Kullanıcı mesaj:Bermanya/Arşiv 5

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Sebebi belli. Bir kere çok reklamı yapılmıştı, ilk projelerdendi zaten, ilk dönemlerde ilgi olmasından doğal olan bir şey yok. Üstelik uzun uzadıya yazı yazılmış, bayağı emek harcanmış. Kaldı ki senin koyduğun projeye ilgi olmaması konudunda başka bir sebep var mı? :) --82 ~145 ileti 12:20, 22 Mart 2011 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:NGC 4414 (NASA-med).jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. E M P E R Y A N ileti 11:43, 25 Mart 2011 (UTC)

İş birliği konusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Bermanya, gecelek iş birliği projesi konusunu adaylıklardan "Futbol kronolojisi şablonundaki kırmızıların giderilmesi" ya da "Ekonomik krizler hakkında maddeler" seçelim mi? İkisi de öne çıkan adaylıklar. İyi vikilemeler. --Duke ϡ»» ileti ^^ 14:35, 26 Mart 2011 (UTC)

Onu da sormak istiyordum. Listeleri cümle sayısına nasıl katıyorsun? Ben genelde liste sayısına göre 1-3 arası bir puan veriyorum. İş birliği sayfasına da öyle bir not düşmüştüm. İş birliği sayfasındaki notu da düzeltelim o zaman. Saygılar. --Duke ϡ»» ileti ^^ 14:44, 26 Mart 2011 (UTC)
Listeleri 1 cümle sayın pek puan artışı olmuyor. FIFA Dünya Kupası elemeleri gibi maddelerdeki listelere bakarsak iyi bir emek harcanmış. Bence listeleri 1-3 arası bir puan verelim. Liste sayısına ve zorluğuna göre. Çünkü listelerle uğraşmanında çok kolay olmadığını düşünüyorum. Ya da senin dediğin gibi cümle olarakta sayabiliriz. Hangisini tercih edersin. --Duke ϡ»» ileti ^^ 14:56, 26 Mart 2011 (UTC)
Peki anlaştık, iyi vikilemeler. --Duke ϡ»» ileti ^^ 15:05, 26 Mart 2011 (UTC)

Merhaba Bermanya, bahsettiğin sistem mükemmel olur. Çünkü hazırladığın şablondaki gibi ödülleri kullanıcıların genelde sevdiğini ve kullanıcı sayfalarında paylaştığını gördüm. Şablon da çok göze hoş duruyor. Benim kafamı karıştıran detaylar var ama mesela bahsettiğin üçüncü madde ya iki kişi aynı projede 3 adet altın puan kazanırsa, ikisi de birinci mi olacak? Bu proje sanırım kaliteli ve geniş içerikli maddelerin açılmasına teşvik edecek katılımcıları? Bir de aklıma takılan bir soru +70 cümlelik madde açma zahmetli bir iş malum, acaba katılımcılar böyle bir zahmete girer mi? Gerçi şuan ki iş birliğinde bile benzeri madde açan katılımcılar var. Ve bu ödül yeni madde açma yarışması için olacak. Bir de bu ödüllerin çeşitliliği sağlanırsa işbirliği projeleri çok ilgi görür. Bu gibi her öneri için tartışmak bile iş birliğine dikkati çekicektir. Güzel fikrin için teşekkürler. Saygılar. --Duke ϡ»» ileti ^^ 23:59, 26 Mart 2011 (UTC)

Şablon için tartışmayı ve bilgilendirmeyi, iş birliği projesi tartışmasında yapmak daha mantıklı geliyor bana. Diğer görüşlerinin hepsine can-ı gönülden katılıyorum.--Duke ϡ»» ileti ^^ 09:17, 27 Mart 2011 (UTC)

Haklısınız. Kibele halletmiş zaten. İyi vikiler. --Superyetkinileti 19:53, 26 Mart 2011 (UTC)

Merhaba Berm, iyiym teşekkürler=) sen nasılsın her şey yolundadır umarım=) Yeni madde açma yarışını iki kez üst üste yapmayalım. Şimdi adaylıklardan bir proje koyuyorum. Böylece altın puana köy çeşmesinde nasıl bir tepkinin geleceğini de görürüz. Bir de vikipedide düzenlenmesi gereken 6000 küsür madde var. Düzenleme olayı içinde özel bir madalya tasarlamayı düşünüyorum. Bu konuda belli yüksek bir seviyeyi aşanlara verilebilir. Ayrıca bir adet babil kutusu yapayım. "Bu kullanıcı işbirliklerini çok sever" diye. =) --Duke ϡ»» ileti ^^ 22:38, 27 Mart 2011 (UTC)

Sabri ile çözdük olayı biz. Ödül geri alma karmaşasına gerek yok=) Ben, altın puan olayını "yeni madde açma yarışı" için düşünmüştüm sadece ufkumu genişletmiş oldun=) --Duke ϡ»» ileti ^^ 03:21, 28 Mart 2011 (UTC)

Fırtına Bot oylaması[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

İşbu mesaj, Vikipedi:Botlar/Başvurular/Fırtına Bot sayfasında oy kullanmış, görüş bildirmiş tüm kullanıcılara gönderilen ortak bir metindir.

Köy çeşmesindeki bot tartışması sonuçlanana dek askıya alınan oylama, tartışma sonucunda uygulamanın topluluk tarafından kabul edilmesi üzerine tekrar başlatılmıştır.

