AFC Ajax futbolcuları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Amsterdamsche Football Club Ajax, kısaca AFC Ajax, Ajax Amsterdam veya Ajax kulübünde oynayan veya oynamış tüm futbolcuların listesidir.[1][2]

Adı Ülkesi Pozisyonu AFC Ajax kariyeri Kaptanlık Notlar
Aborah, StanleyStanley Aborah  Belçika /  Gana Orta saha 2004-2006 - [1]
Acolatse, EltonElton Acolatse  Hollanda /  Gana Forvet 2013-present -
Addicks, WimWim Addicks  Hollanda Forvet 1922-1931 -
Aissati, IsmaïlIsmaïl Aissati  Fas /  Hollanda Orta saha 2008-2012 - [2]
Akachar, JamalJamal Akachar  Hollanda /  Fas Forvet 2002-2007 - [3]
Alberts, RobertRobert Alberts  Hollanda Orta saha 1975-1977 -
Alderweireld, TobyToby Alderweireld  Belçika Defans 2008-2013 -
Alflen, RobRob Alflen  Hollanda Orta saha 1991-1995 -
Anastasiou, YannisYannis Anastasiou  Yunanistan Forvet 2004-2006 -
Anderiesen, WimWim Anderiesen  Hollanda Orta saha 1925-1940 -
Anderiesen jr., WimWim Anderiesen jr.  Hollanda Defans 1951-1961 -
Andersen, LucasLucas Andersen  Danimarka Orta saha 2012-2016 -
Anderson, DjavanDjavan Anderson  Hollanda /  Surinam /  Jamaika Orta saha 2013-2014 -
Anita, VurnonVurnon Anita  Hollanda /  Curaçao Orta saha 2005-2012 -
Antonucci, FrancescoFrancesco Antonucci  Belçika /  İtalya Orta saha 2015-present -
Arnesen, FrankFrank Arnesen  Danimarka Orta saha 1975-1981 1980-1981
Arveladze, ShotaShota Arveladze  Gürcistan Forvet 1997-2001 -
Atouba, TimothéeTimothée Atouba  Kamerun Defans 2009-2011 -
Babangida, TijaniTijani Babangida  Nijerya Forvet 1996-2003 - [4]
Babel, RyanRyan Babel  Hollanda /  Surinam Forvet 2004-2007; 2012-2013 -
Bakircioglü, KennedyKennedy Bakircioglü  İsveç Orta saha 2007-2010 -
Bals, GerritGerrit Bals  Hollanda Kaleci 1965-1970 1968-1970
Basten, Marco vanMarco van Basten  Hollanda Forvet 1982-1987 - [M]
Bazoer, RiechedlyRiechedly Bazoer  Hollanda /  Curaçao Defans 2013-present -
Bechan, KiranKiran Bechan  Hollanda /  Surinam Orta saha 2000-2004 - [5]
Becker, SheraldoSheraldo Becker  Hollanda /  Surinam Forvet 2014-present -
Beek, Donny van deDonny van de Beek  Hollanda Orta saha 2014-present -
Beelenkamp, Milan BerckMilan Berck Beelenkamp  Hollanda Orta saha 1996-1997 -
Been, DickDick Been  Hollanda Defans 1937-1938 -
Bergh, Dave van denDave van den Bergh  Hollanda Forvet 1995-1997 -
Bergdølmo, AndréAndré Bergdølmo  Norveç Defans 2000-2003 -
Bergkamp, DennisDennis Bergkamp  Hollanda Forvet 1986-1993 - [M]
Bizot, MarcoMarco Bizot  Hollanda Kaleci 2011-2012 - [6]
Blankenburg, HorstHorst Blankenburg  Almanya Defans 1970-1975 -
Bleijenberg, WimWim Bleijenberg  Hollanda Forvet 1956-1960 -
Blind, DaleyDaley Blind  Hollanda Defans 2008-2014 - [7]
Blind, DannyDanny Blind  Hollanda Defans 1986-1999 1994-1999 [M]
Boakye, EmmanuelEmmanuel Boakye  Gana Defans 2005-2007 - [8]
Bobson, KevinKevin Bobson  Hollanda /  Surinam Forvet 1998-2001 -
Boccara, IlanIlan Boccara  Hollanda /  Fransa Orta saha 2012-2015 - [9]
Bodul, DarkoDarko Bodul  Hırvatistan /  Avusturya Forvet 2009-2010 - [10]
Boer, DiederikDiederik Boer  Hollanda Kaleci 2014-present -
Boer, Frank deFrank de Boer  Hollanda Defans 1988-1998 - [M]
Boer, Jan deJan de Boer  Hollanda Kaleci 1920-1933 -
Boer, Ronald deRonald de Boer  Hollanda Orta saha 1987-1991; 1993-1998 -
Boerrigter, DerkDerk Boerrigter  Hollanda Forvet 2006-2007; 2011-2013 - [11]
Boeve, PeterPeter Boeve  Hollanda Defans 1979-1988 -
Bogarde, WinstonWinston Bogarde  Hollanda /  Surinam Defans 1994-1997 -
Boilesen, NicolaiNicolai Boilesen  Danimarka Defans 2011-2016 -
Bois, Wim deWim de Bois  Hollanda Forvet 1919-1931 -
Bonevacia, RolyRoly Bonevacia  Curaçao /  Hollanda Orta saha 2010-2013 - [12]
Bonsink, KarelKarel Bonsink  Hollanda Forvet 1979-1980 -
Boschker, SanderSander Boschker  Hollanda Kaleci 2003-2004 -
Boskamp, HansHans Boskamp  Hollanda Defans 1949-1954 -
Bosman, JohnJohn Bosman  Hollanda Forvet 1983-1988 -
Boukhari, NourdinNourdin Boukhari  Fas /  Hollanda Forvet 2002-2006 - [13]
Boussatta, DriesDries Boussatta  Hollanda /  Fas Forvet 1992-1994 -
Brokamp, WillyWilly Brokamp  Hollanda Forvet 1974-1976 -
Broketa, BožoBožo Broketa  Hırvatistan Defans 1958-1959 -
Brokmann, TheoTheo Brokmann  Hollanda Forvet 1912-1925 -
Brokmann, Jr., TheoTheo Brokmann, Jr.  Hollanda Forvet 1939-1951 -
Brom, John van denJohn van den Brom  Hollanda Orta saha 1993-1995 -
Bulykin, DmitriDmitri Bulykin  Rusya Forvet 2011-2012 -
Burgers, PietPiet Burgers  Hollanda Forvet 1954-1956 -
Burik, Dick vanDick van Burik  Hollanda Defans 1992-1993 -
Cassierra, MateoMateo Cassierra  Kolombiya Forvet 2016-present -
Castillion, GeoffreyGeoffrey Castillion  Hollanda /  Surinam Forvet 2010-2014 - [14]
Chivu, CristianCristian Chivu  Romanya Defans 1999-2003 2002-2003
Charisteas, AngelosAngelos Charisteas  Yunanistan Forvet 2005-2006 -
Cillessen, JasperJasper Cillessen  Hollanda Kaleci 2011-present -
Claasen, DaylonDaylon Claasen  Güney Afrika Orta saha 2008-2010 -
