2007'de de haber kanalı olarak yayına başladı. Benim bildiğim bu kadar.. :) Yeniden yapılanıp, farklı formatta yayına girdiğinden bence "2007" iyi olur.. :) Olmadı diyorsan birde kaynak koyarız.. :) Kolay gelsin. --Muratsahinmesaj 15:35, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Hamdolsun iyiyim ben de. Nasıl istersen; ama VP:ÖAYV'yi de unutmayalım hocam . Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 15:40, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Burda hatırladıklarımızı söyledikte maddeyi yazmadık ki adaşım.. :) Özgün araştırma her an aklımda meraklanma. İstersen kaynağı koyayım; madde bir kaynak sahibi olur bari.. :)--Muratsahinmesaj 15:43, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Vallaha el atmışken ben ve diğer arkadaşlar da bir şeyler karalamıştık; onları da kaynaklandırıversen fena olmaz . --DsMuratileti 15:45, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Seve seve. Yaparım hemen bir kaynak araması, yapacak birşeylerde gelmiyor aklıma üzerinde biraz çalışayım. Bu arada aklıma gelmişken Hakan Karahan maddesi şuradakine göre telifliymiş.. Üzerinde o kadar uğraştım bilmeden :).. Bakarsan sevinirim. İyi çalışmalar, Görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 15:49, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Sen kaynağa bakarken, ben de kesip biçip ekleyip özgür lisanslı hâle çevirmeyi deneyeyim ben de . --DsMuratileti 15:51, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Yeniden selam, 24 (televizyon kanalı) maddesi şuanda Türkçe Vikipedi'de en çok kaynağa sahip TV kanalı maddesi olarak tarihteki yerini aldı. :) Topu topu 10 kaynak ekledim ama bu kadarda yeter şimdilik. Ayrıca 3 adet factta yanında hadiye edildi. :) Ben kaçar, sevgilerle ve saygılarla; iyi çalışmalar..--Muratsahinmesaj 17:34, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Eline sağlık Murat hocam. O bilgileri de dönemin gazetelerinden falan kaynaklandırabiliriz. Görüşürüz, kendine iyi bak... --DsMuratileti 18:07, 20 Mayıs 2009 (UTC)

Acil çeviri[kaynağı değiştir]

  • Rica etsem şu paragrafı çevirebilir misiniz?

Guy Mannering or The Astrologer is a novel by Sir Walter Scott, published anonymously in 1815.

According to an introduction that Scott wrote in 1829, he had originally intended to write a story of the supernatural, but changed his mind soon after starting.

The book was a huge success, selling out the day after its first edition.

--Kerem233 09:40, 21 Mayıs 2009 (UTC)

  • "Guy Mannering or The Astrologer, Sir Walter Scott'a ait roman, 1815'te anonim olarak yayımlandı.

Scott 1829 yılında yazmış olduğu önsöze göre, bir doğaüstü olayı içeren hikaye yazmayı aslen tasarlamıştı fakat biraz başladıktan sonra fikrini değiştirdi.

Kitap ilk baskısından sonra büyük bir başarı yakaladı." İyi günler. --Muratsahinmesaj 09:52, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar... --Kerem233 09:53, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Olabilir mi?[kaynağı değiştir]

Merhaba Muratsahan. Bir sorum olacak: Avrupa Yakası (dizi) maddesi bildiğimiz gibi kaliteli madde. Ben bu maddeyi seçkin madde yapmak istiyorum. Sizce uygun mudur? --Kerem233 10:29, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Elbette uygun. Maddeyi geliştireceğim ve SM yapacağım diyorsanız, tabiki yapabilirsiniz. :) Elimden geldiğince bende katkıda bulunmaya çalışırım. Fakat bilğiniz gibi Türk dizileri hakkında bilgi bulmak çok zor, bu durumda bir eksi yanı. İyi çalışmalar, Görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 10:56, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Selam M.S. Hocalı Katliamı‎ maddesini tarafsızlaştırabilir misin? Özellikle taraflı kaynakları bulup çıkarırsan sevineceğim. (Benim taraflı olduğunu düşündüğüm kaynaklar ve cümleler ve senin taraflı olduğunu düşündüğü kaynaklar ve cümleler farklı olabilir. Benim için Rusya vurgusu ve Ermenistan'ın düzenli ordusunun doğrudan karıştığına dair iddiaları gösteren kaynaklar taraflı, Azeri tarafından siyasî önyargıyla yazılan belki de propaganda amaçlı yazılan yazı da maddeyi taraflı hale getiriyor.)Takabeg ileti 16:13, 21 Mayıs 2009 (UTC)

