FlashForward bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

FlashForward, ABC tarafından yayınlanan bir Amerikan bilim-kurgu televizyon dizisidir. Kanadalı bilim-kurgu yazarı olan Robert J. Sawyer'ın aynı isimli romanından esinlenilerek televizyona aktarılmıştır. 24 Eylül 2009 tarihinde yayınlanmaya başlamıştır.[1]

FlashForward tüm dünyayın 2 dakika 17 saniye süren kararma sonucunda insanların 6 ay sonraki yaşadıklarını deneyimleme şanslarını merkezlemektedir. Hikâye bir grup insanın gördüklerini anlamaya çalışmalarını ve nasıl öngürülerini deneyimlediklerini anlatmaktadır.

DVD Bilgileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Bölüm sayısı Başlangıç Sezon finali DVD satış tarihleri
DVD Parçası 1. Bölge 2. Bölge 4. Bölge
1 22[2] 24 Eylül 2009 27 Mayıs 2010[3] 1. sezon: 1. parça 23 Şubat 2010[4] Belli değil Belli değil
1. sezon: 2. parça Belli değil Belli değil Belli değil
Tüm sezon Belli değil 27 Eylül 2010[5] Belli değil

1. Sezon: 2009–2010[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra no. Bölüm no. Bölüm adı Yönetmen Senarist(ler) İzleyici sayısı (milyon) Orijinal yayın tarihi
1 1 ""No More Good Days"" David S. Goyer David S. Goyer (oyun)
Brannon Braga (hikâye)
12.47[6] 24 Eylül 2009
Dizi sıradan bir günle başlarken Los Angeles'taki herkesin 2 dakika 17 saniye süren bayılması sonucu sıradışı bir hal alır. Daha sonra bu kararmanın dünya çapında gerçekleştiği ve herkesin 6 ay sonra, 29 Nisan 2010'da ne olacağı ile ilgili öngörüler gördüğü anlaşılır. Los Angeles'taki FBI Ajanı Mark Benford ve ekibi öngürülerin ne olduğu hakkında araştırmaya başlar ve ne olduğunu ve neden Demetri öngörüsünün olmadığını incelerler. Bu sırada, Mark'ın eşi ve kızı rahatsız edici öngörüleriyle karşı karşıyadırlar. Bölüm biterken, FBI Ajanı Janis Hawk Detroit'ten CCTV görüntüsünde stadyumda herkes bilinçsizken siyahlı bir adamın yürüdüğünü farkeder. 
2 2 ""White To Play"" David S. Goyer David S. Goyer
Marc Guggenheim (oyun)
10.75[7] 1 Ekim 2009
FBI kararma konusu hakkında soruşturmaya başlar. Kurdukları web sitesi onları Utah'a götürür ve sonuç olarak kararma sırasında en az iki kişinin uyanık olduğunu kavrarlar. Mark Benford Olivia'nın öngörüsünün gerçekleşeceğine çok emindir, bunun oğlunun tedavisi sırasında tanıştığı LLoyd Simco ile olacağı şüphesizdir. Olivia Mark'a onun dışında kimseyi sevmeyeceğini söylemektedir, ama Mark'ın davranıları bunu kendini doğrulayan bir kehanete dönüştürebilir. Demetri Noh kendi kaderi hakkında daha fazla bilgi sahibi olur. Mark kızı Charlie'nin kararma sırasında gördükleri hakkında korkutucu bir bilgi öğrenir. 
3 3 ""137 Sekunden"" Michael Rymer David S. Goyer
Marc Guggenheim (oyun)
9.05[8] 8 Ekim 2009
Mark ve Janis kararmalar hakkında bilgisi olduğunu öne süren tutuklu bir Nazi ile konuşmak için Almanya'a gider, ve kimden geldiği belli olmayan bir ipucu Demetri'yi geleceği hakkındaki derin korkuları konusunda inandırır. Bu sırada, Aaron Mark'tan kızının mezarının açılması ve DNA testi yapılarak kimliğinin belirlemesinin onayı için ricada bulunur. 
4 4 ""Black Swan"" Michael Rymer Lisa Zwerling & Scott Gimple 9.07[9] 15 Ekim 2009
Olivia Bryce'ın hastanın öngörüsü ile ilgili teşhis ve tedavisini kabul etme konusunda mücadele verir. Bu sırada, Demetri Mark'ı öngörülerinde gördüklerinin gerçekleşmesini beklemekle suçlar, Mark, Demetri'nin kararma sırasında gördüklerinin onu sardığını ve korkularını ortaya çıkardığını düşünmektedir. Nicole, Mark ve Olivia'nın kızının bakıcılığı işine geri döner ve şok edici geleceğini -bir cinayet- açıklar. 
5 5 ""Gimme Some Truth"" Bobby Roth Dawn Prestwich
Nicole Yorkin (oyun) Barbara Nance (hikâye)
9.87[10] 22 Ekim 2009
Senato Kurulu Mark'ın öngürüsünü ele alır ve tüm araştırmayı da sorgular. Aynı zamanda Olivia Mark'ın öngörüsü hakkında gizemli bir mesaj alır. 
6 6 ""Scary Monsters and Super Creeps"" Bobby Roth Seth Hoffman
Quinton Peeples
9.00[11] 29 Ekim 2009
Mark, Demetri ve Wedeck Janis'e saldıranlar ile kendilerine saldıranlar arasındaki bağlantıyı araştırır. Bu sırada Cadılar Bayramı yaklaşırken, Olivia Mark'ı öngörüsüyle yüzleştirir. Demetri ve Gough Mark'ın öngörüsündeki bir ipucunun peşine düşer. Lloyd'un oğlu Dylan hastaneden kaybolur ve Simon'ı beklenmedik bir tanışmaya mecbur tutar. 
