Kullanıcı mesaj:Manco Capac/Arşiv1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. - Yardım gönüllüleri.



Bildirdiğiniz için teşekkürler kullanıcılar uyarıldı.Tekrarında engellenebilirler.İyi çalışmalar.--Eldarionileti 23:07, 2 Kasım 2007 (UTC)

bizkackisiyiz.com?[kaynağı değiştir]

bizkackisiyiz.com konusuna geçerli kaynaklar eklenecektir fakat görüldüğü üzere daha bu gün başlandı yazılmaya ve üzerinde çalışma şablonu var. lütfen aceleci ve taraflı davranmayınız --canosayanmesaj 20:58, 3 Kasım 2007 (UTC)

çalışma var..[kaynağı değiştir]

bizkackisiyiz.com maddesi üzerinde çalışma var sembolü var. bu demek oluyor ki daha yazımı bitmedi daha yazım bitmeden istatislik eksik şablonu eklenmesi hoş değildir en azından ben yoğun olarak çalışırken öyleydi. bu kadar acele maddeye uyarı eklenmesi bana taraf tutmak gibi geldi. tabiki Ayrıca nasıl bir istatislik bekliyorsunuz hala anlamış değilim orada 54 günde 658.000 üye sayısı var bu kayda değerlik değilde nedir? ayrıca istatislik istediyseniz alexa istatislikleri ve ülkelere göre bağlanma oranları var. siz daha nasıl bir istatislik istiyorsunuz? iyi günler canosayan--canosayanmesaj 09:12, 4 Kasım 2007 (UTC)

Niğbolu Savaşı[kaynağı değiştir]

Niğbolu Savaşı maddesine Şablon:yanlış koymuşsunuz. Tartışma sayfasında ise kumandanların diğer Vikilerle uyuşmadığını yazarak Jean de Bourgogne örneğini vermişsiniz. Ben baktım, Jean de Bourgogne diğer Vikilerde mevcut, ancak her dildeki Vikide kendi dillerine tercüme edilmiş. Bu kişinin diğer dillerdeki adları: en:John of Nevers, fr:Jean sans Peur, de:Johann Ohnefurcht, it:Giovanni I... Bunların hepsi aynı kişi. Genelde Korkusuz Jean, Burgonyalı Jean veya I. Jean anlamlarına geliyor. Yanlış şablonunu çıkartıyorum. Bilginize... ----Vikiyazar 14:50, 20 Kasım 2007 (UTC)

  • Bir şey değil. İnkalarla ilgili hazırladığın madde çok hoşuma gitti. Ben de 3-4 ay önce bu konuda bir kitap okumuş çok etkilenmiştim. Sana da kolay gelsin. ---Vikiyazar 15:23, 20 Kasım 2007 (UTC)

Burada bahsedilen "Hammerstone" bence "Taş çekiç" yerine "Çekiç Taşı" olarak çevirilmeli. Çekiç taşının özellikle Neolitik (Cilalı Taş Devri) döneme ait kazılarda sıkça rastlanınlan bir bulgu olduğunu biliyorum. Özellikler Obsidyenden yapılan taş aletleri şekillendirmek için bazalt ve çakmaktaşı gibi sert taşlardan yapılırlardı. Yinede son karar senin :). Kolay gelsin...--tyrex 12:37, 26 Kasım 2007 (UTC)

Merhabalar Manco Capac. Monobook'suz SD'lik zordur. Sizin için bir tane ayarladım. Şimdi önbelleği boşaltın. Sil etiketlerini sol bar da görebileceksiniz onlara tıkladığınızda etiketi ekler. Kolaylıklar.Sağlamcıileti 10:10, 26 Aralık 2007 (UTC)

Silinmeye aday maddeler/Aralık'ı arşivlemişsiniz, ancak henüz sonuçlanmayanlar var, Ocak 2008'e aktarılması gerekiyor sanırım. Anımsatmak istedim. İyi çalışmalar, iyi seneler. Levent Abi ileti 07:50, 2 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba Manco Capac öncelikle Kars maddesine göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim. Belirtmiş olduğunuz eksiklikler doğrultusunda kaliteli madde adayı olan Kars maddesinde yeni alt başlıklar oluşturdum. Yemek, sinema, tiyatro ve eğlence hayatı hakkında bilgiler ekledim. Maddeyi tekrar incelerseniz sevinirim. İyi çalışmalar. Cologne6 01:31, 11 Ocak 2008 (UTC)

Yine merhaba Manco Capac ilk mesajımla galiba ilgilenemediniz? Kaliteli madde adayı olan Kars maddesini tekrar incelerseniz sevinirim. Bazı eksikliklerden ötürü maddenin kaliteli olabilmesi için karşı oy kullandınız. Bende bu doğrultuda sizin belirtmiş olduğunuz konularla ilgili yeni bilgiler ekledim. Maddeyi inceleyip bana bir cevap yazarsanız memnun olurum. Belki halen eksiklikler var, yok bu haliyle tamamdır derseniz karşı oyun destek oyuna dönüşmesini talep ederim. Umarım bu haliyle madde istediğiniz durumdadır. Saygılar, iyi çalışmalar. Cologne6 22:55, 13 Ocak 2008 (UTC)

Tabi olabilir dostum. Ben fazlalık olarak görmüştüm. Çünkü genel olarak diğer tıp maddelerine bakarsak tek ve en başta kullanıyoruz o uyarıyı. Ama sen iki tane olsun dersen olabilir. Simetrik de duruyor :) Kolay gelsin...Mülazımoğlu iyi günler diler... 08:53, 11 Ocak 2008 (UTC)

Halledildi, teşekkürler.--Machiavelli' msj 11:49, 11 Ocak 2008 (UTC)

Yenidoğan sarılığı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Açtığınızı ve geliştirdiğinizi SD'den gördüğüm Yenidoğan sarılığı maddesi çok iyi olmuş. Sağlık alanında içeriği böylesine tatmin edici bir madde görmek çok güzel. Elinize sağlık, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 13:35, 14 Ocak 2008 (UTC)

Amyotrofik lateral skleroz maddesine yaptığınız katkıdan dolayı teşekkür ederim. Aşağıdaki çiçekler canlı olmasa da bu teşekkürün küçük bir ifadesidir. Levent Abi ileti 19:22, 18 Ocak 2008 (UTC)

  • Ben ikisinin aynı şey olup olmadığına emin olamadım isim farklılığından dolayı. O nedenle birleştirme şablonu koymuştum. Hallettiyseniz sorun yok. Elinize sağlık:) --maderibeyzaileti 14:46, 28 Ocak 2008 (UTC)

SMA hakkında[kaynağı değiştir]

Selam, bahsettiğiniz konuda birkaç küçük değişiklik yaptım, siz de bakarmısınız. Eğer memnun kalmazsanız, değiştirebilirmisiniz. Bugün uzun süre tatile çıkacağım da o yüzden maddenin seçilmesinde pürüz kalmasını istemiyorum(Çok nazik oldu galiba )--Sαвяι¢αи76ileti 14:48, 28 Ocak 2008 (UTC)
Diyorum ki o zaman olması için taraflı ifadeleri silelim, yeterki olsun yani, razıyım...--Sαвяι¢αи76ileti 19:45, 28 Ocak 2008 (UTC)
Tarafsızlaştırma konusunda gerçekten yardıma ihtiyacım var, ilgilenirseniz sevinirim...--Sαвяι¢αи76ileti 18:11, 30 Ocak 2008 (UTC)

Bir bakarmısınız...[kaynağı değiştir]

Bayağı değişiklik oldu da acaba madde tarafsız olabildi mi?--Sαвяι¢αи76ileti 17:20, 31 Ocak 2008 (UTC)

Sağ ol tavsiye için, o kısımları biraz daha azaltacağım...--Sαвяι¢αи76ileti 11:03, 1 Şubat 2008 (UTC)
Selam, Noumenon şu sayfada yazdığı gibi VP:TBA ihlallerinin çözüme kavuştuğunu söylüyor, sizce nasıl oldu? bu arada bir tane de Ermeni iddiası ekledim...--Sαвяι¢αи76ileti 16:01, 2 Şubat 2008 (UTC)
  • ne demek.. çok var o şapkalardan bende.. istediğin zaman.. :) --kibelemesaj 08:54, 5 Şubat 2008 (UTC)

Vikipedi kâhin midir ?[kaynağı değiştir]

Merhabalar, yeni açtığınız bu sayfanın adı, Vikipedi'nin bu kuralı ile çelişiyor gibi duruyor. Eski adına (Referans masası) dönmesinde fayda olabilir. İyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 10:27, 5 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba, öncelikle uyarı için teşekkürler. Bu kuralı atlamışım. Ancak orda bahsi geçen gelecekten haber vermek işlemi ile benim anladığım kahinlik işlemi arasında fark var. Sanırım bu farkı siz de anlamışsınızdır. O Vikipedi kahin değildir kuralının İngilizce karşılığı vikipedi Kristal küre değildir aslında. Acaba O kuralı Vikipedi geleceği bildiren bir Kristal küre değildir şeklinde değiştirmek olası mı? Çünkü Kahin kavramını uygulayan diğer bir kaç vikipedi (Fransızca gibi) gibi bizdede çok güzel olacağını düşünmekteyim. Ne dersiniz? --Manco Capac 11:57, 5 Şubat 2008 (UTC)
Aslında haklısınız, birinin bir tür servis, hizmet anlayışından hareketle bilgi sunmayı amaçlayan bir işlevi var, diğeri ise, açılan maddelerde geleceğe yönelik ..cak'ların ..cek'lerin olamayacağına işaret eden bir kural. Bahsettiğiniz değişikliği yapmak elbette olası, ancak topluluğun da görüşlerini almak açısından konuyu önce köy çeşmesinde açmanız yerinde olacaktır. İyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 13:27, 5 Şubat 2008 (UTC)