Clarke, RayRay Clarke  İngiltere Forvet 1978-1979 -
Cler, Tim deTim de Cler  Hollanda Defans 1997-2002 -
Colin, JurgenJurgen Colin  Hollanda /  Surinam Defans 2007-2008 -
Cruyff, JohanJohan Cruyff  Hollanda Orta saha 1964-1973; 1981-1983 - [M]
Cruz, DanielDaniel Cruz  Kolombiya Orta saha 2000-2003 - [15]
Cuenca, IsaacIsaac Cuenca  İspanya Forvet 2013 - [16]
Václav Černý, Václav Černý  Çekya Orta saha 2015-present -
Čulina, JasonJason Čulina  Avustralya /  Hırvatistan Defans 2000-2004 - [17]
Cvitanich, DaríoDarío Cvitanich  Arjantin /  Hırvatistan Forvet 2008-2012 - [18]
Damme, Jelle vanJelle van Damme  Belçika Defans 2002-2004 -
Dankerlui, DamilDamil Dankerlui  Hollanda /  Aruba Forvet 2013-present -
Dani, Dani  Portekiz Forvet 1996-2000 -
Danielsson, IngeInge Danielsson  İsveç Orta saha 1968-1969 -
Davids, EdgarEdgar Davids  Hollanda /  Surinam Orta saha 1992-1996; 2007-2008 2007-2008
De Haan, ErikErik De Haan  Hollanda Kaleci 1985-1988 - [19]
De Mul, TomTom De Mul  Belçika Forvet 2003-2007 - [20]
Deckers, JordyJordy Deckers  Hollanda Kaleci 2010-2011 -
Delorge, LaurentLaurent Delorge  Belçika Defans 2007-2009 -
Demchenko, AndriyAndriy Demchenko  Rusya /  Ukrayna Orta saha 1995-1996; 1997 -
Denswil, StefanoStefano Denswil  Hollanda /  Surinam Defans 2012-2015 -
Dick, AllyAlly Dick  İskoçya Orta saha 1986-1988 -
Didulica, JoeyJoey Didulica  Hırvatistan /  Avustralya Kaleci 1999-2003 - [21]
Diepenbeek, Jan vanJan van Diepenbeek  Hollanda Defans 1929-1938 -
Dijk, Dick vanDick van Dijk  Hollanda Forvet 1969-1972 -
Dijk, Gé vanGé van Dijk  Hollanda Forvet 1943-1957 -
Dijks, MitchellMitchell Dijks  Hollanda Defans 2012-2014; 2015- - [22]
Doesburg, LloydLloyd Doesburg  Surinam /  Hollanda Kaleci 1987-1989 -
Dolberg, KasparKaspar Dolberg  Danimarka Forvet 2016-present -
Donald, MitchellMitchell Donald  Hollanda /  Surinam Orta saha 2007-2011 - [23]
Dort, Jan vanJan van Dort  Hollanda Orta saha 1915-1922 -
Dräger, GuusGuus Dräger  Hollanda Orta saha 1941-1951 -
Duarte, LerinLerin Duarte  Hollanda /  Yeşil Burun Adaları Orta saha 2013-2016 -
Duin, Marco vanMarco van Duin  Hollanda Kaleci 2007-2008 -
Duivenbode, Theo vanTheo van Duivenbode  Hollanda Defans 1964-1969 -
Dusbaba, JohnnyJohnny Dusbaba  Hollanda Defans 1974-1977 -
Ebecilio, LorenzoLorenzo Ebecilio  Hollanda /  Surinam Forvet 2010-2013 -
Zé Eduardo, Zé Eduardo  Brezilya Orta saha 2009-2010 - [24]
Emanuelson, UrbyUrby Emanuelson  Hollanda /  Surinam Orta saha 2004-2011 -
Enoh, EyongEyong Enoh  Kamerun Orta saha 2008-2014 - [25]
Eriksen, ChristianChristian Eriksen  Danimarka Orta saha 2010-2013 -
Escudé, JulienJulien Escudé  Fransa Defans 2003-2006 -
Everse, JanJan Everse  Hollanda Defans 1977-1980 -
Filipe Luís, Filipe Luís  Brezilya Defans 2004-2005 - [26]
Fischer, GerritGerrit Fischer  Hollanda Forvet 1934-1950 -
Fischer, PálPál Fischer  Macaristan Forvet 1989-1990 - [27]
Fischer, ViktorViktor Fischer  Danimarka Forvet 2012-2016 -
Foxe, HaydenHayden Foxe  Avustralya Defans 1995-1997 -
Gaal, Louis vanLouis van Gaal  Hollanda Orta saha 1972-1973 - [M]
Gabrich, IvánIván Gabrich  Arjantin Forvet 1996-1997 -
Galásek, TomášTomáš Galásek  Çekya Orta saha 2000-2006 -
Galjé, HansHans Galjé  Hollanda Kaleci 1980-1986 - [28]
Garcia, GabriGabri Garcia  İspanya Orta saha 2006-2010 -
Gasselich, FelixFelix Gasselich  Avusturya Orta saha 1983-1985 -
Geel, Martin vanMartin van Geel  Hollanda Orta saha 1979-1981 -
Geels, RuudRuud Geels  Hollanda Forvet 1974-1978 -
Gentenaar, DennisDennis Gentenaar  Hollanda Kaleci 2006-2009 -
George, FinidiFinidi George  Nijerya Forvet 1993-1996 -
Ghazi, Anwar ElAnwar El Ghazi  Hollanda /  Fas Forvet 2014-present -
Gluić, JoškoJoško Gluić  Hırvatistan Orta saha 1976-1977 -
Godee, EdwinEdwin Godee  Hollanda Orta saha 1982-1984 -
Gorré, DeanDean Gorré  Surinam /  Hollanda Orta saha 1997-1999 -
Graafland, Eddy PietersEddy Pieters Graafland  Hollanda Kaleci 1952-1958 -
Graafland, RonaldRonald Graafland  Hollanda Kaleci 2010-2011 -
Gravenberch, DanzellDanzell Gravenberch  Hollanda /  Surinam Defans 2013-2014 - [29]
Grim, FredFred Grim  Hollanda Kaleci 1986-1987; 1994-2002 -
Groenendijk, AlfonsAlfons Groenendijk  Hollanda Orta saha 1991-1993 -
Grønkjær, JesperJesper Grønkjær  Danimarka /  Grönland Forvet 1998-2000 -
Groot, CeesCees Groot  Hollanda Forvet 1959-1964 -
Groot, HenkHenk Groot  Hollanda Forvet 1959-1963; 1965-1969 -
Grygera, ZdeněkZdeněk Grygera  Çekya Defans 2003-2007 -
Gudelj, DragišaDragiša Gudelj  Sırbistan Defans 2015-present -
Gudelj, NemanjaNemanja Gudelj  Sırbistan Orta saha 2015-present -
Gun, Cedric van derCedric van der Gun  Hollanda Forvet 2000-2003 - [30]
Haan, ArieArie Haan  Hollanda Orta saha 1969-1975 -
Haarms, BobbyBobby Haarms  Hollanda Orta saha 1952-1960 - [M]
Haatrecht, WinnieWinnie Haatrecht  Surinam /  Hollanda Defans 1983-1984 -
Halst, Jan vanJan van Halst  Hollanda Orta saha 1999-2002 - [31]
