3. Ordu (Türkiye) komutanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
3. Ordu Komutanı
Görevdeki
Veli Tarakcı

10 Ağustos 2023 tarihinden beri
Oluşum21 Ekim 1923 (100 yıl önce) (1923-10-21)
İlk sahibiCevat Çobanlı
BağlılıkTürk Kara Kuvvetleri

Bu liste Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 3. Ordu komutanları listesini içermektedir.

Fotoğrafı Komutan Görev başlangıcı Görev bitişi
1 Ferîk İsmail Cevad Paşa 21 Ekim 1923 31 Ekim 1924
2 Ferîk Kâzım Paşa 31 Ekim 1924 20 Haziran 1925
3 Ferîk-i evvel İzzeddin Paşa 20 Haziran 1925 22 Kasım 1933
4 Orgeneral Ali Sait Akbaytogan 22 Kasım 1933 24 Ağustos 1935
5 Orgeneral Kâzım Orbay 24 Ağustos 1935 1 Aralık 1943
6 Orgeneral Mustafa Muğlalı 1 Aralık 1943 29 Ağustos 1945
7 Orgeneral Sabit Noyan 29 Ağustos 1945 31 Ocak 1946
8 Orgeneral Kurtcebe Noyan 31 Ocak 1946 18 Mayıs 1948
9 Orgeneral İzzettin Aksalur 18 Mayıs 1948 15 Eylül 1949
10 Orgeneral Mahmut Berköz 15 Eylül 1949 10 Haziran 1950
11 Korgeneral Hasan Atakan 10 Haziran 1950 14 Mart 1951
12 Orgeneral Nurettin Baransel 17 Mart 1951 4 Kasım 1952
13 Orgeneral Feyzi Mengüç 4 Kasım 1952 16 Eylül 1954
14 Korgeneral Nurettin Aknoz 20 Eylül 1954 9 Eylül 1955
14 Korgeneral Nazmi Ataç 25 Eylül 1955 16 Haziran 1956
15 Orgeneral Necati Tacan 16 Haziran 1956 30 Kasım 1957
16 Orgeneral Cemal Gürsel 30 Kasım 1957 21 Ağustos 1958
17 Orgeneral Ragıp Gümüşpala 21 Ağustos 1958 3 Haziran 1960
18 Korgeneral Danyal Yurdatapan 3 Haziran 1960 3 Ağustos 1960
18 Korgeneral Celal Alkoç 4 Ağustos 1960 6 Ocak 1961
19 Korgeneral Refik Yılmaz 22 Ocak 1961 21 Eylül 1962
20 Korgeneral Refik Tulga 21 Eylül 1962 30 Ağustos 1964
21 Korgeneral Memduh Tağmaç 30 Ağustos 1964 12 Temmuz 1966
22 Orgeneral Fikret Esen 12 Temmuz 1966 29 Ağustos 1967
23 Orgeneral Refet Ülgenalp 29 Ağustos 1967 28 Ağustos 1969
24 Orgeneral Faik Türün 28 Ağustos 1969 3 Eylül 1970
25 Orgeneral Eşref Akıncı 3 Eylül 1970 30 Ağustos 1972
26 Orgeneral Hamza Gürgüç 30 Ağustos 1972 30 Ağustos 1974
27 Orgeneral Namık Kemal Ersun 28 Ağustos 1974 28 Ağustos 1975
28 Orgeneral Ali Fethi Esener 28 Ağustos 1975 30 Ağustos 1977
30 Orgeneral Mahmut Ülker 30 Ağustos 1977 25 Ağustos 1979
31 Orgeneral Selahattin Demircioğlu 25 Ağustos 1979 25 Ağustos 1982
32 Orgeneral Celal Bulutlar 25 Ağustos 1982 6 Ağustos 1983
32 Orgeneral Fikret Oktay 6 Ağustos 1983 20 Ağustos 1985
33 Orgeneral Hüsnü Çelenkler 25 Ağustos 1985 28 Ağustos 1986
34 Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu 28 Ağustos 1986 28 Ağustos 1988
35 Orgeneral Nezihi Çakar 28 Ağustos 1988 28 Ağustos 1990
36 Orgeneral Hikmet Bayar 30 Ağustos 1990 7 Ağustos 1992
Orgeneral Doğan Bayazıt 7 Ağustos 1992 6 Ağustos 1993
37 Orgeneral Teoman Koman 6 Ağustos 1993 30 Ağustos 1995
38 Orgeneral Necati Özgen 30 Ağustos 1995 19 Ağustos 1996
38 Orgeneral Atilla Ateş 30 Ağustos 1996 26 Ağustos 1997
39 Orgeneral Nahit Şenoğul 26 Ağustos 1997 30 Ağustos 1999
40 Orgeneral Tunçer Kılınç 30 Ağustos 1999 30 Ağustos 2001
41 Orgeneral Tamer Akbaş 30 Ağustos 2001 30 Ağustos 2003
42 Orgeneral Oktar Ataman 30 Ağustos 2003 30 Ağustos 2004
43 Orgeneral Orhan Yöney 30 Ağustos 2004 30 Ağustos 2006
44 Orgeneral İsmail Koçman 30 Ağustos 2006 17 Ağustos 2007
45 Orgeneral Saldıray Berk 17 Ağustos 2007 30 Ağustos 2010
46 Orgeneral Yalçın Ataman 30 Ağustos 2010 30 Ağustos 2011
47 Orgeneral Ahmet Turmuş 30 Ağustos 2011 23 Ağustos 2013
48 Orgeneral Ümit Dündar 23 Ağustos 2013 8 Ağustos 2015
49 Orgeneral İsmail Serdar Savaş 8 Ağustos 2015 26 Ağustos 2019
50 Korgeneral Şeref Öngay 26 Ağustos 2019 24 Ağustos 2021
51 Korgeneral Yavuz Türkgenci 24 Ağustos 2021 10 Ağustos 2023
52 Korgeneral Veli Tarakcı 10 Ağustos 2023 Görevde

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]