Kullanıcı mesaj:Cihanşinas/Arşiv

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Cihanşinas/Arşiv!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --Vikipedist 10:10, 23 Kasım 2008 (UTC)

  • Zaten izliyoruz , şu durumda bir sakınca yok, teşekkürler. Levent Abi ileti 12:00, 13 Aralık 2008 (UTC)

Resim zaten silinmişti , bundan sonra başka bir siteden resim yüklemeden önce deneyimli bir kullanıcıya (örneğin bir hizmetliye ya da medya inceleme timi katılımcılarından birine) danışsan daha iyi olur. Senin de geçmiş bayramın kutlu olsun, bundan sonra Vikipediye olumlu katkılarda bulunman dileğiyle. --Yabancımsj 15:47, 13 Aralık 2008 (UTC)

Kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği değiştirmekte özgür olmakla birlikte, size gönderilen mesajları silmeniz Vikipedi'de hoş karşılanmayan bir tutumdur. Takdir edersiniz ki, diğer kullanıcılarla olan yazışmalarınızı, hem sizin hem de diğer kullanıcıların kolaylıkla takip edebilmesi açısından mesaj sayfanızdaki içeriğin silinmemesi gerekir. Aslında yaptığınız, tam olarak bir silme de olmayıp, sayfayı boşaltmaktan ibarettir. Zira, silme işlemini sadece hizmetliler gerçekleştirebilir. İsterseniz, mesaj sayfanızı burada anlatıldığı şekilde arşivleyebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına da bir göz atabilirsiniz.

Levent Abi ileti 16:22, 13 Aralık 2008 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --Levent Abi ileti 19:27, 21 Aralık 2008 (UTC)


Eksik lisans bilgisi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 08:09, 25 Aralık 2008 (UTC)


Lütfen resimlerden uyarı şablonlarını çıkarmayınız! Eksik bilgisi olan ve uyarı etiketi konulmuş resimlere sadece eksik bilgileri ekleyiniz, uyarı şablonlarını çıkarmayınız. Eklediğiniz bilgilerle birlikte hizmetliler resmi inceleyecekler ve eğer doğru şekilde girdiyseniz uyarı şablonunu çıkaracaklardır. --İyivikiler... homonihilis // ileti 11:56, 26 Aralık 2008 (UTC)
Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınız için size yapılan uyarıları önemsememeniz, vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. Muratsahinmesaj 08:46, 28 Aralık 2008 (UTC)


Muratsahinmesaj 08:56, 28 Aralık 2008 (UTC)

Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- Levent Abi ileti 09:23, 28 Aralık 2008 (UTC)


Şablonu kaldırmayınız[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Dikkat: Lütfen, maddelere eklenen şablonları, işlevini yerine getirmeden kaldırmayınız. Bu harekette ısrarcı olunması vandalizm olarak değerlendirilebilir. Farklı görüşteyseniz bunu maddenin tartışma sayfasına yazınız. İyi çalışmalar. --Eldarion 08:58, 30 Aralık 2008 (UTC)


  • Merhaba , yeni yılın sana sağlık ve barış dolu bir dünyada yaşama şansı getirmesi dileğiyle.. Levent Abi ileti 00:13, 1 Ocak 2009 (UTC)

Eksik kaynak ve lisans bilgisi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 19:28, 1 Ocak 2009 (UTC)

Test yapmayın[kaynağı değiştir]

[[{{{bağlantı}}}|   ]]
[[Dosya:{{{resim}}}|{{{en}}}|{{{boy}}}]]
Vikipedi'de deneme yaptığınız veya katkıda bulunmak istediğiniz için teşekkürler. Denemeniz işe yaradı, ancak şu anda geri alındı, silindi ya da silinmek üzere işaretlendi. Başka bir deneme yapmak istiyorsanız lütfen deneme tahtasını kullanın. Vikipedi'ye gerçekten katkıda bulunmak istiyorsanız, nasıl katkıda bulunabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler.
  • Thank you for experimenting with Wikipedia. Your test worked, but it has been either reverted or removed. Please use the sandbox for any other tests you may want to do. Take a look at the welcome page to learn more about contributing to our encyclopedia.
--Manco Capac 15:28, 6 Ocak 2009 (UTC)


Kullanıcı sayfasında adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Telif hakkı saklı resimler Vikipedi'de adil kullanım şartları çerçevesinde kullanılabilir. Bu kurallar, söz konusu malzemenin kısıtlı olarak ve sadece ilgili ansiklopedi maddesinde kullanılmasına izin verir. Bu türden malzemenin kullanıcı sayfalarında yer alması ise kurallara aykırıdır. Bu sebeple sizden, Dosya:Bugs Bunny.jpg ve Dosya:Fenerbahce belirtke.gif resimlerini, [[Kullanıcı: ]] ve Kullanıcı: / Katkılar sayfalarından kaldırmanızı rica etmek durumundayım. İyivikiler... ho? ni! 08:36, 8 Mart 2009 (UTC)

Teşekkürler. Kullanıcı sayfanıza yeniden baktım da, Dosya:TRT Çocuk logo.png ve Dosya:Mynet logo.jpg de sorun yaratıyor. Bu resimleri de kaldırmanız gerekli. Bunların dışında, diğer resimlerde sorun yok. İyivikiler... ho? ni! 12:12, 8 Mart 2009 (UTC)
Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi, ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız:Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -  Levent İleti Katkılar   18:20, 12 Mart 2009 (UTC)


  • Silinen sayfalarınızın nedne ansiklopedik olmadığını anlamak için bu sayfaya bakabilirsiniz. Başlıkları birbirine yönlendirdiğiniz, maddeler farklı yerlerden kopyala-yapıştır yöntemiyle bilgi eklediğiniz, uyaruları dikkate almadığınız için ikinci kz, 48 saat için engellendiniz. Umarım döndüğünüzde daha yararlı ve yapıcı katkılarda bulunursunuz.  Levent İleti Katkılar   18:30, 12 Mart 2009 (UTC)
Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Ancak zengin içerikli madde eklemek adına da telif ihlalinde bulunmamaya çalışmalı ve eklediğiniz içeriğin ansiklopedik ve kayda değer olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bu hassas konuyla ilgili olarak Telif hakları sayfasını da inceleyebilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar. -  Levent İleti Katkılar   12:18, 8 Nisan 2009 (UTC)

Diğer kullanıcıların sayfalarına müdahale etmeyiniz.[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Uyarı ve bilgilendirme
Vikipedi'de, mevcut bir vandalizmi geri almak dışında, diğer kullanıcıların kullanıcı sayfalarına müdahalede bulunmak, hoş karşılanmayan bir tutumdur. Lütfen bu yönde bir değişiklik yapmayınız. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler. - M. M. ileti 15:35, 11 Nisan 2009 (UTC)