  • Maddeyi ile ilgilenmeye çalışacağım. Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 10:33, 22 Mayıs 2009 (UTC)
Mer30. Başka bir kullanıcı da burda görüşünü belirtti. İyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg ileti 12:57, 22 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar, şu dosyaya {{cc-a-bp-2.5}} lisansını eklediğinizi gördüm. Yükleyen kullanıcı lisans ve kaynak hakkında bir bilgi sunmadığından silinmesi için süreli şablon eklenmiştir. 7 gün içerisinde herhangi bir değişiklik yapmadığında silinecektir. Lütfen sil çıkarmayın, lisans ve kaynak hakkında bilgi verilmediğinden bir daha böyle bir değişiklik yapmayın. İyi çalışmalar.--Muratsahinmesaj 18:35, 22 Mayıs 2009 (UTC)

Ama Emreculha o fotoğrafı kendisi çekmiş. Yalnızca wiki'ye eklerken lisans koymayı unutmuş ben de lisansladım. Yanlış mı yaptım?--@Łĭ® 18:38, 22 Mayıs 2009 (UTC)

  • ilk sürüme bakar mısınız. Herhangi bir lisanlama veya bu fotoğrafın kendisene ait olduğuna ait bir içerik yok değil mi? Kullanıcı yüklemiş ve lisanslamayı yapmamış, kendisinin yüklediğinden lisanslamayı kendisi yapması gerekmektedir. Bu gibi durumlarda direk yükleyen kullanıcı sorumludur. Başka bir vikipedist özgür içerikli olduğu belirtilmeyen bir dosyayı, özgür lisanslı diye ekleyemez. Kolay gelsin, saygılarla..--Muratsahinmesaj 18:44, 22 Mayıs 2009 (UTC)
  • O zaman foto'yu ben yüklersem hangi lisansı kullanmam gerekecek?--@Łĭ® 18:47, 22 Mayıs 2009 (UTC)
  • Siz aynı fotoğrafı yeniden yükleseniz bile silinecek. :) Ortada bir kaynak yok; kaynak olsa bile özgür lisanslı bir eş değeri bulunabileceğinden yine sil şablonu eklenecek. İskenderun 5 Temmuz Stadı maddesine herhangi bir resim eklemek isterseniz, sizin çektiğiniz ve özgür lisanslı olarak yüklenmiş bir fotoğraf gerekiyor.--Muratsahinmesaj 18:53, 22 Mayıs 2009 (UTC)
  • Nasıl kaynak yok. Kendi çektiğimiz fotolara ne gibi bir kaynak ekleyebiliriz ki?--@Łĭ® 18:55, 22 Mayıs 2009 (UTC)
  • Gariba yazdığımı tam olarak anlamadınız, şu resmi "yeniden yükleseniz bile silinecek." dedim. Kendi çektiğiniz fotoğrafları yukarıda da dediğim gibi Vikiye yüklediğiniz zaman "kendi çekimim" ve özgür lisans şablonlarından birini eklemeniz yeterli. İyi çalışmalar, görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 19:01, 22 Mayıs 2009 (UTC)
  • Tamam dediğinizi anladım. Ben de diyorum ki Emreculha arkadaşımız bu foto'yu kendisi çekti. Aman her neyse tamam silinsin gitsin. Evim stada yakın zaten, fotoğraf çekmek pek zor değil. Teşekkürler.--@Łĭ® 19:06, 22 Mayıs 2009 (UTC)
  • Bende diyorum ki kendisi bunu belirtmemiş ve lisanslamamış. :) Neyse uzatmayalım, anlaştığımıza göre. Herhangi bir resim yükleme konusunda sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım. Özgür resimlerinizle bol bol katkılar dileğiyle; iyi akşamlar..--Muratsahinmesaj 19:11, 22 Mayıs 2009 (UTC)--Muratsahinmesaj 19:11, 22 Mayıs 2009 (UTC)

Adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

Adil kullanım gerekçesi Dosya:CoD4 Pripyat.jpg adlı resime eklendi iyi çalışmalar Durkin 18:55, 22 Mayıs 2009 (UTC)

  • Teşekkürler, iyi çalışmalar..--Muratsahinmesaj 19:02, 22 Mayıs 2009 (UTC)

Allah aşkına vandal mı yapıyorum ben yaa... nerde gerekli kaynak, verilen linkte mavi linkler bulunuyor, ayrıca pek çok dizinin de Show TV'de yayınlandığını gösteren bir link verdim.--85.101.2.31 09:24, 23 Mayıs 2009 (UTC)

  • Maddenin tamamı kaynaksız, şablonu kaldırmayın, bu ısrarlı davranışınız vandalizm olarak görülür.--Muratsahinmesaj 09:26, 23 Mayıs 2009 (UTC)

Kürt tarihi[kaynağı değiştir]

Selam M.S. Kürt tarihi maddesini şimdilik Kürtler maddesine yönlendirelim mi? Maddenin şu anki hali Kürtlere ayıp, okuyuculara da ayıp:) Ne dersin? Takabeg ileti 15:30, 23 Mayıs 2009 (UTC)

  • Olur, madde üzerinde zaten birşey yok. Kalması anlamsız. İyi çalışmalar.--Muratsahinmesaj 15:37, 23 Mayıs 2009 (UTC)

Tamil Eelam yok edildi değil mi? Takabeg ileti 18:21, 23 Mayıs 2009 (UTC)

