Kullanıcı mesaj:Kumul/Arşiv 2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Command & Conquer: Red Alert 2[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, dediklerinizde kısmen haklısınız fakat örneğin her windows oyunu bilgisayar oyunu değildir. Bunun için bilgisayar oyunu kategorisi önemlidir ve eklenmesi gerekir. Kumul 18:26, 9 Haziran 2010 (UTC)
  • "Her windows oyunu, bilgisayar oyunu değildir" derken tam olarak ne demek istediniz? Anlayamadım, kusura bakmayın. Bu imzasız yazı 88.241.91.208 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • tekrar merhaba demek istediğim oyun maddesine windows oyunu etiketi konulunca o oyunun, kesinlikle bilgisayarda çalıştığı anlamana gelmez. Sonuçta windows sadece bilgisayarlara yüklenmiyor. Fakat kategorileri düzenlemeyi bende istiyrum evet hatalar var kategorilerde şu an bunun üzerinde çalışıyorum. Kumul 19:00, 9 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Vikiçizer, işiniz bitince sorumu cevaplarsanız sevinirim.

Kategori:Bilgisayar oyunları ve Kategori:Video oyunları kategorileri var ve ikiside şu an için çok kullanılmış değiller. Ben oluşturduğum oyun maddelerinde ve diğer oyun maddelerinde Kategori:Bilgisayar oyunları kategorisini kullanıyorum. Fakat bazı maddelerde Kategori:Video oyunları kategorisi kullanılıyor. Bir bilgisayar oyununda vidyo oyunu kategorisini kullanmak doğru değil, çünkü vidyo oyunu kategorisi daha geniş bir kategori. Bazı kullanıcılar vidyo oyunu kategorisinin kullanılmasını istiyor yada windows oyuları kategorisini. Fakat bunların ikisini de yanlış buluyorum. Çünkü her windows oyunu bir bilgisayar oyunu değildir yada her vidyo oyunu bir bilgisayar oyunu değildir. Sormak istediğim bilgisayar oyunu kategorisini tüm PC oyunları için kullansam mı doğru olur? Yoksa bilgisayar oyunları kategorisini silip tüm bunları vidyo oyunu kategorisine mi taşısam doğru olur? Fakat dediğim gibi bilgisayar oyunları kategorisi olsa çok daha düzenli olur. Teşekkürler Kumul 19:01, 9 Haziran 2010 (UTC)

  1. Bence PC oyunları--->Bilgisayar oyunlarına katılmalı ve silinmeli, sonrada bu kategori; İngilizcedeki gibi Kategori:Platformlarına göre video oyunlarının alt kategorisi olmalıdır. Yani tüm diğer kategoriler bu kategorinin altında ise sorun yok, platform bilgisayardır, klasik videodur ya da playstation vs.dir.
  2. Benim anladığım video oyunları en üstteki tabir, yani görüntüye/videoya/görsele dayalı oyunları kastediyor. Bilgisayar oyunları bu yüzden video oyunlarının alt kategorisidir...
  3. Bilmiyorum fikir verebildim mi:) Çok karışık değil aslında, kavramları karıştırmamak lazım, isterseniz başka ilgili kullanıcılara da soralım...Kolay gelsin...Vikiçizer 19:52, 9 Haziran 2010 (UTC)
  • Evet fikir verebildiniz tabi fakat sizinde değiniz gibi

"Benim anladığım video oyunları en üstteki tabir, yani görüntüye/videoya/görsele dayalı oyunları kastediyor. Bilgisayar oyunları bu yüzden video oyunlarının alt kategorisidir..."
fakat
İngilizcedeki Category:Computer games ise Category:Video games kategorisine taşınmış.
diyorsunuz ki bu ingilizce wiki deki karmaşıklığı özetliyor :)
Bir alt kategori olan Category:Computer games üst kategorisi olan Category:Video games ile birleştirilmiş. Garip.

Yani sonuç olarak benim yapacağım:
"PC oyunları" (İçeriği Taşınacak) --> "Bilgisayar oyunları"
"PC oyunları" silinecek
"Bilgisayar oyunları" (Alt kategori olacak) --> "Platformlarına göre video oyunları" nın
Bilgisayar oyunlarına "Bilgisayar oyunları" kategorisi eklenecek
"Video oyunları" kategorisi şimdilik bekleyecek
Teşekkürler Kumul 11:55, 10 Haziran 2010 (UTC)

  • Yardımcı olabildiysek ne mutlu:) Bahsettiğiniz değişiklikleri yapın, zamanla düzene oturacaktır. Kolay gelsin...Vikiçizer 12:01, 10 Haziran 2010 (UTC)

Karbon fiber[kaynağı değiştir]

  • Selam Kumul, Karbon fiber maddesinin kategorisinde niçin kimya yazısını çıkardınız? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:01, 10 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Berm@nya,

Siz maddeyi yazarken "kategori:Kimya" eklemiştim fakat siz "Kimya taslakları" nıda eklemişsiniz ikisininde durması doğru olmadığından çıkardım. Kumul 12:04, 10 Haziran 2010 (UTC)

Küçük düzeltmeler[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Merube, yaptığınız küçük düzeltmeler için teşekkürler, sayenizde çok ufakta olsa bir kaç şey daha öğrendim :) Kolay gelsin Kumul 22:29, 10 Haziran 2010 (UTC)
  • Ben teşekkür ederim nazik mesajınız için. Sevgiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 22:33, 10 Haziran 2010 (UTC)

