Kullanıcı mesaj:Kumul/Arşiv 7

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mesajınızı düzgün Türkçe kullanarak yazınız. (Örnek: yapacam => yapacağım)
Ve mesajlarınıza başlık açmayı unutmayınız
Mesaj arşivi
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

Standartlaştırılmış şablonlar[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul,

Seni görmek çok güzel. Bende bir yaramazlık yok. Umarım sen de iyisindir? :)

MediaWiki:Recentchangestext'in görünümüne bayılmıyorum esasen. Biraz daha düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu, bir satır azaltılması gerektiğini filan düşünüyorum ama şu an için büyük bir sorun sayılmaz.

Standartlaştırılmış şablonların orası için fazla spesifik olduğunu düşünüyor olsam da, şu noktada onun elitistliğini yapacak değilim :) Zaten kar-zarar dengesi önemli. Kar potansiyeli var, zarar potansiyeli yok, o zaman boş konuşmamın da gereği yok :)

Ekliyorum şimdi özetle.

Sevgiler

Vito Genovese 07:43, 13 Ağustos 2012 (UTC)


Yazar şablonunun kullanılmadığını biliyorum tabii de, belgeleme sayfasındaki emeği de çöpe atasım gelmedi hiç. O talimatların diğer şablon belgelemesine aktarılabilitesi yok mu diyorsun hiç? Diğer şablonda basit bir parametre listesi olduğu için, bence işe yarar bir aktarım sağlanabilir gibi.

Şablonun kendisini birleştireyim hemen, orada sıkıntı yok. Birleştir'i de belgeleme sayfasına taşıyorum şimdilik.

Vito Genovese 12:45, 13 Ağustos 2012 (UTC)


Belgeleme altsayfası yokmuş zaten, şablonun içindeymiş metin. Neyse, geçmişte duruyor nasılsa.

Vito Genovese 12:47, 13 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba Kumul,

Şunu altsayfasız eklemişsin de KT'ye, düzenleme yaparken karşıma çıktı şimdi.

Önceki kararı emsal alarak bu taşıma işlemlerini yapabilirsin zaten. Bunun için yeni bir karara ihtiyaç yok kanımca. Bu nedenle bu eklemeyi kaldırayım diyorum bir itirazın yoksa?

Sevgiler

Vito Genovese 13:21, 17 Ağustos 2012 (UTC)

Eski ülke bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul,

Uyguladım şablona koşullamayı. Bir test edebilir misin, olmuş mu?

Vito Genovese 12:19, 30 Ağustos 2012 (UTC)

Davetlisiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 06:46, 1 Eylül 2012 (UTC)

Yapılacaklar[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul. Yapılacaklar listene baktım da, pasif ara verilmiş görevler hakkında gelişmeler oldu. Bunları yazsam iyi olur sanırım.

Türkiye ilçeleri için {{Türkiye ilçe nüfus}} şablonu hizmete girdi. 1965'ten günümüze birnevi veritabanı gibi bir şablon bu. İl ve ilçeler şu an hazır. Nüfus bilgileri olmayan köyler kaldı son olarak.

Köy şablonlarının dönüştürülmesini botis'e ben yazmıştım. Aradan geçen zamanda çoğunu manuel olarak {{dolaşım}}'a çevirdim. Çok az kaldı. Değişiklik yapılacak şablon çok kalmadığı için bot değil de, manuel düzeltmek zaman açısından daha ekonomik olabilir.

Bunlardan belki haberin yoktur, kod yazmanın kolay olmadığını düşünerek durumdan haberdar etmek istedim.

Teşekkürler, iyi çalışmalar.Sadrettin (mesaj) 18:13, 1 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba "Szoszv", ben "Sadrettin"'i başka bir kullanıcı sanıyordum meğerse eskilerdenmiş (:

Haber verdiğin için teşekkürler. Aslında oradaki pasif değişikliklerdeki değişiklik şablon taşıma değil köy nüfus bilgilerinin belli kaynaklardan güncellenmesiydi. Bunu yinede yapacağım fakat daha sonra. Evet bazen apiyi kullanmak bayağı kafa yoruyor ama üstesinden gelemediğim bir iş olmadı bu güne kadar (kendimi övmek gibi olmasın). Şimdilik o isteği çıkarayım o zaman. Ayrıca şablon taşıma olaylarını manuel yapmaya gerek yok artık, botu bu tür işler için kodluyorum, 10 değişilikten fazla ise yapabilirim sorun olmaz. Kolay gelsin. Kumul (mesaj) 18:25, 1 Eylül 2012 (UTC)

Yardım Edermisin ?[kaynağı değiştir]

Kibele'ye bu kullanıcının adının uygun olmadığımı düşündüğüm bir mesaj attım ama bakmadı. Kullanıcı Sayfası. Ve şüphelerim haklı çıktı reklam amaçlı bir madde yazmış KANIT Silinmesi için desteğini bekliyorum.. Şimdiden teşekkür ederim..--Aguzer (mesaj) 23:12, 3 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba Aguzer, kullanıcılar her zaman çevrimiçi olmaya bilirler, ama mesaj attıysan en kısa sürede bakacaklardır. Ayrıca silinmesini istediğin maddelere ""{{sil|" şablonunu koyman yeterli. Sorun olursa sormaktan çekinme. Kolay gelsin. Kumul (mesaj) 23:28, 3 Eylül 2012 (UTC)

Şimdi Botis'e yazdım :) Tl'leri değiştirme nedeniyle oluyor bunlar. Doğrudan görüntülemeleri değiştirirse sorunsuz çalışır bot :)

Vito Genovese 23:19, 3 Eylül 2012 (UTC)


\o/\o/\o/~

Vito Genovese 23:22, 3 Eylül 2012 (UTC)

Merhabalar. Botunuz şöyle bir değişiklik yapmış da. Google maddesini baştan aşağıya silip, Google+ maddesini kopyalamış. Botunuzu kontrol ederseniz iyi olacak. Teşekkürler, iyi çalışmalar. -- Supermæn (mesaj) 13:17, 5 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba, sayfa adlarının benzerliğinden kaynaklanmış bu değişiklik, teşekkürler haber verdiğin için, düzeltiyorum. Kumul (mesaj) 13:29, 5 Eylül 2012 (UTC)

Onların değiştirilebileceğini sanmıyorum, Kumul. Şurada da yok zaten.

