Kullanıcı mesaj:Erdemsenol/Arşiv 3

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Merhabalar,

Ne yazık ki söz konusu sitedeki içeriklerin buradaki kullanımı yasadışıdır. Zira fair use kapsamına girmediği gibi, bu materyaller kamu malı değildir. Telif hakları saklıdır yani GFDL de değildirler. Bu nedenle kullanamayız. Eğer herhangi bir materyalde hiçbir telif ibaresi bulunmuyorsa (saklı veya serbest olduğuna dair) yine saklı olduğunu kabul eder, kullanmayınız - zira telif hakları kanununda belirtilmese bile saklı olarak işlem görebileceği söylenmiştir. Daha fazla bilgi için Vikipedi:Telif hakları ve tartışmasına göz atabilirsin. Resimler konusunda 1-2 sorun çıktı geçen aylarda, bu nedenle resimleri düzenliyoruz, etiketliyoruz yani resimlerde büyük bir temizlik hâli hazırda sürüyor. Bu nedenle lütfen etiketlere dikkat edelim, yanlış konmuş bir etiket görürsek doğru etiketi yapıştırıp yanlışı silelim ama tamamen kaldırmayalım. Ayrıca emin olmadığımız durumlarda da etiketlerde değişiklik yapmayalım. Zira bu çok ciddi bir konu, sonuçta hukuki boyutu var. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 11:43, 27 Mayıs 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sağol Sevgili Erdem, ben sadece yöneticilerin ve kullanıcıların dikkatini senin bahsettiğin noktaya çekmeye çalışıyorum. Bu tek bir kişiyle ilgili değil, dediğim gibi bunları ansiklopediyi provake etmededen engellenmeli. Ama vikipedi kuralları bahane edilerek bu yapılmıyor. Oysa VP:EP 2 ve 10. maddeler gayet açık. Checkuser'a gerek bile kalmadan bunlar uzaklaştırılmalı, bunu anlatmaya çalışıyorum sadece. Sağlıcakla --Cansız 00:11, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Oldurulenbebek.jpg dostum foto bu. İlk önce bunu yükle bilgisayarına sonra İngilizce Vikipediye köy çeşmesinde gösterdiğim gibi upload et. Ruzgarmesaj 23:52, 2 Haziran 2006 (UTC)


Foto eklendi. Lütfen hemen şifreni değiştir çünkü benim tartışma sayfamda yazıyor. Teşekkürler. Ruzgarmesaj 00:22, 3 Haziran 2006 (UTC)

  • Çok teşekkür ederim :) . Biraz abartı gelecek ama aynı zamanda insan akışını da hızlandıran bir kategori olabilir, desteğiniz için tekrar teşekkürler. 16 20:25, 4 Haziran 2006 (UTC)
    • Maalesef bende de yok, biraz internet`ten bakayım olmazsa öyle kalsın bilen başka biri düzeltir umarım. Teşekkürler :) 16 21:02, 4 Haziran 2006 (UTC)


Merhaba

Belki duymuşsunuzdur Pozitif PC diye bir elektornik dergi var. Dergin genel olarak bilgisayar ve internetten ağırlıklı olarak da Linux'dan bahsediyor. Derginin genel yayın yönetmeni ile görüştüm acaba dergide Vikipedi'ye yer verebilirler mi diye. Bana seve seve yer vereceklerini ve büyük bir yer ayırabileceklerini söylediler. Sizin de bildiğiniz gibi Vikipedi'yi bir çok kullanıcı forum olarak biliyor. Bu dergi sayesinde hem yeni kullanıcı çekebiliriz hem de Vikipedi'nin ne olduğunu insanlara anlatabiliriz.

Sorunumuz şu ki yazıyı perşembe'ye yetiştirmek zorundayız. Hemen yöneticiler ve tecrübeli vikipedistler bir araya gelip bir yazı hazırlamamız lazım. Ben diğer aya erteleyelim dedim ancak derginin diğer aya çıkacağı şüpheliymiş. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bazı bağlantıları yazıyorum:

--Ruzgarmesaj 23:40, 5 Haziran 2006 (UTC)

yarım Kesim beğeni istesem?[kaynağı değiştir]