Kaliteli Madde[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz madde, kaliteli madde statüsü aldı.
Yenidoğan sarılığı, Vikipedi:Kaliteli madde adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve kaliteli madde seçildi. Başka bir maddeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Kaliteli madde adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz.Khutuckmsj 15:58, 6 Şubat 2008 (UTC)
Başka bir KM/SM hazırlamak isterseniz burada 3-4 saatlik çalışmayla KM/SM olma olasılığı olan maddeler listem var :) Khutuckmsj 16:06, 6 Şubat 2008 (UTC)

Özür: yanlış anlamalar, vurgular ve İNOV[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Sanırım yıllar önce İNOV'a ilişkin kullanıcı kutusunu kendim için İngilizce Vikipedi'den araklamıştım ^_^ Üslûbumu didaktik bulmanız benim hatam bunun için özür dilerim. Sadece Vikipedi'de nesnelliğe ve kurallara çok önem veriyorum ve kişisel fikirlerimizin bunlarla tezat içerisinde olduğu durumlarda Vikipedistlerin ısrarla kişisel fikirlerine öncelik tanımalarının çoğunlukla yıpratıcı olduğunu düşünüyorum. Benim fikrime göre gitsek emin olun şarkıcı, manken vs. kategorilerindeki maddelerin yarısı silinir; ama bu fikirlerimi bir argüman veya istek olarak hiç koymadım zira Vikipedi'nin temel görüşleriyle çatıştıklarını biliyorum. Bu sebeple, kriterleri, kuralları sık sık hatırlatıyorum. Bunu size veya başkasına veya tartışmaya genel olarak patronluk taslamak amacıyla yapmadığımı belirtir, belirtmiş olduğunuz şekilde sizi rahatsız ettiğim için özür dilerim. Amacım ne sizi rahatsız etmek ne de insanları tartışmadan uzaklaştırmak; fakat uzlaşmanın herkesin fikirleri ve duyguları doğrultusunda istediğinin olması şeklinde yorumlanması sıklıkla yapılan bir hata ve herhangi bir Vİkipedistin bu hataya düşebileceği ihtimalinden korktuğum için o yazıyı yazdım.
  • Kişisel hayatımın her yönünde hüsn-i zanna önem veren birisiyimdir; bu sebeple iyi niyetimi size temin ederim. Vikipedi'nin temelinde bence iyi niyet varsaymak yazar; unutmayın ki buraya gelen herkes hiçbir artı beklemeksizin buraya saatlerini harcıyor - yani o tartışmaya katılmanız iyi niyetli olduğunuz için, iyi bir ansiklopedi oluşturmak için, ben de aynı şekilde iyi niyetli olduğum ve iyi bir ansiklopedi oluşturmak istediğim için o tartışmaya katılıyorum. 3 yıldır küsmeden, kırılmadan, yılmadan buraya katkıda bulunuyorum; inanın kötü niyetli olsaydım bunu başaramazdım - Vikipedi'de sinirlenmeden veya küsmeden katkı yapmanın tek yolu iyi niyet varsaymak kanımca...
  • Okul maddeleri açısından boşluk Vikipedi'nin kayda değerlik yönergeleri çerçevesindeki boşluklardan birisi. Ben de deneyimimi ve elimizde kayda değerlik kriterlerini kullanarak okul maddelerinin Vikipedi'deki statüsünü daha belirgin ve net kılmak için uğraşıyorum; dikkat ederseniz kendim doğru dürüst bir kriter eklemesi yapmadım, illâ benim dediğim kriterler olsun da demiyorum... fakat şu noktadan sonra tekrar en başa "belki de hiç olmamalı"ya dönmemiz, orada da belirttiğim gibi doğrudan okul maddelerine zarar verecektir. Eğer baştan beri sizin fikriniz hiç olmamalıysa - ki dediğim gibi genel olarak olduğu için en azından genel kriteri kullanmak zorunda kalırız yani pratikte olmaması gibi bir durum mümkün değil - niçin bunu en baştan halletmedik de en sonda tartışıyoruz? O kadar tartışma ve kriter boşa mı getirildi/düşünüldü? Emeğe yazık değil mi?
  • Vurgularıma gelince... ^_^ Aslında çok nahoş bir yanlış anlaşılma olmuş ama bundan dolayı da ben sizden özür dilerim, işin aslı şudur: Noumenon en basit konuya bile çok uzun cevaplar yazdığından (kısa yazmayı beceremiyorum) genellikle Noumenon'un mesajları pek okunmaz. Bu sebeple Noumenon yıllardır ana demek istediği şeyleri, tüm mesajı okunmayacaksa dahi okunmasını istediği yerleri - kısacası asıl demek istediği kısımları kalın yazıyla yazar ^_^ Bu yıllardır yaptığım bir uygulama ve kesinlikle sesim daha gür çıksın diye değil aksine insanları bayan uzun yazılarımın özeti olsunlar, uzun uzun okumak istemeyen arkadaşlar ne düşündüğümü sadece bu cümleleri okuyarak bilsinler diye yaptığım bir şey. Umarım yanıtmı size açıklayabilmişimdir. Vikipedi'ye hiçbir zaman kişisel yaklaşmıyorum, insanları kırmak ve rahatsız etmek en son isteyeceğim şeydir. Eğer sizi kırdıysam, nobran davrandığım konusunda ısrarcıysanız, o tartışmadan çekilmesi gereken siz değil zatımdır - belirtmeniz yeterlidir; eğer siz benim katılımımdan ötürü tartışmaya katılmamaya kararlıysanız, sizin tartışmaya tekrar katılmanız için tartışmadan çekilebilirim. Sonuçta bir yönergeyi buraya canla başla emek veren insanların iyi niyetli katılımlarından daha fazla önemsemiyorum - umarım bu kısımları kalınlaştırmış olmam sizi rahatsız etmemiştir ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 00:18, 9 Şubat 2008 (UTC)
) Aslına bakarsan bu ilginç bi durum oldu. İşin esprisini anlatan kelime Kahin'di. Ancak ben bir süre buralarda değilim. Zaten katkıda bulunmayacağım. Bilge de uygundur bence. Sağlamcıileti 10:32, 9 Şubat 2008 (UTC)

Ben teşekkür ederim...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Yanlış anlaşılmayı giderebildiğimiz için sevindim... asıl anlayışlı davrandığınız ve nazik yanıtınızdan dolayı ben sizden teşekkür ederim. VP:OKUL'a gelince: asıl sorun sanırım topluluğun şu ana kadar çok ilgisiz kalmış olması... umarım en güzel şekilde, sorunsuz bir sonuca varılabilir, umarım daha fazla kişi ilgi gösterir. Bu konudaki kararınıza saygı duyduğumu belirtir, size iyi çalışmalar dilerim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 18:16, 13 Şubat 2008 (UTC)

Kaliteli Madde Yazarı Ödülü - Yenidoğan sarılığı[kaynağı değiştir]

Manco Capac, bir Kaliteli Madde'ye çok büyük oranda katkı sağlamış bir Vikipedisttir. Katkılarının devamı dilekleriyle.


Khutuckmsj 20:28, 13 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba. Tıp konusunda bilginiz olduğunu Yenidoğan sarılığı maddesinden dolayı biliyorum. Şu anda tiyatro portalı katılımcıları olarak Samuel Beckett maddesini SMA yapmak için çalışıyoruz. Sayfada emphysema (Türkçesi anfizem ya da amfizem herhalde) şu anda kırmızı. Maddeyi taslak halinde de olsa açmanız mümkün mü acaba? Konuyla ilgili bilgim olmadığından sizden yardım istiyorum. İlgilenemezseniz de sorun değil. Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 13:34, 19 Şubat 2008 (UTC)

Çok teşekkür ederim, bir kırmızımız daha mavileşmiş oldu. Elinize sağlık, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 07:08, 20 Şubat 2008 (UTC)


Sizin tarafınızdan yüklenen bir resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Atrial septal defect-tr.png, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Eğer siz de herhangi bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katkınız için teşekkürler! Machiavelli' msj 23:55, 27 Şubat 2008 (UTC)

Nazik mesajınız için teşekkürler[kaynağı değiştir]

    • selam ve teşekkür.Girdiğiniz filmleri ve katkılarınızı gördümde size bu çalışmalar için kolay gelsin diyip teşekkür etmek istedim. --Manco Capac 13:25, 29 Şubat 2008 (UTC)

Nazik mesajınız için teşekkürler.Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.Saygılarımla.--docbaba 13:47, 29 Şubat 2008 (UTC)Docbaba mesaj

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:John William Waterhouse - Hylas and the Nymphs (1896).jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 14:52, 5 Mart 2008 (UTC)


Grafik tasarımcısı Barnstarı
Özgür grafik dosyalarına dayanan katkılarınız ile yorulmadan Vikipedi'yi geliştirmeye çaba gösterdiğiniz için teşekkürler.--Machiavelli' msj 15:33, 5 Mart 2008 (UTC)

Selamlar. Evet çalışmanın sürdüğünü gördüm ve bu durum zaten aday gösterme kararımda oldukça etkili oldu. Madde oldukça temiz ve uzman işi gibi görülüyor. Siz zaten madde üzerinde çalışırken adaylık sürecinde çevreden gelen uyarı ve destekleri de alarak daha güzel bir madde yaratabileceksiniz kanımca. Geçen sürede gördüğüm kadarıyla ( Ayvalık maddesi güzel bir örnektir) KMA olmak maddeye oldukça hızlı gelişme imkanı sağlıyor. Ancak yine de derseniz ki; benim işim bir bitsin sonra aday göstereceksem ben gösteririm ona da saygı duyarım ve adaylıktan affını isteriz. Ne dersiniz? Sevgiler. Çapasapı ileti 08:39, 7 Mart 2008 (UTC)

Kusura bakma.[kaynağı değiştir]

Anladım. Kusura bakma lütfen. Hoşçakal. Ben bir süre gözlem yapayım pek karışmayayım o zaman :)Çapasapı ileti 06:46, 8 Mart 2008 (UTC)

