Kullanıcı mesaj:Superyetkin/2010-1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tarih Vikiprojesi'nde ayın işbirliğini öneri ve oylarınızla belirleyin--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 12:54, 2 Ocak 2010 (UTC)

İyi niyet ölçütü[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şu yorum VP:İNOV kapsamında değerlendirilebilir mi? Öyleyse, bu tür yorumların görsel açıdan düzenlenmesi (dizgi, yazım hatalarının düzeltilmesi, vb.) konusunda bağlayıcı bir kural bulunuyor mu? Deneyimli bir kullanıcı olarak bu konuya ilişkin düşüncenizi duymak isterim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 23:49, 28 Aralık 2009 (UTC)

Merhaba. Gelecekteki katkılarımın niteliğini/verimliliğini etkileyecek bu konuya ilişkin görüşünüz nedir? Kolaylıklar, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 20:39, 2 Ocak 2010 (UTC)
Merhabalar, geç cevap için kusura bakmayın. Bahsettiğiniz sayfada yer alan ifadeler, genelde anonim kullanıcıların hergün yüzlercesini gördüğümüz türden yarı vandalist katkılarına benziyor. Siz de bunları geri alabilir / silebilirsiniz. Fakat, bu tür şeylerin sizin gelecekteki katkılarınızın niteliğini/verimliliğini nasıl ve neden etkileyeceğini ise anlayabilmiş değilim... Açıklayabilirseniz yardımcı olmak isterim. --M.M.ileti 23:09, 2 Ocak 2010 (UTC)
Merhaba. Söylemek istediğim, kendi düşünceme göre vandalizm olarak yorumlayacağım katkıları tümden geri alıp Vikipedi topluluğuna gereksiz ek yük getirme olasılığıydı. Vikipedi proje kontrolü kapsamında yaptığım çalışmalarda bu tür değişikliklerle sıkça karşılaşıyorum ve bu nedenle düşünceniz benim için önemliydi.
Bu tür değişikliklere biraz daha esnek yaklaşıp yorumu korumak ve görsel bütünlüğü bozmamak adına yazım yanlışları, dizgi hataları, vb. gibi ögeleri sayfadan çıkarmak içeriğe yapılmış yararlı bir katkı olarak düşünülebilir mi? Özellikle tartışma sayfalarında yer alan bu tür ifadelere karşı Vikipedi'nin toplam kalitesi bağlamında nasıl bir tutum sergilemek gerekir? Diğer Vikipedi sürümlerinde benzer örneklerle karşılaştınız mı? Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 00:53, 3 Ocak 2010 (UTC)

Merhabalar. Maddelerin tartışma sayfaları, ancak ve sadece maddenin geliştirilmesine yönelik faydalı içerik barındırdığı sürece önemlidir. Aksi takdirde hızlı silme politiklarının G12 maddesi uyarınca silinirler. Dediklerinizi bu kapsamda düşündüğümüzde, verdiğiniz örnekteki yazıların orada kalmasında hiç bir yarar yoktur, ve her kullanıcının, bu tür anlamsız ve maddeyi geliştirmeye yönelik olmayan ifadeleri tartışma sayfasından çıkarması gerekir / beklenir. Diğer Viki sürümlerini dolaşmaya pek fazla vaktim olmuyor, dolayısıyla bilemeyeceğim. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 16:04, 3 Ocak 2010 (UTC)

Açıklama için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:10, 3 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği[kaynağı değiştir]

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 1. haftası için proje olarak Vikipedi'de yer almayan heykeltıraş maddelerinin açılması ve geliştirilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

Vito Genovese 00:43, 4 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba. Çağrı için teşekkürler. Şablonun altında iletiyi gönderen kişinin imzası da bulunsa iyi olur, değil mi? --Superyetkinileti 00:46, 4 Ocak 2010 (UTC)
Sağolasın Yetkin, hem onu hem de şablonu subst komutuyla kullanmayı unutmuşum, düzelteyim ikisini de :)
Vito Genovese 00:50, 4 Ocak 2010 (UTC)
Teşekkürler, varlığınızla Vikipedi'ye yeni bir çehre kazandırdınız. Görüşmek üzere, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 00:52, 4 Ocak 2010 (UTC)

Teşekkür ederim :) Senin yaptığın temizlik mucizesinin yarısı kadar işe yarıyorsa ne mutlu bana! :)
İyi çalışmalar, sevgiler
Vito Genovese 00:54, 4 Ocak 2010 (UTC)

Kaynak hataları[kaynağı değiştir]

Merhabalar Yetkin; bu madde de ilgini bekliyor; kaynak hatası. Şimdiden teşekkürler, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   07:12, 4 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba. Kaynak sorunları düzeltildi. Görüşmek üzere, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:09, 4 Ocak 2010 (UTC)
Çok teşekkürler, umarım bir gün bu borçlarımı öderim :)  Levent İleti Katkılar   15:14, 4 Ocak 2010 (UTC)
Vikipedistin borcu olmaz Birlikte çalışıyoruz ya, bu yeter! --Superyetkinileti 17:34, 4 Ocak 2010 (UTC)

Tamam ama benim de yardımcı olabileceğim bir şey sözkonusu olursa lütfen belirtmekten çekinme. Kolay gelsin..  Levent İleti Katkılar   17:57, 4 Ocak 2010 (UTC)

Hizmetliye gereksinim duyduğum günler de gelecek --Superyetkinileti 18:01, 4 Ocak 2010 (UTC)
Vikide hizmetlilik dışında da elimden bir şeyler geliyor :) Her zaman hazırım.  Levent İleti Katkılar   18:04, 4 Ocak 2010 (UTC)

Kaydadeğerlik[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şu madde kaydadeğer mi acaba? Emin olamadım da. --Superyetkinileti 22:59, 4 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba yeniden.. Film izliyordum, geç gördüm :) Yaklaşık 25 yıl önce sıra ona geldiğinde Türkçe İncil'i baştan sona okumuştum. O zamanlardan aklımda kaldığı kadarıyla böyle bir şey var. Ama ne kadar kayda değer, ne kadar değil bunu bir hıristiyanla oturup tartışmak, semavi dinlerin öne çıkan kutsal değerleriyle kıyaslamak gerek. Örneğin müslümanlıkta "telli baba", yahudilikte "şabat" gibi benzer/benzemez kutsal değerler var. Aslında Vikipedi'de dini, etnik, politik konularda yorum yapmamayı tercih ediyorum ama bu konuda söyleyebileceğim en fazla şey bu. Sonuç olarak bana göre kayda değeri yine de başkalarına danışabilirsin. İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   23:13, 4 Ocak 2010 (UTC)
Teşekkürler abi, iyi seyirler. --Superyetkinileti 23:52, 4 Ocak 2010 (UTC)

TQBF Problemi[kaynağı değiştir]

Şu maddeyi biraz toparlayabilir misiniz acaba? --İnfoCan 20:11, 5 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba. Maddeyi içerik yönünden mi biçim yönünden mi incelememi istersiniz? Birkaç ufak ayrıntı dışında pek bir şey bulamadım da. --Superyetkinileti 20:28, 5 Ocak 2010 (UTC)
Biçim yönünden diye düşünmüştüm. en:TQBF'e kıyasla iç düzeni iyi değil gibi geldi. Doğru dürüst bir giriş paragrafı yok en azından. İnterwiki'si olmalı. --İnfoCan 20:57, 5 Ocak 2010 (UTC)
Maddeye küçük eklemeler yaptım. Boş zamanımda konuyla daha yakından ilgilenmeye çalışacağım. İyi vikiler. --Superyetkinileti 21:06, 5 Ocak 2010 (UTC)

İlk cümle TQBF Problemi'nin ne olduğunu açıklamalı, Boolean mantığı değil. Teşekkürler. --İnfoCan 21:13, 5 Ocak 2010 (UTC)

Zaman darlığı nedeniyle bu konuyla ilgilenemeyeceğim. Daha sonra fırsat bulursam maddeyi varsıllaştırmaya çalışırım. Teşekkürler. --Superyetkinileti 21:20, 5 Ocak 2010 (UTC)

Hemen herşeyi geriye almayın. İngilizce Wikide Moğoller 1milyon gözüküyor. Böyle ufak bir değişiklik içinde mi onay alacağız ? --78.163.199.163 23:27, 5 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba. Sizin değişikliğinizden önce yapılan vandalizm geri alındı. Yararlı katkılarınızın sürmesi dileğiyle. --Superyetkinileti 23:30, 5 Ocak 2010 (UTC)

Türkiye'de engelli hakları[kaynağı değiştir]

arkadaşım arızamasın sen ne değiştiriyorsun ! sayfayı

sen kendi yazıdığın sayfayı değiştir '

engelli olduğunda anlarsın bu sayfayı Bu imzasız yazı 78.184.164.44 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Türkiye'de engelli hakları sayfasında yaptığınız düzenlemeler sayfanın görünümünü bozmakta. Lütfen katkılarınızı ölçülü biçimde sürdürmenizi öneririm. Viki sözdizimine ilişkin yardıma gerek duyarsanız size yardımcı olmaya hazırım. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 17:31, 7 Ocak 2010 (UTC)
Not: VP:KSY kuralını çiğneyen şu ileti sayfadan çıkarılmıştır.

Bu kez kendim için bir şey istiyorsam namerdim! :D Mesaj sayfamdaki Kullanıcı:Berfu'ya seni refereans gösterdim, zamanın olursa göz atman mümkün mü? Tamam, "ben 'her zor anınızda camı kırın' değilim" diyebilirsin ama yararı yok :) İyi geceler, kolaylıklar.  Levent İleti Katkılar   22:22, 7 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba abi. Şöyle bir yorumda bulundum, ancak orada da belirttiğim gibi kodları İngilizce vikiden getiren Vito. Bu da, işin benim çemberim dışına çıktığı anlamına geliyor Görüşmek üzere. --Superyetkinileti 22:35, 7 Ocak 2010 (UTC)
Peki. Tamam, artık birşey demiyorum, hakkımı sonuna kadar kullandım herhalde :) Sözü şöyle bağlayalım: ilgine, bilgine, katkılarına, emeğine, göznuruna, uykusuz gecelerine, klavye kullanan parmaklarına teşekkür. Lütfen bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   22:47, 7 Ocak 2010 (UTC)

Selam. {{user be}} {{Kullanıcı be}} update edilmedi. Takabeg ileti 03:04, 8 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba. Hazır elim değmişken onu da açacaktım, fırsat bulamadım Sonuç olarak şablon adı Türkçe olacak, değil mi? --Superyetkinileti 03:10, 8 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba Yetkin,

Müsaitsen yardımına ihtiyacım var?

