Kullanıcı mesaj:Reality006/Arşiv11

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Deneme sayfalarım hk.[kaynağı değiştir]

Merhabalar Reality. Deneme sayfalarımın boşaltılmasına sanırım sen de şahit olmuşsun, sayfa geçmişinin gösterdiğine göre. Kullanıcı hakkında bir şikayette bulunmak durumunda hissettim. Şuradan ulaşabilirsin. Kolay gelsin. Utku TanrıvereMesaj 22:40, 3 Aralık 2011 (UTC)

Umarım... Teşekkürler ilgilendiğin için. İyi geceler. :) Utku TanrıvereMesaj 23:31, 3 Aralık 2011 (UTC)

Engelleme Hakkinda[kaynağı değiştir]

Merhaba, su maddeye duzenli olarak vandalizm yapmis olan su iki ip adresinin engellenmesini talep ediyorum. Talebimi kime bildirmeliyim? Birincisi http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Katk%C4%B1lar/88.235.73.147 Ikincisi http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Katk%C4%B1lar/88.235.11.97 Ilgili madde: http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=M%C3%BCbahele_Ayeti&action=history ongan 01:37, 4 Aralık 2011 (UTC)

Türk mitolojisi kategori sayfasını açtığımda bende iki tane Arank görünüyor. Bir sağ da en altta biri de sol tarafta Aran İyesi maddesinin hemen altında... Tuhaf birşey; adres aynı görünüyor. Fakat birinde yapılan diğerinde görünmüyor.Teşekkürler.

A

...

Ant

Aran İyesi

Arank

...


ve sol tarafta en altta

...

Şülgen

Şürele

A

Arank

İki maddenin içeriğini incelerseniz farklı olduğu görülüyor. (Ya da sadece benim bilgisyarımda mı öyle oluyor?)

Dörtbuçuk madde başlığı ile mitoloji olmaz... 09:33, 4 Aralık 2011 (UTC)

Kullanıcı:Türk Süvarisi[kaynağı değiştir]

Merhaba,

vikipedi'de son zamanlarda Kullanıcı:Türk Süvarisi adinda bir kullanici faaliyet göstermeye basladi. Genel olarak olumlu seyler yapilyor. Ama bazende mantik disi ve delidolu degisiklikleride oluyor. Kendiysiyle iletisime gecmeye calistim, görmemezlikden geliyor. Mesela ben bilindigi gibi Süper Lig ve 1. Lig takimlarinin tüm maddelerin güncel tutmaya calisyorum. Bu dorultuda Adanaspor kadrosunu güncellemistim. Eleman söyle bir degisiklik yapmis:Tikla. Yani benim güncel kadroyu silip gecen sezonkiyi yerlestirmis. Buna benzer birkac seyi var. Iletisime gecse konusup, yol gösterile bilir. ama gecmiyor. Ilgilensen bir gereksiz yükden kurtarirsin bizi.

hayirli pazarlar--Xberger 13:13, 4 Aralık 2011 (UTC)

türk süvarisi'ni editör yapmissiniz. kullaniciya burda yazdigim seyler hakkinda uyarirsaniz fayda vardir. simdiye dek yaptigi gibi calisirsa yaptigi olumlu seylerin yaninda cokda olumsuz seyler yapmay devam eder. ilgilenmende fayda vardir--Xberger 11:24, 17 Aralık 2011 (UTC)

Öksüz kategoriler[kaynağı değiştir]

Bir tane kaldı. Onun da silinmesi yakındır. :) Utku TanrıvereMesaj 20:33, 4 Aralık 2011 (UTC)

  • Baştaki A karakterinde bir sorun vardı. %D0%90 diye gözüküyor, özel karakter grubundan gibi. A şeklinde gözüküyor. Zaten maddelerin adresi farklıydı. İlginç ben de daha önce görmedim. --Mskyrider ileti 23:00, 4 Aralık 2011 (UTC)
mesela ben yazayım Αrank ve Arank. aynı gibi görünüyor değil mi? Halbuki ilkindeki A U+0391 nolu karakter, ikincisi U+0041. Aralarındaki fark U+0391 karakteri Yunan abecesinin büyük alfa karakteri, U+0041 ise Latin abecesinin büyük a karakteri. Gerçi o silinen maddenin A'sı neyin A'sı onu bulamadım, tüm karakter setlerine bakmak gerek. Kullanıcının klavyesi ve kullandığı kodlama ile ilgili olabilir. --Mskyrider ileti 23:15, 4 Aralık 2011 (UTC)

sistemin hatası olduğundan çok emin değilim, çünkü madde adı kullanıcı girdisi, hangi karakterleri kullanarak girersen onu alıyor. mesela ben şu anda farklı karakter setleri kullanıyorum işletim sistemimde. --Mskyrider ileti 23:20, 4 Aralık 2011 (UTC)

Dediğinizi anladım; farklı bir alfabedeki A gibi algılıyor. Ama bendeki klavyeden girdiğime eminim. Çözülmüş olmasına sevindim. Teşekkürler.

Dörtbuçuk madde başlığı ile mitoloji olmaz... 07:18, 5 Aralık 2011 (UTC)

Yeni bir mesajınız var
Yeni bir mesajınız var
Merhaba, Reality006. Yeni bir mesajınız var. Vikipedi:İş_birliği_projesi/Gelecek_hafta_veya_aylar_için_proje_önerileri_ve_oylamalar#.C3.96zg.C3.BCr_Lisansl.C4.B1_Resim_Y.C3.BCklenmesi.
Bu bildiriyi dilediğiniz zaman {{mesajbildiri}} şablonunu kaldırarak silebilirsiniz.

Selam Realty. Boş bir vaktinde Vikipedi:Türkiye madde değerlendirmesi. Bu sayfadaki kategorileri silebilir misin? Kategoriler boş ve aşırı kategorilendirme yapılmış. Ayrıca projenin ismi "Türkiye yerleşim birimleri". Kategoriler ise sadece "Türkiye" olarak isimlendirilmiş. Fazla sayıda olduğu için tek tek işaretlemek istemedim. İyi vikiler.--Sadrettinmesaj 17:04, 6 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba,

Ukrainler adlı sayfayı Ukraynalılar ve 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Kıbrıs2010 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Kıbrıs Cumhuriyeti olarak değiştirebilir misiniz? esc2003 17:41, 7 Aralık 2011 (UTC)

Yardımınız için teşekkür ederim Greenworld turkey 19:12, 7 Aralık 2011 (UTC)

  • Merhaba Reality, şu dosyanın kaynağının gösterildiğini düşünmüyorum. Silinmesi gerekebilir. Kolay gelsin...Vikiçizer 20:43, 7 Aralık 2011 (UTC)
Selam Vikiçizer. Resim detaylarına bakınca kullanıcının dediği doğru olabilir.--Reality 22:46, 7 Aralık 2011 (UTC)
Merhaba, mesele de orada zaten:) Bu tip basılı materyallerin resminin fotoğraf makinesi ile çekilmesi veya tarattırılması telif hakkını ortadan kaldırmaz. Mesela telifli bir resmin, çizimin, şemanın, eserin fotoğrafını çeksem kaynağı ben olmam, kaynağı yine orijinal üreticisidir. O resimde lisans ve kaynak sorunu bariz ortada. Düzeltilmezse belirsiz kaynaktan veya orijinal eser telifliyse teliften silinmeli...Kolay gelsin...Vikiçizer 09:38, 8 Aralık 2011 (UTC)
Ama dosya zaten KM. Yani telifli bir içerik değil. Silinmesini gerektirecek bir durum yok gibi.--Reality 15:50, 9 Aralık 2011 (UTC)
Dosyaya KM diyen yükleyen kullanıcı, basit bir internet araştırmasında bu kolaj çalışmasının 1926 tarihli ve Osmanlıca olduğu yazıyor. Sanatçısını bulamadım, başka sitelerde de mevcut bir resim. Lisans etiketimizde ne diyor; "Koruma dönemi, eser sahibinin yaşamı boyunca ve eser sahibinin ölümünü takiben 70 yıl boyunca devam eder." diyor. Kaynak fotoğraf makinesini kullanan kişi değildir, kolajı yapan hazırlayan kimse odur. Yükleyen kullanıcı "ben yaptım, 1926 tarihli de değildir" diyorsa, diğer sitelerdekini de ben yükledim diyorsa, kendi çalışmasıdır diye kabul edilebilir. Yoksa nerden nasıl aldığını kaynağıyla belirtmeden, fotoğrafını çektim diye KM olmaz. Zaten KM olup olmadığı, kaynağının belirsiz olmasıyla belli değildir. KM şablonu eklemekle iş bitmiyor. Belirsiz kaynaktan silme kuralı bu yüzden var. (Zaten hemen silin gitsin demiyordum, kaynağı düzeltilsin diye rica ediyordum) Bunu yükleyen kullanıcının zaten "özel koleksiyonumdan" diye kitaplardan fotoğrafını çekip asıl kaynağını belirtmediği bir sürü portre resimde maalesef öylece duruyor. Neyse açıklamaktan yoruldum, başka bir hizmetliye anlatmaya çalışırım. Kolay gelsin...Vikiçizer 20:25, 9 Aralık 2011 (UTC)
Araya gireceğim ama Vikiçizer haklı sanırım. Bir film posterini, kitap veya albüm kapağını çekip, kesip, buraya yüklesek teliften sıyırmış olmayız :)--Rapsar da ne ki? 20:32, 9 Aralık 2011 (UTC)
Selam Rapsar. Ben lisans meselesinden iyi anladığımı düşünüyorum. (Hizmetli olduğumdan beri 1000'den fazla dosyanın çeşitli gerekçelerden silinmesi buna örnek olabilir belki) Ama herkes farklı düşünebilir normaldir. Kaynak konusunda gelince bence bir hata yok. Çünkü bu fotoğrafın şu anda +70 yıldan dolayı KM. Dolayısıyla bu lisans türünde kaynak belirtme şartı yok. Creative Commons'un aksine. Yani diyeceğim kullanıcı fotoğrafı kendisi çektiği için kendisini kaynak gösterebilir. Ha burda şöyle bir çelişki var. Kendisini kaynak gösteriyor fakat lisans +70 yıl ve kamu malı yani kişisel çalışma değil. Ya lisans KM olarak değişecek ya kaynak. Kullanıcıya durum bildireceğim ama dediğim gibi silinmesi için sebep göremiyorum.--Reality 22:11, 9 Aralık 2011 (UTC)
Eser sahibi öleli 70 yıl olmuşsa KM oluyor. Eser sahibi belli değil, buradan ölmüştür yorumunu yapamayız...--Rapsar da ne ki? 22:13, 9 Aralık 2011 (UTC)
4. madde geçerli olabilir bu örnekte: In case the first owner of the work is a legal person, the protection period is 70 years from the date that the work is published. --Reality 22:15, 9 Aralık 2011 (UTC)
O farklı sanırım :) Protectin period dediği, yani 70 yıldan sonra eser üzerinde değişiklik yapabilir. Şurada "70 yıl" diye arama yapıp, üçüncü sonuca bakabilirsin. Benim fazla da bilgim yok açıkçası bu resim, telif ve KM konularında. Gördüklerimi aktarıyorum sadece :)--Rapsar da ne ki? 22:20, 9 Aralık 2011 (UTC)

Teşekkürler esc2003 22:46, 7 Aralık 2011 (UTC)

Silinmesi gereken kategori[kaynağı değiştir]

İyi Günler, Aşağıda verdiğim kategori sayfasına bir bakar mısınız? Silinmesi gerektiğine dair görüşümü belirttim.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:%C3%9Clgen%27in_dokuz_k%C4%B1z%C4%B1

Bu kategori tamamen gereksizdir, çünkü Ülgen'in kızlarının adı gizlidir, kimse bilmez. Yani bu kategoriye koyulacak isimler hiç bir zaman bulunamayacaktır.

Dörtbuçuk madde başlığı ile mitoloji olmaz... 07:30, 9 Aralık 2011 (UTC)

  • Merhaba Reality, bu resimde gerekçeyi koymayı unuttuğum için doğal olarak silinmiş. Yeniden yüklemek istiyorum fakat yapamadım. Yardımcı olursan sevinirim. --Anylai 20:43, 9 Aralık 2011 (UTC)
Gerekçeleri ekledim ve sanırım sorun ortadan kalktı, o yüzden etiketi de kaldırdım. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Anylai 21:56, 9 Aralık 2011 (UTC)

Adil kullanım ile ilgili[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ekran yakalama görüntüleriyle ilgili bir sorum var, Rapsar beni size yönlendirdi. Bir ekran yakalama görüntüsünde (diyelim bir televizyon kanalı) kanalın logo ya da ambleminin olması herhangi bir sorun oluşturur mu? Merve 15:46, 10 Aralık 2011 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:FSS_logo.png

Bu logonun maddesini şuan oluşturuyorum. Şablonu sırayla takip ettiğim için başlıktan sonra logoyu yükledim. Şablonu bitirip maddeye geçtim. Muhtemelen 10 dakikayada madde hazırlanır... Maddeyi açtıktan sonra etiketi kaldırmamda sanırım mahsur yok? İyi çalışmalar...

Allah Allah o dosyada sanırım kaynak eksik diye etiket koymuştu bende kaynağı tamamlayıp kaldırdım diye hatırlıyorum... Uyarınız için teşekkürler. Bu tür hatalar oluyor ama kasıtlı değil. Tekrar kolay gelsin... :) --Swatreco 20:43, 10 Aralık 2011 (UTC)

Dosya:Atatürk ve silah arkadaşları.JPG[kaynağı değiştir]

Selam Tacirci. Dosya:Atatürk ve silah arkadaşları.JPG dosyada ufak bir sıkıntı var. Kaynak olarak kendini değil dosyayı üreten kişi ya da kurumu ya da her neyse onu belirtmelisin. Bu oldukça önemli. Aksi takdirde dosyanın silinme ihtimali var. Kolay gelsin.--Reality 22:24, 9 Aralık 2011 (UTC)

  • Sayın (Reality) soz konusu dosyanın ilgili yerlerini düzeltmeme rağmen silmeniz beni hayli üzdü.Şoyle izah edeyim. ben fotoğraf makinama filim takıyorum ve sizin resminizi çekiyorum ve bu res filimini yani (negatifi) yıllar sonra başkasının eline geçiyor ve ben de oleli 70 yılı geçiyorsa bu (negatif) filimi elinde bulunduran kişi de ondan resim çekip vikipediye yüklüyorsa bunun telifi melifi olur mu ki bu resim siliniyor üstelik resimi çeken de belli değil ve resim negatifi de bende. Bu konuya bilenler ve siz açıklık getirirseniz sevinirim çünkü bu resmi bulmak o kadar kolay değildir. belki de hiç sürümü olmaya bilir üzüntülerimi iletirim..saygılar.--Tacirci 03:30, 11 Aralık 2011 (UTC)

Teşekkür ederim sayın hemşerim ama o dosyayı yükleyen takabeg olarak gozüküyor yani o dosya el değiştirdi Bu da beni üzdü. Bu resim tamamiyle benim koleksiyonumdaki (negatifimden) çektiğim resim lütfen takabeg e soylerseniz kendi ismi yerine beni yazsın o yüklenen yerdeki resimde benim çektiğim resim . bu da benm için onemli eğer benim rumuzum yazılmayacaksa benim de itirazım olacak lütfen akbeg rol kapmasın sayn hmşerm..saygılarımla--Tacirci 03:44, 11 Aralık 2011 (UTC)

uygunsuz kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

merhaba reality Kullanıcı:İvmeplus ve Kullanıcı:Eurovisiondream kullanıcı adlarını kontrol eder misin? -- sayz'ın usu 07:22, 11 Aralık 2011 (UTC)

