Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Victor Trevor: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
yeni delil
Dava Kapatıldı.
61. satır: 61. satır:
* VP:HDP'deki iftiralarından sonra attığım [[Özel:Fark/26457728|şu]] mesaja [https://www.hizliresim.com/ku5omir teşekkür etmesinin] kışkırtmak amaçlı olduğunu düşünüyorum.
* VP:HDP'deki iftiralarından sonra attığım [[Özel:Fark/26457728|şu]] mesaja [https://www.hizliresim.com/ku5omir teşekkür etmesinin] kışkırtmak amaçlı olduğunu düşünüyorum.
* Victor Trevor'un ısrarla kendine ait 2020 yılı mesaj arşivlerini [https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%96zel:G%C3%BCnl%C3%BCk&page=Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj%3AVictor_Trevor%2FAr%C5%9Fiv%2F2020&type=delete sildirmeye] çalışmasının ve tekrar tekrar oluşturmasının delilleri yok etmek amaçlı olduğunu düşünüyorum.--[[Kullanıcı:Kadıköylü|<span style="text-shadow: 1px 1px 2px #900020;font-size:105%;color:#900020">'''Kadıköylü'''</span>]] [[Kullanıcı mesaj:Kadıköylü|<span style="text-shadow: 1px 1px 2px #4B5320;color:#4B5320;">'''<small>Mesaj</small>'''</span>]] 06.16, 4 Kasım 2021 (UTC)
* Victor Trevor'un ısrarla kendine ait 2020 yılı mesaj arşivlerini [https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%96zel:G%C3%BCnl%C3%BCk&page=Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj%3AVictor_Trevor%2FAr%C5%9Fiv%2F2020&type=delete sildirmeye] çalışmasının ve tekrar tekrar oluşturmasının delilleri yok etmek amaçlı olduğunu düşünüyorum.--[[Kullanıcı:Kadıköylü|<span style="text-shadow: 1px 1px 2px #900020;font-size:105%;color:#900020">'''Kadıköylü'''</span>]] [[Kullanıcı mesaj:Kadıköylü|<span style="text-shadow: 1px 1px 2px #4B5320;color:#4B5320;">'''<small>Mesaj</small>'''</span>]] 06.16, 4 Kasım 2021 (UTC)

{{onaylanmış}} Tüm detayları defalarca kez inceledim. Teknik detaylarda elde ettiğimiz verilerde şu bilgileri de elde ettim:

* [[Kullanıcı:Leaply]]'nin IP adresinin 23 Ekim - 24 Ekim 2021 tarihleri arasında [[Kullanıcı:+18 Film Bağımlısı]] ile tarayıcı bilgilerinin de tam olarak eşleşmesi ile çakışma yaşadığını,

* [[Kullanıcı:Leaply]]'nin katkı sağladığı IP adresinin, 27 Eylül 2021 tarihinde engellenmiş olan [[Kullanıcı:Özgürlüğün Koruyucusu Che Guevara]] tarafından da kullanıldığı, tarayıcı bilgilerinin tam olarak eşleştiği ve bu çakışmanın iki kez gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.

Dava ayrıntılarında verilen bilgilerin de değerlendirilmesi sonucunda, [[Kullanıcı:Leaply]]'nin [[Kullanıcı:II. Niveles]]'in kuklası olduğu, [[Kullanıcı:Victor Trevor]]'un bu düzen içerisinde yer alan aynı kişi ya da farklı bir kişi olabileceği değerlendirilmiştir. [[Kullanıcı:Victor Trevor]]'un bu belirsizliği ise kendisini Canlı Kukla olmaktan alıkoyamayacak düzeydedir.

Denetçi olarak üzüntüm, bu kullanıcıların herkesin değerli vaktini alması, iyi niyet varsayıldığı halde bu durumu kötüye kullanmaları ve Vikipedi'ye katkıda bulunma sistematiğini aksatmaları olmuştur. Fark ettiğiniz gibi son ana kadar iyi niyet varsaymaya devam ettim/ettik. Atladığımız bir ayrıntı var ise dava sonucunun altına değerli görüşlerinizi yazmaya devam edebilirsiniz. Bir hizmetli ile iletişime geçerek gerekli işlemleri başlatabilirsiniz. Bu tarz davalarla karşılaşmamak umudu ile herkese iyi çalışmalar diliyorum. [[Kullanıcı:Elmacenderesi|e.c.]] 10.04, 4 Kasım 2021 (UTC)