Bahsi geçen oylama, botun operatörü olan Khutuck'ün bir operatör olarak yetkinliğini konu almalı ve maddelerin içeriği ile ilgili tartışmalar, Khutuck'un bunun için yapacağı madde serisi başvurularının alt sayfalarında gündeme getirilmelidir. Zira her madde serisi için ayrı ayrı topluluk onayı istenecektir.

Oylamanın askıya alınması öncesinde ilgili oylama sayfasında hem bot kullanarak madde oluşturulup oluşturulmaması hususu hem de maddelerden beklenenler tartışılmıştır, ancak bu oylamanın tek konusu olması gereken Khutuck'ün yeterliliği hususunda bir teatiye gidilmemiştir. Bu nedenle oylama katılımcılarından oy ve görüşlerini tekrar gözden geçirerek oylamanın asıl konusuna odaklanmaya gayret etmeleri rica olunur.

Vito Genovese 15:44, 28 Mart 2011 (UTC)


Ben de "değişiklik yapmayın" yazan sayfada değişiklik yapılmasını "biraz gereksiz buldum" Bermocan, nolucak şimdi :)

Tembelliği iyice ele aldın sen :) Geçmişten çek çıkar işte, iki satır yazı.

O değil de ben sana şeyi söyleyecektim esas; Commons dosyalarına dosyalar doğrudan silinebilir durumda değilse (Commons adıyla yerel ad aynı değilse yani) sil şablonu yerine NowCommons şablonu koymak lazım. Zira Commons sürümü ve yerel sürüm arasında ad farkı varsa ve yerel sürüm bir sayfada kullanılıyorsa silme işleminden çok daha fazlası gerekiyor; 80-90 dosya birden gelince de kaos oluyor. O yüzden NowCommons en temizi.

Vito Genovese 21:19, 28 Mart 2011 (UTC)


Şurda metin. En son oyunu yaz sen desteğe, düzenlerim ben gerisini. Maksat nizami iş olsun.

Vito Genovese 21:32, 28 Mart 2011 (UTC)

Katkılarınız için[kaynağı değiştir]

Katkılarınız için çok teşekkür etmek istediğim için size bu mesajımı yolluyorum. Umarım sizin gibi yoğun katkıda bulunabilen bir birey olurum. Saygılar :)--Susuzkuyu 21:05, 29 Mart 2011 (UTC)

Selam Kumul, nasılsın? Bot isteklerinde yazdığını şans eseri gördüm, Vikimoladayım da. İzin mizin istenemene gerek yok, Wall-e'nin tüm değişikliklerini bile geri almana razıyım. Yeterki şu hatalılardan kurtulalım. Birkaç operatör arkadaş ta öyle düşünüyordu. İlgilendiğin için çok teşekkür ederim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 20:43, 29 Mart 2011 (UTC)
İyiyim ve yorgunum Bermanya, sen nasılsın, sadece senden onay almak yeterli zaten botun sahibi sensin :) tamam yapacağım o zaman, ama ilk önce botiste sorduğum soruları cevaplaman gerekli? Kumul 10:36, 30 Mart 2011 (UTC)

Safir yüzük[kaynağı değiştir]

Merhaba Bermanya, senin altın madalyanı esas alarak bir ödül daha hazırladım. Kullanıcı:Koc61/Çalışma5 buradan bakabilirsin. Yeni ödül madde düzenleme konusundaki çalışkanlıkları takdir etmek için. 6500 düzenlenmeyi bekleyen madde var ve madde düzenleme konulu iş birlikleri pek ilgi görmüyor. Bu ödülü hazırladım ama tanım sayfasına neler yazılabilir emin değilim. Gözden geçirmen dileğiyle, --Duke ϡ»» ileti ^^ 15:59, 31 Mart 2011 (UTC)

Selam Koc. Bu aralar molada olduğum için geç cevaplıyorum, kusura bakma. Çok güzel düşünmüşsün ödülü, ama Safir Yüzük yerine başka bir ödül düşünelim derim. Çünkü yüzüğü erkek olan bazı kullanıcılar istemeyebilir . Daha genelleyici olabilir, şablonun rengi de hoşuma gitti. Emperyan birkaç şablon göstermişti Commons'tan, onlardan birini seçeriz, yarın gösteririm sana o dosyaları. Bu Altın Madalya dışında, madde düzenleme ve seçkin içerik için iki ayrı daha ödül ekleriz. Daha da eklemeyiz, sonra kabak tadı verir. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 22:08, 31 Mart 2011 (UTC)
Evet üç ödül yeterli senin de dediğin gibi=) Bakalım bahsettiğin şablonlar nasılmış=) --Duke ϡ»» ileti ^^ 08:29, 2 Nisan 2011 (UTC)

Tebrik mesajı[kaynağı değiştir]

Selam Sabri, nasılsın? Umarım iyisindir, çünkü hizmetlilik için kendini çok iyi hissetmelisin . Henüz oylama bitmedi ama, oylama bitiş vakti geçti. Birkaç dakika içinde 10 - 15 karşı oy geleceğini de hiç sanmam . Hizmetli olmana gerçekten çok sevindim. Hayırlı olsun, umarım çok yorulmazsın. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 21:31, 1 Nisan 2011 (UTC)