Dosya sorunu[kaynağı değiştir]

  • Selam Vikiçizer. Takabeg File:Memory of Victory, 1925.jpg halletmiş o sorunu. Kolay gelsin.--Reality 03:06, 11 Aralık 2011 (UTC)
  • Teşekkür Reality, anlaşıldığıma sevindim:) Daha var benzer dosyalar, vaktini bulduğumda bir toparlarsam yine sana bildiririm. İyi çalışmalar, kolay gelsin...Vikiçizer 08:25, 11 Aralık 2011 (UTC)

Kolay gelsin Reality. Silme kayıtlarında en son senin aktif olduğun gösterildiği için ufak bir ricada bulunacağım. Utku Tanrivere, bir kullanıcıya bilgilendirme mesajı atmak isterken şablonu kullanıcı sayfasına eklemiş. Rica etsem silebilir misin? Teşekkürler şimdiden. — Pınar (mesaj) 10:44, 11 Aralık 2011 (UTC)

Minyatür Telif Hakları[kaynağı değiştir]

Merhaba, şu kaynakta bikaç minyatür buldum. Bunları commons'a eklersek bir problem olur mu? Eklerken resmi kesip ekleyebiliyor muyuz? Telif hakları konusunda pek bilgim olmadığı için sormak istedim, iyi çalışmalar. Tolga ☪ 00:42, 12 Aralık 2011 (UTC)

Gördüğüm kadarıyla o pdf'in telif hakkı saklı. Yani Commons'a ya da buraya yüklenemez. Zaten bildiğim kadarıyla commons'ta bir sürü minyatür resmi var gerçi tam ne aradığını bilmiyorum ama.--Reality 15:15, 12 Aralık 2011 (UTC)
Bulduğum minyatürler "Malkoç Ali Paşa" nın hayatını anlatan eski bir eserdeki minyatürler. Bunları commonsta bulamadım. Kaynağın akademik bir tez olması, tezde telifle ilgili bir ifade olmaması ve görüntülerin tarihi değeri olan resim olması sebepleriyle adil kullanıma girmez mi bu minyatürlerin görüntüleri? Şöyle bir ifade buldum: "Images with iconic status or historical importance: Iconic or historical images that are themselves the subject of sourced commentary in the article are generally appropriate. Iconic and historical images which are not subject of commentary themselves but significantly aid in illustrating historical events may be used judiciously, but they must meet all aspects of the non-free content criteria, particularly no free alternatives, respect for commercial opportunity, and contextual significance." Tolga ☪ 21:20, 12 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba Reality, şu, şu dosyaların da açıklanması lazım. Çizim ama kimin çizimi ve nasıl telifi serbest bilmemiz gerekli, lisanslandırmanın belirsizliğinin giderilmesi gerekli. Lisanslandırılması kabul edilebilir bir portre çizime örnek vereyim. Gördükçe yazarım yine. Kolay gelsin...Vikiçizer 12:08, 16 Aralık 2011 (UTC)

Hiç Şüpheniz Olmasın[kaynağı değiştir]

Merhaba Reality. Editörlük görevini aldığımdan dolayı çok mutluyum. Rapsar dikkat çekmek istediği konularda daha dikkatli olacağım. Hepimiz daha iyi bir vikipedi için çalışıyoruz. Bana bu görevi gören arkadaşlarımdan ve sizden teşekkür ediyorum. --Türk Süvarisi ileti 20:23, 16 Aralık 2011 (UTC)

Selamlar. Şurada neden karşı olduğunuzu belirtmeniz faydalı olacaktır. Karar verirken karşı oy sayısından ziyade karşı oy gerekçelerine bakıyorum.--Reality 17:59, 17 Aralık 2011 (UTC)
gerekçe eklendi, uyarı için teşekkürler -- sayz'ın usu 18:09, 17 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba. Bu hususta gereğini yapar mısın lütfen? Teşekkür ederim. Mimar77 18:41, 17 Aralık 2011 (UTC)

madde tartışma sayfaları[kaynağı değiştir]

Maddelerin tartışma sayfalarında maddeyle hiçbir ilgisi olmayan şeyler yazılıyor. Silmeye çalışınca izin vermiyor. Sil şablonu koymam uygun mu? milesbroke 18:46, 17 Aralık 2011 (UTC)

Haklısınız. Bu maddelerin bir listesi var mı peki ? milesbroke 19:02, 17 Aralık 2011 (UTC)

İnceleme Bekleyen Değişiklik[kaynağı değiştir]

Merhaba İki sorum olacak.

1. İnceleme bekleyen sürüm nasıl kontrol edilmiş sürümü ezip görünür hale geliyor? [1] 2. Anonim kullanıcı nasıl rollback yapıyor? Özet kutusunda rollback taklidi mi yapıyor?--Alperen 19:41, 17 Aralık 2011 (UTC)

Tamam, teşekkür ederim. --Alperen 19:48, 17 Aralık 2011 (UTC)

Anonim vandal[kaynağı değiştir]

  • İyi geceler Khutuck. Sence o vandalın bot kullanıyor olma ihtimali var mı? Bir de Vikisözlükte yorum yazdım bilgine.--Reality 21:58, 17 Aralık 2011 (UTC)
Sanmam, botu varsa da iyi kullanamıyor ayrıca :) --Khutuckmsj 22:00, 17 Aralık 2011 (UTC)
Bu durumlarda 24 saat yarı koruma verelim maddeye. Birini özellikle açık bıraktım. Botsa tekrar vandalizmi sadece o sayfaya yapacaktır.Khutuckmsj 22:02, 17 Aralık 2011 (UTC)
İki safa açıktı. Eğer başka sayfalarda değil, sadece bu sayfalarda vandalizm devam ederse bottur, yoksa insandır.Khutuckmsj 22:07, 17 Aralık 2011 (UTC)
Range blok atarız. Khutuckmsj 22:12, 17 Aralık 2011 (UTC)
Range blok attım. Kayıtlı kullanıcılar özel olarak belirtilmediği sürece ip bloklarından etkilenmiyorlar. Ankara'dan Viki'de anonim yazmakta 6 saat boyunca sıkıntı olabilir maalesef.Khutuckmsj 22:18, 17 Aralık 2011 (UTC)
Bunu engellemedim doğrudan ama engellenmiş oldu range sayesinde. Her zaman son çaredir bu.--Khutuckmsj 22:19, 17 Aralık 2011 (UTC)
En altta WHOIS var, oradan Information related to '78.190.128.0/17AS9121' kısmından route alanında yazan IP'yi engelliyoruz. E-posta, kayıtlı kullanıcı fln sakın işaretleme, sonra o ildeki herkesi engellemiş olursun.Khutuckmsj 22:23, 17 Aralık 2011 (UTC)
Bu yanlışmış ya galiba, unutmuşum komple range bloğu?--Khutuckmsj 22:25, 17 Aralık 2011 (UTC)
[2] --Khutuckmsj 22:44, 17 Aralık 2011 (UTC)

tamam :) milesbroke 22:20, 17 Aralık 2011 (UTC)

Selam Reailty, bolca zamanım var aslında. Ancak ben özellikle deneme tahtasının temizlenmesi noktasında tetikteyim, bir diğer husus tekrar botu diğer Yahudilikle alakalı taslak ya da maddelere yöneltmesine ön tedbir olarak tavsiyene uyup, madde ve taslakları kontrol etmeye devam ediyorum. Kolay gelsin şimdilik... --Vitruvian 22:23, 17 Aralık 2011 (UTC)
Süzgece bu resimleri de eklemek lazım.Khutuckmsj 13:05, 18 Aralık 2011 (UTC)
Twinkle'da ve koruma şablonlarında sorun var, 18 Ocak 2012 yerine 18 January 2012 yazmak grekiyor şablonlara. Aklında bulunsun.--Khutuckmsj 13:38, 18 Aralık 2011 (UTC)
Sorun yok gibi.--Khutuckmsj 13:49, 18 Aralık 2011 (UTC)
Bu elemanın vandalizmi iyi oluyor aslında, süzgeçlerimizi geliştiriyoruz :) --Khutuckmsj 13:58, 18 Aralık 2011 (UTC)
Onu bilmiyorum ya...Khutuckmsj 14:02, 18 Aralık 2011 (UTC)

Reality merhaba. Kullanıcı adı değiştirebilmem için Vikisöz'de bir bürokrata ihtiyaç var. Şu an için Vikisöz'de bürokrat olan kimse bulunmamakta. Orada bürokratlık fonksiyonlarından haberdar bir Vikipedist ya da ben aday olup gerekenleri yapalsın diyorum. Bu arada Vikisözlük'te bana diğer kardeş projelerde değişmeyen kullanıcı adımla birlikte iki tane oylama çağrısı mesajı atmışsın. Anlayacağın, iki ayrı kişi gibiyim şu sıralar. :) --Vitruvian 15:45, 18 Aralık 2011 (UTC)

Tamamdır Reality, çok teşekkür ederim :) İyi çalışmalar. --Vitruvian 16:12, 18 Aralık 2011 (UTC)

  • Selam Tacirci. Dosya:Şefaatlinin genel görüntüsü.JPG dosyasında sol taraftaki şefaatli yazısını kaldırmak mümkün müdür? Resmin orjinalliğini bozuyor. Bir de Yozgat ile alakalı kendi çekimin fotoğrafların var mı? Varsa senden ricam şuradan yükleyebilir misin?--Reality 13:04, 17 Aralık 2011 (UTC)
Ek olarak Dosya:Cem uzan..jpg nasıl elde edildi? Fotoğrafın kaynağı tam olarak nedir? Nerede nasıl çekişmiştir? Bunların açığa kavuşturulması lazım aksi takdirde silinecek. Bazı dosyaların da kaynaksızlıktan silinecekler denetlesen fena olmaz.--Reality 13:07, 17 Aralık 2011 (UTC)
  • Şefaatli resminin üzerindeki resmi yok edebilirim o tamam. yozgatın çektiğim resmi var onu da gsterdiğiniz yere yükleyebilirsem yüklerim o da tamam ama biraz zaman veriniz yani kısa bir zaman. Cem uzanın resmi ise açıklamamda belirtiltiği üzere 12 haziran 2007 günü İstanbul Konrat Otelde milletvekili adaylarının tanışma toplantısı vardı orada tarafımdan çekilmiştir. bu fotoğrafı benim kullandığım yerlerden başka yerde ve kişilerde bulamazsın. Ve telifsizdir. Bu durumu zaten fotoğrafın açıklamasına yazmış olmam gerekir yoksa yazayım mı.selam ve saygılar..--Tacirci 16:17, 18 Aralık 2011 (UTC)
  • şefaatli resimlerini yeniden birleştirerek yükledim ama maddeye taşıyamadım taşınmıyor yine eski üzeri yazılı resim gozüküyor maddede..Ayrıca Yozgat merkezin resimlerini de birleşik resim haline getirip genel gorüntü elde etmeye çalıştım ama ben resimleri çektiğim zaman güneş batmak üzereydi ve son ışıklarını şehir üzerine saldığı için birleşik resimde renk farklılıkları gozüküyor. isterseniz tek resim olarakta yükleyebilirim ama tek resimler genel gorüntüyü yansıtmıyor ayrıca tek resimleri ileride madde bolümlerinde kullanırım..cem uzanın resmi orjinal ve arka tarafında beyaz bez bulunmakta..selamlar--Tacirci 00:45, 19 Aralık 2011 (UTC)

{{YouTube2}}'yi bilerek oluşturdum. Şuanki {{YouTube}} şablonu yetersiz. Youtube şablonunu kullanan maddelerde hata vermemesi için geçici olarak Youtube2 adıyla madde açtım. Daha sonra içeriği {{YouTube}}'a kopyalayıp bağlantıları YouTube olarak düzelteceğim.--insan|perver 16:34, 18 Aralık 2011 (UTC)

İTİRAZIM VAAR...!!!!!!..?????[kaynağı değiştir]

Tüm ilgili madde ve tartışmalarında uygun lisanlama altında kullanılan İstiklal Harbi Gazetelerinin silinmesine şaşırdım doğrusu. Kanunlar çok açık ve net. Bu itibarla kanunların ilgili maddelerini ilgilendiren açıklamalar lisanslama şablonunda da belirtilerek gsterilmiş olduğundan dolayı hassa olduğum bu konu uzun süre tartışılmış olup. lisanslamaları da ona göre yapılmış bulunduğundan lütfen silinen tüm istiklal harbi gazetelerinin geri getirilmesini rica ediyorum. bu konu kesinleşmiş bir konudur ve lisanslamaları da doğru yapılmıştır..Bu nedenle lisanslama şablon örneği aşağıda olup bu lisanslamaya karşı yanlış işlem yapılarak gazetelerin silinmesine itiraz ediyorum sn. hemş...saygılarımla--Tacirci 16:53, 18 Aralık 2011 (UTC)

Sorun şu ki senin yüklediğin İstiklal Gazetesinin orjinal sürümü değil. 1969'da Latin harflerine çevrilerek tekrar yayınlanan sürümü. 2011-1969=42 yıl ne 70 yıl nediyor ne de 100 yıl. Onları yüklemen pek mümkün değil açıkcası. Bu yüzden silindiler. Ancak Arap alfabesiyle yazılmış orjinal versiyonunu bulursan yükleyebilirsin sıkıntı yok onda. Sen de biliyorsun ki 1919'da Latin alfabesi kullanılmıyordu Türkiye'de.--Reality 17:50, 18 Aralık 2011 (UTC)
  • Gazetenin arapça orjinal sürümü olması gerekmez. Nasıl ki bir yazar almanca fransızca ingilizce herhangi bir orjinal kitaptan çeviri yaparak türkçe yayınlamışsa o kitabı bu gazetelerin osmanlıca orjinalleri de türkçeye cevrilerek yayınlanmıştır. Konu ve kanunlar (Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu) gayet açıktır ve gazeteler için ne 70 yıl ne de 100 yıl gereklidir. ve Bu bir istisnadır. Ayrıca Gazeteler için vikipedimizde bir şablon düzenlenmemişse o da düzenlemeyen yetkili kişilerin suçudur. Ben bu gazetelerin lisanslamasını ve açıklamasını kanunlar çerçevesinde aşağıda kopyalandığı üzere yapmış bulunuyorum. Ve bu gazetelerin de telif sorunu bulunmamaktadır. Bu konu üzerinde günlerce tartışılmış ve konu kanun metinleri gereğince açıklığa kavuşmuştur. Lütfen sildiğiniz gazeteleri yerlerine yeniden getirmenizi rica ediyorum. Konu tarafınızdan halledilmesini bekliyorum. saygılarımla--Tacirci 21:05, 18 Aralık 2011 (UTC)
Açıklama

1919 tarihli İstiklal Harbi Gazetelerinin Osmanlıca yazılı orijinallerinden iktibas edilerek 1960 yıllarda Türkçeleştirilmiş ve Yeni İstanbul Gazetesinin eki olarak dağıtılmış gazeteleri kapsayan bu gazeteler koleksiyonumda bulunmaktadır.

Kaynak

Yeni İstanbul Gazetesi eki (Hazırlayan Ömer Sami Çoşar)

Tarih

1919-1960’lı yıllar

Yazar

tacirci

İzinler

(Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun-ÜÇÜNCÜ BÖLÜM / B-tahditler / II-Genel Menfaat Mülahazasiyle kısmının 6-Gazete münderacatı kısmında [3] ve Basın Kanununun ilgili maddelerinde bahsedildiği üzere gazeteler anaonim ve alenileşmiş eserler sınıfından sayıldığından içeriğinin (iktibas edilmesi) serbesttir.)