Vito Genovese 17:46, 5 Eylül 2012 (UTC)


Gittim çözüm için şunu yaptım. Bu sefer de URL'yi tanımayıp düz metin olarak görüntüledi iyi mi? :) Bula bula URL eklenemeyen yegane MediaWiki mesajını bulmuşuz.

Vito Genovese 18:47, 5 Eylül 2012 (UTC)

Herşeyi en baştan bir güncellemek gerek aslında... Kumul (mesaj) 18:53, 5 Eylül 2012 (UTC)

Yönlendirmeler[kaynağı değiştir]

:)

Maddelerimizin hatırı sayılır bir kısmı en.wiki'den alınıp çevrildiği için, direkt karşılık olan İngilizce adların (haber kaynağı için cite news, web kaynağı için cite web, vb.) bitişik sürümlerini de koruyorum yönlendirme olarak; çünkü bunları bazen bu halde alıyoruz en.wiki'den. Yönlendirmenin amacı kolaylık, malum. Diğer ikincil yönlendirmeleri (cite paper, cite newspaper) ise bitiştirmeye gerek duymadan, kullanılma ihtimalini gözeterek koyuyorum. Hatta "gazete kaynağı" gibi kullanımları da eklemeye çalışıyorum.

Sadece "2" gibi ekleri ve "x belirt" serisini çıkardım. İlki, bunun kullanılmasının tek sebebi Türkçe-İngilizce şablon karmaşası olduğu ve artık 2'lere ihtiyaç duyulmayacağı için. İkincisi ise, "kaynak belirt" gibi tam zıttı işlevdeki şablonun seriyi bozması ve şablonun adının da gerçekten amaca uygun olmaması nedeniyle. Ama işimi bitirip sunumu yaptığımda aksi görüşler gelirse o yönlendirmeleri tekrar ekleyebiliriz de; sıkıntı olmaz.

Maksat, hiç bozulmasın bu şablonlar. Her daim çalışsın :)

Vito Genovese 16:19, 6 Eylül 2012 (UTC)


Bir tanesini açayım dedim; birkaç tane cite kullanımı çıktı karşıma. Madde şurada. Boşluklardan dolayı mı acaba botun bunları görmemesi?

Vito Genovese 16:32, 6 Eylül 2012 (UTC)


Evet, onlarda haklısın: Önbellekleme.

Bu arada şu an bende mesaj sayfanın siyah üst kutusunun sağında görüntüleniyor içindekiler tablosu ve ekrandan taşıyor. Kutu kodunun bittiği yere bir {{clear}} atarsan sorun çözülür sanırım. Sende de varsa tabii problem.

Vito Genovese 16:40, 6 Eylül 2012 (UTC)


Düzeldi, evet :)

Vito Genovese 16:46, 6 Eylül 2012 (UTC)


Önbellekleme değilmiş bazılarındaki görüntülemenin devam etmesinin nedeni; benim de dalgınlığıma gelmiş. Kimisinin içinde Cite web'in üzerine oturtulmuş şablon varmış, kiminin dolaşım kutusunun içinde cite web varmış, kimisinde cite web yerine cite_web ya da cite web (iki boşluk) yazıyormuş. Elle temizledim hepsini. Çok teşekkür ederim tekrar desteğin için.

Vito Genovese 06:01, 7 Eylül 2012 (UTC)

Teşekkürler. Bot sayısının artması iyidir, katkımız oluyorsa ne güzel. Sadrettin (mesaj) 18:19, 6 Eylül 2012 (UTC)

Didem Akın Değişiklikler[kaynağı değiştir]

Merhaba KumulBot Didem Akın sayfasında yapmış olduğun kod düzeltmesi için teşekkür ederim. İlk defa bir sayfa oluşturdum nasıl olmuş :) Ekino (mesaj) 18:20, 6 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba Ekino, KumulBot benim özel botumdur bir kullanıcı değildir. Benim asıl mesaj sayfam burası elinize sağlık çok dolgun bir madde oluşturmuşsunuz şöyle genel bir baktım bir hata göremedim ama yinede bir gözden geçirilmeli, vikipedistler size her zaman yardımcı olacaktır. Herhangi bir sorunuz olursa çekinmeden sorun. (ben 1 hafta burada değilim) Kolay gelsin :) Kumul (mesaj) 18:53, 6 Eylül 2012 (UTC)
Kumul doğru yerdeyim galiba bu sefer, ben daha yeni geldim sen nereye gidiyorsun :) iyi tatiller. Ekino (mesaj) 19:52, 6 Eylül 2012 (UTC)