Sayfanın 10.04, 4 Kasım 2021 tarihindeki hâli

Victor Trevor

Kanıt: Kuklacıların sayısı ilgili kullanıcı adları adına aılan davalardakilerle birleştirilebilir. Şüphelerimi aşağıda elimden geldiğince listeleyeceğim. Biraz uzun bir liste olmasını planladığım için biraz zaman alabilir, denetçilerden biraz zaman vermelerini rica ediyorum thecatcherintheryeileti💬 15.55, 31 Ekim 2021 (UTC)[yanıtla]

  • Alakalı davalar: 1 ve 2.
  • Her şeyden önce, VP:ÖRDEK ile başlamak istiyorum. Ben, şurada da bu konuya dikkat çekmiştim. elmacenderesi konu ile ilgili bir eposta aldığını ve iki kullanıcının arkadaş olduklarını belirttiklerini ifade ettiklerini bize açıklamakla yetinmişti. Açıklamayı iliştireyim
İlgisiz Teknik bir veriye sahip olmadığımızı daha önce belirtmiştim. Davranışsal iz analizi yaparken Kullanıcı:Victor Trevor'dan bir posta aldım, kendisi Kullanıcı:Leaply ile arkadaş olduğunu, Vikipedi'ye kendi teşviki ile üye olduğunu ve II. Niveles ile bağının bu nedenlerle olamayacağını belirtti. Bu bilgiye güvenerek kullanıcılar arasında bir bağ olmadığını varsayabiliriz. Tarz olarak eski ifadeleri kullanmaları nedeni ile kullanıcılar arasında şüphelerin oluşması oldukça normal. Kullanıcı:Leaply, kuklası olduğu iddia edilen Kullanıcı:II. Niveles'i incelerse bu şüphelere hak verecektir.
  • Yıllar boyunca vikipedide en karmaşık davaları titizlikle inceleyen elmacenderesi'nin bu konuyu sadece bir eposta ile gelen beyana göre kapatacağını düşünmezdim. Teknik takip yapılmasının imkansızlığı mümkün, çünkü yıllar içinde kullanılan cihaz, tarayıcı, ip adresi gibi değişkenler değişebilir. Bu işin birinci boyutu.
  • Bir diğer boyuttan şurada da bahsetmiştim. II. Niveles'i tanıyan eski kullanıcılarımız bu tür davranışları anında fark ediyor, kendisine Niveles adını bilip bilmediğini sordum, Ek olarak Nanahuatl'ın bana açtığı dava sayesinde tanıdığım 2. Niveles'in yazılarına bakınca sadece güldüm, ikimizin yakından uzaktan bir ilgi ve alakamızın olmadığını dava ve üslup farkı aracılığıyla söyleyebilirim. Komik bir metaforla açıklamak gerekirse 2. Niveles'in Osmanlı, benim ise cumhuriyet olduğumu söyleyebilirim : ) diye cevap yazdı, halbuki yukarıda elmacenderesi'nin uyarısında üslup konusundaki benzerliğin sadece birkaç kullanıcı tarafından tespit edilmediğini, aynı zamanda bir denetçinin de gözüne takıldığını görebiliyoruz.
  • Leaply ile ilgili süren tartışmaların bir noktasında, bir süre sonra işin içine Victor Trevor da giriyor, ben, sürekli işbirliği içinde çalıştığımız bir arkadaşım olarak kendisine değer verdiğim Victor'un bu işteki rolü ile ilgili kaygılarımı da içeren şu mesajı gönderiyorum. ilgili konuşma oradan okunabilir. Orada şu cümleyi kurmuştum. Fazla inceleme yapabilecek zaman ya da gücüm yok ama vikipediye çok hızlı bir giriş yapıp iki günde bazı ileri seviyede işlemleri hallediyor görünmüşsünüz..
  • Esasında, Victor Trevor'un elmacenderesine attığı iddia edilen eposta sürecine kadar asla Victor'dan şüphelenmedim. Ama Leaply bariz bir şekilde üslup olarak dikkat çekmekteydi. Bu nedenle bu davayı açma gereği duydum.
  • Çok bariz olmasa da Bey hitabını Niveles'ten duymaya alışığız. Victor süreç içinde birkaç kez isim değiştirdiği ve isimlerini gizlettiği için isim yazmadan sadece mesajı buraya koyayım: Tekrardan merhaba, Sn. Chansey Bey. İletmiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda gerekli eklemeleri bitirmiş bulunmaktayım. Anlayışınız için teşekkür ederim, en derin sevgi ve saygılarımla.