Kategorilendirme[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Wombat,

Neden 1 2 3 4 maddelerinde hem Kategori:Kısa forvetler hemde Kategori:Uzun forvetler kategorisini eklediniz anlayamadım doğrusu? Kumul 22:26, 10 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhabalar "Kumul".Şimdi şöyle başlayayım.Top ile yapılan spor müsabakalarında yer alan bazı sporcular sizin de bildiğiniz gibi çok yönlü olabilirler.Gerek futbolcu olsun, voleybolcu olsun, gerekse de hentbolcu olsun, ana yönleri dışında başka mevkilerde de oynayabilirler.Bu durum basketbol içinde geçerli olduğu için söylediğiniz oyuncularda bu mevcuttur."Boris Diaw" zaman zaman 5 numara yani pivot bölgesinde bile oynamışlığı vardır.Ama bu devamlı olmadığı için kategoriye konmadı.Mesela "Lebron James" tam bir 3 numara yani kısa forvettir.Ama o kadar fiziksel üstünlüğü ve kabiliyeti sayesinde bütün basketbol uzmanlarına göre pivot pozisyonunu da içine alacak şekilde iyi oynayacağını söylüyorlar.Gerçektende Pivot bölgesini saymazsak 1-2-3-4 pozsiyonda çok rahatlıkla oynayacak kapasitede.Ve zaman zaman da oynamaktadır. Ama sadece Lebron James kısa forvet kategorsinde yer alacak.Çünkü diğer mevkilerde kısa forvette oynadığı kadar oyanamıyor.Onun için bazı oyuncuları birden fazla mevki'de kategoriledim."Mehmet Okur" konusuna gelirsek; orda benim hatam olmuş kesinlikle kendisi kısa forvet değildir hiç bir zamanda oynamamıştır.Pivot yazacağıma kısa forvet yazmışım o konuda kusura bakmayın düzelteceğim.İyi çalışmalar kolay gelsin...Wombat 15:17, 11 Haziran 2010 (UTC)
  • Tekrar merhaba, basketbol alanında çok bilgim olmadığı için birşey söyleyemiyorum doğrusu :) gördüğüme göre siz zaten bilgilisiniz doğru olanı yapmışsınızdır. Ben sadece belki dikkatinizden kaçmıştır diye bildirmek istedim. :) Kolay gelsin Kumul 15:23, 11 Haziran 2010 (UTC)
  • Rica ederim.Sizin sayenizde gözden kaçrıdığım hatayı düzeltmiş oldum sizede kolay gelsin.Wombat 15:30, 11 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Merube, iyi akşamlar, bir maddenin seçkin madde olabilmesi için ne gibi şartlar gerekli? Vikipedi:Seçkin madde nedir? kısmını okudum fakat aklıma bir kaç soru takıldı. Maddedeki her cümlenin referansımı olmak zorunda? Kendi cümlelerimle yazıyorsam nereyi referans göstereceğim? Teşekkürler Kumul 23:02, 11 Haziran 2010 (UTC)
  • Her cümleye değil mesela iki cümlenin kaynağı aynı ise ikinci cümle sonrasında kaynağı belirtebilirsiniz. Zaten kaynaklı bilgileri kendi cümlelerinizle yazmanız gerekmekte. Yoksa kaynak gösterseniz dahi birebir alıntı yapamazsınız, telif ihlali olur kaynak gösterseniz dahi. Eğer kaynaksız kendi cümlelerinizle yazıyorsanız o da özgün araştırmaya girer ki o da biliyorsunuz vikipedide olmaması gerekenlerden. Kısaca böyle, umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.--Merube 89msj 23:07, 11 Haziran 2010 (UTC)
  • Evet anladım. Teşekkürler Kumul 23:10, 11 Haziran 2010 (UTC)
  • Aklınıza takılan sorular olursa çekinmeden sorun lütfen. Ayrıca seçkin madde adayı göstermeden önce, madde inceleme sayfasında vikipedistlerin görüşünü almanız da yararlı olur bence. Hangi madde olduğuna ben de oradan bakarım artık :). Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 23:12, 11 Haziran 2010 (UTC)
  • SM için aklımda bir kaç madde var fakat şuan bir tanesine başlayabildim. Gayet yorucu... evet aday göstermeden önce fikir alacağım tabiki. Teşekkürler ilgilendiğiniz için :) Kumul 23:18, 11 Haziran 2010 (UTC)
Kolay gelsin, iyi çalışmalar. Ne güzel yeni seçkin maddelerimiz yolda. Kaliteli maddelere de ihtiyacımız çok onu da söylemiş olayım :). Sevgiler, tekrar iyi çalışmalar--Merube 89msj 23:21, 11 Haziran 2010 (UTC)

Ricardo Quaresma[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Merube,

Ricardo Quaresma maddesini korumaya alabilirmisin aşırı derecede vandalizm var. Kumul 12:54, 13 Haziran 2010 (UTC)

  • Selamlar Kumul. Madde yarı-korumada şu an. 1 haftalığına korumaya aldım ama gerekirse daha da uzatılır. Madde içeriğinde bazı temizlemeler yaptım ama gözden kaçan yerler olmuş olabilir. Rica etsem bir de siz kontrol edebilir misiniz size zahmet? Sevgiler, dikkatiniz için de çok teşekkürler--Merube 89msj 13:07, 13 Haziran 2010 (UTC)
  • Bir de böyle olası maddeler varsa Vikipedi:Sayfa koruma taleplerinde bunlara dikkat çekebilirsiniz. Bunu gören bir hizmetli konuyla ilgilenecektir. Sevgiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 13:09, 13 Haziran 2010 (UTC)
  • Evet madde aşırı derecede karışmış durumda. Bende koruma olmadan düzenleyemedim çünkü durmuyorlar. Madde çok karıştı ama elimden geldiğince düzenlemeye çalışacağım. Bu arada şimdi de Robinho ya başladılar. Vikipedi:Sayfa koruma talepleri Anladım. Kolay gelsin Kumul 13:12, 13 Haziran 2010 (UTC)
  • Çok haklısınız, baya hızlılar, maaşallah :). Ah bir de yararlı değişiklikler yapsalar. Robinho da yarı-korumada şimdi, 1 haftalığına. Haber verdiğiniz ve dikkatiniz için çok teşekkürler. Robinho'yu rapsar'ın önceki bir sürümüne geri alıp korumaya aldım. Ancak yine de kontrol edilmesi iyi olur zira, arada gözden kaçan vandallıklar olabilir. Sevgiler, böyle güncel transferler varsa başka onları da korumaya alalım isterseniz. Mesaj atmanız kafi. Kolaylıklar dilerim, iyi vikiler--Merube 89msj 13:23, 13 Haziran 2010 (UTC)
  • Robinho maddesini yarı koruma yerine tam koruma yaptınız galiba, bende değiştiremiyorum :) Kumul 13:28, 13 Haziran 2010 (UTC)
  • Yanlışlıkla öyle yapmışım :), kusura bakmayın. Şimdi düzelttim yarı-koruma haline geldi sayfa. Tekrar kusura bakmayın. İyi çalışmalar, iyi vikiler--Merube 89msj 13:34, 13 Haziran 2010 (UTC)
  • Ne kusuru estafurullah, gözden kaçmış diyelim veya yoğunluk. Zaten maddede fazla bir vandalizm kalmamış, şu an temiz gözüküyor. Kolay gelsin. Kumul 13:40, 13 Haziran 2010 (UTC)
  • Anlayışınız ve maddeyi kontrol ettiğiniz için çok teşekkürler. İyi çalışmalar, iyi vikiler--Merube 89msj 13:43, 13 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba, M.Ö. 763 bu madde üzerinde çalışıyormusunuz? şuan boş? Kumul 20:57, 15 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba sayın Kumul, M.Ö. 76315 Haziran maddesinde "olaylar" alt başlığına girdiğim bir günün olayı için açmıştım, sadece 'kırmızı' gözükmemesi için bir kategoriye bağlamak istedim ama galiba aceleye gelmiş ve becememişim anlaşılan. Rica etsem siz düzeltebilir misiniz?--docbaba 03:58, 16 Haziran 2010 (UTC)Docbaba mesaj
  • Tekrar Merhaba Docbaba, oluşturduğunuz madde çok kısa içerikliydi sadece 1 cümle vardı yanlış hatırlamıyorsam. Evet kırmızı gözükmemesi için madde adının açıkması gerek fakat içerik çok kısa olduğu için M1 gereği silindi. Madde oluşturup en az 3, 4 cümle yazsanız bile yeterli. Ama maddeyi açmayıp kırmızı gözükmesini istemiyorsanız bence [[ ]] taglarını maddenin yanından kaldırsanız çok daha iyi olur. Kumul 14:07, 16 Haziran 2010 (UTC)

Kolay gelsin[kaynağı değiştir]

  • (Bu mesajı kolay gelsin demek için atıyorum) Merhaba Docbaba, sanırım kategori (ve film) oluşturma rekorunu kırdınız :) Gerçekten çok iyi katkılarınız var vikipedia'ya. Eklediğiniz filmler sanırım B-Movie denilen filimler. Fakat sizden bir ricam olacak. Bilmiyorum yeni nesil filmleri izliyormusunuz ama oluşturacağım Film sayfalarında bana içerik bakımından yardım edebilirmisiniz? Evet yada hayır demeniz yeterli, kırılmam gücenmem :) sonuçta herkez kendi istediğini yapıyor. Kumul 17:36, 18 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba sayın Kumul, önce ilginize teşekkür ederim. Aslında girdiğim filmlerin arasında B-Movie türüne girebilecek film çok az (hattâ hiç olmayabilir), aksine bunlar sinemanın önemli sayılabilecek filmleridir hatta birçoğu da sinemada kilometre taşları kabul edilen filmlerdir. Bunları naçizane belli bir sinema sevgisi aşılayabilme umuduyla açıyorum (yararı olursa ne mutlu). Belki de yaşım gereği (50++) yeni filmlere pek fazla bulaşmıyorum. Onları seyretmediğimden değil, 60'lı yıllardan beri düzenli olarak film izliyorum, ancak yeni filmleri çok yapay ve fabrikasyon buluyorum (bu tamamen benim subjektif görüşüm, alınılmasın lütfen) ve onlardan pek tad alamıyorum (tabii ki onların da az da olsa çok iyi örnekleri var ve ben de fırsat buldukça bazılarını madde olarak açtım)