Selamlar. Bu çok da büyütülecek bir şey değil açıkçası ama ilk tebriğimi vermenden ötürü teşekkürler. Silme fonksiyonunu vikikaynak ve vikisözlükte 1500 kereden fazla, engelleme-sayfa koruma gibi fonksiyonlarını da 1 yılı aşkın sürede 100'den fazla kez kullandığım için viki hayatımda pek bir değişiklik olmayacak Kendimi yormayacağımı belirttim zaten, günde 10 dk. bile yetkileri kullansam bu vikipediye faydalı olur... Umarım en kısa sürede sen de seçilirsin, Macarca vikideki gibi hizmetli sayısının fazla olmasında fayda var ve herkes sürekli o yetkileri kullanmak zorunda değil. Ben yetkileri daha çok hizmetlilerin azaldığı yaz aylarında çok etkin bir şekilde kullanmayı planlıyorum. Zaten okul zamanı derslerim çok yoğun olduğundan çok zor zaman buluyorum girmeye, kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 21:56, 1 Nisan 2011 (UTC)
Bende bir uğursuzluk var Sabri . Dakikalar içinde karşı oylar gelmez dedim, 3 tane gelmiş . Çok sevindiğimi tekrar belirtiyorum seçildiğin için, tekrar tebrik ederim... --Berm@nyaİleti 00:26, 2 Nisan 2011 (UTC)
Est. olur mu öyle şey O hâlde dua edeyim ki 2 gün önceden kutlamadın Ben de teşekkür ederim, of geç de oldu, yarın sabah arkadaşlarla ders çalışma planımız var, sağlıcakla kal--вяí¢αи76ileti 00:33, 2 Nisan 2011 (UTC)
  • Hee, gelemiyorum IRC'ye .. kalabalıksa geleyim sonra dedikoduydu filandı falandı uğraşmayalım..:) --Boyalikus 23:54, 1 Nisan 2011 (UTC)
  • Şimdi 93 Harbi'ne oy verdim.. Taraflı ifadeler var ve çok, kaynak eksik :D --Boyalikus 00:27, 2 Nisan 2011 (UTC)

Keşfettim bile...[kaynağı değiştir]

Biraz geç kaldınız, projeye kaydoldum bile --Superyetkinileti 22:17, 3 Nisan 2011 (UTC)

İş birliği ölmez, merak etmeyin. İyi vikiler. --Superyetkinileti 22:22, 3 Nisan 2011 (UTC)

  • Selamlar Bermanya. Geçenlerde bir yere imzamızı atmıştık iş birliği daveti almayalım diye ama... :) Bulamadım neredeydi :)--Rapsar 22:27, 3 Nisan 2011 (UTC)

Kusura bakma Rapsar. Bana öyle bir mesajın gelmedi, Koc'a atmışsındır. O suçlu, Silivri'ye yollarız yarın . İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 22:29, 3 Nisan 2011 (UTC)

Est.ne kusuru :) Koc bir sayfa yaratmıştı. Davetiyeyi istemeyenler imzasını atıyordu. Neyse, yarın okul yok mu, bu saatte bunlarla uğraşıyorsun :)--Rapsar 22:31, 3 Nisan 2011 (UTC)
İki kupa kahvenin neticesi bu . Trafik varmış, gecikebilir. Senin okul mokul yok mu? --Berm@nyaİleti 22:33, 3 Nisan 2011 (UTC)
Haftanın iki günü yok, iki gününde ise 2-3 saat var :) Dizimde bilgisayar, karşımda Muhabbet Kralı, elimde viski (şaka şaka :) ne güzel...--Rapsar 22:37, 3 Nisan 2011 (UTC)
Bende bir şey daha var; hala uyumadığımı görünce şenlik çıkartan anne . Sende de vardır belki. --Berm@nyaİleti 22:39, 3 Nisan 2011 (UTC)
Çıkarsın, haklıdır :) Benden geçti öyle şeyler...--Rapsar 22:42, 3 Nisan 2011 (UTC)
Tabi haklı . Ben yatağa gideyim en iyisi, uykum gelir belki (Kafiyeli oldu). İyi geceler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 22:44, 3 Nisan 2011 (UTC)
Hadin iyi uykular sana...--Rapsar 22:46, 3 Nisan 2011 (UTC)

Vandalları da böyle imha etmeliyiz . --Berm@nyaİleti 11:26, 4 Nisan 2011 (UTC)

Heyt be, bizim Plevne savunması bu, değil mi? Bombaların nereden geldiği belli değil ama olsun, Rusların bu cesareti gösterip böyle film yapması güzel bir şey. Keşke biz de Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nın dışında böyle filmler yapabilsek...--Rapsar 11:30, 4 Nisan 2011 (UTC)
Evet, çok beğendiğim için vandallık bahanesiyle sana yolladım . Tarafsız bir film çekmiş Ruslar, takdir ettim. Bizim böyle güzel tarihi bir yapım olarak sadece Kurtuluş dizisini görüyorum, başka da yok maalesef. Kolay gelsin, iyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:34, 4 Nisan 2011 (UTC)
120 vardır, güzeldir, dramatiktir, tavsiye ederim. Sonra Abdülhamid Düşerken vardı tarihi bir film olarak. Trt'de rastlıyordum bazen, kaliteli bir filme benziyor; ancak nasip olmadı izlemek bir türlü. Daha da gelmiyor aklıma :)--Rapsar 11:37, 4 Nisan 2011 (UTC)

İş birliği projesi[kaynağı değiştir]