Merhaba Erdemsenol,

Bilimin kimsenin beğenisine ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Bazı arkadaşların ilgi alanı bazılarının gönül gözü bazılarının dimağı bazılarının da aklı kundaklanmış olduğu için farkındaysan bazı maddelerin yazımına karışmıyorum. SAM koyduğum maddelerin hepsini şahsi algıladılar mesela ama oturup defalarca okumaları gerekirdi. Bir tek Türkiye Cumhuriyeti ve Türkçe maddesinde olay değerli arkadaşlarca önemsendi ve düzeltilme yoluna gidildi. Oysa aklı başında birisi Atatürk maddesini okusa bunun burada ne işi var der. Daha ilk paragrafında saçma sapan cümleler ve anlam bozukluğu var... Yani demem o ki algıda seçicilik kadar körlükte doğal demek ki. Mesela bir arkadaşta Masonlar ile alakalı maddelerin SAM şablonunu kaldırıp ne var yani biz içişleri bakanlığına dernek olarak nasıl başvurduksa orada yazan ifadeler burada da var diyebilme doğallığını (!) gösterebilmektedir. O kavramların içi dolmadıkça son kullanıcı ve mason olmayan birisi o maddeleri anlamadıkça burada yer almasının anlamı nedir ben ayrıca birde o kavramları ayrıca başka kaynaklardan öğreneceksem vikinin ansiklopedikliği nerede kalır yani.

Sana da önerim Türk olmayıp Türkçe konuşabilme yeteneği olanların eleştirilerini fazla önemseme zira onların dip kültüründe 1815 Viyana Kongresi vardır! Birde şöyle arkadaşlarımız var onlarda ayrı bir gruplar, tüm vikilere dağılıp imece usulü daha sonra kendileri yazıp kendileri için referans olarak kullanmak isteyecekleri unsurlar olarak olaya bakmaktalar [1] Saygılarımla.--LandSCape 21:01, 7 Haziran 2006 (UTC)


Müjgan olma halini okur musun bu arada bir arkadaş Akıl Kundaklamasını SAM a aday yapmış :)))--LandSCape 21:50, 7 Haziran 2006 (UTC)

Yeni eski kullanci[kaynağı değiştir]

  • Kullanicilari yeni ve eski diye ayırmak adi üstünde ayrımcılıktır. Sonrada niye katılımcı sayısı artmıyor? demenin alemi var mı? Adam yeni ise ne bilsin olayın ehemmiyetini. İnsanları azarlar gibi davranmaya yönetici oe olsa kimsenin hakkı yok. Bu tutumundan birçok insan rahatsız oluyor sevgili Citrat, kullanıcılara karşı daha nazik olmanı talep ediyorum.--Erdemsenol 21:43, 7 Haziran 2006 (UTC)
Herseyden once bana yonelik mesaji benim sayfama atmanizi tercih ederim. Bu olaydaki kullanci "Termos" geldigi gun "eski" tartismali degisiklikleri noktasina kadar geri getirdi. Bu yuzden 3R nedeni


Baraj katkılarınızdakine benzer şekilde, tablo halinde veri sunan herhangi bir kurum biliyor musunuz? --Alperen 20:06, 18 Haziran 2006 (UTC)

İncirlik Hava Üssü[kaynağı değiştir]

Hocam, konu hakkında net bir bilgim yok. Ben sadece başlatan olayım istedim. Konu hakkında bilgilenmek için. Düzeltirsen sevinirim. ----Serkansporfcmesaj 20:43, 18 Haziran 2006 (UTC)


Kişisel bir durum değil. Oyuna oyların arasında cevap vermek oy durumunu çok bozan ve oylama sürecini gereksiz etkileyebilecek bir durum. Herkesin oyunu verirken bir kıstası var. Amacınız kişiye cevap vermekse, dediğim gibi kullanıcı sayfası oldukça yeterli. Karakterini özetliyor demekle ne demek istediğine ben cevap veremem lütfen kendisine sorun. Bürokrasiyi bilen birisi olarak oy süresince oyları sessiz izlemek gerektiğini iyi bilirsiniz. Benim tek derdim, oylar sağlıklı olsun. SAM oylarındaki gibi sayfa karşılıklı atışmalarla destanlara dönüşmesin. --Özgür 23:14, 19 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Erdem! uçan penguen ve kazma penguenle bir bağlantım veya akrabalığım yok =)

Yöneticilik ve checkuser başvurusu sonucu[kaynağı değiştir]