Vito Genovese 15:20, 9 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba. En az bir saatliğine yardıma hazırım. --Superyetkinileti 15:24, 9 Ocak 2010 (UTC)
Hızlı olayım o zaman, Berfu'ya attığım mesajı okumanı rica ediyorum önce.
Sonrasında Dolaşım'ı kullanan şablonları Dolaşım2'ye taşımamız lazım. Temel olarak yapılacak parametre değişiklikleri şunlar:
  • Şablonadı->ad
  • ana->liste1
  • Resim varsa maddelere kaydığımız resim koduyla "resim" parametresinin içine. Bu parametre resmi şablonun sağ tarafına yerleştiriyor. Eğer çift resim varsa mevcut şablonda, "resimsol" parametresi de sola yerleştirecek.
  • renk-> başlıkbiçimi: Bu biraz farklı yalnızca. Standart renk zaten mavi, o yüzden eski şablonda mavi renk girilmişse, bu durumda bu parametreyi direkt silebilirsin. Kırmızı falan isteniyorsa da şuradaki gibi yapmamız gerekiyor.
Onun dışında Dolaşım2'nin belgeleme sayfasındaki parametreleri Türkçeleştiriyorum, orası fikir verebilir, düzenlediğim son şablonlar fikir verebilir. Ben de her türlü yardıma hazırım.
Düzeltmemiz gereken 550 civarı şablon var, yani tekrar girdiğinde de kalmış olacak muhtemelen. Ne yapabilirsen kardır.
Sevgiler
Vito Genovese 15:31, 9 Ocak 2010 (UTC)
Renk olarak ccccff kullanılıyorsa direkt silebilirsin renk parametresini, başlıkbiçimi'ne dönüştürmene gerek yok.
Eğer farklıysa, o zaman parametreyi değiştirdikten sonra renk kodunun başına background:, sonuna da noktalı virgül eklememiz gerekiyor, direkt o değeri tablo koduna veriyor çünkü.
Örnek:
|başlıkbiçimi=background:#abcçdef;
Vito Genovese 15:40, 9 Ocak 2010 (UTC)

Güzel haberlerim var. Şablon:Navbox'ı kullanan yaklaşık 1600 şablon var ve onlar da ilgi, sevgi istiyor. Bildiğin gibi Navbox Dolaşım şablonunun orijinali, o da eklenmiş ayrıca.

Dolaşım'ların Dolaşım2'ye aktarımını tamamlayalım, sonrasında Dolaşım2'yi Dolaşım'ın üzerine taşıyalım, son olarak da Navbox'ı kullananları Dolaşım'a taşıyalım diyorum ben.

Son olarak Navbox ve Dolaşım2'de Dolaşım'a yönlendirme kalır. Zaman içinde Dolaşım2 kelimesini yavaş yavaş Dolaşım'a taşırız.

Vito Genovese 16:53, 9 Ocak 2010 (UTC)

Güzel habere sevindim Şimdi biraz ara vereceğim, bu gece bir miktar daha yapmaya çalışırım. --Superyetkinileti 16:57, 9 Ocak 2010 (UTC)
Tamamdır, ellerine sağlık :)
Vito Genovese 16:58, 9 Ocak 2010 (UTC)
Merhaba Yetkin,
Şurada yaptığım son değişiklikte "grup" parametresinin kullanımı için işe yarayacak bir örnek var. Alt metinin kendi başlıkları olduğunda böyle bir imkanımız var, onu da söylemiş olayım unutmadan.
Vito Genovese 20:11, 9 Ocak 2010 (UTC)

Evet, o özelliği de farkettim, ancak özellikle Portekiz il şablonlarında ortaya çıkan bir sorun var gibi. Listenin son ögesi bir satır altta görüntüleniyor çoğu zaman. Şablon kodunu incelediysem de bunun nedenini bulamadım. Biz bu sorunu halledinceye dek çalışmalarımı durduruyorum. Teşekkürler. --Superyetkinileti 20:25, 9 Ocak 2010 (UTC)

Tam olarak hangi şablon? Bir örnek gösterebilir misin?
Vito Genovese 20:26, 9 Ocak 2010 (UTC)
Şuna bir bakar mısın? --Superyetkinileti 20:29, 9 Ocak 2010 (UTC)
Anladığım kadarıyla başkanlar, başbakanlar tarzı şablonlarda halihazırda görevde olan kişinin öne çıkarılması için düşünülmüş bir özellik bu, yani hata yok, kasıtlı yapılmış.
Orijinalinde de aynı durum var hatta. Şimdilik biz dönüşümü tamamlayalım, bunun özel bir ayarı vardır mutlaka, her ne kadar belgeleme sayfasına attığım hızlı bakışda görememiş olsam da. En son yaparız o ayarı bulup.
Vito Genovese 21:11, 9 Ocak 2010 (UTC)

Tamam, çalışmalara kaldığımız yerden devam o zaman --Superyetkinileti 21:14, 9 Ocak 2010 (UTC)

Ellerine sağlık Yetkin. İşi tamamladık. Navbox kullanan şablonları da temizlememiz gerekecek ama onun acelesi yok Allah'tan.
Sevgiler
Vito Genovese 05:01, 10 Ocak 2010 (UTC)
Teşekkürler, onu da birkaç gün içinde hallederiz. --Superyetkinileti 15:33, 10 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 2. haftası için proje olarak Düzenlenmesi için işaretlenmiş maddelerin düzenlenmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.
--Vito Genovese 00:57, 11 Ocak 2010 (UTC)

Selamlar. Mesajlaşmayalı bayağı oldu. Nasıl gidiyor? Bu arada Dsmurat'tan şöyle bir mesaj alınca proje kontrolünün bu kısmının doğruluğu hakkında bir kez daha düşünmem gerekti. Ben, şu başlığa göre hareket ediyordum ama, sen ne diyorsun bu konuda?--вяí¢αи76ileti 07:21, 11 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba. İdare ediyorum şimdilik, umarım senin için de ODTÜ günleri iyi geçiyordur. Proje kontrolü sayfasında söylenmek istenen bu imlerin yerine kullanılan şu HTML karşılıklarının Unicode uyarlamalarıyla değiştirilmesi gerektiği.
–
—
Kısa ve uzun çizgi kullanımlarının sayfada bulunduğu şekliyle korunması uygundur diye düşünüyorum. Görüşmek üzere, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 16:24, 11 Ocak 2010 (UTC)
Tekrar selam. Ancak bu durumda biyografi maddelerinin girişinde "en tire" ya da "em tire" kullanacağımızı nasıl bileceğiz? Böyle sorun çıkmayabilir ama, bir futbol liginin sezonunu yaparken ingilizcede uzun olanı kullanılıyor, biz ise kısasını yaparak kullanıyoruz. Bunda bir fikir birliği oluşturmalıyız bence. Thierry Henry maddesini SM yapmak iin kırmızıları açarken konuştuğum Anylai da bu konuda kararsız kalmıştı ve kısa tireyi kullanma kararı almıştık...--вяí¢αи76ileti 19:57, 11 Ocak 2010 (UTC)
Kısa ya da uzun çizgi kullanımına ilişkin net bir görüşüm yok. Gene de uzun çizginin, bir tümce ya da ifadenin yapı bakımından farklı bölümlerini (bir sanatçının yapıtının adından hemen sonra yazılan yer adı, vb.) ayırmak için kullanıldığını gözledim. Maç sonuçları için ise kısa çizginin daha uygun olacağını düşünüyorum. --Superyetkinileti 20:53, 11 Ocak 2010 (UTC)

VikiProje Otomobil Daveti[kaynağı değiştir]

VikiProje Otomobil Davetiyesi
İyi günler...
Otomobil ile ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Otomobil Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz...Dolphin 14:39, 13 Ocak 2010 (UTC)

Selamlar.. Aslında şu konuyu bana da açıklayabilsen de her seferinde seni rahatsız etmesem? Bak yine ilgini bekleyen bir madde eklenmiş. Söylemeyi unuttum, şimdi çıkıyorum, yanıtını yarın görürüm. Sevgiler.  Levent İleti Katkılar   23:37, 14 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba abi. Kaynak gösterirken sıkça kullandığımız {{cite web}}, {{cite news}} gibi şablonların parametrelerini Türkçeleştirmekten başka bir şey değil yaptığımız Daha ender görülmesine karşın daha uğraştırıcı olan ise birbirinin tıpatıp aynısı olan kaynakların birleştirilmesi. Bunu yapmak için ilk kaynağı <ref> yerine <ref name="kaynak adı"> ile etiketlendiriyoruz. Bununla aynı içeriğe sahip kaynakları da <ref name="kaynak adı" /> biçiminde çağırıyoruz ve MediaWiki yazılımı, kaynak içeriğini bizim için kopyalıyor. Umarım bu açıklamanın yararı olmuştur. Görüşmek üzere. --Superyetkinileti 00:05, 15 Ocak 2010 (UTC)
Çok üzgünüm ama mesele burada zaten: <ref name="kaynak adı"> ve <ref name="kaynak adı" /> konusunu anlamadım, diğer normal <ref>[http://adres]</ref> şeklini biliyor ve kullanıyorum ama diğeri benim için sorun :) Herhalde kafam basmadı, zamanın olur ve daha basit şekilde tarif edebilirsen sevinirim.  Levent İleti Katkılar   12:20, 16 Ocak 2010 (UTC)
Yeniden merhaba. Kaynak etiketlerini kullanırken ad (name) niteliğini ekleyip eklememek bize kalmış. Başka bir deyişle, şu iki kullanım aynı sonucu veriyor:
  • <ref>ilk kaynak</ref>
  • <ref name="kaynak1">ilk kaynak</ref>
Çift kaynakları birleştirirken ikinci kullanıma geçmemizin nedeni, yukarıdaki ifadeyi yalnızca bir kez yazmak (bunu kaynağı tanımlamak olarak adlandıralım) ve yazılımın aynı addaki kaynak etiketlerini otomatik olarak doğrulamasını sağlamak.
Bu durumu şöyle örnekleyebiliriz. Aynı içeriğe sahip iki kaynaklı bir metnimiz olsun.

