Kullanıcı mesaj:Kazil Kucuk

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Merhaba Kazil Kucuk, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katıldığı Vikipedi'ye siz de katkıda bulunabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik olmasına ve kişisel saldırı-hakaret içerikli olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsiniz. Sorularınızı Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğiniz biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Takabeg ileti 09:31, 22 Ekim 2009 (UTC)

Kafkasya Cephesi[kaynağı değiştir]

Selam. Bu değişikliklerinizin makine çeviri olduğunu düşünüyorum. Tabi birazcık düzeltme yaptıktan sonra eklediniz ama makinenin izi kalıyor. Mesela Ardanuch demiyoruz ya:) Düzelttikten sonra tekrar eklerseniz sevineceğim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 09:35, 22 Ekim 2009 (UTC)

Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Vito Genovese 19:05, 23 Ekim 2009 (UTC)

İngilizce Vikipedi'den yapılan çevirileri değil, Türk Tarih Kurumu sayfasından, hatta orijinalinde başka bir eserden alınan metni kastediyorum.

Metni telifsiz sürüme geri alıyorum. Lütfen durum açığa kavuşturulmadan önce sayfayı eski sürümüne çevirmeyin.

Vito Genovese 21:21, 23 Ekim 2009 (UTC)


Telif politikamız uyarınca, birebir kopyalanmış metni kaynaklandırmak suretiyle bile olsa kullanma imkanımız yok. Kaldı ki bahsettiğim bölümlerin İngilizce maddeyle alakası yok, direkt kaynaktan alınmış. Uyarım da buna yönelik zaten.

En basitinden metnin içinde "100 tabur" diye hızlı bir arama yaparak sonuç alabilirsin.

Vito Genovese 21:38, 23 Ekim 2009 (UTC)


Burada yapılabilecek işlem, telifli kaynaklardan alınmış metinlerin tamamen metinden çıkarılması ve maddede sadece İngilizce Vikipedi'den alınan ya da kişisel bilgilerle yazılan/sentezlenen bilgilerin bırakılması. Yani "kaynak şurasıdır" diyerek telifli bir metni kullanma imkanımız yok.

Ayrıca İngilizce Vikipedi'den yapılan çeviriler için de kaynak bölümünde "falan Vikipedi'nin falan maddesinin falan tarihli sürümünden çevrilmiştir" diye atıfta bulunmamız zorunlu, yoksa istemeden yine telif ihlaline sebep olmuş oluruz.

Bu noktada ricam, özgür lisanslı olmayan hiçbir metni kullanmamanız ve İngilizce Vikipedi'den yapılan çeviriler için usule uygun şekilde atıfa bulunmanızdır.

Kolay gelsin

21:51, 23 Ekim 2009 (UTC)

Taslak madde[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Vikipedi:Taslak madde sayfasından da görebileceğin üzere, referans ve kategoriler maddenin taslak kriterlerini karşılamasını sağlayamıyor.

Kabaca 3-4 cümlelik bilgi olarak özetleyebiliriz ilgili kriteri. Elbette ilgisizse 10 cümle bile yeterli olmayabilir ama bu durumda 3-4 cümle yeterli olacaktır.

Kolay gelsin

Vito Genovese 07:15, 27 Ekim 2009 (UTC)


Bu arada eklentiyi şimdi yapmak istersen maddeleri canlandırabilirim. Söylemen yeterli.

Vito Genovese 07:15, 27 Ekim 2009 (UTC)


Maalesef, referansı olsa da Madde 1'e göre silinebiliyor bu tür maddeler. Şimdi canlandırıyorum, 3-4 cümlelik hale getirirsen hemen enfes olur.

Kolay gelsin

Vito Genovese 07:25, 27 Ekim 2009 (UTC)

Google Translate[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba,

Çeşitli maddelerde İngilizce Vikipedi'den alınan metinleri Google Translate ile çevirerek eklediğini görüyorum. Sen de takdir edersin ki, bu metinler kesinlikle işe yaramaz bir görünümde, Google Translate'in mevcut yetenekleri ile sunduğu tek olanak da genel bir fikir edindirme zaten.

Daha önceki tartışmalarda bu tür maddeler ve katkılar direkt olarak silindi. Bu nedenle bu tür değişikliklerden kaçınmanı rica ediyorum.

