Kullanıcı mesaj:Charismaniac/Arşiv1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız; taslak kriterlerini sağlamadıkları için silineceklerdir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için en az üç-beş cümleden oluşan ve maddenin ele aldığı konuyu nitelikli bir biçimde tanımlayan bir bilgi girişi yapmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.
ki bl 17:49, 24 Ekim 2009 (UTC)

Hatalı adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Yüklediğiniz Dosya:Henry Kissinger Diplomasi.jpg dosyasının Henry Kissinger maddesinde kullanılması VP:AK'ye aykırıdır. Lütfen Yardım:Resim yükleme, VP:AK ve VP:AKGY sayfalarını inceleyiniz. İyivikiler... [ho? ni!] 11:50, 27 Kasım 2009 (UTC)

Hoş geldiniz Charismaniac![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanısıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. -  Levent İleti Katkılar   00:32, 28 Kasım 2009 (UTC)

İçeriği kaynaksız grafikler[kaynağı değiştir]

İyivikiler... [ho? ni!] 20:56, 2 Aralık 2009 (UTC)

Sorununuz burada değil de Commons'ta değil mi? Sorun yaşadığınız resimlerin linkini gönderirseniz inceleyip size yardımcı olmaya çalışabilirim. İyivikiler... [ho? ni!] 12:47, 16 Aralık 2009 (UTC)

Gördüğüm kadarıyla Dosya:TOBB ETÜ Kütüphanesi.jpg dosyasında herhangi bir sorun yok. Sanırım ilgili kullanıcı bu şablonu yanlışlıkla ekledi. İsterseniz bir de resmi işaretleyen kullanıcıya (commons:User:EugeneZelenko Commons'ta hizmetliymiş zaten) sorun neden böyle bir şey yaptığını. İyivikiler... [ho? ni!] 14:46, 18 Aralık 2009 (UTC)

Sevgiler Charismaniac,

Oluşturduğunuz madde bu sayfadaki kriterlere uymamasından dolayı silinmiştir, okulun kendi sitesini kaynak gostermek yeterli değildir, sevgilerimle... --e.c. 16:13, 16 Aralık 2009 (UTC)

Son değişiklikler devriyeliğinde gösterdiğiniz çabalardan dolayı teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   18:35, 7 Ocak 2010 (UTC)
Belki küçük olduğum için ödül vermek bana yakışmaz ama Kilis 7 Aralık Üniversitesi maddesinde yaptığınız kapsamlı değişiklikler için Kilis'de yaşayan biri olarak teşekkür ederim. PALAmesaj09:39,18 Ağustos 2010
  • SDD teşekkür yıldızının yanında bir de anımsatmada bulunmak istiyorum: Silinmesi gerekli maddeleri, gerekçelerine uygun işaretlememiz lazım. Örneğin çok uzun bir metin gördüğümüzde bunun rastgele bir yerini seçip google ile aramakla telif ihlali saptanabilir. Ya da kişinin ansiklopedik olup olmadığı saptanarak m-6 ya ad deneme yapmışsa mesela "qwewer dişkğo zxcvbnasdfgt 897bkjgh" gibi anlamsız harf dizini yazmışsa deneme olarak (g2) ya da başlıkta "johnny williamsongiller" yazıp, içerikte de "biz bugün su içtik" demişse g1 gibi işaretlemekte yarar var ki, silen/silecek olan arkadaşların işi kolaylaşsın. En iyisi siz bu konuda daha deneyimli arkadaşların çalışmalarını biraz inceleyin, fikir sahibi olursunuz. İyi çalışmalar, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   20:58, 7 Ocak 2010 (UTC)

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi‎[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 12:26, 11 Mart 2010 (UTC)


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 21:33, 29 Nisan 2010 (UTC)


Merube 89msj 00:45, 27 Haziran 2011 (UTC)

İstanbul Şehir Üniversitesi[kaynağı değiştir]

Merhaba,

İstanbul Şehir Üniversitesinin logosu değişmiştir. Revize edilmesini rica ederim. Saygılar, http://sehir.edu.tr/SiteAssets/MedyaKit/JPG_Formatinda_SEHIR_logo_2.jpg


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Charismaniac,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Mailru.png adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 05:44, 6 Eylül 2011 (UTC)

Reality 23:11, 24 Eylül 2011 (UTC)

Kusura bakmayın biraz acele davranmışım. Kolay gelsin.--Reality 23:21, 24 Eylül 2011 (UTC)

Madde'deki problem[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Geçenlerde oluşturduğum bir madde kontrol edilmiş olmasına rağmen kullanıcı girişi yapmadan maddeye ulaştığımda hâlen kontrol edilmemiş versiyonu görünüyor. Bir bakabilirseniz sevinirim.