Bu tümce bir olguyu yansıtmaktadır.<ref>kaynak içeriği</ref> … Bu tümce de öyle.<ref>kaynak içeriği</ref>

Kaynakları birleştirdiğimizde ise sonuç şöyle olacaktır:

Bu tümce bir olguyu yansıtmaktadır.<ref name="kaynak1">kaynak içeriği</ref> … Bu tümce de öyle.<ref name="kaynak1" />

Umarım daha açıklayıcı olmuştur. Sevgiler. --Superyetkinileti 13:59, 16 Ocak 2010 (UTC)

Çok teşekkürler Yetkin; ilk fırsatta inceleyip uygulamaya koyduğumda (bir dahaki yeni maddemde) sonucu göreceğiz. Zahmet oldu, sağolasın.  Levent İleti Katkılar   14:09, 16 Ocak 2010 (UTC)

Rica ederim abi, görüşmek üzere. --Superyetkinileti 14:22, 16 Ocak 2010 (UTC)

VikiÇağrı[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Portal:İstanbul ve Vikiproje İstanbul tümüyle yenilendi! Artık tasarımımız değişti ve hedeflerimiz yükseldi. Vikipedist olarak siz de 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'a destek vermek isterseniz projemizle ilgili çalışmalara katılın. Haydi gelin yeniliklere bir göz atın.
(Bu, katılımcı Vikipedistlere gönderilen toplu bir mesajdır. Bundan sonra düzenli olarak gönderilecek olan bilgilendirme ve çağrı mesajlarını almak istemezseniz buradan bildirin.)

Bu imzasız yazı Stambouliote (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba Şu kumanlar sayfasına bi el atarmısın sayfanın kaynak ve başlık sorunu var.Sayfadaki bilgiler 20 ye yakın farklı kaynaktan topandı,keşke hepsinin içinde olduğu bir kitap olsaydı ama malesef yok.bu konuda tecrübelisin kaynak sorununu netten ulaşarak halledermisin. Bu imzasız yazı 88.240.7.130 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Haftanın İş Birliği Projesinde 1. oldunuz!!!

Merhaba Superyetkin,

Bu haftanın iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Düzenlenmesi için işaretlenmiş maddelerin düzenlenmesi konulu projedeki başarılı performansınız ile bu haftaki projede 1. oldunuz ve 3 puan kazandınız. Katılımızın devamını umuyor, 26 hafta sürecek ödüllü yarışta da ayrıca başarılar diliyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 00:36, 18 Ocak 2010 (UTC)

Çift kategori[kaynağı değiştir]

Selamlar yetkin. Rus liderler kategorisini açtığınızı gördüm de, Rusya liderleri diye bir kategori de var. Bence sizin açtığınız Kategori:Rus liderler çok daha doğru bir ifade, diğer kategorideki maddeleri onun içine taşıyalım mı? Ne dersiniz?--Merube 89msj 02:53, 18 Ocak 2010 (UTC)

Olur, taşıyalım --Superyetkinileti 02:55, 18 Ocak 2010 (UTC)
Hemen şimdi başlıyorum o vakit :). Peki sizce diğer kategoriyi boşaldıktan sonra yönlendirme şeklinde bırakalım mı, yoksa böyle adlandırma yapan olmaz diye silelim mi?--Merube 89msj 02:58, 18 Ocak 2010 (UTC)
Bence silinmeli, teşekkürler. --Superyetkinileti 02:59, 18 Ocak 2010 (UTC)

Bitti bile taşıma :). Kategori de tarihe karıştı. Bu arada işbirliğindeki çalışmalarınız için de kutlarım, ellerinize sağlık. Düzenlenmeyi bekleyen maddeler çok ciddi sorundu. Hayli azaldı böylece 400 küsur düzensiz madde temizlenmiş. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 03:02, 18 Ocak 2010 (UTC)

Teşekkürler, HotCat bayağı işe yarıyor galiba , maddeleri bir anda taşıyabildiniz. Evet, üç yıldır düzenlenmeyi bekleyen maddeler vardı, zaman zaman bunlara el atan da oluyordu, ancak bu denli kapsamlı bir çabayı ben şu ana dek görmedim. O da Vito'nun hüneri olsa gerek. Görüşmek üzere, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 03:09, 18 Ocak 2010 (UTC)
Vito sağolsun böyle güzel programlar çıkarınca herşey biraz daha hızlandı, kolaylaştı :). İyi çalışmalar, sevgiler--Merube 89msj 03:12, 18 Ocak 2010 (UTC)

Ad değişikliği[kaynağı değiştir]

Merhaba abi. Rica etsem Mesleki Eğitim Merkezi ( Resmi Kurum )Mesleki Eğitim Merkezi yönlendirmesini yapabilir misin? --Superyetkinileti 21:07, 18 Ocak 2010 (UTC)

Ne demek, hemen hallolmuştur. Bu arada proje 1. liğini kutlar, başarılarının artarak sürmesini dilerim. Sevgiler.  Levent İleti Katkılar   21:10, 18 Ocak 2010 (UTC)
Teşekkürler abi, hızlı eylem için de --Superyetkinileti 21:12, 18 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 3. haftası için proje olarak Şablon düzenlemeleri seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.
--Vito Genovese 23:28, 18 Ocak 2010 (UTC)

Süperyetkin ana sayfa tasarımından anlar mısın?--Reality 16:20, 19 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba. Tam olarak nasıl? Kodlamaya ilişkin konularda yardımcı olabilirim, ancak görsel tasarımda çok iyi sayılmam. --Superyetkinileti 16:22, 19 Ocak 2010 (UTC)
Vikisözlük'te bir ana sayfa tasarımım var. Vikihaber'in ana sayfasından alıntı oradaki gibi görünmesi gerekiyor ama görünmüyor. Şablon kodundan ya da medyaviki den kaynaklanıyor ama çözemedim.--Reality 16:26, 19 Ocak 2010 (UTC)
Büyük olasılıkla MedyaViki kodundan kaynaklanıyordur. Sanırım Vito sana bu konuda yardımcı olabilir. Sevgiler. --Superyetkinileti 16:31, 19 Ocak 2010 (UTC)

Süperyetkin gene seni rahatsız etmek zorunda kaldım da gene Ana Sayfa da sorun çıktı bu sefer tasarımında değil kendisinde. Üstelik hiçbir medyaviki veya sayfada değişiklik yapmamama rağmen. Ve Vikihaber'de çıktı bu sefer.--Reality 19:47, 20 Ocak 2010 (UTC)

Sorun tam olarak nerede? Sayfa düzeninde bir sorun göremedim de. --Superyetkinileti 19:50, 20 Ocak 2010 (UTC)
Polonya'da füze üssü kurulacak yazan yer. Kaymış.--Reality 19:51, 20 Ocak 2010 (UTC)
Irak'ta saldırı yazan yerde kaymış.--Reality 19:52, 20 Ocak 2010 (UTC)

Ben herhangi bir kayma göremiyorum. Hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz? --Superyetkinileti 19:59, 20 Ocak 2010 (UTC)

Firefox.--Reality 20:00, 20 Ocak 2010 (UTC)
Evet İE'de bir sorun yok.--Reality 20:01, 20 Ocak 2010 (UTC)
Firefox 3.0 kullanıyorum ve herhangi bir bozukluk yok. Sanırım ben göremiyorum. --Superyetkinileti 20:02, 20 Ocak 2010 (UTC)

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.1.7) Gecko/20091221 Firefox/3.5.7 Sürümlerimiz farklı mı?--Reality 20:03, 20 Ocak 2010 (UTC)

Ben henüz 3.5.7'ye geçmedim --Superyetkinileti 20:07, 20 Ocak 2010 (UTC)
Tamamdır sağol iyi geceler:)--Reality 20:08, 20 Ocak 2010 (UTC)

Bir ara neredeyse bütün commons'u taradım, yok. Muhtarlıkla ilgili bir resim bulsam sana teşekkür edecektim, zor iş doğrusu. Sabrının devamını diliyorum. Bir de bu konuda Kullanıcı:Khutuck bot kullanmıştı benzer 'hastalıklar' için. İstersen bi araştır? İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   23:02, 20 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba abi. Zaten bu köy maddelerini düzeltebilirsek derinlik 300 olacak! Öyle maddeler var ki kayıtlı kullanıcıların elinin değmediği... Ben gidebildiğim yere kadar gideyim, oradan biri devam eder nasılsa Sevgiler. --Superyetkinileti 23:08, 20 Ocak 2010 (UTC)
yok, olmaz, bu fazla optimist bir bakış açısı. Bence Kullanıcı:CnkALTDS ve Vito ile işbirliği halinde siz üçünüz bu (ro)bot işini çözersiniz, sen de farklı yönlerde çalışma şansı bulursun. Ne dersin? bi düşün, istersen o arkadaşlarla bi irtibata geç? Sadece bi öneri. Bana yanıt vermekle zaman kaybetme; önerim iyi değilse iki köy daha halledersin o sürede :) Sevgiler.  Levent İleti Katkılar   23:13, 20 Ocak 2010 (UTC)
Abi, iletilerine kattığın esprili anlatımlar için teşekkürler. Senin gibi vikipedistler oldukça insanın karamsar olması mümkün mü? Önerini değerlendireceğim, ancak iş yükü an itibariyle tavana vuran Vito'yu kızdırmak istemiyorum. Bugünlerde vikipedist etkinliği = Vito'nun sabahlama süresi --Superyetkinileti 23:18, 20 Ocak 2010 (UTC)