  • Victor'un kullanıcı hesabını oluşturduğu ilk günlerde, aslında daha önceden katkıları olan bir kullanıcı olduğu ile ilgili şüphe oluşturacak katkıları var. Bu arada, ben bu konuda katı fikirli değilim, ancak elimden geldiğince verileri listelemeye devam edeceğim. Victor İlk maddesini mükemmel bir şekilde oluşturmuş. Yani, emin değilim ama katkılarına göre ilk katkısı da bu, ayrıca, HotCat kullanarak kategori de eklemiş. Daha sonra birkaç gün içinde yeni maddesini (Mert Yazıcıoğlu ) oluşturmuş. 8 gün sonra SAS açmaya ve bir gün sonra TW kullanmaya başlamış.
  • Bir hafta içinde beyaz liste hakları elde etmek için mesaj göndermiş.
  • Kullandığı En derin sevgilerimle, saygılarımla ifadeleri Destamora ile benzerlik gösteriyor.
  • Buraya kadar, Victor Trevor'un en azından ilk üye olduğu anda daha eski kullanıcılardan birisi olduğuna dair izlenimlerimi paylaşmak istedim. Şimdi Leaply ile aradaki bazı bağları listelemeyi amaçlıyorum.
  • Leaply'nin ilk değişiklikte seslen şablonunu kullanması ve imzayı düzgünce atabilmesi Leaply'nin de tecrübesiz olmadığını düşündürüyor. Leaply hesabı 24 Eylül 2020'de oluşturulmuş. 15 Ocak'ta Leaply'e Victor Trevor hoşgeldin mesaji göndermiş (Victor herkese göndereceğinden bunda bir sorun yok), ardından Leaply katkılara başlamış.
  • Bir gün sonra 1 gün sonra Leaply TW ayarlarını yapar, 1 ay sonra AWB'ye başvurur.
  • Sürekli dikkat çeken Osmanlıca, Eski Türkçe kelime kullanımları nedeni ile birçok kullanıcı kendisine uyarılar yapar (bunlardan birisi de benim).
  • VP:Ş sayfasındaki yazışmalar, benzerlikler, açık açık aklımızla oynanacak cümleler kuruluyor burada.
  • şu ve şu davalar ve içindeki konuşmalar da burada dursun.
  • şu mesajlaşmayı da buraya bırakayım.
  • Niveles'in sinirlendiğinde küfürler ettiğini ve diğer bazı dillerde süresiz engellendiğini hatırlıyorum, tecrübeli kullanıcılarımız bunun trwiki'de de gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda fil hafızalı olacaktır, ancak kısa bir süre içinde gerçekleşen, özür dileyerek, yırtık dondan fırlama cümlesi de onun üslubu ile aynı. Engel kaldırma talebinde kullandığı savunma da karşındakini çocuk yerine koymaktan öte değil: Selamlar, Dr. Coal. "Yırtık dondan çıkma" deyimini, beklenmedik bir yerde görülen minvalinde kullanmak istemiştim, bu zahirdi. Ancak bu konu kullanıcı Kadıköylü tarafından tamamıyla algı oyunu yaratılarak ve hakaretler söylenerek farklı bir boyutta gösterildi. Dolayısıyla, bu deyimin büyütülmemesini istiyor ve bana verdiğiniz 24 saatlik engelin kaldırılmasını istediğimi deklare ederim. Bu deyim beklenmedik yerde görülen demekmiş. Bir de deklare etmek bana emrivaki bir kelime gibi geliyor, ama kendisi bu tarz kelimeleri yaygın olarak kullandığı için en iyi anlamını o bilir tabi, bir şey diyemiyorum.
  • Leaply'e verilen engelin ardından Victor'un koşarak yardıma gelmesi ile ilgili şu mesajlaşmayı da buraya iliştireyim.
  • Leaply'nin 4. katkısı TBA ihlali uyarısı üzerine.
  • şurada Leaply'nin son derece modern bir Türkçe kullanabildiğini görebiliyoruz, buradan hareketle, Eski Türkçe kelimeleri bilinçli bir şekilde kullandığını anlayabiliyoruz. Niveles de öyleydi.
  • Ek bilgiler aklıma geldikçe ekleyeceğim...

