3. Ordu (Türkiye) komutanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 3. Ordu komutanları listesini içermektedir.

# Komutan Resim Görev Başlangıcı Görev Bitişi
1 Orgeneral Cevat Çobanlı Cevat Cobanli.jpg 21 Ekim 1922 31 Ekim 1924
2 Korgeneral Kâzım İnanç Kazim Inanc.jpg 31 Ekim 1924 20 Haziran 1925
3 Orgeneral İzzettin Çalışlar ICalislar.jpg 20 Haziran 1925 22 Kasım 1933
4 Orgeneral Ali Sait Akbaytogan Ali Said Pasha.jpg 22 Kasım 1933 24 Ağustos 1935
5 Orgeneral Kâzım Orbay Kazim Orbay.jpg 24 Ağustos 1935 1 Aralık 1943
6 Orgeneral Mustafa Muğlalı Mustafa Muğlalı.jpg 1 Aralık 1943 29 Ağustos 1945
7 Orgeneral Sabit Noyan SNoyan.jpg 29 Ağustos 1945 31 Ocak 1946
8 Orgeneral Kurtcebe Noyan Blanco portrait.svg 31 Ocak 1946 18 Mayıs 1948
9 Orgeneral İzzet Aksalur Blanco portrait.svg 18 Mayıs 1948 15 Eylül 1949
10 Orgeneral Mahmut Berköz Blanco portrait.svg 15 Eylül 1949 6 Haziran 1950
11 Orgeneral Hasan Fehmi Atakan Blanco portrait.svg 6 Haziran 1950 30 Temmuz 1950
12 Orgeneral Nurettin Baransel Blanco portrait.svg 30 Temmuz 1950 4 Kasım 1952
13 Orgeneral Feyzi Mengüç Blanco portrait.svg 4 Kasım 1952 29 Eylül 1955
14 Orgeneral Nazmi Ataç Blanco portrait.svg 29 Eylül 1955 16 Haziran 1956
15 Orgeneral Necati Tacan İbrahim Necati Tacan.gif 16 Haziran 1956 30 Kasım 1957
16 Orgeneral Cemal Gürsel Blanco portrait.svg 30 Kasım 1957 21 Ağustos 1958
17 Orgeneral Ragıp Gümüşpala Blanco portrait.svg 21 Ağustos 1958 3 Haziran 1960
18 Korgeneral Celal Alkoç Celal Alkoç.gif 4 Ağustos 1960 6 Ocak 1961
19 Orgeneral Ahmet Refik Yılmaz Blanco portrait.svg 23 Haziran 1961 29 Ağustos 1963
20 Orgeneral Refik Tulga Blanco portrait.svg 29 Ağustos 1963 1 Eylül 1964
21 Orgeneral Memduh Tağmaç Blanco portrait.svg 1 Eylül 1964 12 Temmuz 1966
22 Orgeneral Fikret Esen Blanco portrait.svg 12 Temmuz 1966 29 Ağustos 1967
23 Orgeneral Refet Ülgenalp Blanco portrait.svg 29 Ağustos 1967 28 Ağustos 1969
24 Orgeneral Faik Türün Blanco portrait.svg 28 Ağustos 1969 29 Eylül 1970
25 Orgeneral Eşref Akıncı Blanco portrait.svg 28 Eylül 1970 7 Mart 1973
26 Orgeneral Hamza Gürgüç Blanco portrait.svg 7 Mart 1973 30 Ağustos 1974
27 Orgeneral Namık Kemal Ersun Blanco portrait.svg 28 Ağustos 1974 29 Mart 1975
28 Orgeneral Ali Fethi Esener Blanco portrait.svg 28 Ağustos 1975 28 Ağustos 1976
29 Orgeneral Sedat Celasun Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1976 25 Ağustos 1977
30 Orgeneral Mahmut Ülker Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1977 25 Ağustos 1979
31 Orgeneral Selahattin Demircioğlu Blanco portrait.svg 25 Ağustos 1979 25 Ağustos 1982
32 Orgeneral Fikret Oktay Blanco portrait.svg 25 Ağustos 1982 25 Ağustos 1985
33 Orgeneral Hüsnü Çelenkler Blanco portrait.svg 25 Ağustos 1985 28 Ağustos 1986
34 Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu Blanco portrait.svg 28 Ağustos 1986 28 Ağustos 1988
35 Orgeneral Nezihi Çakar Blanco portrait.svg 28 Ağustos 1988 28 Ağustos 1990
36 Orgeneral Mehmet Hikmet Bayar Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1990 17 Ağustos 1992
37 Orgeneral Teoman Koman Blanco portrait.svg 17 Ağustos 1992 30 Ağustos 1995
38 Orgeneral Atilla Ateş Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1995 26 Ağustos 1997
39 Orgeneral Nahit Şenoğul Blanco portrait.svg 26 Ağustos 1997 30 Ağustos 1999
40 Orgeneral Tuncer Kılınç Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1999 30 Ağustos 2001
41 Orgeneral Tamer Akbaş Blanco portrait.svg 30 Ağustos 2001 30 Ağustos 2003
42 Orgeneral Oktar Ataman Blanco portrait.svg 30 Ağustos 2003 30 Ağustos 2004
43 Orgeneral Orhan Yöney Blanco portrait.svg 30 Ağustos 2004 30 Ağustos 2006
44 Orgeneral İsmail Koçman Blanco portrait.svg 30 Ağustos 2006 17 Ağustos 2007
45 Orgeneral Saldıray Berk Blanco portrait.svg 17 Ağustos 2007 30 Ağustos 2010
46 Orgeneral Yalçın Ataman Blanco portrait.svg 30 Ağustos 2010 30 Ağustos 2011
47 Orgeneral Ahmet Turmuş Blanco portrait.svg 30 Ağustos 2011 23 Ağustos 2013
48 Orgeneral Ümit Dündar Blanco portrait.svg 23 Ağustos 2013 8 Ağustos 2015
49 Orgeneral İsmail Serdar Savaş Blanco portrait.svg 8 Ağustos 2015 Görevde

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]