Konu hakkında tam haberim yok ama kendi internet sayfalarından mücadeleye son verdiklerini söylemişler. Bu konuda fazla bakmadım, televizyondan duydum. :) Şu Ararat filmi için arka planı İngilizce Viki'den çevirmeye gerek var mı? Kaynaksız falan durduğundan özgün araştırma olabilir gibi geldi. Aktarmasam iyi olur gibi.--Muratsahinmesaj 18:28, 23 Mayıs 2009 (UTC)
Hmmm. Aslıdna ilk cümleler de sorunludur. 1915 tarihindeki Van Kuşatması sıralarında gerçekleşen ve Türkiye Cumhuriyeti hükûmeti tarafından reddedilen Ermeni Soykırımı... diyor. Film de kırım da sadece Van kuşatmasından ibaret değildir. Ama söz konusu cümle öyle imajı veriyor. İngilizce Vikideki maddeyi biraz inceleyeceğim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:32, 23 Mayıs 2009 (UTC)
Haklısın. O zaman İngilizce Viki'den çeviriden vazgeçip, kaynak bulup onlara göre düzenlemek lazım. Kaynak aramak için start vereyim..--Muratsahinmesaj 18:37, 23 Mayıs 2009 (UTC)

İnceledim. İngilizce Viki'deki Background and structure bölümünde yer alan bilgiler doğrudur. Yani sorun yoktur. Tercih meselesi. Önce çevirip sonra kaynak bulmak mümkün. Kaynak bulup o kaynaklara göre eklemek mümkün. Tercihine bıraktım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:41, 23 Mayıs 2009 (UTC)

Tamam, ilgilenirim. Kaynak için sağol, üyelik istiyor ama. Bir üyelik almaya üşeniyorum şuan da. :) Sonra o kaynaktan yararlanırım, Yahoo! Movies üzerinden gideyim şimdilik.. Gökçe hâlâ gözükmedi. ÖSS'ye filan mı hazırlanıyor acaba? 2008 Güney Osetya Savaşı için bir sözü vardı onu hatırlatacaktım. :) Görüşürüz..--Muratsahinmesaj 19:59, 23 Mayıs 2009 (UTC)
Üyelik? Valla mı? Aşağa yapıştırıyorum. Telif ihlali olacak:) Word mord'a kopyaladıktan sonra silersen iyi olacak. Ama üyelik istemedi sanki... İyi çalışmalar. Evet Gökçe'den merak ediyorum ben de. ÖSS içindir herhalde. Takabeg ileti 20:05, 23 Mayıs 2009 (UTC)
Gerçekten istiyor.. Times'ın yazılarının hiçbirini okuyamıyorum.. :) Boşver bilerek telifi 5 saniyelik bile olsa delmeyelim.. Bir yere upload etsen? Olur mu? Ya da ben bir üyelik alıp yarın kaynağa göre yazarım, en iyisi ikinci seçenek ..--Muratsahinmesaj 20:12, 23 Mayıs 2009 (UTC)
  • Yetişemedim. :) Tamam aldım.. İyi çalışmalar..--Muratsahinmesaj 20:14, 23 Mayıs 2009 (UTC)

Telif kontrolü[kaynağı değiştir]

  • Burda kaldırılan cümleler Burdaki cümleyle hemen hemen aynıdır. Alt 28-12-08, 21:33:35'de gönderilmiş ve Vikiye ise 2009'da eklendi. Ancak Oğuzhan arkadaşımız sorunsuz olduğunu düşünüyor. Senin de görüşünü alayım dedim. Takabeg ileti 20:54, 23 Mayıs 2009 (UTC)
  • Merhabalar, baktım, inceledim ve yazıyorum. :) Azerbaycan hanlıkları maddesinde yer alan cümlelerin bazıları aynen o forum sayfasında da var. Forumda Mart 2008 yazdığına ve Vikipedi'ye 2009 tarihinde eklendiğine göre, telif sorunu var demektir. Her ne kadar bazı cümleler değiştirilmişse bile, ortada telifli-telifsiz içeriğin birbirine karıştığından dolayı, herhangi bir soru işaretinin kalmaması için silinmesi doğrudur. Biraz mahkeme yazısı gibi ifade ettim ama kusura bakma. :) İyi çalışmalar.. --Muratsahinmesaj 13:15, 24 Mayıs 2009 (UTC)
Çok mer30. Birşey soracaktım. Bilgisayarla alan iyi mi? Eski Windows Office XP, Windows Vista 64bit ortamında çalışır mı? Microsoft'un garanti vermediğini öğrendim de... fiilen çalışıp çalışmadığını araştırıyorum. (Intel Core i7'li bilgisayar aracam daha doğrusu sipariş verdim de :)) olacak). Takabeg ileti 19:05, 24 Mayıs 2009 (UTC)

32bit ile sorunsuz çalışır ama 64bitte çalışacağını sanmam, donma ve problem çıkarabilir. Fakat yinede bana güvenme ben amatör takipçiyim. :) Güle güle kullan, (gelince yani ) 8 çekirdeğin her parçasının hayırlı olması dileği ile.. :) --Muratsahinmesaj 19:36, 24 Mayıs 2009 (UTC)