Bu aynı zamanda sizin sorunuza da bir cevap olmuştur. Yeni filmleri daha az izlediğim için bu konuda yardımcı olmam zor. Üstelik bizzat maddelerin yazılması, çevirisi vb gibi konular için hiç vaktim yok ama elimden gelirse (ve bilgim dahilindeyse tabii) size naçizane bazı linkler, kaynaklar vb. önerebilirim. Saygılar, çalışmalarınızda başarılar.--docbaba 18:00, 18 Haziran 2010 (UTC)Docbaba mesaj

  • Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Evet farketmiştim son dönemdeki filmleri çok fazla girmemişsiniz. Bir de yanlış anlaşılmışım, ben sayfa tamamen oluşturmanızı istememiştim sadece oluşturduğum sayfaları son düzenini yapmanızı istemiştim. Fakat tabi sorumu çok açık cevaplamışsınız teşekkür ederim. Yine tabi oluşturduğum maddede kaynak eksiğim olursa yine rahatsız edebilirim :) Kolay gelsin. Kumul 21:05, 18 Haziran 2010 (UTC)

Türkiye'ye özel video oyunları kategorisi.[kaynağı değiştir]

  • Neden bu kategoriyi, Türkiye'de geliştirilen video oyunları kategorisinin alt kategorisi olmaktan çıkardığınızı sorabilir miyim? Bu imzasız yazı 85.107.82.164 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Merhaba, ben size bir soru sorayım, her Türkiye'ye özel video oyununun Türkiye'de mi geliştirilmesi gerekir? Kumul 18:06, 19 Haziran 2010 (UTC)
  • Düz mantığınızda haklılık payı olmakla beraber, kategorinin oluşturulma amacının, her ülkenin kendi yerel pazarına çıkardığı oyunları listelemek olduğunu hatırlatmak isterim. Yani bir oyun yapıldıktan sonra uluslararası pazara açılmamışsa bu kategoriye ekleniyor. Zaten literatürde şu güne kadar tek bir ülke pazarı için oyun yapan yabancı firma yoktur. Ama misal yalnızca Avrupa veya yalnızca Asya pazarına oyun yapan firmalar mevcuttur. Eğer İngilizce Vikipedi'de kategoriyi incelerseniz, bu kategorinin hangi mantıkla açıldığını anlamanız daha kolay olacaktır. Bu imzasız yazı 85.107.82.164 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Yani Türkiye'nin dış pazara açılana kadar bu alt kategoride mi kalacağını belirtiyorsunuz? Neden? İngilizce vikide böyle diyemi? Sizce de saçma değil mi? Açıkçası en:viki nin her zaman doğru olmadığı görüşündeyim. Özellikle dış ülkeler söz konusuysa. Peki eski sürümü geri getiriyorum. Kolay gelsin. Kumul 18:23, 19 Haziran 2010 (UTC)

Hoş geldiniz[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Ult88, mesaj sayfanıza yazılan uyarı şablonlarını kaldırmanız vikipedide hoş karşılanmaz, lütfen uyarıları silmeyiniz. Kolay gelsin Kumul 21:19, 20 Haziran 2010 (UTC)
  • Uyardığınız için teşekkürler. Daha dikkatli olacağım. --Ult88 21:24, 20 Haziran 2010 (UTC)
  • Ben teşekkür ederim. Takıldığınız bir yer olursa çekinmeden sorun lütfen, birde cevapları kullanıcıların mesaj sayfasına yazarsanız daha iyi olur. kolay gelsin tekrar. Kumul 00:30, 21 Haziran 2010 (UTC)
  • Kullanıcı sayfama yapılan vandalizmle mücadele ettiğiniz için teşekkür ederim. --M. Yalçın Yalhı ileti 01:15, 21 Haziran 2010 (UTC)
  • Ben teşekkür ederim. Birde anında engelleyebilsek hiç fena olmaz... Kolay gelsin Kumul 01:17, 21 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba Vikiçizer, aktif olduğunuzda Vikipedi:Sayfa_koruma_taleplerine bir bakabilirseniz çok iyi olur. Birde Kullanıcı:Volkanavci98 durmuyor. Kumul 00:39, 21 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba, koruma taleplerine göz attım. Vandalizm yapan kullanıcı engellenmiş...Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 10:43, 21 Haziran 2010 (UTC)
  • Slmlar. Maddeleri kontrol ederken Yeni Adana maddesinde olduğu gibi kategorisiz olanları kategorilendirmeye çalışırsek ve taslak niteliğinde olanlara taslak şablonu eklersek iyi olur. Elimiz deymişken hallolmuş olur, hem de tam manasıyla kontrol edilmiş olurlar. Gözden kaçmış olabilir elbette sadece devriyeler arası bir yardımlaşma olarak algılayın lütfen :). Hürmetler, iyi çalışmalar.--a[.]med»»ileti 19:17, 21 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Ahzaryamed, yeni maddeleri devriyelerken sayfayı oluşturan kullanıcıya bakıyorum deneyimliyse oluşturğu sayfaya genelde karışmıyorum, zaten kategoriler dahil herşeyi ekliyor. Evet verdiğiniz örnekteki kullanıcı deneğimli değil. Ve kategori ekleme konusuna gelince, kategorileri genelde eklemiyorum çünkü sizinde bildiğiniz gibi bir maddenin bir çok kategorisi var. Eğer eklersem hepsini ekliyorum. 1 tane eklememenin anlamsız olacağını düşünüyorum. Ama tabi haklısınız eklemekte yarar var bundan sonra elimden geldiğince eklemeye çalışırım. Kolay gelsin. Kumul 21:19, 21 Haziran 2010 (UTC)
  • Mrb. Gördüğüm kadarıyla sen de ilgi duyuyorsun oyunlara :) Bir sorum olacaktı. FIFA 10 maddesini geliştirmiştim de, başka neler ekleyebilirim maddeye?--Rapsar 13:50, 22 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Rapsar, bildiğin gibi özellikle oyun maddelerinin çoğunu yabancı kaynaklardan (%80 en:wiki) bulup çeviriyoruz. FIFA 10'un en:wiki sini zaten çevirmişsin gördüğüm kadarıyla, madde zaten bayağı dolgun. Benim önerim oyundan bir kaç görüntü daha eklense iyi olur, başka birşey aklıma gelmiyor :) Kolay gelsin. Kumul 13:55, 22 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba, Merve.1996 bu kullanıcıyla bir alakanız var mı? Kumul 17:49, 29 Haziran 2010 (UTC)
  • Evet zaten o kullanıcı 34MERVE96 nın mesaj sayfasına bağlanıyor. Bu konu yüzünden 6 ay engellenmiştim. ve engelleyen kullanıcı yönlendirme yapmıştı başka bir şey yapmama gerek var mı?Merve 17:52, 29 Haziran 2010 (UTC)
  • Vikipedi:Kukla sayfasındaki Çoklu hesap kullanımının yasal olduğu durumlar-->Diğer hesabı etiketleyerek bölümündeki {{Şablon:Kullanıcı Alternatif Hesap}} şablonunu eklerseniz daha iyi olur. Kolay gelsin. Kumul 17:56, 29 Haziran 2010 (UTC)