İşbirliği projeleri temel konuları ele alsa katılacağım; ama bu kırmızıları gidermeden çok temelleri sağlamlaştırmaya çalışıyorum mesela ben. Aslında tartışmaya da yazmıştım ama.. (= Öneri sadece.. --Stultiwikiabana yaz 00:03, 4 Nisan 2011 (UTC)

Kategori, Şablon, ve özellikle Vikipedi ve Yardım ad alanlarındaki tüm sayfaların derlenip toparlanması, temizlenmesi, düzenlenmesinden bahsediyorum. (= --Stultiwikiabana yaz 11:34, 4 Nisan 2011 (UTC)

Selam Koc, ne zamandır yoksun? İş birliği yine aksayacak gibi oldu, hemen ödülleri dağıttım, yeni projeyi de sana danışamadan belirlemek zorunda kaldım; Henry Moore maddesindeki kırmızıların giderilmesi. Emrivaki gibi olduysa çok özür dilerim, sana haber vermek istedim. 82 aday göstermişti, bana da cazip geldi. Uygun görmüyorsan değişiriz projeyi. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 22:08, 3 Nisan 2011 (UTC)

Uygundur Bermanya seçebilirsin adaylıklardan bana sormadan da. Yalnız bi ara madde düzenlemesi işbirliği yapmak lazım bu ödülü ayarladıktan sonra Rapsar'a yaparız demiştim. Ödülü bekliyorum bu işbirliği için de. Ödev hazırlıyorum ve evde değildim. Ondan pazar-p.tesi internet başında olamadım=) Buralardayım ben yine de. --Duke ϡ»» ileti ^^ 16:25, 4 Nisan 2011 (UTC)

Selam Pınar, bu mesaj sana özel iş birliği davetidir. İş birliğinde yine sonuncu olup, ot ödülü olan şablon kazanmak istersin diye düşündüm . Bu haftaki projemiz "Henry Moore maddesindeki kırmızıların giderilmesi", katılımını bekliyoruz. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 22:22, 3 Nisan 2011 (UTC)

  • Özel davet için teşekkürler. Geçen haftaki iş birliğini kaçırdım galiba ama bu hafta katkıda bulunmaya çalışacağım. Kolay gelsin. — Pınar (mesaj) 03:29, 5 Nisan 2011 (UTC)

Var olmayan mesajlar[kaynağı değiştir]

Merhaba Bermanya,

Dün mü evvelsi gün mü benim de başıma geldi aynısı. İnatla da gitmedi üstelik.

Bugünlerde sunucular açısından problemler var Wikimedia ailesinde. Bu nedenle yaşanıyor bunlar. Bizlik bir şey yok, bekleyeceğiz artık.

Sevgiler

Vito Genovese 18:11, 5 Nisan 2011 (UTC)

  • İyigünler Bermanya. Şurada Meta'da zaten daha önceden açılmış Vikiversite oylaması var. Orada katkıda bulunanlar bölümüne adını yazabilir projenin gelişmesine oradan da yardımcı olabilirsin. Kolay gelsin.--Reality 14:40, 6 Nisan 2011 (UTC)
    • Ayrıca şu anda Vikiversity logomuz bulunmamakta. İlgini çekerse bir tane oluşturabilirsin. Daha doğrusu iki tane biri svg biri png. Ayrıca Vikiversity ismini Türkçeleştirmek lazım. Wikiversity olarak mı kullanalım Vikiversite mi vs vs. Sana çalışmalarında elimden geldiğince yardımcı olurum ancak bu yılın temmuz ağustos ayına kadar açılması pek muhtemel görünmüyor onu da diyeyim. Sağlam bir çalışma lazım.--Reality 14:43, 6 Nisan 2011 (UTC)
  • Ayrıca kurs açtığını gördüm ancak esasında bunu şurada Türkçe bir şekilde açılması lazım. Yoksa projenin açılması mümkün olmaz.--Reality 14:45, 6 Nisan 2011 (UTC)

Selam, Bermanya. Bir sonraki hafta için adaylıklardan uzun süredir bekleyen "Kategori:Wikimedia Commons'a taşınacak dosyalar kategorisindeki dosyaları Commons'a taşınması" konusunu seçelim diyorum. Bir de safir yüzük olayı için senden başka bir resim-barnstar önerisi bekliyorum halen. Uygulamayı yürürlüğe koymak için sabırsızlanıyorum. İyi günler, görüşmek üzere. --Duke ϡ»» ileti ^^ 09:19, 7 Nisan 2011 (UTC)

İşbirliği projesi için şablonu nasıl hazırlayacağız? :) Teşekkürler. ----GôkTR001 07:36, 9 Nisan 2011 (UTC)

Sanırım hallettim :) Teşekkürler. ----GôkTR001 07:39, 9 Nisan 2011 (UTC)


  • Bermanya inan bana şu sıralar dersane ygs-lys den vakit bulamıyorum. Yoksa Vikikitap'ta bazı iyileştirmeler yapmıştım bir ara gene yapardım da. Ayrıca ben topluluğun aksine kursun Vikiversite'de devam etmesinden yanayım. İlerde Vikiçocuk kendi başına bir proje haline gelirse onu Vikikitap'ta sürdürmeye devam mı edeceğiz yani? İyi akşamlar.)--Reality 20:02, 9 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba Bermanya,

Köy çeşmesinde yazdıklarımı yanlış ifade ettim sanırım. Benim belirttiğim hususlar, projenin göreceği ilgiler ve mevcut/potansiyel ilgiyi ne şekilde tahmin edebileceğimiz/öngörebileceğimiz üzerineydi. Yoksa "Vikiversite'nin açılmasına karşıyım, gidin Vikikitap'a katkı yapın" gibi bir şey söylemiyorum kesinlikle.

