Belinda Carlisle

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Belinda Carlisle
Genel bilgiler
Doğum adı Belinda Jo Carlisle
Unvanı Belinda, Dottie Danger, Belinda Jo Kurczeski
Doğum 17 Ağustos 1958(1958-08-17)
Hollywood, Los Angeles, Kaliforniya, Birleşik Devletler
Etkin yılları 1978–günümüz
İlişkili hareketler The Go-Go's
The Germs
Black Randy and the Metrosquad
Resmî sitesi belindacarlisle.tv

Belinda Carlisle (d. 17 Ağustos 1958), Grammy ödüllü ABD'li şarkıcı, besteci ve yazar. 1980'li yılların parlayan yıldızlarından olan şarkıcının Dünya çapında tanınmasını sağlayan La luna ve Heaven is a place on earth parçaları hit olmuştur. 17 Ağustos 1958'de Kaliforniya doğumludur. Kendisi Budist inancına sahiptir.[1]

Carlisle The Go-Go's ile (2008)

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Belinda Carlisle diskografisi
  • The Go-Go's diskografisi

Stüdyo albümleri

  • 1986: Belinda (Belinda Carlisle albümü)
  • 1987: Heaven on Earth (Belinda Carlisle albümü)
  • 1989: Runaway Horses
  • 1991: Live Your Life Be Free
  • 1993: Real (Belinda Carlisle albümü)
  • 1996: A Woman and a Man
  • 2007: Voila (albüm)
  • 2016-2017: Wilder Shores (Yeni Albüm)

Toplama albümler

  • 1992: The Best of Belinda, Volume 1 (Her Greatest Hits)
  • 1992: The Best of Belinda, Volume 1
  • 1999: A Place on Earth: The Greatest Hits
  • 2013: Live From Metropolis Studios
  • 2014: The Collection (Belinda Carlisle albümü)
  • 2014: Anthology

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]