Bu bağlantıda yöneticilik adaylığı ve bağlantıda checkuser oylama sonuçları mevcuttur. Maalesef her ikisindede gerekli olan yüzde sağlanamadı. Ama elbetteki ileride tekrar başvurabilirsiniz. Sonucunda bu bir seçimdir ve umarım sonuçları olumsuz etkilemez. --Özgür 13:38, 22 Haziran 2006 (UTC)

kunye şablonu[kaynağı değiştir]

Sevgili Ugur, vaktin varsa Şablon:Baraj ve Seyhan Barajı'indaki kunyeye bi bakabilirmisin, bazı satırlar çalişmadı.--Erdemsenol 21:43, 22 Haziran 2006 (UTC)

Ufak bir iki değişiklik yaptım, sanırım şimdi sorun yok. Yaptığım değişikliklerden kontrol edebilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:48, 22 Haziran 2006 (UTC)

Sayın Erdemsenol, şu an online olduğunuzu gördüğüm için yardım isteyeceğim. Viki Türkçe'de şikayet sayfası nerede kısayolu hatırlayamadım yardım bekliyorum saygılar.--LandSCape 08:18, 24 Haziran 2006 (UTC)


Yandım listesinin yenilenmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Ben kullanıcıların yardım sayfalarına iyi yönlendirilmediklerini düşündüğüm için yeni bir yardım listesi üzerinde çalışıyorum. Burdan bakabilirsin; Kullanıcı:Ruzgar/Yardım İngilizce Vikipedi'deki yardım menüsünü örnek alarak yaptım. Sorunum şu ki şu anda bir çok yardım maddesi Türkçe'ye çevrilmemiş ve doğru düzgün kategorize edilmemiş bunun için İngilizce Vikipedi'deki liste tam olarak Türkçe Vikipedi'ye uymuyor.

Önerilerinizi ve eleştirelerinizi bu sayfanın tartışma bölümünde belirtirsen sevinirim. İyi çalışmalar --Ruzgarmesaj 15:44, 24 Haziran 2006 (UTC)

Kesinlikle seninle ilgisi yok erdem, benim dediğimi alperen çok iyi anladı iyi geceler --Carduelis 20:07, 24 Haziran 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Şahsi kanım önemli değil, yöneticilere bir başka yöneticinin yaptığı engellemeyi kaldırmamaları eğer bir sorun olduğunu düşünüyorlarsa o yöneticiyle konuşmaları öğütlenir - her Vikipedi'de. Vikipedi:Kullanıcı sayfası ve Vikipedi:Kişisel saldırılar yasaktır sayfaları açık. Bir uzlaşmaya varılabileceği kanısındayım. Ne yazık ki kullanıcı sayfalarında vikipedi dışı hiçbir içeriğe izin verilemiyor, eğer eklenmişse ve kaldırılması herhangi bir kullanıcı tarafından talep edilmişse kullanıcı sayfasına sahip kullanıcının kaldırması rica ediliyor -> Vikipedi:Kullanıcı sayfası. Bu tip konuların halledileceğine inanıyorum, dediğim gibi yapabileceğim bir şey yok en fazla engellemeyi veren yönetici ile bu konuyu tartışabilirim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 21:49, 24 Haziran 2006 (UTC)


Değerli Erdem, daha önce sorduğum bazı zirai bitkiler hakkında bazı kaynaklara ulaşmış durumdayım. Ancak bunlar viki kapsamında kullanmayacağım konular olduğu için vki üzerinde alakasız yere veri olarak yer alsın istememekteyim bu nedenle tartışma sayfamda yer alan elmek üzerinden şahsıma mail atabilirseniz danışmak istediğim özellikle pirinç konusunda bazı arkeolojik ve etnozirai sorularım olacaktır. Mail atacağınızı umar ve göstereceğiniz anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.--LandSCape 21:51, 24 Haziran 2006 (UTC)

Teyitleme gereği; az önce gelen mail adında üç haneli rakamda içeren mail şahsınıza aitse ise ilgili konu hakkında olan sorularımı ve danışacaklarımı yazacağım. Lütfen buradan bu mailin size ait olduğuna dair teyit yani onay veriniz. Teşekkür ederim.--LandSCape 22:06, 24 Haziran 2006 (UTC)


Pirincin arkeolojisi konusunda size bir mail attım bakarmısınız.--Absarileti 15:31, 25 Haziran 2006 (UTC)