---ek---

  • Dikkat çekici unsurlardan birisi de bir tür mesajlaşma platformu olan, kendimi bu alanda eh işte, idare eder derecede bilgili saysam da bir türlü kullanamadığım, alışamadığım, Discord ile alakalı. Ali Haydar vs. Victor Trevor.

---ek---

  • Victor'un hizmetlilik başvurusunda Leaply ve bir diğer Niveles davasında kukla olmakla itham edilen Assyrtiko olumlu oy kullanmış. Assyrtiko daha sonra oyunu olumsuza çevirmiş. Bu maddede diğer davalarla çelişen birdurum var gibi görünüyor. Kişisel gözlemlerim ve kanaatim Ali Haydar'ın, Niveles'in böyle bir şeyi planlayabilecek kapasitede olduğudur. Yani, oylama sona ererken zaten kaybediyorum diyip oyunu olumsuza taşımış mıdır derseniz, o yapar derim, ama ispat edemem. Yine de bu başvuru burada kalsın, ilgilenecek olanlara bir fikir verebilir.
  • Victor'un devriyelik başvurusunu buraya bırakayım.
  • Vikidataya olan katkıları kullanıcı hesabının açıldığı 23 Mayıs'tan yaklaşık 2 hafta sonra, yani 12 Haziran'da başlamış.

--ek--

  • Niveles'in, Ali Haydar'ın sık sık kullandığı Bey lafzı (ki bey kelimesini kullanmak tabii ki herkesin yapabileceği bir seçim, ancak burada binlerce kullanıcı var, kaç kişi tercih ediyor bir istatistik çıkar da bir elin parmağını geçerse, ha derim, bu makul bir gerekçe değil) ile alakalı bir inceleme ve Leaply'nin benzersiz (aslında Niveles benzerli) görüşü.

