Afrikalı yazarlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Afrikalı yazarlar listesi. Ülkelerine göre listelenmiştir, önemli romancı şair, deneme yazarı ve çocuk edebiyatı türünde eser veren yazarları içerir.

Angola[değiştir | kaynağı değiştir]

Benin[değiştir | kaynağı değiştir]

Botsvana[değiştir | kaynağı değiştir]

Burkina Faso[değiştir | kaynağı değiştir]

Burundi[değiştir | kaynağı değiştir]

Cezayir[değiştir | kaynağı değiştir]

Çad[değiştir | kaynağı değiştir]

Cibuti[değiştir | kaynağı değiştir]

Kongo Demokratik Cumhuriyeti (Zaire)[değiştir | kaynağı değiştir]

Ekvator Ginesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Eritre[değiştir | kaynağı değiştir]

Etiyopya[değiştir | kaynağı değiştir]

Fas[değiştir | kaynağı değiştir]

Fildişi Sahili[değiştir | kaynağı değiştir]

Gabon[değiştir | kaynağı değiştir]

Gambiya[değiştir | kaynağı değiştir]

Gana[değiştir | kaynağı değiştir]

Gine[değiştir | kaynağı değiştir]

Gine-Bissau[değiştir | kaynağı değiştir]

Kamerun[değiştir | kaynağı değiştir]

Kenya[değiştir | kaynağı değiştir]

Kongo Cumhuriyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Lesotho[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Caroline Ntseliseng Khaketla (1918-)[99]
  • Moroesi Akhionbare (1945- )
  • Mzamane Nhlapo
  • Mpho Matsepo Nthunya
  • Thomas Mofolo (1876-1948), romancı

Liberya[değiştir | kaynağı değiştir]

Libya[değiştir | kaynağı değiştir]

Madagaskar[değiştir | kaynağı değiştir]

Malavi[değiştir | kaynağı değiştir]

Mali[değiştir | kaynağı değiştir]

Mısır[değiştir | kaynağı değiştir]

Moritanya[değiştir | kaynağı değiştir]

Mauritius[değiştir | kaynağı değiştir]

Mozambik[değiştir | kaynağı değiştir]

Namibya[değiştir | kaynağı değiştir]

Nijer[değiştir | kaynağı değiştir]

Nijerya[değiştir | kaynağı değiştir]

Nijeryalı yazarlar listesi

Ruanda[değiştir | kaynağı değiştir]

São Tomé ve Príncipe[değiştir | kaynağı değiştir]

Senegal[değiştir | kaynağı değiştir]

Senegalli yazarlar listesi

Seyşeller[değiştir | kaynağı değiştir]

Sierra Leone[değiştir | kaynağı değiştir]

Somali[değiştir | kaynağı değiştir]

Güney Afrika[değiştir | kaynağı değiştir]

Güney Afrikalı yazarlar listesi

Sudan[değiştir | kaynağı değiştir]

Sudanlı yazarlar listesi

Esvatini[değiştir | kaynağı değiştir]

Tanzanya[değiştir | kaynağı değiştir]

Togo[değiştir | kaynağı değiştir]

Tunus[değiştir | kaynağı değiştir]

Uganda[değiştir | kaynağı değiştir]

Batı Sahra[değiştir | kaynağı değiştir]

Zambiya[değiştir | kaynağı değiştir]

