Jack Davenport

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jack Davenport
2017'de White Famous'ta Davenport
DoğumJack Arthur Davenport
1 Mart 1973 (51 yaşında)
Wimbledon, Londra, İngiltere
EğitimDragon School, Oxford
Cheltenham College, Gloucestershire
(bağımsız yatılı okul) British American Drama Academy
MeslekOyuncu
Etkin yıllar1996-günümüz
Evlilik
Michelle Gomez (e. 2000)
Çocuk(lar)1
Ebeveyn(ler)Nigel Davenport (babası)
Maria Aitken (annesi)
Akraba(lar)

Jack Arthur Davenport (d. 1 Mart 1973), İngiliz oyuncudur. En çok televizyon dizileri This Life ve Coupling'deki rolleriyle ve Karayip Korsanları serisindeki James Norrington rolüyle tanınır. Ayrıca The Yetenekli Bay Ripley ve Kingsman: Gizli Servis gibi diğer Hollywood filmlerinde de rol almıştır.

Davenport televizyonda, FlashForward, Smash ve The Morning Show adlı drama dizilerindeki rollerinin yanı sıra 2013 yapımı ITV drama dizisi Breathless'taki başrolüyle de bilinmektedir.

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Nigel Davenport ve Maria Aitken'in[1] oğlu olan Davenport, Londra'nın Wimbledon[2] kentinde doğdu ve hayatının ilk yedi yılında İspanya'nın İbiza kentinde yaşadı. Dayısı yazar ve eski Muhafazakâr milletvekili Jonathan Aitken, anne tarafından büyükannesi sosyeteden Penelope Aitken, anne tarafından büyükbabası siyasetçi William Aitken ve anne tarafından büyük büyükbabalarından biri 1. Baron Rugby John Maffey'dir. Davenport, Jonathan Aitken'in Elizabeth Rees-Williams ile evliliği aracılığıyla, Richard Harris ile evliliğinden olan oğulları Jared Harris ve Jamie Harris ile de akrabadır. Anne ve babası Davenport yedi yaşındayken boşanmış, ailesi Davenport'un boşanma davasına karışmasını istemediği için Davenport Oxford'daki bağımsız Dragon School'a gönderilmiştir. Daha sonra İngiltere'nin batısında, Gloucestershire'daki kaplıca kenti Cheltenham'da yatılı bağımsız bir erkek okulu olan Cheltenham College'a (günümüzde karma eğitim veren) ve ardından Londra'daki British American Drama Academy'ye devam etti.

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapımcı filmografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Subterrain (2001) Yönetici yapımcı
  • Ticks (1999) Yönetici yapımcı

Radyo[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Coupling is back! - Biography - Jack Davenport (Steve)". BBC. 16 Haziran 2004. 12 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2009. 
  2. ^ Who's Who 2014

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]