Kolay gelsin

Vito Genovese 10:25, 27 Ekim 2009 (UTC)

Hangi yöntemi kullandığını yüzde yüzü bilemiyorum ve bilemeyeceğim. Ancak eklediğin metinlerin Türkçe olmadığı ortadadır çünkü anlaşılmıyor. Ve İngilizce izlerinin kaldığı da bir gerçek. Madde sayısı artıyor olabilir fakat düzensiz maddelerin sayısı da artıyor. Takabeg ileti 10:47, 27 Ekim 2009 (UTC)

Ben madde sayısını arttırmak amaçlamıyorum. Ben Kafkas Cephesiyle ve onun yan etkileri ile ilgileniyorum. En iyi öğrenmek wikiye yazmakla geçer diye düşündüm. Kafkas cepsesinin içinde Ermeni Tehciri olduğu için "Ermeni Ayaklanması Birinci Dünya savaçında" ilgilendim. Yoksa "Ermeni Gencite" taraflarıyla ilgilenmiyorum. Bu yüzden beni makale sayısı arttıran olarak görmeyiniz. Ben İngilizceden ve kendi kitablarımdan Türkçe wikiye yardım edeyim dedim. --Kazil Kucuk 10:56, 27 Ekim 2009 (UTC)

Kafkasya Cephesi ile de Armenian Genocide ile de ilgilenebilirsin. Serbest. Türkçe vikiye yardım etmek de serbest. Diğer kullanıcılar da Türkçe vikiye yardım edeyim diye yazıyorlardır. Ben de Türkçe vikiye yardım edeyim dedim. Fakat anlaşılmayan cümleleri eklemekle yardım etmiş olmuyoruz. Bence diğer kullanıcılara danışarak çalışırsan daha verimli iş yapmış olacaksınız. Örneğin demin Kullanıcı:İazak'a mesaj attım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:05, 27 Ekim 2009 (UTC)
Wikide "Don't bite" vardı. Ben size söylüyorum her kelimenin türkçesini bilmiyorum. Ama bu yüzden benim katkılarımı silmeyi tartışmanız size hiç yakışmıyor. Ayrıca ben bir vandal da değilim değişik sayfalar açıp düzeni bozmuyorum. Bana böyle davranarak çok haksızlık ediyorsunuz. Bence bana yardımcı olmanız gerekir. Ben bana köstek olduğunuz kanağatındayım. --Kazil Kucuk 11:23, 27 Ekim 2009 (UTC)

Burda da Vikipedi:Lütfen yeni kullanıcıları ısırmayınız var. Yani ısırmadık. Zarar verebilecek durumda onu yapan kullanıcılara ikaz etmemeli miyiz ? Hayır. Isırmamak ayrıdır. İkaz etmemek ayrıdır. Takabeg ileti 11:29, 27 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba, biz size "don't bite"lık bir şey yapmıyoruz. Yazdığınız/çevirdiğiniz/Google Çeviriden geçirdiğiniz metinler hatalıdır. Eğer doğru çevrilseydi, bizler de onu kullanır, her işimizi görür 135bin küsurlarda olan bir Viki olmazdık. Şu an yüzbinlerce maddemiz olurdu. Bakın eğer çeviremediğiniz ifadeler var ise çeviri grubu sizin işinizi görebilir. Çeviri grubunun tartışma sayfasına çevrilmesini istediğiniz ifadeyi ekleyin, çeviren birileri olacaktır. --Hedda Gabler 11:29, 27 Ekim 2009 (UTC)

  • Yaptığınız katkılar hatalıysa siliniyor hizmetliler tarafından. Yardım etmek için size çeviri grubunu önerdim. Haksızlığı uğramış biri modundan çıkmanız gerek çünkü öyle bir durum söz konusu değil .Açtığnız maddeyi, İngilizce sürümünden ben kendim google çeviriden geçirdim, sizin yazdıklarınız ile aynı şeyi verdi. Ya Google Çeviri sizin yazdıklarınız sizden aldı, ya siz Google çeviriyi kullandınız ya da Google Çeviri yazılımını siz yazdınız ki sizinkilerle aynı şeyleri çeviriyor. Hmm belki cevirt.com'u kullanımışsınız. 2si de aynı. --Hedda Gabler 11:47, 27 Ekim 2009 (UTC)

İlk mesajımda yazdığım gibi düzelttikten sonra eklerseniz iyi olur. Mesela Kullanıcı:Kazil Kucuk/Deneme sayfasını açıp orda hazırlık çalışmalarını yapabilirsin. - Takabeg ileti 11:53, 27 Ekim 2009 (UTC)

