Kullanıcı mesaj:Kerem cesurhelvacı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Kerem cesurhelvacı. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipedi'ye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedi'de neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 16:12, 24 Temmuz 2014 (UTC)

Vikipedi'ye olan katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Bununla beraber, yaptığınız her değişiklikten sonra "Sayfayı kaydet" butonuna basmaktansa, yaptığınız değişikliklerden sonra "Önizlemeyi göster" butonuna basmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede yaptığınız değişiklikler henüz kaydedilmeyecek ancak siz sayfanın kaydedildiğinde alacağı hâli görebileceksiniz. Bu sayede de son değişikliklerde ve sayfa geçmişinde gereksiz kayıtların oluşmasını engellemiş olacaksınız. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 21:11, 25 Temmuz 2014 (UTC)
Lütfen Vikipedi sayfalarını boş içeriklerle değiştirmeyin. Vikipedi'de boş sayfalar yeni kullanıcılar için yanıltıcı olabileceğinden zararlıdır.

Şayet çift madde durumundaysa, lütfen uygun olan sayfaya yönlendirme yapınız. Eğer sayfa vandalizme uğramışsa, lütfen uygun haline geri döndürünüz. Eğer sayfanın içeriğinin uygun olmadığını düşünüyorsanız, uygun bir içerikle değiştiriniz.

Eğer sayfa için umut olmadığını düşünüyorsanız, işleyiş için silme politikasına göz atabilirsiniz. Vikipedi'ye katkı sağladığınız için teşekkürler.
Turgut46 (mesaj) 16:04, 3 Eylül 2014 (UTC)

Özet Kullanın[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de bir sayfayı değiştirirken ana değiştirme kutusunun altında "Özet" diye adlandırılmış bir kutucuk bulunur. Bu kutucuğun görünüşü şöyledir:

Özet yazma kutucuğu

Buraya girilen metin, son değişiklikler sayfasında, maddenin geçmişinde, fark sayfasında ve maddeyi izleme listesine almış olan kişilerin izleme sayfalarında gözükecektir. Bu özellik hakkında daha fazla bilgi için değişiklik özeti sayfasına bakabilirsiniz.

Özet kutucuğuna, yaptığınız değişikliğe dair kısa bir not yazmak her zaman çok yararlıdır, örneğin: maddeye interwiki bağlantılar eklemişseniz, özet kutucuğuna "interwiki" yazabilirsiniz. Böylece, diğer katılımcılar özet metne bakarak tam olarak neyi değiştirdiğinizi anlayabilirler. Bu sebeple lütfen özet kutucuğa her zaman yaptığınız değişikliğe dair kısa bir açıklama bırakın, özellikle de uyarı şablonu eklerken, büyük değişiklikler veya küçük ama önemli değişiklikler yapıyorken, örneğin tarih veya sayıları değiştirmek gibi. Teşekkürler, iyi değişiklikler!--Turgut46 (mesaj) 12:26, 12 Eylül 2014 (UTC)

Yaptığınız değişikliklerde, değişiklik özetini genellikle kullanmadığınızı gözlemledik. Lütfen, yaptığınız değişikliğin bir özetini "Özet:" kutucuğuna mutlaka yazın. Bu hareket, Vikipedi'nin önemli kurallarından biridir. Çok kısa bir özet bile hiç olmamasından daha iyidir. Herhangi bir metni sildiğinizde bu özet daha da önem kazanır, zira aksi takdirde insanlar sizin sinsice birşeyler yaptığınızı sanabilirler. Aynı şekilde, yaptığınız bir değişikliği belirtip diğerinden hiç bahsetmemek de diğer kullanıcılar için yanıltıcı olabilir, zira belki de onlar, bahsetmediğiniz değişikliği daha önemli buluyor olabilirler. O nedenle, yaptığınız diğer değişiklikleri de kapsaması için özet kutusuna "ve diğer şeyler" yazabilirsiniz. Teşekkürler.--Turgut46 (mesaj) 12:14, 12 Eylül 2014 (UTC)

İş Birliği[kaynağı değiştir]

Merhabalar, 2014 Kuzey Irak Taarruzu maddesine aktif olarak katkıda bulunduğunuzu gördüm. Sizinle birlikte ProleteryaVeKomunizm ve ben de aktif olarak katkıda bulunuyoruz. Eğer isterseniz iş birliği yapıp maddenin ihtiyaçlarını tartışıp maddeye daha iyi katkıda bulunabiliriz. Eğer bu mesajı görürseniz cevap vermekten çekinmeyin. Olumlu veya olumsuz fark etmez. Cevabınız benim için önemlidir. Unutmayın ki birlikten kuvvet doğar. Turgut46 (mesaj) 09:39, 13 Eylül 2014 (UTC)

Kaynak Belirtin[kaynağı değiştir]

2014 Kuzey Irak Taarruzu maddesine eklediğiniz bilgiler için bir kaynağınız, kaynağınız var mı? Mesela bilgi kutusuna Irak Deniz Kuvvetleri diye bir şey yazmışsınız. Irak Deniz Kuvvetleri'nin bu çatışmada ne gibi bir rolü var? Turgut46 (mesaj) 12:04, 14 Eylül 2014 (UTC)

Bence Fransa ile ilgili bölümleri 3.tarafa kaydıralım. Çünkü Fransa yaptığı açıklamada Irak hükumetinin çağrısı üzerine geldiğini söyledi.--Turgut46 (mesaj) 14:58, 19 Eylül 2014 (UTC)

Kardeş ben Fransa ile ilgili bilgileri sağ tarafa kaydırdım. Bir sorun var mı şu an? --Turgut46 (mesaj) 15:06, 19 Eylül 2014 (UTC)