Merhaba Reality. Tacirci'nin yukarıda söylediklerine ek olarak {{KM-İstiklal}} şablonundan da haberdar etmek isterim. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre üzerinde telif hakkını belirten bir ibare olmadığı için kaynak ve yazar belirtmek kaydı ile Vikipedi'ye yükleyebiliriz. Basın Kanunu'na göre ise, bundan da öte, gazete yayın hayatına üç yıldan uzun bir süre önce söz verdiği için beyannamenin kabul edilmesi sonucu sağlanan telif hakkı da ortadan kalkıyor, yani bir başka deyişle kamu malı oluyor. Benim durumdan çıkardığım budur. --seksen 21:15, 18 Aralık 2011 (UTC)

Doğrudan gazete değil, kitap halindeyse durum farklı o zaman. --seksen 18:11, 19 Aralık 2011 (UTC)
Kusura bakmayın maalesef yanılıyorsunuz. Muhtemelen şuradan tarafmışsınız ve yayım yılı 1969. Kesinlikle telif ihlali. Kolay gelsin.--Reality 17:16, 19 Aralık 2011 (UTC)
    • Sayın Reality İstiklal harbi gazetelerini başka bir linkten taşıdığımı açıkca söyleyerek bana hakarette bulunuyorsunuz eğer iddianızda samimi iseniz hemen gerekli müeyyideyi uygulamanız gerekecek. ayrıca Kanunda gazeteler konusunda bahsedilen ve kanunun gayet açık bir şekilde hak gördüğü hususu gzardı ederek ona rağmen sizin kendi şahsi fikir ve kanunlarınızı bu gazeteler hususunda silme şekline dönüştürmeniz vikipedi politika ihlalidir. Bu sebeple kusura bakmayın sizin tarafsız davranmadığınız kanaatini taşımaktayım ve bu konuyu da hem köy çeşmesine hem de şikayet sayfasına taşıyacağımı üzülerek bildirmek isterim..saygılarımla--Tacirci 2:24, 18 Aralık 2011 (UTC)

not:lütfen burada yazdıklarımı ve gazete açıklama ile şablonunu sizden silmemenizi rica ediyorum

  • Selam Reality. Çok net anladığımı iddia edemeyeceğim, ama Tacirci sanki haklı gibi. Şimdilik bu dosyaları silmeyelim, ama yeni dosya da eklemeyelim, olayı askıya alalım. Telifle ilgili bir devlet kurumuna e-posta atalım, fikirlerini soralım. Bir eseri yabancı dilden tercüme etmek telif doğurur, ancak transliterasyon (alfabe değiştirmek) telif doğrur mu emin değilim. Eğer transliterasyon telife yol açmıyorsa bu eseri kamu malı olarak kullanabiliriz. Kanunda yazıyor ama ben kanunun neye hükmettiğini anlamadım açıkçası.--Khutuckmsj 08:45, 20 Aralık 2011 (UTC)
  • Dosya olayı çooook saçma olmuş, anlamadım neden böyle. Bekleyelim, düzelir belki. --Khutuckmsj 10:03, 20 Aralık 2011 (UTC)

    Okul Projesi[kaynağı değiştir]

    Bununla ilgili bilgin var mı?--Khutuckmsj 18:01, 18 Aralık 2011 (UTC)

    İngilizce SAS[kaynağı değiştir]

    Konuyla ilgisi olan biri olarak şuradan gerekli açıklamaları yapabilir misiniz? esc2003 15:56, 19 Aralık 2011 (UTC)

    Şu yorumunuz size zarar vermektedir. Kime dediğiniz veya haklı olup olmadığınız önemsiz, zira yorumdaki ağır, kırıcı tavrı görebiliyorum. Bir anlık heyecan sonucu olduğunu umuyorum. --Berm@nyaİleti 21:02, 19 Aralık 2011 (UTC)

    EQ'nuz şu an beni ilgilendirmiyor. Yorumunuzda "sen ne dediğinini farkında değilsin" dikkat çekiyor. Dost acı söyler, iyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 21:07, 19 Aralık 2011 (UTC)
    Yazdığım metinde bir kusur bulamamakla beraber dediğin kısmın üstünü çizdim. Ha iyi mi oldu dersen bence hayır şimdi de demek istediklerim anlaşılmayacak. Kolay gelsin. --Reality 21:11, 19 Aralık 2011 (UTC)

    Neden Silindi[kaynağı değiştir]

    Okulum hakkında bir sayfa açtım ama anında silindi belirttiğiniz nedeni tam olarak anlayamadım? Yardımcı olur musunuz? Bu imzasız yazı Atknars (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Merhaba, şu botun değişiklikleri editör onayı bekliyor, tüm değişikliklerini otomatikmen onaylayabilmek mümkün müdür? --Berm@nyaİleti 22:08, 23 Aralık 2011 (UTC)
    Evet önbellekten kaynaklanıyormuş. İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 22:19, 23 Aralık 2011 (UTC)
    • NGC 6064 ile NGC 6052 birbirinden farklı maddeler değil mi? Neden geçmişleri birleştirilmeli?--Reality 13:16, 24 Aralık 2011 (UTC)
    Das Objekt wurde 1864 von Albert Marth entdeckt und ist im New General Catalogue verzeichnet. Der Eintrag NGC 6064 im New General Catalogue bezieht sich ebenfalls auf dieses Objekt; dieser Eintrag geht auf eine Beobachtung von Wilhelm Herschel vom 11. Juni 1784 zurück. Almanca Viki'den. İngilizcesiyle The object was discovered in 1864 by Albert Marth and is listed in the New General Catalogue. The entry in the New General Catalogue NGC 6064 also refers to this object, this entry is based on an observation by William Herschel of 11 Back in June 1784.--RapsarEfendim? 13:23, 24 Aralık 2011 (UTC)

    İsrail ve Yahudilikle ilgili tüm maddelere belli bir gün koruma konsa 1 ay falan Bu iş başka türlü engellenemez.milesbroke 23:26, 24 Aralık 2011 (UTC)

    Madde adı değişikliği[kaynağı değiştir]

    Kolay gelsin Reality. Vitruvian, Kahramanmaraş Olayları maddesinin adını Kahramanmaraş Katliamı olarak değiştirmek istemiş ama silme işlemi gerektiği için sadece içeriği taşımış. Bu nedenle sayfa geçmişi taşınmamış. Rica etsem düzeltebilir misin? Teşekkürler. — Pınar (mesaj) 00:06, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Bakabilir misin? Bu sözlerin bir kısmı sanaydı aslında, sen de bir nevi arada kalmışsın :) Kolaylıklar dilerim.--RapsarEfendim? 06:32, 25 Aralık 2011 (UTC)
    Şimdilik bu adda durmasında sakınca yok bence. Google aramalarında ezici bir çoğunlukta Maraş Katliamı olarak geçiyor. Tartışmayı takip ediyorum farklı bir sonuç çıkarsa uygulayacağım.--Reality 14:19, 25 Aralık 2011 (UTC)
    Yaygınlığa aldanmamak gerek bu durumda. Bu durumda derken Maraş araması her zaman Kahramanmaraş aramasından daha fazla sonuç verecektir. Daha detaylı konuşmak gerek bunu. Bunu da Osmanlı İmp./Cevl. konusunu da.--RapsarEfendim? 18:06, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Reality merhaba. Boş bir kategori nedeniyle silinen şu kategori Esc2003 adlı kullanıcının: "Kategoriyi ben açmıştım ve bulunmasında bir anlam yok." diyerek boşaltığı bir kategoridir. Yani daha önce dolu bir biçimde kullanılan bir kategori idi. Bu çeşit bir kategori kayda değer mi bilmiyorum; fakat sen sildiğin için ve daha önce içi dolu bir şekilde kullanıldığını belirteyim dedim. --Vitruvian 13:45, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Tamam Reality, gözden kaçan bir eksiklik varsa düzeltmeye çalışacağım. Tekrardan iyi çalışmalar. --Vitruvian 16:10, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Kategori:Ermeni Soykırımı'nın olduğuna dair iddiaları kabul edenler[kaynağı değiştir]

    Kategori:Ermeni Soykırımı'nın olduğuna dair iddiaları kabul edenler kategorisinin içeriğini Fransa'ya bir tepki niteliğinde boşalttığını sanıyorum. Lütfen bunu bir daha yapma gerek editörlük hakkın geri alınabilir gerek engellenebilirsin. Bu yaptığın Vikipedi için faydalı bir şey değildir.--Reality 14:21, 25 Aralık 2011 (UTC)
    Hayır öyle bir amacım yoktu. Burası siyaset arenası değil. Öyle bir amacım olsaydı bu kategoriyi destekler ve pek çok kişiyi "hedef" olarak gösterirdim. Bu kategoriyi ben oluşturmuştum. Ancak bunun hiçbir işlevi yok gerçekten de. Diğer dillerdeki Vikipedilere göz atarsanız kabul etmeyenlerin kategorisinin var, edenlerin ise olmadığını görürsünüz.esc2003 14:27, 25 Aralık 2011 (UTC)
    Diğer vikileri incelemedim ama eğer öyle ise sıkıntı onlarda. Onlar Ermeni Soykırımı olduğunu kabul ediyorlar. Oysa ansiklopediler tarafsız olmalıdır. O yüzden etmeyenlerin kategorisi var sadece. Biz de ise tarafsızlık hakim. Eden de var etmeyen de. Uygun olanı da bu. Eğer yine de uygun olmadığını düşünüyorsan Vikipedi:Kategori tartışmalarına göz atabilirsin.--Reality 14:30, 25 Aralık 2011 (UTC)
    Öyleyse kategoride yalnızca tarihçilerin olmasına özen gösterilebilir mi? Aksi halde Kim Kardashian ve benzeri kişiliklere de yer vermek zorunda kalınabilir. esc2003 14:39, 25 Aralık 2011 (UTC)
      • Selam Akhilleus, hizmetli seçilmene sevindim. Yetkileri kullanma konusunda kafana takılan bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin. Kolay gelsin.--Reality 16:05, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Teşekkürler Reality. Kullanıcı:Akhilleus/monobook.js'de bir değişiklik yapmam gerekir mi?---- Akhilleus ileti 16:12, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Orada değişikliğe gerek yok. Fakat tercihlerim menüsünden küçük araçlardaki hizmetliler kısmını işaretlemen faydalı olabilir. HS fonksiyonları var orada.--Reality 16:49, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Teşekkürler yardımın için, kolay gelsin.---- Akhilleus ileti 16:55, 25 Aralık 2011 (UTC)

    • Merhaba. Oylamayı kapattım. Ön şartları sağlamayan bu gibi başvuruları siz de kapatabilirsiniz. Bu arada size az sonra bir e-posta atacağım, kontrol edebilirseniz iyi olur. Teşekkürler. --yabancım 16:58, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Geçmiş birleştirme, bilgi kaybı, hatalı onay[kaynağı değiştir]

    • Merhaba, şu değişiklik, kolay gelsin...Vikiçizer 12:06, 26 Aralık 2011 (UTC)

    Selamın aleyküm abi, yöneticisin galiba tam bilmiyorum burayı şu ip [Tıkla] [San Andreas Multi Player maddesi] buraya kendi oyun sunucusnun linkini dış bağlantılara ekliyor sürekli sildikçe ekliyor. Şu arkadaşın ip ban istiyorum. O zaman insanların suncusunun reklamı için yaptığı paralar boşa gidiyor.

    Merhaba Reality006, merak etmeyin daha yazmıyorum size, galiba çok yoğunsunuz, mesajlarıma bir geri dönüş beklemiyorum ama dönüş yapamadığınıza göre öyle kabul ediyorum, başka hizmetlilere yazabilirim. Neyse mevzuya geleyim; belki Tacirci'ye yardım etmek için bunlara kaynak eklemek istersiniz diye haber veriyorum. Cevap yazmayınız. İyi çalışmalar...Vikiçizer 21:51, 27 Aralık 2011 (UTC)