Ne gerekiyorsa[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul. Konunun gündeme alınması uygun olmakla beraber ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 16:57, 14 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba, açıkçası benim şu aralar tek istediğim sadece kendi işlerime kafa yormak ve işleri yapmak. Yani mesela şablonlarda genelde "kapanış tarihi" kullanılıyorsa yazdığın parametrelerde "kapanış" değil "kapanış tarihi" olmalı. (bu bir örnek sadece doğru olmayabilir) Yani parametre isimleri genel kullanılan isimler olmalı. Ama ben şuan bunlara bakmak istemiyorum, yani ben sadece neyin neye dönüştürülmesi gerektiğini bilip sadece o değişimleri yapmak istiyorum. Senden ricam parametrelerin son isim hallerini bulup bunları buraya yazman ve daha sonra buradan duyurman. Ve ben bir bot operatörü olarak aklımda hiçbir soru ve kafamda soru işaretleri kalmadan bu değişiklikleri yerine getirmeliyim. Kumul (mesaj) 17:08, 14 Eylül 2012 (UTC)

Şunu da söylemekte yarar var. Zaten bu şablonun bulunduğu bir çok maddede gerekli değişiklikleri ben manuel olarak yaptım. Bota gerek kalmadı.--Türk Süvarisi ileti 17:15, 14 Eylül 2012 (UTC)

Sayın arkadaşım KumulBotu bazı wiki sitelerinde denemek ve geliştirmek istiyorum eger izin verirseniz indirebilecegim bir linke KumulBotu yüklerseniz bu kapsamda KumulBot iyi bir kaynak olacaktır benim için olumlu veya olumsuz bir cevap yazarsanız sevinirim saygılarımla--Enemyx (mesaj) 04:17, 17 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba Enemyx,

KumulBot'un standart herhangi bir kodu yok, yani mesela şu işi yap dediğiniz ve botun yaptığı son hali verilmiş bir kodu yok. Botu vikipedi api'sine bağlanma kodu hariç yapılan işe göre kodluyorum, api'ye bağlanmak için buradaki wikibot.php yi kullanıyorum. Eğer php'ye hakimseniz bu sayfa size fonksyon kullanımının nasıl olduğunu anlatıyor. Fakat katkılarınıza baktığımda daha yeni bir vikipedist olduğunuzu görüyorum (yada başka projelerde etkinsiniz) ayrıca size önerebileceğim bir de AutoWikiBrowser var. Kumul (mesaj) 09:52, 20 Eylül 2012 (UTC)

Selam Kumul :)

Yaa evet sorma son zamanlarda acayip durumlar oldu. Kursum vardı Nisan'dan bu yana devam eden. Tekrardan başlayacak ay başında. Bu arada işlerde yoğunlaştı, sonrasında çevremde birkaç tanıdık en son da anneannem vefat etti, daha yeni yeni toparlıyorum... böyle acayip şeyler yoksa çok özledim... sağolasın sorduğun için. daha çok aktif olacağım inşallah... sen nasılsın görüşemiyoruz ne zamandır :)

--Sevda Filiz (mesaj) 14:41, 19 Eylül 2012 (UTC)

Bir yavru kedi de sizin için![kaynağı değiştir]

Uğur getirsin sana :)

Sevda Filiz (mesaj) 14:43, 19 Eylül 2012 (UTC)

Selam Kumul. Köy/belde maddeleri için nüfus şablonu oluşturmayı planlıyorum. İyi bir excell çalışması gerekiyor bunun için. Çift çalışma olmaması için, sen henüz nüfusla ilgili bir çalışma yapmadıysan, tüik sitesinden excell dosyalarını topluca indirip, düzenleyip, sonra vikiye aktarmayı düşünüyorum. Bunu sana sormak istedim, henüz böyle bir çalışman yok değil mi? Sadrettin (mesaj) 15:23, 19 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba Sadrettin,

benim yapacağım iş biraz farklı aslında, bot siteye gidip bilgileri alacak sonra sayfaya dönüp bunu kaydedecek. Yani bende herhangi bir tablo mevcut değil. İstenen bilgileri kaynak sitedeki benim verdiğim taglar arasından alacak. Ama ben bu aralar böyle birşey düşünmüyorum, sen yapacaksan kolay gelsin :) eğer istersen siteden veri çekme kısmında sana yardımcı olabilirim, bildiğin güzel bir kaynak varsa orada belli yerlerde belli yerlerdeki belli bilgileri alarak sana bir liste olarak verebilirim. Kumul (mesaj) 10:01, 20 Eylül 2012 (UTC)

Teşekkürler. Tüik web sitesinde excel biçiminde tablo olarak yer alıyor rakamlar. Bu rakamları vikiye bir sayfada liste olarak aktarmak zor olmayacaktır. Senden ricam, eğer bu teknik olarak mümkünse çok güzel olacak.
Tüik sitesine ait 100 civarında veya daha fazla da olabilir, bir web adresi listesi var. Bu web adreslerinin tek tek arşiv-url bağlantılarının oluşturulması gerekiyor. Bu işlem için önce [1] sitesine girip, 2 kutucuğa ilk olarak arşivlenecek sayfanın url adresini ve ikinci olarak bir e-posta adresi yazdıktan sonra "submit" tuşuna tıklamak gerekiyor. Böylece, webcitation.org sitesi bize bir arşiv sayfası url'si oluşturuyor. Bu arşiv-url oluşturma işi otomatik olarak yapılabilir mi?
Örneğin, Esas adresArşiv-url
Sadrettin (mesaj) 19:29, 20 Eylül 2012 (UTC)
Neden bir arşiv sayfası oluşturmak istediğini anlayamadım? Kumul (mesaj) 21:02, 20 Eylül 2012 (UTC)
Bu sayıları, maddedeki == Nüfus == bölümüne eklemeyi düşünüyorum. Nüfus değerleri sürekli burada kalacağı için kaynak adresi arşivleyip kullanırsak daha kalıcı olur ve daha sonraları da bu kaynak adresi (web adresleri sürekli değişebiliyor) güncellemek gerekmez. Sadrettin (mesaj) 16:47, 21 Eylül 2012 (UTC)
Yapılabilir tabi, fakat arşivlemeye gerek olduğunu düşünmüyorum yinede. Oradaki veriler "2011" yılına ait görünüyor, bu 1-2 yılda bir güncelleniyor demek ki biz bunu 1 yılda bitiririz zaten. Onun için arşivlemeden siteden çeksek hiçbir farkı olmayacaktır diye düşünüyorum? Kumul (mesaj) 10:45, 22 Eylül 2012 (UTC)
Bunu biraz daha düşünmem lazım :) Sadrettin (mesaj) 20:38, 22 Eylül 2012 (UTC)