Zimbabve[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh di dj dk dl dm dn do dp dq dr ds dt du dv dw dx dy dz ea eb ec ed ee ef eg eh ei ej ek el em en eo ep eq er es et eu ev ew ex ey ez fa fb fc fd fe ff fg fh fi fj fk fl fm fn fo fp fq fr fs ft fu fv fw fx fy fz ga gb gc gd ge gf gg gh gi gj gk gl gm gn go gp gq gr gs gt gu gv gw gx gy gz ha hb hc hd he hf hg hh hi hj hk hl hm hn ho hp hq hr hs ht hu hv hw hx hy hz ia ib ic id ie if ig ih ii ij ik il im in io ip Gikandi, 2002
  2. ^ "Dia Kassembe". Aflit.arts.uwa.edu.au. 31 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2014. 
  3. ^ "João Maimona - Plural Editores". 5 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2014. 
  4. ^ Patrick Chabal, The Post-Colonial Literature of Lusophone Africa, 1996, pp. 159-60.
  5. ^ "Luís Kandjimbo (Luís Domingos)", Nação Ovimbundu.org
  6. ^ "Manuel Rui Monteiro" (PDF). Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. [ölü/kırık bağlantı]
  7. ^ Georg M. Gugelberger, Marxism ve African literature, p. 147.
  8. ^ Livro ´´À conquista da dispersão à Kianda é lançado quinta-feira, ANGOP, 3 October 2010
  9. ^ Rogers, Sean. "Sousa Jamba". The Literary Encyclopedia. First published 18 February 2009. Accessed 17 February 2011.
  10. ^ "Sousa Jamba", Nação Ovimbundu.org
  11. ^ "Aires de Almeida Santos", Nação Ovimbundu.org
  12. ^ "Alcides Sakala Simões", Nação Ovimbundu.org
  13. ^ "Alexandre Dáskalos", Nação Ovimbundu.org
  14. ^ "Cikakata Mbalundu (Aníbal Simões)", Nação Ovimbundu.org
  15. ^ "Domingos Florentino", Nação Ovimbundu.org
  16. ^ "Duque Kate Hama", Nação Ovimbundu.org
  17. ^ "Ernesto Lara Filho", Nação Ovimbundu.org
  18. ^ "Frederico Ningi", Nação Ovimbundu.org
  19. ^ "Inácio Rebelo de Andrade", Nação Ovimbundu.org
  20. ^ "Kandjila", Nação Ovimbundu.org
  21. ^ "Manuel de Santos Lima", Nação Ovimbundu.org
  22. ^ "Maria Alexandre Dáskalos", Nação Ovimbundu.org
  23. ^ "Maria João Chipalavela", Nação Ovimbundu.org
  24. ^ "Mota Yekenha", Nação Ovimbundu.org
  25. ^ "Raul David", Nação Ovimbundu.org
  26. ^ "Timóteo Ulika (Cornélio Caley)", Nação Ovimbundu.org
  27. ^ "Alidjanatou Saliou-Arekpa: An yazar from Benin writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 28 Kasım 2004. 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  28. ^ David Cadasse. "Arnold Sènou, " lauréat " Gallimard avec son livre " Ainsi va l'hattéria "". Afrik.com. 9 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  29. ^ "Barbara Akplogan: An yazar from Benin writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 16 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  30. ^ "Dallys-Tom Medali, iTunes books". iTunes. 15 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2013. 
  31. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh di dj dk dl dm dn do dp dq dr Killam ve Rowe, 2000
  32. ^ "Dictionary of African Christian Biography". Dacb.org. 1 Nisan 2007. 18 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  33. ^ "Gisèle Hountondji: an yazar from Benin writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 18 Şubat 1997. 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  34. ^ "Hortense Mayaba: an yazar from Benin writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  35. ^ "Batswapong history revealed". Mmegi.bw. 3 Aralık 2010. 1 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  36. ^ "Adiza Sanoussi: an yazar from Burkina Faso writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 1 Haziran 2004. 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  37. ^ Johanne Melançon, Lucie Hotte, Introduction à la littérature franco-ontarienne, 2010, p.131
  38. ^ Recherche de personalités du Burkina[ölü/kırık bağlantı]
  39. ^ Pacéré Titinga, Dimdolobsom, l'homme, l'hommage, 2008
  40. ^ Alain Joseph Sissao, Roman Africain et Litterature Orale: Rapport du Romancier Burkinabe Etienne Sawadogo avec la Litterature Orage Moaaga 7 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  41. ^ "Gaël Koné: an yazar from Burkina Faso writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 17 Temmuz 2003. 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  42. ^ "AFLIT". Aflit.arts.uwa.edu.au. 6 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  43. ^ Caitucoli, C. 1988. Passé simple et passé composé dans Le miel amer de Jean-Baptiste Somé. Annales de l’Université de Ouagadougou (Série A Sciences Humaines et Sociales). Numéro spécial, 261-275.
  44. ^ Recherche de personalités du Burkina[ölü/kırık bağlantı]
