Kullanıcı mesaj:Ahmet Turhan/2017 (Eylül-Ekim)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Vikiproje:Bizans İmparatorluğu

Merhaba, Bizans İmparatorluğu ile ilgili bir Vikiproje açmak istiyorum. Buradan ilk taslağı görebilirsin. Bunu Vikipedi kullanıcılarının görüşüne nerede sunuyoruz? Yardımcı olursan sevinirim.--Yzkoc (mesaj) 20:06, 2 Eylül 2017 (UTC)

Bence köy çeşmesinde ve Vikiproje tartışma sayfasında duyur, ilgililer oradan göreceklerdir @Yzkoc. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:07, 2 Eylül 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset Eylül 2017 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Eylül 2017'nin işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 300, (b) kısmı için 20 madde, (c) kısmı için 10 maddedir.
MediaWiki message delivery (mesaj) 11:35, 6 Eylül 2017 (UTC)

Günün maddeleri

Merhaba. Günün maddeleri sayfasında yapılan önerileri zamanla eritmeyi amaçlıyorum, bu önerilerin önemli bir kısmı da size ait. Bunun için çok teşekkürler öncelikle. Yalnız maddelerin bazıları net biçimde anasayfaya çıkacak içeriğe sahip değil. Geliştirmeyi düşünürseniz oluşturulan şablonların boşa gitmemesi için bunları şuraya alacağım; zira o sayfada çok sayıda madde için teker teker pinglemenin verimli olacağını düşünmüyorum. Elinize sağlık çalışmalarınız için, iyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22:42, 6 Eylül 2017 (UTC)

Tabiki, karşılıklı olarak maddeleri bu şekilde geliştirebiliriz. Taslak kriterleri Vikipedi:Taslak madde maddesinden kontrol edilebilir fakat somut olarak bir karşılığa tekabül etmiyor aslında. Örneğin en az 5.000 bayt + 2 kaynak tarzında bir yol mu izlesek bilemedim? @Seksen iki yüz kırk beş. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:00, 7 Eylül 2017 (UTC)

Proje ödülü

Selamlar. Katıldığınız Vikiproje Sovyetler Birliği Ödüllü İş Birliği Projesi'nde ödül dağıtımı için, ödülün gideceği adı soyadı ve açık adresini bana e-posta yoluyla yollayabilir misiniz? --Ahmet Turhan (mesaj) 15:46, 15 Eylül 2017 (UTC)

Tabiki de yollarımda, ben ilk üçe giremedim. Ne ödülü bu? --TmѰ e12 15:50, 15 Eylül 2017 (UTC)
Projeye katkı sağlayan tüm katılımcılara projeye özgü sürpriz hatıra ödülü verilecek. --Ahmet Turhan (mesaj) 16:19, 15 Eylül 2017 (UTC)

İşbirliği

Selam, fark ettimde VP:SSCB'de her yerde "iş birliği" yerine "işbirliği" yazıyor lakin "işbirliği" kullanımı yanlış. (Vikisözlük, TDK) Düzeltirseniz sevinirim. İyi Vikiler! --TmѰ e12 17:33, 18 Eylül 2017 (UTC)

Bot eşliğinde hepsini düzeltebiliriz diye düşünüyorum @TmY e12. Bot konusunda @Rapsar bize yardımcı olabilir. --Ahmet Turhan (mesaj) 12:25, 20 Eylül 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset Ekim 2017 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Ekim 2017'nin işbirliği, aşağıdaki 4 şablonun "kırmızı bağlantılı" maddelerinin açılmasıdır.
Şablon:Çift meclisli ulusal yasama organları, Şablon:Tek meclisli ulusal yasama organları, Şablon:Ulusal alt meclisler, Şablon:Ulusal üst meclisler

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedef: Eksik 350 maddeden 100 adedinin açılması.

Siyaset alanına odaklanan işbirliği projelerinin bu dönemkine siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli.

Herkese verimli çalışmalar dilerim.