Hamberg, PietPiet Hamberg  Hollanda Orta saha 1980-1982 -
Hamdaoui, Mounir ElMounir El Hamdaoui  Fas /  Hollanda Forvet 2010-2012 -
Hamel, EddyEddy Hamel  Amerika Forvet 1922-1930 -
Johnny Hansen, Johnny Hansen  Danimarka Orta saha 1992-1994 -
Hart, Cor van derCor van der Hart  Hollanda Defans 1947-1950 -
Hart, Mickey van derMickey van der Hart  Hollanda Kaleci 2012-2015 - [32]
Hasnaoui, Abdel Malek ElAbdel Malek El Hasnaoui  Hollanda /  Fas Forvet 2013-2015 -
Heijblok, ErikErik Heijblok  Hollanda Kaleci 2007-2008 -
Heijden, Jan-Arie van derJan-Arie van der Heijden  Hollanda Orta saha 2007-2011 - [33]
Heije, PascalPascal Heije  Hollanda Orta saha 1999-2000 -
Heitinga, JohnJohn Heitinga  Hollanda /  Endonezya Defans 2001-2008; 2015- -
Hendriks, SamSam Hendriks  Hollanda Forvet 2013-2016 -
Hersi, YoussoufYoussouf Hersi  Hollanda /  Etiyopya Orta saha 2000-2001 -
Hesp, DannyDanny Hesp  Hollanda Defans 1987-1990 -
Hoekstra, PeterPeter Hoekstra  Hollanda Forvet 1996-2001 - [34]
Hoesen, DannyDanny Hoesen  Hollanda /  Fas Forvet 2012-2014 -
Holwyn, JermaineJermaine Holwyn  Hollanda Defans 1994-1995 -
Höner, MarvinMarvin Höner  Almanya Forvet 2013-2015 -
Hoorn, Mike van derMike van der Hoorn  Hollanda Defans 2013-2016 -
Hordijk, HenkHenk Hordijk  Hollanda Orta saha 1917-1927 -
Hose, BrutilBrutil Hose  Curaçao /  Hollanda Forvet 1998-2003 - [35]
Hulshoff, BarryBarry Hulshoff  Hollanda Defans 1966-1977 - [M]
Huntelaar, Klaas-JanKlaas-Jan Huntelaar  Hollanda Forvet 2005-2009 2008-2009
Ibrahimović, ZlatanZlatan Ibrahimović  İsveç /  Bosna-Hersek Forvet 2001-2004 -
Ikedia, PiusPius Ikedia  Nijerya Forvet 1999-2005 - [36]
Jansen, WimWim Jansen  Hollanda Orta saha 1980-1982 -
Janssen, TheoTheo Janssen  Hollanda Orta saha 2011-2012 -
Jensen, HenningHenning Jensen  Danimarka Forvet 1979-1981 -
Joemankhan, VirgallVirgall Joemankhan  Surinam /  Hollanda Forvet 1986-1987 -
Jong, Frenkie deFrenkie de Jong  Hollanda Orta saha 2016-present -
Jong, Nigel deNigel de Jong  Hollanda /  Surinam Orta saha 2002-2006 -
Jong, Siem deSiem de Jong  Hollanda Orta saha 2007-2014 2012-2014
Jonk, WimWim Jonk  Hollanda Orta saha 1988-1993 -
Jozefzoon, FlorianFlorian Jozefzoon  Hollanda /  Surinam /  Fransız Guyanası Forvet 2010-2012 - [37]
Juanfran, Juanfran  İspanya Defans 2005-2006 -
Juan, MarianoMariano Juan  Arjantin Orta saha 1996-2000 - [38]
Kaiser, RuudRuud Kaiser  Hollanda Forvet 1978-1980 -
Calderon, RonnieRonnie Calderon  İsrail Orta saha 1969-1971 -
Kamps, Joeri deJoeri de Kamps  Hollanda Orta saha 2011-2014 - [39]
Kanu, ChristopherChristopher Kanu  Nijerya Defans 1996-2002 - [40]
Kanu, NwankwoNwankwo Kanu  Nijerya Forvet 1993-1996 -
Keizer, MarcelMarcel Keizer  Hollanda Defans 1987-1989 -
Keizer, PietPiet Keizer  Hollanda Forvet 1960-1975 -
Kerlon, Kerlon  Brezilya Orta saha 2009-2010 - [41]
Keskin, SinanSinan Keskin  Türkiye /  Hollanda Orta saha 2013-2015 -
Kessel, Gino vanGino van Kessel  Curaçao /  Hollanda Forvet 2012-2014 - [42]
Kieft, WimWim Kieft  Hollanda Forvet 1979-1983 -
Kinkladze, GeorgiGeorgi Kinkladze  Gürcistan Orta saha 1998-2000 - [43]
Kishna, RicardoRicardo Kishna  Hollanda /  Surinam Forvet 2013-2015 -
Klaassen, DavyDavy Klaassen  Hollanda Forvet 2011-present -
Kleton, GerrieGerrie Kleton  Hollanda Forvet 1971-1975 -
Kluivert, PatrickPatrick Kluivert  Hollanda /  Surinam /  Curaçao Forvet 1994-1997 -
Knoop, AbeAbe Knoop  Curaçao /  Hollanda Kaleci 1990 -
Knopper, RichardRichard Knopper  Hollanda Orta saha 1997-2004 - [44]
Koeman, RonaldRonald Koeman  Hollanda Orta saha 1983-1986 - [M]
Koesveld, Robert vanRobert van Koesveld  Hollanda Defans 2014-2015 -
Kol, Dolf vanDolf van Kol  Hollanda Defans 1924-1932 - [M]
Koning, Jan deJan de Koning  Hollanda Forvet 1968-1970; 1971-1973 - [M]
Koppers, DicoDico Koppers  Hollanda Defans 2011-2013 - [45]
Kramer, ChielChiel Kramer  Hollanda Kaleci 2012-2013 -
Kreek, MichelMichel Kreek  Hollanda Defans 1989-1994 -
Krohn-Dehli, MichaelMichael Krohn-Dehli  Danimarka Forvet 2006-2008 - [46]
Krol, RuudRuud Krol  Hollanda Defans 1968-1980 -
Krkić, BojanBojan Krkić  İspanya /  Sırbistan Forvet 2013-2014 - [47]
Kuffour, SamuelSamuel Kuffour  Gana Defans 2008 - [48]
van der Kuil, PietPiet van der Kuil  Hollanda Forvet 1956-1959 -
Kuipers, BasBas Kuipers  Hollanda Defans 2013-2015 - [49]
Kujala, JussiJussi Kujala  Finlandiya Orta saha 2000-2004 -
La Ling, TschenTschen La Ling  Hollanda /  Çin Forvet 1975-1982 -
Landzaat, DennyDenny Landzaat  Hollanda /  Endonezya Orta saha 1995-1996 -
Lanzaat, QuidoQuido Lanzaat  Hollanda Defans 1999-2000 -
Larsson, PeterPeter Larsson  İsveç Defans 1987-1991 -
Lartey Sanniez, TerryTerry Lartey Sanniez  Hollanda /  Gana Defans 2015-present -
Laudrup, BrianBrian Laudrup  Danimarka Orta saha 1999-2000 -
Laudrup, MichaelMichael Laudrup  Danimarka Orta saha 1997-1998 -
Lazić, BobanBoban Lazić  Bosna-Hersek /  Hollanda Forvet 2013-2014 -