  45. ^ "Marie-Simone Séri: an yazar from the Ivory Coast writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 12 Temmuz 2000. 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  46. ^ "Maxime Somé - Biographie, publications (livres, articles)". Editions-harmattan.fr. 30 Ekim 1959. 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  47. ^ Alain Joseph Sissao, Le roman burki nabè à travers Pierre Claver IIboudo, un écrivain au carrefour de la tradition et de la modernité 20 Mayıs 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., 1998
  48. ^ Félix Koffi Amétépé, Roger Nikiéma: Bon… micro ne saurait mentir!, leFaso.net, 26 October 2010
  49. ^ "Sandra Pierrette Kanzié: an yazar from Burkina Faso writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 2 Aralık 2003. 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  50. ^ "Interview with Simporé Simone Compaore". Aflit.arts.uwa.edu.au. 2 Aralık 2003. 31 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  51. ^ "Interview with Sophie Heidi Kam". Aflit.arts.uwa.edu.au. 3 Şubat 2010. 25 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  52. ^ "Suzy Henique Nikiéma: an yazar from Burkina Faso writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  53. ^ "Zarra Guiro: an yazar from Burkina Faso writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 3 Ekim 2003. 3 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  54. ^ "1ère ÉDITION DES JOURNÉES TCHADIENNES AU SÉNÉGAL: Pour vivifier un héritage culturel". Lematindafrique.com. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  55. ^ Acheikh ibn Oumar, Fiche de lecture de: "Fils de nomade, les mémoires du dromadaire" - Khayar Oumar Defallah 11 Ocak 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., 11 February 2010.
  56. ^ "Mouna-Hodan Ahmed: An author from Djibouti writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 3 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  57. ^ Matt Meyer, Elavie Ndura-Ouédraogo, Seeds of New Hope: Pan-African Peace Studies for the 21. Century, 2009, p. 325.
  58. ^ Silvia Riva, Nouvelle histoire de la littérature du Congo-Kinshasa, Harmattan, 2006, p. 204.
  59. ^ "Lye Yoka (Democratic Republic of the Congo) Time of the yazar Festial 2004". 18 Ekim 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2014. 
  60. ^ Jane Plastow, "Alemseged Tesfai: a oyun yazarı in the service of Eritrean liberation", in Banham et al, African theatre in development, 1999, pp. 54-60.
  61. ^ Charles Cantalupo, Reesom Haile's şairry 28 Eylül 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  62. ^ a b #ref= refKillamveRowe2000
  63. ^ "Chantal Magalie Mbazoo-Kassa". Aflit.arts.uwa.edu.au. 31 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  64. ^ "Justine Mintsa: An yazar from Gabon writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 8 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  65. ^ "Nadège Noëlle Ango Obiang: An yazar from Gabon writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 19 Eylül 2003. 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  66. ^ "Peggy Lucie Auleley: lauréate du concours ACCT". Aflit.arts.uwa.edu.au. 3 Haziran 1999. 6 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  67. ^ "Grey-Johnson, Nana (1951) - Gambian literature ve writings". Gamyazars.com. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. [ölü/kırık bağlantı]
  68. ^ Foroyaa: Exclusive interview with Foroyaa Panorama 3 Ekim 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (Retrieved : 10 May 2012)
  69. ^ The Point Newspaper: (The Point - Cham Joof pictured with the yazar) (Tribute) - (Retrieved: 10 May 2012)
  70. ^ Margaret Busby (ed.), Daughters of Africa: An International Anthology of Words ve Writings by Women of African Descent from the Ancient Egyptian to the Present, London: Jonathan Cape, 1992; Vintage, 1993.
  71. ^ "Abena Busia Discussion of Women Writing Africa". International.ucla.edu. 14 Aralık 2007. 12 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  72. ^ Interview with Ayesha Harruna Attah 11 Ocak 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., 19 February 2009.
  73. ^ Ben Hinson, Ben Hinson
  74. ^ "Wasafiri Advisory Board". Wasafiri.org. 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  75. ^ "Series combines literacy, science | Hamilton Community News". Hamiltonnews.com. 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  76. ^ "African Writing". African Writing. 22 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  77. ^ "An Interview with Ghanaian - British yazar, Yaba Badoe",[ölü/kırık bağlantı] Geosi Reads.
  78. ^ Oxford Encyclopedia of Theatre ve Performance, reprinted online
  79. ^ Profesör Lansine Kaba, Al Jazeera, 5 October 2010.
  80. ^ "Siré Komara An yazar from Guinea writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 11 Ekim 2006. 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  81. ^ Albert S. Gérard, European-Language Writing in Sub-Saharan Africa: Volume 1, p. 286.