Gezinti pencereleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul,

Belirttiğin gibi bir sorun varmış gerçekten de. Çözüldü şimdi.

Yalnız common.js üzerinden kullanmak zorunda değilsin ek ayar yapabilmek için. Benim common.js sayfamda benim GP ayarlarım var mesela, Küçük Araçlar üzerinden kullanıyor olmama rağmen. Kafana göre seçim yapabilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 22:05, 20 Eylül 2012 (UTC)

Onaysız bot[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul. Engellendi, haber verdiğin için teşekkürler. --yabancım 10:59, 21 Eylül 2012 (UTC)

Twinkle silme önerisi modülü[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul,

Bunun kısa vadede neden mümkün görünmediğini anlatacağım da; niye ihtiyacın var bu modüle onu da merak etmedim değil? :)

Vito Genovese 13:38, 22 Eylül 2012 (UTC)


Karışıklık olmuş o zaman. Silme önerisi, bekletmeli silme demek. VP:SÖ'de anlatılan 5 günlük süreç yani.

Twinkle'ın görünmesiyle ilgili bir sorun yok şu an. Eskiden ne varsa şu an da görüyor olman gerekir. Eski Twinkle'ın bir arızası var sadece. Onun için de yeni Twinkle'ı devreye sokacağım bir an önce.

Eskiden de bazı basit sekmeler vardı hızlı silme şablonu koymak için. Onlardan bahsediyor olabilir misin ki acep?

Vito Genovese 15:32, 22 Eylül 2012 (UTC)

Ben benim eski common sürümlerine bakıp "Twinkle" olabilir demiştim emin değilim belkide o değildir. "Bekletmeli sil" değil kesinlikle, "Hızlı sil" vardı sekme olarak, onun scriptini bulursan sevinirim :) Kumul (mesaj) 18:29, 22 Eylül 2012 (UTC)
Doğrudan M1, M2 diye her kriter için bir düğme vardı, değil mi? O zaman çok eskiden common.js sayfanda yer alan Edit.js'den bahsediyoruz demektir. Yazılımın güncellenmesiyle kullanılmaz hale geldi o arkadaş (ve onun serisi). Hizmetlilerin de çok işine yarayan silme sekmeleri vardı benzer şekilde. Onlar da nanay şu an :) Daha doğrusu çalışıyor da; 2-3 tanesini gösterip bırakıyor sadece.
Twinkle'ı halledeyim de ben. O her şeye yeter alimallah :)
Vito Genovese 19:47, 22 Eylül 2012 (UTC)
Konuşuruz :)
Vito Genovese 22:02, 22 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba kumul veri merkezi başlığında ingilizce data center maddesinden bilgilerin bir kısmını tercüme ettim, bir kısmını da başka kaynaklardan derledim. Kaynak belirtmeyi de ihmal etmedim tabi. İlk madde düzenlememdi, saygılar selamlar... Bu imzasız yazı Ciftci eren (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba Ciftci eren, elinize sağlık gerçekten içerikli bir madde olmuş. Siz derlediğinizi ve tercüme ettiğinizi belirtmişsiniz ama yinede yeni kayıtlı olduğunuz ve bazı bilgileri bilmediğinizi düşünerekten şu genel bilgiyi vereyim:
  1. İçerikleri diğer sitelerden aynen kopyala yapıştır yapmak telif ihlaline girer
  2. Mesaj yazdıktan sonra yazınızın sonuna 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı unutmayın
  3. Maddelerin değişiklik geçmişlerini sayfanın üst kısmında görünen "geçmişi gör" butonuna basarak tüm değişiklikleri görebilirsiniz

Ayrıca tüm bilgiler zaten size attığım Hoşgeldin şablonunda mevcut madde gerçekten güzel olmuş ben boş bir zamanımda inceleyeceğim eksikleri. Bunun dışında bir sorunuz ve takıldığınız yerler olursa ben ve tüm vikipedistlerden çekinmeden yardım alabilirsiniz. Kolay gelsin Kumul (mesaj) 10:36, 24 Eylül 2012 (UTC)

1 => 2 değişikliğini hemen gerçekleştirebilirmisiniz. Kumul (mesaj) 16:12, 27 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba. Tam olarak ne yapmamı istediğinizi anlayamadım. Açıklayabilirseniz, yardımcı olmaya çalışırım. --yabancım 16:14, 27 Eylül 2012 (UTC)

1 2'ye taşınacak, daha sonra 1'in geçmişi ile 2'nin geçmişi birleştirilecek, ve son olarak 2 silinmesi gerekiyor. Kumul (mesaj) 16:19, 27 Eylül 2012 (UTC)