Selamlar. Şu köy projesine haftasonundan itibaren daha hızlı devam edeceğim. Sadece muhtarlıkların çıkarılmasıyla vandallık problemi çözülmüyor... En azından Adıyaman şehir merkez köylerini bitirsem, örnek olarak gösterebileceğim ama, bu 3 haftalık tatilimde onu bitireceğim... Ayrıca, Kırmızı Pazartesi maddesindeki resmin görülmeme sebebini bulamadım? bakabilir misin?--вяí¢αи76ileti 23:47, 20 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba. Evet, söylediğin gibi köy maddelerini kurtarmak için muhtarlık bölümlerini çıkarmak yetmiyor, ancak ben de çalışmalarımı bunu göz önüne alarak sürdürüyorum. Okunurluğu engelleyen dizgi hatalarını düzeltmek, iç bağlantıları düzenlemek, kabarmış metnin havasını almak yapılabilecek işlerden birkaçı. Umarım hedeflediğin noktaya bir an önce varırsın ve biz de daha güzel köy maddeleriyle karşılaşırız bundan böyle. Kırmızı Pazartesi konusu da halloldu bu arada, küçük bir kod sorunuymuş. Görüşmek üzere. --Superyetkinileti 00:25, 21 Ocak 2010 (UTC)

Sizce Side maddesindeki bu [1] sürüm mü düzgün yoksa bu [2] sürüm mü? Maddeyi niçin bu bozuk görünüme döndürüyorsunuz anlayamadım. [3]

--Tarih 19:39, 21 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba. Bu değişikliğin gerekçesi Vikipedi:Vikipedi proje kontrolü kapsamında yapılan düzenleme çalışmasıdır. Sayfanın görsel açıdan hangi bölümünün bozulduğunu söyleyebilirseniz sevinirim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:44, 21 Ocak 2010 (UTC)
Yaptığınız değişiklikle bereber şablon enine genişlemiş ve sayfanın en az % 85'ini kaplamış görünüyor. Başka sayfalardaki şablonlarda böyle bir görünüm yok. Her halde bir hata oluştu. Sizin bilgisayarınızda nasıl görünüyor bilemem.--Tarih 19:53, 21 Ocak 2010 (UTC)
Şimdi düzelmiş olmalı. --Superyetkinileti 20:08, 21 Ocak 2010 (UTC)

Evet düzeldi. İyi çalışmalar

--Tarih 20:21, 21 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Superyetkin,

Bu haftanın iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Şablon düzenlemeleri konulu projedeki başarılı performansınız ile bu haftaki projede 3. oldunuz ve 1 puan kazandınız. Katılımızın devamını umuyor, 26 hafta sürecek ödüllü yarışta da ayrıca başarılar diliyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 23:26, 24 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 4. haftası için proje olarak Türkiye köy maddelerinin temel düzenlemeleri seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.
--Vito Genovese 00:38, 25 Ocak 2010 (UTC)

Selam. Edward Teller maddesinde bilgi adam bilgi kutusu çalışmıyor. Bi bakabilir misin ? Takabeg ileti 03:14, 25 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba. Son günlerde şablonların taşınma işlemleri yapılırken bu unutulmuş ve sanırım Vito yönlendirme için biraz erken davranmış Kodu güncelledim, sorun çözülmüş olmalı. --Superyetkinileti 03:27, 25 Ocak 2010 (UTC)
Vay olmuş. Eline sağlık. Teşekkür ederim. Görüşmek üzre. Takabeg ileti 03:32, 25 Ocak 2010 (UTC)
Tekrar selam. Şablon:D'Estienne d'Orves sınıfı aviso da görünmüyor... köklü sorun mu var ? Takabeg ileti 01:23, 26 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba. Lütfen bundan sonra oluşturacağınız şablonlarda Şablon:Dolaşım'ın parametrelerini temel alın. Son günlerde yapılan değişikliklerin ardından eski kod sistemi tümüyle devre dışı bırakıldı; bu nedenle navbox, infobox gibi şablonları, yeni karşılıkları olan dolaşım, bilgi kutusu biçiminde kullanmamız gerekiyor. --Superyetkinileti 01:32, 26 Ocak 2010 (UTC)

Teşekkür ederim. Ancak bence ikisi de çalışsın. Faşizme mi gidiyoruz :)) Takabeg ileti 01:33, 26 Ocak 2010 (UTC)
Umarım Vito söylediklerini duymaz, yoksa işin zor Şaka bir yana, hemen tüm şablonlarda karşılaştığımız sıkıntı burada da kendini gösteriyor. Parametreleri İngilizceden Türkçeye çevirdiğimizde ne yazık ki eski sürümü kullanamıyoruz. Kod güncellemesini HİB projesiyle halletmeye çalıştık, ancak bundan sonra üretilecek şablonlarda eski kod düzenini sürdürmememiz gerekecek. Vikipedist olarak Türkçeyi biraz daha sık kullanacağız yani. --Superyetkinileti 01:41, 26 Ocak 2010 (UTC)

Bu işler bitmez...[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şablonları taşıdık da bunlar ne olacak? Biraz daha işimiz var gibi --Superyetkinileti 23:55, 27 Ocak 2010 (UTC)

"Hiyaaaaaaaaaaa!!!" diye çığlık attım az önce, geldi mi sesim oraya da?
Allahtan AK gerekçesi, çok çok önemli birşey değil. Yer imlerine kaydedip hafta sonu falan girişmek lazım bunlara.
Vito Genovese 00:51, 28 Ocak 2010 (UTC)

Harf Devrimi[kaynağı değiştir]

Neden şahsî ideolojinizi sayfaya yansıtma gereksinimi duyuyorsunuz ? Ben orada 1927 yılında yapılan ilk nüfus sayımının verilerini yazdım.Ki itimatınız yoksa bu konuda lütfen ilgili nüfus sayımı verilerine bakınız.Doğru rakamlar olduğunu göreceksinizidr.Rica ediyorum bu bahsi araştırınız.Bir de farklı görüşlere sahip dönem yazar-politikacı ve ülkemizin tek etmilolojik sözlük ayzarının tespitlerini de ekledim.Bilimsellik budur.Saygılarımla.

Harf devrimi mevzusunda yazılanlar tamamen yanlış ve abartılı bilgilerden oluşur mesela 1. Cihan harbinde 701,953 Türk öldürüldü Yunanlarca; 350,000 Yunan öldürüldü Türklerce deniliyor karşılıklı ithamlar hÂlinde.Burada bilimsel veri Türk tarafınındır çünkü tam ve net veriler vardır sonu 4 sıfırdan müteşekkil şişirmeler yoktur.

Harf devrimi yapılmadan sadece 1 sene evvel bü memleketin ilk nüfus sayımı yapılmıştır.1927 de yapılan nüfus sayımında Türkiye’deki yetişkin nüfusun (7 yaş ve üzeri) % 10,5’i okuma yazma bildiği tespit edilmiştir. Erkeklerin % 17,4’ü ve kadınlarda % 4,6’sı okuma yazma bilmektedir.Burada ayan beyan olan bir rakam var.Bu devletin egemenliğinin 5. yılında yapılan istatistikî bir sayım sonucuyla hem de.Şimdi bunu bırakıp başka kaynaklar ki -kanıt linki yok- eklemekten mana ne ? İkinci başvuru kaynağımız bu devletin harf devriminden 7, ilk sayımdan 8 sene sonra yaptığı 1935 nüfus sayımıdır ki burada %15 civarında görülüyor.3 kat falan arttığı yok değil kat ancak yarısı oranında artmış, seferberlik ilân edilip mahalle mektepleri açıldığı durumda bile istenilen başarı yakınılamamış.

Dönem atmosferi içinde bir Musevi dilcinin(Avram Galanti) görüşleri, siyasî otorite olan bir komutanın görüşleri (Kâzım Karabekir)ve T.C.'de etimoloji alanında tek sözlük yazan kişi olan dahası 12 lisan 5'i aşkın alfabe bilen Sevan Nişanyan'ın araştırma ve tespitleri neşrettiği kitaptan verilmiştir.Lütfen şahsî görüşlerimizi maddeye yansıtmayalım.Bakınız 70 milyon konuşanı olan Türkçe ilk 20'ye zor girer vikipedi sıralamasında ama 10 milyon konuşanı olan katalanca, Macarca, Çekçe ilk 10-15 arasına sıçrar.Lâkayıt üslûbunu vikiye kimse Bu imzasız yazı 78.184.238.92 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba Yetkin,

Pazartesi sabahından Çarşamba akşamına kadar şehir dışında olacağım ve internete girme imkanım (çok çok büyük ihtimalle) olmayacak. Bu yüzden 5. haftanın projesinde katılımcı listesine adını yazdıranlar için altsayfa açılması ve sıralama tablosuna yeni katılımcının alfabetik olarak eklenmesi konularında ufak bir desteğe ihtiyacım olacak bu 3 gün için. Senden rica etsem, müsait olur musun böyle bir iş için? 10-15 kişi için altsayfa açılacak ve sıralama tablosuna ekleme yapılacak yani, hepsi o kadar.

Sevgiler

Vito Genovese 16:36, 31 Ocak 2010 (UTC)

Tabii, seve seve yaparım. --Superyetkinileti 16:56, 31 Ocak 2010 (UTC)
Beşinci haftanın projesini oluşturdum Yetkin, seni de peşinen ekledim. Üç gün top sendedir, şimdiden çok sağol.
Sevgiler
Vito Genovese 22:36, 31 Ocak 2010 (UTC)
Yetkin, bir gün gecikmeli olarak da olsa döndüm, haber edeyim ve tekrar teşekkür edeyim istedim.
Sevgiler
Vito Genovese 15:02, 5 Şubat 2010 (UTC)

hocam barnabas sayfasini neden değiştiriyorsunuz? Bu imzasız yazı Hasan Gürgen (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. İçerik tümüyle size mi ait? Öyleyse, var olan yazım hatalarını düzeltip sayfa içeriğini geliştirebilirsiniz. Teşekkürler. --Superyetkinileti 20:04, 31 Ocak 2010 (UTC)
hocam yazim hatasi derken?? birde tamami orjinal metinden alinti direk barnabas incilinden
kaynak luzumu gerekliyse barnabas-incili.com Bu imzasız yazı 78.180.211.53 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Merhaba. İnternet ortamında yer alan her içeriği ne yazık ki Vikipedi'ye aynen aktaramıyoruz. Vikipedi politikaları gereğince, maddelere eklenen içeriğin telif hakkı saklı bilgi olmaması gerek. --Superyetkinileti 20:41, 31 Ocak 2010 (UTC)
Haftanın İş Birliği Projesinde 1. oldunuz!!!