Vikikitap'ın hem Vikiçocuk hem de Vikiversite için bir çatı olduğunu ifade etmeye çalıştım orda daha ziyade. Vikiçocuk halen Vikikitap çatısı altında. Vikiversite ise artık bağımsız bir proje. Genel olarak bir dilde Vikiversite'nin düzenli katkı alıp alamayacağını da Vikikitap'ın durumundan anlamanın mümkün olacağını söylemiştim.

Elbette hangi projede olursa olsun senin rahat bir şekilde içeriği geliştirebilmen için elimden gelen her türlü desteği verir, uygun ortamı oluşturmak için elimden geleni yaparım. Yani Vikikitap için de ne gerekiyorsa yaparım normalde. Ancak bu noktada senin katkıda bulunmanın doğru olacağı yer Vikikitap değil aslında, Beta Vikiversite.

Köy çeşmesinde de dediğim buydu. Bizim Vikipedi'nin Köy Çeşmesinde "Vikiversite açılsın, destekliyorum" oylarını vermemizin projenin açılması için gerekli kriterlerin karşılanıp karşılanmadığını değerlendiren kurulun gözünde herhangi bir ehemmmiyetinin olmayacağını söyledim. Haberdarsındır sayfanın varlığından düzenli bir Vikiversite kullanıcısı olarak, ancak şurayı bir işaret etmek isterim müsaadenle.

Sayfayı incelediğinde göreceğin üzere (ki incelemişsindir çoktan), Beta Vikiversite'de bulunan dillere ne ölçüde katkı yapıldığına bakıyorlar. Yeterli düzeyi gördüklerinde projeye onayı veriyorlar. Yani Incubator'ın bir başka türevi mevzu bahis.

Senin Beta Vikiversite'ye düzenli katkı yapman ve hatta katkı yapacak başka kullanıcıları da bulman/teşvik etmen, projenin onay olması için atılabilecek en doğru adım olur. Atıyorum 6-7 kişinin her ay düzenli katkı yaptığı anlaşılsın (Language Committee çok net etkinlik kriterlerine sahip değil, kavram göreceli olabilir), Türkçe Vikiversite açılacaktır.

Benim Köy Çeşmesinde ifade ettiğim endişeler, daha ziyade Türkçe Vikiversite'nin açılmasının hani senin rahatsızlığını ifade ettiğin Vikihaber durumuna benzer bir sonuç doğurup doğurmayacağı eksenindeydi. O proje düzenli katılımcılarıyla saat gibi işleyen bir yapıya bürünsün, benden mutlusunu bulamazsın :)

Sözün özü; Beta Vikiversite küçük projelerin kaderi için altın değerinde olan, Meta'daki proje açma/kapama tekliflerinde zikredilen senin gibi bir "enthusiastic editor" bekliyor. Umarım projeyi hayal ettiğin noktaya da taşırsın, taşırız. Bu süreçte benim elimden gelecek bir şey olursa da bir haber uçurmaktan çekinme lütfen.

Sevgiler

Vito Genovese 23:36, 9 Nisan 2011 (UTC)


İdealimde madde yazmaktan başka hiçbir iş yapmamın gerekmeyeceği bir viki dünyası var ama onu ancak torunum falan görür herhalde :) Elbette birçok ilgi alanım, içerik bağlamında geliştirmek isteyeceğim birçok konu var; ancak diğer işlerden onlara hiç fırsat kalmıyor. Projeye de içerik olarak katkı sağlamam pek muhtemel gözükmese de, onay alındıktan sonra politika ve yönergeler, süreç sayfaları, teknik konular gibi farklı alanlarda her zaman destek veririm zaten, biliyorsun. WMF projeleri canımız :)

Haydi bakalım, umarım verimli bir iş birliği ortamı yakalanır ve güzel sonuçlar alınır. Her şeyden önemlisi; tüm kardeş projeler için dilediğim gibi, asıl sevdası, en temel ilgisi Vikiversite olan kullanıcılar kazanır proje. Vikipedi'den arta kalan zamanlarda bakıyoruz genelde kardeş projelere; asıl ilgisi kardeş projelerden biri olan kullanıcıların sayısı çok az. Umarım bu tipte kullanıcılarımız artış gösterir ileride.

Sen yine de elimden gelecek bir şey olursa bir el salla bana.