---ek---

Bu konu ile tüm gün ilgileneceğim, kısa sürede sonuca ulaştırmış olurum. e.c. 07.22, 2 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]
Yukarıdaki II. Niveles davasında gönderildiği iddia edilen e-postaya göre ikili günlük hayatta tanışıyorlar, arkadaşlar, ancak vikipedide birbirleri ile bu konu hiçbir zaman dikkatimizi çekmedi, hiçbir zaman bu samimiyette bir mesajlaşma görülmedi, bilakis, burada da görüleceği üzere, birbirini tanımıyorlar, iki ayrı kişilerse, tabii. Not olarak bunu da eklemek istedim.-thecatcherintheryeileti💬 15.36, 2 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]
Merhaba, @Thecatcherintherye. Son yanıtınızla ilgili düşmem gereken bir not var: belirttiğiniz mesajların gönderildiği zaman diliminde arkadaşımla bazı sorunlar yaşamıştık. Ben de Vikipedi ile ilgili konuların Vikipedi'de konuşmamızın iyi olacağını söyledim ve gelen yanıta ilişkin cevabımı standart bir şekilde verdim. Ek olarak Leaply ile süregelen arkadaşlığım gerçek hayata yansımadı ve dolayısıyla hiçbir zaman yan yana bulunmadık. Yıllar boyunca vikipedide en karmaşık davaları titizlikle inceleyen elmacenderesi'nin bu konuyu sadece bir eposta ile gelen beyana göre kapatacağını düşünmezdim şeklindeki ifadenize ilişkin bir ayrıntı paylaşmak isterim: konuyu inceleyen denetçi, bu davada yer alan taraflardan birinin dâhil olduğu bir dava (bkz. Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Destemora) üzerinde uzun bir süre çalıştı ve bu durum, (...) Teknik verilerde yer alan bir bilgi üzerinde oldukça uzun vakit geçirdik. Hatalı bir sonuç çıkmaması için elimizden gelen tüm çabayı sarf ettik. Teknik veriler dışında bahsi geçen kullanıcıların neredeyse tüm katkılarını inceledik anlatımıyla net bir şekilde görülmektedir. Leaply'nin Vikipedi'de düzenleme yapmaya başladığı zamanda görece hızlı ilerlemesinin nedeni, ona yardımcı olmamdan kaynaklanmaktadır. Bulgularınızın denetçiler tarafından en uygun şekilde değerlendirileceğine ve biraz daha açıklayıcı olarak onlara yardım edebileceğinize inanıyorum. Herkese iyi çalışmalar, Elma'ya kolaylıklar dilerim. --Victor Trevor (mesaj) 16.24, 2 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]
Sayın Victor, sizinle birçok işbirliğinde ortak çalıştık ve özel yazışmalarımız da oldu. Sizi, bir sanal kullanıcı olarak gerçekten takdirle karşıladım hep. Bu davayı açarken son derece üzgün olduğumu iletmek istiyorum. Şu notu da bu vesileyle iletmek istiyorum: Leaply'yi savunarak bende bir şüphe uyandırdınız. Şunu açıkça söylemeyim ki Niveles'in belirli bir yaşın üzerinde olduğunu düşünüyorum. Leaply ile ilgili endişelerde buna benim tanıdığım Victor da hak verirdi. Asıl o bu davanın peşine düşerdi. Ben bile şüphelenirken, sırf bu davayı açmak için Denetçi İsteği açmayı öğrenmeye çalıştım, siz de açabilirdiniz. Leaply'yi tanıyorsanız, arkadaşım diyorsanız, sizinle akran olduğunu varsaymak hakkım. Siz de doğruluyorsunuz, bazı sorunlar yaşadık diyerek. Şundan kesinlikle eminim, yanılıyor da olabilirim, orası bir ihtimal elbette, bu durumda özür dilerim :), ama Leaply Niveles'in ta kendisi. Bu vesileyle, ya siz de Niveles'siniz ya da onu bizden korumaya çalışıyorsunuz. Bazı özel konuşmaları burada zikretmek istemiyorum, belki de Leaply'nin korunmaya ihtiyacının olduğunu düşünüyorsunuzdur, bildiklerimden hareketle hak veririm size. Ama lütfen bizi cahil (burada aptal demek isterdim, ama içim elvermedi) yerine koymayın. thecatcherintheryeileti💬 16.36, 2 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]
Leaply'nin arkadaşım olduğunu, Vikipedi'de düzenleme yapmaya başladığında ona yardımcı olduğum hatta onu bizzat Vikipedi'ye davet ettiğim gerçeğini vurgulamak istiyorum. Onun II. Niveles ile bir ilişiğinin olması mümkün değil. Temelde eski kelimeleri kullandığı ve kendini bu şekilde daha iyi ifade edebileceğini düşündüğü için daha önce hiç duymadığı eski bir kullanıcı ile ilişkilendirildi ve daha sonra bu durum, rahatsızlık verici bir boyutuna ulaştı. Oldukça açık bir anlatımla "kukla olması mümkün değil, onu Vikipedi'ye ben davet ettim ve bu süreçte ona yardım ettim" diye söylememe rağmen haksız olma ihtimalinizi düşündükten ve bu ihtimalin gerçekleşmesi durumunda özür dileyeceğinizi belirttikten sonra Leaply'nin kesinkes II. Niveles olduğuna yönelik ifadelerinize anlam vermekte zorlanıyorum: daha önce açılan iki denetçi başvurusu (1, 2) onaylanmamış kullanıcının bir kuklacı olduğu yönündeki kesin görüşlerin (ör. Leaply Niveles'in ta kendisi) yıkıcı olduğunu düşünüyorum.
Nazik sözleriniz için teşekkür ederim. Konuyla ilgili spesifik sorularınız olursa açıklama yapmaya çalışacağım. İyi çalışmalar dilerim. --Victor Trevor (mesaj) 17.37, 2 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]
Bir şey daha dikkatimi çekti, kuklacılıkla ilgili davalar açıldıktan sonra gerçekleşen ortak hareketler: Listelenen kullanıcılar dava bildiriminden sonra arşivleme yoluna gidiyorlar: Leaply, Assyrtiko (Her iki kullanıcı adına II. Niveles'in kuklası olmakla ilgili açılmış davalar var. İkisi ayrı ayrı bağlantılı ise birbirleriyle de bağlantılıdır.)
  • Geçmişte Leaply hakkında dava açmış bir kullanıcı olarak yorum yapmak istiyorum. VP:ÖRDEK gereğince Leaply = II. Niveles, buna karar vermek zor değil. Kimse aklımızla oynamasın. VP:HDP'de yaptığı iftira duyuruları ise bunu bir kez daha doğruluyor. Victor Trevor da Thecatcherintherye'ın dediği gibi yeni katıldığında çok ileri düzey işlemler yapması Victor'la ilgili şüpheleri arttırıyor. Leaply'yi devamlı savunması, neden savunduğu sorulunca da VP:İNOV'u ortaya atması, çok yakın arkadaş olduklarını iddia edip mesaj sayfalarında çok resmî bir şekilde yazışmaları, "Bey" ifadesi, Osmanlıca "Mutmain" gibi adı sanı duyulmamış kelimeler... Resmi yazışma deliline karşılık aramız bozuktu demiş Victor. Madem aranız bozuktu, neden yazıştınız? Bunun gibi birçok soru işareti, tutarsız savunmalar ve çok güçlü deliller var. Ben Thecatcherintherye'nin delillerine katılıyor ve ona bu davayı açtığı için teşekkür ediyorum. Elmacenderesi'ne kolaylıklar dilerim.--Kadıköylü Mesaj 17.51, 2 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]
  • Sunulan kanıtları okuduğumda ve kendi gözlemlerime göre bende Leaply’nin II.Niveles olabileceğini düşünüyorum ve bende Victor’un canlı kukla olabileceği şüphesi oluştu.II.Niveles’in çabalarına şaşırmamak elde değil.--Yaratmayıcı (mesaj) 18.09, 2 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]
Konu üzerinde halen çalıştığımı ve tüm detayları dikkatle incelediğimi bilmenizi istiyorum. Dava için yardımcı olabileceğini düşündüğünüz tüm detayları aktarmaya da devam edebilirsiniz. e.c. 20.17, 2 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]