Merhaba Superyetkin,

Bu haftanın iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Türkiye köy maddelerinin temel düzenlemeleri konulu projedeki başarılı performansınız ile bu haftaki projede 1. oldunuz ve 3 puan kazandınız. Katılımızın devamını umuyor, 26 hafta sürecek ödüllü yarışta da ayrıca başarılar diliyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 22:13, 31 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba. Galiçya Cephesi maddesi İngilizce vikide Battle of Galicia'ya bağlanmış, ancak bu iki maddenin içeriği birbirine benzemiyor. Söz konusu çatışma tarihleri bile farklı. İngilizce maddeyi Galiçya Savaşı altında açmak daha doğru olur, değil mi? --Superyetkinileti 23:07, 1 Şubat 2010 (UTC)

Selam. Battle of ... ise Galiçya Muharebesi olur da kaynaklara bakalım. Ben de bakacağım. Görüşürüz. Takabeg ileti 23:46, 1 Şubat 2010 (UTC)
Tekrar selam. Galiçya Cephesi terimi kullanılıyor. Genelkurmay da öyle. Ancak interwikilerdeki 26 August – 11 September 1914 tarihleri arasında gerçekleştirilen muharebe değil de daha kapsamlı bir cephenin adı olarak. Mesela 1915 - 1916'da Çanakkale'de savaşmış olan Osmanlı birlikleri Galiçya cephesine sevkedildi. Dolayısıyla söz konusu maddenin başlığını Galiçya Muharebesi olabilir ve ayreten bildiğimiz Galiçya Cephesi maddesinin açılması gerekiyor. Dikkatin ve ilgin için teşekkür ederim. Takabeg ileti 04:54, 2 Şubat 2010 (UTC)
Tamam, Galiçya Muharebesi maddesini İngilizceden çevireceğim. Diğer maddeyi de daha sonra geliştiririz. --Superyetkinileti 16:49, 2 Şubat 2010 (UTC)

Selam. Rica etsem Chacaltaya maddesindeki şablon hataları düzeltebilir misin ? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 02:45, 5 Şubat 2010 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 02:58, 5 Şubat 2010 (UTC)
Eline sağlık. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 03:00, 5 Şubat 2010 (UTC)

İstenen maddeler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu sayfa neden artık güncellenmiyor? Bir sorun mu var? --Superyetkinileti 01:37, 1 Şubat 2010 (UTC)

Merhabalar. Açıkcası hiç bir fikrim yok, ne yazık ki. Belki diğer hizmetliler biliyordur? --M.M.ileti 06:21, 5 Şubat 2010 (UTC)
Kalp kalbe karşı resmen :) Sunucu yükü nedeniyle devre dışı bıraktıkları yazıyor en.wp tartışmalarında, onun dışında resmi bir açıklama göremedim ben de.
Vito Genovese 15:07, 5 Şubat 2010 (UTC)
Yanıt için teşekkürler, bu açma-kapama işinin her vikiye özgü olduğunu düşünüyordum. Bunu yeniden etkinleştirmek Türkçe Vikipedi'nin iş yükünü çok artırır mı? Bu sayfa, kırmızı bağlantıları bir arada görmek açısından bayağı yararlı oluyordu. --Superyetkinileti 15:20, 5 Şubat 2010 (UTC)

Ha yok, bizim yaptığımız bir şey değil. Developer statüsündeki programcılar yapmış, tüm projelerde devre dışı güncellemeler Ekim ayından bu yana. En.wp'de liste de kaldırılmış ama diğerlerinde duruyor ama hepsinin son güncelleme tarihi aynı, en azından benim görebildiğim kadarıyla. Vardır herhalde bir bildikleri ya da yenisini geliştiriyorlardır. Vito Genovese 15:22, 5 Şubat 2010 (UTC)

İngilizce viki tümünü kaldırmış, ancak bizde İstenen Şablonlar, İstenen Kategoriler gibi sayfalar hala etkin. Geliştiricilere doğrudan ulaşabileceğimiz bir yer var mı? Sorunun tam olarak ne olduğunu onlardan duymak isterim. Teşekkürler. --Superyetkinileti 15:34, 5 Şubat 2010 (UTC)
En temizi Freenode IRC sunucusundaki #wikimedia-tech kanalında sormak. Oradan birkaç dakika içinde çözüme ulaşabilirsin.
Vito Genovese 15:52, 5 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba abi. Bu şablonun sayfa içinde kullanılması içeriği varsıllaştıran bir öge değil midir? --Superyetkinileti 15:51, 5 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba Yetkin, aslında haber verecektim ama zaman bulamadımkusura bakma. Geri alma nedenim duygusal değil :) senin değişikliğinden sonra B. Ecevit sayfasında silinme şablonu çıkıyordu, problem odur. Ecevit maddesinin silinmesini istemeyiz değil mi?  Levent İleti Katkılar   15:54, 5 Şubat 2010 (UTC)
Abi, o sil şablonunun çıkma nedeni Türk Süvarisi'nin Şablon:CHP Genel Sekreterleri sayfasına koyduğu etiket. Onu geri aldım, ancak bu konu biraz baş ağrıtacağa benziyor. Bir şablonun gereksiz olduğuna karar vererek onu hızlı sille halletmeye çalışmak doğru bir tutum mudur? --Superyetkinileti 16:13, 5 Şubat 2010 (UTC)
Tam işten çıkış saatime denk geldin, Vito aktifti sanırım, ona soırar mısın, ben ne zaman girerim bilmiyorum. İyi akşamlar.  Levent İleti Katkılar   16:18, 5 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba ben Türk Süvarisi adlı kullanıcıyım. Ben hiç bir zaman wikipedi ye zarar vermem. Ama siz bu konunun baş ağrıttığını söylüyorsunuz. Sonuç olarak diğer partilere bakarsak hiç bir partinin genel sekreterleri şablonu yok. Ben de bu nedenle o şablonu kaldırmak istedim. Mesaja cevap vermek istiyorsanız. IP adresime yazabilirsiniz. Bu arada ELDARİON adlı hizmetli bunun yüzünden beni bir ay engelledi. Bilginize....--78.183.194.233 16:41, 5 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba. Yabancı kaynaklarda Galiçya Cephesi gibi bir kullanıma rastlayamadım. Bu dildeki vikipedilerde de {{I. Dünya Savaşı Doğu Cephesi'nde muharebeler}} şablonunda yalnızca Galiçya Muharebesi'ne bağlantı verilmiş. Bu durumda, cepheyi temel alan bir madde açarsak (Galiçya Muharebesi maddesinin ardından) başlıklar genel olarak nasıl olmalı? Galiçya Cephesi'nde kayda değer başka çatışma var mı? --Superyetkinileti 02:43, 8 Şubat 2010 (UTC)

Cephe ise Galiçya Cephesi olsun diyorum. Genelkurmaya göre öyledir ve Edward J. Erickson da alıntı yapıyor. Polonya Büyükelçiliğinin sitesinde yer alan Ahmet Sevgi'nin yazısı da faydalı olabilir. Ancak orada da muharebe ile cephe yanlış bir şekilde kullanılıyor. Interwikilerdeki Galiçya Muharebesi ile Galiçya Cephesi'nin farklı olduğu açıktır. Kayda değer başka çatışmalar vardır. Bakacağım. Takabeg ileti 02:53, 8 Şubat 2010 (UTC)
Haftanın İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Superyetkin,

Bu haftanın iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Düzenlenmesi için işaretlenmiş maddelerin düzenlenmesi konulu projedeki başarılı performansınız ile bu haftaki projede 3. oldunuz ve 1 puan kazandınız. Katılımızın devamını umuyor, 26 hafta sürecek ödüllü yarışta da ayrıca başarılar diliyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 01:29, 10 Şubat 2010 (UTC)

Seçkin Madde[kaynağı değiştir]

Selamlar Superyetkin, {{SM}} olması için önerdiğiniz 1995 Japonya Grand Prix maddesi Vikipedi topluluğunca SM olmaya layık görülmüştür. Vikipedi topluluğu adına tebrik ve teşekkür ederim.

Saygılar, iyi çalışmalar. --İnfoCan 05:55, 15 Şubat 2010 (UTC)

Timo Tolkki hakkında[kaynağı değiştir]

Selam, Timo Tolkki maddesinde çok fazla imla ve karışık bilgilerin var olduğunu gördüm. Senin de maddeye katkı sağlamış olmandan ötürü. Timo Tolkki hakkında hem bir soru hem de Timo Tolkki maddesini, beraber; olması gereken adil, doğru ve kaynaklı bilgilerin olduğu haline beraber getirmek adına birliktelik önerisini sunuyorum. Bir de girişte Timo Tolkki yapımcı ve Finlandiya müzik derken Finlandiya müzik acaba müzik yapım şirketi mi? Desteğini umuyorum. İyi çalışmalar. - Nebeviye 18:56, 16 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba. Maddede yaptığım küçük düzeltmeler Vikipedi:Vikipedi proje kontrolü kapsamında yapılan çalışmalardan başka bir şey değil. Bu nedenle, şarkıcıya ilişkin ayrıntılı bilgim bulunmuyor. Yine de, maddenin düzenlenmesinde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:00, 16 Şubat 2010 (UTC)
İyi niyetiniz için teşekkürler. Şayet bende hakkında mükemmel denebilecek bilgiye sahip olmadığımdan yeterli bilgilerimle ve bilginizin ileri denebilecek düzeyde olduğunu düşünerek bir öneride bulunmuştum. Kolay geldin. - Nebeviye 19:05, 16 Şubat 2010 (UTC)

yardım isteği[kaynağı değiştir]

Merhabalar,Bir konuda yardım rica edeceğim,mümkünse.--Realbada 16:02, 19 Şubat 2010 (UTC)

Seve seve. Ne konuda yardıma gerek duyuyosunuz? --Superyetkinileti 17:49, 19 Şubat 2010 (UTC)

1.Dünya Savaşı maddesinde formatı düzenleyebilir misiniz?Sıralama bozuk,ben yapamadım.Bir de 8.Maddeden itibaren bir ana başlık gerekiyor.Osmanlı Devleti'nin Savaştığı Cepheler diye.(8.madde ile 14.madde arası.