Sevgiler

Vito Genovese 23:56, 9 Nisan 2011 (UTC)


  • SBS mi o ne? :) S*lakları Belirleme Sınavına 55 gün kaldı :) Yani beni o gruba alsınlar diye boynumuza çanları taktık artık otluyoruz merada :) Neyse çok fazla geyik yaptım. Ben ilk olarak şu AS'yi değiştirmeyi düşünüyorum. Berbat bir AS'ye sahip bir Vikiversite görmek istemem doğrusu. Sonra her zaman ki gibi ben bir ilkokul/liseliyim :) Yani sadece üniversite değil anlayacağın :) Vikiversite'nin salloganı Sınavlara başarıda özgür dersane olacak dedim oldu . Bugün nedense aklım çok Oksijen almış. Aklım sıra espiri yapmaya çalışıyorum :). Aklımdan geçenleri sen anlamışsındır. İyi vikiverstler :P E M P E R Y A N ileti 12:31, 10 Nisan 2011 (UTC)
  • Selam Bermanya. biraz incelerim, ilgimi çekerse bir denerim. İyi çalışmalar, başarılar. --82 ~145 ileti 13:02, 10 Nisan 2011 (UTC)
  • Haziran'da biter o zaman yaparız birşeyler.--Reality 14:53, 10 Nisan 2011 (UTC)

İyiyim Bermo, teşekkür ederim, umarım sen de afiyettesin.

Engeli kafama takmamın sebebi şudur: haksızlık. İleride sadece benim açımdan değil, diğer kullanıcılar açısından da doğurabileceği ve neticede Vikipedi için doğurabileceği sonuçlar, haksızlıklar... Bu engel eğer haklıysa herkes politikalarda yazılan sebeplerden uyarılmadan engel alabilir demek olur, bu yönde örnek teşkil eder. Ben ise bunun haksız olduğunu düşünmek bir yana, context içinde yanlış olduğu için, engel verme gibi bir ceza uygulanmadan kullanıcının uyarılmasının doğru olduğunu, aksinin yanlış olacağını, politikaların uygulanmasındaki bir hizmetli hatası olacağını belirtiyorum. Neticede politikanın içeriği de böyle. Herhangi bir politikayı ihlal eden bir kullanıcı engellenir diyorsanız, bu doğru değildir, zira bazı politkalar "uyarı verilmeden engellenebilir" der. Bu da genel olarak politikaların uyarıldıktan sonra engelle neticeleneceğini, aksi belirtilmişse uyarı olmaksızın yaptırım uygulanarak engel verilebileceğini anlatır. Bu türlü davranılmazsa hatalı davranılmış olunur.

Bahsettiğin mevzuda ise taraf vardır ya da yoktur önemli değil. Tartışmalarda her zaman taraf vardır. Şöyle diyelim, bir taraf engelin haklı olduğunu düşünürken, bir taraf haksız olduğunu düşünür. Bu yüzden taraf vardır, birçok taraf da olabilir. Dilersen "taraf" kelimesini uygun bulduğun başka bir sözle, ("görüş"le mesela) değiştirebiliriz, yaptım hatta.

Faşizm'i de ısrarla kullanmıyorum, elma ona takıldığı için açıklama gereği duydum sadece. Ama haklısın, demeye çalıştığını anladım, vazgeçiyorum bu söylemden. --Stultiwikiabana yaz 16:09, 10 Nisan 2011 (UTC)

Anlayış farkları, politkalardaki boşluklar vesaire vesaire sebepleri olduğunu düşündüğüm tartışmanın içine seni de çekmiş bulunduğum ve meşgul ettiğim için kusuruma bakmamanı diliyorum. İyi vikiler, --Stultiwikiabana yaz 16:36, 10 Nisan 2011 (UTC)

Vikiversite hk.[kaynağı değiştir]

Selam Lucky, Vito da tavsiye etti, Beta Türkçe Vikiversite için gönüllü kullanıcı arayışındayız. Beta Vikiversite için 6 - 7 gönüllü kullanıcı bulursak, çalışmalar başlayacak ve hayırlısıyla Vikiversite'miz açılacak. Zamanla da katılımı, görüntülemesi vs. artacaktır. Bize düşen, yeni fidanı dikmek. Katılım halinde Türkçe Dil Bilgisi, bilgisayar tekniği vs. hakkında ders - kurs verebileceğini düşünüyorum. Umarım vaktin vardır ve kabul edersin. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 23:57, 9 Nisan 2011 (UTC)

Selam Bermanya, beni bu iş için uygun bulup yardım istediğin için teşekkür ederim, ancak mevcut kısıtlı zaman durumum nedeniyle Vikiversite için zaman ayırabileceğimi hiç sanmıyorum. Eğer ki ileride boş zamanım olursa seve seve yardım etmeye çalışırım, şimdilik üzgünüm :( Selamlar. LuCkY ileti 07:53, 11 Nisan 2011 (UTC)

14. hafta-kapama[kaynağı değiştir]

14. Hafta iş birliğini kapıyorum Bermanya. --Duke ϡ»» ileti ^^ 12:02, 11 Nisan 2011 (UTC)

Bermanya 14. haftayı iki haftalık işbirliği yapmışsın. Lakin alt sayfaların 14. ve 15. hafta diye açılması lazımdı. Örn; Vikipedi:İş birliği projesi/2011/6. ve 7. hafta. Düzeltilmesi lazım bunların ya da işbirliğini 14. haftada bitirip, 15. haftada yeni bir iş birliğine geçebiliriz. --Duke ϡ»» ileti ^^ 12:31, 11 Nisan 2011 (UTC)
  • Berm, adaylıklardaki "Ekonomik krizler hakkında maddeler" konusunu 16. haftaya koyalım mı? 1 aydır filan bekliyor. --Duke ϡ»» ileti ^^ 11:41, 12 Nisan 2011 (UTC)
Vikipedi:İş birliği projesi/2011/16. hafta şöyle açtım iş birliği sayfasını. Eksik gördüğün yerleri düzeltirsin. Son halini alır=) Sevgiler, Berm. --Duke ϡ»» ileti ^^ 12:24, 12 Nisan 2011 (UTC)

Bu haftaki proje karışık gibi. Ben bir türlü yardımcıları kullanamadım. Yardımcı olur musunuz? Çünkü o sayfadaki kılavuza ve "bu" dediğiniz tartışmaya baktım. Teşekkürler. ----GôkTR001 14:32, 12 Nisan 2011 (UTC)

İşte sürekli karşılaştığım yazı:

Querying CommonSense ...done.Querying image data ...done. Retrieving image description ...done. Used 460612 times since 2007-01-12 This image has no verificable good license, and can thus not be uploaded to commons through this tool.