Ledezma, FroylánFroylán Ledezma  Kosta Rika Forvet 1997-2001 -
Leeuwenburgh, PeterPeter Leeuwenburgh  Hollanda Kaleci 2014-present -
Leonardo, Leonardo  Brezilya Forvet 2007-2009 -
Lerby, SørenSøren Lerby  Danimarka Orta saha 1975-1983 1981-1983
Lewis, StantonStanton Lewis  Güney Afrika Orta saha 2006-2010 - [50]
Ligeon, RubenRuben Ligeon  Hollanda /  Surinam Defans 2011-2016 -
Lindenbergh, OlafOlaf Lindenbergh  Hollanda Orta saha 2005-2007 -
Lindgren, RasmusRasmus Lindgren  İsveç Orta saha 2005; 2008-2011 - [51]
Litmanen, JariJari Litmanen  Finlandiya Forvet 1992-1999; 2002-2004 -
Lobonţ, BogdanBogdan Lobonţ  Romanya Kaleci 2000-2006 - [52]
Lobotka, StanislavStanislav Lobotka  Slovakya Orta saha 2013-2014 - [53]
Lodeiro, NicolásNicolás Lodeiro  Uruguay Orta saha 2010-2012 -
Loen, John vanJohn van Loen  Hollanda Forvet 1991-1993 -
Lübeke, PeterPeter Lübeke  Almanya Orta saha 1977 -
Lukoki, JodyJody Lukoki  Kongo DC /  Hollanda Forvet 2010-2014 - [54]
Luque, AlbertAlbert Luque  İspanya Forvet 2007-2009 - [55]
Machlas, NikosNikos Machlas  Yunanistan Forvet 1999-2003 - [56]
Maduro, HedwigesHedwiges Maduro  Hollanda /  Aruba /  Curaçao Defans 2003-2008 -
Manucharyan, EdgarEdgar Manucharyan  Ermenistan Forvet 2005-2010 - [57]
Márcio Santos, Márcio Santos  Brezilya Defans 1995-1997 -
Marinković, StefanStefan Marinković  İsviçre /  Sırbistan Defans 2013-2014 -
Martina, DerwinDerwin Martina  Curaçao /  Hollanda Defans 2013-2014 -
Martina, JavierJavier Martina  Curaçao /  Hollanda Forvet 2008-2010 - [58]
Maxwell, Maxwell  Brezilya Defans 2001-2006 -
McCarthy, BenniBenni McCarthy  Güney Afrika Forvet 1997-1999 -
Meeuws, WalterWalter Meeuws  Belçika Defans 1984-1985 -
Meijer, GeertGeert Meijer  Hollanda Forvet 1975-1979 - [59]
Meijer, HennyHenny Meijer  Hollanda /  Surinam Forvet 1987-1988 -
Melchiot, MarioMario Melchiot  Hollanda Defans 1996-1999 -
Meleg, DejanDejan Meleg  Sırbistan Orta saha 2013-2015 -
Mendes da Silva, DavidDavid Mendes da Silva  Hollanda /  Yeşil Burun Adaları Defans 2003 - [60]
Menig, QueensyQueensy Menig  Hollanda /  Surinam Forvet 2014-present -
Mensah, KofiKofi Mensah  Hollanda /  Gana Defans 1996-1999 -
Menzo, StanleyStanley Menzo  Hollanda /  Surinam Kaleci 1983-1994; 1999-2000 - [61]
Meulen, Timothy van derTimothy van der Meulen  Hollanda Defans 2009-2010 - [62]
Meutstege, WimWim Meutstege  Hollanda Defans 1977-1980 -
Meyde, Andy van derAndy van der Meyde  Hollanda Forvet 1997-2003 - [63]
Michels, RinusRinus Michels  Hollanda Forvet 1965-1971; 1975-1976 - [M]
Mido, Mido  Mısır Forvet 2001-2003; 2010 - [64]
Milik, ArkadiuszArkadiusz Milik  Polonya Forvet 2014-2016 - [65]
Mitea, NicolaeNicolae Mitea  Romanya Forvet 2003-2008 -
Mofokeng, GabrielGabriel Mofokeng  Güney Afrika Defans 2001-2004 -
Moisander, HenrikHenrik Moisander  Finlandiya Kaleci 2004-2006 -
Moisander, NiklasNiklas Moisander  Finlandiya Defans 2004-2006; 2012-2015 2014-2015
Mokoena, AaronAaron Mokoena  Güney Afrika Defans 1999-2003 - [66]
Mølby, JanJan Mølby  Danimarka Orta saha 1982-1984 -
Molenaar, KejeKeje Molenaar  Hollanda Defans 1980-1984 -
Mols, MichaelMichael Mols  Hollanda Forvet 1990-1991 -
Mühren, ArnoldArnold Mühren  Hollanda Orta saha 1971-1974; 1985-1989 - [M]
Mühren, GerrieGerrie Mühren  Hollanda Orta saha 1968-1976 -
Jan Mulder, Jan Mulder  Hollanda Forvet 1972-1975 -
Muller, BennieBennie Muller  Hollanda Orta saha 1958-1970 -
Muller, DannyDanny Muller  Hollanda Orta saha 1989-1990 -
Murić, RobertRobert Murić  Hırvatistan Forvet 2014-present -
Musampa, KikiKiki Musampa  Hollanda /  Kongo DC Forvet 1994-1997 -
Natris, Jan deJan de Natris  Hollanda Forvet 1914-1921; 1923-1925 -
Neeskens, JohanJohan Neeskens  Hollanda Orta saha 1970-1974 -
Nieuwpoort, SvenSven Nieuwpoort  Hollanda Defans 2012-2014 - [67]
Noordhoff, TomTom Noordhoff  Hollanda Defans 2013-2015 -
Nouri, AbdelhakAbdelhak Nouri  Hollanda /  Fas Orta saha 2016-present -
Nuninga, KlaasKlaas Nuninga  Hollanda Forvet 1964-1969 -
Obodai, AnthonyAnthony Obodai  Gana Orta saha 2001-2005 - [68]
O'Brien, JohnJohn O'Brien  Amerika Orta saha 1998-2005 - [69]
Ogăraru, GeorgeGeorge Ogăraru  Romanya Defans 2006-2010 - [70]
Oleguer, Oleguer  İspanya Defans 2008-2011 -
Oliseh, SundaySunday Oliseh  Nijerya /  Belçika Orta saha 1997-1999 -
Olsen, JesperJesper Olsen  Danimarka Forvet 1981-1984 -
Onana, AndréAndré Onana  Kamerun Kaleci 2015-present -
Ooijer, AndréAndré Ooijer  Hollanda Defans 2010-2012 -
Ophof, EdoEdo Ophof  Hollanda Defans 1980-1988 -
Oulida, TarikTarik Oulida  Hollanda /  Fas Orta saha 1992-1995 -
Overmars, MarcMarc Overmars  Hollanda Forvet 1992-1997 -
Overtoom, TomTom Overtoom  Hollanda Orta saha 2009-2011 - [71]
Owusu, LeeroyLeeroy Owusu  Hollanda /  Gana Defans 2014-present -
Özbiliz, ArasAras Özbiliz  Ermenistan /  Hollanda Forvet 2010-2012 -
Padt, SergioSergio Padt  Hollanda Kaleci 2009-2011 - [72]
Pantelić, MarkoMarko Pantelić  Sırbistan Forvet 2009-2010 -