Dikkat

Merhaba. Şöyle bir içerik eklemesi yapmışsınız kısa süre önce. Bir yerden mi çeviriniz yoksa kaynakları tarayıp mı bu bilgiye ulaştınız bilemiyorum ama bu şekilde doğru olmayan çeviriler, hele bir de kaynak varsa (bu durumda var gibi gözüküyorsa) büyük sıkıntı yaratıyor. Lütfen biraz daha dikkatli olalım. İyi günler.--RapsarEfendim? 00:51, 5 Ekim 2017 (UTC)

Selamlar Rapsar, öncelikle yarınız için çok teşekkür ederim, doğru bilgi ancak bu tür sağlam gözlemlerle pekiştiğinde oluşturulabilir, bunun için ayrıca teşekkür ederim. enwiki'den şu cümleyi çevirmiştim;
Calls for Kurdish independence had been going on for years, with an unofficial 2005 referendum resulting in 98% voting in favor of independence. 1

Burada doğru olmayan bir bilgiden ziyade 'resmi-gayri-resmi' ayrımının vurgusu var. Düzeltilen ifade "Daha önce 2005 yılında da benzer bir bağımsızlık referandumu yapılmış" ifadesi %98.88 oyla "Evet" sonucu çıkmıştı." Yani bir referandumun yapıldığı idi. Siz kimin yaptığını eklemişsiniz, zaten 2005 yılında bu tür bir otonomi olmadığından resmi bir referandumun yapılması da olanaksızdı, onu da belirtelim. --Ahmet Turhan (mesaj) 06:10, 5 Ekim 2017 (UTC)

Doğru olmayan "bilgi" değil "çeviri" dedim önceki mesajimda. Burada çok bariz bir şekilde "unofficial" kelimesini çevirmeyip "benzer bir bağımsızlık referandumu" ifadesi "uydurulunca" bu cümle bambaşka bir yere gidiyor. Anlam kaybı, eksik anlam falan demiyorum bakın, bu ikisi tamamen bambaşka bir şey. Kaldı ki 2005 başında kurulan bir yapı, kuruluş tarihi ve bu anketin yapılış tarihi karşılaştırıldığında "2005 yılında bu tür bir otonomi olmadığından resmi bir referandumun yapılması da olanaksızdı" ifadesi de doğru olmuyor. Lütfen biraz dikkatli olalım kısacası. İyi günler.--RapsarEfendim? 06:51, 5 Ekim 2017 (UTC)

Muscovy Company

Selamlar. Bu madde ilgi alanınız dahilinde diye düşünüyorum, açmanız mümkün müdür?--RapsarEfendim? 22:46, 7 Ekim 2017 (UTC)

Tabi, zaman bulduğumda ilgilenirim. Bir çalışma mı vardı? Seçkin madde gibi? Yardımcı olmayı isterim @Rapsar. --Ahmet Turhan (mesaj) 07:19, 8 Ekim 2017 (UTC)
Teşekkürler. Aynen, Britanya İmparatorluğu üzerinden çalışıyorum da bitecek gibi değil. İngilizcesinde eksik çok, ekle ekle bitmiyor.--RapsarEfendim? 07:40, 8 Ekim 2017 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Muscovy Company @Rapsar. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:37, 21 Ekim 2017 (UTC)

++

Selam, gereksiz alınganlıktı. Üzgün olduğumu bildirmek istiyorum. Burada kötü yoruma sürüm gizleme istedim. Sizden de aynı iyi niyeti gösterip alakasız olduğum yerden eki kaldırmanızı rica ediyorum. İyi vikiler..--Kingbjelica (mesaj) 16:51, 25 Ekim 2017 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Ahmet Turhan (mesaj) 04:56, 26 Ekim 2017 (UTC)

Vikiproje Sinema Ayın İş birliği daveti

Vikiproje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Ahmet Turhan/2017 (Eylül-Ekim)!
Vikiproje Sinema bünyesinde Ekim ve Kasım 2017 iş birliği projesi, 90. Akademi Ödülleri'nde Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü başvuruları maddesindeki kırmızı bağlantılı film maddelerinin açılması olarak seçilmiştir.

Proje sonunda, kırmızı bağlantılı 78 film maddesinin Türkçe Vikipedi'ye kazandırılması hedeflenmektedir.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*VikiProje Sinema mesajlarını almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 18:05, 26 Ekim 2017 (UTC)