  82. ^ Donna Page, A Kamerun world: art ve artifacts from the Caroline ve Marshall Mount collection, p.46
  83. ^ Peter W. Vakunta ve Bill F. Ndi, Nul n'a le monopole du Français, p. 47.
  84. ^ Richard Njornson, The African quest for freedom ve identity: Kamerunian writing ve the national experience, Indiana University Press, 1991, p. 184.
  85. ^ Jacques Chevrier, Anthologie africaine d'expression française: La poésie, Hatier, 1988, p.171
  86. ^ a b c d e Albert S. Gérard, European-Language Writing in Sub-Saharan Africa, Volume 1, John Benjamins Publishing Company, 1986, p. 506.
  87. ^ Janheinz Jahn et al, Who's Who in African Literature: biographies, works, commentaries, H. Erdmann, 1972, p. 269.
  88. ^ Evelyne Mpoudi Ngole 6 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.; Mpoudi Ngole, Evelyne. Sous La Cendre Le Feu, L'Harmattan, 2000; Petit Jo, Enfant Des Rues, Hatier International/Edicef, 2009.
  89. ^ Robert Fraser, West African şairry: a eleştirmenal history, Cambridge University Press, 1986, pp. 281-86
  90. ^ Jacques Chevrier, Anthologie africaine d'expression française: La poésie, Hatier, 1988, p.145
  91. ^ Albert S. Gérard, European-Language Writing in Sub-Saharan Africa, Volume 1, John Benjamins Publishing Company, 1986, p.568
  92. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z Gikandi
  93. ^ Gitonga, Catherine (2007). Can Scars Become Stars. Nairobi: Revival Springs Media. s. 312. 
  94. ^ Featured yazar: Philo Ikonya
  95. ^ Kiundu Waweru, "Champions of the yazars’ bloc", The Standard, 29 May 2009.
  96. ^ "Golden Rhino Film Festival Jury Panel". 18 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2014. 
  97. ^ Congo - France : Le professeur André Patient Bokiba fait chevalier dans l’ordre de la légion d’honneur 11 Ocak 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., La Semaine Africaine, 14 March 2011
  98. ^ "Florence Lina BAMONA-MOUISSOU". 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2014. 
  99. ^ Margaret Busby (ed.), Daughters of Africa: An International Anthology of Words ve Writings by Women of African Descent from the Ancient Egyptian to the Present, London: Jonathan Cape, 1992; Vintage, 1993; pp. 275-276.
  100. ^ Benghazi-Born şair Mattawa Reflects on Growing up Under Gadhafi, PBS Newshour, 2 March 2011.
  101. ^ Suha Taji-Farouki, 'Sadiq Nayhum: An Introduction to the Life ve Works of a Contemporary Libyan Entelektüel', The Maghreb Review, 25:3-4 (2000), pp. 242 ff.
  102. ^ Thomas C. Spear (26 Kasım 2000). "David Jaomanoro". Lehman.cuny.edu. 5 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  103. ^ Alfred Msadala, "A look at Bededicto Wokomaatani Malunga", Destined for great things: papers, 1999, pp. 27-8.
  104. ^ James Gibbs, ed., Nine Malaŵian oyunlar, 1976.
  105. ^ Precious Kalolo, "Qabaniso ‘Q’ Malewezi reflects with ‘The Road Taken’", Timeve Magazine.
  106. ^ Lars Eckstein, ed., English Literatures Across the Globe: A Companion, p. 122-3.
  107. ^ Irène Assiba d'Almeida, "Aïcha Fofana: first woman romancı of Mali", in Debra Boyd-Buggs ve Joyce Hope Scott, eds., Camel Tracks: eleştirmenal perspectives on Sahelian literatures, pp. 271ff.
  108. ^ Die Täuschung, tr. Gabriele Henschke, 1987; La révolte de komo, 2000, Editions Gallimard. See "The African voice in contemporary German literature", in Eleoma Joshua ve Robert Vilain (eds.), Cultural Exchange in German Literature, pp. 162-64.
  109. ^ "Fanta-Taga Tembely: An yazar from Mali writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 16 Temmuz 2003. 7 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  110. ^ Janheinz Jahn et al., Who's Who in African Literature: biographies, works, commentaries, 1972, p. 308.
  111. ^ Sébastien Le Potvin, Lettres maliennes: figures et configurations de l'activité littéraire au Mali, L'Harmattan, 2005, p. 303.
  112. ^ "A Bibliography of Lusophone Women yazars". Aflit.arts.uwa.edu.au. 15 Nisan 1999. 20 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  113. ^ Sven Rosenow. "Die Biographie von Gilselher W. Hoffmann". Afrikaroman.de. 1 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  114. ^ "Hélène Kaziende: An yazar from Niger ve Togo writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 20 Eylül 2011. 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  115. ^ "Maggy Correa: An yazar from Rwanda writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 3 Mayıs 2001. 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  116. ^ "Jeannine Herrmann-Grisius: an yazar from Switzerlve ve Rwanda writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 16 Temmuz 2003. 