  • Merhaba Noumenon, hem nasılsına geleyim hemde bir rica da bulunayım dedim. Son mesaja kadar nasılsın? Umarım iyisindir. :) Daha önceden başka vikipedistler tarafından 2008 Güney Osetya Savaşı SM adayı gösterilmişti, fakat kapsamlı olmadığından kabul görmemişti. Birkaç detaylı İngilizce kaynak, BM kararları ve gelişimi hakkında birşeyler buldum ve yeniden üzerinde çalışma yapmayı düşünüyorum. Sence neler yapılmalı? Açıklamıştın ama yine de tekrardan sorayım dedim. :) Teşekkürler, yeniden görüşmek dileği ile..--Muratsahinmesaj 20:06, 23 Mayıs 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Teşekkürler, idare ediyorum. Siz nasılsınız? Umarım iyisinizdir ^_^
  • Aslında sorun şu: seçkin içerik oturmuş bir konu üzerinde olmalıdır. Oturmuş konu ile kasıt bu konu üzerinde belirli bir oranda nitelikli bilginin birikmiş olması. Konu bir pop müzik şarkıcısı ise bu çok kolay ulaşılabilecek bir hedef; çünkü çok derin otoritelerden ve açılardan bahsetmiyoruz fakat konu bir savaşsa cidden çok derin ve geniş bir alandan bahsediyoruz. Bu bilgi alanının en önemli parçası da akademik ve bilimsel parça. Bir savaşı önemli kılan gazetelerin onu ne şekilde tanıttığı ve lanse ettiği değil; bilim adamlarının, tarihçilerin bu savaşı nasıl değerlendirdiği. Osetya savaşı hâlâ çok yeni sayılır; hakkında yeterli oranda akademik çalışma yapılmış değil. Bugün çıkarılan sonuçlar, yarın tamamen reddedilebilir. Bu da maddenin içeriğinin sabitliğini, konunun oturmuşluğunu bence etkiliyor.
  • Bununla birlikte eğer yine de akademik çalışmalar yapılmışsa ve bunlar bazlı değerlendirmeler maddede yer almışsa; madde gazete haberlerinden ziyade uluslararası örgütlerin raporlarına, akademisyenlerin, tarihçilerin, ilgili dallardaki (örneğin uluslararası ilişkiler veya sosyoloji gibi) bilim adamlarının çıkarımları, savlarına dayanırsa ben şahsen desteklerim. Bununla birlikte, bu kadar önemli bir konuyu, henüz tam da oturmamışken, bilimsel kaynaklardan ziyade gazetelere dayanarak aktarıyorsak bu bence seçkin bir içerik ihtiva etmez. Umarım beni rahatsız eden ve karşı oy vermeme sebep olan durumu açıklayabilmişimdir ^_^ Gazeteler tarafsız değil; bunu hepimiz biliyoruz. Durum böyleyken bu kadar önemli bir içeriğin seçkin olabilmesi için büyük oranda gazetelere dayanmaması gerekir.
  • Arzu ederseniz Google Scholar gibi yerlerde uluslararası jurnallerde bu konuyla ilgili çıkmış akademik makaleleri falan arayarak daha akademik bir kaynakça oluşturmaya çalışın; benim birçok uluslararası jurnalin çevrim içi sürümüne erişimim var, eğer gerekirse seve seve ilgili akademik kaynaklara ulaşmada yardımcı olmaya çalışırım. Yeter ki bu kadar önemli bir konuyu hak ettiği gibi bilimsel kaynaklara dayanarak sunalım ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 21:53, 23 Mayıs 2009 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Aslında demek istediğim maddenin daha detaylı olarak nasıl geliştirilebileceğiydi. Fakat konu gazetelere gelmişken şunu diyeyim; o zaman günlük olayları okuyuculara daha iyi anlatılabilmesi için günlük gazetelerden yararlanılmış ve o şekilde geliştirilmişti. Çalışma devam ediyordu, fakat daha bitmeden birkaç kullanıcı hemen aday göstermişti. Daha ansiklopedik olarak oluşturulabilirdi ama aday gösterince de ilgilenen olmadı. Koskoca madde de ortada kaldı.
Neyse şimdi ilgilenmeye çalışırım. Böyle büyük bir maddenin ortada kalmasını gönlüm razı olmadı. Ayrıca birkaç kaynak dediysem yep yeni sıcacık daha yeni çıkmış kitaplar. 4 kitabı da bugün siparis verdim, elimin altında olan eserlerle daha emin bilgiler oluşturabileceğimden bunu tercih ediyorum gariba. :) Fazla gereksiz yazdım ama demek istediğim merak etmeyin, madde güzel kaynaklarla gelişecek.. :) Sevgilerle, saygılarla görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 12:28, 24 Mayıs 2009 (UTC)
  • Selam nasılsın? Ortalarda kimse gözükmeyince bir tek seni görünce selam vereyim dedim. İyi çalışmalar..--Muratsahinmesaj 13:01, 24 Mayıs 2009 (UTC)
  • eyvallah.. vandal kardeşler kırlara çıkmamışlar.. ben de ayrılamıyorum dolayısıyla. kolay gelsin.. :) --ki bl 13:03, 24 Mayıs 2009 (UTC)