BİR DE BEN KENDİ KATKILARIMIN TAMAMINDA KAYNAKLARI GÖSTERİYORUM.DAHA DA İLAVE EDECEĞİM AMA DAHA ÖNCEKİ DURUMUNDA ANSİKLOPEDİK SİSTEMATİĞE AYKIRI UNSURLAR VAR.(OSMANLI'DA CEPHELER)BUNLARI DA ELDEN GEÇİRİP KAYNAK EKLEYECEĞİM.

Yardımınız için teşekkürler.

Konu başlıkları [gizle] 1 Savaşın Nedenleri 1.1 Siyasi Nedenler 1.2 Ekonomik Nedenler 1.3 Ülkelerin Stratejileri 1.3.1 İngiltere 1.3.2 Fransa 1.3.3 Rusya 1.3.4 Almanya 1.3.5 Avusturya-Macaristan 1.3.6 İtalya 1.3.7 Osmanlı Devleti 1.4 Bulgaristan 2 Savaşın Çıkışı 3 Cepheler 4 1914 Yılında Cepheler 4.1 a)1914 Yılında Batı Cephesi 4.2 b)1914 Yılında Doğu Cephesi 5 1915 Yılında Cepheler 5.1 1915 Yılında Batı Cephesi 5.2 1915 Yılında Doğu Cephesi 6 1916 Yılında Cepheler 6.1 1916 Yılında Batı Cephesi 6.2 1916 Yılında Doğu Cephesi 7 1917 Yılındaki Gelişmeler 7.1 Denizaltı Savaşları 7.2 ABD'nin Savaşa Girmesi 7.3 1917 Ekim Devrimi 8 Kafkas Cephesi 9 Çanakkale Cephesi 10 Galiçya Cephesi 11 Yemen- Hicaz (Arabistan) Cephesi 12 Sina (Suriye) - Filistin Cephesi 13 Irak Cephesi 14 Makedonya Cephesi 15 Savaşın Sonuçlanması 16 Kullanılan teknoloji 17 Etkileri 18 İlgili filmler 19 Ayrıca bakınız 20 Kaynakça --Realbada 17:55, 19 Şubat 2010 (UTC)

Yeniden merhaba. Maddeye Osmanlı Devleti'nin savaştığı cepheler başlığını ekleyemeyiz çünkü sanıyorum bu tür bir kullanım VP:MİLLİ yönergesiyle çelişecektir. Maddenin tarafsızlığını koruma adına, devletlerin savaştığı cepheler ayrı başlıklar altında listelenecekse bu tüm devletler için geçerli olmalıdır. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:05, 19 Şubat 2010 (UTC)
Merhaba;
Sorun da orada zaten.Maddenin önceki halini yazan arkadaşlar tamamen taraflı bir madde yazmışlar.Sanki savaş Osmanlı cephelerinde geçiyormuş gibi.Osmanlı cepheleri 1.Dünya Savaşı'nın Doğu Cephesi'nin bir parçası.Dolayısıyla bu cephelerin doğu cephesi başlığının altında bir madde olması gerekiyor.Bunu da hadi anlayışla karşılayalım Türkçe Vikipedi diye ama ansiklopedik sistematiğe aykırı.
Bilmiyorum ne yapmak lazım.Ben Osmanlı Cepheleri'ni de geliştireceğim,kaynaklarını ekleyeceğim.Maddeyi seçkin madde yapmaya çalışacağım ama başta kurgu yanlış yapılmış.--Realbada 18:13, 19 Şubat 2010 (UTC)
Kullanıcı:Takabeg, savaş konulu maddelerle yakından ilgili bir vikipedist. İsterseniz kendisine danışabilirsiniz. --Superyetkinileti 18:20, 19 Şubat 2010 (UTC)

Şöyle bir sonuç aslında daha mükemmelolur.Siz Osmanlı 'nın savaştığı cepheler başlığı açarsanız; ben de ülkelere göre cepheleri oraya ilave ederim.Daha detaylı olur,daha güzel olur.Rica etsem sıralamayı da düzeltebilirmisiniz.Çok teşekkür ederim.--Realbada 18:26, 19 Şubat 2010 (UTC)

Sıralamayı nasıl yapmak gerekir? Doğu Cephesi başlığının altında olması gereken başka cephe var mı? Avrupa ve Pasifik Cepheleri hakkında da bilgi eklemeyi düşünüyor musunuz? --Superyetkinileti 18:30, 19 Şubat 2010 (UTC)
Sıralamada 7.maddeden sonra ülkelerin savaştığı cepheler başlığı açarsak; onun altında da Osmanlı başlığını koyarsak; ben diğer ülkeleri oraya ilave ederim.Literatürde cepheler sadece doğu ve batı başlığıyla var.diğerleri onların alt cepheleri.Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.--Realbada 18:39, 19 Şubat 2010 (UTC)
Cepheler başlığının altında iki ayrı bölüm açtım. Gerekli bilgileri buraya ekleyebilirsiniz. Ayrıca, gördüğüm kadarıyla eklediğiniz kaynaklar birçok yerde yineleniyor. Çalışmanız bittiğinde haber verirseniz kaynakları birleştireceğim. --Superyetkinileti 18:51, 19 Şubat 2010 (UTC)

Bir de kafkas cephesiile başlayan maddeleri Osmanlı cepheleri başlığının altına toplayabilirseniz sevinirim. Çok teşekkür ederim,memnun oldum tanıştığımıza da--Realbada 19:00, 19 Şubat 2010 (UTC)

Osmanlı cepheleri başlığı tam olarak nerede olmalı? --Superyetkinileti 19:07, 19 Şubat 2010 (UTC)
Doğu cephesinin altında olmalı.(7.maddeden sonraki cephelerde alt başlığı olmalı.Teşekkürler.--Realbada 22:13, 19 Şubat 2010 (UTC)
Başlıklar güncellendi, teşekkürler. --Superyetkinileti 22:20, 19 Şubat 2010 (UTC)

Çok teşekkür ederim.--Realbada 22:46, 19 Şubat 2010 (UTC)

yeni bir madde[kaynağı değiştir]

slm, kalay gelsin:) şu maddeye bir bakar mısın?Serguzesht 03:17, 20 Şubat 2010 (UTC)

Evet, görsel açıdan hoş durmuyor ancak geliştirilebilir. --Superyetkinileti 03:27, 20 Şubat 2010 (UTC)

Milas-Bodrum Havalimanı[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Milas-Bodrum_Havaliman%C4%B1

Yukarıda belirttiğim sayfanın altında "dış bağlantılar" alanında ticari amaçla yapılmış, sayfaya katkısından ziyade link satmaya yönelik bir web adresi var. "Milas Bodrum Havalimanı" yazıyor ve yönlendirdiği adres www.bodrum-airport.com Sitenin içeriğine baktığımızda reklam almak için yapılmış bir site olduğu kolayca anlaşılıyor. Bu dış bağlantı uzun bir süredir orada bulunmakta. Sayfanın genel bütünlüğüne olan hassasiyetinizi göz önüne alarak bu maili atıyorum size.

Wiki tarafsız ise bu sitenin yaptığı reklamı rahatlıkla silebilirsiniz değil mi? Neden silinmiyor? Gördüğüm kadarıyla bu sayfaya devamlı müdahale ediyorsunuz, peki bu sayfaya müdahale ederken Bodrum Havalimanı ile siz neden bilgi veremiyorsunuz ? Bodrum Havalimanı hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz? Hiç gittiniz mi? Sayfanın genel konusu ile ilgili herhangi bir bilginiz varsa burada paylaşırsanız derin bilgilerinizden faydalanılmış olur. Sayfaya katkılarınızı bekliyorum.

Wiki Pedia'nın da dmoz.org gibi bazı taraflı editörler tarafından aynı hale gelmemesi dileğiyle. Fakat görüyorum ki mentalite aynı, sonu da aynı olacak.

Halil AKMAN 20:06, 20 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba. Bu maddeyi İngilizceden çeviriyorum, ancak maddede tek bir kaynak bile yok. Elinizin altında bu konuya ilişkin kaynak var mı acaba? --Superyetkinileti 01:18, 21 Şubat 2010 (UTC)

Vay be. Elinize sağlık. Şu an dışarıda olduğum için kaynak bulamıyorum. Fırsat bulduğumda ilgileneceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:26, 21 Şubat 2010 (UTC)

Merhabalar,

Rahatsız ettiğim için kusura bakmayın. Yeni bir madde açtım ancak bir arkadaşla isim konusunda anlaşmazlığa düştük. Sizde çeviri konusunda uzman nitelendirilebilecek birisiniz :) Bu nedenle görüşünüzü almak istedim. Maddemiz Ölmeyen isimli madde. İngilizce "undead" kelimesinin karşılığını yazmaya çalıştım. Tartışma sayfasında da yazdığı gibi arkadaşım "Ölümsüz"ün daha iyi bir başlık olacağını düşünüyor. Ancak onun ingilizce kelime karşılığı "immortal". En son olarak aklıma "undead" çevirisi olarak "ölmemiş" geldi. Ancak dediğim gibi bir uzman görüşü almak istedim. Şimdiden zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. --Barbarianclone 14:32, 21 Şubat 2010 (UTC)

Güzel sözleriniz için teşekkürler. Görüşümü maddenin tartışma sayfasında belirttim. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:30, 21 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba. Rusya'nın Doğu Prusya'ya istilası maddesini Rusya'nın Doğu Prusya'yı işgali olarak değiştirsek daha iyi olmaz mı? --Superyetkinileti 03:26, 24 Şubat 2010 (UTC)

Bence istilası olsun. Zira işgal edemediler :) İyi çalışmalar. P.S. deniz muharebesini unuttum. Bakacam. Takabeg ileti 03:28, 24 Şubat 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.
--CnkALTDSmesaj/message 02:03, 2 Mart 2010 (UTC)
İmroz Deniz Muharebesi meddesi ile ilgilenen Superyetkin'e Stara Planina Nişanı hediye edilmiştir.Takabeg ileti 10:42, 1 Mart 2010 (UTC)
Varna Deniz Muharebesi maddesi ile ilgilenen Superyetkin'e Tagma tou Soteeros (Kurtarıcı Nişanı) hediye edilmiştir.Takabeg ileti 10:42, 1 Mart 2010 (UTC)