    • Sanırım başkasıyla karıştırdın beni ben daha önce bu konuda mesaj yazdığını hatırlamıyorum yazdıysan da cevap vermişimdir. Ayrıca ben Tacirci'ye nasıl yardım edeceğim anlamadım. Ben nerden bilebilirim o dosyaların kaynaklarını? Takabeg'e sordum biliyor musun diye o da bilmiyor. Eğer biliyorsan sen de yapabilirsin pekala. Sadece hizmetlilere özgü bir iş değil.--Reality 14:39, 28 Aralık 2011 (UTC)
    Tekrar Takabeg'e soruyorum kaynağını biliyorsa muhtemelen commons'a taşıyacaktır.--Reality 14:58, 28 Aralık 2011 (UTC)
    • Tekrar merhaba, sinirlenmenizi anlamakta zorlanıyorum. "Resim detaylarına bakınca kullanıcının dediği doğru olabilir.""Dosya zaten KM. Yani telifli bir içerik değil. Silinmesini gerektirecek bir durum yok gibi" sözlerinizi hatırlamanızda fayda var, oradan buraya -kaynak açıklanması gerektiği noktasına- geldiğinizi görmek güzel ama kaynağını neden açıklaması gerektiğini kullanıcıya anlatmaya çalışıyoruz, en azından bu konuda yardımcı olmanız mümkündü. Mümkün değilse yine önemli değil, ben yine anlatmaya çalışırım, hem ona hem size. Bu tip kaynağı sorunlu maddeleri gördükçe etiketlerim, size ayrıca bildirmeme gerek olmadığı malum. Keşke zahmet edip cevap yazmasa idiniz, uzamasın. Takabeg'e de sorarım gerekirse ama aslolan yükleyiciye izah edebilmektir, KM'dir diye yanlış yönlendirmek değil. Kaldı ki Tacirci'nin de bana sitemkar bir mesajla negatif yaklaşması kurallara rağmen KM dediğiniz dosyaların sorunlu olduğunu tekrar tekrar belirtmemden kaynaklanıyor. Üslup konusunda ona gerekli açıklamayı yaptım. Siz de eklediği ve bundan sonra ekleyeceği dosyaların durumu konusunda doğrusunu ve nasıl yapacağını etraflıca anlatabilirdiniz, ama yukardaki sözlerle açık belirsizliği görmediğiniz anlaşılıyor. Gördüğüm bir yanlışı anlatmak hiç bir zaman bu kadar beni yormamıştı...İyi çalışmalar...Vikiçizer 19:54, 28 Aralık 2011 (UTC)
      • Ben dosyalar KM değildir demedim kaynakları yok dedim. Gazete haberlerini de çok daha önce bana uyarı gelmeden ben silinmesi için etiketlemiştim fakat KM diye etiketleri kaldırılmıştı. (1919'da Latif alfabesiyle basılan gazete olmadığını anlatamadım ne yaptıysam.) Kullanıcıya durumu anlatmaya çalıştım ama anlatamadım. Kaynağı belirtmesini rica ettim ama nasılsa tarattığı şeyi nerden tarattığını bilmiyor. (Dosyaların hepsinin açıklamana bakarsanız tarattığı açıkca ortadır) Bana da sitemkar mesaj gönderdi fakat ben gelip de sizin mesaj sayfanıza sitemkar mesaj yazmadım. 3 ay boyunca aralıksız çalıştım ama 2 gün sınav molası verince kötü oldum. Ayrıca gördüğüm kadarıyla kullanıcıyla bir çok deneyimli kullanıcı ve hizmetli alakadar olmuş. Daha ne yapılmalı bilmiyorum Vikipedi'deki tüm deneyimli kullanıcıları bu işe mi seferber edelim. Tekrar diyorum Vikiçizer bana hala neden mesaj attığını anlamadım.--Reality 21:37, 28 Aralık 2011 (UTC)
    Bu arada ben ortalama bir günde 30 dosya siliyorum. Her kullanıcıya nasıl yüklendiğini etraflıca anlatmaya kalksam aralıksız 12-13 saat bilgisayar başında kalmam gerekir. Neden bu tür görevler sadece hizmetlilerin yapması gereken şeyler olarak görülüyor. Biliyorum sen katılmıyorsun ama hizmetlilik sadece 3 fonksiyondan ibaret. Ben bu 3 fonksiyon dışında başka hiçbir şeye ihtiyaç duymadım ve şu ana kadarda bu 3'ü dışındaki işlevlere sahip ya da kullanan hizmetliler görmedim. İşleri hızlandırdığım için birçok takdir aldım. İçin rahat açıkcası.--Reality 21:41, 28 Aralık 2011 (UTC)
    • Merhaba, ne alakası var, üç fonksiyonla, hizmetliliğinizle vs. vs.'yle...Kısaca durumu tekrar arz etmekte fayda var. KM olmayana KM'dir dediniz, buraya geldi. Üç fonksiyonu kullanmak için bunları bilmek gereklidir, üç fonksiyonu kullanmaktan fazlasını hizmetli bilmelidir demek, bunu demektir. KM ile KM olmayanı göremeyecekseniz üç fonksiyonu nasıl kullanacaksınız. Bilmezseniz kullanamazsınız, kullanırsanız da hakkıyla yapmamış olursunuz. Bunu da üstüne alınmayın, katkılarınızı inceliyor filan değilim, umrumda da değil açıkçası, ama münferit olarak bazı konulara girişmişseniz ister istemez karşılaşırız. Geçiniz hizmetliler şunu yapar bunu yaparı, bu KM olmayan dosyaları KM'dir diye gerek beni gerek yükleyen kullanıcıyı yanlış yönlendirdiniz. Yine de önemli değil, düzeltilir, ama gereksiz agresif çıkışın kimseye faydası yok. En iyisi bahsettiğiniz gibi yapabildiğiniz kadarıyla yapınız, vaktiniz yoksa ya da bilmiyorsanız, yorum yapmaz kullanıcıları yönlendirmezsiniz, bu ayıp değil günah değil, gayet insani bir durumdur. Takdir de alacaksınız tenkit de, sinirlenmeye fırçaya kimsenin hakkı yok, bana cevap yazmamanızı rica ederim, durum açıktır. İyi çalışmalar...Vikiçizer 22:12, 28 Aralık 2011 (UTC)
    Haklısınız durum gayet açık hata yapmadığımı bir kez daha görmek memnun ediyorum beni. İlk olarak ben size o dosyalar KM'dir ya da değildir demedim. Muhtemelen KM'ler ama orası ayrı ve belki 10. defa söylüyorum o dosyaların etiketlenme sebebi lisansları değil kaynaklarının olmaması. Lisans politikasına bakarsanız ikisininde D4: Lisans veya kaynak bilgisi eksik dosya adı altında belirtildiğini görürsünüz. Bu dosyalar muhtemelen silinecek D4'ten ama lisans eksikliği ya da hatasından değil kaynak eksikliğinden. Umarım anlamışsınızdır.--Reality 22:39, 28 Aralık 2011 (UTC)
    Madem buraya cevap yazdınız, kısaca yazayım. Ne dediğiniz uçup gitmedi açın tekrar bakın. Zaten ne dediğinizin kıymeti yok, çünkü yanlış. Ben ne diyorum siz nerdesiniz. Sinirlenmek yerine anlamaya çalışmanızı tavsiye ediyorum. Benim yazdıklarımla sizin anlatmaya çalıştıklarınız farklı. Kaynağı belli olmayan bu dosyalara KM'dir dedikten sonra, bu sinirli agresif mesajlarınızla zaten bir yere gelemeyiz, en azından siz gelemezsiniz. Hata yapmak, kahredici bir şey değildir, sağa sola saldırtıcı bir şey hiç değildir, doğrusunu öğrenirsiniz olur biter...Ben sizi gayet iyi anlıyorum, ya vaktiniz yok bunları inceleyecek ya da artık her neyse. Kolay gelsin...Vikiçizer 20:54, 30 Aralık 2011 (UTC)
    Sinirli değilim, hata yaptığımı da düşünmüyorum. Ayrıca bana göre dosyalar muhtemelen KD hala. KD olmadığını kanıtlayabilir misiniz? Pek sanmıyorum öncelikle kaynak gerekiyor çünkü. Benimki bir tahmin. Ek olarak dosyaları muhtemelen ben sileceğim eğer kaynak eklenmez ise ve silerken de telif ihlalinden (d3) değil kaynaksızlıktan (d4) sileceğim ki böyle silmem gerekiyor. Bu bile hata yapmadığıma en açık kanıttır.--Reality 22:28, 30 Aralık 2011 (UTC)
    Bu sinirsiz halinizse sinirlisi nasıl acaba. Şu mesajın başlığı, ifade tarzınız vs. neyse önemli değil, sinirlenseniz de farketmez. Dosyaların KD'liği başka bir şey, bu konuda bir dediğim yok, ilgisini bağdaştırmak zor. 1000'inci kez yazayım, dosyaların KM olup olmadığını bilmeden KM dediniz, yükleyiciyi yanlış yönlendirdiniz, bu yüzden kendisi bana Rapsar'a garip mesajlar yazdı, garip resimler yükledi. Ben de size diyorum ki, bu tip hataları yapmanız önemli değil ama ikincisini yapmamaya çalışınız. Ama siz başka yerlerden başka şeyler anlatıyor ve hala agresif davranıyorsunuz. Dosyaların silinmesini değil kalmasını tercih ettiğimi Tacirci'ye de anlattım. Anlamadı, sayenizde muhtemelen anlamadı, son mesajından öyle anlaşılıyor. Hatanızı ister kabul edin ister etmeyin, yanlış yönlendirmeniz, menfi tutumunuz, hala buraya bunları yazıyor olmam hoş değil...Kanıt sizin olsun, talebim olmaz, ama sorumluluğunuzu yerine getirmenizi beklerdim, olmadı. Buraya da yazmam, sizi kendinizle başbaşa bırakayım ki mutlu olunuz, kendi tabirinizle çalışınız. Tacirci'nin resmiydi, Reatity006'nin dedikleriydi değil mesele, geniş çerçeveden bakılırsa sadece belli bir kuralın uygulanmasına çalıştığım görülür, yazmazsak bir duyarlı kullanıcı görene kadar kalacaktı, sizin çoktan görmüş ama gerekeni yapmakta geciktiğiniz dosyalar hakkında. Zaten süregelen bu diyalogtan anladığım aslında gecikme değil, başka bir şey. Siz de hatasızsanız ne denir ki, kolay gelsin, yorulmayınız...Vikiçizer 23:04, 30 Aralık 2011 (UTC)
    İçim rahat benim bir hatam yok. Ben ne sana ne de Tacirci'ye yanlış yönlendirme yapmadım. Tek yaptığım hata ki onun da bu yukarıda verdiğin kategorideki resimlerle alakası yok İstiklal Gazetesi fotoğraflarıydı ki orada da başka bir kullanıcı yanılttı beni. Kafam sonradan dank etti gerçi 1919'da Latin alfabesiyle gazete mi olur diye. Yani diyeceğim, yukarıdaki kategorideki dosyalarla hiçbir alakam yok kimseyi yanıltmadım ben özellikle de sana KM durumuyla ilgili tek bir mesaj attım o da Dosya:Atatürk ve silah arkadaşları.JPG ile ilgiliydi ki zaten KM'ydi dosya commons'a taşındı. Bu halde ben seni ve Tacirci'yi nasıl yanılttım bilemiyorum. Dediğim gibi dosyalarla bir alakam yok kaynağını bilseydim şu an commons'a taşımıştım. Maalesef elimden bir şey gelmiyor. Kullanıcı nereden elde ettiğini belirtirse mesele rahatlıkla çözülecektir.--Reality 00:45, 31 Aralık 2011 (UTC)

    Bir şikayet[kaynağı değiştir]

    İngilizce Wikipedia'da, şahsıma yönelik ağır hakaretler ve tehditler içeren aşağıdaki mesaj, burada Vikipedi'de de aktif olan Camoka4 adlı kullanıcınıza aittir. Çeşitli araştırmalarıma tekabülen, söz konusu kişinin IP adres bilgileri dahil tüm bilgiler belirgin olduğundan, yasal mercilere başvuru yapacağım. Sizleri durumdan haberdâr kılmak istedim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Esen kalınız. Bakınız --Ozguroot 00:13, 29 Aralık 2011 (UTC)

    Selam Reality. Kullanıcıya gereken açıklamayı yaptım, e-posta gönderme ve kendi mesaj sayfasını düzenleme izinlerini de verdim. Yasal tehditte bulunan kullanıcıyı, yasal işle sona erene dek engelli tutmak gerekli. --Khutuckmsj 15:30, 29 Aralık 2011 (UTC)

    Bir de, kullanıcının katkılarına bakarsan sadece ingilizce değil, burada da yasal tehditte bulundu. Engel gerekli. Ek olarak, engeli veren hizmetliyle görüşmeden engeli kaldırmamanı rica ederim.--Khutuckmsj 15:34, 29 Aralık 2011 (UTC)
    Bende olmuyor o? Farklı browser denesene, firefox yerine chrome veya opera gibi?--Khutuckmsj 07:47, 30 Aralık 2011 (UTC)

    Pon pon kedicikler gibi kapatmışsın. Mutlu seneler. --e.c. 20:44, 30 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba,

    bugün sabah Kullanıcı:Alperen adindaki kullanici su degisiklikleri tüm teknik direktör sablonlarinda yapti. bende geri aldigim halde gene uyguladi. Kendisiyle Söye bir mesajlasmamiz oldu. Yani anlasilan kendi kafasina göre hakaret ediyor. bu benzer sablonlar ingilzice vikipedidede sablonlarin icinde kullaniliyor. ilgilenebilirsen iyi olur.--Xberger 12:03, 1 Ocak 2012 (UTC)

    Kolay gelsin Reality. Vikisöz'de bir oylama yapılmakta; ancak katılım için yeterli kullanıcıyı bulmak pek kolay değil. Vikisöz'de katkıları olan kullanıcıların katılması ya da görüş belirtmesinde fayda var. Dilersen katılabilirsin, iyi çalışmalar. -Vitruvian 18:29, 1 Ocak 2012 (UTC)

    Muhtemelen oy kullanacağım. Haber verdiğin için teşekkürler.--Reality 20:31, 1 Ocak 2012 (UTC)

    Hadi ben yanlış yaptım. Siz neden doğrusu yapmak yerine direk değişikliği reddediyorsunuz? Tek şarkıcılarda arka plan sarı iken orada lightblue yapmışlar. Hatayı kendi gözlerinizle görürken düzeltmek işinize mi gelmiyor, yoksa üşeniyor musunuz? Böyle mi çalışıyor editörler, devriyeler, hizmetliler?HaruNGs 19:24, 2 Ocak 2012 (UTC)

    Evet, bu şablon kullanılmıyor. Silinebilir. --Superyetkinileti 19:26, 3 Ocak 2012 (UTC)

    Sürüm Kontrolü[kaynağı değiştir]

    Şu[4] maddeyi başlattım'da işbirliği projesi için sürüm kontrolü yapbilirmisiniz.--KarCet 22:40, 3 Ocak 2012 (UTC)

    Kanallar tarafından yayımlana programların listeleri[kaynağı değiştir]

    Selam Reality. bu kullanıcı gibi bol miktarda kullanıcı ara sıra gelip bu tip değişiklikler yapıyorlar, anlam veremedim. Sen ne düşünüyorsun?--Khutuckmsj 16:10, 4 Ocak 2012 (UTC)

    Selam Reality. Cezayir Soykırımı maddesi nihai bir sonuca bağlanmalı, niyet ne olursa olsun dışarıdan bir dezenformasyon gibi görülüyor. Katliamların yapıldığı Setif kenti ve civarında 1,5 milyon insanın öldürülmüş olması pek imkan dahilinde gözükmüyor. Keza o dönemde Fransız sömürgesi olan Cezayir nüfusu düşünüldüğü vakit durum daha bir netleşiyor. Eğer Setif kentinde 1,5 milyon insan öldürüldüyse o zaman Cezayirliler ekseriyetle Setif'te yaşıyordu diye düşünür insan ve bunun da çok gerçekçi gelmediğini belirtmeliyim. Madde adı konusunda tartışmalar okunursa eğer, sanırım Tolga hariç herkes hemfikir. Sétif ve Guelma katliamı olarak değiştirilmesini ve içerikte elle tutulur kaynakların eklenip düzenlenmesinin gerektiğini düşünüyorum. --Vitruvian 19:29, 4 Ocak 2012 (UTC)

    Sayfanın adını değiştirdim istesersen kendin de yapabilirsin bu tarz değişiklikleri deneyimli kullanıcısın sorun olmaz :) Kolay gelsin.--Reality 20:59, 4 Ocak 2012 (UTC)
    Gerekeni yapmışsın, içerikte bazı düzenlemeler yapılmalı, bu noktada elimden geleni yapacağım. Bu arada Vikisöz'de oy kullanacağını ifade etmiştin. Galiba unuttun, tekrar hatırlatmış olayım. İyi çalışmalar dilerim. --Vitruvian 21:19, 4 Ocak 2012 (UTC)

    Sürüm Kontrolü[kaynağı değiştir]

    şu maddeye göz atmalısınızBu imzasız yazı KarCet (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Selamlar. Şuraya bakıp konuyla ilgilenebilir misin?--RapsarEfendim? 08:03, 6 Ocak 2012 (UTC)

    Bir de Fingal maddesini çok eskiden ben açmıştım sanırım. Taslak kriterlerini karşılamadığı gerekçesiyle silinmiş. Geri getirebilir misin acaba? Merak ettim nasılmış :)--RapsarEfendim? 11:54, 6 Ocak 2012 (UTC)

    Şu 3 maddeyi de sana havale ediyorum: [5], [6] ve [7]--вяí¢αи76ileti 14:43, 6 Ocak 2012 (UTC)

    Şaşkınlık[kaynağı değiştir]

    Merhabalar, dün bir kullanıcıyı imzamı kopyaladığı ve OTRS etikletlerini sanki ben eklemişim gibi yapıştırdığı için şikayet etmiştim. Şuan izinleri kontrol ederken bir de buna rastladım. Tekrar tekrar aynı sayfaya baktım ama sizde aynısını yapmışsınız. 'İzin iddiasında bulunmak için bu şablonu kullanmayın.' şeklinde bir uyarı bulunuyor. Bir açıklmanız var mı? --taysin (mesaj) 20:12, 6 Ocak 2012 (UTC)

    Tekrar merhaba, ben silinmiş sürümleri göremiyorum. Bunda da benzer bir durum mu var? Lisans CC-By-Nc görünüyor. "Nc" bildiğim kadarıyla Vikipedi'de kullanılamaz bir tür. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 20:16, 7 Ocak 2012 (UTC)

    Merhaba. Kullanıcı:İncelemeelemani hakkında şikayetim var. Vikipedi:Şikâyet bölümüne bir bakabilirseniz sevinirim. Teşekkürler. --88.235.176.175 13:31, 7 Ocak 2012 (UTC)

