Kullanıcı mesaj:Arahana

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Arahana![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Levent Abi ileti 13:49, 29 Nisan 2008 (UTC)

Lütfen başka yerlerden Vikipedi'ye içerik kopyalamayınız[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - - noumenon א mesaj 02:04, 15 Haziran 2010 (UTC)

Çalışma var[kaynağı değiştir]

Merhaba, yazdığınız maddelerde madde bitmediği için üzerine çalışma şablonu nu eklerseniz daha düzenli olur. Aksi taktirde M1 gereği yanlışlıkla silinebilir. Kumul 21:01, 15 Haziran 2010 (UTC)


Ebu Maşer El-Belhi maddesi telif ihlali gibi gözüküyor.[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - M. Yalçın Yalhı ileti 09:47, 17 Haziran 2010 (UTC)



"Ebu Maşer El-Belhi" adındaki maddeden bulunması gereken HS şablonunu kaldırıp, birebir alıntı yapmış olduğunuz siteyi kaynak olarak belirtmişsiniz. Kaynak olarak gösterseniz dahi, birebir kopyala-yapıştır yöntemiyle oluşturulan maddeler ciddi telif ihlali nedeniyle silinir. Maddelerinizi yazarken, kaynak göstermeli ancak tamamen kendi cümlelerinizle yazmalısınız. Kopyala-yapıştır yöntemi kabul edilemez. Ayrıca gereği yerine getirilmeden şablonları lütfen kaldırmayınız. Size konuyla ilgili ayrıntılı bilgi alabileceğiniz iki şablon yolluyorum. Şablonları ve içlerinde verilen bağlantıları okumanızı rica ediyorum. Aklınıza takılan sorular olduğunda lütfen çekinmeden sorunuz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Her vikipedist aynı şekilde davranacaktır emin olun. Saygılarımla

Uyarı
Uyarı
Dikkat: Lütfen, maddelere ya da dosyalara eklenen şablonları, gereklerini yerine getirmeden kaldırmayınız. Bu harekette ısrarcı olunması vandalizm olarak değerlendirilebilir. Farklı görüşteyseniz bunu maddenin tartışma sayfasına yazınız. İyi çalışmalar. --Merube 89msj 03:14, 18 Haziran 2010 (UTC)


Uyarı
Uyarı
Ayrıntılı telif açıklaması.

Merhaba,

Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemenizi takdir ve teşekkürle karşılıyoruz; çünkü sayısız kişiye karşılıksız bilgi sunan bu ansiklopedi, gönüllülük kavramıyla ayakta durabilmektedir. Ve en önemli konulardan Beş temel taşımızdan üçüncüsü; telif hakları konusudur. Vikipedi; ana sloganı olan Özgür ansiklopedi kavramına yakışır bir şekilde yaşamak istediği için, telif konusuna özen göstermektedir. Herhangi bir kurum, kuruluş ya da kişinin, telif ihlali nedeniyle yasal yaptırım uygulama hakkının olmaması için, özgür içerik kullanmaya çalışıyoruz.

Eğer herhangi bir sitede; Creative Commons lisansıyla özgürce alıntı yapılabileceğine dair açık ve net bir ifade yoksa, kopyalama yapamamaktayız. Site sayfalarında bu konuda herhangi bir açıklama ya da uyarı yoksa, bu durum da onun yasalar tarafından otomatik olarak korunduğunun göstergesi olabilir. Özellikle de, "Copyright, , Her hakkı saklıdır, TM" vb. yazı ve uyarı işaretleri varsa, zaten bu durumda kesinlikle o site sahibinin Vikipedi'ye izni olmadan alıntı, kopyalama yapamıyoruz. Unutmayın; alıntılarınıza kaynak göstermeniz tek başına yeterli değildir. Fakat alternatifler var elbet:

  • Alıntı yaptığınız site size aitse ya da site yetkililerinden izin aldıysanız; ilgili web sayfasının yüklü olduğu sunucuya bağlı yetkili bir e-posta adresinden, permissions-tr@wikimedia.org adresine; kendi web sayfalarından yapılacak her türlü içerik alıntısının Vikipedi'de kullanılmasına Creative Commons lisansı çerçevesinde izin verildiğini belirten bir e-posta yazılması bir çözümdür. Ya da;
  • Gerek cümleleri değiştirerek, gerekse kendimizden birşeyler katıp, yeni cümleler oluşturarak o sayfayı yazabiliriz. Hem böylece emeğimiz geçerek gerçek bir katkıda bulunur, hem de telif hakları ihlali yapmamış oluruz.
  • Telif yasalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayınız.