TeTa Bilgilendirmesi[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Temizlik Takımı yeniden yapılandırılma sürecine girdiğinden üyelik sistemi bir müddet askıya alınmıştır, hala aktifseniz ve temizlik takımı ile çalışmak isterseniz gelişmeleri takip ederek oluşum içerisinde yer alabilirsiniz, sevgilerimle... --e.c. 11:24, 15 Nisan 2011 (UTC)

Bir sorum olacaktı acaba siz bana mesaj attığınızda onu benim sayfamdan sizin mesajınız üzerinden cevaplayabilir miyim yoksa o mesajı cevaplamak için buraya mı yazmalıyım?

Umut 18:04, 15 Nisan 2011 (UTC)

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

Umut 10:09, 16 Nisan 2011 (UTC)

Selam Bermanaya, Şurada belirtmiştim, 389 değişiklik geri alındı; diğerlerinin botla geri alınması mümkün değil. Diğerlerini manuel olarak geri almak gerekiyor. Kumul 20:29, 17 Nisan 2011 (UTC)

Selam Ya bolum, nasılsın? Geniş çaplı konularda, iyi niyetli katkı yapmaya çalışan bir kullanıcının daha topluluğumuza katılması beni çok sevindirdi. "Projelerim" sayfandaki başlıklara baktım, o konularda çalışmalara gerçekten ihtiyacımız var, teşekkür ederim. Bir soru sormak istersen lütfen çekinme, bana veya başka tüm Vikipedistlere sorabilirsin. Topluluğu ilgilendiren önemli konularda da Vikipedi:Köy çeşmesini kullanabilirsin, şu şablondaki sayfaları incelersen birçok şeyde kolaylık sağlayabilirsin. Tekrar teşekkürler, iyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 21:28, 17 Nisan 2011 (UTC)

Merhabalar, siz nasılsınız? Her şeyden önce bu sıcak karşılama için teşekkür ederim. Aslında projelerim kısmı henüz taslak. Onları da iyice düzenleyeceğim. Böylece daha etkili bir program yapmak istiyorum. Bazı kaynaklar belirledim kendime, onlardan kaynaklanarak katkı yapacağım. Aklıma takılan bir şey olursa sizi yine rahatsız ederim :9 İyi niyetiniz için tekrar teşekkür ederim. "Vikipedi dolaşım" adlı şablonu gösterdiğiniz için de teşekkür ederim. Onu kullanıcı sayfama koyarak daha hızlı ve pratik dolaşabilirim vikipedide. Kolay gelsin Yâ bolum 07:49, 18 Nisan 2011 (UTC)

Merhabalar, Agnostisizm maddesi üzerinde çalışmaya başladım. Yaklaşık 10 kadar kaynak belirttim, tabii madde şu an taslak konumunda. Kaynaklama hatası mı yaptım, altta öyle belirtiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca madde hakkındaki görüşleriniz nedir, bunun üzerine geliştireceğim, en azından İngilizce vikideki kadar geniş olmasını sağlayacağım. Kolay gelsin Yâ bolum 11:02, 18 Nisan 2011 (UTC)

Tamamdır, kaynakça sorununu çözdüm ve dinsizlik taslak şablonunu oluşturdum, maddeye koydum. Sanırım madde şu an için taslak görünümünü aldı? Kolay gelsin Yâ bolum 11:12, 18 Nisan 2011 (UTC)

Vikipedi geliştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba Bermanya. Size vikipedi hakkında bir soru sormak istiyorum. Burada madde istekleri var, burada içeriği yetersiz maddeler var, ayrıca seçkin olabilecek maddeler de mevcut, bir de benim saptadığım geliştirmek istediğim maddeler var. Sizce hangisi ile uğraşmak vikipedi için daha yararlı olur? Yeni maddeler açmak mı, yetersiz maddeleri geliştirmek mi, gelişkin maddeleri seçkin yapmak mı, yoksa benim için önemli olan maddeleri geliştirmek mi? Kolay gelsin Yâ bolum 17:33, 18 Nisan 2011 (UTC)

Selam Ya Bolum, internetim kopmuştu onun için geç cevap veriyorum, kusura bakma. Topluluğumuzda aynı senin gibi düşünen çok fazla kullanıcı var, kisimi Seçkin İçeriğe, kimisi kaliteli maddelere ve kimisi de sadece maddelere bakıyor. Bence Seçkin İçerik ile kaliteli madde (İçeriği düzgün, yeterli ve kaynaklı) arasında denge kurmalısın. Arta kalan zamanlarında da VP:SRA, VP:BM vs. ile ilgilenirsin. Gerisi sana kalmış. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 20:49, 19 Nisan 2011 (UTC)

Yanıtınız için çok teşekkür ederim :) En yakın zamanda Seçkin ve Kaliteli madde yardımına başlayacağım. Öncelikle kısa bir süreliğine, belirlediğim bir-iki madde üzerinde çalışacağım. Yardımlarınız için sonsuz teşekkür ederim. İyi vikiler Yâ bolum 21:36, 19 Nisan 2011 (UTC)

Altın Örümcek[kaynağı değiştir]

Alt başlık kullanalım, kullanmayanları uyaralım diye günün vecizesiyle başlayayım sözlerime :)

Sınavlarda, sözlülerde kolay gelsin bolca. Ömür biter, onlar bitmez :(

AÖ olayını da doğru biliyorsun, ayı devirir devirmez açıklarlar diye umuyorum, bekleyiş sürüyor.