Az önce posta olarak gönderdim. Umarım elinize geçmiş ve harıl harıl kitaplığınızı karıştırıyor olmalısınız. Bu araştırmama göstereceğiniz ilgi ve katkı nedeniyle tekrar teşekkür ederim.--LandSCape 22:48, 24 Haziran 2006 (UTC)

Pardon kardeşim arakadaşımla görüşüyordum az önce kapkaç mağduru olmuşlar gece gece...--LandSCape 02:09, 25 Haziran 2006 (UTC)

Hayır, Uçan Penguen ve Kazma Penguen'le bir akrabalığım veya bağlantım yok. =) Basçı Penguen 08:27, 25 Haziran 2006 (UTC)Basçı Penguen


Mesajınıza çok geç cevap yazdığım için özür dilerim. Evet, baraj konusunu belki botla girebiliriz diye sormuştum :)

selam Erdem, şimdi irc kanalındayım eğer gelirsen konuşabiliriz. Tembelejderha 12:51, 27 Haziran 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Her şeyden önce daha önce de belirtildiği gibi: eğer bir engellemeden hoşnur değilseniz, sorunlu buluyorsanız engellemeyi, bunu engellemeyi koyan yönetici ile konuşmalısınız. Diğer yöneticiler bu engellemeyi kaldıramaz, onların da en fazla yapabileceği engellemeyi yapan yöneticiyle konuşmaktır.

Konuya dönersek, Citrat'ın mesaj sayfasında bir tehdit var ve Vikipedi politikalarına göre kimseyi bırakın işin Vikipedi-dışı boyutunu Vikipedi-içi bile tehdit etmeye hakkı yoktur, eğer ederse VP:EP ile engellenir - çoğunlukla eğer kullanıcı daha önce de engellenmişse, süresiz olarak.

Engelleme politikası bir maddede içeriksel (vb.) anlaşmazlık varsa o anlaşmazlıkta karşı tarafı güçsüzleştirmek için bir kişinin karşı taraftan birini politika ihlali olmadığı halde yöneticinin engellemesine izin vermez - bu durumda şahıs tamamen aşikar olan bir tehdit&kişisel saldırı sebebiyle cezayı vermiş.

- Noumenon mesajkatkılar 14:48, 27 Haziran 2006 (UTC)

hakkimdaki yazilariniz[kaynağı değiştir]

Sayin Erdemsenol, size daha onceki tartismalarda da mesaj atmistim; hatta rahatlikla sorulariniza cevap verebilcegimi de soylemistim. Bu konuda her zaman yuzlesmeye acigim, keza gerek yaklasim biciminiz ve kullandiginiz kelimeler hos degil. Acikcasi sadece bana karsi degil; Vikipedi'de diger kisileri ima ederek kullandiginiz kelimeler de hos degil. Bu konuda uslubunuzu gozden gecirmenizi rica edecegim.

Benimle ilgili sorunlarinizi "eger bana hitap ediyorsaniz" kullanici sayfama belirtebilirsiniz. Eger beni sikayet ediyorsaniz, bunu ilgili sayfada yapabilirsiniz. Tekrar sikayet formatina; ozetle uslubunuza dikkat etmenizi rica edecegim. Tesekkurler, Citrat 17:48, 27 Haziran 2006 (UTC)

Her seyden once Adanali olmaniz beni hic bir sekilde ilgilendirmiyor. Kibarliginizi buna gore degerlendirmiyorum. "Dingonnun ahiri" yada kardes yerine "gardas" seklinde kelime kullanmanizi da sempatik bulmuyorum. Bunlarin hic biri ne size iltimas edilmesini saglamaz yada daha iyi bir insan yapmaz. Beni kullandiginiz uslup; daha aciksasi iletisim yeteneginiz ilgilendiriyor. Eger sorununuzu duzgun bir sekilde sunabilirseniz, duzgun bir cevap almaya hakkiniz olur. Konuyu alakasiz yerlere cekmenizin ciddiyetinizi azaltigi ortada.

Kural ihlalleri ilgili sayfalardadir; afedersiniz ama sizin (kibar anlamada I. tekil sahis) onunuze getirip sunmayi hic dusunmuyorum. Kendisiniz gidip rahatlikla okuyabilirisiniz, ilgili sayfada tartisabilirsiniz.