7 7 ""The Gift"" Nick Gomez Lisa Zwerling
Ian Goldberg
8.57[12] 5 Kasım 2009
Mark, Demetri, Gough ve MI6 ajanı Fiona Banks "Mavi El" kulubünü ve son zamanlardai ilişkisini araştırmaktadır. Bu sırada Aaron kızını tanıyan eski bir asker tarafından ziyaret edilir. Demetri öngörüsü olmamasından dolayı Zoey ile kötü olan durumunu düzeltir. Nicole hastanediki gönüllü görevini yaparken Bryce'ın öngörüsündeki gizemi çözmesine yardım eder. Finalde Aaron, Mike(Tracy'nin ordudan arkadaşı)'a iş verir ve eve geldiğini Tracy'i sapasağlam bi şekilde kendisini odada beklerken bulur. Gough öngürüsünde iki çocuğun annesini kazayla öldürerek öksüz bırakacağını öğrenmiş ve FBI binasından atlayarak intihar eder. Demetri'ye kendini öngürüsünde canlı görmesine rağmen ölerek geleceğini ve hayatını değiştirebileceği mesajını verir. 
8 8 ""Playing Cards with Coyote"" Nick Gomez Marc Guggenheim
Barbara Nance
8.28[13] 12 Kasım 2009
Mark, Olivia ile romantik anlar yaşarken öngörüsündeki dövmeli tetikçilerle ilgili bir ipucu yakalar. Simon ve Lloyd poker oyunu sonrası tartışırlar. Aaron kızı Tracy'nin ölümcül kazası hakkınd bilgi sahibi olur, ve Janis işe döner, ancak merkez ile geleceği hakkında tartışır. 
9 9 ""Believe"" Michael Nankin Nicole Yorkin
Dawn Prestwich
7.98[14] 19 Kasım 2009
Bryce öngörüsünde gördüğü kadını aramaya başlamıştır. Aaron Tracy'nin tuhaf davranışları hakkında endişelidir. Mark öngörüsünde içtiğini yazan mesajın Olivia'ya nasıl ulaştırıldığının peşine düşer. Demetri'nin ajan arkadaşları onun kaçınılmaz kaderini ifşa eden gizemli arayanı araştırmaya başlar. 
10 10 ""A561984"" Michael Nankin David S. Goyer
Scott M. Gimple
7.07[15] 3 Aralık 2009
Wedeck'in itirazlarına rağmen Mark ve Demetri, Demetri'nin kaderiyle ilgili bilgi sahibi olan kadını aramak için Hong Kong'a giderler. Lloyd, Simon'un daha iyi kararlarına rağmen kendisinin ve Simon'un küresel kararmadaki paylarını anlamaya çalışır. Zoey öngörüsünün gerçek anlamını keşfetmeye başlar. 
11 11 ""Revelation Zero (Part 1)"[16]" John Polson Seth Hoffman
Marc Guggenheim
18 Mart 2010[16]
Mark görevinden alındıktan sonra terapiste gitmektedir. Demetri'nin Lloyd'u aramak için yeni bir partneri olmuştur. Nicole korkutucu öngörüsü için yardım ararken, Janis Simon'a refakat etmekte ve bu süreçte birkaç sırrı öğrenir. 
12 12 ""Revelation Zero (Part 2)"[16]" Constantine Makris
John Polson
Belli değil 18 Mart 2010[16]
Janis, Simon ile beraber Toronto'ya gider ve onun bazı aile sırlarını öğrenir. 
13 13 ""Blowback"[17]" Constantine Makris Lisa Zwerling
Barbara Nance
25 Mart 2010[17]
Aaron Jericho birliklerinin neden kızının peşinde olduğunu araştırır. Sonra kızı kaçırılır ve Aaron'da kızının arkadaşından şüphelenir. Mark öngöründe yer alan Lloyd'la telefon konuşması hakkında Lloyd'u sorgulamaya devam eder ve Lloyd'un D. Gibbons'u tanıdığını öğrenir. Zoey'de Demetri'nin kaderini değiştirmek için elinden ne geliyorsa yapmaya çalışır. Timbaland konuk oyuncu olarak bölümde yer alıyor. 
14 14 ""Better Angels"[18]" Belli değil 1 Nisan 2010[18]
Demetri, Janis, Simon ve Vogel gizemli kuleyi araştırmak için Somali'ye gider ve orada 1991 yılında köyündeki tüm insanların bayıldığını gören tehlikeli bir adamla karşılaşırlar. Gizemli D. Gibbons'ın 1991'de orada olduğuna dair kanıtlar bulurlar. Janis öngörüsünde gördüğü bebeğe sahip olmak için sadece birkaç günü kaldığını açıklar ve Demetri'de ona şaşırtıcı bir teklifte bulunur. Bryce, Nicole'e kanser olduğunu söyler. Olivia, kızı Charlie'nin öngörüsünde ne gördüğünü öğrenmeye çalışır. Vogel öngörüsünde ne gördüğünü Simon'a kapalı bir şekilde açıklar. Mark ile Olivia, Denver'a taşınma konusunda fikir ayrılığı yaşar. 
15 15 ""Queen Sacrifice"" Bobby Roth Byron Balasco & Timothy J. Lea 5.42[19] 8 Nisan 2010
Mark evden ailesini korumak için taşınır. Bu arada, Vogel ve Mark FBI içinde sızıntı bulmaya çalışır. Keiko, Bryce bulmak için araştırmaya devam eder ve tamirci olarak işe bir yerde işe başlar. 
16 16 ""Let No Man Put Asunder"" Bobby Roth Seth Hoffman & Quinton Peeples 4.98[20] 15 Nisan 2010
Demetri düğün tarihini muhtemel ölüm gününden önceye çeker. Aynı zamanda, Olivia ve Lloyd'un arkadaşlıkları ilerler. 