Ortak eğitim

--Charismaniac 16:50, 28 Ocak 2012 (UTC)

Şimdi baktım, kontrol etmekte geç kqalmışım. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 08:42, 29 Ocak 2012 (UTC)

Mutlutopuz 11:30, 2 Şubat 2012 (UTC)

Telif ihlali yapmayınız[kaynağı değiştir]

Merhaba. Daha önce de uyarılmışsınız. Lütfen telif hakkı saklı kaynaklardan Vikipediye içerik kopyalamayınız. Telif Vikipedide çok önem verilen bir konudur, lütfen hassasiyet gösteriniz. Teşekkürler. --yabancım 20:48, 8 Şubat 2012 (UTC)

İyi sabahlar Charismaniac. Gördüğüm kadarıyla editörlük yetkilerin bulunmamakta. Eğer istersen Vikipedi:Editörlük başvurusu sayfasından başvurabilirsin. Kolay gelsin :) --Reality 04:57, 9 Şubat 2012 (UTC)

Aslında bu kadar çabuk kapatmamam gerekiyordu oylamayı ancak bir anda çok fazla sayıda kullanıcı destek oyu verince editörlüğünü onayladım. Kolay gelsin.--Reality 16:38, 9 Şubat 2012 (UTC)

selam charismaniac, meselelerin hedefine yönelik hızlı yorumlar, kimi zaman istemeden farklı izlenimlere yol açabiliyor. kusura bakmayın.. :) --ki bl 12:12, 10 Şubat 2012 (UTC)

  • Sekiz tane destek oyuyla bir yere mi gidiyorsunuz? :) Utku Tanrıveremesaj 12:26, 10 Şubat 2012 (UTC)

Merhabalar. Editörlük yetkisi aldığınızı fark ettim. Tebrik eder, çalışmalarınızda başarı ve kolaylık dilerim. Nazif İLBEK 21:25, 10 Şubat 2012 (UTC)

Kibele kardeşim bence Viki'de olması gereken üslupla, sana küfür edenlerin üslubunu birbiri ile kıyaslayıp; bu dediğimde ne var ki gibi bir sonuca varmamız çok doğru değil. Elbette burada insanların şahsına küfürler yağdıran klavye delikanlıları var, bu durum herkesçe malum. İkimiz de iyi biliyoruz ki orada "böyle kullanıcılar" ile kastedilen sizin canınızı sıkan, ve topluluktan size şefkat gösterilmesini istemenize yol açan kullanıcılardır. Bu ifadeyi tek başına oradaki metinin içinden çekip çıkardığınızda belki hiçbir anlam ifade etmiyormuş gibi gözükebilir ancak kullanım itibariyle kullanıcıları kategorize eden bir ifade olduğundan antipatik duruyor. Bunu kendimden bağımsız olarak söylüyorum ki kullanıcıların hataları olabilir ama Vikipedi çokça hata yapan kullanıcıların tek bir hatasız katkıda bulunabilme olasılıklarına muhtaçtır. Yine bu durum kurallarla da ortaya konmuştur.

Diğer yandan oylamadaki olumsuz görüşlerinizi ortaya koymanızda hiçbir problem yoktur. Zaten baştan beri vurgulamak istediğim şey birilerinin başvurum hakkında bildirdiği olumsuz görüşler değil, bunu yaparken ortaya koydukları üsluplarıdır. Yanlış anlaşılmaması için bir kez daha vurguluyorum benim buradaki tepkim sizin belirttiğiniz noktalara değildir. Kaldı ki belki de editör olmanın gerektirdiği vasıflara sahip değilimdir.

Diğer yandan Reality'nin oylamayı erken kapatması ve/veya Viki'de bu gibi konularla ilgili izlenecek politikaya ilişkin mutabakat olmamasının suçlusu da muhatabı da şahsım değildir. Dolayısıyla bu konuların da benim editörlük başvurum altında sanki bu sonuca şahsım sebebiyet vermişcesine tartışılması hiç hoş olmamıştır.

Yine de bütün bu hususlardan ötürü ortaya çıkan sonuca dair en küçük bir art niyetiniz olmadığı, tüm çabalarınızın Türkçe Vikipedi'yi daha ileriye götürmekten ibaret olduğuna bütün kalbimle inanıyorum. Burada ortaya koyduğum çekinceler, bilhassa yeni kullanıcılar üzerinde ters etkiler doğurabileceğinden ve hem sizin hem de hizmetlilik kurumunun topluluk içerisindeki itibarına zarar vereceğine inandığımdan vurgulamak istediğim hususlardır. --Charismaniac 12:31, 12 Şubat 2012 (UTC)

selam charismaniac, kıyaslama amacıyla değil, alınmaya kalkarsak burada hiçbirimiz kalmayız demek içindi. genel üsluba bakmak gerek. oylamada sizinle ilgili tek bir olumsuz laf edilmedi. telif hakları konusunda açıklar olduğu söylendi. tam da bu yüzden sizi muhatap almadım, ki ona da alındınız. :) haklı olabilirsiniz. sizden ricam, telif meselesine göstereceğiniz hassasiyetle birlikte katkılarınızı sürdürmeniz. kısa zaman sonra editör olarak görmek dileğiyle. teşekkürler, kolay gelsin. --ki bl 12:44, 12 Şubat 2012 (UTC)