Fransa ile ilgili bölümü neden çıkardınız?[kaynağı değiştir]

Tepkiler başlığından Fransa ile ilgili bölümü neden çıkardınız? Öğrenebilir miyim? --Turgut46 (mesaj) 16:22, 19 Eylül 2014 (UTC)

Bana ulaşmak için bağlantıya tıkalyınız.--Turgut46 (mesaj) 16:24, 19 Eylül 2014 (UTC)

Suriye Müdahalesi[kaynağı değiştir]

Selamlar, Suriye ile ilgili bilgileri Irak Taarruzu kapsamında değerlendiremeyiz. Bunun için Suriye İç Savaşı veya Irak ve Şam İslam Devleti sayfalarını kullanınız. Sizden Suriye ile ilgili bilgileri çıkarmanızı rica edeceğim. Daha önce birkaç mesaj attım ancak cevap alamadım. Eğer bilgilerin kalması gerektiğini düşünüyorsanız lütfen bana mesaj atarak sebepleri ile açıklayın. Bu bana attığınız ilk mesaj olsun. Gerekli görmediğim takdirde bilgileri kendim çıkaracağım. Selamlar. Turgut46 (mesaj) 19:47, 23 Eylül 2014 (UTC)

Sayfayı Kaydetmeden Önce Önizlemeyi Kullanın[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye olan katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Bununla beraber, yaptığınız her değişiklikten sonra "Sayfayı kaydet" butonuna basmaktansa, yaptığınız değişikliklerden sonra "Önizlemeyi göster" butonuna basmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede yaptığınız değişiklikler henüz kaydedilmeyecek ancak siz sayfanın kaydedildiğinde alacağı hâli görebileceksiniz. Bu sayede de son değişikliklerde ve sayfa geçmişinde gereksiz kayıtların oluşmasını engellemiş olacaksınız. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.--Turgut46 (mesaj) 03:33, 24 Eylül 2014 (UTC)

Hello, I'm Umut Yazici. Your recent edit to the page 2014 Türkiye Kobani eylemleri appears to have added incorrect information, so I removed it for now. If you believe the information was correct, please cite a reliable source or discuss your change on the article's talk page. If you think I made a mistake, or if you have any questions, you can leave me a message on my talk page. Thanks. Umut Yazici (mesaj) 00:33, 23 Ocak 2015 (UTC)

Donbass Savaşı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu sayfada yaptığınız değişikliklerde, eklediğiniz ülke bayrak şablonlarını ve isimlerini türkçeleştirmeniz rica olunur. (Örneğin: {{flagicon|Ukrain}} → {{bayrakülke|Ukrayna}}) İyi vikiler.--Ömer Berkaymesaj 22:16, 26 Ocak 2015 (UTC)

Irak ve Suriye'de IŞİD'e Karşı Savaş/SBK[kaynağı değiştir]

Merhaba. Irak ve Suriye'de IŞİD'e Karşı Savaş maddesindeki bilgi kutusu kaynaksız ve doğrulanabilir değildi. Bu sebepten bunu ayrı bir madde altına alıp kaynaklandırma çalışmalarını tamamlayıp tekrardan maddeye geri eklemek gerekiyor.

Türkçe ve diğer dillerdeki kaynakların yanı sıra ingilizce vikipedi'de birkaç tane madde buldum bunlara benzer ve buralar kullanılabilir.

https://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Iraq_offensive_(June_2014)
https://en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_insurgency_(2011%E2%80%93present)
https://en.wikipedia.org/wiki/Spillover_of_the_Syrian_Civil_War
https://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_Civil_War
https://en.wikipedia.org/wiki/Arab_Spring
https://en.wikipedia.org/wiki/Arab_Winter

Hey170 ve diğer katkısı bulunmuş kullanıcılar da hala ilgisi olduğunu düşünüyorsa eğer bu konuda ortak şekilde konuşabiliriz. Mesela Suriye ve Irak saldırıları ayrı şekilde maddeleştirilebilir, böylece bilgi kutusu da alıp başını gitmez ve birbiriyle ilgisi olmayan olayların tek madde altında kalmasına gerek kalmaz. Ԙobserve 23:28, 22 Şubat 2015 (UTC)

Charlie Hebdo saldırısı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Charlie Hebdo saldırısı maddesine gelip bilgileri değiştirip, sonra eski haline getiriyorsunuz. Bunu neden yapıyorsunuz? İyi akşamlar. Ԙobserve 21:23, 3 Mart 2015 (UTC)

değişiklik özeti[kaynağı değiştir]

Lütfen değişikliklerinize değişiklik özeti sağlayınız.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 21:54, 9 Mart 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Kerem cesurhelvacı
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:05, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

2015 Suruç saldırısı[kaynağı değiştir]

Merhaba! Öncelikle 2015 Suruç saldırısı maddesine yaptığınız katkılar için teşekkürler. Tepkiler başlığı altında yer alan ülkelerin siyasi tepkilerinin çoğunlukla Türkiye'nin komşuları (Azerbaycan, Yunanistan..), Suriye İç savaşına müdahil olan (İran, Rusya..) yada BM Güvenlik Konseyi üyeleri (Çin, ABD, Fransa..) gibi ülkelerin reaksiyonlarının yer alması daha doğru. Batı afrika ülkesi Togo, Çek Cumhuriyeti yada Türkiye'nin resmi diplomatik ilişkisinin dahi bulunmadığı Ermenistan gibi ülkelere yer vermek açıkçası çok ilgili değil. Eğer her ülkenin diplomatik kinamasına yer verirsek maddenin sonunu görmek için fareyi epey kullanmamız gerekiyor. Maurice Flesier msj 14:54, 29 Temmuz 2015 (UTC)