    Tekrardan merhaba. Kullanıcı şikâyet sayfasına geri dönüş yaptığı için sorun çözülmüştür. İlginiz için teşekkür ederim. İyi wikiler. --78.190.137.54 15:53, 7 Ocak 2012 (UTC)

    Yönlendirme[kaynağı değiştir]

    Merhaba Reality. Benim yönlendirmeleri silmemin amacı bazı sayfalarda 10'dan hatta 20'den fazla yönlendirme konulmasındandır. Belli başlı yönlendirmeler mesela 3-4 tane yeterlidir. Fakat 10-20 tane olması gereksizdir. Saygılarımla. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 20:59, 7 Ocak 2012 (UTC)

    Şablon birleştirme[kaynağı değiştir]

    Selamlar Reality. Nasılsın? Gördüğüm kadarıyla Şablon:Bilgi kutusu Üniversite şablonunun geçmişini Şablon:Üniversite bilgi kutusu ile birleştirmişsin, ellerne sağlık. Ancak şablonların içeriği birleştirilmediği için, en azından diğer şablonu kullanan maddelerdeki parametreler güncellenmediğinden, bu sefer de bilgi kutuları eksik bilgi vermeye başlamış. Şanghay Jiao Tong Üniversitesi maddesinde neden böyle ki diye bakarken, birçok parametrenin eski adıyla kaldığı bu nedenle de fonksiyon görmediklerini farkettim de. Şablon:Bilgi kutusu Üniversite şablonuna bağlantı veren 50'den fazla sayfa olduğunu gördüm, bu sayfalardaki parametrelerin güncellenmesi gerekiyor. Aslında bazı konularda Şablon:Bilgi kutusu Üniversite'nin üstünlüğü var anladığım kadarıyla. Mesela yeni versiyonda sadece daha genel parametreler var, Fakülte üyeleri, Akademik personel gibi ancak eskisinde okutman, uzman, profesör sayıları da ayrıca belirtilebiliyor. Yahut yenisinde lisans öğrencisi sayısını belirten parametre yok mesela. Bu öğrenciler ile tamamlanmış sanıyorum ama, yüksek lisans da öğrenc sayısına katılabilir. Lisans öğrenci parametresi de eklense daha iyi olurmuş. Bu nedenlerle sanki şablonun içeriği aktarılmamış gibi geldi de bana, ben mi yanılıyorum? İçeriği birleştirip, geçmiş birleştirilmesini isteyen kullanıcıdan bu eksik parametreleri de aktarmasını rica edebilir misin sana zahmet? Tabi bunca iş güç arasında kullanıcıyı hatırlıyorsan :). Bir de naçizane birşey demek istiyorum, şablonların geçmişlerini birleştirirken, onu kullanan tüm maddelerin parametrelerinin güncellendiğini kontrol edebilirsen çok sevinirim, maddeler güncelleninceye kadar geçmiş birleştir şablonu ile işaretli durması daha iyi gibi. Her ne kadar bekleyen hizmetli işi varmış gibi görünecek olsa da.. Anlayışına güvendiğim için naçizane hatırlatmış olayım dedim hazır yazıyorken :). Sevgilerimle --Merube 89msj 00:36, 8 Ocak 2012 (UTC)

    İyiyim Merube sağolasın:) Haklısın ona dikkat etmeliydim. Çok fazla sayfa yokmuş ben yarından başlarım şurdakileri şuna uyarlamaya. Üstünlük var mı yok mu tam bilemiyorum gb şablonunu kim ekledi onuda hatırlayamıyorum ama Köy çeşmesi teknik'e eklenmesini istediğin parametreleri yazarsan bence yardımcı olurlar.--Reality 01:23, 8 Ocak 2012 (UTC)
    Şablonun kodu çok zor değil, olmadı parametreleri bilahare ben eklerim. Ben içerik birleşmeden geçmiş birleştirilmek üzere neden işaretlendiğini anlamaya çalışıyordum, bir nevi sesli -yazılı- düşünceydi benimkiler :). Sence eksik parametreler neler? Hepsini belirleyelim, sonra bana parametreleri mesaj atarsan, ben bir daha vikide aktif olduğumda halletmeye çalışırım. Önce parametreleri belirlemek lazım ama. Geçmiş birleştir ile işaretlenince çok haklısın, insan tüm işler bitmiş gibi düşünüyor -benim de yapmadığım iş değildir, muhakkak yapmışımdır vaktiyle :). Parametrelerin güncellenmesi sana zahmet olacak ya, acelesi yok o işin o kadar. Çok ciddi soruna yol açmıyor. Sadece birkaç parametre eksik görülüyor. Yavaş yavaş gideriz beraber. En azından aktif oldukça vikide ben de bir yerinden tutarım, iki elin sesi var yaparız :). Ancak ne zaman aktif olurum onu bilemiyorum işte :)). Sevgiler, kolaylıklar --Merube 89msj 01:30, 8 Ocak 2012 (UTC)
    ODTÜ'nün öyle kalmasına dayanamadım ondan başladım.) [8] Yavaş yavaş hepsini geçireceğim.--Reality 01:30, 8 Ocak 2012 (UTC)
    Mesela eski adları parametresi yok. ODTÜ'nün eski adı olan Orta Doğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü'yü ekleyemedim bilgi kutusuna bu yüzden. Kayıtlı kısmı tüm öğrencileri karşılıyor öğrenci sayısı bakımında eksik parametre yok. Onun dışında gözüme çarpan olmadı.--Reality 01:32, 8 Ocak 2012 (UTC)
    Ellerine sağlık. Kayıtlı ve öğrenciler parametrelerinin farkı nedir, lisans öğrencisi sayısı yok. Lisans üstü ve doktora var ama, lisans yok ama üniversiteli diye birşey var, bu lisansı kapsıyor sanıyorum. Ancak adlandırmayı uygun bulmuyorum doğrusu. Lisans daha iyi değil mi sence de? Fakülte üyeleri denmiş ama o öğretim üyeleri mesela. Bu arada personel ve fakülte parametreleri aynı şeymiş, sadece ABD ve ABD dışı terimler olarak ayrılmış açıklamaya göre. O ikisini birleştirmek daha iyi geldi bana ne dersin? Eski adları normalde kaçıncı sıradaki parametre oluyor acaba? İng. sayfaya bakıp ona göre ekleyeyim buraya. Sonra eklerim ben eski halini. Parametrenin eski şablondaki adı neydi, aynısını yazayım da sıkıntı yapmasın. Hem alışkanlık kazananlar da rahat eder, varsa tabi :)--Merube 89msj 01:46, 8 Ocak 2012 (UTC)
    Aynen öğretim görevlileri ve lisans öğrencileri daha mantıklı. Önerdiğin değişikliklere katılıyorum. Şablonda bu tarz değişikliğe gideceksek kullanıldığı tüm sayfalarda değiştirmek lazım. Bunu botla yapabiliriz sanırım. KhutuckBot mesela.--Reality 01:48, 8 Ocak 2012 (UTC)
    Olabilir botla değişiklik oldukça mantıklı, BOTİS'e sunarız. O zamana kadar paremetre değil de sadece görünen adı değiştiriyorum. Bir de eski_ad mı olsun parametrenin adı? ad, latin_ad şeklinde ya şablondaki parametre isimleri, uyum olsun diye eski_ad diye düşündüm ama ne dersin? Bir de ing. vikide eski adları baya bir aşağıda, ben eğitim dilleri ve bağlılık parametreleri arasına koyuyorum şimdilik, beğenmezsen değiştiririm hemen. Nereye koyacağımı bilemedim :)--Merube 89msj 01:53, 8 Ocak 2012 (UTC)
    Bu arada bilgi kutusunda üniversiteli diye bir parametre var gözüküyor ama şablonda yer almıyormuş. Lisans diye ayrı bir parametre ekliyorum şimdi--Merube 89msj 01:55, 8 Ocak 2012 (UTC)
    Bir de öğrenciler ve toplam öğrenciler ayrı parametreler. Öğrenciler=lisans yapmışlar, ilk seferde üniversiteli ve toplam varmış varmış allah allah neden böyle yanıldım diye düşünüyordum, bundanmış meğer. Öğrenciler parametresini kaldırmak lazım, yalnız her şablonda farklı amaçla kullanılmış olabilir. Açıkçası ben öğrenciler parametresine toplam yazardım.--Merube 89msj 01:57, 8 Ocak 2012 (UTC)
    Gayet uygun ama bence ad yerine adı eski ad yerine eski adı olmalı. Ben şimdi çıkıyorum yarın dediğim gibi o işe başlarım hafiften. Kolay gelsin iyi geceler Merube :) --Reality 01:56, 8 Ocak 2012 (UTC)
    O zaman ad ve latin_ad parametrelerinin adlarının da değişmesi gerekmez mi? adı ve latin_adı olması uyum sağlar, ancak o da ek iş çıkarır diye üşeniyorum açıkçası. Bir de diğer tüm parametreler de benzer şekilde, dil diyoruz mesela dili, tip diyoruz tipi değil parametre isimlerinde. Uyumlu olması lazım parametre adlarının bence. Ne dersin? Bu arada eski adları parametresi konusunu iyi ki açtın, ben direkt açıklamaya eski adları yazmıştım eski ad(lar)ı diye düzeltiyorum şimdi, illa çoğul olmak zorunda değil tabi. İyi geceler reality. Görüşmek üzere --Merube 89msj 02:04, 8 Ocak 2012 (UTC)
    Haklısın yeni dikkatimi çekti. Diğerlerinde de iyelik eki yokmuş aslında olsa iyiymiş ama acayip iş yükü çıkarır. Hepsinin uyumlu olması daha iyi olur. En iyisi senin dediğin.)--Reality 11:50, 8 Ocak 2012 (UTC)
    Bir de bir şey dikkatimi çekti. Bizim bilgi kutularımız dikkat ettim de facebook'ta görünmüyor. Acaba facebook'un tarayan yazılımının bir özelliği mi yoksa görünmemesi Vikipedi tarafından mı sağlanıyor?--Reality 11:52, 8 Ocak 2012 (UTC)
    Facebook kullanmadığımdan (hiç kullanmışlığım yok) bilemiyorum doğrusu :). İlgili sayfaların direkt linkini verebilirsen göz atar sorunu daha iyi anlayabilirim belki. Yahut şu da yeterli, bilgi kutuları hiç mi yoksa yoksa bozuk mu? Bozuksa ilgili içeriği aktaranların direkt kod aktarımı yaptığını ve tabiki vikipedi kodlama sistemi kendine münhasır bir sistem olduğundan çalışmadığını düşünebiliriz sanırım. Yoksa Vikipedi tarafından görünmesinin direkt engellenmesi söz konusu değil, zira nereden aldığının linkinin bilgisinin verildiği müddetçe kullanım serbest vikiyi. Zaten teknik olarak da böyle bir durum olmasını da pek olası görmüyorum, zira telif hakları sayesinde telif açısından google incelemesi yaparken aktarma sayfaları görmüşlüğüm var. Face'in vikipediden ya da başka yerden copy sayfaları direkt ilgili sitenin o anki halini anında gösteren bir sistem değil, zira öyle bir şans olsa telif konusunda facebook şirketi açılacak davalardan başını kaldıramazdı. Bu nedenle içerikleri kopyalayanın direkt kullanıcıların basit kopyala yapıştırı olduğunu, onların da basitçe tüm içeriği kopyaladığını düşünüyorum. Tabi dediğim gibi, bu kodların viki dışında hiçbir anlamı yok, saçma sapan kodlar gözüküyordur bu durumda. Durum bu mu? Değilse de bu olasılık hakkında hayli yazdım hani :). Bu arada üniversite bilgi kutusunda eksik parametre var mıymış? Bir birleştirme işi vardı o tabi botis ile yapılabilir bir iş. Tüm işleri listeleyelim ki daha rahat ederiz botis'e sunarken. --Merube 89msj 15:30, 11 Ocak 2012 (UTC)
    • Bilgi kutusu hiç görünmüyor.Atılım Üniversitesi bilgi kutusu yok ama bilgi kutusunun içindeki logo var. Çankaya Üniversitesi bilgi kutusu yok içindeki logo da yok. Birkaç üniversitede daha durum böyle. Ayrıca Çankaya Üniversitesi'nin İngilizce sayfasında yine bilgi kutusu yok logo var. Tam olarak nasıl işliyor bilmiyorum.--Reality 16:15, 11 Ocak 2012 (UTC)
    Şimdi daha iyi anladım. Elbette bu ksımlar, bu sayfalar yaratıcıları tarafından çıkarılmış. Zira bu kodlar dediğim gibi sadece vikipediye özel. Başka yerde kullanıldığında aynı sonucu vermez. Bu nedenle face'de bilgi kutusu kodu yaratmakla uğraşmaktansa -ki o mümkün mü bilmiyorum- direkt o kısmı çıkarmışlar. Bu içerikler sayfa yaratıcısı kimse, kopyala yapıştır ile face'e aktarılmış. Elbette vikiye has kodlar çıkarılıp, sadece metin aktarılmış. Bundan sonra face kodlarıyla başlıklar falan yapılmış -face'de bu kodlar -başlık yaratma vs.- nedir, nasıldır bilmiyorum. Resim ise, profil resmi sanırım. Umarım durumu açıklayabilmişimdir. --Merube 89msj 16:39, 11 Ocak 2012 (UTC)

    İsrail/Yahudi[kaynağı değiştir]

    Başlıkta belirttiği konular ile ilgili biyografi/Madde vb. sayfalarda aşırı derecede küfürlü vandalizm var. Bütün bu değişikliklere dikkat ettim hepside aynı yazı demek ki bir kişi ayrı ayrı bilgisayarlardan iş yapıyor. Bence koruma düzeylerini artırmak gerekiyor.KarCetmektup!