Sizin tarafınızdan yüklenen bir resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Inca terrace-tr.png, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Eğer siz de herhangi bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katkınız için teşekkürler! Machiavelli' msj 19:41, 13 Mart 2008 (UTC)

Harp esirleri ?[kaynağı değiştir]

Selam. Harp Esirleri (film) sayfasından yönlendirme yaptım, sorun halloldu. Madde adında "(film)" olması gereksiz, çünkü aynı başlıkta başka bir madde yok zaten. Eğer ileride öyle bir madde olursa da adının, tekil olarak, "Harp esiri" olarak açılması gerekir. --İnfoCan 19:49, 14 Mart 2008 (UTC)

Bu koruma 3 ayı aşkın süredir orada duruyordu ve oturum açmayan kimse mesaj ekleyemiyordu. Deniz Yayla

Grafikler, tasarım ve ana sayfa...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Seçkin resim adaylarınızdan grafik tasarımıyla ilgilendiğiniz sonucunu çıkarttığım için size ufak bir davette bulunmak istedim. Bir süredir ana sayfamızın tasarımını değiştirmek için uğraşıyoruz. Buna çok çok önceden (sanırım 1 buçuk yıl oldu) karar verdik fakat kend seçtiğimiz seçkin resim ve maddelere ana sayfada yer vereceğimiz için ve bu materyalleri hazırlamamız çok uzun bir zaman aldığı için ancak şimdi bu değişikliği gerçekleştirmeye yakın bir noktaya gelebildik. 1-2 ay sonra seçkin madde eksiğimiz de tamamlanınca yeni bir ana sayfa tasarımını uygulamaya sokacağız. Bununla birlikte önce bir ana sayfa tasarımı seçmemiz gerekiyor ^_^ Sorun şu ki bu pek fazla sayıda Vikipedistin ilgisini çekmedi ve ne adaylara çok fazla yorum geldi ne de çok fazla aday çıktı. Bu sebeple, belki aday göstermek belki gösterilen adaylara dair yorumlarda bulunmak isterseniz ve grafik konusundaki becereniz sayesinde yorumlarınızla yeni bir tasarım seçmemiz hususunda bize yardımcı olursunuz düşüncesiyle sizi ilgili tartışmaya davet etmek istiyorum. Pek tabii ki katılmak, karışmak istemezseniz siz bilirsiniz. Bununla birlikte bu topluluğumuzun hepsini ilgilendiren bir husus ve sizin de katılmak isteyeceğinizi düşünüyorum. İlgili tartışma şurada: Vikiproje:Ana Sayfa/Tasarımlar. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 14:14, 15 Mart 2008 (UTC)

Ben yöneticiliğe aday oluyorum Eldarion benim adylağımı 1000 değişiklik yapmadım diye siliyor. Kaç değişiklik yaptığımı öğrenebilir miyim?- Deniz Yayla

Rica ederim. Çok ilginç bir madde ve sayenizde bilgilendim. Çok emek vermişsiniz; elinize sağlık. --M. Yalçın Yalhı 20:13, 15 Mart 2008 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

Bir de Kullanıcı:AFET var. Onunla da ilgilenebilir misiniz? Teşekkürler --Manco Capac 23:06, 19 Mart 2008 (UTC)

  • zaten aynı kişi. :) gelirse yeniden ilgilenirim. kolay gelsin. --kibelemesaj 23:08, 19 Mart 2008 (UTC)
Sizin tarafınızdan yüklenen bir resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Inca bath-tr.png, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 17:15, 22 Mart 2008 (UTC)
Sizin tarafınızdan yüklenen bir resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Hand pump-tr.svg , Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 17:15, 22 Mart 2008 (UTC)

Lisans Bilgisi[kaynağı değiştir]

  • Teşekkür ederim uyardığınız için. Gözden kaçırmışım sanırım. İyi çalışmalar!... -- Dsmuratileti 14:21, 24 Mart 2008 (UTC)

Margaret Thatcher[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kaliteli madde adayı olan Margaret Thatcher için "red" oyu kullanmıştınız. Maddede bir hayli çalışma oldu. Konuyu tekrar değerlendirmek ister misiniz? Saygılar, Filanca 19:41, 24 Mart 2008 (UTC)

Gösterdiğiniz resimler silindi, ilginiz için teşekkürler.--Machiavelli' msj 20:24, 24 Mart 2008 (UTC)

Uyardığın için teşekkürler, arada lazım olabiliyor. Bu arada eline sağlık... -- Dsmuratileti 11:47, 26 Mart 2008 (UTC)

Vikide uzun soluklu bi yaşantım daha olmadı yeni sayılırım ama İlk ödülüm senden geldi en içten sevgilerimle teşekkür ederim. bora006ileti 12:34, 26 Mart 2008 (UTC)

  • Aynı şekilde ben de çok teşekkür ederim. Bu benim de ilk barnstarım . Umarım bu ödüllere değecek çalışmalar yapmışımdır. Tekrar sağolun, iyi Vikilemeler! -- Dsmuratileti 12:36, 26 Mart 2008 (UTC)
Hediye için teşekkür ederim. Gratikte yeteneğim olmadığı için aynısını size veriyorum:))Takabeg 12:38, 26 Mart 2008 (UTC)
Çok teşekkür ediyorum, çok naziksiniz. Hep birlikte daha iyiye, daha güzele.. --Metal Militia ileti 13:52, 26 Mart 2008 (UTC)
  • Ben de matematik maddelerine katkılarım için gönderdiğin hediye star için içtenlikle teşekkür ederim. noyder 22:04, 27 Mart 2008 (UTC)

Aldığım ilk ödül oldu bu... Teşekkür ederim.
homonihilis ileti 13:39, 26 Mart 2008 (UTC)

İyi Geceler[kaynağı değiştir]

Haklısınız, sabah uyku sersemliği işte, aklıma gelmemişti. İlk fırsatta yeniden çeker, tarihsiz olanlarla değiştiririm. Zaten bugün hava bulutluydu, güneşli bir günde ve tarihsiz :) sağolun, iyi geceler. Levent Abi ileti 20:28, 26 Mart 2008 (UTC)

İyi Geceler[kaynağı değiştir]

Haklısınız, sabah uyku sersemliği işte, aklıma gelmemişti. İlk fırsatta yeniden çeker, tarihsiz olanlarla değiştiririm. Zaten bugün hava bulutluydu, güneşli bir günde ve tarihsiz :) sağolun, iyi geceler. Levent Abi ileti 20:28, 26 Mart 2008 (UTC)

silmek çok güzel[kaynağı değiştir]

silmek mi gerekiyor dur bakalım yeni başladık beni deforme ettin.......

beni üzdün[kaynağı değiştir]

sen iyi bir insan değilsin kötü bir insanda değilsin kişiye göre değişir senin adın nedir?

Selam dostum Gulener adlı kullanıcıyı epey üzmüşsün sanırım,bişeyler yapta telafi edelim bora006ileti 20:44, 26 Mart 2008 (UTC)

Güzel bir resim yolla istesen senin için bakayım. bora006ileti 20:48, 26 Mart 2008 (UTC)

yazmıycam bi daha--gulener 20:52, 26 Mart 2008 (UTC)


İyi bakalım kolay gelsin. bora006ileti 20:53, 26 Mart 2008 (UTC)

Neriman eratalay[kaynağı değiştir]

Merhaba. Neriman eratalay maddesine sil şablonu koymanız üzerine maddeyi açan kullanıcı tartışma sayfasına maddenin silinmemesi gerektiğiyle ilgili bir mesaj yazmış. Kayda değerlik sayfasına bağlantı vererek yanıt yazdım ama, maddeyi SAM yapmak daha uygun olacak galiba. Siz ne dersiniz? --Yabancımsj 07:58, 27 Mart 2008 (UTC)

  • Haklısınız, her akademisyen maddesi kayda değerlik kriterlerini karşılamayabilir. SAM yapabiliriz dememin nedeni, maddeyi açan kullanıcı da dahil diğer kullanıcıların fikirlerini belirtmesini sağlamaktı. Siz gerekeni yapmışsınız zaten. Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 10:11, 27 Mart 2008 (UTC)

şu değişkliğe ve dolayısıyla kullanıcıya ilginizi çekmek istedim. Kolay gelsin --Manco Capac 11:07, 27 Mart 2008 (UTC)

Kullanıcı engellendi, ilgi ve dikkatiniz için teşekkürler. --Metal Militia ileti 11:22, 27 Mart 2008 (UTC)

Resim yükleme uyarısı[kaynağı değiştir]

Selamlar daha önce okumuştum, oldukça güzel olmuş elinize sağlık. Vikipedi:Resim kullanım politikası'da okunması gereken önemli politikalardandır. İsterseniz şablonda "GNU Hakkında bilgi" yerine bu politikayı kullanalım.--Machiavelli' msj 20:14, 28 Mart 2008 (UTC)


Sevgili Dostum Manco Capac, 5 yılda bir dağıtılan Altın Wikipedi ödülünü fazlasıyla hak ettin.Seni içtenlikle kutluyorum--bora006 15:50, 29 Mart 2008 (UTC)

Merhaba. Şablon:RYU gayet iyi olmuş elinize sağlık, bundan sonra ben de kullanacağım. Yalnız, şu şablonda bir sorun var, mesajı yollayınca anonim bir kullanıcının imzası çıkıyor. Kodlardan pek anlamadığım için düzeltmeye uğraşmadım, bir ara bakabilirseniz sevinirim. Teşekkürler. --Yabancımsj 07:54, 31 Mart 2008 (UTC)

Teşekkür ederim, size de kolay gelsin. --Yabancımsj 08:01, 31 Mart 2008 (UTC)

Resimlerde telif sorunu yok. Yüklenen kaynakta da belirtildiği gibi haritalar kamu malıdır ve {{KM}} ile etiketlendirilmiştir, bilginize--Gökhan 08:41, 31 Mart 2008 (UTC)

Resim sayfasında "public domain" yazıyor, ne olması gerek anlamadım--Gökhan 10:10, 31 Mart 2008 (UTC)