Şarkı Sözleri[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, bazı şarkıların sayfalarında şarkının sözlerini gördüm. Bu telif ihlali olur mu? Yalnız şarkının bütün sözleri yazılı değildi.
Başka bir soru daha sormak istiyorum. Adil kullanım resimlerinin şablonlarda kullanılması yasak değil mi? Merve.1996 18:15, 29 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba söylediklerinizin örneklerini gösterebilirmisiniz? Kumul 18:17, 29 Haziran 2010 (UTC)
  • Şarkı sözü White Horse. Ama diğer soru meraktan.Merve 18:24, 29 Haziran 2010 (UTC)
  • Evet haklısınız telif ihlaline girebilir. Fakat vikipedi bu duruma net bir cevap vermemiş. Şahsen ben direkt telif ihleli diyemem. Ayrıntı için Vikipedi:Şarkı sözleri ve şiirler bölümüne bakabilirsiniz. yanlış bişey söylemiş olmayayım. Dilerseniz bir hizmetliyede danışabilirsiniz, güzel bir nokta yakalamışsınız.

Diğer soru ise, resim kullanmak derken tabiki yasak değil örnek Şablon:Uçak-taslak gibi.
Kolay gelsin. Kumul 18:32, 29 Haziran 2010 (UTC)

Selamlar. Mesajınıza göz misafiri oldum da, adil kullanım resimleri şablonlarda kullanılamaz. Adil kullanım resimleri sadace ilgili maddede, resim lisansında adil kullanım gerekçesi belirtilerek kullanılabilirler. Şablonlar birçok maddede kullanıldıklarından, adil kullanımın mantığına aykırı. Belirtmek istedim naçizane. Sevgiler--Merube 89msj 18:37, 29 Haziran 2010 (UTC)
  • İlgilendiğiniz için teşekkürler.İyi çalışmalar.Merve 18:47, 29 Haziran 2010 (UTC)

Teşekkürler bilgileriniz için. Kumul 18:48, 29 Haziran 2010 (UTC)

Rica ederim, naçizane bir iki şey belirtmek istedim. Bu arada SDD ve yeni vikipedistlere yardımlarınız için çok teşekkür ederim. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 18:52, 29 Haziran 2010 (UTC)

Kullanıcı:78.169.35.111 Kullanıcı:Sedosedo Kullanıcı:Özentiaq bu kullanıcılarla ilgilenebilirmisiniz. Kumul 00:40, 30 Haziran 2010 (UTC)

IP küfürden engellendi, espri amaçlı değişiklik yapan diğerleri şimdilik durmuş gözüküyorlar tekrarında yeniden değerlendiririz. Dikkatiniz için çok teşekkürler. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 00:44, 30 Haziran 2010 (UTC)
  • Uyarınız için teşekkür ederim,denemden ziyade sürümü geri alırken yanlışlık yaptım...Vizör 00:56, 30 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Ezan duası olarak açılmış sayfa da telif ihlali,kopyala yapıştır yapılmış olmalı,bilgilendirmek istedim...Vizör 01:43, 30 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba, sayfa silinmiş, böyle durumlarda sayfanın telif ihlali veya google'dan kopyalandığı yeri kanıtlarsanız G9 olarak işaretleyebilirsiniz. Kolay gelsin Kumul 14:54, 30 Haziran 2010 (UTC)
VikiProje Tenis davetiyesi
İyi günler...
Tenis alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Tenis Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Âkhilleus mesaj 18:02, 30 Haziran 2010 (UTC)

Diğer Diller Bağlantısı[kaynağı değiştir]

  • Selam sana bir sorum olacak. Şifremi girdiğimde diğer diller bağlantısının altında başka dil göremiyorum. Daha önceden görüyordum ancak bugün itibariyle yok oldu, ayarları biraz kucaladım ama birşey bulamadım. Sebebi ne olabilir yardımcı olabilir misin.--Arahana 23:35, 30 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Arahana, sanırım sizde yeni sürüm madurusunuz :) sol taraftaki IW lerden behsediyorsanız tam onların olduğu yerde bir ok olacak ona basarsanız diğer diller gözükecektir. Kolay gelsin. Kumul 23:38, 30 Haziran 2010 (UTC)
  • Ancak sözünü ettiğin ok eğer hemen sol taraflarında aynı hizadaki oksa eğer çalışmıyor. Yalnız şimdi şunu keşfettim ki, Safari'de

herşey normal, Opera'da promlem var. Her neyse Kumul teşekkür ederim.--Arahana 23:47, 30 Haziran 2010 (UTC)

  • Tekrar merhaba Arahana, evet sol taraftaki Diğer diller butonuna bastığınızda tüm dillerin listelenmesi lazım. Eğer olmuyorsa büyük ihtimalle web tarayıcınızdan kaynaklanıyordur. Reklam yapmış gibi olmayım fakat Firefox kullanmanızda yarar var :) Kolay gelsin tekrar. Kumul 23:53, 30 Haziran 2010 (UTC)

Yeşil Burun Adaları eskodusu vs....[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Runningfridgesrule, oluşturduğunuz bazı maddelerde örneğin Yeşil Burun Adaları eskudosu'da bazı kategoriler ve şablonlar daha oluşturulmamış fakat sayfada bulunuyor. Bunları oluşturacakmısınız yoksa gözünüzden mi kaçtı? Silmeden önce bir fikrinizi sormak istedim. Kumul 14:08, 29 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhabalar. Evet, dediğiniz gibi bir sürü oluşturulmamış şablon, kategori bağlantısını ortaya bırakmışım. Ve tembel olup bunları oluşturmadığım için üzgünüm. Ben sadece Afrika ülkeleri listesi sayfasındaki kırmızı bağlantıları en hızlı şekilde mavileştirmeyi çalışıyordum. Ben şimdi bunları açabilirim de sırf bundan sonra gördüğünüz kırmızı bağlantılar için şunu söylüyorum: taslak şablonları gibi var olması gereken temel şeyler asla silinmemeli. Çünkü bunlar önemli, ve yaratılmalıdır. Sonunda Vikipedi bütün kullanıcıların katkılarından gelişiyor ve silmekten çok, eğer yaratmak istemiyorsanız bırakın başkası yaratsın Göz kırpma. İyi çalışmalar canım... Oh BambiI cried so hard when those hunters shot your mommy 16:05, 1 Temmuz 2010 (UTC)
  • Evet haklısınız aslında, kategori olmasa bile eklenmesi gerekir. :) Kolay gelsin. Kumul 20:24, 1 Temmuz 2010 (UTC)

Kategori interwikileri[kaynağı değiştir]