Epeydir haberleşmedik, kahveler gibi aramız soğumasın (tabii biralar soğuk kalabilir mesela ) Nasılsın, umarım iyisindir?  Levent İleti Katkılar   20:53, 5 Mart 2010 (UTC)

Teşekkürler abi, iyiyim. Şunu halledebilirsem daha da iyi olacağım Umarım sen de iyisindir. Görüşmek üzere. --Superyetkinileti 20:55, 5 Mart 2010 (UTC)
Sen büyük oynuyorsun Yetkin, benim oralara çıkmama imkan yok :) kodlar filan.. Neyse kolay gelsin, yapacak çok iş var, çok...  Levent İleti Katkılar   21:00, 5 Mart 2010 (UTC)

Mrb Süperyetkin, şunun için teşekkür ederim, farmville oynarken dalgınlığıma gelmiş olsa gerek. Kolay gelsin. --Hedda Gabler 19:08, 10 Mart 2010 (UTC)

Rica ederim, olur böyle şeyler --Superyetkinileti 19:12, 10 Mart 2010 (UTC)

Selam Superyetkin, senden bi ricam olacak. Deneme2 sayfasındaki çevrilmeyen yerleri çevirebilir misin? Benim vaktim yetmiyor. Ayrıca görürsün bir sürü açılacak maddede var. Paragrafları çevirirsen sevinirim. İyi akşamlar. --dAVİDov 19:39, 10 Mart 2010 (UTC)

Merhaba. Şu anda üzerinde çalıştığım maddeler var, bu nedenle benim de yeterince zamanım yok ne yazık ki. Gene de, fırsat bulabilirsem ilgilenmeye çalışırım. --Superyetkinileti 19:58, 10 Mart 2010 (UTC)

İfade hatası[kaynağı değiştir]

Selam. Rica etsem (vaktiniz olduğunda) {{Infobox Belgium Municipality}} inceler misiniz ? Takabeg ileti 02:47, 16 Mart 2010 (UTC)

Hata düzeltildi, bildirdiğiniz için teşekkürler. --Superyetkinileti 03:06, 16 Mart 2010 (UTC)
Men de teşekkür ederim. Takabeg ileti 03:07, 16 Mart 2010 (UTC)
Ama Brüje baktım. Henüz olmamış... Takabeg ileti 03:09, 16 Mart 2010 (UTC)

Önbelleği boşaltırsanız sorun kalmayacaktır. --Superyetkinileti 03:13, 16 Mart 2010 (UTC)

Merhaba abi. Şu değişikliği geri alır mısın? --Superyetkinileti 20:56, 19 Mart 2010 (UTC)

İncelemeden geri aldım ama senin yanlış yapmayacağına güveniyorum :o) bu arada köy maddeleri çalışmaların hiçbir zaman gözümden kaçmıyor, işin kötüsü vikipedi olarak sana nasıl teşekkür edebiliriz bunu da bilemiyorum. Ellerine, emeğine sağlık. Varol..  Levent İleti Katkılar   21:02, 19 Mart 2010 (UTC)
Abi, o yanlışı ben yapmamıştım zaten. Bazı durumlarda hizmetli olmak gerekiyormuş demek Sonuç olarak, Yukarı Homurlu, KöyüYukarı Homurlu, Kırşehir yönlendirmesi yapılmalı.
Teşekküre gerek yok, herkes elinden gelenin en iyisini yaptığında sorun kalmayacaktır. Görüşmek üzere, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 21:27, 19 Mart 2010 (UTC)

Selam. Maddenin ilk paragrafında sorun var. dil şablonların özelliklerinden kaynaklanıyor olabilir. Şablon kullanılmadan yazıldığında belki normal hale getirilebilir. Takabeg ileti 04:24, 22 Mart 2010 (UTC)

Merhaba. Tahmin ettiğiniz gibi sorun {{lang-ru}} şablonundan kaynaklanıyordu. Şimdi düzelmiş olması gerek. Bildirim için teşekkürler. --Superyetkinileti 17:02, 22 Mart 2010 (UTC)
Ben de teşekkür ederim. Takabeg ileti 02:18, 23 Mart 2010 (UTC)

Selamlar yetkin. Nasılsınız? Devriye gezerken "Saxon" adlı madde yarattığınızı fark ettim, ellerinize sağlık. İnterwikilerini ekleyeyim de benim de ufak bir tuzum olsun derken bizde "Saksonlar (anlam ayrımı)" diye bir maddenin varolduğunu görüp, interwikileri oraya ekledim. Birleştirsek mi maddeleri ne dersiniz? Yoksa ayrıca bakınız tarzında birbirine bağ mı versek? Şahsi fikrim birleştirilmesinden yana, zira saxon türkçe sakson. Birleştirdiğimiz adı "sakson (anlam ayrımı)" yahut "sakson" şeklinde yapabiliriz. Ne dersiniz? Sevgilerimle--Merube 89msj 11:37, 22 Mart 2010 (UTC)

Merhaba. İyiyim, teşekkürler. Umarım siz de iyisinizdir. Saksonlar (anlam ayrımı) sayfasını fark etmemiştim maddeyi açarken. Sakson daha genel bir kullanım belirttiğinden bu iki anlam ayrımı sayfasını birleştirmenizi rica edeceğim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 17:09, 22 Mart 2010 (UTC)
Ben de iyiyim, teşekkürler. İlginiz için çok teşekkürler. Sakson (anlam ayrımı) adında birleştirdim. Kontrol edebilirseniz sevinirim, adı uygun mu acaba? Yoksa Sakson (anlam ayrımı) yerine Sakson sayfasını mı anlam ayrımı yapsak? Gerçi sakson denince ilk akla ırk geliyor bence ama, ne dersiniz? Tekrar teşekkürler, sevgiler--Merube 89msj 17:48, 22 Mart 2010 (UTC)
Elinize sağlık, bence bu hali uygun. Bir de The Thomas Crown Affair (anlam ayrım) ile The Thomas Crown Affair'in birleştirilmesi gerekiyor. Teşekkürler. --Superyetkinileti 17:52, 22 Mart 2010 (UTC)

Birleştiler :). Dikkatiniz için çok teşekkürler. Sevgiler--Merube 89msj 18:10, 22 Mart 2010 (UTC)

Merhabalar abi. Özgürlüğün yolları maddesinin geçmişinde adını görünce danışmak istedim. İçeriğin büyük bölümü Jean Paul Sartre sayfasında da bulunuyor. Bu iki maddeyi birleştirmek daha iyi olur, değil mi? --Superyetkinileti 22:07, 22 Mart 2010 (UTC)

Selam Yetkin; acil durum yoksa sonra baksam olur mu? Beklenmedik bir konudan dolayı vikimolaya geçmeliyim; sadece (yapabilirsem, aksatmadan) günün maddesine bakmaya çalışacağım. Yine de acilse tekrar ileti yaz, ilgilenmeyi denerim.  Levent İleti Katkılar   22:20, 22 Mart 2010 (UTC)
Hayır abi, ivedi değil. Görüşmek üzere --Superyetkinileti 22:22, 22 Mart 2010 (UTC)
Tamam süper kardeşim, gözüm arkada kalmayacak. Bu arada e-posta yazıyorum kısacık.  Levent İleti Katkılar   22:23, 22 Mart 2010 (UTC)

Selamlar, Köy çeşmesine yaptığım yorum sonuna dalgınlıkla imza atmayı unutmuşum, düzelttiğin için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.--Bora_msj 10:38, 23 Mart 2010 (UTC)

Rica ederim, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:50, 23 Mart 2010 (UTC)

Merhabalar yetkin. Ellerinize sağlık, köy maddeleri ve anlam ayrımı maddeleri için. Büyük ihtiyaç duyan alanlardı. Şu değişikliğinizi fark ettim de, muhtarlık bölümünü tamamen değil de sadace muhtar listesini çıkarırsanız sevinirim. Doğrulanması zor olan bölüm bu olduğundan. Tekrar çalışmalarınız için ellerinize sağlık. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 18:25, 23 Mart 2010 (UTC)

Bu konu gerçekten önemli. Şurada yapılan görüş alışverişi de sağlıklı bir sonuç vermemiş gibi görünüyor. Ben bu bölümün tümüyle kaldırılmasından yanayım çünkü köyün tüzel kişiliğe sahip olması ve bu nedenle bir muhtar tarafından yönetiliyor oluşu tüm köyler için geçerli (bu bilgi tüm köylerin idari yapısını inceleyen sayfalarda ele alınabilir). Sanıyorum ki, köy maddeleri tümüyle yenilendiğinde bu konu da çözüme kavuşmuş olacak. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:42, 23 Mart 2010 (UTC)
Aslında tüm köy maddeleri tüm başlıklarda aynı cümleleri içeren seri üretimlere benziyor :). Köy çeşmesinde muhtarların kaldırılması ile ilgili görüş birliği muhtar listesi ile ilgiliydi diye hatırlıyorum. Doğrulanması mümkün olmadığı için. Ancak siz de haklısınız sonuçta bunlar seri şekilde üretilmiş maddeler ve çok genel, belki de muhtar maddesinde bulunacak, bilgiler eklenmiş. Şu anda KMA olan Karamağara, Elbistan maddesinde mesela, muhtarlık için ek bilgiler konabilmiş. Belki ileride diğer maddelerde de bir şeyler yazılabilir. O zamana kadar silinedebilir tabi, ama ben şahsen en azından gizli koda alınmasını destekliyorum. İlerisi için yararlı olabilir zira. Köy maddeleri kanayan yaramız bir nevi, bir an evvel bir çözüme ulaşır umarım. Ummakla kalıyor zira daha çok çok madde var :((. Bu konuyu dile getirmek yararlı olabilir. Aslında yerleşim birimleriyle ilgilenen kullanıcılardan Sabri76'nın da bir fikrini almak çok yararlı olur diye düşünüyorum. Ne dersiniz? --Merube 89msj 19:24, 23 Mart 2010 (UTC)
Tekrar selamlar :). Tecrübeli bir kullanıcı olduğunuzdan, Devriyelik fonksiyonu almayı düşünmez misiniz acaba? Çok fazla kontrol sonra da onay bekleyen sayfa var şu anda. Sadace bir bürokrata başvurmanız yeterli. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 19:54, 23 Mart 2010 (UTC)

Evet, Sabri'ye danışmak yararlı olacaktır. Devriyelik için ise birkaç gün içinde bir girişimde bulunacağım. İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 20:00, 23 Mart 2010 (UTC)

Ben çok teşekkür ederim ilginiz ve yaklaşımınız için. İyi vikilemeler--Merube 89msj 20:03, 23 Mart 2010 (UTC)

Lütfen mesajlarınızı çıkarmayınız.[kaynağı değiştir]

Kullanıcı {{Mesajçıkarma-kendi}} şablonu ile uyarıldı.

