İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Kuzeyli Adam/2014

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bölgesel Güç[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Bu sayfada Pakistan, S. Arabistan, İran ve İsrail listede yok; ama haritada gösterilmiş. İlgilenebilir misin? -KuzeyliAdam

Merhaba. Aslında bu çok hassas bir konu, birden fazla kaynakla desteklenmesi lazım bu ülkelerin. Kaynak olmadığı için, manipülasyona çok açık olduğu için kaldırsanız dahi olur.--RapsarEfendim? 19:46, 5 Eylül 2014 (UTC)

Yazı Sistemi[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar;

Bu sayfadaki haritada Türkiye için Ermeni alfabesi gösterilmiş. Bu hatayı düzeltebilir misim? -KuzeyliAdam

Merhaba. Türkiye için Latin alfabesi gösterilmiş, renklere bakman gerekiyor. Türkiye'nin üstünde yer alan Ermenice yazı, "Ermenice"nin Ermeni harfleriyle yazımı yalnızca. İtalya'nın üstünde de Yunan harfleriyle "Yunanca" yazıyor mesela :)--RapsarEfendim? 09:31, 28 Kasım 2014 (UTC)

Merhaba. Para birimi sembollerini soldan sağa taşımanızın dayanağı nedir öğrenebilir miyim?--B.S.R.F. 💬 10:08, 28 Kasım 2014 (UTC)

Dayanağım bu: http://www.dildernegi.org.tr/TR,569/2-temmuz-2012.html-KuzeyliAdam
Verdiğiniz bağlantıda bir kişinin görüşüne dayanılıyor. Ayrıca desteksiz bir görüş. "İngilizcenin mantığı Türkçeye zorla uygulanıyor" denmiş ama İngilizcede de "one dollar" deniyor bizde de "bir dolar" deniyor. "Dollar one" diyen yok yani. TCMB sembolün başta olması gerektiğini açıklamıştı.[1] Lütfen mevcut kullanımları buna dayanarak değiştirmeyin.--B.S.R.F. 💬 08:49, 29 Kasım 2014 (UTC)
Öncelikle şunu düzelteyim: Kaynak olarak gösterdiğim bağlantı, bir kişinin açıklaması değildir. Dil Derneği'nin açıklamasıdır ve dernek başkanının imzasıyla yayımlanmıştır. İkinci olarak İngilizcedeki yazılarda para işareti kelimenin başında kullanılır (İngilizce yazıları inceleyebilirsiniz). Türkçede ise bunun tam tersidir (kelimenin sonunda kullanılır). Gösterdiğiniz bağlantıda yer alan Merkez Bankası'nın açıklaması Türkçenin dilbilgisine açıkça aykırıdır. Türkçenin dilbilgisiyle ilgili kaynakları incelerseniz bunu sizde görürsünüz. (Bu durum her para birimi için geçerlidir.)
Buna dayanarak Vikipedi'de rastladığım ifadeleri değiştirmeye devam ederim; çünkü yaptığımız doğru olduğuna inanıyorum. Bundan rahatsızlık duyuyorsanız yetkinizi kullanarak yaptığım değişiklikleri geri alabilirsiniz. -KuzeyliAdam
Yukarıda gayet anlaşılır bir şekilde açıkladığımı düşünüyorum. İngilizcede de Türkçede de okunuşu aynı. Kişisel görüşünüzle hareket ediyorsunuz. Değişikliklerinizi geri aldım diyelim. Buna sessiz mi kalacaksınız yoksa değişiklik savaşına mı girişeceksiniz?--B.S.R.F. 💬 09:16, 29 Kasım 2014 (UTC)
Yazdığımı hakaret olarak algılamanız gerçekten çok üzücü. İkincisi bu bir değişiklik savaşı değil. -KuzeyliAdam
Hakaret olarak algıladığımı nereden çıkardınız? Soru sordum sadece. Konu başka yerlere gitmesin lütfen. En başta size dayanağınızı sordum. Bana bir bağlantı gösterdiniz. Ben de size İngilizce ile Türkçe arasında okunuş farkı olmadığını açıkladım ve TCMB'nin uygulamasını gösterdim. Siz ikisini de yeterli görmemiş olacaksınız ki değişikliklere devam edeceğinizi söylediniz. Tekrar rica ediyorum lütfen var olanları değiştirmeyin. Söylediğiniz gibi "yetkimi kullanarak" değişiklik savaşına girmek hiç tarzım değil. O yüzden size mesaj yazdım. Yine de benim yanıldığımı düşünüyorsanız köy çeşmesinde görüşlerinizi dile getirin ve onun sonucuna göre bu konudaki katkılarınızı sürdürün.--B.S.R.F. 💬 15:31, 29 Kasım 2014 (UTC)
Ben size Türk Dili ile ilgili çalışmalar yapan bir derneğin internet sitesinden bağlantı gösterdim. Siz ise dil ile hiçbir ilgisi olmayan bir kaynak (Merkez Bankası-ekonomi kurumudur) gösterdiniz. Türkçenin yazımında bana TCMB'yi Türk Dili ile ilgili bir internet sitesini kaynak göstermelisiniz. Ben size İngilizcenin yazımından bahsetmişken bana ısrarla konuşma biçiminden bahsetmeyin (İngilizce fonetik olmayan bir yazı sistemine sahiptir. Bunu da hesaba katmanız gerekir.) -KuzeyliAdam
Konu finans olunca TCMB'nin daha doğru bir kaynak olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bana gösterdiğiniz bağlantıda savunulan tezin doğru olmadığını size söyledim. İngilizler $1 yazıp "dollar one" demiyor. Türkçede de böyle. İşin fonetiklikle ilgisi yok. % işareti iki dilde farklı kullanılıyor çünkü okunuşu farklı. Ama siz işi değişiklik savaşına dönüştürmek istiyorsunuz anlaşılan. O yüzden konuyu köy çeşmesine taşıdım. Zaten ondan sonra bana mesaj atmanız da manidar.--B.S.R.F. 💬 16:16, 29 Kasım 2014 (UTC)