İyi bir yazar olamayabiliriz, hatalardan da korkmamalıyız, çünkü hergün yüzlerce hatayı düzelten birçok vikipedist var.

Bu anlamda silinen (ya da geri alınan) maddeyi/içeriği yeniden kendiniz yazarak Vikipedi'ye katkıda bulunacağınıza inanıyoruz. Herhangi bir durumda yardım istemekten çekinmeyin. Bildiğimiz her konuda elimizden gelen her şeyi yaparız. Tekrar hoş geldiniz, iyi çalışmalar.
Merube 89msj 03:14, 18 Haziran 2010 (UTC)
Lütfen Vikipedi sayfalarını boş içeriklerle değiştirmeyin. Vikipedi'de boş sayfalar yeni kullanıcılar için yanıltıcı olabileceğinden zararlıdır.

Şayet çift madde durumundaysa, lütfen uygun olan sayfaya yönlendirme yapınız. Eğer sayfa vandalizme uğramışsa, lütfen uygun haline geri döndürünüz. Eğer sayfanın içeriğinin uygun olmadığını düşünüyorsanız, uygun bir içerikle değiştiriniz.

Eğer sayfa için umut olmadığını düşünüyorsanız, işleyiş için silme politikasına göz atabilirsiniz. Vikipedi'ye katkı sağladığınız için teşekkürler.
Merube 89msj 03:15, 18 Haziran 2010 (UTC)

İyivikiler... [ho? ni!] 05:12, 23 Haziran 2010 (UTC)

VikiProje Tenis davetiyesi
İyi günler...
Tenis alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Tenis Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

Âkhilleus mesaj 06:21, 30 Haziran 2010 (UTC)

Diğer Diller Bağlantısı[kaynağı değiştir]

  • Selam sana bir sorum olacak. Şifremi girdiğimde diğer diller bağlantısının altında başka dil göremiyorum. Daha önceden görüyordum ancak bugün itibariyle yok oldu, ayarları biraz kucaladım ama birşey bulamadım. Sebebi ne olabilir yardımcı olabilir misin.--Arahana 23:35, 30 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Arahana, sanırım sizde yeni sürüm madurusunuz :) sol taraftaki IW lerden behsediyorsanız tam onların olduğu yerde bir ok olacak ona basarsanız diğer diller gözükecektir. Kolay gelsin. Kumul 23:38, 30 Haziran 2010 (UTC)
  • Ancak sözünü ettiğin ok eğer hemen sol taraflarında aynı hizadaki oksa eğer çalışmıyor. Yalnız şimdi şunu keşfettim ki, Safari'de

herşey normal, Opera'da promlem var. Her neyse Kumul teşekkür ederim.--Arahana 23:47, 30 Haziran 2010 (UTC)

  • Tekrar merhaba Arahana, evet sol taraftaki Diğer diller butonuna bastığınızda tüm dillerin listelenmesi lazım. Eğer olmuyorsa büyük ihtimalle web tarayıcınızdan kaynaklanıyordur. Reklam yapmış gibi olmayım fakat Firefox kullanmanızda yarar var :) Kolay gelsin tekrar. Kumul 23:53, 30 Haziran 2010 (UTC)

İçeriksiz maddeler[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Vikipedi hızlı silme politikası kapsamında, içeriksiz veyahut içeriği konusunu yeterince betimleyemeyecek kadar kısa olan maddeler hızlı bir şekilde silinebiliyorlar. Bu kurala, içeriğinde sadece resim, kategori, şablon vs. olan maddeler de giriyor. Bu bağlamda: 1968 Wimbledon Tenis Turnuvası - Tek Erkekler maddeniz hızlı silinebilir şekilde. Fakat hızlı silmeden önce bilgilendirmek istedim; belki maddeye 3-4 cümle kadar tanımlayıcı içerik ekleyebilirsiniz? Eğer bunu yaparsanız madde silinmekten kurtulur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 17:01, 1 Temmuz 2010 (UTC)