    Gerekçe-lisans diyalektiği[kaynağı değiştir]

    Selamlar. :) Şu dosyada lisans içeriği aynı zamanda AKG'ye benziyor; ama karar veremedim. İnceleme etiketi bırakarak onayladım, bilgine. :) İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 15:13, 10 Ocak 2012 (UTC)

    Dosya:Korca medresesi logosu.jpg[kaynağı değiştir]

    Selam. Biri ana sayfayı değiştirmiş. Bakabilir misin?--RapsarEfendim? 18:14, 13 Ocak 2012 (UTC)

    Sorun halledildi. Şu şablon neyin nesidir bu arada?--RapsarEfendim? 19:56, 13 Ocak 2012 (UTC)
    Yine rahatsız edeceğim, şuradaki ve şuradaki şablonlar da kullanılmıyor artık. Bunları da silebilir misin?--RapsarEfendim? 20:20, 13 Ocak 2012 (UTC)

    Yönlendirmeler[kaynağı değiştir]

    Selamlar. Şu mesajınızı gördüm de. Naçizane şunu hatırlatmak isterim, yönlendirmeler okuyuculara ve kullanıcılara kolaylık sağlama amacını da taşır, illa kendilerine bağlantı olması gerekmez. Bu nedenle eğer bariz kötü yönlendirme değilse silinmezler. Ne yazık ki türk süvarisi bir çok yönlendirmeye I. Cihan Harbi gibi sil şablonu eklemiş "gereksiz yönlendirme" gerekçesiyle. Kendisine konuyla ilgili mesaj yazdım. Bu konularda dikkatli olabilirsen çok müteşekkir olurum. Zaten bildiğin şeyleri tekrarlıyorum ama işte bazen sil şablonu ekli olunca sayfa gerekli tüm incelemelerden geçmiştir gibi düşünülebiliyor. O nedenle bu konuya dikkatini çekmek istedim naçizane. Sevgiler--Merube 89msj 12:39, 14 Ocak 2012 (UTC)

    Şimdi mesajı yazıp gönderdikten sonra sayfaları sildiğini farkettim. Onları geri getirebilir misin sana zahmet. Mesela Mohaç Zaferi kesinlikle madde adı olamaaz TBA ihlali yazdığın gibi ama, o şekilde arayanlar olabilir. Yönlendirmelerin amacı da bu zaten. Senin sildiğin sayfalrı benim geri getirmem hiç uygun olmaz. O nedenle geri alabilirsen çok müteşekkir olurum.--Merube 89msj 12:42, 14 Ocak 2012 (UTC)
    Biliyorum ben de mesaj göndermiştim zaten bağlantı olup olmamasının yanı sıra y2 kriterini de göz önüne alıyorum. Örneğin, [9], [10], [11].--Reality 12:41, 14 Ocak 2012 (UTC)
    Bkz. Mohaç Zaferi konusunda çok haklısın, silinmeli bir sayfa. Romanya Cephesi de birden fazla olabilir. Anlam ayrımı sayfasına çevrileceği dönemlerde silinebilir. O zamana kadar o şekilde arayanların boşa çıkmaması için muhafaza da edilebilir, ikisi de olur. Sen bilirsin. Her zamanki anlayşın için de çok teşekkür ederim. Sevgiler--Merube 89msj 12:45, 14 Ocak 2012 (UTC)
    İstek yapıldı Yapıldı--Reality 12:42, 14 Ocak 2012 (UTC)
    Ellerine sağlık--Merube 89msj 12:46, 14 Ocak 2012 (UTC)

    en:Northeast blackout of 2003 düzeyinde olduğu için kayda değer. -- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 13:48, 14 Ocak 2012 (UTC)

    Elektrik kesintilerine alışık olduğumuz için garipsemiştim. Ama kayda değer gibi duruyor. Elinize sağlık.--Reality 13:50, 14 Ocak 2012 (UTC)
    Sıradan elektrik kesintileri için haklısınız ama bu çok genel bir bölgeyi kapsıyor. -- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 13:53, 14 Ocak 2012 (UTC)
    Selam Merube. Vaktin varsa şununla ilgilenebilir misin?--Reality 13:36, 14 Ocak 2012 (UTC)
    Selamlar. Sayfaya baktım ama o kadar uzamış ki... Neyse en sonunda kısaca göz atarken, hali hazırda karara bağlandığını gördüm -çok da sevindim yoksa okumaya vakit ayırabileceğimi sanmıyordum :). Khutuck karar başlığının hemen altında ".... Superyetkin'in yaptığı silme işlemleri doğrudur, hizmetli yetkisinin kötüye kullanımı yoktur. İsterseniz üstteki metinleri kullanarak maddeleri düzgünce, Vikipedi'in biçim rehberine de uygun olarak yeniden açabilirsiniz" ile sonlanan paragrafı karar paragrafı. Karar başlığının altına silinen katkılar diye alt başlık açtığından sanki karar boşmuş gibi duruyor, ama karar çoktan verilmiş. İlgilenmek derken karara bağlamaktı değil mi? --Merube 89msj 14:33, 14 Ocak 2012 (UTC)
    Aynen bende bağlandığına dair bir not düştüm ki yanlış anlaşılmasın.--Reality 22:26, 15 Ocak 2012 (UTC)

    İlgilenmeye çalışacağım. --Superyetkinileti 16:36, 14 Ocak 2012 (UTC)

    İlgilenin lütfen (Sayz Şikayeti)

    • Merhaba Reality. MediaWiki:Uploadtext için kullanıcı alt sayfamda bir çeviri yaptım. Bu akşam benim 1 haftalık yatılı programım başlayacak. Dolayısıyla genel ağ erişimim almayacak. Elimden geldiğince çevirdim. Bazı yerleri düzgün cümle yapamadım. Bazı yerlerde ise açıkçası hiçbir şey anlamadım :) Eğer senin için de uygunsa çeviriyi tamamlar mısın? İyi günler. Emperyan-ileti 13:12, 16 Ocak 2012 (UTC)
    Haftaiçi boş olduğum bir vakitte çeviriyi tamamlarım sonra da oylamaya sunarım. Zaten sadece onun çevrilmesi yetmiyor birde buradaki telif şablonlarını düzenlemem lazım.--Reality 13:47, 16 Ocak 2012 (UTC)

    engelleme, hizmetlilik vs.[kaynağı değiştir]

    merhaba reality, eldarion'a attığın mesaja cevap gelmemiş, 'sanırım hatalı olmuş' diyerek engellemeyi kaldırmışsın. bunu yanlış hatırlamıyorsam ikinci kez yapıyorsun. engellemeyi, veren hizmetlinin kaldırabileceği konusu son derece önemli. bu konuda daha dikkatli olmanı rica ediyorum. --ki bl 21:42, 16 Ocak 2012 (UTC)

    yukardaki örneği hatırlamaya çalışırken bir de şuna rastladım. Herhangi bir kullanıcının engelini, engelleyen hizmetli ile görüşmeden kesinlikle kaldırmayın ! diyen kuralı bir yana bırakalım, engeli veren hizmetliye haber vermek, konuşmak bir nezaket konusu da aynı zamanda. bir de "Kullanıcı adlarının ünlü adlarıyla aynı olması engelleme gerekçesi olmamalıdır" demişsin. ne diyor şurada.. "Halen yaşayan tanınmış ya da yeni ölmüş tanınmış kişilerin adları (örneğin, Şener Şen, Prenses Diana, vb.) Ancak, eğer siz gerçekten "o kişi" iseniz durum değişir ve bunu kullanıcı sayfanızda açıkça belirtmeniz beklenir. kullanıcı sayfasında sanatçı özgür çevik'in biyografisini paylaşan birinin engellemesinin neden yapıldığı açıktır. bu konulara dikkat edeceğini umuyorum. --ki bl 22:11, 16 Ocak 2012 (UTC)
    Kibele yukarıda gerekli uyarıyı yapmış Reality. Bu tutumunda ısrarcı olmamanı rica ediyorum. Engellemede herhangi bir yanlışlık yok. Yukarıda da bahsedildiği gibi aynı durum ikinci kez tekrarlanıyor, lütfen biraz daha dikkat. --Eldarion 06:22, 17 Ocak 2012 (UTC)

    Merhaba [12] kullanıcıyı engelleyebilirmisiniz teşekkürler. ---- ■ ZErGoo mesaj 16:23, 17 Ocak 2012 (UTC)

    Engellenmiş.--Reality 19:29, 17 Ocak 2012 (UTC)
    Merhaba. İlgilenebilirseniz sevinirim. Teşekkürler. --78.190.141.217 19:51, 17 Ocak 2012 (UTC)
    İstek yapıldı Yapıldı--Reality 19:54, 17 Ocak 2012 (UTC)
    • Selam Rapsar. Kategori:Toprak ilmi biraz garip geldi bana. Sen ne dersin? Toprak bilimi ya da agroloji olarak değiştirilmeli bence.--Reality 19:41, 17 Ocak 2012 (UTC)
    Selam. Kategori tartışması açabilirsen daha iyi olur sanırım. Ya da madde adını zaten taşımışsın gördüğüm kadarıyla. Kategoride de uyum açısından bu taşıma yapılabilir tabi.--RapsarEfendim? 22:22, 17 Ocak 2012 (UTC)

    Sayfayi koruma altina alman kafi. Iyisiyle kotusuyle eski surumun silinmesinden yana degilim, ne de olsa insanlarin bir konuya olan gorusunun yansimasidir hepsi; yine de teklifin ve uyguladigin koruma icin cok tesekurler. -- Iggydarsamesaj 23:29, 17 Ocak 2012 (UTC)

    Tam olarak hatırlamıyorum niye yaptığımı kusura bakma dikkat edecem.--xrazymesaj 23:48, 17 Ocak 2012 (UTC)

    Saçma mı oldu acaba İngilizce viki kapsamlı bir kategori olunca biraz geliştirilmesi gerektiğini düşündüm. taslak olarak bir sınırlama yok sanırım. Bende taslak kategorisi oluşturayım dedim. --xrazymesaj 23:50, 17 Ocak 2012 (UTC)
    Şimdi farkettim. O zaman ben şu taslak oluşturmayı anlamamışım. İki saattir de uğraşıyorum. Acelesi yoksa silme çözmeye çalışayım. :) --xrazymesaj 23:56, 17 Ocak 2012 (UTC)
    Geç kaldım. :) neyse artık. --xrazymesaj 23:57, 17 Ocak 2012 (UTC)
    Anladım sıkıntı yok. :) --xrazymesaj 00:01, 18 Ocak 2012 (UTC)
    Mesajlaşmanıza misafir oldum da düzeldi mi şimdi?--Reality 00:05, 18 Ocak 2012 (UTC)
    İki saattir bir sorun görmeye çalışıyorum. Sanırım Reality çözmüş. --xrazymesaj 00:09, 18 Ocak 2012 (UTC)
    Evet, cozulmus, tesekurler -- Iggydarsamesaj 00:28, 18 Ocak 2012 (UTC)

    merhaba Reality, adı geçen kullanıcı bir çok defa telifli resim eklemekten engellenmiş olmasına rağmen hala bu dosya'da olduğu gibi telifli resim eklemeye deva ediyor, ilgilenebilir misin? iyi vikilemeler -- sayz'ınusu 05:48, 19 Ocak 2012 (UTC)

    Reality şu İsrail düşmanı vandal IP değişiyor, istersen engellediğin anonim hesapların engelini kaldır. --Berm@nyaİleti 15:43, 21 Ocak 2012 (UTC)
    Acaba kısa bir süreliğine Vikiyi anonim değişikliklerine kapatsak mı? Vandal bıkmıyor, bu gidişle tüm IP adresleri engellenmiş olacak. --Berm@nyaİleti 15:46, 21 Ocak 2012 (UTC)
    Ek olarak şunu engeller misin? Kullanıcı sayfasındaki yazılar malum.. --Berm@nyaİleti 15:48, 21 Ocak 2012 (UTC)
    Küfürlü şeyler yazdığı için engellenebilir diye düşünmüştüm, neyse. Şu vandalı biraz daha izleyelim, uslanmıyor. --Berm@nyaİleti 15:51, 21 Ocak 2012 (UTC)
    Selam Kibele. Bence şu 1 aylık engeli kaldırsan daha faydalı olur zira statik ip değil o. Vandal sürekli ip değiştiriyor. Yani engellemen şu aşamada pek bir işe yaramaz. Kolay gelsin.--Reality 15:54, 21 Ocak 2012 (UTC)
    selam, vandalın ıp değiştirdiğinin farkındayım. ama o ıp'in kasım 2011'de sinagog maddesine vandallık yaptığının da farkındayım. o her kimse (bir kişi mi?) onun için değil, aynı maddelere vandallık yapan bir ıp'ı engellemek için verildi o engel. bu arada bu mesele ilk başladığında verilen bir aylık korumalar kaldırılmıştı, 'gelirse yine veririz' diye. şimdi yine üç dört günlük korumalarla yetiniliyor. bu maddeleri şimdilik uzun süreli korumaya almamızı engelleyen bir şey yok, biraz rahatlatır üstelik ortamı. tam çeşmeye yazacakken, senin mesajın geldi. burada söylemiş olayım senin nezdinde. kolay gelsin. --ki bl 16:02, 21 Ocak 2012 (UTC)
    Selam Esc2003. Sil etiketi koyduğun maddeler için herhangibir karar var mı? Önceki karar korunması yönündeymiş.--Reality 16:09, 21 Ocak 2012 (UTC)
    Pardon, yanlış anlamışım bir kısmını taşınmış halde görünce taşınsın kararının çıktığını zannettim. esc2003 16:13, 21 Ocak 2012 (UTC)
    Önemli değil :) Ben şimdi bir vandalla uğraşıyorum senden rica etsem eski haline getirebilir misin? Kolay gelsin :)--Reality 16:15, 21 Ocak 2012 (UTC)
    Sağ tarafta kalanlardan boş olanlarını silebilir misin? esc2003 16:45, 21 Ocak 2012 (UTC)

    Selamlar reality. Türk Süvarisi senin yazdığın mesajlara belki geri döner diye bir de senden rica etmek istedim. Benim ve gördüğüm kadarıyla birkaç kişiye daha hiç geri dönüş yapmamış. Uyarıları dikkate almadan aynı davranışlara devam ediyor. Sadece 14 Ocak'tan bu yana olan uyarılar şunlar: Şu ve şurada benim uyarılarım, şurada yetkin'in. Kullanıcı daha önce de zaten bu davranışları nedenli engellenmişti. Belki seninle iletişime geçer. Son yol olarak bir de senin iletişime geçmeye çalışmanı rica etmek istedim. Aksi halde yine engellenmesi gerekecek ne yazık ki.--Merube 89msj 16:58, 21 Ocak 2012 (UTC)

    Selamlar tekrardan. Şablon:Balkan Savaşları muharebeleri şablonu Türk Süvarisi tarafından bölünmüştü Şablon:Birinci Balkan Savaşı ve Şablon:İkinci Balkan Savaşı olarak. Sonra da ana şablon kullanılmayan şablon durumuna getirilmişti. Hem şablonun geçmişinde, hem esas yazarlar görünemeyecek hale gelmişti hem de topluluğa hiçbir saygı gösterilmeden bu tarz değişiklikler seri olara yapılmıştı. Süvari tarafından daha önce de benzer şekilde sil şablonu eklenmiş şablonlar olabilir. Görürseniz lütfen eski hallerine geri getirebilir misiniz? Arada kaynamasın ana şablonlar diye not etmek istedim naçizane. Bu daha önce süvarinin engeline neden olan birebir nedenler. Lütfen kendisiyle iletişime geçmeye çalışabilir misin? Yoksa son çare engel gözüküyor, zira şu durumda -ne kadar iyi niyetli olursa olsun fark etmez- vikipediye zarar vermekte. Ben aktif olamayabilirim daha sonra, lütfen görürsen benzer davranış tekrarını lütfen ilgilenebilir misin? --Merube 89msj 17:13, 21 Ocak 2012 (UTC)
    Kesinlikle haklısın mesaj atıyorum şimdi.--Reality 17:43, 21 Ocak 2012 (UTC)
    Çok teşekkür ederim. İyi vikiler, sevgiler --Merube 89msj 17:45, 21 Ocak 2012 (UTC)

    Merhaba, Bugün bekleyen değişiklikleri gözden geçirirken Hazal Kaya maddesinde yaptığınız geri alma işleminin burada kaldığını fark ettim. Zaten hizmetli olduğunuzu biliyorum, tekrar kontrol ettim ve editör grubunda da (doğal olarak) bulunduğunuzu doğruladım. Bunun üzerine yaptığınız değişikliğin "inceleme bekliyor" statüsünde kaldığını iletmek istedim. Sanırım bir sorun var, şu anda ilgili sorunu görebilmeniz açısından maddeyi onaylamıyorum. --anerka'ya söyleyin 17:55, 21 Ocak 2012 (UTC)

    Tamam sanırım buydu, şimdi düzeldi çünkü :) Bilgi için teşekkürler ve iyi akşamlar. --anerka'ya söyleyin 18:02, 21 Ocak 2012 (UTC)

    Merhabalar Reality, şu şablonu silebilir misin rica etsem. Farklı bir adla varmış; iv ve kategorilendirme düzgün olmadığından görememişim. İyi akşamlar. --Sayginerv-posta 17:58, 22 Ocak 2012 (UTC)

    Diğerini üzerine taşıyacağım zaten, teşekkürler : ) --Sayginerv-posta 18:01, 22 Ocak 2012 (UTC)