Peki Manco Capac resimin silinmemesi için ne yapabiliriz? Lord Lєəthєrfəcє ileti 13:20, 31 Mart 2008 (UTC)

Merhabalar, sanırım ben de konuya biraz paldır küldür girdim, kusura bakmayın. Neyse tanışmış olduk, iyi çalışmalar--Gökhan 10:32, 31 Mart 2008 (UTC)

Sana da günaydın dostum bakıyorum çok erkencisin saat 06.30 da atmışsın mesajı
saçlardan dolayı hastayım (alopesi areata) maalesef uzun bir süre evdeyim şimdilik.O yüzden Viki de uzun süre daha bulunacağım.... bora006ileti 10:43, 31 Mart 2008 (UTC)

Merhabalar. Teşekkürler. --Abuk SABUK 12:29, 31 Mart 2008 (UTC)

Çok teşekkür ederim ödül için. Vikipedide geçirdiğim zamanın yarısını vandalizmle mücadeleye ayırmaya çalışıyorum. Yazdıklarımız kadar onları korumaya çalışmak da çok önemli ve hepimiz için bir görev eğer daha kaliteli bir ansiklopedi oluşturmak istiyorsak..Tekrar teşekkürler.. Sevgiler.. --Rhnileti 15:04, 31 Mart 2008 (UTC)

Dostum gerçekten süpersin varya.Bu konu ile ilgili bende bi madde açmıştım hatta ilk maddem oydu ama başka bir siteden kopyala-yapıştır yapmıştım o yüzden silinmişti.Şapka konusunda haklısın mecburen şapkayla geziyorum,Ankara'da deniz olsa emin ol şapkasız gezerdim.İyot olayı da güzelmiş yaa.İlgin için çok teşekkür ettim. bora006ileti 18:15, 31 Mart 2008 (UTC)

Merhabalar, resimleri zaten üretenin kendisi yüklemiş, telif hakları saklı olarakta başka yerde yayınlandığını görmedim. Gönderdiğiniz mail bir izinden çok hangi şablonun kullanılacağına dair yardımla ilgili. Kısaca Ticket numaralarına gerek yok. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 18:55, 1 Nisan 2008 (UTC)

  • Katkınız için teşekkürler, iyi çalışmalar--Düşünenadam 20:32, 3 Nisan 2008 (UTC)

Resim yüklemesi[kaynağı değiştir]

haritasında Kilis eksikti Kilis'i ekledim. --kürşat altınordu... 08:38, 4 Nisan 2008 (UTC)

Resim Yükleme Uyarısı[kaynağı değiştir]

Sayın Manco Capac;

Umarım iysiniz. Uyarınız için Çok teşekkürler. En son girdiğim madde Neşet Günal şu anda hayatta olmayan ünlü bir kişi. "Adil Kullanım" lisansı ile resimleri yükledim. "Promofoto" olarak yüklediğim resimde bir sıkıntının olabileceğini sanmamakla beraber, sıkıntı görülüyor ise; ben maddeden hemen, silme yetkisi olan hizmetlilerimiz ise Vikipedi'den silebilirler. Biz sıkıntılara sebebiyet verecek davranışlardan kaçınır ve bu konularda hasas davranmak iseteriz.

Uyarılar bize ışık tutar. Davranışım ard niyet taşımayan davranıştır. Bağışlayın.

Bir daha olmayacak. Resimlerin, sanatçıların çalışma uslubunun görülmesi açısandan "Madde"de bulunmaması "Madde" eksikmiş gibi görülür düşüncesidir çabamız. Tekrar teşekkürler. Kolay gelsin Kapçak 09:20, 4 Nisan 2008 (UTC)

  • İlgili maddenin kategorisi konusundaki hatırlatmanız için teşekkürler,iyi çalışmalar--Düşünenadam 10:42, 4 Nisan 2008 (UTC)

Kaynak Bilgisi[kaynağı değiştir]

Sayı Manco Capas;

Göstermiş olduğunuz incelik ile eksiklerimi tamamlama adına yaptığınız uyarı ve yardımınız için tekrar teşekkür ederim.

Kaynağı girdim.

Gözden kaçmış bu eksiklik için özür diler; bu vesile ile sizin ile tanışmamızın onurunu yaşadığımı bilmenizi istiyorum. Görüşmek dileği ile Kolay gelsin Kapçak 11:36, 4 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba, bıkmadan ve sıkılmadan konuyla ilgili silme tartışmasında yorum yaparak sabırlı bir eğitimci tavrı gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Kolay gelsin. --Manco Capac 14:41, 4 Nisan 2008 (UTC)

aman eğitimci demeyin.. zaten adımız çıkmış dokuza..:) sabır iyidir, koruk helva olur derler, bakalım bekliyoruz. kolay gelsin. --kibelemesaj 14:44, 4 Nisan 2008 (UTC)

Sana da merhaba Dostum gri şehir bugünlerde gerçekten gri bir haftadır hep yağmur var bende internet başında Vikide uğraşıyorum.Senden ne haber bu sıralar sen nasılsın?. bora006ileti 13:55, 5 Nisan 2008 (UTC)

Referans Avcısı Ödülü[kaynağı değiştir]

Bu ödül, Manco Capac kullanıcısına referanssız bir Kaliteli Madde adayını referanslandırarak Vikipedi'nin güvenilirliğine önemli katkıda bulunduğu için verilmiştir. Teşekkürler!


Khutuckmsj 14:07, 6 Nisan 2008 (UTC)

Referans önemli :) Madde KM olmuştu zaten, sadece ref'lerin tamamlanamsını bekliyodum. Tamamladınız, ödül de gerekliydi :) Bu arada ref ödülü alan (kendime verdiğim ödülü saymazsak :P) ilk Vikipedist oldunuz, tebrikler :) Khutuckmsj 14:30, 7 Nisan 2008 (UTC)

İyi Geceler[kaynağı değiştir]

Önemli değil, maddeyi görünce gençliğimde insanların gizli gizli dinlediği radyoyu anımsadım, eklemek istedim. İyi geceler, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 21:31, 8 Nisan 2008 (UTC)

Yüklediğiniz semboller[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipediye yüklediğiniz sembollerde maalesef yanlış bir şablon kullanıyorsunuz. Acaba sizden rica etsem ayın 10'unda yüklediğiniz bu resimlerdeki {{Şablon:Logo}} ları {{Şablon:Sembol}} ile değiştirebilir misiniz? Teşekkürler. --Manco Capac 20:18, 10 Nisan 2008 (UTC)

Selam. Değiştireceğim de ne gibi fark var? Kısaca anlatabilir misiniz? Ya da link verir misiniz? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 20:22, 10 Nisan 2008 (UTC)
+ Daha önce şu bayraklar için Logo etiketini eklemiştik. Ondan sormuştum. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 20:29, 10 Nisan 2008 (UTC)
Teşekkür ederim. Sayenizde öğrenmiş oldum. Gerç sormadan önce meseleyi halletmiştim:) İyi geceler. Takabeg ileti 20:47, 10 Nisan 2008 (UTC)

Teşekkürler![kaynağı değiştir]

  • Ödül için çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum. İlk hediyem bu benim. Gözüm gibi saklayacağım. Kolay gelsin. Sevgi ve saygılar...
    burak ileti 21:41, 10 Nisan 2008 (UTC)

İyi Geceler[kaynağı değiştir]

Cümbüş'ü kendisi ürettiğine göre, Zeynel Abidin Cümbüş evet bir luthier'dir. Levent Abi ileti 19:59, 11 Nisan 2008 (UTC)

  • Haklı bir talep, fırsat bulsam ekleyeceğim , iyi geceler, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 20:02, 11 Nisan 2008 (UTC)

Dostum nasılsın epeydir sesin çıkmıyo.Şaka bi yana SR adayların harika.Nerden arayıp buluyorsun bazen şaşıyorum. bora006ileti 20:02, 11 Nisan 2008 (UTC)

  • Abi sana ne diyeyim bilmiyorum.Gecenin bu saatinde benim de aklıma düşürdün (: . Acıktım desem yeridir.Bu sıralar tedaviyle uğraşıyorum (gayet güzel işe yarıyo da).Ara da dışarda dolaşıyorum ama çoğunlukla bilgisayarımın başında Vikide dolanıyorum. bora006ileti 20:14, 11 Nisan 2008 (UTC)
  • Valla bende mutfağa kaçıyorum şimdi.Sana da iyi geceler. bora006ileti 20:18, 11 Nisan 2008 (UTC)

Resim etiketleme[kaynağı değiştir]

Çok haklısınız. Dosyanın uzantısına hiç dikkat etmemiştim, tabii ki bu durumda hızlı sil şablonu koymak en doğrusu. Uyarınız için teşekkürler. --Yabancımsj 05:58, 12 Nisan 2008 (UTC)

Son değişiklikler devriyeliği ile ilgilenen arkadaşların dikkatine;

Anonim kullanıcılara yapılan uyarılara ve hoşgeldin mesajlarına biraz daha özen gösterilmesi gerekmektedir. Bazı uygun olmayan kullanıcı isimlerine dalgınlık olduğuna inandığım nedenle "hoşgeldin" diyoruz. Daha sonra da bu kullanıcılar engelleniyor. Mümkünse kullanıcı isimlerine dikkat edelim. Bunun dışında, basit ve (kendince) komik bir değişiklik yapana hemen "vandal" damgasını yapıştırmak yerine {{ciddiol}} ya da, {{test}} gibi şablonları kullanmak, en son aşamada kullanıcı bariz vandalistse {{son uyarı}} şablonuyla ve özet kutusuna gereken açıklamayı yazarak; özellikle de küfür ediyorsa, özet kutusunda bunu belirtmek daha yararlı olacaktır. Takdire değer çabalarınız için teşekkür ediyor, sabır ve kolaylıklar diliyorum. Bu kopya bir mesajdır, birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir. Levent Abi ileti 08:52, 12 Nisan 2008 (UTC)