Pasanen, PetriPetri Pasanen  Finlandiya Defans 2000-2004 - [73]
Pelser, AdriaanAdriaan Pelser  Hollanda Orta saha 1908-1915 -
Pelser, JanJan Pelser  Hollanda Kaleci 1908-1910 -
Pelser, FonsFons Pelser  Hollanda Defans 1913-1926 -
Pelser, HarryHarry Pelser  Hollanda Orta saha 1939-1944 -
Pelser, JoopJoop Pelser  Hollanda Orta saha 1913-1926 -
Perez, KennethKenneth Perez  Danimarka /  İspanya Orta saha 2006-2007; 2008 -
Petersen, DanDan Petersen  Danimarka Forvet 1991-1994 -
Petersen, MikeMike Petersen  Avustralya Orta saha 1987 -
Petersen, PeetPeet Petersen  Hollanda Forvet 1960-1965 -
Pettersson, StefanStefan Pettersson  İsveç Forvet 1988-1994 -
Pienaar, StevenSteven Pienaar  Güney Afrika Orta saha 2001-2006 -
Piqué, MitchellMitchell Piqué  Hollanda /  Surinam Defans 1999-2003 - [74]
Poepon, RydellRydell Poepon  Hollanda /  Surinam Forvet 2006-2008 - [75]
Potharst, JanJan Potharst  Hollanda Defans 1939-1952 1947-1952
Poulsen, ChristianChristian Poulsen  Danimarka Orta saha 2012-2014 -
Prins, CoCo Prins  Hollanda Forvet 1959-1963; 1965-1967 -
Pronk, AntonAnton Pronk  Hollanda Defans 1960-1970 -
Quansah, KwameKwame Quansah  Gana Orta saha 2000-2004 - [76]
Rafael, NandoNando Rafael  Angola /  Almanya Forvet 2001-2002 -
Ramberg, Hans ErikHans Erik Ramberg  Norveç Orta saha 1994 -
Reenen, Piet vanPiet van Reenen  Hollanda Forvet 1929-1942 -
Regtop, ErikErik Regtop  Hollanda Forvet 1985-1990 - [77]
Reiziger, MichaelMichael Reiziger  Hollanda /  Surinam Defans 1990-1996 - [78]
Rep, JohnnyJohnny Rep  Hollanda Forvet 1971-1975 -
Reuser, MartijnMartijn Reuser  Hollanda Orta saha 1993-1999 - [79]
Rhijn, Ricardo vanRicardo van Rhijn  Hollanda /  Curaçao Defans 2008-2016 -
Ridder, Daniël deDaniël de Ridder  Hollanda Orta saha 2004-2005 -
Riedewald, JaïroJaïro Riedewald  Hollanda /  Surinam /  Endonezya Defans 2013-present -
Rijkaard, FrankFrank Rijkaard  Hollanda /  Surinam Orta saha 1980-1987; 1993-1995 -
Rijnders, NicoNico Rijnders  Hollanda Orta saha 1969-1971 -
Rits, MatsMats Rits  Belçika Orta saha 2011-2013 -
Roeg, JohnnyJohnny Roeg  Hollanda Forvet 1934-1936 -
Roger, Roger  İspanya Orta saha 2006-2007 -
Rommedahl, DennisDennis Rommedahl  Danimarka Forvet 2007-2010 - [80]
Rosales, MauroMauro Rosales  Arjantin Orta saha 2004-2006 -
Rosenberg, MarkusMarkus Rosenberg  İsveç Forvet 2005-2007 -
Roy, BryanBryan Roy  Hollanda /  Curaçao /  Surinam Forvet 1988-1992 - [M]
Rudy, AndrzejAndrzej Rudy  Polonya Orta saha 1997-1999 -
Sa, Lesley deLesley de Sa  Hollanda /  Angola Forvet 2011-2016 -
Sana, TobiasTobias Sana  İsveç /  Burkina Faso Forvet 2012-2015 -
Sánchez, DavinsonDavinson Sánchez  Kolombiya Defans 2016-present -
Sanogo, YayaYaya Sanogo  Fransa /  Fildişi Sahili Forvet 2015 -
Sangoy, GastónGastón Sangoy  Arjantin Forvet 2005 - [81]
Sarpong, JeffreyJeffrey Sarpong  Hollanda /  Gana Orta saha 2006-2010 - [82]
Sar, Edwin van derEdwin van der Sar  Hollanda Kaleci 1990-1999 -
Savastano, MauroMauro Savastano  Hollanda /  İtalya Defans 2015-present -
Schaaphok, WernerWerner Schaaphok  Almanya Defans 1959-1965 - [83]
Schenk, XandroXandro Schenk  Hollanda Defans 2012-2013 - [84]
Schilcher, HeinzHeinz Schilcher  Avusturya Orta saha 1971-1973 -
Schilder, RobbertRobbert Schilder  Hollanda Defans 2005-2009 - [85]
Schip, John van 'tJohn van 't Schip  Hollanda /  Kanada Forvet 1981-1992 - [M]
Schoenaker, DickDick Schoenaker  Hollanda Orta saha 1976-1985 1983-1985
Scholten, ArnoldArnold Scholten  Hollanda Orta saha 1986-1990; 1995-1997 -
Schöne, LasseLasse Schöne  Danimarka Orta saha 2012-present -
Schrijvers, PietPiet Schrijvers  Hollanda Kaleci 1974-1983 -
Schulp, DennisDennis Schulp  Hollanda Orta saha 1996-1997 -
Seedorf, ClarenceClarence Seedorf  Hollanda /  Surinam Orta saha 1992-1995 -
Seedorf, StefanoStefano Seedorf  Hollanda /  Surinam Orta saha 2001-2004 - [86]
Serero, ThulaniThulani Serero  Güney Afrika Orta saha 2011-present -
Sibon, GeraldGerald Sibon  Hollanda Forvet 1997-1999 -
Sigþórsson, KolbeinnKolbeinn Sigþórsson  İzlanda Forvet 2011-2015 -
Sikora, VictorVictor Sikora  Hollanda /  Polonya Forvet 2002-2008 - [87]
Silooy, SonnySonny Silooy  Hollanda /  Endonezya Defans 1980-1987; 1989-1996 -
Silva, BrunoBruno Silva  Uruguay Defans 2008-2012 - [88]
Simon, MosesMoses Simon  Nijerya Forvet 2013 -
Sinkgraven, DaleyDaley Sinkgraven  Hollanda Orta saha 2015-present -
Slijngard, DonovanDonovan Slijngard  Hollanda /  Surinam Defans 2006-2008 - [89]
Sneijder, RodneyRodney Sneijder  Hollanda Orta saha 2011-2012 - [90]
Sneijder, WesleyWesley Sneijder  Hollanda Orta saha 2002-2007 -
Sno, EvanderEvander Sno  Hollanda /  Surinam Orta saha 2008-2011 - [91]
Soetaers, TomTom Soetaers  Belçika Orta saha 2004-2005 -
Soetekouw, FritsFrits Soetekouw  Hollanda Defans 1964-1967 1966-1967
Sonck, WesleyWesley Sonck  Belçika Forvet 2003-2005 -
Søndergaard, TomTom Søndergaard  Danimarka Forvet 1969-1970 -