İçerik konusunda yapılacak bir şey yok anladığım kadarıyla. Geçmişler birleştirilecek ve doğru olan 1'in başlığı. Dolayısıyla işlem sonunda 2 silinecek. Peki yönlendirme olarak kalması daha iyi olmaz mı? --yabancım 16:38, 27 Eylül 2012 (UTC)
İçerik konusunda geçmişler birleştirilince (son değişiklik tarihlerine bakmadım ama) sonuç olarak 2'nin kalması gerekiyor. Yönlendirme olarak kalmasının bir artısı yok, eksisi çok, taşıma işleminden sonra 2 kesin silinmeli. Kumul (mesaj) 16:47, 27 Eylül 2012 (UTC)
İçeriğe dokunmadan geçmişleri birleştiriyorum o halde, o kısmı size bırakıyorum. Zira yanlış bir şey yapmak istemem. Ancak son mesajınızda hem 2'nin kalması gerekiyor, hem 2 silinmeli demişsiniz; o nedenle tereddüde düştüm. Nihai adlandırma bakımından doğru olan başlığın "Şablon:Eurovision bilgi kutusu/Yeni" mi, yoksa "Şablon:Eurovision bilgi kutusu" mu olduğunu söyleyebilirseniz, geçmişleri birleştireyim. Teşekkürler. --yabancım 17:01, 27 Eylül 2012 (UTC)
Merhaba tekrar, ben son içerik olayını hallettim, siz 1'in geçmişini 2'ye taşıyıp, daha sonra 2'yi silerseniz işlem tamamdır. Kumul (mesaj) 17:07, 27 Eylül 2012 (UTC)
Elinize sağlık. Siz içeriği Şablon:Eurovision bilgi kutusuna taşıdığınıza göre, şablonun nihai ismi bu olacak, değil mi? Bana başlığı söylemeniz, yapacağım işlem açısından önemli. --yabancım 17:18, 27 Eylül 2012 (UTC)
Evet son olarak Şablon:Eurovision bilgi kutusu kalacak, Şablon:Eurovision bilgi kutusu/Yeni silinecek. Hizmetli fonksyonlarının nasıl kullanıldığını bilmediğim için sorun çıkabiliyor. Sizin de elinize sağlık. Kumul (mesaj) 17:22, 27 Eylül 2012 (UTC)
Sanıyorum başından beri geçmişlerin nasıl birleştirileceğini anlatmaya çalıştığınız için anlaşamadık, daha önce epeyce geçmiş birleştirmişliğim olduğundan biliyordum oysa ki. :) Böyle durumlarda yalnızca şu iki madde birleştirilecek, doğru ad da şudur demek yeterli. Geçmişler birleşti. Teşekkürler. --yabancım 17:30, 27 Eylül 2012 (UTC)
Son olarak 1, 2 ve 3 kaldı silinmesi gereken. Kumul (mesaj) 17:32, 27 Eylül 2012 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı --yabancım 17:37, 27 Eylül 2012 (UTC)

Kumul merhaba. Türkiye ilçe şablonunda yaptığın gibi dönüşümleri şu şablonlar için de yapabilir misin? Köy çok fazla, diğer ikisi ise çok değil. Düzenleme listesini oluştururum, eğer yaparım dersen. --Sadrettin (mesaj) 19:55, 28 Eylül 2012 (UTC)

Merhaba Sadrettin, yaparım tabiki. Bu 2-3 saat içinde başlayacağım... Ayrıca burayı açman çok iyi olmuş. Ben de bu aralar böyle birşey yazacaktım zaten, sen yazmışsın bile. Kafam biraz dağınık şuan, topladığımda aklımdakilerin hepsini yazacağım tartışmaya. Bir de en.wiki'de böyle bir çalışma varmı diye kontrol ettin mi hiç? onlarda şablonlar yapıldıktan sonra "yoğun trafiğe sahip şablon" olarak şablonları korumaya alıyorlar ve herkez kafasına göre değişkenleri değiştiremiyor. Eğer böyle bir çalışma görürsen en.wiki'de (en:Wikipedia:WikiProject Infoboxes hariç) bunu belirtirsen sevinirim. Kumul (mesaj) 21:10, 28 Eylül 2012 (UTC)
Parametre listesini hemen yazıyorum o halde. Çünkü bazı parametre adlarının da değişmesi gerek. --Sadrettin (mesaj) 21:17, 28 Eylül 2012 (UTC)

  • Şablonlarda bazı parametreler xxx olarak yazılmış. Bu x'leri silinebilir mi?
  • Rakım, nüfus ve yüzölçümü parametrelerinde sadece rakam olması gerekiyor. Yeni şablonda rakamların sonuna m, km2 gibi değerler otomatik eklendiği için hata meydana geliyor. Bu parametrelerdeki metre, km2 gibi harfler silinebilir mi?

Çok ayrıntı yazdım ama, yapmışken tam olsun diye düşündüm. --Sadrettin (mesaj) 22:04, 28 Eylül 2012 (UTC)

Rakım ve yüzölçümü satırlarında ref etiketi olduğunda da hata görünüyor. Bu hata sayısı çok olmadığı için zaman zaman ben manuel olarak düzeltiyorum. ref etiketini alıp yüzölçümü_ref= parametresine taşıyorum.
İngilizce vikide bir kural veya yönerge sayfasına rastlamadım (belki vardır) ama şablon kullanım sayısı çok fazla olduğu zaman bizde de sayfa yarı korumaya alınabiliyor. Ayrıca bilgi kutuları için bir süzgeç de yapılabilir. Mesela belirli sayıda katkısı olan, belirli süre üye olan gibi. Beyazliste ve devriye üyeliğinin otomatik hale getirilmesi öneriliyor köy çeşmesinde. Bu kapsamda "bilgi kutularını sadece beyazliste ve editörler değiştirebilir" şeklinde bir süzgeç olabilir mesela. Sadrettin (mesaj) 08:50, 29 Eylül 2012 (UTC)
Belde, köy ve mahalle şablonlarındaki belgeleme sayfalarını güncelledim. Dilersen oradan da yararlanabilirsin. Koordinat parametrelerini sayfada daha az yer kaplaması ve dahi kullanımı düşünerek yatay hale getirdim. Böylesi daha uygun gibi. --Sadrettin (mesaj) 19:17, 29 Eylül 2012 (UTC)