Tekrar merhaba. Konu köy çeşmesine taşındı, kullanıcılar fikir belirtiyor. Belirtilen fikirler de sizin değişikliklerinizin yanlış olduğu yönünde. Topluluk bir karara varıncaya kadar değişikliklerinize ara vermeniz gerektiğini düşünüyorum. Yangından mal kaçırır gibi davranmanız hoş olmuyor.--B.S.R.F. 💬 14:59, 1 Aralık 2014 (UTC)

Ömer onan sayfasındaki değişiklik[kaynağı değiştir]

Merhaba, yanılmıyorsam Ömer Onan son olarak Fenerbahçe'De oynarken emekli oldu ve takım menajerliği görevine getirildi. Fakat bununla ilgili yapmış olduğum değişikliği geri almışsınız, nedenini öğrenebilir miyim? Şimdiden teşekkürler. MucOnur (mesaj) 14:34, 3 Aralık 2014 (UTC)

Ufak bir yanlışlık olmuş. Yaptığınız değişikliği geri getirdim. -KuzeyliAdam

Teşekkürler, iyi çalışmalar. MucOnur (mesaj)

Merhaba Rapsar. Bir konuda bilgiye ihtiyacım var.

Beyaz listede olan kullanıcıların yaptığı değişikliklerde sürüm kontrolü istenmiyor (otomatik olarak gerçekleşiyor); ancak beyaz listede olmama rağmen yaptığım bazı değişiklikler için sürüm kontrolü istiyor. Bunun mantığı nedir? -KuzeyliAdam

Merhaba. İlgili sayfada senden önce, beyaz listede olmayan bir kullanıcı tarafından yapılan bir değişiklik varsa ve sen de bunun üzerine bir değişiklik yapıyorsan, her iki değişiklik de beklemeye alınır. Sen de kontrol bekleyen bir sürümde değişiklik yapmış oluyorsun çünkü :) İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 19:33, 11 Aralık 2014 (UTC)