    Reality tekrar merhaba, kullanıcıyla ilgilenebilir misin? --Sayginerv-posta 17:24, 25 Ocak 2012 (UTC)

    Teşekkürler, bir sorun yok gibi duruyor :) --Sayginerv-posta 21:17, 26 Ocak 2012 (UTC)

    Düzeltme Talebi...[kaynağı değiştir]

    Merhaba Reality,

    Anjelika Akbar'ın sayfası senin tarafından koruma altına alınmış görünüyor. Sayfada hatalı bilgiler bulunmakta ve Anjelika Hanım'ın kendisi tarafından bu bilgilerin düzeltilmesi istenmekte. Rica etsem bize bu konuda yardımcı olabilirmisin lütfen.Nukhetd 08:16, 24 Ocak 2012 (UTC)

    Teşekkürler,

    Nukhetd

    Selam Reality,
    Epeydir aktif değildim, görüşmeyeli sağlık ve afiyettesindir umarım.
    Nukhetd isimli hesap benim gerçek hayatta arkadaşım olur. Aynı zamanda Anjelika Akbar'ın ekibindendir. Az önce vandalizm nedeniyle -haklı olarak- koruma altına aldığını ben de gördüm. Nükhet'in yukarıda yazdığı gibi maddenin düzgün güncellenmesi gerekiyor. Benim de yardımımla Nükhet en doğru bilgilerle maddeyi toparlayacak. Bu akşam veya yarın gün içinde güncellemek istiyoruz. Nasıl yapalım, vandalların maddeye ilgisinin geçmesini umarak akşam saatlerinde korumayı kaldırmayı düşünür müsün? Korumayı kaldırdığında mesaj sayfama not bırakırsan, Nükhet ile toparlayacağız maddeyi. iazak 08:12, 24 Ocak 2012 (UTC)
    Tamamen haklısın. Arkadaşın adının düzelten olarak görünmesini istiyordum, ama önemli olan vandallardan sakınmak. Dediğin gibi yapacağız. Teşekkürler. iazak 16:55, 25 Ocak 2012 (UTC)
    • Selamlar. Şurada Hasancana isimli bir kullanıcının yaptığı değişikliği onaylamışsınız. Anladığım kadarıyla onaylarken bu değişiklik doğru mu yanlış mı hiç düşünmemişsiniz. O değişiklikte kullanıcı sayfanın adını Cadılar Bayramı olarak değiştiriyor. Mevcut kurallarımız diyor ki "vizyon adı varsa onu kullan". Yani kurallara uymayan bir değişiklik. Zaten Hasancana isimli bu kullanıcı kafasına göre değişiklikler yapan, yeri geldiğinde küfür eden ve bu yüzden bir süreliğine engellenmiş olan bir kullanıcı. Burada en acaip olan sizin onaylamanız. Topluluğumuz sizi hizmetliliğe uygun gördü. Siz de biraz dikkatli olursanız sevinirim. İyi çalışmalar... GökçeYörük 12:14, 24 Ocak 2012 (UTC)
    • Tamam, anladım. Türkçe vizyon adını veren bir site ben bilmiyorum. IMDb faydalı olabiliyor yalnız. İyi çalışmalar... GökçeYörük 19:10, 27 Ocak 2012 (UTC)
    • Merhaba Reality. Nasılsın? Son dönemlerde oluşturduğum Türkiye mimarisi ile ilgili maddelerdeki fotoğrafların kurallara uygun ve telif haklarına dikkat edilmeden yüklenmesi nedeniyle silindiklerini görüyorum ve bu beni çok üzüyor. Çünkü diğer Vikipedilerde mimarlık ve yapı maddeleri görsel olarak çok zenginler. Bu sebepten geçen sene yaptığın önerin üzerine Flickr'a üye oldum ve orada duyuru yaptım. Commons'a doğru bir biçimde yeni fotoğrafların yüklenmesine öncülük etmek istiyorum. Önce teyit etmek istediğim husus Flickr'da yayınlanmış bir fotoğrafı commons'a yükleyebilir miyiz? Ayrıca oradan gelecek arkadaşları doğru yönlendirmeme yardımcı olur musun? Çok teşekkürler şimdiden. Kolay gelsin. Mimar77 20:27, 24 Ocak 2012 (UTC)
    • Elbette gelenlere yardımcı olurum. Sen o siteye arada uğra biraz kurcala zaten birçok grup bulacaksın. Mimari ile ilgili de eminim birçok grup vardır. Herneyse, flickr'a yüklenen her fotoğrafı alamıyoruz. Şurdan bakarsan kabul edilebilen lisans türlerini görebilirsin. Kullanıcılar fotoğrafları yüklerken buna uygun bir lisans türü seçebilirler. Ek olarak şu sayfadan uygun lisanslı dosyaları görebilirsin. Oraya örneğin Eiffel Tower yazarsan Commons'a yüklenebilen türden dosyalar çıkar. Herhangi bir sorun varsa buralardayım. Kolay gelsin :) --Reality 16:31, 25 Ocak 2012 (UTC)
    • Çok teşekkürler. Bu arada Commons'a ilk fotoğrafımı yükledim. Acaba bir sorun var mı? Bana herşey tamam gibi geldi ama sana da danışmak istedim. Çok teşekkürler şimdiden. Mimar77 23:50, 25 Ocak 2012 (UTC)
    • Gayet güzel olmuş hiçbir sorun yok eline sağlık :) --Reality 21:13, 26 Ocak 2012 (UTC)
      • Birde şuradaki dosyaların tamamı Commons'a yüklenebilen cinsten. Örnek olarak vereyim dedim ilgini çekerse. Mesela şu güzel olmuş :) --Reality 21:16, 26 Ocak 2012 (UTC)
    • Anladım sanırım. Flickr'a fotoğraf yükleyenler bu fotoğrafların telif hakları ile ilgili yaptıkları tercihe göre Commons'ta kullanabiliyoruz değil mi? Peki aşağıdaki gruplardan sadece son ikisini mi commons'a yükleyebiliyoruz? Birinci grup net ama son ikisine emin olamadım.
      • All Rights Reserved: [13] - [14] - [15] - [16]
      • Some rights reserved - Request to license CyberMacs' photos via Getty Images: [17] - [18] -[19]
      • Some rights reserved: [20] - [21] Çok teşekkürler yardımların için bu arada. Hedeflerim arasında Vikipedi:Resim istekleri sayfasında daha aktifleşmek var. Seni de çok yardımların dokunuyor. Sağolasın. Mimar77 22:16, 31 Ocak 2012 (UTC)

    orhan düzgün[kaynağı değiştir]

    merhaba reality; ben de tam HS olarak etiketleyecektim sayfayı, burada göreceğin üzere direk valilik sayfasından alınmış sayfa. Sayfayı oluşturan kullanıcın bana ve i.e'na attığı mesajdan sonra farkettim ben de.kolay gelsin-- s a y z ' ı nu s u 22:39, 26 Ocak 2012 (UTC)

    Tekrar merhaba; bu sayfa da yine orhan düzgün maddesindeki kullanıcı tarafından telifli hale getirilmiş bu ve şu sayfadan çok açık bir şekilde görülebilir. bir dikkat çeken husus da bu sayfanın gözden kaçmasının en büyük sebebinin Sadrettin tarafından onaylanmış olması ki mesaj sayfasında görebileceğin gibi bunu daha önce de yapmış yani editör seçimlerinde bu kadar ince eleyip sık dokuyoruz ama bu kadar tecrübeli kullanıcılar bile bu hataları yapıyor o telifli içerik orada tam 9 aydır duruyor. bir de telifli olduğunu anlamış ama çoğunu kaldırmasına rağmen şu andaki haliyle bırakmış (ki hala hepsi telifli sayfanın), iyi çalışmalar-- s a y z ' ı nu s u 22:55, 26 Ocak 2012 (UTC)

    Dosya etiketlemeleri[kaynağı değiştir]

    • Selam Rapsar. Dosya etiketlemelerin için teşekkürler ancak birkaç ayrıntıyı unutmuşsun. Birincisi etiketlediğin her dosya için kullanıcılara haber vermen gerekir. Etiketin alt kısmındaki yazıyı kopyalayıp yapıştırman yeterli. Bazı kullanıcılar her dosyadaki her gerekçe için haber veriyorlar ama onu çok da elzem bulmuyorum. Kullanıcının haberi olsun yeter. İkinci olarak dosyanın etiketi creative commons olmasına rağmen d5 etiketlemişsin. Bunlardan bazılarını geri aldım bazıları da başka kriterlerden silindiler. Ek olarak hizmetli adayı olmuşsun başarılar dilerim önümüzdeki günlerde muhtemelen oy kullanırım. Kolay gelsin :) --Reality 22:40, 26 Ocak 2012 (UTC)
    Selam. -Sanırım- bir eklentiyle birlikte dosyayı etiketlerken yükleyen kullanıcıya da mesaj gönderiyordu. Onu kullanmam gerek. İkinci şey için örnek verebilir misin?--RapsarEfendim? 23:29, 26 Ocak 2012 (UTC)
    Mesela Dosya:Truva-kde2.jpg. Sen sanırım ekran görüntüsünü görünce d5'i yapıştırdın :) Doğru o bir ekran görüntüsü ama linux'a ait. Linux özgür yazılım onun ekran görüntüleri creative commons oluyor. Ha etiketlemene yine de faydalı oldu d5 ten değil d4 kaynaksız dosyadan silindi :) --Reality 23:31, 26 Ocak 2012 (UTC)
    Hmm. Çok da önemli değilmiş :) Kullanılmayan dosyaları taramıştım geçenlerde. Orada rastlamıştım muhtemelen. Tamamını taramıştım hatta. Geri kalanların -gözden kaçırdıklarım vardır elbet- Commons'a taşıyacak bir iş birliği lazım. Esasen kendi aramızda da ufak bir iş birliği yapabiliriz. İlla bir yerlere katkılarımızı listeleyip, puan beklemeye gerek yok sanki?--RapsarEfendim? 23:40, 26 Ocak 2012 (UTC)

    Merhaba. Tartışmaya yanıt verdim. Sonra kullanıcı sayfanıza baktım, Çankaya Üniversitesi öğrencisiymişsiniz. Birkaç kişi daha gönüllü olursa bir Vikipedi Buluşması düzenleyebiliriz belki? Kolay gelsin.--Veritasyaz bana 00:15, 27 Ocak 2012 (UTC)

    Kar geliyor, soğuk geliyor yine. :S Hem Sabri İstanbullu değil mi ODTÜ'de dersler bitti çoktan, İstanbul'a gitmiştir o. Bizim okul 16sı gibi başlayacak, herkes o tarihe doğru gelir. Yani şubatın sonlarına doğru buluşma ayarlanabilir size de uygun olursa?--Veritasyaz bana 00:25, 27 Ocak 2012 (UTC)
    Bakıyorum şimdi. Bianet telif haklarına da karşı bildiğim kadarıyla ama bakıyorum. Bulamazsam mail atacağım. --Veritasyaz bana 00:47, 27 Ocak 2012 (UTC)
    Ben şu telif işinden pek anlamıyorum da telifle ilgili bir şey yok gibi geldi. Bir de siz bakın isterseniz. [22] --Veritasyaz bana 00:52, 27 Ocak 2012 (UTC)

    Mail gönderdim şimdi. Yarın içinde yanıt geleceğini umuyorum, şimdilik kalsın, yarın halletmeye çalışacağım. --Veritasyaz bana 00:57, 27 Ocak 2012 (UTC)

    Hiç olmazsa sorun çözülene kadar, maddenin adını Tamga (folklor), Tamga (mitoloji), Tamga (tarih), Tamga (Türkler) vs. gibi bir hale getirsek olmaz mı? Ama parantez içine hangisi yazılabilir karar veremedim. Çünkü İngilizce ve diğer dillerdeki sayfalarda bile "Tamga" yazarken bizdeki isim köşe yazısı adı gibi ve Ansiklopedik görünmediğini düşünüyorum. Teşekkürler kolay gelsin. (Bu ileti, ilgili maddenin tartışma sayfasına da eklendi.)Dörtbuçuk madde başlığı ile mitoloji olmaz... 06:16, 27 Ocak 2012 (UTC)

    Teşekkürler !

    Geçmiş birleştir[kaynağı değiştir]

    Reality yine ben : ) Şablon:Detaybağlantı ile Şablon:DetailsLink aynı gibi gözüküyor. Teyit edip Türkçesinde birleştirebilir misin sana zahmet. Ayrıntılar ya da detaylar yazması çok fark etmez ama, iw'lerle filan İngilizcesinin içeriği daha iyi gibi. --Sayginerv-posta 17:56, 27 Ocak 2012 (UTC)

    Hızına hayran kaldım : ) İyi akşamlar. --Sayginerv-posta 18:00, 27 Ocak 2012 (UTC)
    • Teşekkür ediyorum, sevgilerimle --NicoMesaj 18:25, 27 Ocak 2012 (UTC)

    Çok Özür Dilerim , Bunu Bilmiyordum :( --alimert 19:29, 27 Ocak 2012 (UTC)

    otomatik oluşmuş kullanıcı[kaynağı değiştir]

    Merhaba realty; ben ingilizce vikipedi'de sayz kullanıcı adını alamamıştım, alınmıştı çünkü ama kullanılmıyordu ben de el koyma için başvuracaktım o yüzden sayzus kullanıcısını ingilizce vikipedi'de açtım ama otomatik olarak Türkçe vikipedide de sayzus diye kullanıcı açıldı. Ben ingilzice vikipedi'de oturum açınca otomatik olarak burada da oturum açılıyor. Bir problem olur mu? iyi çalışmalar-- s a y z ' ı nu s u 22:06, 27 Ocak 2012 (UTC)

    tamamdır teşekkürler, bir sorarım ona da, keşke önce biraz daha araştırsaydım yeni bir hesap açmadan da başvurabiliyormuşum o hesabı almak için, iyi çalışmlar-- s a y z ' ı nu s u
    • Dikkat etmeye çalışacağım.. Teşekkürler :) --Alteran 22:36, 27 Ocak 2012 (UTC)

    Unutulmuş galiba. --Khutuckmsj 14:33, 28 Ocak 2012 (UTC)

    Selam. Mesajı Reality'e atman gerek :) Benim oluşturduğu hali bu, bu da Reality'nin değişikliği.--RapsarEfendim? 14:36, 28 Ocak 2012 (UTC)

    [23] Milesbroke 15:33, 28 Ocak 2012 (UTC)

    Değişiklik sayılarına göre Vikipedistler[kaynağı değiştir]

    • Merhaba Reality. Nasılsın? Bir sorum olacaktı. Değişiklik sayılarına göre Vikipedistler listesinin botunun yaptığı değişikliği geri almışşsın sanırım. Bu aslında bu listeyi güncelleyen bot ve botun sahibinin sayfasına bakarsan orada birçok dilde aynı problemin olduğunu görebilirsin. Sanırım bir süre liste bakımda kalacak. Zaten son birkaç haftadır rakamlarda bir tuhaflık ve tutarsızlık olmaya başlamıştı. Yanlış anladığım bir husus var ise düzeltebilirsen sevinirim. Kolay gelsin, sevgiler. Mimar77 20:14, 29 Ocak 2012 (UTC)
    • Biliyorum ancak bu sayfa bakımdadır yazısı yazacağına en son rakamların kalmasının daha uygun olacağını düşündüm. Sence de öylesi daha iyi değil mi? :) --Reality 22:27, 29 Ocak 2012 (UTC)
    • Haklısın galiba. Belki xx tarihinden beri güncellenmemiştir gibi de yazılabilir. Bir de kafama takıldı oradaki rakamlar nereden hesaplanıyor. İlk zamanlarda değişiklik sayıları bununla aynı idi. Son bir iki aydır da rakamlarda tutarsızlık olmaya başlamıştı. Bana bir hata var gibi geliyor ama yanılıyor olabilirim tabi ki. Mimar77 22:32, 29 Ocak 2012 (UTC)
    • Yine oraya göre ancak rakamlar eski belki 2-3 aylık vardır. Güncel değil yani. Bot düzelince tekrar güncellemeye başlarlar.--Reality 22:35, 29 Ocak 2012 (UTC)
    • Bilmiyordum. Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için. Kolay gelsin. Mimar77 22:44, 29 Ocak 2012 (UTC)