3 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  117. ^ "Marie Béatrice Umutes: An yazar from Rwanda writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 13 Haziran 2000. 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  118. ^ "Marie-Aimable Umurerwa: An yazar from Rwanda writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 4 Mayıs 2001. 4 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  119. ^ "Thérèse Muamini: An yazar from Rwanda writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  120. ^ "Yolande Mukagasana: An yazar from Rwanda writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 4 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  121. ^ Hans M. Zell, Carol Bundy, Virginia Coulon, A New Reader's Guide to African Literature, 1983, p. 498.
  122. ^ Morreu a şairisa são-tomense Manuela Margarido[ölü/kırık bağlantı], Publico, 11 March 2007.
  123. ^ Cavaleiro da Torre (27 Şubat 2004). "Torre da História Ibérica: Admirável Mário Domingues". Torredahistoriaiberica.blogspot.com. 13 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  124. ^ "Palimage: Olinda Beja". Palimage.pt. 25 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  125. ^ Award for Sierra Leone war novel, BBC News, 5 April 2006.
  126. ^ 'Lihamba, Amandina', in Simon Gikandi ve Evan Mwangi, The Columbia Guide to East African Literature in English Since 1945, pp. 94-5.
  127. ^ Chachage Seithy L. Chachage (9 Temmuz 2006). "Michigan State University Press: Chachage Seithy L. Chachage". Msupress.msu.edu. 4 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  128. ^ Judica Tarimo, EA Community mourns Musiba, IPP Media, 4 November 2010.
  129. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2014. 
  130. ^ Mikhail D. Gromov, Swahili Popular Literature in Recent Years 29 Eylül 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Swahili Forum 15 (2008):5-13
  131. ^ Jacqueline Kibacha, social justice şair ve eylemci.The AfroNews, 15 December 2009.
  132. ^ Lee Nichols, Conversations with African yazars: interviews with twenty-six African yazars, 1981, pp. 139ff.
  133. ^ Profiled in Soma Magazine.
  134. ^ Xavier Garnier, Le roman swahili: la notion de littérature mineure à l'épreuve, 2006, p. 122.
  135. ^ "Biographie de Kangni ALEM" (Fransızca). African Success. 23 Temmuz 2007. 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  136. ^ "Christiane Akoua Ekue: an yazar from Togo writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 3 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  137. ^ "Interview". Aflit.arts.uwa.edu.au. 21 Aralık 2000. 11 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  138. ^ "Gad Ami: An yazar from Togo writing in French". Aflit.arts.uwa.edu.au. 3 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  139. ^ "Publications ve Membership". Geneseo.edu. 7 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2011. 
  140. ^ Entry inOxford Companion to French Literature at answers.com
  141. ^ Albert S. Gérard, African Language Literatures: an introduction to the literary history of Sub-Saharan Africa, 1981, p. 227.
  142. ^ Eric Gondwe,Mwewa[ölü/kırık bağlantı], Zambian.com
  143. ^ Elias Munshya wa Munshya,Zambia: Chibamba Kanyama’s Controversy: A Review of “Business Values for our Time”,Lusaka Times 31 October 2010
  144. ^ Zambian ekonomist review
  145. ^ Entry in Oxford Encyclopedia of Theatre ve Performance, reprinted online
  146. ^ Margaret Busby (ed.), Daughters of Africa (1992), 1993, pp. 618-21, 993.
  147. ^ Daniel Meyer-Dinkgräfe, Who's Who in Contemporary World Theatre, p. 279.
  148. ^ Rino Zhuwarara, Edmund Chipamaunga's A Fighter for Freedom[ölü/kırık bağlantı], Zambezia: The Journal of the University of Zimbabwe 14 (1987), pp. 140-43.
  149. ^ Adrian A. Roscoe, Mpalive-Hangson Msiska, The Quiet Chameleon: Modern şairry from Central Africa, Hans Zell, 1992, p. 110.
  150. ^ Maurice Taonezvi Vambe, Contrasting Views of Narrating the Nation in Mujajati's "Victory"
  151. ^ Donald E. Herdeck, African yazars: A Companion to Black African Writing, Black Orpheus Press, 1973, p. 465.
  152. ^ Flora Veit-Wild, öğretmens, Preachers, Non-believers: A Social History of Zimbabwean Literature, Hans Zell yayıncıs, 1992, p. 21.
  153. ^ Robert Muponde, Ranka Primorac, Versions of Zimbabwe: new approaches to literature ve culture, Weaver Press, 2005, p. 156.
  154. ^ Clement Chihota, Robert Muponde, No More Plastic Balls: New Voices in the Zimbabwean Short Story, College Press, 2000, p. 19.
  155. ^ Rino Zhuwarara, Samuel Chimsoro's Nothing Is Impossible[ölü/kırık bağlantı], Zambezia: The Journal of the University of Zimbabwe 14 (1987), pp. 139-40.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]