ABD reytingleri[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Sezon: 2009–10[değiştir | kaynağı değiştir]

# Bölüm Reyting Hisse Rating/Hisse
(18-49)
İzleyici
(milyon)
Kademe
(Gece)
1 No More Good Days 7.7 13 4.0/12 12.47 3
2 "White to Play" 6.7 11 3.7/11 10.75 TBA
3 "137 Sekunden" 5.9 9 3.0/9 9.05 7
4 "Black Swan" 5.7 9 3.1/9 9.07 6
5 "Gimme Some Truth" 6.2 10 3.0/9 9.88 TBA
6 "Scary Monsters and Super Creeps" 5.7 9 2.7/8 8.97 TBA
7 "The Gift" 5.5 9 2.6/7 8.57 TBA
8 "Playing Cards With Coyote" 5.3 8 2.6/7 8.28 9
9 "Believe" 5.1 8 2.4/7 7.98 9
10 "A561984" 4.5 7 2.1/6 7.07 10
10.5 "What Did You See? (Special)" 2.8 5[21] 1.6/4 4.33 TBA
11/12 "Revelation Zero" 4.2 7 1.9/6 6.55 TBA
13 "Blowback" 4.0 7 1.8/6 6.17 10
14 "Better Angels" 3.3 6 1.5/5 5.04 10
15 "Queen Sacrifice" 3.5 6 1.6/5 5.42 8
16 "Let No Man Put Asunder" 3.4 6 1.4/5 4.99 9[22]
17 "The Garden of Forking Paths" 3.7 6 1.6/5 5.56 8[23]
18 "Goodbye Yellow Brick Road"
19 "Course Correction"
20 "The Negotiation"
21 "Countdown"
22 "Future Shock"