Güney Osetya Savaşı içeriği[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Sanırım daha detaylı geliştirmek ile kastınız işlenebilecek ek başlıklar? Yani içeriğe ekleme? Yine yanlış anlamışsam kusura bakmayın - birkaç işe birden baktığımdan bu tip hatalar yapıyorum ^_^
  • Kanımca eklenmesi gereken en önemli başlıklar: Savaşın etkileri kastım savaşın gerek Gürcistan gerek Kafkaslar gerekse daha genel olarak dünya diplomasisi ve politikası üzerine etkileri neler olmuştur, bu etkiler hususunda hangi önemli akademisyenler/tarihçiler neler demişlerdir. Savaşın etkileri kadar önemli bir nokta da savaşın etkenleri: bu savaşa yol açmış etkenler nelerdi, hangi akademisyenler/uzmanlar hangi önemli olayları ve olguları bu savaşın etkenleri olarak gördü... Bunların dışında savaşla ilgili gündeme gelmiş çeşitli şeyler: savaş suçları yaşandı mı, yaşandıysa ne boyutta, farklı taraflar ve uluslararası gözlemciler bu hususta ne dediler, insan hakları boyutu hakkında daha fazla bilgi; savaşın bıraktığı maddi hasara yönelik ayrıntılı en azından bir iki paragraf...
  • Kanımca geliştirilmesi gereken en önemli başlıklar: Savaşın şu anda gün gün veriliş tarzı gözü yoruyor ve okumayı zorlaştırıyor, gün gün vermektense çeşitli önemli başlıklar halinde birbiriyle ilişkili günleri birleştirerek daha bütünleşik ve okuması daha akıcı ve kolay bir hâl verilebilir... ayrıca bu kısımda geliştirilebilecek şeyler de var. Savaşın öncesine ve savaşın öncesinde yaşanan çeşitli küçük çaplı çatışmalara/kayıplara daha ayrıntılı bir biçimde değinilebilir. Tepkiler kısmı kesinlikle geliştirilebilir ve bir liste formatından öteye taşınabilir. Ayrıca askeri durumlar kısmının da geliştirilmesi, tarafların uyguladıkları askeri strateji ve operasyonlara yönelik daha geniş bilgi verilmesi şart.
  • Tavsiyem İngilizce Vikipedi'deki maddeye de göz atmanız; ben okumadım ama şöyle bir baktığımda içeriği oldukça gelişmiş gözüktü. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 13:44, 24 Mayıs 2009 (UTC)
  • Hımm.. Teşekkür ederim, ellerinize sağlık.. Fazla meşgul ettim ama sizin gibi deneyimli bir kullanıcının görüşünü almak zorundaydım.. Görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 13:51, 24 Mayıs 2009 (UTC)

VikiProje Arap Yarımadası[kaynağı değiştir]

Merhaba. Açmış olduğunuz Şablon:VikiProje Arap Yarımadası şablonu için öncelikle elinize sağlık ve teşekkürler, ancak madde değerlendirmesine olanak sağlaması için şablonu değiştirdim. Haber vermek istedim. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 22:18, 24 Mayıs 2009 (UTC)