"Türkiye belde bilgi kutusu" yapıldı. Bana attığın belgede "ad" parametresini kullanmışsın fakat şablonun kodunda "ad" parametresi bulunmuyordu, onu ekledim, bunun dışında diğer parametreleri kontrol etmedim sen bakmışsındır umarım. Koordinatları yatay yapmışsın, bu tip şeylerdeki görüşlerimi buraya yazacağım. "köy" ve "mahalle" bilgi kutularına da birazdan başlayacağım. Belgelerdeki parametreleri doğru ve eksiksiz girmişsindir umarım, çünkü hiç kontrol etmeden o parametreleri ekleyeceğim. Eline sağlık. Kumul (mesaj) 19:30, 29 Eylül 2012 (UTC)

Evet, parametreleri henüz değiştiriyorum, maddelerdeki kullanımı değiştirmedikçe benim şablondaki kodları değiştirmemin bir anlamı yoktu. Şimdi hem eski hem de yeni parametreleri de kullanılabilme imkanı var. Çift parametreli diyebiliriz. Yani botla değişiklik sırasında maddelerde sorun görünmeyecektir. --Sadrettin (mesaj) 19:34, 29 Eylül 2012 (UTC)
Ben çift parametrelerden yada değilim :) şurada da tartışırız zaten, şimdilik diğerlerinde dursun tabi ama Şablon:Türkiye belde bilgi kutusundan çift parametreleri kaldırmanı rica ediyorum, buradaki parametrelerden başka hiçbir parametre bulunmuyor artık maddelerde. Kumul (mesaj) 19:40, 29 Eylül 2012 (UTC)
Değişiklik yaptığını düşünerek ekledim, köy ve mahallede değişiklikler tamamlanınca, beldedeki çift durumu ise şimdi kaldırıyorum o halde.--Sadrettin (mesaj) 19:44, 29 Eylül 2012 (UTC)

Belde[kaynağı değiştir]

{{Türkiye belde bilgi kutusu
|isim             = 
|harita2          = 
|harita2 boyut    = 
|harita2 açıklama = 
|harita1          = 
|harita1 boyut    = 
|harita1 açıklama = 
|harita           = 
|harita boyut     = 
|harita açıklama  = 
|lat_deg          = 
|lat_min          = 
|lat_sec          = 
|lat_hem          = 
|lon_deg          = 
|lon_min          = 
|lon_sec          = 
|lon_hem          = 
|yüzölçümü        = 
|rakım            = 
|rakım_ref        = 
|nüfus            = 
|nüfus yoğunluğu  = 
|nüfus_ref        = 
|nüfus_itibariyle = 
|alan kodu        = 
|posta kodu       = 
|bölge            = 
|il               = 
|ilçe             = 
|Belediye Başkanı = (küçük harfe çevrildi)
|Siyasi Partisi   = (belediye başkanı parti)
|websitesi        = 
}}
{{Türkiye belde bilgi kutusu
| ad               = (Bu "isim" olarak kullanılmış.)
| harita           = 
| harita boyut     = 
| harita açıklama  = 
| harita1          = 
| harita1 boyut    = 
| harita1 açıklama = 
| harita2          = 
| harita2 boyut    = 
| harita2 açıklama = 
| latd             = (ismi değiştirilen parametre)
| latm             = (ismi değiştirilen parametre)
| lats             = (ismi değiştirilen parametre)
| latNS            = N (ismi değiştirilen parametre, bu tüm şablonlarda "N" olmalı)
| longd            = (ismi değiştirilen parametre)
| longm            = (ismi değiştirilen parametre)
| longs            = (ismi değiştirilen parametre)
| longEW           = E (ismi değiştirilen parametre, bu tüm şablonlarda "E" olmalı)
| il               = 
| ilçe             = 
| bölge            = 
| belediye başkanı = 
| belediye başkanı parti = (ismi değiştirilen parametre)
| yüzölçümü        =
| yüzölçümü_ref    = (yeni parametre)
| rakım            = 
| rakım_ref        = (yeni parametre)
| nüfus            = 
| nüfus yoğunluğu  = 
| nüfus_ref        = 
| nüfus_yıl        = (ismi değiştirilen parametre) (Buradaki yıllar bağlantı olarak yazılmış. Bu yıllar [[2001]] → 2001 örneğindeki gibi çevrilirse çok iyi olur. Olmasa da sorun değil.
| alan kodu        = 
| plaka kodu       = (yeni parametre)
| posta kodu       = 
| website          = (ismi değiştirilen parametre)
}}

İstek yapıldı Yapıldı

Köy[kaynağı değiştir]