Kafkasya Cephesi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba,
  • Haberleşmeden gayet iyi işbirliği yapıyorduk. Ama haberleşmekte yarar var demek ki.
  • Ana madde şablonlarıyla geniş bilgiyi komşu maddede tutup, özetini ilgili maddede tutmak geniş maddelerde tercih edilen bir viki geleneği. Kaldırmamakta yarar var. Bir de her iki paragrafa katmanızda da cümleler sorunlu olmuş. Düzeltir misiniz, ben mi düzelteyim.
  • Kaynak konusunda haklısınız, 7-8 kaynak gerekmediği kesinlikle doğru. Ama vandallara uygun bir paragraf olduğu için bir nebze önlem almak istemiştim. Ama yaptığınız gibi bir iki adet kaynağı bulundurmak mantıklıdır, herkes komşu maddeleri de okumak zorunda değil tabii, bu maddeyi okuyup çıkmak isteyecekler çoğunlukta olacaktır.
  • Ben parça parça elden geçiriyordum. Şu ana kadar dokunmadığım bölümleri de 17:00-19:00 arasında bir ara gözden geçireceğim. Uygun mudur?
  • Bu arada yeni misiniz, yoksa kullanıcı adınız mı yeni? --iazak 14:47, 1 Kasım 2009 (UTC)ileti

Osmanlı birinci dünya savaşında Üçüncü ordusuyla ilgileniyorum.[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ben bu dönemde Üçüncü ordunun faliyetleriyle ilgilenirken kafkas cephesi makalesi karşıma çıktı. Ama burada bir büyük eksiklik var. Bu dönemde bu ordu cephe gerisi Ermeni Ayaklanmarıyla uğraşmış. Ermeni milislerinin bu dönemde yaptıkları faliyetlerin anlatıldığı makale bulamadım. Bir makale vardı ama ismi çok yanlıştı. Makalenin ismini "Ermenilerin müslümanlara karşı eylemleri" yerine Ermeni İsyanları (I. Dünya Savaşı) olarak değiştirdim. Makalenin türkçesi yüzünden sildiler Kafkaslarda Ermeni güçlerinin geçmişini anlatmakda yardımcı olursanız çok sevinirim. Kafkas cephesinin paraleli olduğundan ilginizi çeker diye düşündüm. --Kazil Kucuk 18:49, 1 Kasım 2009 (UTC)

Selam. O dönem civarındaki Azeri tarihi konusunda şansım yardımıyla bir kitaba ve bir takım anılara ulaşabildim. Ama Ermenilerin o dönem tarihi konusunda ben de öğrenme devresindeyim. Her iki taraf yayınlarının da yanlı olması işi zorlaştırıyor tabii. Bu arada Ermeni İsyanları (I. Dünya Savaşı) isminin makul ve yorumdan uzak olduğunu düşünüyorum. İçerik ayrı. Size iyi çalışmalar. --iazak 09:54, 3 Kasım 2009 (UTC)ileti

Uyarılabilirsiniz[kaynağı değiştir]

Bakın yaptığınız sayfa daha çok osmanlı devleti'nin yaptığı savaşları ön plana çıkarmışşınız.Size söylüyorum uyarı alırsınız lütfen bu davranışlarınızdan vazgeçin lütfen sizin için kötü olur.iyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 17:22, 6 Kasım 2009 (UTC)

Bakın I. Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti şablonu bunu karşılıyor niye anlamıyorsunuz--Türk Süvarisi ileti 18:53, 6 Kasım 2009 (UTC)

Kamuoyunun kabul ettiği kanunları kaldıramazsınız.Sizi yetkiliye şikayet etmek zorundayım.sayfa yapıları ile oynayarak vikipediye zarar veriyorsunuz.Lütfen .... --Türk Süvarisi ileti 19:23, 6 Kasım 2009 (UTC)



Merhaba,

Bu gece acil olarak halletmem gereken bir iş var ve şu an o işe girişeceğim. Bitirdiğimde başka bir arkadaş ilgilenmemişse konuyu inceleyip geri döneceğim.

Kolay gelsin

Vito Genovese 19:55, 6 Kasım 2009 (UTC)

  • Bahsi geçen dosyalara, şablonlara ve tartışma sayfalarına iç bağlantı verirseniz diğer vikipedistler tartışmayı kolayca izleyebilir ve değerlendirmede bulunabilirler. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 20:42, 6 Kasım 2009 (UTC)

Şablon:I. Dünya Savaşı[kaynağı değiştir]

Az önce yaptığınız değişiklik, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı politikasını ihlâl ettiği için geri alındı (ya da silindi). Vikipedi özgür ansiklopedidir, ancak bir blog, serbest kürsü, ya da reklam alanı değildir. Vikipedi'de herhangi bir kişi, kuruluş, örgüt, dernek ya da kurumun propagandası yer alamaz. Lütfen bakınız: TBA. Bu tutumunuzu sürdürmeniz halinde engellenmeniz söz konusu olabilir. --Takabeg ileti 23:33, 7 Kasım 2009 (UTC)