Sørensen, JanJan Sørensen  Danimarka Forvet 1987 -
Spelbos, RonaldRonald Spelbos  Hollanda Defans 1984-1988 -
Sporkslede, FabianFabian Sporkslede  Hollanda /  Surinam Orta saha 2012-2015 -
Stam, JaapJaap Stam  Hollanda Defans 2006-2007 2006-2007
Stapleton, FrankFrank Stapleton  İrlanda Forvet 1987 - [92]
Steffenhagen, ArnoArno Steffenhagen  Almanya Forvet 1973-1976 -
Stekelenburg, MaartenMaarten Stekelenburg  Hollanda Kaleci 2002-2011 2011
Stoffelen, JoopJoop Stoffelen  Hollanda Orta saha 1940-1950 -
Stuy, HeinzHeinz Stuy  Hollanda Kaleci 1967-1976 -
Suárez, LuisLuis Suárez  Uruguay Forvet 2007-2011 2009-2011
Suk Hyun-Jun, Suk Hyun-Jun  Güney Kore Forvet 2009-2011 -
Sulejmani, MiralemMiralem Sulejmani  Sırbistan Forvet 2008-2013 -
Suurbier, WimWim Suurbier  Hollanda Defans 1964-1977 -
Swart, SjaakSjaak Swart  Hollanda Forvet 1956-1973 -
Tahamata, SimonSimon Tahamata  Hollanda /  Belçika /  Endonezya Forvet 1976-1980 -
Tainio, TeemuTeemu Tainio  Finlandiya Orta saha 2010-2011 -
Tete, KennyKenny Tete  Hollanda /  Mozambik /  Hindistan Defans 2013-present -
Tiainen, PetriPetri Tiainen  Finlandiya Orta saha 1986-1989 -
Tiberkanine, RachidRachid Tiberkanine  Fas /  Belçika Orta saha 2005-2006 -
Timisela, MichaelMichael Timisela  Hollanda /  Endonezya Defans 2005-2007 -
Timmer, HenkHenk Timmer  Hollanda Kaleci 2002-2003 - [93]
Tobiasen, OleOle Tobiasen  Danimarka Defans 1997-2002 -
Toivomäki, HenriHenri Toivomäki  Finlandiya Defans 2011-2013 - [94]
Trabelsi, HatemHatem Trabelsi  Tunus Defans 2001-2006 -
Traoré, BertrandBertrand Traoré  Burkina Faso Forvet 2016-present -
Tuhuteru, IgnacioIgnacio Tuhuteru  Hollanda /  Endonezya Forvet 1993-1995 - [95]
Uhlenbeek, GusGus Uhlenbeek  Surinam /  Hollanda Defans 1990-1992 -
Urzaiz, IsmaelIsmael Urzaiz  İspanya Forvet 2007-2008 -
Vaart, Rafael van derRafael van der Vaart  Hollanda /  İspanya Orta saha 2000-2005 2004-2005
Valencia, JoséJosé Valencia  Ekvador Defans 2003-2004 -
Vanenburg, GeraldGerald Vanenburg  Hollanda /  Surinam Orta saha 1980-1986 -
Varga, ZoltánZoltán Varga  Macaristan Orta saha 1973-1974 -
Vasović, VeliborVelibor Vasović  Sırbistan Defans 1966-1971 1970-1971
Veen, Leo vanLeo van Veen  Hollanda Forvet 1982-1983 -
Veldman, JohnJohn Veldman  Hollanda /  Surinam Defans 1996-1997 -
Veltman, JoëlJoël Veltman  Hollanda Defans 2012-present -
Verbist, BramBram Verbist  Belçika Kaleci 2000-2002 -
Verhoeven, JeroenJeroen Verhoeven  Hollanda Kaleci 2009-2012 -
Verlaat, FrankFrank Verlaat  Hollanda Defans 1986-1989; 1999-2000 -
Vermaelen, ThomasThomas Vermaelen  Belçika Defans 2003-2009 2009 [96]
Vermeer, KennethKenneth Vermeer  Hollanda /  Surinam Kaleci 2005-2014 - [97]
Vermeij, VincentVincent Vermeij  Hollanda Forvet 2013-2014 -
Vertonghen, JanJan Vertonghen  Belçika Defans 2006-2012 2011-2012 [98]
Viergever, NickNick Viergever  Hollanda Defans 2014-present -
Vierklau, FerdiFerdi Vierklau  Hollanda /  Surinam Defans 1998-2002 -
Vink, MarcianoMarciano Vink  Hollanda /  Surinam Orta saha 1988-1993 -
Volkers, WimWim Volkers  Hollanda Forvet 1923-1936 - [M]
Vonk, HansHans Vonk  Güney Afrika /  Hollanda Kaleci 2004-2006; 2008-2009 -
Vossen, Peter vanPeter van Vossen  Hollanda Forvet 1993-1995 -
Walker, Walker  Brezilya Orta saha 2002-2003 - [99]
Wamberto, Wamberto  Brezilya Forvet 1998-2004 - [100]
Wang Chengkuai, Wang Chengkuai  Çin Orta saha 2013-2014 -
Wel, Arend van derArend van der Wel  Hollanda Forvet 1950-1955 -
Westermann, HeikoHeiko Westermann  Almanya Defans 2016-present -
Wiel, Gregory van derGregory van der Wiel  Hollanda /  Curaçao Defans 2007-2012 -
Wielaert, RobRob Wielaert  Hollanda Defans 2009-2011 - [101]
Wijk, Dennis vanDennis van Wijk  Hollanda Defans 1981-1982; 1989-1990 - [102]
Willems, MennoMenno Willems  Hollanda Orta saha 1996-1997 -
Willems, RonRon Willems  Hollanda Forvet 1989-1993 -
Winter, AronAron Winter  Hollanda /  Surinam Orta saha 1986-1992; 1999-2003 - [M][103]
de Wit, RobRob de Wit  Hollanda Orta saha 1984-1986 -
Witschge, RichardRichard Witschge  Hollanda Orta saha 1986-1991; 1996-2003 - [104]
Witschge, RobRob Witschge  Hollanda Orta saha 1985-1989 -
Wolf, Cees deCees de Wolf  Hollanda Forvet 1964-1967 -
Wooter, NordinNordin Wooter  Hollanda /  Surinam Forvet 1994-1997 -
Wouters, JanJan Wouters  Hollanda Orta saha 1986-1992 - [M]
Yakubu, AbubakariAbubakari Yakubu  Gana Orta saha 1999-2005 - [105]
Younes, AminAmin Younes  Almanya /  Lübnan Orta saha 2015-present -
Yücedağ, MustafaMustafa Yücedağ  Türkiye Orta saha 1985-1986 -
Zeegelaar, MarvinMarvin Zeegelaar  Hollanda /  Surinam Forvet 2009-2011 - [106]
Zeeuw, Demy deDemy de Zeeuw  Hollanda Orta saha 2009-2011 -
Ziegler, StenSten Ziegler  Danimarka Orta saha 1980-1981 -
Zimling, NikiNiki Zimling  Danimarka Orta saha 2014-2015 - [107]
Živković, RichairoRichairo Živković  Hollanda /  Sırbistan /  Curaçao Forvet 2014-present -
Zuidema, JohanJohan Zuidema  Hollanda Orta saha 1976-1979 -