Landscape ile kendinizi farkli kategorilere koyabilirsiniz; benim gozumde ikinizde vikipedistsiniz. Landscape iletisim de sizden daha becerekli olabilir; umarim hakeret olarak algilamazsiniz. Bunu kisa surede yazdigi tartisma sayfalarindaki katilimlarinizin kiyaslanmasi ile soyluyorum.

Vikipedi'ye katilimi artirmak icin yaptiginiz girisim gercekten hos; bunu diger arkadarlara danisip fikir almadan yapmayiniz. Cunku bu tur el yazilarinin dagitimi da kurallara baglidir. Eger Vikipedi'yi temsil edecekseniz, onaylanmis bilgilerle yapin. Bu arada eger Vikipedi'yi Turk dusmani olarak biliyorsa cevraniz herhalde bunda sizin tanistimdaki basarinizida goz onunde bulundurmak gerek.

Cocuklarin oynadigi bir oyunda, benim nickimi kotu bir kisi olarak kullanmak sizin icin gurur ile sunulacak bir sey ise; kendinizin ne kadar yetiskin oldugunuzu sorgulamanizi tavsiye ederim. Cocuklara yetiskinlerin farki sorumluluktur; ornegi nereden aldiklarini sorgulamiyorum bile.

Tavsiyeniz icin tesekkur ederim; benim aciklamalarim cok net. Once kibarca uyariyorum gerekli kisileri; sevindiricidir ki bir cok kisi cok olumlu bir sekilde cevap veriyor. Sorun cok az kisiden kaynaklaniyor. Atalarimizin bir sozunu hatirlatayim; "Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. Yani anlamayana yeteri kadar uyari yapiyoruz (ilgili sayfalara bakiniz) ama taktir edersiniz ki bir siniri var. Ortamin iyiligi icin engelemelerin olmasi mumkun oluyor. Hic birinde fevri hareket yoktur; hic bir engelemem keyfi yada sahsi degildir; hatta severek yaptigim bir is de degildir; bu konuda emin olabilirsiniz.

Cumlenizi tehdit olarak algilamadim ve kurallari tartisabileceginize de katiliyorum ama benimle degil. Kurallari ben kurmuyorum; sadece uyguluyorum. Bu konusa daha detayli bilgiyi nerede bulacaginiz herhalde biliyorsunuz.

Son olarak sira ile isim vererek kimleri engeleyecegim kehadenitnde bulunmussunuz. Bu engellenmelerin gereceklesmesi tamamen kisilere ait bir konudur. Kurallara uyarsiniz, sorunuzu, sorununuzu duzgun ifade edersiniz problem olmaz ama saldirgan ve kaba tutumla yaklasirsiniz; uyarilir ve sonunda engellenirsiniz. Bu konuda Adanali yada degil, ozel bir ayricaliginiz olmaz. Saygilar, Citrat 02:09, 28 Haziran 2006 (UTC)


Merak etmeyin sinirli değilim. Ben elimden geleni yapıyorum bu bundan sonra iş vikipedi topluluğuna düşüyor. Eğer Vikipedi topluluğu gerekli tepkiyi vermezse ilerde cezasını onlar çekecek(şimdi bu cümlemi kişisel hakaret ve tehdit olarak gösterip beni de engelleyebilirler, burda kasıt onların da başına böyle olaylar gelebilir).İngilizce Vikipedi konusuna bakacağım ancak İngilizce Vikipedi'de bu şekilde uygulanması bunun doğru olduğu anlamına gelmiyor. Önceden de dediğim gibi bu konularda örnek alınacak Vikipedi İngilizce olanı. Saygılar --Ruzgarmesaj 22:45, 27 Haziran 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Son zamanlardaki engelleme ve diğer hususlarda kafanızda soru işaretleri kalmış olabilir, bazı uygulamalardan ve fikirlerden hoşnut olmamış ve hatta bunları haksız da bulmuş olabilirsiniz. Ama bu kesinlikle, konu ve olayların dışında kişilerin üzerine yorum yapmanızı meşru kılmaz. Şikâyet etmenin, sorununuzu dile getirmenin usulü vardır; kibar olmanız ve kişiler hakkında yorum yapmamanız rica edilir. Ayrıca var olan kurallar ile ilgili sıkıntılarınız varsa kuralları yöneticileri değiştiremeyeceğini hatırlatmak isterim, yöneticiler sadece kuralları uygulayabilir. Nezaket ilkesine sonuna kadar sahip çıkmalıyız, dikkat etmeliyiniz. Olay veya içerik hakkında değil de kişi hakkında yapılmış olumsuz her çıkarım kişisel saldırı olma ihtimali taşır ve cezalandırılabilir. Lütfen dikkat edelim, amacımız burayı geliştirmek, birçok düzensiz, telif sorunlu madde var. Birçok eklenecek temel konu var. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 15:46, 28 Haziran 2006 (UTC)