  • Selamlar müzik grupları ile ilgili kategoriler oluşturduğunuzu gördüm, ellerinize sağlık. Yalnız ufak bir ricam olacaktı, bunları yaratırken ve düzenlerken rica etsem interwikilerini de ekleyebilir misiniz? Diğer dillere bağlantı sayesinde hem çeviri yapanlar daha kolay kategorinin türkçe vikideki karşılığını bulacaktır hem de tüm okurlar için diğer dillerdeki diğer maddeleri görebilme şansı doğacaktır. Size zahmet vereceğim ama, müsait olduğunuzda bunları ekleyebilirseniz çok sevinirim. en:Category:Musical groups established in 1928 ve benzeri diğer kategoriler bizimkilerin muadilleri. Tekrar kategorilendirme için ellerinize sağlık. Eksikliklerimiz sayenizde bir nebze olsun azalıyor. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 22:15, 1 Temmuz 2010 (UTC)
  • Merhaba Merube, kategorileri zaten ekliyorum? en: yeterli değil mi? en: eklendikten sonra zaten botlar diğer bağıntıları ekler diye düşündüm. Hepsini tek tek eklemek biraz zor çünkü 100 sene civarı oldu. 100 kategori.. Bir kategori ekledikten sonra Botların bu işi yapacağını sanıyorum. yanlış mı düşünüyorum? Kumul 22:19, 1 Temmuz 2010 (UTC)
  • Evet şuan Kullanıcı:TXiKiBoT tüm kategorilere yoğun bir şekilde tüm iw leri ekliyor. Kumul 22:59, 1 Temmuz 2010 (UTC)
  • Selamlar tekrar. Benim gördüklerim hiçbir interwiki yoktu da ondan mesaj atmıştım :). Hiç interwikisi olmayanlar yoksa sorun yok tabi ki :)). Tek bir tane olması da kafi tabi. Ancak en iyisi baştan tüm kategorilerin eklenmesi. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 16:11, 3 Temmuz 2010 (UTC)
  • Anladım, doğru ilk yaptıklarımda iw eklememiştim 30 larda eklemeye başlamıştım :) onları sanradan ekledim. Fakat şuan herşey yolunda :) teşekkürler. Kumul 16:13, 3 Temmuz 2010 (UTC)
Tamam o zaman :). Kategoriler için tekrar ellerinize sağlık. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 16:17, 3 Temmuz 2010 (UTC)
  • Merhaba birşey sormak istiyorum,sizin yardım edebileceğinizi düşündüm;

Kategori:Türkiye'deki dağlar kategorisinde dağların sınıflandırılması şehirlere göre yapılmış,alttada şehirlere konulmadan direk Türkeye'deki dağlar diye eklenmiş,ben onları düzenlemek istedim fakat onların bulunduğu şehirler Kategori:Türkiye'deki dağlar kategorisinde yer almıyor,ben onları olduğu gibimi bırakmalıyım yoksa şehirleri Kategori:Türkiye'deki dağlar kategorisine ekleyip içine mi atmalıyım?umarım anlatabilmişimdir :) Vizör 13:40, 2 Temmuz 2010 (UTC)

  • Merhaba Vizör, evet Kategori:Türkiye'deki dağlar burada alt kısımda bulunan dağların orda olmaması gerekir. Maddeyi açan kişi dağların illerinin olmadığını görmüş ve bu üst kategoriye eklemiş. Doğru olan önce dağın ilinin kategorisinin açılması ve onun içine dağ maddesi eklenmesi. Mesela Zurbahan dağının ili malatya fakat kategoride malatya yok, yapılması gereken önce Kategori:Malatya ilinin dağları kategorisini oluşturmak sonra Zurbahan dağını bu kategoriye eklemek, ayrıca Kategori:Malatya ilinin dağları kategorisini de Kategori:Türkiye'deki dağlar kategorisine eklemek. Siz uğraşın bişey olursa çekinmeden sorun. Kolay gelsin. Kumul 13:48, 2 Temmuz 2010 (UTC)
  • Anladım tahmin ettiğim gibiymiş,yardımlarınız için teşekkür ederim.Vizör 13:50, 2 Temmuz 2010 (UTC)
  • Bir sorum daha var "Türkiye'deki dağlar" kategorisine şehirleri ekleyemedim yani ekleyebilecek bir yer bulamadım, "değiştir" dedim oradan da yapamadım,nasıl ekleyebilirm şehirleri oraya?Vizör 14:03, 2 Temmuz 2010 (UTC)
  • Değiştire basarsanız orada sayfadaki kategoriler gözükmez. Wiki arama çubuğuna aynen şunu yazın: Kategori:Malatya ilinin dağları sonra git e basın sayfa bulunamadı diyecektir. Sonra hemen altta sayfayı oluştur butonu var ona tıklayın. Sonra çıkan sayfaya, diğer illerden örneğin: Kategori:Erzincan ilinin dağları nın içeriğini ekleyin ve sonra Kategori:Malatya ilinin dağları na göre uyarlayın. Kolay gelsin. Kumul 14:09, 2 Temmuz 2010 (UTC)
  • Teşekkür ederim dediğiniz gibi yaptım ve oldu.Vizör 14:15, 2 Temmuz 2010 (UTC)
  • Rica ederim. Kumul 14:20, 2 Temmuz 2010 (UTC)

Merhaba Merube, siz burdayken birşey danışmak istiyorum. Şu kullanıcı burda ve burda görebileceiniz gibi vandallık yapıyor ve burda görebileceğiniz gibi benim şablonlarımı kullanıyor. Sorun değil fakat biraz sinir bozucu. Bu sayfayı boşaltsam hata yapmış olurmuyum? Kumul 16:23, 3 Temmuz 2010 (UTC)

Kullanıcı uyarılmış sizin sayfanıza yaptığı o davranışı için, ben de maddelerdeki tutumu için bir mesaj yolladım. Tekrar etmemesi dileğiyle tabi, ancak bu uygunsuz değişikliklerinde ısrarcı olursa engellenmesi kaçınılmaz olur. Şimdilik uyarı yeterli ama. Şablonlar konusunda ise, bir başkasının kullanıcı sayfası olduğundan ciddi bir politika ihlali yoksa -ki bu durumda yok- müdahale etmemeniz en doğrusu. Ancak kendisiyle iletişime geçip, durumu bildirebilirsiniz. Kullanıcı sayfalarında kendi bilgilerini bulundurmasını rica edebilirsiniz, ancak dediğim gibi herkes kendi kullanıcı sayfasında -kurallar çerçevesinde- özgür olduğundan bunun bir yaptırımı olmayacaktır. Sonuç olarak, ciddi bir politika ihlali mevcut durumda söz konusu olmadığından sizin doğrudan kullanıcı sayfasına müdahil olmanız doğru olmaz. Sevgilerimle--Merube 89msj 16:32, 3 Temmuz 2010 (UTC)
  • Merhaba Kemal K. Kolay gelsin, siz de Şablon:Müzisyenler desiniz sanırım, bir isteğim olacak çakışma olmaması için ben en sondan başlayarak düzeltiyorum sizde en üstten başlarsanız sevinirim. 50 madde kaldı :) Kumul 14:29, 5 Temmuz 2010 (UTC)
  • Başladığımdan beri en baştan sırayla gidiyorum zaten :) Kolay gelsin. --Kemal K. 14:31, 5 Temmuz 2010 (UTC)
  • Tamam o zaman sorun yok, bitti sayılır :) Kumul 14:39, 5 Temmuz 2010 (UTC)
  • Bitti bile. --Kemal K. 14:49, 5 Temmuz 2010 (UTC)
  • Evet, hayırlı olsun herkeze. Kumul 14:50, 5 Temmuz 2010 (UTC)