{{Türkiye köy bilgi kutusu
|isim             = 
|harita2          = 
|harita2 boyut    = 
|harita2 açıklama = 
|harita1          = 
|harita1 boyut    = 
|harita1 açıklama = 
|harita           = 
|harita boyut     = 
|harita açıklama  = 
|lat_deg          = 
|lat_min          = 
|lat_sec          = 
|lat_hem          = K
|lon_deg          = 
|lon_min          = 
|lon_sec          = 
|lon_hem          = D
|rakım            = 
|yüzölçümü        = 
|nüfus            = 
|nüfus yoğunluğu  = 
|nüfus_ref        = 
|nüfus_itibariyle = 
|alan kodu        = 
|posta kodu       = 
|bölge            = 
|il               = 
|ilçe             = 
|bucak            = (Kaldırılan parametre)
|websitesi        = 
}}
{{Türkiye köy bilgi kutusu
| ad               = (Bu "isim" olarak kullanılmış.)
| harita           = 
| harita boyut     = 
| harita açıklama  = 
| harita1          = 
| harita1 boyut    = 
| harita1 açıklama = 
| harita2          = 
| harita2 boyut    = 
| harita2 açıklama = 
| latd             = (ismi değiştirilen parametre)
| latm             = (ismi değiştirilen parametre)
| lats             = (ismi değiştirilen parametre)
| latNS            = N (ismi değiştirilen parametre, bu tüm şablonlarda "N" olmalı)
| longd            = (ismi değiştirilen parametre)
| longm            = (ismi değiştirilen parametre)
| longs            = (ismi değiştirilen parametre)
| longEW           = E (ismi değiştirilen parametre, bu tüm şablonlarda "E" olmalı)
| il               = 
| ilçe             = 
| bölge            = 
| muhtar           = 
| yüzölçümü        =
| yüzölçümü_ref    = (yeni parametre)
| rakım            = 
| rakım_ref        = (yeni parametre)
| nüfus            = 
| nüfus yoğunluğu  = 
| nüfus_ref        = 
| nüfus_yıl        = (ismi değiştirilen parametre) (Buradaki yıllar bağlantı olarak yazılmış. Bu yıllar [[2001]] → 2001 örneğindeki gibi çevrilirse çok iyi olur. Olmasa da sorun değil.
| alan kodu        = 
| plaka kodu       = (yeni parametre)
| posta kodu       = 
| website          = (ismi değiştirilen parametre)
}}

Mahalle[kaynağı değiştir]

{{Türkiye mahalle bilgi kutusu
|isim = 
|harita2 =
|harita2 boyut =
|harita2 açıklama =
|harita1 =
|harita1 boyut =
|harita1 açıklama =
|harita = 
|harita boyut = 
|harita açıklama = 
|lat_deg = 
|lat_min =
|lat_sec =
|lat_hem = K
|lon_deg =
|lon_min =
|lon_sec =
|lon_hem = D 
|rakım =
|rakım_ref =
|yüzölçümü =
|nüfus =
|nüfus_itibariyle = 
|nüfus_ref =
|nüfus_yoğunluğu = 
|bölge = 
|il = 
|ilçe = 
|belde = 
|posta kodu = 
|alan kodu = 
|plaka = 
|Mahalle Muhtarı=
|websitesi = 
}}
{{Türkiye mahalle bilgi kutusu
| ad               = (Bu "isim" olarak kullanılmış.)
| harita           = 
| harita boyut     = 
| harita açıklama  = 
| harita1          = 
| harita1 boyut    = 
| harita1 açıklama = 
| harita2          = 
| harita2 boyut    = 
| harita2 açıklama = 
| latd             = (ismi değiştirilen parametre)
| latm             = (ismi değiştirilen parametre)
| lats             = (ismi değiştirilen parametre)
| latNS            = N (ismi değiştirilen parametre, bu tüm şablonlarda "N" olmalı)
| longd            = (ismi değiştirilen parametre)
| longm            = (ismi değiştirilen parametre)
| longs            = (ismi değiştirilen parametre)
| longEW           = E (ismi değiştirilen parametre, bu tüm şablonlarda "E" olmalı)
| il               = 
| ilçe             = 
| belde            = 
| bölge            = 
| muhtar           = (ismi değiştirilen parametre)
| yüzölçümü        =
| yüzölçümü_ref    = (yeni parametre)
| rakım            = 
| rakım_ref        = (yeni parametre)
| nüfus            = 
| nüfus yoğunluğu  = 
| nüfus_ref        = 
| nüfus_yıl        = (ismi değiştirilen parametre) (Buradaki yıllar bağlantı olarak yazılmış. Bu yıllar [[2001]] → 2001 örneğindeki gibi çevrilirse çok iyi olur. Olmasa da sorun değil.
| alan kodu        = 
| plaka kodu       = (yeni parametre)
| posta kodu       = 
| website          = (ismi değiştirilen parametre)
}}

İstek yapıldı Yapıldı Kumul (mesaj) 20:40, 29 Eylül 2012 (UTC)

Onaysız bot[kaynağı değiştir]

Engellendi, teşekkürler. --yabancım 22:09, 28 Eylül 2012 (UTC)

Silinmeye aday[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin. Bazı şablonları silinmeye aday göstermeyi düşünüyorum. {{Portekiz bucak bilgi kutusu}} gibi. {{yerleşim bilgi kutusu}} daha işlevsel bir şablon. Silinmeye karar verilecektir büyük ihtimalle, yaklaşık 2000 civarında maddeyi kapsıyor, botla değiştirebilir miyiz? --Sadrettin (mesaj) 18:54, 30 Eylül 2012 (UTC)

Selam Sadrettin, olur tabi, fakat bu iş biraz fazla olmaz mı? yada ben tam anlamadım, 2000 şablonu silinmeye aday mı göstereceğiz yoksa 2000 maddeden şablonları mı sileceğiz? Kumul (mesaj) 19:38, 30 Eylül 2012 (UTC)
Şimdilik 3 bilgi kutusu şablonunu silebiliriz sanırım, aşama aşama bilgi kutusu şablonlarını düzenlersek hem bizim için daha rahat olur, hem de daha düzenli bir iş. Bu 3 bilgi kutusu yaklaşık 2000 maddede kullanııyor. --Sadrettin (mesaj) 19:42, 30 Eylül 2012 (UTC)
Ben konuyu hala anlamadım tam olarak, "Portekiz bucak bilgi kutusu" kullanılıyor bunu başka bir şablona uyarlayalım mı demek istiyorsun? Kumul (mesaj) 19:48, 30 Eylül 2012 (UTC)
Ben proje sayfasına yazayım en iyisi, hem şablonla ilgili değişiklikleri orada yazarsam tartışmaya başkaları da katılır belki. --Sadrettin (mesaj) 20:45, 30 Eylül 2012 (UTC)