Lome Sözleşmesi] maddesinde yer alan "AKP ÜLKELERİ" şeklindeki ifade doğruyu mu yansıtmaktadır. Bilgilendirirseniz sevinirim... --Böcürt 11:15, 12 Nisan 2008 (UTC)


Telifli Resim Sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ne yaparsam yapayım şu telifli resim sorununu bir türlü aşamadığımı görüyorum. Bu yüzden uyarınızda genel olarak belirttiğiniz telif sorunu konusunda daha ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim. Çünkü Tıp tarihi ile ilgili kaynak sitelerini de belirterek açtığım bazı maddelerde kullandığım ve yaratıcısı 14-15.yüzyıllarda yaşamış kişilerin imajlar mı yoksa ilgili bazı kitapların yine alıntı yaptığım siteleri de belirterek kullandığım kapak imajları mı sorun oluşturuyor? Bu imajların açılan maddelerle ilgili bilgilendirici, maddeyi görsel olarak da zenginleştiren unsurlar olduğuna inandığım için gerekçesiz silinmelerine gönlüm razı olmayacak. Bu sebeple yanlış bir bilgi varsa düzeltmek isterim. Saygılarımla. Peregrinus 15:13, 15 Nisan 2008 (UTC)

en çok bakılan maddeler listesi[kaynağı değiştir]

http://stats.grok.se/ . Kolay gelsin. --İnfoCan 04:25, 16 Nisan 2008 (UTC)

Sizin tarafınızdan yüklenen bir resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Inca terrace cut-tr.svg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Eğer siz de herhangi bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katkınız için teşekkürler! Machiavelli' msj 11:17, 16 Nisan 2008 (UTC)

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Selamlar Manco Capac, {{SM}} olması için önerdiğin Margaret Thatcher maddesi Vikipedi topluluğunca SM olmaya layık görülmüştür.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 12:47, 16 Nisan 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Leo Belgicus.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:08, 18 Nisan 2008 (UTC)

Yine uzun bir ayrılıktan sonra şükür kavuştuk kardeşim :).Bahsettiğin yanlışlığı düzeltmemişsin olmuyo ama .Şaka bi yana ben halledeyim istersen.bora006ileti 20:11, 26 Nisan 2008 (UTC)

Kortizon iğnelerinden sonra kısmen saç çıkmaya başladı,e haliyle ben de evden çıkmaya başladım.Sen yokken SR 'ye aday resim falan gösterdim,vandallarla kapıştık (her zaman ki gibi) değişen bişey yok anlayacağın.Haa bi tek Tiyatro Portalı'na biraz çalışıyorum bu sıralar.--bora006ileti 20:18, 26 Nisan 2008 (UTC)

Login unification ile ilgili[kaynağı değiştir]

Selam, Login unification bağlantısını ben özel sayfalarda göremiyorum acaba bu konuda daha detayli bilgiye nerden ulaşabilirim. yardımcı olur musunuz. Teşekkürler. --Manco Capac 20:43, 28 Nisan 2008 (UTC)

merhaba, meta'da bulunan şu sayfa yardımcı olacaktır sanırım. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 20:46, 28 Nisan 2008 (UTC)
Doğru şu an için yalnızca sysop için uygulanıyor. Ne zaman genelleştirileceği hakkında bir fikrim yok ama genelleştirileceğini düşünüyorum. --Mskyrider ileti 20:56, 28 Nisan 2008 (UTC)

Haklısınız, isim benzerliğinden ve Kalküta'nın Hindistan sömürge başkenti olmasından karıştırdım. Calicut,, Calicut Teşekkürler, iyi çalışmalar-- Md..55 11:26, 29 Nisan 2008 (UTC)


Bana yardımcı olabilir misiniz ? :)[kaynağı değiştir]

{{Wikipedia sitesine eklediğim fotoğrafların silinmemesini istiyoum ama bir türlü nasıl yapacağımı çözemedim. Yardım almak istediğim konu gayet basit aslında; Eklediğim fotoğraflar sanatçıların kendinden alınmıştır wikipedia ya konulmak üzere. Hangi lisansı vermem gerektiği ve hangi telif hakkını vermem gerektiği konusunda yardım ederseniz memnun olurum. --İrge 12:33, 9 Mayıs 2008 (UTC)}}

Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Yalnız lisans konusunda benim sıkıntım var. Verdiğim lisanslar doğru mu acaba ? Ya da sanatçılardan onay yazısı geldiktan sonra wikipedia lisansı uygun şekilde değiştirecek mi ? Banan uygun lisans konusunda da yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Tekrar çok teşekkür ederim. --İrge 15:06, 13 Mayıs 2008 (UTC)

Grafik tasarımcısı Yıldızı[kaynağı değiştir]

Grafik tasarımcısı Yıldızı
Vikipedimizde ne yazık ki pek fazla grafiker yok, dolayısıyla grafik bazlı çok az katkı var. Siz bu açıdan Vikipedi'ye birçok katkıda bulundunuz ve bu katkılarınız da, diğer güzel katkılarınız gibi, yüksek kalitede. Size bunun için bir okur ve Vikipedist olarak teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim... - - noumenon ʘ mesaj 10:14, 10 Mayıs 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Aslında bu ödülü daha önce de aldığınızı verdikten sonra fark ettim ^_^ Zararı yok grafiklerinizin Vikipedi'de beğenildiği ve takdir edildiği katmerli bir şekilde anlaşılmış oldu böylece. Rica ederim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:17, 11 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba, bu şablonu değiştirdiğiniz farkettim. Acaba neden yaptığınızı öğrenebilir miyim? Gerçi Ölçümleştirme gibi bir terim kullanmışsınız ama.. Yanıtınız için teşekkürler. --Manco Capac 18:40, 13 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba, sanırım ne yaptığınızı farkettim. şablonları standartlaştırıyorsunuz. Lütfen topluluğun onayını almadan yaptığınızı bu işlemi topluluk görüşünü almak için bir süreliğine durdurur musunuz? Ben konuyu gündeme taşıyorum. Teşekkür ederim. --Manco Capac 18:44, 13 Mayıs 2008 (UTC)
Kusura bakmayın, bir müddet çıkmak zorunda kalmıştım. Tabii ki topluluğun görüşünü almamızda hiçbir sakınca yok. Daha iyi ve standartlaşmış bir Vikipedi iyi olur diye düşünerek; İngilizce Vikipedi'de kullanılan bu şablonları bizim Vikipedimize uyarlamıştım. Yanıtım biraz geç oldu; ama belirttiğiniz için teşekkürler, kolay gelsin... -- Dsmuratileti 19:10, 13 Mayıs 2008 (UTC)
Merhaba, yanıtınız ve işlemi durdurduğunuz için teşekkürler. Konuyla ilgili fikrimi Köy çeşmesine bıraktım. Kolay gelsin. --Manco Capac 08:19, 14 Mayıs 2008 (UTC)
Rica ederim, ne demek... Bu arada, haritanın yeni hâli çok daha iyi olmuş. Elinize sağlık, iyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 10:27, 14 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba, yanıtınız ve işlemi durdurduğunuz için teşekkürler. Konuyla ilgili fikrimi Köy çeşmesine bıraktım. Kolay gelsin. --Manco Capac 08:19, 14 Mayıs 2008 (UTC)

  • Merhaba tekrar, TıpUyarı şablonunu genel kanının aksine bir sistem uyarı şablonu olmadığı için sizin kullandığınız formatı biraz renklendirerek değiştirip düzenledim. Umarım sizin için de bir sakıncası yoktur. Yanlız özellikle hassas olduğum bu şablon üzerinde benimle iletişime geçmeden yapmış olduğunuz değişim açıkçası gücüme gitti bunu da bilmenizi isterim. Kolay gelsin. --Manco Capac 06:47, 15 Mayıs 2008 (UTC)
  • Öncelikle gücünüze gitmesine üzüldüm; fakat ben bu durumla ilgili açıklamayı, şablonları ölçünleştirmeye tekrar başlamadan önce Köy Çeşmesi'ne yazdığım bu yazıda belirtmiştim. Sizin gibi değerli bir kullanıcıyı kırmak istemem.
    Şablon konusuna gelirsek, tabii ki kimse her konu hakkında aynı yönde düşünmek zorunda değil; böyle düşünce farklılıkları yaşanılan noktalarda topluluğa başvurmak iyi olabilir. Köy Çeşmesi'ndeki yorumların sistem uyarı ve bilgi şablonları için geçerli olduğunu düşünerek, standartlaştırma çalışmasına tekrar başlamıştım; hatta diğer kullanıcıların başka sistem uyarı ve bilgi şablonları için yaptıkları istekleri de olumlu yanıtlayarak, onları da düzenledim.
    Bu konunun açıklığa kavuşması için Köy Çeşmesi'ndeki tartışmaya devam edelim o zaman. Bu durumda, şablonu ölçünleştirilmemiş hâline geri getiriyorum. İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 17:19, 15 Mayıs 2008 (UTC)
  • Layık gördüğünüz ödüle teşekkür ederim; her ne kadar bu durum (viki'de çok zaman geçirmek) eşimin pek hoşuna gitmese de ben yaptıklarımdan dolayı mutluyum. Sağolun, birlikte uzun süreler, iyi işlerde karşılaşmayı diliyorum. Sevgiler. Levent Abi ileti 14:57, 14 Mayıs 2008 (UTC)

Ödül için teşekkürler. Uçan Spagetti Canavarı vikimizi kutsasın. Rāmen!!!
İyivikiler... homonihilis ileti 10:55, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Hediye için teşekkürler. Vandallarla savaş dahil bu yeni yetkileri kullanmada aceleci davranmayacağımdan, mümkün olduğunca ince eleyip sık dokuyacağımdan emin olabilirsiniz. Sağolun. --Yabancımsj 11:14, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Sevgili Manco Capac. Bana layık gördüğün bu anlamlı hediye için çok teşekkür ediyorum. Çok mutlu oldum. Senin gibi güzel insanlar sayesinde Vikipedi'ye daha çok aşık oluyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Aysucilek ileti