Şablon:Oyun bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, Şablon:Video oyunu bilgi kutusu zaten mevcut Şablon:Oyun bilgi kutusu buna gerek yok sanırım? Kumul 15:37, 5 Temmuz 2010 (UTC)
  • Merhabalar. Video oyunu bilgisayarda yada benzeri şeylerde oynanır. Oyun bilgi kutusu, salon oyunları için ve karşılıklı insanlarla oynanan oyunlar için (mesela twister) yapıyorum. Kolay gelsin... --Kerem 233 15:40, 5 Temmuz 2010 (UTC)
  • Pardon gözümden kaçmış, bir an video oyunu ile ilgili sandım. Kolay gelsin. Kumul 15:42, 5 Temmuz 2010 (UTC)
  • Önemli değil. --Kerem 233 15:44, 5 Temmuz 2010 (UTC)
  • Merhaba Merube, burçlar başlıklarının silinmemesinden yanayım, bunca gereksiz madde varken, bu kesin birgün açılacak olan maddelerin silinmemesi gerekir, evet kriteri sağlamıyor fakat o kadar uğraşılmış 5 gün içerisinde değilde daha fazla süre gerekir diye düşünüyorum. teşekkürler. Kumul 22:05, 5 Temmuz 2010 (UTC)
  • Bekletmeli sil bir süreç, illa ki 5. günde pat diye silinecek diye bir durum yok. Bu süre boyunca bekletmeli silde bu maddeleri görenler onları geliştirmek isteyebilir. Bir nevi vitrine çıkarmak. Ayrıca ne yazık ki maddelerin bu şekilde muhafaza edilmeleri söz konusu olamaz, vikipedide maddeleri önemli önemsiz diye ayrı kriterlere göre değerlendiremeyiz siz de takdir edersiniz ki. Ancak merak etmeyin, ben bu tür durumlarda -ki eminim tüm diğer hizmetli arkadaşlar da benzer şekilde yaklaşıyorlar- mümkün oldukça m1'den silmektense -özellikle eski maddeleri- bir şekilde sınırdan da olsa kurtarmaya çalışıyorum. Siz de en azından 3-5 tanımlayıcı cümle ekleyerek bu sayfaları korumaya yardımcı olabilirsiniz. Saygı ve sevgilerimle--Merube 89msj 22:10, 5 Temmuz 2010 (UTC)
  • Bu kadar yeterli mi? Kumul 22:36, 5 Temmuz 2010 (UTC)
Elinize sağlık, taslak kriterlerini ziyadesiyle sağlamış madde sayenizde. Yalnız hiç kaynak olmadığı için, kaynaksız şablonu eklemek zorunda kaldım. Bir de "koç (astroloji)" yapmışsınız maddenin adını ama diğer tüm burç sayfaları "koç burcu" tarzında adlandırılmış. Vaktiniz olduğunda, diğerlerini de değiştirebilir misiniz acaba? Standartlaştırma açısından iyi olur kanaatindeyim. Tekrar ellerinize sağlık, maddeyi kurtardığınız için de çok teşekkürler. Sevgiler--Merube 89msj 22:42, 5 Temmuz 2010 (UTC)
  • Maddelerin silinmemesi için elimden geleni yapacağım, içeriğine ne eklemek konusunda biraz kararsızım. Bu arada madde adlarınıda tüm dünya wikilerine bakarak değiştirdim, daha iyi oldu sanırım.. Diğer burçlara da içerik eklemeye çalışırım vaktim oldukça, ki vaktim bu ara çok, tüm günüm wikide, bugünü neredeyse burda geçirdim... İlgilendiğiniz için teşekkürler Kumul 22:51, 5 Temmuz 2010 (UTC)
Çok sevindim taslakları kurtarmayı hedeflemenize. İngilizce vikiden çeviri yapabilirsiniz aslında, orası en azından bir fikir edinmeniz açısından yararlı olacaktır diye düşünüyorum. Tabi bildiğiniz diğer dillerdeki vikiler de aynı şekilde. Adlandırma daha iyi olmuş bence de, o yüzden hepsinin adını benzer şekilde yaparsanız daha iyi olur kanaatindeyim. Böylece standart yakalanmış olur. Bol vakit öyle kolay bulunmaz, ne güzel vikimize bol zaman ayırabilmeniz bu aralar. Büyük katkılar bekliyorum ona göre :)). Sevgiler,iyi vikilemeler--Merube 89msj 22:55, 5 Temmuz 2010 (UTC)
  • Tekrar Merhaba Merube, bir iki şey eklemek istiyorum, tüm dünya wikilerini kontrol ediyorum, ilk 15-20 den sonra (bulunduğumuz yeri hiç haketmesek te) bizim wikipedia kadar dolu ve düzenli olanı yok gerçekten, diğer wikilerin çoğu çok kısa hatta içeriği olmayan maddeler barındırıyor burdan da görüleceği üzere. Oluşturulan maddelerin kaybedilmeme taraftarıyım, devriyelik yaparken çoğunu M1 den etiketliyorum fakat aslında onlara 1 2 cümle eklense wikiye kazandırılabilir ama tabi o an bir tıkla işi bitiyor. Ama tabi eğer öyle olmasaydı çoktan 500.000 maddeyi geçmiştik fakat boş içerikle...

.... Yazıyı yazarken ne söyleyeceğimi unuttum... :))
Herneyse iyi akşamlar Kolay gelsin Kumul 23:13, 5 Temmuz 2010 (UTC)

Her vikinin kendine has kriterleri var ne de olsa, bizim en az 3-5 cümle kuralımız iyi ki var demeliyim dediğiniz gibi sizin de. Kaliteyi yüksek tutmamızı sağlıyor bu kural. Diğer türlü, şablonsuz, tek cümlelik minicik bir sürü maddeye sahip olurduk ki onları geliştirmek çok daha büyük iş zira mavi gözüktüklerinden birçok kişi madde varmış zaten diye düşünürdü. Okurlar da büyük hayal kırıklığı yaşardı. Kaliteyle, viki madde sıralamasında daha yükseklere çıkmak dileğiyle. İyi geceler, iyi vikiler--Merube 89msj 23:30, 5 Temmuz 2010 (UTC)
  • Merhaba,Nemrut dağı üzerinde çalışmaktaydım fakat birde baktımki nemrut dağı diye bir madde var, birde nemrut dağı milli parkı diye bir madde var.Nemrut dağıyla ilgili neden 2 ayrı madde var? benim nemrut dağı üzerinde çalışmam doğru olurmu?

Bkz:

Nemrut dağı: http://tr.wikipedia.org/wiki/Nemrut_da%C4%9F%C4%B1
Nemrut dağı milli parkı:http://tr.wikipedia.org/wiki/Nemrut_Da%C4%9F%C4%B1_Mill%C3%AE_Park%C4%B1 Vizör 00:07, 6 Temmuz 2010 (UTC)

  • Merhaba Vizör, sizin de göreceğiniz üzere bir tanesi dağ maddesi diğeri ise milli park maddesi ikisi de ayrı maddelerdir. İkisinde de çalışabilirsiniz tabiki. Bir sorun yok. Kolay gelsin. Kumul 00:09, 6 Temmuz 2010 (UTC)
  • Teşekkür ederim, ikisininde içeriğinin aynı olduğu düşündüm.Vizör 00:13, 6 Temmuz 2010 (UTC)

Resim telif uyarısı[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Yüklediğiniz resim telif hakları saklı veya "sadece ticari olmayan kullanıma açık", "izne tabii" veya "resmin değiştirilmesi sınırlandırılmış" olması ve adil kullanım politikaları dahilinde kullanılamayacak olması sebebiyle silinmiştir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Yardım:Resim yükleme, Vikipedi:Resim kullanım politikası ve Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfaları da size yardımcı olabilir. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler --Eldarion 06:15, 6 Temmuz 2010 (UTC)


Mor ve Ötesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Eldarion, Dosya:MVO 1.jpg dosyasını silmeden önce bana bir bildiri mesajı bıkarsanız daha makbule geçerdi, 48 saat içinde düzenleyebilirdim. Dosyayı geri getirebilirmisiniz? gerekli düzenlemeleri yapacağım? Kolay gelsin. Kumul 12:38, 6 Temmuz 2010 (UTC)

