Kullanıcı:Cretanforever~trwiki/Arşiv2011

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Filibe Garı[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba,
Resimdeki tarih uyumluydu. Bir de herhalde o zamanlarda iki farklı tren gari yoktur Filibe'de. Maddeye görsel bir katkı olabilir diye belirtmiştim. Aslında Kemaleddin'in Ankara ve İstanbul'da yapmış olduğu binaların fotoğrafları da bulunmalı/çekilmeli. Fotoğraf istekleri bölümümüz olsa, bir de o istekleri yerine getiriveren, fotoğraftan anlayan ve donanımlı birkaç vikipedistimiz olsa, her madde çok gelişirdi. İyivikiler... homonihilis // ileti 22:37, 13 Ocak 2009 (UTC)

Madde ismi değişikliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Homonihilis! Birşey soracağım. Madde ismi değişiklikleri için bizim wiki'de İngilizce wiki'deki en:Wikipedia:Requested moves ortamına benzer bir oluşum oluşturuldu mu? Nif Dağı (Kemalpaşa Dağı) maddesini kısaca Nif Dağı başlığı altına almak istiyorum, bütün diğer yönlendirmeler geçerli kalmakla tabii, gerekçelerini maddenin tartışma sayfasında belirttim, ama görüş almadan kendi başıma yapmak istediğim bir değişiklik değil. Selam. cretanforever 04:51, 19 Ocak 2009 (UTC)

Tamam, teşekkür ederim. Ben değişikliği yapıyorum o zaman. cretanforever 12:34, 19 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba,
Bahsettiğiniz İngilizce sayfa bildiğim kadarıyla bizde mevcut değil. Ancak kullanıcılar, vikipedi uygulamalarına ters düşmeyecek makul değişiklikleri kendileri yapabilirler. Geçmişinde birçok tartışma bulunan, verilecek isim için farklı öneriler olan maddelerin isimlerinin doğrudan değiştirilmesi uygun değildir. Ancak Nif Dağı özelinde böyle bir durum söz konusu değil. Madde adıyla ilgili düşüncenizi tartışma sayfasında belirmişsiniz. 15 gündür itiraz gelmediği gibi bir kullanıcı da desteklemiş. Değiştirilmesinde herhangi bir sorun görmüyorum. İsim değişikliğini yaparken sebep kısmına "Bkz. tartışma sayfası" gibi bir not düşmeniz faydalı olacaktır. İyivikiler... homonihilis // ileti 06:54, 19 Ocak 2009 (UTC)

Dosya:Nifdağı3.JPG[değiştir | kaynağı değiştir]

Mehaba,
Dosyada kaynak ve lisans bilgisi eksik olduğu için gerekli etiketleri ekleyip yükleyen kullanıcıya haber verdim. Bu haliyle Commons'a aktarılamaz çünkü lisans durumu belirsiz. Resim içeriğinin gerçekten Nif Dağı olup olmadığını ise bilemeyiz tabii ki. Belki bu hususu da kullanıcıya sormak gerekebilir. Resimdeki tarih bilgisinin kaldırılması iyi olur, genel olarak bu tür resimler Commons'a yüklendiği zaman, bunu fark eden ve o yazıları silecek yazılımlara sahip olan kullanıcılar gerekeni yapıp yeni versiyonunu yüklüyorlar. Ama lisans ve kaynak bilgisi açıkça belirlendikten sonra, sadece resim üzerinde tarihin yer alması Commons'a yüklenmesine tek başına engel olmayacaktır. İyivikiler... ho? ni! 15:41, 5 Nisan 2009 (UTC)

Lisans sorunu[değiştir | kaynağı değiştir]

Giritli Ali Aziz Efendi'nin Efendisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Levent selam! Giritli Ali Aziz Efendi maddesinin ismini Giritli Ali Aziz'e değiştirdiğini gördüm. Ekseri kaynakta "Efendi" soyut ünvanı ile birlikte geçiyor. Buna İngilizce ve Lehçe wikipedialar da dahil. Neden o öyle oldu? cretanforever 08:53, 10 Aralık 2009 (UTC)

  • Merhaba Cretanforever; bildiğin gibi isim takıları VP:TBA gereği tr-Viki'de kullanılmıyor. Diğer diller bu konuda farklı hassasiyet ve politikalarda olabilirler ama biz efendi, bey, ağa, şehit.. vb. takılar kullanmıyoruz. yine de arayanlar o şekilde de bulabilir, yönlendirme var.  Levent İleti Katkılar   09:00, 10 Aralık 2009 (UTC)
  • NOT: Bu arada yakın zamanda bir İzmir buluşması düşünüyoruz; artık bu kez katılırsın umuyorum?  Levent İleti Katkılar   09:06, 10 Aralık 2009 (UTC)
Merhaba Levent. Mesajın için teşekkür ederim. Ben de yıllardır vikipedi'ye katkıda bulunan bir kulllanıcı olarak, bazı durumlarda isim takılarının isimle özdeşleştiğinde ısrarlı olacağım. Halet Efendi (Mehmet Sait Halet Efendi) başlığını "Halet" veya "Mehmet Sait Halet" mi yazacağız veya "Paşa" ünvanlarını çıkaracak mıyız? İtirazın yoksa, birkaç yeni kaynak eklemeden önce madde başlığını Giritli Ali Aziz Efendi'ye geri çevirmeyi öneriyorum. İzmir buluşmasına da zevkle katılırım. cretanforever 09:06, 10 Aralık 2009 (UTC)
  • Haklı olduğun yön olabilir ya da tam tersi, bunu tartışmak, geçmişteki tartışmalara gerş dönmek demek -ki zaman kaybı-, mevcut olanlar için başkalarının da görüşünü almak gerek. Ama hiç olmazsa yeni açılanlar için bu uygulamayı yapabiliriz. Eğer değiştirirsen emeğine saygı gereği geri almayacağım, ama bunun bir politika ihlali olduğunu da bilmeni isterim.  Levent İleti Katkılar   09:10, 10 Aralık 2009 (UTC)
Mehmet Sait Halet Efendi ile birlikte konuyu uygun bir zamanda ele almakta yarar olabilir. Giritli Ali Aziz Efendi için birkaç kaynak daha eklerken -şimdilik- Giritli Ali Aziz Efendi şeklindeki başlığa dönüş yapacağım. Saygılar ve görüşmek üzere. cretanforever 10:01, 10 Aralık 2009 (UTC)