  • Ben araya maydonoz olacağım ama bu geçmiş birleştirme işi nasıl yapılıyor. Bunu okuyarak öğrenebileceğim bir yer var mı? Şimdiden teşekkürler. --Manco Capac 11:05, 15 Mayıs 2008 (UTC)
  • şu sayfada anlatmıştım. anlaşılmayan bir durum varsa buradayım..:) --kibelemesaj 13:19, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Selam Manco Capac.Bayrak veya armaları düzenleyebildiğinizi duydum.Acaba zahmet olmazsaResim:Kazan hANLIĞI.jpg bayrağını ve Resim:Gagavuzya armsı.png armasını acil düzenleyip büyük boyutlu olarak commonsa ekleyebilirmisini?.Saygılar Signore Faccia di cuoio ileti22:46, 18 Mayıs 2008 (UTC)

.svg uzantısıyla Vikipedi'ye dosya eklemek[kaynağı değiştir]

Merhaba. Konuyla ilgili olarak bir soru da ben sormak istiyorum. Vikipedi Almanca'dan SVG dosyalarını eklerken, sistem "bilinmeyen uzantı" diye uyarı veriyor. Uzantıyı tekrar .png olarak değiştirmek zorunda kalıyorum. Dosyanın boyutu büyüyor. .svg uzantısıyla Vikipedi'ye ekleme nasıl yapabilirim? Teşekkürler, iyi çalışmalar. Aysucilek mesaj 07:40, 19 Mayıs 2008 (UTC)

Sorunu çözdüm. Almanca Vikipedi'deki browserden indirirken .svg dosyalarını masaüstüne .png uzantısını ekleyerek indiriyormuş. Yine de teşekkür ederim. Aysucilek mesaj 15:31, 19 Mayıs 2008 (UTC)

Manco Capac için 2000 değişiklik ödülü[kaynağı değiştir]

ilkyardım--->ilk yardım[kaynağı değiştir]

Merhab, İlkyardım sayfasının adının TDK ya göre doğu hali olan İlk yardım biçimine dönmesi gerekiyor. Ancak daha önce bir hizmetli yönlendirme yatığı için adları geri alamadım. acaba yardım edebilrimisiniz? Şimdiden teşekkürler --Manco Capac 10:56, 20 Mayıs 2008 (UTC)

  • unutmuşum bu mesajı..:( hoş ben, birleşik yazmayı tercih edenlerdenim ama, tdk'nın kestiği parmak acımaz diyelim şimdilik.. :) --kibelemesaj 21:15, 20 Mayıs 2008 (UTC)

Ünlülerin hekimleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Tıp konuları ile ilgili olduğunuzu gördüm. Kulanıcı:Yabancı ile aşağıdaki görüş alışverişimiz hakkında fikir belirtirseniz, sevinirim. Tartışma sonra Köy Çeşmesi'ne de aktarılabilir. cretanforever 14:13, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Bir konuda da fikir danışacağım. Kategori: Ünlülerin hekimleri ismi altında bir kategori açmak istiyorum. Bu kategoriye dahil edilebilecek isimler var maddeler arasında ve bir ünlü doktorunun haber değeri taşıdığı şüphe götürmediğinden burada da işleyebiliriz diye düşündüm. Senin de görüşünü almak isterim. Selam. cretanforever 14:10, 21 Mayıs 2008 (UTC)
  • "Kategori:Ünlülerin hekimleri" konusunda net bir fikrim yok açıkçası. Çünkü işin içine "ünlü" gibi sınırları net olmayan kavramlar girdiğinde işler karışabiliyor. (Kime göre, neye göre ünlü?) Gerçi benzer kategoriler var, Kategori:Trafik kazalarında ölen ünlüler gibi. Ben bu gibi kategorilerin sayısının artmasından yana değilim, çok işlevsel olur gibi gelmiyor, ne de olsa bir ünlüye doktorluk yapmak için herhangi bir ekstra formasyon gerekmiyor, yapılan yine aynı iş. Bu konuda bir kaç deneyimli kullanıcının daha fikrini almanızı öneririm, kategoriyi açmadan önce. Örneğin İnfoCan ve Manco Capac tıp alanıyla ilgili, belki onların fikrini almak daha doğru olur. Teşekkürler. --Yabancımsj 07:40, 21 Mayıs 2008 (UTC)
Sizin tarafınızdan yüklenen bir resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Inca road system map-tr.svg , Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Eğer siz de herhangi bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katkınız için teşekkürler! Machiavelli' msj 21:45, 22 Mayıs 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Desinsertion du muscle CO.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 21:45, 22 Mayıs 2008 (UTC)

Kaynaksız ve düzenle şablonu eklenmesi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, düzenle şablosunu koyma sebebim düzenden ziyade içerik bakımından maddelerin eksik olduğunu düşünmemdendir. Düzen bakımından daha iyi konuma getirilebiliceğine inandığımdan ve haziran ayının son haftasından itibaren bizzat bu maddelerle de ilgileneceğimden dolayı maddelere düzenle şablonu ekledim.

Düzenlecek madde kategorisi bu şekilde biraz şişirilmiş olunuyor, bunda haklısınız. Fakat yakın zamanda maddeler daha geniş içerik ve tam kaynakla tarafımca güncelleneceğinden şablonların eklenmesi gerektiğini düşündüm. Fakat kategori fazlaca şişiriliyor böyle diyorsanız düzenle şablonlarını kaldırabilirsiniz. Sadece bizzat ilgileneceğim maddeler arasında unuttuklarım olmasın diye işaret koymak istedim. Ya da o vakte kadar benim dışımda başka birileri ilgilenebilirse bir el atsın istedim. Gene de uyarınız için teşekkür ederim. Başka herhangi bir olmasa daha iyi olur dediğiniz bir konu olursa lütfen bilgilendirmekten çekinmeyin. Kolay gelsin..--Schwanzerberg 19:14, 24 Mayıs 2008 (UTC)


Alopesi areata maddesinin geçmişini incelediğinizde taslak şablonunu aslında bizim yerleştirmediğimizi sadece tıp-taslaktan, hastalık-taslak şablonuna çevirdiğimizi göreceksiniz, merak etmeyin, vikipedi taslakları konusunda bilgi sahibiyiz. Bu maddedeki taslak şablonundan rahatsız iseniz şablonu ekleyen kullanıcıya mesaj atınız...Hoşcakalın...Vikipedist 20:02, 24 Mayıs 2008 (UTC)

Tavistock Kliniği[kaynağı değiştir]

Merhaba. Tavistock Kliniği maddesini (yine Samuel Beckett maddesi için) taslak olarak açtım. Konunun uzmanı olmadığımdan terim hataları yapmış olabilirim, vaktiniz olduğunda bir gözden geçirebilir misiniz acaba? Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 07:56, 29 Mayıs 2008 (UTC)

İlgilendiğiniz için çok teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 12:10, 29 Mayıs 2008 (UTC)

Teşekkür ederim, kolay gelsin :) --Boyalikus 06:47, 3 Haziran 2008 (UTC)

  • Merhaba. Kullanıcıya aynı resimle ilgili ikimiz de uyarı mesajı yazmışız :) Orada bağlantısını veridiğiniz resmi VP:HS m. 4 gereğince sildim. Sizin de bilginiz olsun istedim. Kolay gelsin. --Yabancımsj 07:41, 3 Haziran 2008 (UTC)
  • Farkettim, defalarca uyarılmış. Bundan sonraki ilk telif ihlalinde engellenebilir. Uyardığınız için teşekkürler. --Yabancımsj 07:44, 3 Haziran 2008 (UTC)
Değerli dostum, boş tabak göndermek olmazdı . Ben de sana güzel bir Pizza göndereyim. Etliekmek de güzelmiş hani. İkimize de afiyet olsun.

Pardon resimler hakkında uyarı göndermişsiniz bana hangi resimler acaba.

Merhaba, ilgili şablonda bir kilit savaşı olduğunu gördüm ve ben de müdahil olmak istedim. :)) Acaba kilitli olduğu için ve kırmızı dur anlamına geldiği yeşil de geç anlamına geldiği için o şablona kırmızı renkli olan bu kilidi koysak nasıl olur? --Manco Capac 09:21, 6 Haziran 2008 (UTC)

  • Selamlar... Aslında iyi hatırlattınız, ben de o resimle ilgili bir şablon yapmak istiyordum ya da mevcu şablonu yenilemek. Bu resim İngilizce Vikipedi'de vandallanma riski yüksek vb. şablonların korumasını belirtmek için eklenen şablonda kullanılıyor. Örneğin haki renkteki bu kilit de sayfa adı değiştirilmesi engellendiğinde kullanılıyor. Diğer Vikipedilerde bu şekildeki bir yaygın kullanım olduğu için sarı (sanırım pirinç) kilidi tercih ettim. Ama eğer daha farklı bir kullanımın olmasını isterseniz; Köy Çeşmesi'nde veya şablonun tartışmasında bütün kullanıcılarla bir fikir alışverişi yapabiliriz. İyi çalışmalar dilerim; kolay gelsin... -- Dsmuratileti 09:33, 6 Haziran 2008 (UTC)

Kilis hakkında[kaynağı değiştir]

Slm. Coğrafi bölgeler haritasına bakıp incelerseniz Kilis'in Akdeniz bölgesine girdiğini görebilirsiniz. İyi çalışmalar. Örneğin bir harita: [1] --193.140.180.223 11:28, 6 Haziran 2008 (UTC)