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "ABC.com - FlashForward - Home". Abc.go.com. http://abc.go.com/primetime/flashforward/. Erişim tarihi: 2009-09-25. 
  2. ^ Adalian, Josef (10 Şubat 2010). "'FlashForward' yeni liderler buluyor". The Wrap. http://www.thewrap.com/ind-column/flashforward-finds-new-leaders-14102. 
  3. ^ "ABC FlashForward un dönüş tarihini erteledi". The Hollywood Reporter. 2009-01-08. http://www.spoilertv.com/2010/01/abc-pushes-flashforward-return-date.html. Erişim tarihi: 2010. 
  4. ^ "FlashForward: Sezon 1 Parça 1 (2009)". Amazon.com. http://www.amazon.com/FlashForward-Season-Pt-1-Joseph-Fiennes/dp/B0031ZWZR2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=dvd&qid=1265719115&sr=8-1. Erişim tarihi: 9 Şubat 2010. 
  5. ^ "FlashForward Sezon 1 (DVD)". Amazon.co.uk. http://www.amazon.co.uk/FlashForward-Season-DVD-Joseph-Fiennes/dp/B002R59WN2. Erişim tarihi: 9 Şubat 2010. 
  6. ^ "Episode 1 viewers". http://tvbythenumbers.com/2009/09/25/thursday-broadcast-finals-plus-quarter-hour-detail-for-flashforward/28439. 
  7. ^ "Episode 2 viewers". http://tvbythenumbers.com/2009/10/20/week-two-top-25-shows-with-the-biggest-dvr-viewer-increases-hello-dollhouse-fringe-smallville-heroes-gossip-girl-etc/31023. 
  8. ^ "Episode 3 viewers". http://tvbythenumbers.com/2009/10/09/tv-ratings-greys-down-but-leads-the-office-b-wedding-a-draw-community-takes-a-hit/30024. 
  9. ^ "Episode 4 viewers". http://tvbythenumbers.com/2009/10/16/broadcast-finals-bones-the-office-greys-anatomy-the-mentalist-up-private-practice-down-a-tick/30682. 
  10. ^ "Episode 5 viewers". http://tvbythenumbers.com/2009/10/23/tv-ratings-thursday-abc-wins-community-flashforward-leno-down-survivor-greys-up/31278. 
  11. ^ "Episode 6 viewers". http://blog.zap2it.com/frominsidethebox/2009/10/tv-ratings-world-series-puts-fox-on-top-thursday.html. 
  12. ^ "Episode 7 viewers". http://tvbythenumbers.com/2009/11/06/tv-ratings-thursday-abc-edges-cbs-flashforward-keeps-sliding-vampire-diaries-steady/32779. 
  13. ^ "Episode 8 viewers". http://tvbythenumbers.com/2009/11/13/30-rock-the-office-csi-the-mentalist-up-up-the-vampire-diaries-down/33625. 
  14. ^ "Episode 9 viewers". http://tvbythenumbers.com/2009/11/20/thursday-broadcast-finals-greys-anatomy-up-the-vampire-diaries-30-rock-down/34232. 
  15. ^ Gorman, Bill. "Thursday broadcast & cable finals: Flash Forward Down; Other Broadcast shows unchanged". TVByTheNumbers. http://tvbythenumbers.com/2009/12/04/thursday-broadcast-other-broadcast-shows-unchanged/35341. Erişim tarihi: 5 Aralık 2009. 
  16. ^ a b c d "FlashForward: Revelation Zero Parts 1 & 2 Press Release". ABC Medianet. http://www.abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=030510_04. Erişim tarihi: 6 Mart 2010. 
  17. ^ a b "FlashForward 1.13 - Blowback". ABC Media Net. http://www.abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=030810_09. Erişim tarihi: 9 Mart 2010. 
  18. ^ a b "ABC program takvimi". http://abcmedianet.com/primeschedule/ABCGRIDS_March15_April4.pdf. Erişim tarihi: 12 Mart 2010. 
  19. ^ http://tvbythenumbers.com/2010/04/09/thursday-broadcast-finals-survivor-bones-vampire-diaries-adjusted-up-csi-down/47837
  20. ^ http://tvbythenumbers.com/2010/04/16/thursday-broadcast-finals-survivor-bones-adjusted-up-csi-adjusted-down/48841
  21. ^ http://yourentertainmentnow.com/2010/03/17/broadcast-tv-ratings-for-tuesday-march-16-2010/
  22. ^ http://tvbythenumbers.com/2010/04/16/tv-ratings-survivor-leads-cbs-win-fringe-gains-flash-forward-csi-fall/48767
  23. ^ http://blog.zap2it.com/frominsidethebox/2010/04/tv-ratings-cbs-is-on-the-case-thursday-nbc-comedies-weak.html