  • Önemli değil, iyi çalışmalar..--Muratsahinmesaj 23:08, 24 Mayıs 2009 (UTC)
  • Tekrar merhaba. Vikiprjenin anasayfasında bazı değişiklikler yaptım da, bakabilir misinz? Nasıl olmuş? Nasıl değişiklikler yapılabilir? Kullanıcı:Berkaysnklf‎'ye de yazdım, sol pano çok uzun oldu. Bir kısmını yönergeler gibi alt sayfalara taşımak iyi olur diye düşünüyorum. Daha taslak sınıflandırma kodları eklenecek çünkü iyice uzar sol pano. Ne dersiniz?--Merube 89msj 23:23, 24 Mayıs 2009 (UTC)
Hımm. Sanırsam VikiProje Sanat üzerinden gidiyorsunuz. Gerçekten iyi gidiyor elnize sağlık, fakat dediğiniz gibi uzayacak gibi görünüyor. VikiProje Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki gibi üst bölümü birkaç sekme ekleyerek bu uzunluk durumundan kurtuluruz. Sınıflandırma kodlarına, katılımcı listelerine ve yönergelere buralardan ulaşılabilir. Şimdi vakti değil ama VikiProje Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Arap Yarımadası projesi ile birleşmesi gerekli gibi geliyor. Sonuçta Arap Yarımadasına Kıbrıs'ta dahil ve projenin uzun bir katılımcı listesi var gibi gözüksede malesef hiç yok. Sizce de iyi olmaz mı? Ortadaki ikililik durumu da kalkar.--Muratsahinmesaj 23:40, 24 Mayıs 2009 (UTC)
  • Sağ panoda ilgili linkler var aslında, sadece sol panodaki bazı yerleri ilgili linklere taşımak lazım. VP:Sanat'ta da aslında VP:MHB üstünden gidiyoruz . KKTC projesi kendi başına ayrı bir proje olmayı haketse de, ilgili madde çok az, siz de aktif katılımcı da az diyorsunuz bu durumda birleştirilmesi konusunda bir sakınca görmüyorum. Ancak tabi projenin esas kurucusu Kullanıcı:Berkaysnklf‎'ye danışmak lazım. Aslında birleştirilmese de maddeler aynı anda birden çok vikiprojenin konusu olabileceğinden ikilik yok bence, ancak tabi aktif değilse KKTC projesi o zaman tabi birleştirilmesi çok daha mantıklı. Keşke KKTC vikiprojesi aktif olabilseymiş. Bu arada bir ara VP:Arap Yarımdası ile ilgili maddeleri önem ve kalitelerine göre sınıflamaya başlayabilir misiniz? KKTC maddelerini de zaten kapsama dahil olduğundan onları da sınıflandırırsanız sevinirim. Ne kadar çok kişi maddeleri sınıflandırırsa o kadar iyi. Gece gece de ne çok şey istedim , kusura bakmayın. İyi vikiler--Merube 89msj 23:52, 24 Mayıs 2009 (UTC)

İlgilenmeye çalışırım, ikililikten kastım aktif olabilecek bir proje var iken aktif olmayanın ortadan kalkabileceği idi. KKTC vikiprojesi konusunu bir gün köy çeşmesinden seslenir, o vakit ahaliye duyururuz şimdi hemen aktarılması gerekli değil sonuçta. :) Yarım saat içinde çıkmam lazım ama, başlayayım değerlendirmelere.. Kıbrıs maddeleri için uzun sürmez nasıl olsa.. İyi çalışmalar, görüşmek üzere.--Muratsahinmesaj 00:01, 25 Mayıs 2009 (UTC)

  • Peki öyle yaparız o zaman. Kolay gelsin, iyi değerlendirmeler--Merube 89msj 00:08, 25 Mayıs 2009 (UTC)
  • Elimden geldiği kadarını değerlendirdim. Yarın yeniden bakarım, artık çıkmam lazım. Size iyi çalışmalar, görüşmek üzere.--Muratsahinmesaj 00:46, 25 Mayıs 2009 (UTC)
  • Elinize sağlık. Hoşçakalın--Merube 89msj 00:47, 25 Mayıs 2009 (UTC)

Selam M.S. TCG Kocatepe (D-354) resimleri bulabilir misin acaba? Biraz kaynaklandırmaya çalıştım ama ölü sayısı çelişkli v.s. şimdilik kaynaksız etiketinin kalması iyi olur, bence. Yani sağlam kaynak bulana kadar kalsın. Birde Hocalı Katliamı maddesinde yine başladı. Tartışma sayfasında yazdığım gibi (1) taraflı kaynaklar, (2) Rus vurgusu, (3) Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin katıldığı kanıtlanmadığı halde Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ni ısrarla eklemesi maddeyi taraflı kılıyor. Ama çok ilginç ki taraflılaştırılıp taraflı şablonu kaldırılıyor. Bu nasıl bir iş? Vaktin olduğunda ilgilenirsen sevineceğim. İyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg ileti 10:30, 25 Mayıs 2009 (UTC)

Resim bulmak için araştıracağım. Hocalı Katliamı, Azeriler, Karabağ Savaşı vb. izleme listeme almiştım. Üzerlerinde temizlik için uğraşırım. İyi çalışmalar.--Muratsahinmesaj 12:31, 25 Mayıs 2009 (UTC)

Şablon tartışma:Film[kaynağı değiştir]

Merhaba Muratsahin
Hedda Gabler'ın mesajı üzerine Şablon tartışma:Film sayfasında Kayda değer başlığı altındaki tartışmaya görüşümü ekledim, göz atabilirseniz sevinirim. Saygılar.--docbaba 17:44, 25 Mayıs 2009 (UTC)Docbaba mesaj

Merhaba Murat. Haklısın şikayet açık kalmış, gözden kaçmış herhalde. Yalnız yoğun bir gündü, cümleleri zor toparlıyorum. Başka bir hizmetli o vakte kadar ilgilenmemiş olursa Cuma ya da Cumartesi bakarım, olur mu? Uyardığın için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 18:45, 25 Mayıs 2009 (UTC)

Elbette sorun değil hocam, senin dediğin gibi olsun. Görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 12:54, 26 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba ben Whybee , benim yüklemiş olduğum resimler telif hakkından vazgeçilmiştir.Taner güllerinin resmi kocaelispor'un sitesinden masaüstü arka plan olarak alınmıştır ve yayınlanmıştır.serhat akın'ın resmi ise konyaspor.org.tr sitesinden alınmıştır. Abdullah Ilgazİleti 20:29 , 26 Mayıs 2009 (UTC)