Diğer Diller Bağlantısı[kaynağı değiştir]

Selam sana bir sorum olacak. Şifremi girdiğimde diğer diller bağlantısının altında başka dil göremiyorum. Daha önceden görüyordum ancak bugün itibariyle yok oldu, ayarları biraz kucaladım ama birşey bulamadım. Sebebi ne olabilir yardımcı olabilir misin.--Arahana 23:25, 30 Haziran 2010 (UTC)

Merhabalar, sağolsun kumul gerekli açıklamayı yapmış gördüğüm kadarıyla. Bu arada mesajınızı arşiv sayfama atmışsınız, arşiv sayfalarına değil de direkt kullanıcı mesaj sayfasına yazabilirseniz mesajlarınızı çok sevinirim. Hem böylelikle mesajınız daha rahat fark edilir, hem de arşiv sayfasında değişiklik yapılmamış olur. Saygılarımla, iyi vikiler--Merube 89msj 20:37, 1 Temmuz 2010 (UTC)

Merhaba Arahana, maddelerde Ayrıca Bak yerine İç bağıntılar yazsanız daha düzenli olur diye düşünüyorum. Kolay gelsin Kumul 15:46, 4 Temmuz 2010 (UTC)

Wimbledon Tenis Turnuvası[kaynağı değiştir]

Selamlar. Seri halde "Wimbledon Tenis Turnuvası" maddeleri açtığınızı farkettim, öncelikle elinize sağlık. Ancak bunlar taslak kriterlerini tam olarak karşılamamakta. Bunlara en azından 3-5 tanımlayıcı cümle eklerseniz çok sevinirim, bakınız Vikipedi:Taslak. 1993 Wimbledon Tenis Turnuvası maddesini numune olması -unutulmaması için bir nevi- bekletmeli sil şablonuyla işaretledim. Sadace bu değil, diğer tüm maddelere de bekletmeli sil şablonu eklenmesi gerekir aslında. Lütfen tüm bu maddelere 3-5 cümle ekleyiniz. Saygılarımla, iyi vikiler--Merube 89msj 22:23, 5 Temmuz 2010 (UTC)

  • Maddeler taslak madde kapsaminda değerlendirilebilir. Neden silme isteğinde bulunduğunuzu anlamadım. Maddeler İngilizce içerikleriyle hemen hemen aynı ve turnuvalardaki maçların sonuçlarından oluşuyor. İngilizcelerinde sadece taslak etiketi var ve silinmeden duruyorlar yoksa Türkçe madde sayımızın azlığının nedeni sizin gibi önünen gelen maddeye sil isteği etiketi ekleyenlerden mi kaynaklanıyor.Bu imzasız yazı Arahana (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Her vikinin kendine has kuralları vardır. İngilizce vikide tek cümlelik maddeler dahi taslak olarak değerlendirilirken, biz de bunlar taslak olarak sınıflandırılmamaktadır. Yani İngilizce vikideki muadillerinin taslak olarak kabul görmesi türkçe vikiyi bağlamamaktadır. Yani taslak kriterleri oldukça nettir, ve bu maddeler öyle değerlendirilemez. Ayrıntılı bilgi için lütfen daha önce de linkini verdiğim Vikipedi:Taslak sayfasına bakınız. Seri halde açmış olmasaydınız bu maddelere sadace eksik şablonu eklemekle yetinilebilirdi. Ki aynı konuda daha önce de noumenon tarafından uyarılmışsınız. Lütfen iyi niyet olduğunu varsayın. İki kişi sizi bir konuda uyarmış, ancak siz bu konuyu çok başka mecralara çekiyorsunuz, lütfen olayları kişiselleştirmeyiniz. Ayrıca ansiklopediler için önemli olan sayıdan ziyade kalitedir. Tek cümlelik boş maddelerle çok yüksek sayılara ulaşılması, sadace şişme sayılar anlamına gelip ansiklopediye gerçek anlamda bir katkı sağlamazlar. Ayrıca aslında bu seri maddeler hs olarak da silinebilirlerdi, ancak sadace bekletmeli sil şablonuyla yetinmiştim. Ki emin olun her hizmetli bu tür maddeleri silmeden önce mümkün mertebe geliştirmeye çalışır. Ancak sizin çok çok seri bir şekilde bu maddelerden açmanız bunu çok zorluyor. Siz ilk başlangıçta bu 3-5 cümleciklik tanımı yaparsanız, hem böyle bir sorunla bir daha karşılaşılmaz hem de bu maddeleri kriterlere uydurmaya çalışacak -taslak kriterlerine yani- kişilerin vakti bu konuya harcanmamış olacaktır. Lütfen olayları ve iyi niyetli bilgilendirme mesajlarını başka boyutlara çekmeyiniz. Hepimiz burada gönüllü bir şekilde katkı sağlamayı amaçlayan kişileriz. En kısa zamanda maddelere 3-5 cümlelik tanım ekleyerek, maddeleri taslak seviyesine çıkarmanızı dilerim. Bundan sonra da açacağınız maddelerde bu kritere dikkat etmenizi rica ederim. Saygılarımla--Merube 89msj 16:39, 8 Temmuz 2010 (UTC)