  • Selamlar. [[VP:AKP|Adil kullanım politikasının ilk maddesinde görebileceğiniz üzere Eğer fotoğrafın konusu halen mevcudiyetini koruyorsa, özgür lisanslı bir fotoğrafı çekilebilir. Bu nedenle örneğin yaşayan kişilerin, mevcut otomobil ve uçak modellerinin ya da binaların telif hakkı saklı resimleri veya fotoğrafı çekilebilecek yerleşim yerleri ya da coğrafî nesnelerin telif hakkı saklı yazılımlar tarafından üretilmiş fotoğrafları adil kullanım kapsamına girmez söz konusu resmin adil kullanım kapsamında kullanılma olasılığı yoktur. İyi çalışmalar. --Eldarion 05:59, 7 Temmuz 2010 (UTC)
  • Anladım, teşekkürler bilgileriniz için. Kolay gelsin. Kumul 14:14, 7 Temmuz 2010 (UTC)

Merhaba Vikiçizer, bir yanlışlık oldu sanırım Bu sayfayı silmişsiniz. Ben sil olarak işaretlememiştim. Belki içene çektiğim şablonu sil olarak işaretlemişimdir ama bu sayfayı işaretlemedim. Baştan oluşturabilirim fakat sayfanın geçmişiyle çalışıyorum. Geri getirirseniz sevinirim. Teşekkürler. Kolay gelsin. Kumul 16:29, 9 Temmuz 2010 (UTC)

  • Merhaba Kumul, madde geri geldi. İyi çalışmalar...Vikiçizer 18:58, 9 Temmuz 2010 (UTC)
  • Teşekkür ediyorum. Kumul 23:08, 9 Temmuz 2010 (UTC)
  • Selam Tartışma:Miraç#Temizleme sayfasına bakar mısınız ? Söz konusu maddede değişikliği yaptığınızı gördüğüm için size sorayım dedim. Takabeg ileti 20:18, 18 Temmuz 2010 (UTC)
  • Merhaba Takabeg, yaptığım ŞU geri almadan bahsediyorsunuz sanırım. O tarihte anonimlerin bolüm boşaltmalarıyla uğraştığım için geri almışımdır sanıyorum. Tam hatırlamıyorum. İçeriği okudum özgün araştırma mı buna karar veremedim. Lakin din konusunda kaynak göstermek biraz zor. Geri alıp yanlış ta yapmış olabilirim fakat tartışılıp silinmesi daha uygun olur. Ama beni tartışmadan uzak tutun çünkü bir fikrim yok bu konuda :) Kolay gelsin. Kumul 12:58, 17 Ağustos 2010 (UTC)
Daha önce aynı içeriğin çeşitli maddeye eklendiğini gördüm de. Takabeg ileti 15:28, 17 Ağustos 2010 (UTC)
  • Merhaba Fatih civelek, öncelikle tr.wiki'ye hoşgeldiniz. Şans eseri kullanıcı sayfanızı okudum ve bazı konularda desteğe ihtiyacınız olduğunu gördüm. Elimden geldiğince tüm konularda yardım etmeye çalışırım. Çekinmeden sorularınızı bana veya diğer tüm vikipedistlere sorabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz. Kumul 23:46, 17 Ağustos 2010 (UTC)
  • Merhaba Kumul bey. Sizi Allah yolladı desem yeridir. Bana acilen bir yardım lazım. şurada ki gibi bir bilgi kutucuk yapmak istiyorum. Bunu nasıl yapmam gerekiyor. Sablonlarla ilgili çok bilgi okudum ama hiç birşey anlamadım desem yeridir. Üzgün. N'olursunuz yardımcı olunuz. Hürmetler --fatixxx 23:52, 17 Ağustos 2010 (UTC)
  • Tekrar merhaba, şablon oluşturmak için önce var olan bir şablonun 2. versyonunu oluşturmamak için o şablonun olup olmadığını araştırın. Eğer yoksa önce şablon ismini belirleyin. Örneğin Yerli sporlar sonra sanki madde oluşturuyormuş gibi Şablon:Yerli sporlar olarak maddeyi(şablonu) oluşturuyorsunuz. İlk önce bunları yapın. İçeriği oluşturmak biraz daha uzun sürecek. Önceliklele nasıl bir şablon istediğinizi belirleyin. Boyutu, yazı tipi, ve en önemlisi değişkenleri belirleyin. Bunları belirledikten sonra tekrar konuşalım. Kolay gelsin. Kumul 23:59, 17 Ağustos 2010 (UTC)

Gençlik Olimpiyatları[kaynağı değiştir]

  • Kumul bey, dediğinizi adım adım uyguladım ve uygun bir şablon bulamadım ve bu vesileyle Şablon:Gençlik Olimpiyatlarında Türkiye bağlantısını oluşturdum. Değerli yardımlarınızı bekliyorum. Hürmetler --fatixxx 00:11, 18 Ağustos 2010 (UTC)
  • Evet, sayfaya çalışma şablonunu koydum. Uygun şablon bulamadım derken şuradaki şablonu Türkçe'ye çevirsek olur sanırım? Şablondaki değişkenlerin Türkçe isimlerini hazırlarsanaız bu iş tamamdır. Gerisini ben halledeceğim. Şakat şuan değil. Yarın akşam bitmiş olur. Şuan çıkmam gerekiyor. Kolay gelsin. (Hürmetler) :) Kumul 00:20, 18 Ağustos 2010 (UTC)
  • Merhaba Mskyrider, Pegasus'un "Pegasus (mitoloji)" olarak kalmasından yanayım. Standartlar açısından. Pegasus'u arayan kişi direk mitolojiye yönlendiriliyor. Anlam sayfasına gelmesi daha uygun olr. Yanlış mı düşünüyorum? Kumul 19:47, 19 Ağustos 2010 (UTC)
  • merhaba kumul, standartlar açısından bakacak olursak aslında Pegasus maddesi asıl madde olduğundan tek başına parantezsiz kalması daha uygun. Sonuçta diğer maddeler ana maddede bulunan anlamdan türemişler. Böyle durumlarda asıl anlamı taşıyan maddenin adını tek bırakıp, anlam ayrımı sayfası parantezli açılıyor. Pegasus yazan ilk olarak bu sayfaya geliyorsa da oradan anlam ayrımına gidebiliyor sonuçta. Böyle kalması daha uygun. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 20:04, 19 Ağustos 2010 (UTC)
  • Anladım, peki. Kolay gelsin Kumul 20:19, 19 Ağustos 2010 (UTC)
Ödülünüz için çok teşekkürler, gururla ve sevinçle ödül köşeme ekledim :) --Stambouliote ileti 21:35, 19 Ağustos 2010 (UTC)

Üniversite Bilgi Kutusu[kaynağı değiştir]

Üniversite Bilgi Kutusunu daha kötü olan sürüme getirdiniz, nedeniniz nedir? Kod hatalarını düzelttim çok iyi çalışan bir sürüm ayrıca eski bir vikipedistim işleyiş, yönergeleri biliyorum bilgilendirirseniz sevinirim. Başlıkları inatlaşma safhasına taşımak bence ve sanıyorum sizce de çok gereksiz vandalizmle uğraşsak daha yararlı olur diye düşünüyorum bilgi kutularını karşılaştırın eksikleri bildirin düzeltelim direk geri almanın yanlış olduğunu düşünüyorum, saygılarımla Kullanıcı:Bilmeksizin 00.21 GMT +2 24.08.2010