Takım kaptanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih Adı Notlar
1993-1999 Hollanda Danny Blind
1999-2001 Hollanda Aron Winter
2001-2003 Romanya Cristian Chivu
2003-2004 Finlandiya Jari Litmanen
2004 Hollanda Rafael van der Vaart
2004-2005 Çek Cumhuriyeti Tomás Galásek
2005-2006 Fransa Julien Escudé
2006 Çek Cumhuriyeti Tomás Galásek
2006-2008 Hollanda Jaap Stam
2008 Hollanda Klaas-Jan Huntelaar
2008-2009 Belçika Thomas Vermaelen
2009-2011 Uruguay Luis Suárez
2011 Hollanda Maarten Stekelenburg
2011-2012 Belçika Jan Vertonghen
2012-2014 Hollanda Siem de Jong
2014-2015 Finlandiya Niklas Moisander
2015- Hollanda Davy Klaassen

Notes[değiştir | kaynağı değiştir]

M. a b c d e Player who later managed the club.

1.   Stanley Aborah played for FC Den Bosch on loan from 2005-2006, before leaving the club after his loan spell.

2.   Ismaïl Aissati played for Vitesse on loan from 2010-2011, returning to Ajax for one more season, before leaving the club in 2012.

3.   Jamal Akachar played for SC Cambuur on loan for three seasons, 2004-2005, 2005-2006, and 2007-2007, before leaving Ajax after his loan spells.

4.   Tijani Babangida played for Gençlerbirliği on loan from 2000-2001, SBV Vitesse from 2001-2002 and for Al-Ittihad from 2002-2003, before leaving Ajax definitely that same year.

5.   Kiran Bechan played for Sparta Rotterdam on loan during the 2003-2004 season, before leaving Ajax after his loan spell.

6.   Marco Bizot played for SC Cambuur on loan in 2011-2012, before leaving Ajax after his loan spell.

7.   Daley Blind played for FC Groningen on loan in 2010, before returning to Ajax where he is still currently active.

8.   Emmanuel Boakye played for Heracles Almelo on loan during the 2006-2007 season, before signing with the club after his loan spell.

9.   Ilan Boccara played for Evian Thonon Gaillard on loan for the 2013-2014 season, where he is currently active.

10.   Darko Bodul played for Sparta Rotterdam on loan for the 2009-2010 season, before leaving Ajax after his loan spell.

11.   Derk Boerrigter played for HFC Haarlem on loan in 2007, departing from Ajax after his loan spell, only to return to Ajax in 2011, where he is currently active.

12.   Roly Bonevacia played for NAC Breda on loan during the 2011-2012 season, returning to Ajax for six months, before being loaned to Roda JC, for whom he is currently playing.

13.   Nourdin Boukhari played for NAC Breda on loan from 2003-2004, before leaving Ajax in 2006.

14.   Geoffrey Castillion played for RKC Waalwijk on loan during the 2011-2012 season, Heracles Almelo in 2012-2013, and N.E.C. in 2014, leaving Ajax after consecutive loan spells.

15.   Daniel Cruz played for Germinal Beerschot on loan in 2002, before returning to Ajax for one more season.

16.   Isaac Cuenca was loaned from FC Barcelona in 2013 during the Winter transfer window, playing for Ajax for the remainder of the season.

17.   Jason Čulina played for Germinal Beerschot on loan in 2001, and was loaned to BV De Graafschap for the 2002-2003 season, returning to Ajax for one more season.

18.   Darío Cvitanich played for Pachuca on loan in 2010, and was loaned out to Boca Juniors for the 2011-2012 season, leaving Ajax after his loan spell.

19.   Erik De Haan played for Telstar on loan in 1986, returning to Ajax and remaining with the club for two more years.

20.   Tom De Mul played for Vitesse on loan for the 2005-2006 season, returning to Ajax for one more season.

21.   Joey Didulica played for Germinal Beerschot in 2001, returning to Ajax for two more seasons, before leaving the club.

22.   Mitchell Dijks played for SC Heerenveen on loan for the 2013-2014 season, where he is currently active.

23.   Mitchell Donald played for Willem II in 2010, returning to Ajax for just one more season.

24.   Zé Eduardo was loaned to Ajax from Cruzeiro for the 2009-2010 season, returning to his club after his loan spell.

25.   Eyong Enoh was loaned to Fulham for 6 months during the 2012-2013 season, and to Antalyaspor for 6 months in 2013-2014 before leaving the club.

26.   Filipe Luís was loaned to Ajax from Figueirense for the 2004-2005 season, before leaving Ajax after his loan spell.

27.   Pál Fischer was loaned to Ajax from Ferencvárosi for the 1989-1990 season, returning to his club after his loan spell.

28.   Hans Galjé played for FC Utrecht on loan in 1986, before leaving Ajax after his loan period.

29.   Danzell Gravenberch played for N.E.C. on loan for the second half of the 2013-2014 season, leaving Ajax shortly after his return.

30.   Cedric van der Gun played for Willem II on loan for the 2002-2003 season, leaving Ajax after his loan spell.

31.   Jan van Halst played for Fortuna Sittard on loan for the 2000-2001 season, returning to Ajax for one more season after his loan spell.

32.   Mickey van der Hart played for Go Ahead Eagles on loan for the 2013-2014 season, where he is currently active.

33.   Jan-Arie van der Heijden played two consecutive loan spells from 2009-2011 for Willem II, before leaving Ajax after his loan spell.

34.   Peter Hoekstra played for Compostela for the 1999-2000 season, and FC Groningen in 2000-2001, before leaving Ajax after his loan spell.

35.   Brutil Hosé played on loan for BV De Graafschap in 2000-2001, HFC Haarlem in 2001-2002, and Sparta Rotterdam in 2002-2003, leaving Ajax after his final loan spell.

36.   Pius Ikedia played for FC Groningen on loan from 2002-2003, and RBC on loan from 2003-2005, before leaving Ajax that same year.

37.   Florian Jozefzoon played for NAC Breda on loan during the 2011-2012 season, leaving Ajax after his loan spell.

38.   Mariano Juan played for Racing Club during the 1998-1999 season, returning to Ajax for one more season, before leaving the club.

39.   Joeri de Kamps played for SC Heerenveen on loan for the 2013-2014 season, leaving AJax after his loan spell.

40.   Christopher Kanu played for FC Lugano on loan for the 1996-1997 season, Deportivo Alavés on loan in 2001, and Sparta Rotterdam on loan in 2002, leaving Ajax after his last loan spell.

41.   Kerlon was loaned to Ajax from Internazionale for the 2009-2010 season, leaving Ajax after his loan spell.

42.   Gino van Kessel played for Almere City on loan for the second half of the 2012-2013 season, and AS Trenčín on loan for the first half of the 2013-2014 season.

43.   Georgi Kinkladze played for Derby County on loan for the 1999-2000 season, leaving Ajax after his loan spell.

44.   Richard Knopper played for Aris on loan for the 2002-2003 season, and SC Heerenveen on loan for the 2003-2004 season, leaving Ajax after his loan spell.

45.   Dico Koppers was loaned to ADO Den Haag in the winter transfer window for the remainder of the 2012-2013 season, leaving Ajax after his loan spell.

46.   Michael Krohn-Dehli played for Sparta Rotterdam on loan for the 2006-2007 season, returning to Ajax for one more season before leaving the club.

47.   Bojan Krkić was loaned to Ajax from FC Barcelona for one season in 2013, leaving the club after his loan spell.

48.   Samuel Kuffour was loaned to Ajax from AS Roma for 6 months in 2008, leaving Ajax after his loan spell.

49.   Bas Kuipers was loaned to Excelsior for the 2014-2015 season, where he is currently active.

50.   Stanton Lewis played for Ajax Cape Town on loan for 18-months for all of 2009, and the 2009-2010 season, leaving Ajax after his loan spell.

51.   Rasmus Lindgren played for FC Groningen on loan from 2005-2006, transferring to them the following year and returning to Ajax in 2008, leaving the club four years later.