  • Olabilir dedim, öyle demedim. Sonuç olarak bu tip konular tartışılması gerekilen yerlerde tartışılır, köy çeşmesinde veya ilgili olmayan kişilere mesaj atarak değil de, şikayet sayfasında. Çoğunlukla bir başlık altında tartışılması rica edilir ve iyi olur - zira 3-4 başlık olursa topluluk hepsine yanıt veremeyeceği için adaletsiz ve konunun bölünmesi sorunları ortaya çıkabilir. Nitekim mesajımın başlığı da usul idi. Usule ve usluba dikkat ederek tartışalım diyorum - yoksa şu an konuyu veya detaylarını tartışmak gibi bir amacım yoktu. Dediğim sadece bu, konunun büyümesini istemem çünkü tekrarlıyorum tartışmak amacında değilim, fikirlerimi de ilgili yerlerde belirttim. İyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:44, 28 Haziran 2006 (UTC)

Yukaridaki sayfayi neye gore referans alarak baslatiginizi sorabilir miyim? Sayfa kisisel yorumlarla dolu; idam cezasi ile engellemeyi es tutmak burasi icin hos bir kiyaslama degil. Polemik yaratir; burayi gereksiz bir noktaya ceker. Lutfen bu tur yazilari yazarken daha ozenli olalim. Iceriden yorumlardan uzak duralim. Citrat 18:38, 30 Haziran 2006 (UTC)

Evet hem fikirim, Vikipedi ve VikiKaynak icin yeni bir soluk olabilir. Citrat 16:58, 1 Temmuz 2006 (UTC)


Pazar ve Cuma Cnbc-e'de yayınlanıyor.Gece 00:30'a kadar dayanabilirseniz izleyebilirsiniz:)--Simon Bolivar 17:31, 1 Temmuz 2006 (UTC)

Hello! I invite you to my site with word "sugar" in more than 325 languages (http://www.zucker.prv.pl). If you want, please register me to my guestbook (http://ksiegi.emix.net.pl/wpisz.php?user=zucker&lang=en) and please do a questionnaire where are you from (http://saccharum.w.interia.pl/ankieta2.htm). Have you word "sugar" in language, which is not available on my site? Please write me it! Thank you very much! Vector 20:42, 1 Temmuz 2006 (UTC)

Uzman Jandarma[kaynağı değiştir]

  • Madde yarı koruma altında, yani IP'lere kapalı, kayıtlı kullanıcılar hâlâ değişiklik yapabilir. Kısacası değişikliği yapabilirsin, bu koruma kayıtlı kullanıcıların değişiklik yapmasını engellemiyor. - Noumenon mesajkatkılar 10:11, 2 Temmuz 2006 (UTC)

Merhabalar Erdemsenol, dediğin gibi, kâh göz ucuyla sadece seyrediyor, kâh orada burada bir-iki harflik düzeltme yapıyor, arada bir de yapılan oylamalarda fikrimi belirtiyorum. Karabatak gibi geliş-gidişlerim :) Düzenli, hevesli, azimli katkı günleri çook gerilerde kaldı :) Ancak, değerli katkıları olan siz gençlerin çalışmalarını zevkle izlemeye devam edeceğim. Başarılar diliyorum. Metal Militia 11:41, 2 Temmuz 2006 (UTC)

MErhaba email ile izin almissiniz madde icin ama bu tur izinler telif sorununu cozmuyor. Alinti yaptigniz yer GNU ile etiketlemesi gerek eseri yoksa buraya girmesi dogru olmaz. Daha detayli ornek ve bilgi verebilir; VP:Telif'de de ek bilgi var. Tesekkurler, Citrat 19:01, 3 Temmuz 2006 (UTC)