Merhaba yardımlarınız için teşekkürler fakat bir kaç eksik noktanız var.
}}{{#if: {{{slogan<includeonly>|</includeonly>}}} kodunu
}}{{#if: {{{söylem<includeonly>|</includeonly>}}} şeklinde değiştirmek Bu linkte bulunan yaklaşık 100 madde olan sayfaların içeriğini doğru bir biçimde değiştirdiniz anlamına gelmiyor. Bir şablondaki kodu değiştirdiğinizde o şablona bağıntı veren tüm maddelerin kodlarını değiştirmeniz gerekmekte. Yani bu linkteki maddelerin içindeki, örneğin |slogan kısmını |söylem şeklinde değiştirmeniz gerekmekte. Eğer bunu yapmayıp sadece şablonu değiştirirseniz Madde sayfası boş gözükür. Bunun için değişikliğinizi geri aldım. Umarım anlatabilmişimdir. Kolay gelsin. Kumul 21:36, 23 Ağustos 2010 (UTC)

  • Bekleme nezaketinde bulunmadan yapılmayacağını kanısına nereden vardınız. Bu kodların içine slogan'ı da söylemi'de kullanabileceğimiz ve aynı sözcüğü gösterecek şekilde ekleme yapılabilir diğer seçenek mantıksız. Biraz bekleme, biraz iletişim herşeyi çözerdi. Bende umarım anlatabilmişimdir. Kolay gelsin. Bilmeksizin 16.52 GMT +2 24.08.2010
  • Konuyu neden inatlaşma olarak yorumladığınızı bilmiyorum fakat eğer böyle topluca bir değişikliğe gidilecekse bu köy çeşmesinde belirtilir ve daha çok kullanıcıyla sonuca kısa sürede ulaşılır. Şablonu değiştirdiğinizde verdiğim linkteki maddelerin hepsi bozuluyor ki kimse sizin ne zaman devam edip etmeyeceğinizi ve yarım bırakıp bırakmayacağınızı bilemeyeceğini ve kod değişikliği çok sık yapılmadığını belirtmek istiyorum. Eğer hala anlaşılmadıysam bir hizmetliye başvurabilirsiniz. Katkılarınız için tekrar teşekkürler. Kumul 14:05, 24 Ağustos 2010 (UTC)

Merhaba. Kullanıcı:KumulBot'u bot olarak çalıştırabilmeniz için bot başvurusunda bulunmanız gerekiyor. Bir hesabın onaysız olarak bot faaliyetlerinde bulunması ise, o hesabın engellenmesini gerektiriyor, bilginize. --yabancım 11:34, 24 Ağustos 2010 (UTC)

  • Merhaba Yabancı, Kullanıcı:KumulBot'u bot olarak değil 2. deneme hesabım olarak kullanıyorum. Evet kodla çalışıyor fakat bot değil. Yani şuan bot değil. Bot değil derken maddeleri değiştirmeyen bot. Yani sadece ÇalışmaMasam'da bot denemeleri yapıyorum. Madde değişikliği yapmıyorum. Yinede bot hesabı almam gerekir mi? Kumul 11:41, 24 Ağustos 2010 (UTC)
  • Aslında yalnızca kendi deneme sayfanızda değişiklik yapmanız bence sakıncalı değil. Ancak bu deneme sürecini fazla uzun tutmamanız daha iyi olur. Kurallarda bu konuda pek açıklık olmasa da, fazlaca da esnetmiş olmayalım :) Teşekkürler. --yabancım 12:14, 24 Ağustos 2010 (UTC)
Tabiki, sadece çalışma sayfamda denemeler yapıyorum dediğim gibi. Şuan bot olarak görünmesine hiç gerek yok gibi. Teşekkürler cevabınız için :) Kumul 12:36, 24 Ağustos 2010 (UTC)

Merhaba. Wikibot betiğini kullanmaya başladığımda ben de bazı sorunlarla karşılaşmış ve kaynak kodunda bazı değişiklikler yapmıştım. İsterseniz kullanmakta olduğum sürümü size gönderebilirim. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:34, 24 Ağustos 2010 (UTC)

  • Tekrar merhaba, evet scripti bende biraz yamaladım fakat hala sorunlu. Eğer betiğinizde bir sorun yoksa göndermeniz benim için çok iyi olur. Teşekkürler. Kumul 19:37, 24 Ağustos 2010 (UTC)
  • Tekrar merhaba. Botunuzun çalışma sayfanız dışında, maddelerde değişiklik yaptığını gördüm. Daha önce de vurguladığım gibi, bunu yapabilmek için bot başvurusunda bulunmanız gerekir. Lütfen başvuru yapıp onay almadan deneme sayfanız dışındaki sayfalarda değişiklik yapmayınız ve en iyisi bot başvurusunda bulununuz. (ki deneme sayfanızda değişiklik yapabilirsiniz derken de inisiyatif kullanıyordum. Yoksa hiçbir politikada buna izin verildiğine ilişkin bir ibareye rastlamadım.) Bu sorunu botunuzu engellemek ("Topluluk tarafından onay almamış veya standartlara uymayan botlar ilk kez en fazla 24 saatliğine engellenir. Eğer botun operatörü gerekli değişikliği yapmaz veya topluluk tarafından onay alınmamış olmasına rağmen botu çalıştırmaya devam ederse bot daha uzun süreliğine engellenebilir.") zorunda kalmadan halledebilmeyi umuyorum. --yabancım 20:59, 25 Ağustos 2010 (UTC)
  • Merhaba yabancı, açıkçası bu kadar tepki göstermenize şaşırdım. 3-4 maddede deneme amaçlı şablon taşıdım, biliyorsunuz deneme yapmadan bot yapamam. Ve hiçbir zarar vermedim. Bunu 2. hesap gibi düşünebiliriz. Botun adı KumulBot olmasaydı başka bir kullanıcı adından değişiklik yapsaydım bu kadar sinirlenmezdiniz herhelde. Tabi bot başvurusunda bulunacağım o zaman. Ama eğer kabul görmezse ne olur bir fikrim yok. Bir kaç sorum var: Botun kabul görmesi halinde deneme yapabilirmiyim? küçük operatör prüzleri çıkabiliyor ve bunu hemen düzentiyorum. Şuan neredeyse bitti sayılır fakat denemeler yapmadan bot statüsü almak istemedim sadece. İnsifiyatinizi kullandığımı düşünmeyin lütfen. Fakat deneme yapmam gerekiyordu. Kumul 21:10, 25 Ağustos 2010 (UTC)
  • Tepki göstermekle ilgisi yok, ancak kural açık. Bot statüsü olmadan yapılan bu gibi değişiklikler engelleme sebebi. İlk mesajımda bunu açıkladıktan ve siz "Tabiki, sadece çalışma sayfamda denemeler yapıyorum dediğim gibi." dedikten sonra maddelerde değişiklikler yaptığınızı görünce, engellemek yerine yeniden durumu hatırlatmak istedim. (Asıl bunu görmezden gelmem yanlış olurdu.) VP:BOT sayfasında görebileceğiniz gibi, başvuru süreci botun amacına göre değişiyor. Ancak yeterli oy alındıktan sonra "Oylama sonucu bot statüsü alabileceği kararına varılmış bot adaylarının 20 deneme hakları doğar ve bot statüsü olmaksızın çalışırlar." O sayfayı okuduktan sonra aklınıza takılan bir nokta olursa lütfen bana yeniden yazın, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. --yabancım 21:26, 25 Ağustos 2010 (UTC)