3. Ordu (Türkiye) komutanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu liste Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 3. Ordu komutanları listesini içermektedir.

Fotoğrafı Komutan Görev başlangıcı Görev bitişi
1 Cevat Cobanli.jpg Orgeneral Cevat Çobanlı 21 Ekim 1922 31 Ekim 1924
2 Kazim Inanc.jpg Korgeneral Kâzım İnanç 31 Ekim 1924 20 Haziran 1925
3 ICalislar.jpg Orgeneral İzzettin Çalışlar 20 Haziran 1925 22 Kasım 1933
4 Ali Said Pasha.jpg Orgeneral Ali Sait Akbaytogan 22 Kasım 1933 24 Ağustos 1935
5 Kazim Orbay.jpg Orgeneral Kâzım Orbay 24 Ağustos 1935 1 Aralık 1943
6 Mustafa Muğlalı.jpg Orgeneral Mustafa Muğlalı 1 Aralık 1943 29 Ağustos 1945
7 SNoyan.jpg Orgeneral Sabit Noyan 29 Ağustos 1945 31 Ocak 1946
8 Blanco portrait.svg Orgeneral Kurtcebe Noyan 31 Ocak 1946 18 Mayıs 1948
9 Blanco portrait.svg Orgeneral İzzet Aksalur 18 Mayıs 1948 15 Eylül 1949
10 Blanco portrait.svg Orgeneral Mahmut Berköz 15 Eylül 1949 6 Haziran 1950
11 Blanco portrait.svg Orgeneral Hasan Fehmi Atakan 6 Haziran 1950 30 Temmuz 1950
12 Blanco portrait.svg Orgeneral Nurettin Baransel 30 Temmuz 1950 4 Kasım 1952
13 Blanco portrait.svg Orgeneral Feyzi Mengüç 4 Kasım 1952 29 Eylül 1955
14 Blanco portrait.svg Orgeneral Nazmi Ataç 29 Eylül 1955 16 Haziran 1956
15 İbrahim Necati Tacan.gif Orgeneral Necati Tacan 16 Haziran 1956 30 Kasım 1957
16 Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel.png Orgeneral Cemal Gürsel 30 Kasım 1957 21 Ağustos 1958
17 Ragıp Gümüşpala.jpg Orgeneral Ragıp Gümüşpala 21 Ağustos 1958 3 Haziran 1960
18 Celal Alkoç.gif Korgeneral Celal Alkoç 4 Ağustos 1960 6 Ocak 1961
19 Blanco portrait.svg Orgeneral Ahmet Refik Yılmaz 23 Haziran 1961 29 Ağustos 1963
20 Blanco portrait.svg Orgeneral Refik Tulga 29 Ağustos 1963 1 Eylül 1964
21 Blanco portrait.svg Orgeneral Memduh Tağmaç 1 Eylül 1964 12 Temmuz 1966
22 Blanco portrait.svg Orgeneral Fikret Esen 12 Temmuz 1966 29 Ağustos 1967
23 Blanco portrait.svg Orgeneral Refet Ülgenalp 29 Ağustos 1967 28 Ağustos 1969
24 Faik Türün.png Orgeneral Faik Türün 28 Ağustos 1969 29 Eylül 1970
25 Blanco portrait.svg Orgeneral Eşref Akıncı 28 Eylül 1970 7 Mart 1973
26 Blanco portrait.svg Orgeneral Hamza Gürgüç 7 Mart 1973 30 Ağustos 1974
27 Blanco portrait.svg Orgeneral Namık Kemal Ersun 28 Ağustos 1974 29 Mart 1975
28 Blanco portrait.svg Orgeneral Ali Fethi Esener 28 Ağustos 1975 28 Ağustos 1976
29 Blanco portrait.svg Orgeneral Sedat Celasun 30 Ağustos 1976 25 Ağustos 1977
30 Blanco portrait.svg Orgeneral Mahmut Ülker 30 Ağustos 1977 25 Ağustos 1979
31 Blanco portrait.svg Orgeneral Selahattin Demircioğlu 25 Ağustos 1979 25 Ağustos 1982
32 Blanco portrait.svg Orgeneral Fikret Oktay 25 Ağustos 1982 25 Ağustos 1985
33 Blanco portrait.svg Orgeneral Hüsnü Çelenkler 25 Ağustos 1985 28 Ağustos 1986
34 Blanco portrait.svg Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu 28 Ağustos 1986 28 Ağustos 1988
35 Blanco portrait.svg Orgeneral Nezihi Çakar 28 Ağustos 1988 28 Ağustos 1990
36 Mehmet Hikmet Bayar.png Orgeneral Mehmet Hikmet Bayar 30 Ağustos 1990 17 Ağustos 1992
37 Blanco portrait.svg Orgeneral Teoman Koman 17 Ağustos 1992 30 Ağustos 1995
38 Blanco portrait.svg Orgeneral Atilla Ateş 30 Ağustos 1995 26 Ağustos 1997
39 Blanco portrait.svg Orgeneral Nahit Şenoğul 26 Ağustos 1997 30 Ağustos 1999
40 Blanco portrait.svg Orgeneral Tuncer Kılınç 30 Ağustos 1999 30 Ağustos 2001
41 Blanco portrait.svg Orgeneral Tamer Akbaş 30 Ağustos 2001 30 Ağustos 2003
42 Blanco portrait.svg Orgeneral Oktar Ataman 30 Ağustos 2003 30 Ağustos 2004
43 Blanco portrait.svg Orgeneral Orhan Yöney 30 Ağustos 2004 30 Ağustos 2006
44 İsmail Koçman.jpg Orgeneral İsmail Koçman 30 Ağustos 2006 17 Ağustos 2007
45 Blanco portrait.svg Orgeneral Saldıray Berk 17 Ağustos 2007 30 Ağustos 2010
46 Blanco portrait.svg Orgeneral Yalçın Ataman 30 Ağustos 2010 30 Ağustos 2011
47 Blanco portrait.svg Orgeneral Ahmet Turmuş 30 Ağustos 2011 23 Ağustos 2013
48 Ümit Dündar.png Orgeneral Ümit Dündar 23 Ağustos 2013 8 Ağustos 2015
49 Blanco portrait.svg Orgeneral İsmail Serdar Savaş 8 Ağustos 2015 22 Ağustos 2019
50 Blanco portrait.svg Korgeneral Şeref Öngay 22 Ağustos 2019 25 Ağustos 2021
51 Blanco portrait.svg Korgeneral Yavuz Türkgenci 25 Ağustos 2021

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]