Bekletmeli sil şablonuyla etiketlediğim 1993 turnuvasına eklemeler yaparak taslak kriterlerini sağlar hala getirdim [1]. Bu bilgilerin hepsi ing. vikideki sayfada vardı halbuki. Dahası da vardı aslında. Siz ing. vikideki sayfaların aynısı olduğunu söylediğiniz için belirtmek istedim. Diğer turnuva sayfalarına da benzer eklemeleri yapabilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar--Merube 89msj 22:14, 12 Temmuz 2010 (UTC)

Machiavelli' msj 03:01, 16 Ağustos 2010 (UTC)

Tenis Projesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Tenis Oylama
İyi günler...
Tenis Projesi'nde ayın işbirliğini oylarınızla belirlemek için TIKLAYIN .-- Âkhilleus ileti 12:21, 23 Ağustos 2010 (UTC)

Superyetkinileti 21:40, 30 Ağustos 2010 (UTC)

Tenis İşbirliği[kaynağı değiştir]

VikiProje Tenis Ayın işbirliği
İyi günler...
VikiProje Tenis bünyesinde Eylül ayının iş birliği Şablon:TennisEventInfo'nun türkçeleştirilmesi seçilmiştir.

Katılım için TIKLAYIN -- Akhilleus ileti 13:47, 2 Eylül 2010 (UTC)

Silme nedeni ortada taslak kriterlerini karşılamadığı için silinmiştir. Hiçbir silme işlemi burda keyfi yapılmaz. Eğer silme işleminin hatalı olduğunu düşünüyosanız beni şikayet edebilirsiniz. Ayrıca üslubunuzu hiç beğenmedim. Hadi yap göster yağmacılığı gibi sözlerle kendi seviyenizi aşağıya çekiyorsunuz. --Fagusmsj 10:03, 20 Eylül 2010 (UTC)

Komik olmayın sizden neden özür dileyecekmişim, ben bir yanlışlık yapmadığımı düşünüyorum. Silme işlemi kurallara uygun. Eğer haklı bulunursanız elbette maddeler geri getirebilir. Buyurun Vikipedi:Şikâyet/Hizmetli --Fagusmsj 08:32, 21 Eylül 2010 (UTC)

VikiProje Siyaset'e Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

~--~AtakanCanileti 08:41, 18 Haziran 2012 (UTC)

Sizi özledik Arahana![kaynağı değiştir]

Arahana, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


Tenis turnuvaları sayfalarında yapabileceğiniz katkılarda birlikte çalışmak umuduyla. Selam ve Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:33, 29 Ağustos 2014 (UTC)