  • tekrar merhaba .. öncelikle sizlere bir şey sormak istiyorum.Vikipedi de paylaşıma yeni başladım.Bizim yazılım firmasının sayfasını burda yayımlayamaya çalışıyorum.Sayfayı düzgün olarak yazdım ama ne yazık ki Genel 11 olarak silindi.Aşırı Reklam

yazıyordu.Aşırı reklam kullanmadan nasıl yapılabilir ? ben sayfayı açıyım birde siz bakın. Abdullah Ilgazİleti


Merhabalar, yüklediğiniz resimler teliflidir. Aldığınız web sitelerde "Copyright ©" ifadesi vardır. Lütfen telifli içerikleri yüklemeyin, açıklamalar size gönderdiğim bağlantılarda var. Eklediğiniz madde büyük ihtimal övücü, tanıtıma yönelik içerik oluşturduğunuzdan silinmiştir. Burada kayda değer konular madde olarak yer alabilir. Ekleyeceğiniz maddenin kayda değer bir konu olduğunu öğrenmek için önce VP:KD'yi okumanızı tavsiye ederim. İyi günler. --Muratsahinmesaj 17:37, 26 Mayıs 2009 (UTC)
  • Şimdi açmış olduğum sayfaya rica etsem bi bakabilirmisiniz ? Genel 11 den dolayı kapatıldı.Telif hakkı alındı. Çünkü babam şirketin sahiplerinden ve izin aldım.Her türlü işlemde kullanabileceğimi söylemek isterim. Bu sayfa kurallara uygun olarak nasıl yayınlanır? şimdiden teşekkürler Abdullah Ilgazİleti

Selam M.S. Selahaddin Eyyubi maddesine gerekçe göstermeden ısrarla taraflı şablonunu ekleyen var. Gerekçe gösterilmeyince nasıl düzetleceğimi bilemiyorum. Yine de maddeyi temizleyelim mi? Takabeg ileti 19:52, 26 Mayıs 2009 (UTC)

Türk-Kürt-Arap olması konusunda eklenmiş sanırsam, fakat o konuda bir sorun yok; bilgiler kaynaklarla eklenmiş. Madde üzerinde özgün araştırma ve yorum ifadeleri bolca var. bunları temizleyelim.--Muratsahinmesaj 20:26, 26 Mayıs 2009 (UTC)
İlgilendiğin için teşekkür ederim. Şimdi bu sürümü inceliyorum. Telifli kokuyor:)) İyi çalışmalar. Takabeg ileti 20:41, 26 Mayıs 2009 (UTC)
Bundan mı kopyalamış acaba? Takabeg ileti 20:43, 26 Mayıs 2009 (UTC)

Büyük ihtimal öyle. Forumdaki içerik 2005 tarihli. :) Onun üzerinden gidilmiş ve telifsizle telifli içerik içiçe kalmış gözüküyor..--Muratsahinmesaj 20:46, 26 Mayıs 2009 (UTC)

Forum kaynak olarak Kimkimdir gösteriyor. Kimkimdir sitesinden kopyalamak serbest midyi acaba ? Takabeg ileti 20:49, 26 Mayıs 2009 (UTC)
Şurada izin durumu var. Fakat tamamı için mi yoksa kısmi kullanım için mi anlayamadım.--Muratsahinmesaj 20:53, 26 Mayıs 2009 (UTC)
Evet. Ancak Kaynak vermeden kullanabilirsiniz demiyor:) Takabeg ileti 20:56, 26 Mayıs 2009 (UTC)

O zaman yine de telif durumunda. :) Yani kaynakçaya kimkimdir.com'un linkini verdik mi sorun kalmıyor değil mi? İzin durumununu hâlâ anlıyamıyorum da.. :)--Muratsahinmesaj 21:01, 26 Mayıs 2009 (UTC)

Resim:Haydar Akın ATL logo.gif[kaynağı değiştir]

Merhaba Muratsahan. Adil kullanım gerekçesi ile tam olarak ne denilmek isteniyor. Kaynak mı yoksa lisans bilgisi mi eksik? --Dreamer msj 13:49, 27 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba hocam, eğer buralardaysan Şehit maddesinin tartışmasına bakarmısın? Teşekkür..--Muratsahinmesaj 21:19, 24 Mayıs 2009 (UTC)

Gerek kalmadı. :) yeniden teşekkür..--Muratsahinmesaj 21:25, 24 Mayıs 2009 (UTC)
  • Tamamdır hocam. Ben teşekkür ederim. --DsMuratileti 15:09, 27 Mayıs 2009 (UTC)

1974'te Kıbrıs'ta askerî ihtilâl[kaynağı değiştir]

Selam M.S. 1974'te Kıbrıs'ta askerî ihtilâl güzel. Eline sağlık. Ancak bu bir darbe değil miydi ? Takabeg ileti 20:40, 27 Mayıs 2009 (UTC)