Sürüm kontrolünü bekleyen herhangi bir değişiklik yok. Son katkı yaptığım maddelerden de görebilirsin. -KuzeyliAdam

Doğru diyorsun, ben de ilk defa şahit oldum. Kullanıcı:Superyetkin ile iletişime geçebilir misin?--RapsarEfendim? 19:38, 11 Aralık 2014 (UTC)

İşçi Partisi (Türkiye)[kaynağı değiştir]

Merhabalar Kuzeyli Adam, ben İşçi Partisi (Türkiye) sayfasındaki bu değişikliği geri aldığınızı gördüm. Ben dün tüzüğün linkini yenilerken tüzüğü okudum ve tüzüğün TEMEL İLKELER kısmındaki 4. madde diyor ki Bilimin Yol Göstericiliği Hayatta en hakiki yol gösterici bilimdir. İşçi Partisi, arkada kalan yüzyıllarda, milletimizin ve insanlığın millî kurtuluş savaşlarından, demokratik ve sosyalist devrimlerden beslenen bilim ve kültür mirasını değerlendirir ve rehber kabul eder. Partimiz, daima gerçeklerden hareket eder, teoriyi hayatın içinde arar, pratikte sınar ve geliştirir. yani bu durumda kullanıcının yapmış olduğu bilimsel sosyalizm değişikliğinin doğru olduğunu düşünmekteyim. Siz ne dersiniz? Saygı ve selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:00, 12 Aralık 2014 (UTC)

Sadece bu yazıya bakarsak İşçi Partisi'nin sosyalist bir parti olduğu anlamı çıkar. Bu konuda haklısınız; ancak bu durum tek başına yeterli değildir diye düşünüyorum. Olayın bir de pratik kısmı var. Partinin uyguladığı siyaseti az çok takip edilirse ulusalcılık ve Kemalizm üzerine bir siyaset izlediği görülür. Oysa ki bilimsel sosyalizm düşüncesinde ulusalcılığın yeri yoktur.

İkincisi de parti tüzüğünde şöyle bir ifade var (İşçi Partisi'nin vikipedi sayfasında da görebilirsiniz): İşçi Partisi; Türkiye işçi sınıfının, köylülerin, esnaf ve zenaatkârların, kamu çalışanlarının, fikir emekçilerinin, millî sanayici ve tüccarlarının ortak millî iktidarı için mücadele eden öncü partisidir. Burada milli sanayicilerden ve tüccarlarından bahsedilir. Bu durum bilimsel sosyalizm düşüncesine taban tabana zıttır. -KuzeyliAdam

Tekrardan selamlar Kuzeyli Adam, dediğinize %100 katılıyorum. Şu anda herhalde dünya yüzünde çok nadir siyasi parti tüzüğünde yazdığı gibi hareket etmektedir. Sonuçta politika böyle bişey ama sorun şu ki bizim yazılı dökümanlarda ne yazıyorsa onları yazmamız gerektiğini düşünmekteyim. AKP veya CHP'nin içerisinde o parti ile fikirleri taban tabana zıt ama siyaset yapan insanlar ama parti tüzüğü bizim referans alacağımız döküman olmalıdır. Selam ve saygılarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:08, 12 Aralık 2014 (UTC)

Bu yazdığınızda haklılık payı var. Türkiye dışındaki siyasi partilerde durum ne bilmiyorum. O yüzden dünya genellemesi yapamıyorum.

Dökümandan bahsetmişken dökümanın içinde yazılanların da birbiriyle tutarlı olması gerektiğini düşünüyorum. Ansiklopedi yazacaksak ilk bakılması gereken şey budur diye düşünüyorum. İlk başta ak dediğine sonlarda kara diyen bir dökümanla ansiklopedi yapamayız.