Bir ayrıntı...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Köy Çeşmesi'nde konu uzamasın veya yanlış anlaşılmasın diye söylemedim, ama size buradan iletmek isterim; aşağıdaki lafzınıza aynen katılıyorum:
"Ancak bir kelimenin kökenininin ne olduğundan ziyade anlam olarak anlaşılabilirliği önemlidir kanısındayım. Sonuçta kelimelerin kökenlerine bir saplantı biçiminde takmanın kişilerin ırksal kökenine takılıp kalmakla çok da uzak davranışlar olmadığını düşünmekteyim."
  • Sadece bunu belirtmek istedim ^_^ Bir de; ana sayfamıza koyabileceğimiz İnka mimarisi ve diğer konular üzerine güzel şemalarınızı da, seçkin içerik ile ilgilenen bir Vikipedist olarak beklediğimi ve dilediğimi belirteyim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 12:51, 8 Haziran 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • VP:İmza sayfasında çalışmayı başlattım, başlıkları oluşturdum ama henüz çeviri yapamadım (başladım ama henüz herhangi bir şey yazma fırsatım olmadı doluluktan - aynı zamanda kullanıcı adı kuralını da güncelliyorum bugünlerde...). İlgili sayfaya bakarak hangi başlıkları taşıdığımı görebilirsiniz; bunlar öncelik verdiklerim ama elbette en:Wikipedia:Signatures sayfasında bulunup da bizde bulunmayan tüm başlıkları çevireceğim ^_^ Eğer ilgileniyorsanız, çeviriye katılmak isterseniz harika olur zira ben başlıkları çevirmeye başlasam bile baya uzun bir zaman alacak; kullanıcı adları kural sayfasını tamamen bitirmeden buna çok zaman ayırmam mümkün gibi gözükmüyor, ayrıca özel olarak da meşgul olduğum günlerdeyim. Yani yardımcı olursanız, harika olur ^_^ İmzaya dahili şablon kullanımı ve resim başlıkları en öncelikli ve önemli başlıklar. En kısa sürede onları çevirmemiz gerek. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 11:26, 10 Haziran 2008 (UTC)
Bir de not: bu sayfa hem normal yardım sayfaları gibi yardım içeriği de taşıyacak&taşıyor hem de yönergesel içeriği de içinde barındıracak. İlerde yardım bazlı olan kısım gereğinden fazla genişleyip maddeyi çok büyük kılarsa bir ayrışmaya gidilebilir ama şimdiye kadar ve şu anda her iki amacı da tek başlık altında topluyoruz ki imzasını nasıl özelleştirebileceğini okurken aşağıda imzasını özelleştirmesiyle ilgili ne tür kurallar olduğunu da kullanıcılar hemen görebilsin. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 11:28, 10 Haziran 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

uyardığınız için teşekkürler,iyi çalışmalar -- Selimbey34 ileti 18:16, 10 Haziran 2008 (UTC)

Teşekkürler![kaynağı değiştir]

Merhaba, hediyeniz için teşekkür ederim, çok mutlu oldum :) İyi çalışmalar.. Kullanıcı:Tenar80 10.33, 10 Haziran 2008 (UTC+1)

çok teşekkür ederim.darısı sizin başınıza.Buradan ayrılacağıma üzülüyorum.ama oğlum doğunca ilk işim hemen burda çalışmak olacak.iyi çalışmalar-- Selimbey34 ileti 08:57, 11 Haziran 2008 (UTC)

Bu kullanıcının sayfasını silmişsiniz ancak bu kullanıcı adı zaten rekalma ve bir radyonun adı. http://www.radyoplay.com Sanırım engellenemsi de gerek. Kolay gelsin --Manco Capac 10:44, 11 Haziran 2008 (UTC)

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler, kullanıcı engellendi. --M. M. ileti 10:49, 11 Haziran 2008 (UTC)

Ali Kuşçu'nun biyografisinde fazlalık vardı.. onları düzelttim..

Çok çalışıyorsun çok[kaynağı değiştir]

Selamlar arkadaşım dikkat ediyorum bu aralar arı gibi çalışıyorsun, enerjine hayran kalmamak mümkün değil. Aman nazar değmesin.--Bora006 mesaj gönder 08:30, 12 Haziran 2008 (UTC)

  • Ankara güzel bu sıralar hava 25 derece, benim şapka olayı yavaş da olsa düzelmeye başladı şükür. Vikipedi'de şaka maka 5.000'e çok az kalmışım hayret ettim kendime.--Bora006 mesaj gönder 08:40, 12 Haziran 2008 (UTC)
  • Valla dost acı söyler gidişat onu gösteriyor. Dikkat edelim efendim dikkat. Hadi sana kolaylıklar dilerim, ben şimdi biraz bilgisayardan uzaklaşayım.--Bora006 mesaj gönder 08:54, 12 Haziran 2008 (UTC)

Rica ederim. Zaten ben de kopyala yapıştır yapıyorum ama insan bazen unutuyor. --60.240.112.112 09:11, 12 Haziran 2008 (UTC)

VP:Bilge ve Teşekkür[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim farkındalık için. Bilgim ve ilgim kadar karınca kararınca elimden dilimden geldiğince VP:BLG sayfasına destek olabilmeyi mutluluk olarak kabul ediyorum. Dün akşam son değişikleri izlerken şöyle bir madde gördüm ve irkildim uygunsanız bakar mısınız, sizin yorum ve öneriniz nedir bu konuda; Tartışma:Gülben Ergen'le Sürpriz. --Yamşı 09:18, 12 Haziran 2008 (UTC)


Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Elkbath.PNG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:42, 12 Haziran 2008 (UTC)

Vikipedi:Kayda değerlik (TV programları) yönergesi için teşekkür ediyorum. Sanırım bu yönerge ingilizceden çevrilmekte ve birazcıkta Türkçe açıısından yerelleşmesi de gerekmektedir. İş o aşamaya gelince bende tartışmalar kapsamında oydaşma oluşumuna katkıda bulunmak isterim. Nezaketiniz ve anında konuya olumlu yaklaşımınız için teşekkür ederim.--Yamşı 13:34, 12 Haziran 2008 (UTC)

"Ali Kuşçu" hakkında[kaynağı değiştir]

Ali Kuşçu'nun biyografisinde, paragrafta belirtilen bir düşünce, ayrıyetten bir paragraf açılarak tekrar edilmiş.. Ben de aynen tekrar edilen bu düşünceyi sildim.. Bilgilerinize..

ama diğer aralık ve karakloyunlu ilçelerini maderibeyza diye biri yüklemiş ve silinmemiş onlar. bu silinsin mi diye merakta kaldım

    • Ali Kuşçu sayfasına eklenen resim için de ayrıca teşekkür ederim..
      • Kullanıcı:Cagdas555 ile yazışmanızdan sonra diğer dillere bakınca Türkçe kısmında bir eksiklik olduğunu görmüştüm. Özellikle eserleri ve resimleri kısmı Azeri vikisinde ve sonrasında da İngiliz vikisinde daha geniş ele alınmıştı. Şimdi fırsatım oldu biraz daha genişlettim bu maddeyi ancak ingiliz vikide sayfanın altında References kısmında yer alan bilgi kutusunu da aynen aldım ama sanırım o türkçe vikipedide farklı olmalı çalışmadı bu konuda yardımcı olursanız mutlu olurum. Diğer düzelti ve madde geliştirmesini kaynakçaların eklenmesini sonra yapabilirim.--Yamşı 00:53, 13 Haziran 2008 (UTC)

Israrlı telif ihlâli[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Telif hakları ihlâli çok büyük bir suç ve ısrarla yapıldığından engellenmeye yol açabiliyor. Bu sebeple, uyarılara uymayıp ısrarla telif hakkı ihlâli yaptığından dolayı kullanıcıya 24 saatlik ilk engelini verdim. Eğer engeli bittikten sonra aynı faaliyete devam ederse tekrar uyarılabilir veya daha uzun bir engelleme verilebilir. Eğer maddeye bu şahıs veya başkaları tarafından ısrarla telif hakkı saklı içerik eklenmeye devam edilirse maddeyi de kısa süreliğine korumaya alabiliriz ama bence buna gerek kalmayacaktır ^_^ Bildirdiğiniz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim... - - noumenon ʘ mesaj 21:31, 12 Haziran 2008 (UTC)
Selamlar Solon maddesindeki içerik telifli olduğu gerekçesiyle çıkarılmış, tekrar eklendi ancak aramama rağmen herhangi bir teli ihlali bulamadım. Siz bulduğunuz siteyi verir misiniz veya çıkarırken özet kutusuna yazarsanız ben bakarım :). İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 23:41, 12 Haziran 2008 (UTC)

Resim yükleme[kaynağı değiştir]

Resim yükleme konusunda beni uyarıyorsun fakat tam bilmediğim vikipediye katkıda bulunmaya çalışıyorum. Bir resmin telif hakkını nasıl öğrenebilirim? Örnek olarak şu sayfadaki resmi kendin yükleseydin hangi lisansı verirdin? http://tr.wikipedia.org/wiki/Resim:IMAG006.jpg Resim yüklerken telif hakkı verme konusunda beni aydınlatırsan çok memnun olurum. --Eray36 09:15, 13 Haziran 2008 (UTC)

Örnek olarak verdiğiniz resim çok da güzel bir örnek olmuş aslında. Bu resmi vikipediye yüklemezdim çünkü zaten resmin bulunduğu internet sitesinde telif hakları ile ilgili bir bilgi verilmediği için VP:Telif gereği bu tür siteler telifli varsayılıp oradaki yazı veya benzeri resimler vikipediye geçirilemiyor. Tekrar açıklamak gerekirse, internet üzerinde bulduğunuz bir resmi vikipediye yükleyebilmeniz için resmin bulunduğu sitede o resmin belli telif kuralları çerçevesinde 2. ve 3. şahıslar tarafından kullanılabileceğinin mutlaka belirtiliyor olması gerekmektedir. Konuyla ilgili daha detaylı bilgileri mesaj sayfanıza bıraktığım uyarı şalonundaki bağlantılardan edinebilirsiniz. Vikipediye katkıda bulunmanız çok güzel ancak biraz daha Vikipedi politikalarini ve yönergelerini okuyup ona göre girişler yaparsanız hem sizin hem de ansiklopedimiz için çok güzel olacaktır. Katkılarınızın devam etmesi dileği ile. Her türlü sorunuzu çekinmeden sorun lütfen. Kolay gelsin. --Manco Capac 09:25, 13 Haziran 2008 (UTC)