Eline sağlık. Şablonda muhtar parametresi yoksa unutmuşumdur. Ekleyeyim. --Sadrettin (mesaj) 14:18, 1 Ekim 2012 (UTC)

Çok teşekkürler. Sizin ve botunuzun katkıları da çok değerli. --Superyetkinileti 11:59, 1 Ekim 2012 (UTC)

Tümü yapıldı. Birleştirme için teşekkürler. --Superyetkinileti 06:46, 2 Ekim 2012 (UTC)

Gel sen benim işleri yap; ben de Twinkle yapayım :)

Vito Genovese 20:46, 3 Ekim 2012 (UTC)

Pek kullanamıyorum vikipedi.hatta hiç kullanamıyorum :) eksik bişeyler yaptığımı farkettim ama ne olduğunu bilmiyorum.şimdide bişeyler eksik ama napalım öğrenicem :)SeVleR (mesaj) 10:48, 4 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba SeVleR, eksik veya yanlış yapmaktan korkmayın eğer böyle birşey olursa zaten vikipedistler sizin yanlışlarınızı düzelteceklerdir. Korkmadan birşeyleri eklemeye ve değişitirmeye devam edin. Sorularınız olursa da çekinmeden sorun. Kumul (mesaj) 11:16, 6 Ekim 2012 (UTC)

Portekiz şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba Kumul. Vikipedi tartışma:VikiProje Bilgi kutusu#Portekiz bilgi kutuları sayfasında bir öneri var: Şablonları silip yerleşim bilgi kutusunun kullanılmasının daha uygun olacağına dair. Bu öneri, sence de uygunsa, değişiklik işini yapmak için bir parametre dönüşüm listesi hazırlasam, sen de botla maddelerde değişiklikleri yapsan, sonra da bu 3 tane portekiz şablonunu silsek, en sonunda da yaptığımız bu tamamen gönüllü katkıların verdiği iyi hissin keyfini sürsek nasıl olur :) --Sadrettin (mesaj) 10:22, 7 Ekim 2012 (UTC)

Görüşümü belirttim. Bana zaten "bir şablondan daha kurtulacağız" demen yeterli işi yapmam için (: şu vikipediyi gereksiz, düzensiz ve çift şablon ve kategorilerden kurtaralım, gerisi gelir.. Kumul (mesaj) 21:14, 7 Ekim 2012 (UTC)

İlki engellendi, ikincisi uyarıldı. Bildirim için teşekkürler. --Superyetkinileti 18:08, 9 Ekim 2012 (UTC)

merhaba kumul sana bir şey sorabilirmiyim? örneğin ben vikipedinin ingilizce versiyonundan yararlanarak türkçe versiyonuna katkıda bulunsam ingilizce versiyonunu kaynak olarak belirtmelimiyim Ironedx123 (mesaj) 16:45, 11 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba Ironedx123, vikipediye hoşgeldiniz. Kaynak gösterirken bu bağıntıları dolaylı yoldan göstermek yerine doğrudan gösterebilirsiniz, yani mesela ingilizce wiki'den madde çevirdiğinizde, ingilizce vikipedideki o maddeyi kaynak göstermek yerine zaten o maddede yazan "cite web" gibi cümlelerin sonunda yer alan "<ref>" veya "cite web" gibi bulunan bağıntıları oluşturduğunuz maddeye ekleyiniz. Vikipedi:Kaynak_gösterme ve Vikipedi:Vikipedi'yi_kaynak_gösterme sayfalarında bulabilirsiniz. Bunları yapmak için tabi vikipedi formatına alışmalısınız, bunun için mesaj sayfanızdaki hoşgeldin şablonundaki bilgileri kullanabilirsiniz veya benzer maddelere girerek o maddeyi taklit edebilirsiniz. Eğer anlaşılmayan noktalar varsa çekinmeden sorabilirsiniz, tekrar hoşgelniz umarım durmadan katkı yaparsınız. Ayrıca imzanızı yazıyı yazmadan önce değil, mesajınızı yazdıktan sonra atın. Kumul (mesaj) 17:10, 11 Ekim 2012 (UTC)

savaşlar hakkında[kaynağı değiştir]

nasıl yeni bir yeni savaş maddesi ekleyebilirim Ironedx123 (mesaj) 16:55, 11 Ekim 2012 (UTC)

Açmak istediğiniz maddeyi sayfanın üst bölümündeki arama kutucuğuna yazın ve aratın, çıkan sayfada "Bu vikide X sayfasını oluştur!" butonuna basın ve sayfa içeriğini girerek kaydedin. Kumul (mesaj) 17:16, 11 Ekim 2012 (UTC)

MERHABA KUMUL! NASILSIN? TEŞEKKÜR EDERİM ÇOK MERSİ. HADİ SANA DA KOLAY GELSİN CANIM KARDEŞİM...TEŞEKKÜRLER...ALLAH O GÜZEL KALBİNE GÖRE VERSİN! ALLAH SENİ BAHTİYAR ETSİN İNŞALLAH!!! GÜLE-GÜLE BYE-BYE:) Bu imzasız yazı TUNUW (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.