Parti tüzüğünde size gösterdiğim şey de buydu aslında: Temel ilkeler başlığının ilk paragrafında İşçi Partisi, milli sanayici ve tüccarların partisi olduğu yazılıdır; ancak ikinci paragrafta sosyalist birikime sahip çıktığı yazılıdır. Bu açık bir çelişkidir. Olaya bir de bu yönden bakın. O zaman neden böyle bir değişiklik yaptığımı anlayacaksınız. Saygılarımla... -KuzeyliAdam

Dediklerinizde haksızsınız demiyorum. Şu andaki siyasetçilere sorarsanız hem milliyetçi, hem eşitlikçi, hem muhafazakar, hem Atatürkçü, hem çevreci, hem sanayici bunların hepsi birbirine zaten tezat. Bu nedenle bizim parti program ve tüzüklerinde ne yazıyorsa onları kullanmamız gerektiğini düşünmekteyim. Eğer böyle yapmazsak ansiklopedik olmaktan çok bizim yorumumuzu kattığımız görüşler eklemiş veya çıkartmış oluruz. Ama dediğim gibi bu benim düşüncem, sizin düşücenize de saygı duyarım. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 16:29, 12 Aralık 2014 (UTC)

Ben haklıyım demiyorum. Benim bahsettiğim nokta siyasetçilerin söylemindeki çelişki değil tüzükteki çelişki. Bundan önceki mesajımı tekrar okuyun; çünkü attığınız mesajla yazdığımı yanlış anladığınız kanaati oluştu bende. Saygılarımla... -KuzeyliAdam

Ben aslındaki bir önceki mesajımda küçük bir yanlış yaptım siyasetçilerden kastım mensubu oldukları partilerin görüşleride öyle ve sizin dediğiniz gibi tüzükleri bile kendi içinde çelişiyor. Bu nedenle ben tüzükte biz hem sosyalistiz hemde muhafazakarız yazıyorsa onlar her ne kadar kendi içlerinde çelişsede biz bilgi kutusuna kaynak göstererek öyle yazmamız gerektiğini düşünmekteyim. Saygı ve selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 16:49, 12 Aralık 2014 (UTC)

Ben de bu duruma ilk kez tanık oluyorum. Phabricator'da konuyla ilgili bir girişimde bulunacağım. --Superyetkinileti 17:43, 12 Aralık 2014 (UTC)

Gürcistan sayfası[kaynağı değiştir]

Merhabalar Fenerli1978, Gürcistan sayfasındaki haritada ayrılıkçı bölgeler olan Güney Osetya ile Abhazya'nın açık yeşil renklerle gösterilmesi gerekiyor. (Azerbaycan, Moldova ve Sırbistan maddelerinde böyle) Yardımcı olabilir misin? -KuzeyliAdam

Merhabalar Kuzeyli Adam, herhalde tamam bir bakarmısın? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 17:32, 13 Aralık 2014 (UTC)

Yardımınız için teşekkür ederim. Saygılarımla... -KuzeyliAdam

Merhabalar, şu değişiklikte daha önce maddeden çıkarttığınız vandal söylemi geri getirdiğini görüyorum. Bunu yanlışlıkla yaptığınıza inanıyor bundan sonraki sürüm incelemesi işlemlerinde daha dikkatli davranmanızı rica ediyorum. Ayrıca kullanıcı mesaj sayfalarını boşaltmak uygun değil, arşivleme işlemi yapabilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 14:59, 18 Aralık 2014 (UTC)

Uyarınız için teşekkür ederim; ancak gösterdiğiniz bağlantıdaki değişiklik bilinçli yapılan bir şey değil. İnsanız sonuçta. Bazı şeyler gözden kaçabiliyor ve hata yapabiliyoruz. Aynı şey sizin içinde geçerli. Bu sayfayı görmemişsiniz herhalde. -KuzeyliAdam

Hoş geldiniz Kuzeyli Adam![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 08:25, 19 Aralık 2014 (UTC)

Yanlış anlamadıysam beni devriye olmaya çağırıyorsunuz? -KuzeyliAdam

Evet, Şurada görecebiceğiniz gibi çokca devriyeye ihtiyacımız var. Beyaz listede bulunan bütün kullanıcılara görev çağrısı gönderildi. --Mavrikantmsj 09:24, 19 Aralık 2014 (UTC)