Kimligi denetcilerle belirlememis kullaniclara onceden isim vermeyin. Denetciye kiyaslama olarak sorabilirsiniz ama kesinlesmeden bu sekilde hitap etmenin cok sorun dogracagi kesin. Tesekkurler, Citrat 18:19, 6 Temmuz 2006 (UTC)

Bilgi kutusu genel yerleşim yeri[kaynağı değiştir]

Turkiye gerçeklerine komik kalıyor bizde her ilde bir şehir var ama bu her ülke için geçerli değil. Programcı isen template tree yapısıyla şekillenmiş. Bir ilin birden fazla şehri olabileceği varsayımını kabullenmış. Belki birgün bizdede illerin birden fazla şehiri olur. Bir şerin birden fazla belediyesi bir ülkenin birden fazla ili olabileceği gibi. Sistemi oturttuğunda sadece güzel grafikler sağlamıyor otamatik tarama ve sınıflandırma işlemlerine yarıyor. Belki zamanla bununla uğrasip (tweak ederim)--GraphicDesigner 21:34, 4 Temmuz 2006 (UTC)

teş: iller-ilçeler-köyler veya beldeler. (bu doğru bir sorun yok) Ben şehirleri il e bağlıyorum. şehir birden fazla ilçeden oluşuyorsa megapole diyorum ve ilçeleri altına alıyorm. Bana yardım et. Bu söylediğim yanlış ise doğrusunu alt-üst olarak söyle. Eyer yönetim birimi il ise vali. ilçe ise kaymakam köy ise muhtar. çehir ise belediye başkanı megapole ise büyükşehir belediye başkanı burdaki sorunlarıda çözersen. teşşekkür. --GraphicDesigner 22:12, 4 Temmuz 2006 (UTC)

Şu örneklere bakarsan il: Adana (il) ilçe: Ceyhan, Adana belde: Kurtkulağı,Ceyhan Bunlar nasil? heps' genel yerleşim merkezi bilgi kutusu kullanıyor. Bu bir şehir: Adana ikitane ilçesi var. --GraphicDesigner 22:19, 4 Temmuz 2006 (UTC)

Tamam. teş. --GraphicDesigner 22:52, 4 Temmuz 2006 (UTC)

Merhaba, bilgisayarı karıştırırken buldum, belki kullanılabilir.

Ben de hangi köprü olduğunu bilemediğim için sana danışmıştım. Demek Taşköprü'ymüş :))--Cansız 21:43, 7 Temmuz 2006 (UTC)


South Park ve Maraş Katliamı[kaynağı değiştir]

Siz bir South Park tartışmasında sormuştunuz.Bu nerden bulunur,izlenir diye.Bu gece 00:30'da CNBC-E'de var.Ve Maraş katliamı maddesine yardım için teşekkürler.--Simon Bolivar 19:41, 9 Temmuz 2006 (UTC)

Teröristler kategorisi[kaynağı değiştir]

Selam Erdemsenol, tüm tartışmaların bir yerde toplanması ve düzenli olması için sam sayfasındaki tartışmayı Kategori tartışma:Teröristler sayfasına taşıdım, haber vereyim dedim. Kolay gelsin.. Tembelejderha 09:32, 11 Temmuz 2006 (UTC)

Bu resim telifli duruyor; PD sablonunu nasil koydunuz? Resim:Opamuk img01.gif. Bu arada Calisma var yazsisi 1 haftadan fazla duramaz; bilginize. Citrat 22:26, 11 Temmuz 2006 (UTC)
  • Lütfen kapanmış SAM sayfalarını bozmayın. Oylama sayıları ile ilgili genel anlaşmazlığınız var ise daha genel bir platformda dile getirin. Çünkü aday gösterilmiş 2-3 maddeye özel oy düzenlemesi mümkün değil. SAM sayfalarını lütfen olduğu gibi bırakın.
  • Başkasını başlattığı SAM maddesine siz başlatmışsınız gibi bilgi eklemeyin. Başlatan kişiye saygı göstermeniz gerekir. Siz onun ne amaçla başattığını bilemezsiniz.
  • Bu iki noktayı düzelteceğiniz umuyorum. --Özgür 07:43, 15 Temmuz 2006 (UTC)
1. Vikikural: Heryerde değişiklik yapabilirsiniz.