İzmir buluşması ve Behiç Erkin[değiştir | kaynağı değiştir]

Levent merhaba! İzmir buluşmasından bahsetmiştin, belirlenmiş bir tarih var mı? Bir de, bulmaya çalıştığım bir ayrıntı var. Behiç Erkin'in İstanbul'da hangi semtte doğduğunu bulabileceğin veya bulabileceğim bir kaynak var mı? Halen İngilizce wikipedia'da (en:Behiç. Erkin) Konstantinopolis doğumlu olduğu yazıyor çünkü. 1929 öncesi fi tarihi olarak düşünüldüğü için mi bilmiyorum ama benzer bir durumda örneğin Fevzi Çakmak, Beykoz, İstanbul'da doğmuş oluyor. Dolayısıyla semtin ismini eklemek şehrin ismine katkıda bulunuyor. Önce İstanbullulara sormak lazım belki :), ben değilim, ama önemli bir nokta olduğunu düşünüyorum ve o maddeye İngilizce'de hayli katkım oldu. Bilgiyi bulabilsem eklemeyi yapacağım.cretanforever 09:08, 17 Aralık 2009 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Buluşma henüz kesinleşmedi. Zaten olunca duyururuz. Diğer konuyla da akşama ilgileneceğim. İyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   13:03, 17 Aralık 2009 (UTC)
Sağlık olsun. Ben de epeyi tarama yaptım ama bu bilgiyi internette bulamadım. Bir şekilde ortaya çıkar herhalde. Zaten Behiç Erkin'in matbaa parasını bile mirasında öngördüğü anılarını Türk Tarih Kurumu yayınlamamış, buradaki madde bari biraz düzgün, korunaklı ve kişinin mirasına saygılı olsun titizliğim. :) Giritli Ali Aziz Efendi konusunda da isim değişikliği yapmadan önce istişari kısa bir mesaj atsaydın, daha centilmence olurdu. Mutabık isek başlığı önceki haline getirebilirsin, yoksa ben gerekli değişikliği yaparım. :) Aynı şey daha önce bir kere ölümü münasebetiyle Nail Çakırhan'ın maddesini yazarken başıma geldi, çalışma sürdürüldüğü belli olan bir maddeye bir kullanıcı bütün yazılmışları silerek güm diye Can Dündar'ın bir makalesinin neredeyse bütününü yerleştirdi. Wikipedik bile değildi başka bir deyişle, devam edecek mi bekledim, etmedi de. Baştan yazdım. Hata biraz da bende; "Maddede çalışma var" şablonunu unutmamalıyım. Bu mesajım da dert ve kederlerimin bir listesi haline geldi zaten, burada kesiyorum. (şaka yapıyorum:) cretanforever 14:11, 20 Aralık 2009 (UTC)
  • Selam, kısa yazacağım, çünkü sdd oldukça hareketli. Hani oylamalarda "şartlı destek" var ya, işte mutabıklığımız da o şekilde. O konuda yazdığım son esajdaki düşüncem geçerlidir. Dİğer yazdıklarına şu an yanıt veremiyorum ama, "dert yumakları" sorun değil, içinden geldiği gibi yazmaktan çekinme.  Levent İleti Katkılar   14:16, 20 Aralık 2009 (UTC)

Aleksandros Hacopulos isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

--Superyetkinileti 23:16, 15 Kasım 2010 (UTC)

İzmir Özel Fatih Koleji[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. İzmir Özel Fatih Koleji maddesinde hem KD hem de taslak kriterlerini karşılamayacak kadar kısa. Maddeye bekletmeli sil şablonu koyuyorum. Düzeltip kaldırabilirsin, bilgin olsun istedim.--вяí¢αи76ileti 12:34, 5 Nisan 2011 (UTC)

Slow city[değiştir | kaynağı değiştir]

sanırım yine bir yanlış anlaşılma var cittaslow kelimesini kesinlikle tartışmıyorum.başlıkğın değişmesini istemiyorum. sayfadaki ve diğer viki sayfalarındaki "yavaş şehir" kelimelerini tartışıyorum. yazımın içeriğinde de "sakin şehiri", "yavaş şehirle" kıyasladım, cittaslowla değil. bu açıdan tekrar değerlendirirseniz sevinirim. son verdiğim örnek seferihisar resmi cittaslow sitesinden kendilerine sakin şehir diyorlar, yavaş şehir değil."Sakin Şehir Seferihisar’da ilk kez düzenlenen Cittaslow Festivali Saime Cantürk konseriyle tamamlandı."cittaslowseferihisar.org--Ollios 10:41, 30 Haziran 2011 (UTC)

Reality 13:21, 6 Temmuz 2011 (UTC)

Reality 13:22, 6 Temmuz 2011 (UTC)