Bir saniye hocam, tartışmaya yazıyorum. :) --Muratsahinmesaj 20:42, 27 Mayıs 2009 (UTC)

Selam. Tartışma:Laçın sayfasına Güzelyurt örneği (ansiklopedik olmayan örnek) eklendi. Artık anlayacak mıdır bilmem? Sence trollüğü önlemek yeterli mi? Görüşürüz. Takabeg ileti 11:27, 28 Mayıs 2009 (UTC)

Uygun olmayan bir durum için uygun olmayan bir örnek gerekliydi. Eline sağlık. Bilgi kutusundaki de jure ve de facto durumların gösterilmesini hâlâ doğru buluyorum. Her iki farklı yapılanmayı da sağlıklı bir şekilde açıklıyor, Vikiçizer gibi düşünmüyorum. Okuyucuların sadece de jure ve de facto durumu bilmesi gerekiyor, bunlarda birkaç cümle okuma ile anlaşılabilecek kavramlar. Trollük ve anlama durumuna gelirsek, izah yeterli ve umarım durumu anlayacaklardır. Görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 13:22, 28 Mayıs 2009 (UTC)
Teşekkür ederim. İlgili maddeler sırf "İşgal" konusundan oluşan madde durumundan kurtarmayı düşünüyorum (ileride). İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:21, 28 Mayıs 2009 (UTC)

IP Engelleme muafiyeti[kaynağı değiştir]

  • Teşekkür ederim. Fakat bu tür bir uygulamayı Türkçe Vikipedi üzerinde ilk kez duyuyorum. :) Yani anladığım aşırı vandalizm ve Küfürlü değişiklik yapan anonim IP adreslerini engelleme yetkisine mi sahip oluyorum? Kusuruma bakma Levent Abi, tam olarak durumu anlamadan birşey yapmak istemem. İyi çalışmalar.--Muratsahinmesaj 17:47, 29 Mayıs 2009 (UTC)

Verdiğim bağlantıya bakın. resmin altında. İngilizce wikipedia da aynısını kullanıyor. orda serbest kullanım olduğu belirtilmiş. ingilizceniz yoksa bişey yapamam, kusura bakmayın. --! aağa ! 22:29, 29 Mayıs 2009 (UTC)

İlk olarak üslubunuzu düzeltin. Eğer İngilizce Vikipedi'deki linke bakarsanız, telifli olduğu belirtiliyor. 7 gün içinde gerekçelendirmelisiniz, yoksa resim dosyası silinecektir. Gerekçelendirmeyi nasıl yapacağınız bağlantılarda vardır. İyi çalışmalar.--Muratsahinmesaj 22:38, 29 Mayıs 2009 (UTC)

Kıbrıs'ın hukuk düzeni[kaynağı değiştir]

  • Selamlar Murat. Kıbrıs'ın (kuzey ve güney olarak) hukuk düzeni nasıldır? Anglo-Sakson hukuk düzeni mi, yoksa Kara Avrupası hukuk düzeni mi? Bildiğim kadarıyla kuzeyde de, güneyde de Anglo-Sakson hukuk düzeni hakim; ancak şu harita farklı gösteriyordu, o yüzden sana danışmak istedim. Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 14:01, 30 Mayıs 2009 (UTC)
Merhabalar hocam, Kıbrıs konusunda haritadaki bilgi yanlış. Kuzeyde de güney kesiminde de İngiliz hukuk sistemine bağlı kalmalarından "Anglo-Sakson hukuk sistemi" uygulanmakta. Kuzey Kıbrıs'ta Yüksek Mahkeme'nin şu karar dosyasında durumdan bahsediliyor. İyi çalışmalar, görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 17:44, 30 Mayıs 2009 (UTC)
  • Sağolasın adaş. Ben Kara Avrupası hukuk düzeni maddesine başladım da, onun hazırlıkları sırasında fark ettim haritadaki hatayı. Dedim bilse bilse bizim Murat bilir ... Tekrar teşekkürler, hoşçakal... --DsMuratileti 00:03, 1 Haziran 2009 (UTC)

Resim:Sam winchester.jpg ilgili lisans bilgisi girdim,türkçeleştirmem gerekiyormu bilgileri?pek bişi anlamadım çünkü lisans bilgisinden----Coollandİletişim 18:29, 30 Mayıs 2009 (UTC)

  • Elinize sağlık, gerekçelendirmeyi yaptığınız resim dosyalarından {{gerekçesiz}} şablonunu kaldırdım. İyi çalışmalar ve kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 18:43, 30 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar Metal Militia hocam, kullanıcı sayfanızda şöyle bir değişiklik görünce 55.036 maşallah diyesim geldi. Nice seneler sizi burada görmek dileğiyle.. Saygılarla, İyi çalışmalar..--Muratsahinmesaj 22:26, 30 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar Murat, çok teşekkürler. Hep birlikte daha zengin, daha temiz bir Vikipedi için.. Sevgiler, --M.M. ileti 22:36, 30 Mayıs 2009 (UTC)