Mihrabat Tabiat Parkı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Parktan bir fotoğraf
Yürüme yolu

Mihrabat Tabiat Parkı, İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunan bir tabiat parkıdır.[1] Beykoz'un Kanlıca mahallesinin güneydoğusunda, Boğaz'ın yanında yer alır ve 20.12 hektar (49.7 dönüm) bir alanı kaplar. 2011 yılında tabiat parkı olarak ilan edildi.

Ekosistem[değiştir | kaynağı değiştir]

Bitki örtüsü

Doğa parkı, çoğunluğu yaprak döken ağaçların bulunduğu çeşitli bitki türlerinin yaşam alanıdır. Gürgen (Carpinus betulus), Anadolu kestanesi (Castanea sativa), doğu çınarı (Platanus orientalis), gümüş ıhlamur (Tilia argentea), kermes meşesi (Quercus coccifera), İrlanda meşesi (Quercus petraea), Norveç akçaağacı (Acer ) bulunur. platanoides), Balkan akçaağacı (Acer trautvetter), oya ağacı (Lagerstroemia indica), Akdeniz çitlembikatı (Celtis australis), puro ağacı (Catalpa bignonioides), Erguvan ağacı (Cercis siliquastrum), dişbudak (Fraxinus excelsior), gümüş akasya (Acacia Dealbata), kiraz eriği (Prunus cerasifera) ve güney manolya (Magnolia grandiflora).

Fauna

Tabiat parkında gözlemlenen kuş türleri; serçe, dunnock, kuzgun, ağaçkakan ve saka kuşudur . Parkta bulunan diğer hayvanlar ise tavşan, sincap, kaplumbağa ve kertenkeledir .

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Mihrabat Tabiat Parkı". İstanbul Tabiat Parkları. 18 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2016.