Uyarı
Uyarı
Dikkat: Lütfen, maddelere ya da dosyalara eklenen şablonları, gereklerini yerine getirmeden kaldırmayınız. Bu harekette ısrarcı olunması vandalizm olarak değerlendirilebilir. Farklı görüşteyseniz bunu maddenin tartışma sayfasına yazınız. İyi çalışmalar. --Takabeg ileti 23:33, 7 Kasım 2009 (UTC)


Şablon:I. Dünya Savaşı[kaynağı değiştir]

Bu konuda nasıl bir yöntem izlemek lazım. Daha önce şıkayatte bulundum bir ve detali fakat Kullanıcı:Takabeg bu şablon da bazı konuların dışlandığını ve tek taraflı bir bakış açısı ile yaratıldığını idda etmekde ama bunu kanıtlamsı için hangi wiki dosyalarının dışladığımı sorduğumda cevap vermemekte. Ben Birinci dunya savasiyla ilgili makalelere duzenli bir sekilde erisimi saglama tarftariyim. Eksik olan ne varsa ekleyelim ve "Maddenin evrenselleştirilmesi" saglayalim. Bu kullanici ile iletisimde Yardima ihtiyacim var. --Kazil Kucuk 00:00, 8 Kasım 2009 (UTC)

  • Şikâyet sayfasında da belirttiğiniz sayfaların sahiplenilmesi konusu gerek Türkçe Vikipedi'de, gerekse diğer Vikipedilerde arasıra rastlanan ve çok hoş karşılanmayan bir durum. Takabeg engelliydi o yüzden cevap verememiş olabilir. Ben bir hayli yoğun olduğum için doğrudan ilgilenemeyebilirim şablonla, ancak bu konuya ilgililerin dikkatini çekmek istiyorsanız Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize) sayfasında bir başlık açabilir, ilgilenenlere kısa ve öz bir anlatımla duyurabilirsiniz bu tartışmayı. Teşekkürler. --.dsm. 00:13, 8 Kasım 2009 (UTC)

Şablon:I. Dünya Savaşı[kaynağı değiştir]

Yazişmanız için sağ olun. Kararınızı söylemişşiniz ama bu karara nasıl vardığınızı fikirleri (düşüncelerinizi) söylememişsiniz. Sizi daha iyi anlamak için ben üç soru sordum. Cavabınızı Şablon tartışma:I. Dünya Savaşı sayfansinda ilgiyle bekliyorum. IYI calısmalar. --Kazil Kucuk 02:09, 8 Kasım 2009 (UTC)

VP:TBA'yı tekrar okuyun ve olaylara sadece kendi pencerenden bakmamaya çalışın. Takabeg ileti 02:11, 8 Kasım 2009 (UTC)

Şablon:I. Dünya Savaşı[kaynağı değiştir]

Katkılarınız için sağ olun. cevabinizi az once yakalim. Bazi anlamadığım yanları var. bunları sordum. sagolun. --Kazil Kucuk 20:22, 8 Kasım 2009 (UTC)

  • Yazıldı. Şablonu geniş perspektif ile oluşturmaya çalışın, o zaman VP:TBA'ya tam uyumlu olacaktır. İyi çalışmalar.--muratsahinileti 21:10, 8 Kasım 2009 (UTC)

Şablon:I. Dünya Savaşı[kaynağı değiştir]

Lütfen tartışma bitmeden tarafsızlığı bozacak köklü değişiklik yapmayın. Takabeg ileti 14:05, 10 Kasım 2009 (UTC)

Kullanıcı:İazak da görüşünü belirtecektir. Onu bekleyelim ve {{sö-devlet}} sonra halledelim. Takabeg ileti 14:07, 10 Kasım 2009 (UTC)

Ermeniler Tarafından Katledilen Şehit Türkler Anıt ve Müzesi[kaynağı değiştir]

Henüz adı kesinleşmeyen maddeyi (anladın sen onu) SM yapacak kadar kaynak Iğdır'daki Ermeniler Tarafından Katledilen Şehit Türkler Anıt ve Müzesi'nde bulunuyor. Bu yaz, bir aksilik çıkmazsa, Iğdır'a gittiğimde 2 gerekirse 3 haftamı harcayıp bu anıt-müzenin kaynaklarından faydalanıp gayet tarafsız ve bilimsel bir madde çıkaracağım.--вяí¢αи76ileti 17:44, 3 Ocak 2010 (UTC)

Bence Iğdır bahane değil. İngilizce'deYazın Iğdır'a gidince yapabilirim... O zaman yaparız sana da uyarsa... Haziran'ın ortalarından sonra düşünüyorum. Öncesinde yapmayı planladıklarım var da... uzun ve kısa vadeli planlarımı yaptım da...--вяí¢αи76ileti 19:17, 3 Ocak 2010 (UTC)