Gece tartışma sayfanızda Ali Kuşçu hakkında bölümüne bir not bırakmıştım o soruna bakabildiniz mi? Teşekkür ederim. [2]--Yamşı 09:28, 13 Haziran 2008 (UTC)

  • Teşekkür ederim düzenleme için, maddeyle ilgilenmemize yol açan kullanıcı arkadaşa da ( Cagdas555 ) son durum hakkında bir ileti yazıp şuraya bıraktım.--Yamşı 09:47, 13 Haziran 2008 (UTC)

Yukarıya bir mesaj bırakmıştım, gözünüzden kaçtı sanırım.--Machiavelli' msj 10:47, 13 Haziran 2008 (UTC)

benim gözümden kaçmış, kusura bakmayın.--Machiavelli' msj 10:49, 13 Haziran 2008 (UTC)

Telifli içerik girişi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • İkinci kullanıcının bariz kukla olduğu, engellemeyi delmek için geldiği bariz... bariz kuklacılıktan engellendi; canlı kukla olarak engelledim - canlı veya çorap olması bariz kukla durumunda fark etmiyor zaten. Maddeye de yarı koruma getirdim ki IP olarak veya başka kullanıcı adlarıyla aynı değişikliği tekrar maddede yapamasın. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 11:34, 13 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba ben biraz hatalı olarak Solon maddesinde deişiklik yaptım.Fakat hatamı tam olarak anlatmanızı istiyorum çünkü ben tüm kaynakları yazdım nasıl oluyorda telif hakkı ihlali oluyor.Eğer sorun öncekini silmemse onu genişleterek yazabilirim.Cevabınızı bekliyeceğim,şimdiden teşekkür ederim.

Solon İcerigi[kaynağı değiştir]

İcerigi ders notlarından ve kitaplarından alınma bir derleme herhangi bir telif hakkı ihlali söz konusu deil.Kaynak kısmına nereden aldıgımı yazmıştım.Zaten bu Doç.Dr Tansu Açık tarafından verilen bir ödevdir.Bu yazıyı eklemek benim ödevim ve biraz acemi oldugum icin bazı hatalarım olabilir yazı ile ilgili bunları belirtirseniz düzgün bir sekilde koymak isterim.Teşekkür ederim.

Mehaba bir sorum olacaktı. Vikipedi'de havalimanlarıyla ilgili çalışıyorum. Dün de bir sorum olmuştu hatırlarsanız. Sorum şu havaalanı bilgi kutusunda istatistik kısmı yok. Yani havalimanıyla ilgili istatistik giremiyorum. Şablonu hazırlayan kişi istatistik kısmını koymamış. Ben denemye çalıştım fakat olmadı. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Şimdi vereceğim örnekte istatistik kısmı var. Ben nasıl ekleyeblirim. Örnek vereceğim sayfada sağ kısımda havaalanı bilgi kutusu kısmında:http://en.wikipedia.org/wiki/Son_Sant_Joan_Airport Şimdiden teşekkürler --Eray36 15:26, 14 Haziran 2008 (UTC)


  • Tıp uyarı şab.nunda beni rahatsız eden renk tonuydu; okunmayı güçleştiriyordu. Boyutuyla ilgili sorunum yok, ancak standart boyu bozmamak gerek. Kimi uzun kimi kısa olursa o daha rahatsız edici olur. Neyse bu hali iyi gibi görünüyor, boyunu diğerleriyle kıyaslamadım. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 07:05, 15 Haziran 2008 (UTC)

Selamlar belirttiğiniz sayfayı sildim. GSR lerde koruma durumunu anlatayım. O gün ana sayfaya çıkan GSR/tarih örneğin Şablon:GSR/2008-06-15 tam koruma altındadır. Aynı şablonun sonraki ve geçmişteki sayfaları korumasızdır. Geçmiştekiler değiştirilmemelidir elbette ama sonrakiler kullanıcılar tarafından değiştirilmeye, geliştirilmeye açıktır. Zaten ayın 18'inden sonraki resimler için altyazı koymamamın sebebi kullanıcıları bunu değiştirmeye cesaretlendirmek ve değişikliğe açık olduğunu belirtmek içindir. Korunmuş versiyonlar ise sadece hizmetliler tarafından açılmalıdır. Ana sayfaya çıkanda aslında bu versiyondur ayrıca bugün, yarın ve sonraki gün için tam korumaya alınıyor otomatik olarak. Yani Şablon:GSR/2008-06-16'da bir vandalizm olsa bile ve hatta 3 gün boyunca Vikipediye tek bir hizmetli uğramasa bile Ana sayfa'nın GSR ve HSM bölümlerinde herhangi bir aksilik oluşmadan çalışmaya devam eder Şablon:GSR koruma/2008-06-16 etkilenmez ve Ana sayfa normal şekilde işlemeye devam eder. Vikipedi:Günün seçkin resmi/Yönerge korunmuş versiyonların sadece hizmetliler tarafından değiştirilmesi gerektiği açık ve vurgulu şekilde yazılmıştır. Kullanıcılar tarafından bu versiyonlar üzerindeki ısrarlı değişikliklerin vandalizm olarak kabul edilmesinde ve gerektiğinde engellenmesinde bir sakınca yoktur. --Machiavelli' msj 13:11, 15 Haziran 2008 (UTC)

Resim Yükleme Uyarısı[kaynağı değiştir]

Yüklediğim tüm resimleri en.wikipedia.org adresinden aldım ve uyarınıza anlam veremedim. Biraz daha açıklayıcı olursanız sevinirim. --Yuke--

İki ay önce Nightwish maddesi SMA olarak gösterilmişti. Belki hatırlıyorsunuzdur, siz de bu oylamada oy kullanmıştınız. Madde şu an yeniden aday ve sizin SMA'lar ile yakından ilgili olduğunuzu gördüğüm için haber vermek istedim. Oy kullanırsanız sevinirim gerçekten. iyi çalışmalar...--Nazzzzmesaj 16:13, 22 Haziran 2008 (UTC)

Resim Yükleme ile İlgili Düzenleme[kaynağı değiştir]

Bilgilendirme için teşekkür ederim. İlgili düzeltmeleri yaptım, eğer kontrol ederseniz ve gerektiği gibi yapılıp-yapılmadığı konusunda bilgi verirseniz sevinirim. --Yuke--

Öncelikle mesaj sayfama uyarı şablonu koymuşsunuz haklı olabilirsiniz ancak böyle yapmak yerine açıklamada bulunabilirdiniz.Öyleyse ben size açıklamada bulunayım.Köy çeşmesinde bu konu ile ilgili bir tartışma açmış ve bir karar alınmıştı buna göre kaynağı Türkiye Cumhuriyeti olan resimler T.C yasalarına göre etiketleniyor bu yüzden biz dolaylı eğitim ve öğretimde bulunduğumuz için bu tip resimleri kullanabiliyoruz.Bilginiz olsun,şablonu kaldırıyorum.--Kadirmesaj sayfam 14:32, 23 Haziran 2008 (UTC)

Selamlar.Sayfanızda Vikimola yaptğınız hakkındaki şablonu gördüm de yine de belki boşsunuzdur diye düşündüm Resim:1925arma.gif resmini svg formatında yapabilirmisiniz? Ayrıca resim bulanık resimi diğer armalar gibi yapabilirmisiniz? O yanlarını da beyaz yaparsanız iyi olur. Saygılar.Signore Faccia di cuoio ileti 17:54, 23 Haziran 2008 (UTC)

resimlerime kaynak bilgisi yok şerhi koymuşsunuz. halbuki yazıyor nerden aldığım. --Fatih 07:47, 26 Haziran 2008 (UTC)

Yanıtlıyorum bir saniye:)--88.232.35.103 09:02, 30 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba öncelikle bana fikrimi sorduğunuz için teşekkür ederim, malum nanonim iplere fazla fikir sorulmaz, onlar hep vandaldır:) Öncelikle ABD şehirlerini kategorisini dolaştım. Bunlar için önlem alınmayınca başkaları yenilerini açıyor. Taslak içeriğini tam olarak sağlamayan maddelere bir yerde dur!!! demek lazım. ABD şehirleri gene iyi durumda çok kötü durumda olan maddeler var. Ben ABD şehirleri içerisinden zayıf halkaları işaretledim. O bilgi kutuları da eskidi değişen olmayacak diye düşündüm. Tamam o zaman bunların içlerinden iyi durumda olanları sil etikenden çıkarayım; ama diğer kötü durumdakiler silinmeli bence.--88.232.35.103 09:05, 30 Haziran 2008 (UTC)

Bazı şablon içerenlerin de şablonları da yarım. Ben şablon içeren 1-2 tane maddeye bu nedenle sil şablonu koydum. Diğerlerine yetersiz şablonu koydum. Bunların çoğu kişilerin kendi açtıkları maddeleri mavi göstermek için açtığı maddeler. Keşke bu işi daha ciddiye alsalar da böyle maddeler açmasalar. Maddelerin birçoğu 2 yıldır bu halde.--88.232.35.103 09:09, 30 Haziran 2008 (UTC)

Ah politikaları biliyorum ama siz de beni anlamaya çalışın. Bu maddeler bu halde duruyor ve kimse değiştirmiyor. Hep böyle kalacaklar galiba. Bazı kullanıcılar varki maddeleri onlar açsın, onlar geliştirsin ister, başkasının açtığı maddeyi geliştirmek istemez. Bu isteklerini saçma bulsam da artık geriye çözüm olarak bir bu kaldı. Ne haftanın işşbirliği işe yarıyor, ne çeviri istekleri.--88.232.35.103 09:20, 30 Haziran 2008 (UTC)

Aslında bu madde bile taslak sayılamaz. Bilgi kutusunu tekrar etmiş. İngilizceden çeviri. Almanya taslaklarına bir göz atın, sayısına bakın. --88.232.35.103 09:23, 30 Haziran 2008 (UTC)