    Siyasi parti bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

    Merhaba Reality006. Siyasi parti bilgi kutusu şablonunda bulunan alt bölümünde bulunan alt ve altbiçim adlı bölümdeki problemi bir türlü gideremedim. Sorun nasıl çözülebilir. Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılarımla.--Türk Süvarisi ileti 11:31, 31 Ocak 2012 (UTC)

    Abi S.A . Ya Abi Birkaç Madde Açtım, Onları Onaylar mısın ? Açtığım Maddeler : Transformers: Prime , Alaaddin (Tv serisi) , Kick Buttowski Birde ; Regular Show . İyi Akşamlar ...) --alimert 18:24, 1 Şubat 2012 (UTC)

    Digiturk Plus konusu[kaynağı değiştir]

    Merhaba. Digiturk konusu içinde Digiturk Plus ile ilgili bir konu başlığı var. Digiturk Plus konusundan biraz ekleme yaparak bu sayfayı Digiturk konusundaki Digiturk Plus sayfasına yönlendirmeyi düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir? --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 17:08, 2 Şubat 2012 (UTC)

    Teşekkürler[kaynağı değiştir]

    Teşekkürler. Uyarıları dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz. Bütün yorumları dikkatli bir şekilde inceledim ve hatalarımı düzelttim. Daha iyi olmak içinde elimden geleni yapacağım.drgulcuileti 21:44, 2 Şubat 2012 (UTC)

    Anjelika Akbar[kaynağı değiştir]

    Selam Realty. Rica etsem şu biyografi sayfasının geçmişindeki küfürleri silebilir misin. Kötü bir durum. --Sadrettinmesaj 22:38, 2 Şubat 2012 (UTC)

    Vikipedi:Sürüm kontrolü/Editörler[kaynağı değiştir]

    Merhaba, az önce sayfası sildiniz. Ancak bildiğiniz gibi bu bir alt ve çalışma sayfası. Onay gerektiğini biliyorum tabi. Fakat en azından bir mesaj atsaydınız diyeceğim ama, dediğim gibi bu bir çalışma sayfası. --i.e. msj 03:31, 3 Şubat 2012 (UTC)

    Sayfayı silmedim alt sayfanıza taşıdım. Çalışma sayfaları kullanıcı alt sayfalarında yapılmalıdır. Mesaj atacağım sırada siz mesaj attınız. Bu arada önerinizi beğendim birkaç ufak değişiklikle kafa karışıklıklarını gidereceğine inanıyorum :) --Reality 03:34, 3 Şubat 2012 (UTC)
    Yahu az daha kalpten gidecektim. Kendi kendime karşı tavır aldım diye düşündü sandım. Elbette taşıdıysanız sorun yok. Kusura bakmayın, alt sayfama da açmıştım. Ancak tarayıcıda çok pencere açık olduğundan dolayı hadi buraya ekleyeyim dedim. İyi çalışmalar. --i.e. msj 03:37, 3 Şubat 2012 (UTC)

    Japon Deniz Öz Savunma Kuvvetleri[kaynağı değiştir]

    Merhaba Reality. Japon Deniz Öz Savunma Kuvvetleri sayfasını 1 dakikalığına silerseniz. İyi olur. Çünkü bu sayfayaı Deniz Öz Savunma Kuvvetleri(Japonya) adının yerine yapamadım. Silerseniz bunu yapabilirim.--Türk Süvarisi ileti 15:34, 3 Şubat 2012 (UTC)

    Peki kategori isimleri de bu değişikliklere dahil mi? Kategoriler için bir yol yok mu?--Türk Süvarisi ileti 16:04, 3 Şubat 2012 (UTC)

    Peki önerimizi nereye yazacağız. Size de çok soru soruyorum ama :)--Türk Süvarisi ileti 16:10, 3 Şubat 2012 (UTC)

    Kategoriye mi ekleyeceğiz?--Türk Süvarisi ileti 16:17, 3 Şubat 2012 (UTC)

    Öz Savunma Kuvvetleri (Japonya) gibi olan kategorilerin ismini Japon Öz Savunma Kuvvetleri gibi yapıyorum. Kategoriler boşa çıkacak. Sil etiketi koyacağım.--Türk Süvarisi ileti 16:33, 3 Şubat 2012 (UTC)

    O zaman, Öz Savunma Kuvvetleri (Japonya) kategori ismini (bunu bütün japon kuvvet komutanlıklarında uygulanması Kara, Hava, Deniz), Japon Öz Savunma Kuvvetleri ismine çevrilmesini istiyorum. Fakat bana bu daha kolay yol gibi geldi.--Türk Süvarisi ileti 16:39, 3 Şubat 2012 (UTC)

    Tamam. Bir daha kafama göre değişiklik yapmam. --Türk Süvarisi ileti 17:04, 3 Şubat 2012 (UTC)

    Selam Coriolis. VP:SKT'deki taleplerin sonuçlandı göz atmak istebilirsin belki. Kolay gelsin :)--Reality 16:28, 3 Şubat 2012 (UTC)

    Merhaba, haber verdigin icin tesekkürler. Selamlar Coriolis 16:55, 3 Şubat 2012 (UTC)

    Teşekkür[kaynağı değiştir]

    Merhaba Reality, öncelikle burada yeni olduğumu söylemeliyim. İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim. Fakat değiştirmeye çalıştım maddede bir önceki sürümde hiç bir kaynak gösterilmemiş olmasına rağmen o sürüm uzun bir süre yayında kalmış. Sürümde hatalı bilgiler mevcut. Fazla kaynak ekleyecek zamanım olmadı ama yine de eklediğim kaynaklardan birini kabul gördüğünüz için teşekkürler. Üye olmadan önce "okumak için" girdiğim Wikipedi sayfalarında kaynak olarak Ekşi Sözlük'ün gösterildiğine sıkça rastladığım için göstermiştim. Tekrar teşekkür ederim, umarım bu mesajı yazmayı becerebilirim, sevgiler. DarkDancer 00:41, 4 Şubat 2012 (UTC)

    Sünger bob resim[kaynağı değiştir]

    Selam Güzelonlu. Şu dosyasının commons'taki kopyasını bulamadım. Rica etsem bana linkini atabilir misin?--Reality 01:39, 5 Şubat 2012 (UTC)
    Mesajınızı gördükten sonra dosyayı Commons'ta buldum. Araya girmiş gibi oldum. Kusura bakmayın. burada görebilirsiniz.--i.e. msj 02:52, 5 Şubat 2012 (UTC)
    Merhaba. Sorun hallolmuş. Resme birkaç kere sil etiketi koymak zorunda kaldığım için linki önceki işaretlemelerimde kaldığını zannediyorum. İyi akşamlar, kolay gelsin. -- Güzelonlu (mesaj) 19:50, 5 Şubat 2012 (UTC)

    Şöyle ki; National Wrestling Alliance, dünyanın hiçbir yerinde başka bir dil ile anılmamakta. (interwikilere bakmak bile yeterli olacaktır.) OnurT 14:00, 5 Şubat 2012 (UTC)

    Selam Vitruvian. Bir anonim kullanıcı sayfanı boşaltmış geri aldım öncelikle onu haber vereyim dedim. İkinic olarak Vikipedi'yi bırakmamanı tavsiye ederim. Vikipedi'nin senin gibi deneyimli kullanıcılara ihtiyacı var. Kolay gelsin :) --Reality 23:10, 5 Şubat 2012 (UTC)
    Değişikliğimi geri aldım arşivleme yapmışsın farkedemedim.--Reality 23:14, 5 Şubat 2012 (UTC)
    Selamlar Reality. Gurura gerek yok, kaldığım yerden devam ediyorum. Tartıştığım şahsın uyarılması geri dönmem için yeterlidir. TBA hariç diğer politikaları delmiş olabilirim. Netice de belli bir süre engelli kaldım; istenirse tekrar şikayet edilebilir. Söylediğim bir söz harici haksız olduğum bir yan tam manasıyla göremiyorum. İyi çalışmalar. -- Vitruvian 22:50, 6 Şubat 2012 (UTC)
    Reality, bir de şuradaki vandalizm dolayısıyla kullanıcı sayfamı silmeni rica ederim. -- Vitruvian 00:04, 7 Şubat 2012 (UTC)
    Merhaba Realuty, Şu şu şu şu ve şu yorumları silermisin acaba? Teşekkürler. --N KOziİleti 14:05, 7 Şubat 2012 (UTC)
    Teşekkürler. --N KOziİleti 05:17, 8 Şubat 2012 (UTC)
    • Sildim aslında orada Akhilleus'un yaptığı hata engel süresini uzun vermesiydi bir de o tarz engellemelerde öncesinde uyarı oluyor ve olaya müdahil olmamış bir hizmetlinin işlem yapması tavsiye ediliyor. Ben orada olsaydım bir ara yol bulur engelsiz hallederik. Kısmet işte. TBA konusunda biraz dikkat edersen mesele yok :) Sayfanı sildim eğer tekrar vandalizme uğrarsa haber ver korumaya alayım. Bir isteğin olursa mesaj atman yeterli kolay gelsin.--Reality 18:53, 7 Şubat 2012 (UTC)
    Sanırım bir noktayı yanlış anladın. Beni sinirlendiren zaten kullanıcının beni taraflı olarak göstermesi. Üslup sorunum var ve biraz da karşımdakiyle alakalı olsa gerek zaman zaman iyi niyetli yaklaşmama gibi bir de alışkanlığım. Bunlarda her daim karşı taraf haklı olabilir; kabulümdür ve düzelteceğimi umuyorum. Tarihsel açıdan haklı gördüğüm bir millet, bir inanç ya da bir kurum yoktur ve olamaz. Dolayısıyla tarafsızlıktan ödün vereceğimi zannetmiyorum; Akhilleus tarafından TBA'dan uyarılmamın uygun olmadığını bu yüzden belirttim. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar. --Vitruvian 19:22, 7 Şubat 2012 (UTC)
    Eyvallah nasıl istersen öyle olsun farketmez ama şu uygun bir değişiklik değildir. Açıklamaya Vurgulanan etnik kimlik olayları bir Kürt isyanı gibi gösterme amacında. Kürt yazarken küçük harfle yazılması dahi gözden kaçırılmış yazmışsın ancak Dersim İsyanı adından da anlaşılacağı şekilde bir isyan. Dersimde isyan olduğunu ve bu isyanın daha sonra bastırıldı tarihi belgelerde sabittir. Hatta telefon hatlarının kesildiği de belgelerle sabittir. Kürt kelimesini Dersimli gruplar olarak değiştirmişsin daha uygun gibi zira benim bildiğim Tunceli ve civarında Kürtlerden ziyade Zazalar çoğunlukta. Yanılıyor muyum? Kolay gelsin :)--Reality 19:29, 7 Şubat 2012 (UTC)

    Bugün için Zazalar; Kürt, İrani ve aklınıza gelebilecek pek çok halkla kültürel anlamda benzer noktaları paylaşır. Örneğin, Dersim denilen bölgede halen Ermeni yılbaşısı gağant kutlanır bununla birlikte Hrıstiyan, Zerdüşt ve Yezidi inançlarının kalıntıları çok barizdir. Yavuz Selim döneminden sonra ise, Ali yani İslam ile tanışma başlar. Zamanla Zazaca, Türkçe ile de entegre olur ve tüm bunların yanı sıra devlet ile zamanında yaşanan talihsiz olaylar bölge insanın bir kısmında Kürtleşme sürecinin kapılarını açar. Ancak gerçek şu; Zazalar sonradan edindikleri inanç ve kültürel kimliklerine karşın halen kendine özgü bir topluluktur. Bunu ancak o topluluktan biri olan ve tarihle ilgilenen bir insan az çok gözlemleyebilir. Tunceli'de Kürt olduğu gibi Türk ve Ermeni asıllı insanlarda vardır. Olayların yaşayan ve olaylara karışan insanlar çoğunlukla Zazalar idi. Bu yüzden Kürtler ya da akla gelecek hiçbir halkla ilişkilendirilmemesi en doğrusu olur. --Vitruvian 19:47, 7 Şubat 2012 (UTC)

    Selam. Ben geçmiş birleştir şablonu eklemiştim. Geçmiş birleştirilmesini önerdiğim madde zaten kat be kat bilgi içeriyor. Madde birleştirmeye gerek yok, zaten birleştirilecek yer de yok :)--RapsarEfendim? 21:29, 7 Şubat 2012 (UTC)
    GB yaptım da içeriksiz madde çıktı. Tam olarak hangi sürümü sağlam ben bulamadım. Rica etsem maddeyi sağlam sürümüne alabilir misin? Eğer yine içeriği yoksa eklediğim şablonu copy/paste yaparsın oraya :)--Reality 21:30, 7 Şubat 2012 (UTC)
    Madde şu.--RapsarEfendim? 21:33, 7 Şubat 2012 (UTC)
    Bu maddeye birkaç saat önce bakmıştım. Sonra Türk Süvarisi yönlendirme yapmış. Bu yönlendirmeyi atlamışım. Sonra Kibele tartışma sayfasına yönlendirmeyi geri aldığını falan yazmış. Bu yönlendirmeyi gözden kaçıran ben, bu yönlendirmenin sonradan açıldığını, ayrı bir madde olduğunu ve "Türk futbolundaki lig sistemi" maddesiyle geçmiş birleştirilmesi gerektiğini düşündüm. Yani maddenin, kendisiyle geçmiş birleştirilmesini istemişim. Sen de ne demek istiyor bu Rapsar demişsindir :) Şimdi kafama dank etti bunlar :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 22:32, 7 Şubat 2012 (UTC)

    Bilgi kutusu yardımı[kaynağı değiştir]

    İlgili maddelerde kullanılması için (WWE World Heavyweight Championship, TNA World Heavyweight Championship WWE Women's Championship vb.)Şablon:Pro güreş şampiyonluğu bilgi kutusu'nu hazırlamaktayım, yardımcı olur musunuz?

    selam .. Genel anlamda şunları yapmakdan kaçın veya şu konulara dikkat et diyeceğin önemli noktalar var mı ? Biraz inceledim ama hızlanamadım doğal olarak yanlış bişeyler yapmamak için.Mutlutopuz 23:35, 8 Şubat 2012 (UTC)

    Reality iyi akşamlar. Bir dalgınlık olmuş sanırım, şunun geçmişine bakar mısın? Ansiklopedik olmayan kişi gerekçesiyle silinmesi gerekebilir. Bir de sence şu doğru bir kategori adı olabilir mi? Kolay gelsin. --Vitruvian 00:25, 9 Şubat 2012 (UTC)

    • Reality önerin için teşekkürler, ikisi de Ana Sayfa'da. Kolaylıklar.--ahzaryamedileti 02:18, 9 Şubat 2012 (UTC)

    Başvuru teşvikin için saol, bu sabah başvuruda bulundum. Baskalım ne olacak :)--Charismaniac 07:58, 9 Şubat 2012 (UTC)