2.Ben başlatmış gibi bir izlenim yarattığım kanısında değilim, kaldıki bu cümlenin Vikipedi ruhu ile bağdaştığını hiç zannetmiyorum vede başlatan kişinin amacı başka olabilir ben işin etik kısmıyla ilgiliyim şuan. 3 kişi ile madde yada şablon silinmez.--Erdemsenol 07:52, 15 Temmuz 2006 (UTC)

Bu saatte? Çilingir sofrası? :)) --Cansız 09:29, 15 Temmuz 2006 (UTC)

Kapanan SAM'lere yorum, yazi eklemeyin. Citrat 17:18, 15 Temmuz 2006 (UTC)

Kapanan SAMlara yorum ve yazı eklenemez, bunu hangi kurala dayanarak söylüyorsunuz, anlatınki herkes öğrensin.--Erdemsenol 19:41, 15 Temmuz 2006 (UTC)

Selam Erdemsenol, evet, "maalesef" çok uzun. 1-2 ufak yardımım, katkım olsun istedim. Metal Militia 21:28, 15 Temmuz 2006 (UTC)

  • Unutulmuş, sık vandalizm aldıkları için çok sık kilitleniyor sonra unutulabiliyor, görürseniz mutlaka herhangi bir yöneticiye bildirin. Bildirdiğiniz için çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar. - Noumenon mesajkatkılar 22:16, 15 Temmuz 2006 (UTC)

uygunsuz ifade[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Cansız'ın sayfasında benim hakkımda kullandığınız ifadeyi ("bu adamların bir amacı da bu tür konularda hassas insanları çileden çıkartmak ve Vikiyanlışa itmek, sakinol") uygunsuz bulduğumu belirtirim. Böyle yazarak başka bir kullanıcıya benim onu kötü niyetle ikaz etmiş olduğumu belirtmiş oluyorsunuz. Eğer Cansız'a belirttiğim görüşe katılmıyorsanız aksine görüşlerinizi dile getirebilirsiniz. Ama benim niyetim hakkında bu tür tahmin yürütmek ve de beni başka bir kullanıcıya kötülemek, burada izlediğimiz prensiplere ters düşmektedir.

  • "Diğerlerinin iyi niyetli olduğunu düşünün",
  • "kişisel saldırılar ve hatalı genellemelerden uzak durun"

Lütfen gerginlik yaratmayın.--İnfoCan 22:45, 15 Temmuz 2006 (UTC)

İnfoCan o mesajı senin yazının altına ekleyerek yanlış anlamaya yol açtım sanırım, mesajın seninle ilgisi yok, başka bi konuyla ılgili o yazı. Kusura bakma--Erdemsenol 22:53, 15 Temmuz 2006 (UTC)
O konuya ben de bulaştım, mesajın şimdi benimle de ilgisi oldu :-) . İki kişiye özür borçlusunuz! --İnfoCan 02:28, 16 Temmuz 2006 (UTC)

Teşekkür ederim hoşbulduk.Henüz çok yeniyim ama hızla öğrenmeye çalışıyorum. Btolga 22:55, 15 Temmuz 2006 (UTC)btolga

Maddeyi feri getirdim. Reklam sebebi ile silinmesi talep edildiğinden SAM e taşısıdım. Muazzam dikkatiniz için teşekkürler. --Özgür 18:03, 16 Temmuz 2006 (UTC)

24 saat Engellendiniz[kaynağı değiştir]

VP:EP #10 nedeni ile engellendiniz. Yukarida uslup, telif ve troll porblemlerine ek olarak bu kullanici sayfasinin geri almanizdan oturu 24 saat Vikipedi'den uzaklastirildiniz. Bir sonraki sureler kademeli artacaktir. Bilginize, Citrat 20:56, 16 Temmuz 2006 (UTC)

Merhaba Erdemsenol, Asala maddesinde oldurulen kisilerin isimlerine baglanti vermissin. Merakimdan soruyorum; kimlerin ayri madde olmasi gerektigi konusunda nasil karar verecegiz. Bu basliklar altina "ek" olarak ne bir bilgi gireceksin o sayfada yazilmamis? Aydinlatirsan sevinirim, Citrat 03:45, 19 Temmuz 2006 (UTC)

Sevgili Erdemsenol, kullanıcı sayfama e-posta babil tuğlası ekledim. Metal Militia 22:05, 19 Temmuz 2006 (UTC)