Takabeg de benim ona gönderdiğim uyarı mesajlarını çıkarmasın. --NnVvito 00:00, 26 Mart 2010 (UTC)
Superyetkin, bak [4] Nihan başkasının mesajını çıkarmış. Ona da bi uyarı gönderirsin herhalde. --NnVvito 00:12, 26 Mart 2010 (UTC)

Merhaba. Şu madde buradan kopyalanmış sanırım. İlgilenir misiniz? --Superyetkinileti 00:08, 28 Mart 2010 (UTC)

Merhaba Superyetkin, dikkatiniz için teşekkür ederim, gözden kaçırılmış...İyi çalışmalar...Vikiçizer 00:12, 28 Mart 2010 (UTC)

Vikiproje:LGBT[kaynağı değiştir]

VikiProje LGBT davetiyesi
LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel ya da transgender) konularıyla ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen LGBT Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. - ~~~~


Sizleri de katkılarınız ile aramızda görmekten mutluluk duyacağız. - Nebeviye^^ 17:08, 30 Mart 2010 (UTC)

Merhaba. Portal:Din/Projeler sayfasını Köy Çeşmesi'nde sözünü ettiğim şablon birleştirme projesiyle başlatsak mı acaba? --Superyetkinileti 00:04, 31 Mart 2010 (UTC)

Slmlar. Evet Vikiproje:Din sayfasında belirttiğiniz sayfa linki mevcut. Sayfa içeriği ve kullanılacak tasarım hakkında fikriniz varsa uygulayalım. Siz öncülük yapın ben katkıda bulunmaya çalışırım. Hürmetler.--a[.]med»»ileti 15:42, 31 Mart 2010 (UTC)
Şimdilik tasarım yerine içeriğe odaklanalım. Diğer vikiprojelerin iş birliği sayfalarındaki adaylık sistemini buraya taşıyabilir ve şablon birleştirme işini proje önerisi olarak sunabiliriz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 17:17, 31 Mart 2010 (UTC)
Pekala. Mesela burada ve burada var örnek. Din Projesine uyarlanabilir yapıda gibi. Sanırım işlevseldir bizim için.--a[.]med»»ileti 17:37, 31 Mart 2010 (UTC)

Gerekli şablonları ekledim. Şimdi sıra {{Dini yapı bilgi kutusu}}nda --Superyetkinileti 20:33, 31 Mart 2010 (UTC)

Merhaba. Öncelikle yeni görevinizde başarılar. Şunu gördüm de, belki devriye özelliğimi etkinleştirerek işe başlayabilirsiniz diye düşündüm Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 00:00, 31 Mart 2010 (UTC)

Sabreden bürokrat muradına ermiş :-) . Artik devriyesiniz, sarılı-beyazlı bir Yeni Maddeler sayfanız oldu, güle güle kullanın! Teşekkürler, iyi çalışmalar. --İnfoCan 15:46, 31 Mart 2010 (UTC)

matematik denklemi[kaynağı değiştir]

Mrb. ben fourier serileri sayfasında
<math>f(x,y) = \sum_{j,k \in \mathbb{Z}\text{ (sayma sayıları)}} c_{j,k}e^{ijx}e^{iky},</math>

kodunu giriyorum ama sonuç

şeklinde oluyor. Kod içerisinde yazdığım "sayma sayıları" formülde "sayma saylar" şeklinde gözüküyor, "ı" harfleri gözükmüyor. kullanıcı:Merube_89'ye de sordum, size yönlendirdi. Yardımcı olursanız sevinirim.--.ftkurt... 21:22, 1 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba. MediaWiki yazılımı ne yazık ki buna izin vermiyor. Hatanın ayrıntılarını ve çözüm önerilerini (bazı durumlar dışında pek geçerli değil) şurada görebilirsiniz. Yaklaşık altı yıllık bir geçmişi olan bu sorun umarım bir sonraki MediaWiki sürümünde tarihe karışmış olacak. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 23:02, 1 Nisan 2010 (UTC)

Hiung-nu (Hsiung-nu, Xiongnu olarak da yazılır) tarihteki halk. Büyük Hun İmparatorluğu ise Hiung-nular tarafından kurulan tarihteki ülkenin Türkiye'deki adı. Büyük Hun İmp.'in kuruluş tarihi M.Ö. 220 olarak belirtiliyor fakat Hiung-nular daha eskiye dayalı. Takabeg ileti 13:59, 2 Nisan 2010 (UTC)

Peki, açıklama için teşekkürler. --Superyetkinileti 14:14, 2 Nisan 2010 (UTC)

Hizmetliliğim için destek ricası[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Vikipedi'den ayrıldıktan sonra Vikikitap'a geçtim. Vikikitap'ta oldukça aktif olduğumu söyleyebilirim. Şimdi ise hizmetliliğe aday gösterildim. Vikikitap'ta yeterli trafik olmadığı için Vikikipedi'den sizin gibi yazarların oylarına ihtiyacım var. Eğer istiyorsanız buradan bana oy verebilirsiniz. Bekiroflaz 18:51, 3 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba süperyetkin[kaynağı değiştir]

Mesajı nereye yazacağımı bilmiyorum bana yardımcı olursan sevinirim.İncubatorda faaliyet gösteriyorum.Desteklersen sevinirim. Merhaba arkadaşlar Acaba aranızda gagauz salar ve horasan Türkleri bayraklarını da Türk bayrağı gibi animated flag hareketli dalgalanan bayrak haline getirebilecek arkadaş var mı eğer bunu yapabilirse çok minnettar oluruz.Ana sayfalara bu bayrakları koyacağız.Yalnız bu işlemi İncubatorda yapması lazım yoksa biz bu bayrakları kullanamayız. Lütfen yardımcı olun.Şimdiden çok teşekkür ederiz saygılarımla.

Peçenek savaşçısı ileti

Merhaba. Görüşlerimi neden sildiniz. Sizin beğenmediğiniz bir konudan bahsediyorsam başkalarını neden bu konuyu okumaktan mahrum bırakıyorsunuz. ? 78.162.14.20 18:03, 8 Nisan 2010 (UTC)

Şablon güncellemesi[kaynağı değiştir]

Selamlar yetkin. Nasılsınız? Bir süredir madde sayısına göre vikipediler şablonu güncellenmesinde bir sorun mu var? Benim de bu konu Mimar77'ın mesajı üzerine dikkatimi çekti, güncelleme araları hayli uzamış gibi. Ben çok bilemediğimden size sormak istedim. Bu şablonu güncelleyen bota ne oldu? Bilginiz var mı acaba? Saygılar, iyi vikiler --Merube 89msj 23:15, 11 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba. Söz konusu istatistik sayfasını güncelleyen Locobot'un geliştiricisi şu an vikiden uzak galiba. Şablonu bir süre elle güncellememiz gerekecek Yine de, botun sahibine ulaşmaya çalışırım. İyi vikiler. --Superyetkinileti 23:22, 11 Nisan 2010 (UTC)
İlginiz için çok teşekkür ederim. Sevgiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 23:25, 11 Nisan 2010 (UTC)

Zaire şablonu[kaynağı değiştir]

Selamlar. Nasıl gidiyor? Zaire ülke bayrağı şablonuyla Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin bayrağı farklıdır. Düzelttim, bilgilerine...--вяí¢αи76ileti 16:49, 19 Nisan 2010 (UTC)

Düzeltme için teşekkürler. Görüşmek üzere, kolay gelsin. --Superyetkinileti 16:57, 19 Nisan 2010 (UTC)

Vikipedi Türkiye Buluşması[kaynağı değiştir]

Merhaba, Superyetkin. Şu Vikipedi Buluşması ne oldu? Sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:37, 20 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba. Proje şu an atıl durumda. Etkin vikipedist sayımızın az oluşu da olumsuz etki yapıyor tabii ki. Projeyi canlandırmak için bir öneriniz varsa duymak isterim. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:41, 20 Nisan 2010 (UTC)
Merhaba. Bana kalırsa, birçok vikipediste mesajlar atarak duyurmalıyız. Buluşma için Mayıs veya Haziran ayı olabilir. O zaman birçok vikipedistin katılacağına inanıyorum. Sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:57, 20 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba. İlginizi çekeceğini düşündüğüm bir düzenleme çalışması için kapınızı çalmış bulunmaktayım Zamanınız olduğunda Fonksiyonalizm maddesiyle ilgilenebilir misiniz? Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 00:21, 25 Nisan 2010 (UTC)

Tabi ki fırsatım olduğunda ilgilenirim. Kolay gelsin. Mimar77 15:09, 25 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba YBot'un katkılarına baktım da çok iyi işler çıkarmış. onu programlayan ellerinize sağlık.--Hedda Gabler 09:57, 28 Nisan 2010 (UTC)

Teşekkürler. Bir yazılım mühendisi olarak Vikipedi'ye katkıda bulunabiliyorsam ne mutlu bana --Superyetkinileti 19:11, 28 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba Süperyetkin. YBot'u onayladım, elinize sağlık. Eğer gelecekte ona yeni işlevler eklemek isterseniz, botun ismini değiştirmeden bot başvuru sayfasında yeni bir başvuru yapabilirsiniz. --İnfoCan 14:49, 28 Nisan 2010 (UTC)

Teşekkürler. Önümüzdeki aylarda botun etkinlik alanını genişletmeye çalışacağım. Yeniden görüşmek üzere, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:14, 28 Nisan 2010 (UTC)