Kadıköylü'nün eklemeleri

  • Tekrar merhaba, şunun önemli olduğunu düşünüyorum. Hesaplar arasında gezinirken yanlışlıkla yaptığını düşünüyorum. Ayrıca, bugün @Vikipolimer ve @Vito Genovese'nin mesaj sayfalarına zarar veren IP vandalları ortaya çıktı, konum bilgisi ve 78 ile başlamaları benziyor. Bu hususun da değerlendirmeye alınması iyi olacaktır. Ayrıca, "Kadıköylü, IP paylaştı, bana saldırıyor, ihtimam lütfen ihtimam..." diyerek şikayet sayfasında yaygara çıkartılmaması için IP'nin gizletme imkanı olmasına rağmen gizletilmemesi nedeniyle dava sayfasında paylaşılmasının herhangi bir politikayı ihlal etmediğini söylemek istiyorum.
  • Leaply ve Victor Trevor'un birbirleriyle ilgili olan her konuda gelip olumlu oy vermesi ve tartışmalara katılması da çok dikkat çekmektedir. Bilgilerinize sunarım.
  • Açıklamalarımdan sonra Leaply tarafından yapılan bu ekleme diğer davasından Assyrtiko ile ilgili çıkan sonuç nedeniyle aldatmaca/davadan kurtulma amaçlı konulmuş olabilir. Bunu da göz önünde bulundurun.
  • VP:HDP'deki iftiralarından sonra attığım şu mesaja teşekkür etmesinin kışkırtmak amaçlı olduğunu düşünüyorum.
  • Victor Trevor'un ısrarla kendine ait 2020 yılı mesaj arşivlerini sildirmeye çalışmasının ve tekrar tekrar oluşturmasının delilleri yok etmek amaçlı olduğunu düşünüyorum.--Kadıköylü Mesaj 06.16, 4 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]

Onaylanmış Tüm detayları defalarca kez inceledim. Teknik detaylarda elde ettiğimiz verilerde şu bilgileri de elde ettim:

Dava ayrıntılarında verilen bilgilerin de değerlendirilmesi sonucunda, Kullanıcı:Leaply'nin Kullanıcı:II. Niveles'in kuklası olduğu, Kullanıcı:Victor Trevor'un bu düzen içerisinde yer alan aynı kişi ya da farklı bir kişi olabileceği değerlendirilmiştir. Kullanıcı:Victor Trevor'un bu belirsizliği ise kendisini Canlı Kukla olmaktan alıkoyamayacak düzeydedir.

Denetçi olarak üzüntüm, bu kullanıcıların herkesin değerli vaktini alması, iyi niyet varsayıldığı halde bu durumu kötüye kullanmaları ve Vikipedi'ye katkıda bulunma sistematiğini aksatmaları olmuştur. Fark ettiğiniz gibi son ana kadar iyi niyet varsaymaya devam ettim/ettik. Atladığımız bir ayrıntı var ise dava sonucunun altına değerli görüşlerinizi yazmaya devam edebilirsiniz. Bir hizmetli ile iletişime geçerek gerekli işlemleri başlatabilirsiniz. Bu tarz davalarla karşılaşmamak umudu ile herkese iyi çalışmalar diliyorum. e.c. 10.04, 4 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]