52.   Bogdan Lobonţ played for Dinamo București on a loan from 2001-2002, returning to Ajax before leaving the club in 2006.

53.   Stanislav Lobotka played for Ajax on loan from FK AS Trenčín for the duration of the 2012-2013 season, where he is currently active.

54.   Jody Lukoki played for SC Cambuur on loan for the 2013-2014 season, leaving Ajax after his loan spell.

55.   Albert Luque played for Málaga CF on loan for the 2008-2009 season, before leaving Ajax after his loan spell.

56.   Nikos Machlas played for Sevilla on loan from 2002-2003, before leaving Ajax after his loan spell.

57.   Edgar Manucharyan played for Haarlem on loan from 2009-10, and AGOVV in 2010, before leaving Ajax that same year.

58.   Javier Martina played for HFC Haarlem on loan in 2010, leaving Ajax after his loan spell.

59.   Geert Meijer played for FC Amsterdam on loan for the 1976-1977 season, returning to Ajax for two more seasons before leaving the club.

60.   David Mendes da Silva was loaned to Ajax from Sparta Rotterdam for 6 months, returning to hide former club after his loan spell.

61.   Stanley Menzo played for HFC Haarlem on loan in 1984, returning to Ajax before leaving the club in 1994, only to return for the 1999-2000 season.

62.   Timothy van der Meulen played for HFC Haarlem on loan in 2010, leaving Ajax after his loan spell.

63.   Andy van der Meyde played for FC Twente on loan in the 1999-2000 season, returning to Ajax for three more seasons before leaving the club.

64.   Mido played for RC Celta de Vigo on a loan in 2003, before leaving Ajax, only to return in 2010 on a loan from Middlesbrough before leaving Ajax the same year.

65.   Aaron Mokoena played for Germinal Beerschot on loan in 2001, and again in 2002, returning to Ajax for one more season before leaving the club.

66.   Arkadiusz Milik was loaned from Bayer 04 Leverkusen in 2014, where he is currently active.

67.   Sven Nieuwpoort played for Almere City on loan during the 2012-2013 season, where he transferred during the winter transfer window, and once more for the 2013-2014 season, where he is currently active.

68.   Anthony Obodai played for Germinal Beerschot on loan during the 2002-2003 season, returning to Ajax for two more seasons before leaving the club.

69.   John O'Brien played for FC Utrecht on loan from 1998-1999, returning to Ajax before leaving the club in 2005.

70.   George Ogăraru played for Steaua București during the 2008-2009 season, returning to Ajax for one more season before leaving the club.

71.   Tom Overtoom played for HFC Haarlem on loan in 2009, returning to Ajax for one more season after his loan spell before leaving the club.

72.   Sergio Padt played for HFC Haarlem on loan in 2010, and Go Ahead Eagles during the 2010-2011 season, before leaving Ajax after his loan spell.

73.   Petri Pasanen played for Portsmouth on loan in 2004, before leaving Ajax that same year.

74.   Mitchell Piqué played for FC Twente on loan for the 2000-2001 season, HFC Haarlem in 2002, and RBC for the 2002-2003 season, leaving Ajax after his loan spell.

75.   Rydell Poepon played for Willem II on loan for the 2006-2007 and 2007-2008 seasons, before leaving Ajax after his loan spells.

76.   Kwame Quansah played for Germinal Beerschot during the 2002-2003 season, and AIK during the 2003-2004 season, leaving Ajax after his loan periods.

77.   Erik Regtop played for Telstar on loan in 1987-1988, and for FC Groningen in 1988-1989, returning to Ajax for one more season, before leaving the club.

78.   Michael Reiziger played for Volendam on loan from 1992-1993, and FC Groningen from 1993-1994, before returning to Ajax for one more season.

79.   Martijn Reuser played for Vitesse on loan during the 1997-1998 season, and the 1998-1999 season, leaving Ajax after his loan spells.

80.   Dennis Rommedahl played for N.E.C. on loan from 2008-2009, before returning to Ajax for one more season.

81.   Gastón Sangoy was loaned to Ajax from Boca Juniors in 2005 for six months, before leaving the club after his loan period.

82.   Jeffrey Sarpong played for N.E.C. on loan in 2010 for six months, leaving Ajax after his loan spell.

83.   Werner Schaaphok played for Blauw-Wit on loan for the 1965-1966 season, and for AGOVV during the 1966-1967 season, before leaving the club after both his loan spells.

84.   Xandro Schenk played for Go Ahead Eagles on loan for the remainder of the 2012-2013 season, making the transfer during the winter transfer window, where he is currently active.

85.   Robbert Schilder played for Heracles Almelo on loan for the 2006-2007, and the 2007-2008 seasons, returning to Ajax for one more season before leaving the club.

86.   Stefano Seedorf played for NAC Breda on loan for the 2003-2004 season, before leaving Ajax after his loan spell.

87.   Victor Sikora played for SC Heerenveen on loan in 2004-2005, and played for NAC Breda on loan in 2005-2006, 2006-2007, and in the 2007-2008 season, leaving Ajax after his loan spells.

88.   Bruno Silva played for Internacional on loan in 2010, before returning to Ajax for two more seasons.

89.   Donovan Slijngard played for FC Groningen on loan in 2007, before returning to Ajax for one more season.

90.   Rodney Sneijder played for FC Utrecht on loan for the 2011-2012 season, before leaving Ajax after his loan spell.

91.   Evander Sno played for Bristol City on loan for the 2009-2010 season, returning to Ajax for one more season, before leaving the club,

92.   Frank Stapleton played for RSC Anderlecht on loan in 1988, before leaving Ajax after her loan spell.

93.   Henk Timmer was loaned to Ajax from AZ for the 2002-2003 season, returning to his club after the loan spell.

94.   Henri Toivomäki played for Almere City on loan during the 2012-2013 season, leaving Ajax after serving his loan spell.

95.   Ignacio Tuhuteru played for RBC on loan for the 1994-1995 season, before leaving Ajax after his loan spell.

96.   Thomas Vermaelen played for RKC Waalwijk on loan from 2004-2005, before returning to Ajax to play four more season.

97.   Kenneth Vermeer played for Willem II on loan for the 2007-2008 season, before returning to Ajax where is currently active.

98.   Jan Vertonghen played for RKC Waalwijk on loan from 2006-2007, returning to Ajax with whom he is currently still active.

99.   Walker played for Beerschot AC on loan in 2002-2003 season, returning to Ajax for six months before leaving the club.

100.   Wamberto played for RAEC Mons on loan in 2004, before leaving Ajax after his loan spell.

101.   Rob Wielaert played for Roda JC on loan during the 2010-2011 season, leaving Ajax after his loan spell.

102.   Aron Winter played for Sparta Rotterdam on loan from 2001-2002, retiring from football after that season.

103.   Richard Witschge played for Deportivo Alavés on loan from 2001-2002, before returning to Ajax for one more season.

104.   Abubakari Yakubu played for Vitesse on loan during the 2004-2005 season, departing from Ajax after his loan spell.

105.   Marvin Zeegelaar played for Excelsior in 2011, before leaving Ajax after his loan spell.

105.   Niki Zimling was loaned from 1. FSV Mainz 05 in 2014 for the entire season.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Europe's Club of the Century". International Federation of Football History & Statistics. 2009-09-11. Erişim tarihi: 2009-09-12. 
  2. ^ "History". AFC Ajax. 19 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2010.