Vito Genovese 10:35, 22 Nisan 2011 (UTC)


Haziran ayındaymış tören, ses yok henüz.

Vito Genovese 19:39, 6 Mayıs 2011 (UTC)

İbp gelecek konuları ve safir yüzük[kaynağı değiştir]

Merhaba Berm, Safir yüzük olayını işleme sokup gelecek hafta için 2007 maddelerinin düzenlenmesi konulu bir iş birliği yapmayı öneriyorum. Safir Yüzük için, alt sayfa çalışmasını(Kullanıcı:Koc61/Çalışma5) hazırladım aklıma gelenlere. Ondan sonrakği haftalar içinde adaylıklardan tarihlerine göre konuları işleme sokmayı planlıyorum orada bir birikme oldu hafiften. Senin aklında bir iş birliği konusu var mı? Herhangi önerin var mı tüm bunlar için=) Sınavlarında başarılar. --Duke ϡ»» ileti ^^ 14:26, 26 Nisan 2011 (UTC)

1. oylama bitmiş.--☺☻Kullanıcı Sayfam♥♦♣♠ Mesaj 15:01, 26 Nisan 2011 (UTC)

  • 420-442 arasından değişiyor puanlar. (Biliyorsun 6 puan türü var) 132 net toplamda. Buraya kadar iyi de sıralamada biraz sorun var. 3000-20000 arasından değişiyor o da. Bilemiyorum artık bu kadar zor matematik sorularını 2.000 kişinin fullemesi. Bi terslik var da tam anlayamadım henüz. Ancak istediğim yere oluyor gibi şimdilik. Duan için Allah razı olsun.) Umarın ilerde seni de bi ODTÜ de falan görürüz.)--Reality 14:11, 28 Nisan 2011 (UTC)

Selam. "Kan çıkar" tehdidinden korkup kabul ettim :) Bakalım ne olacak sonunda. Kolay gelsin. --82 ~145 ileti 15:06, 1 Mayıs 2011 (UTC)

Selam Bermanya! Maddeyi beğenmene sevindim, mesajın için teşekkür ederim. Sayende bir kişiyi daha tanıdım :) Umarım derslerin yolundadır, İyi çalışmalar, --Bahar (yine ben!) 21:30, 1 Mayıs 2011 (UTC)

Not: Maddenin adı değiştirilebilir, takdir Vikipedi ahalisine kalmış, ayrıca havalanma denemelerinin tam tarihleri bulunabilirse iyi olur diye düşünüyorum :)

Tekrar selam! Derslerinin iyi olmasına sevindim (ama iki gündür yoksun ortalıkta :)), bende de her şey yolunda. Köy Çeşmesi'ndeki Altın Örümcek Ödülleri'nin duyurusunu okumuştum. Törene gitmeyi çok isterdim ama yurtdışındayım. Düşüncen için teşekkür ederim ;) İyi haftasonları, --Bahar (yine ben!) 05:05, 7 Mayıs 2011 (UTC)

Selam Rapsar, nasılsın? Umarın iyisindir, şurada belirttiğim yazıya bakmanı önemle rica ediyorum. ABD Başkanı açıklama yaptı evet ama VP:TBA söz konusudur, Taliban ve Taliban taraftarı kaynakları beklemek zorundayız. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 10:39, 2 Mayıs 2011 (UTC)

Selam. Cevabımı bıraktım oraya...--Rapsar 10:40, 2 Mayıs 2011 (UTC)

Sabri Yıldız resmi[kaynağı değiştir]

Yok, çözünürlükle alakası yok zaten olayın, ne olursa olsun kullanamayız bu görüntüyü, çözünürlüğü ne olursa olsun. Yaşıyor ve özgür lisanslı resmi çekilebilir çünkü. VP:AKP kriterleri kullanımını imkansız kılıyor.

Vito Genovese 20:53, 2 Mayıs 2011 (UTC)

Nihan şikayeti[kaynağı değiştir]

Selam Kibele, nasılsın? Nihan şikayeti tam 7 aydır duruyor. Gerek IRC'de, gerekse Viki ortamında hizmetli arkadaşlardan kapatmalarını rica ettim ama faaliyet yok. Açıkçası birkaç yıldır hizmetli olan, Vikide tecrübesi yüksek olan bir kullanıcının kapatmasını isterim. Şikayeti lütfen karara bağlar mısın? Gerçekten, bu şikayet galiba Viki tarihinin en uzun süre bekleyen şikayeti niteliğinde. Bu şikayet hep orada duruyor ve Viki'deki anlaşmazlıkların giderilmesi işlerinin aktif şekilde ilerlemediği gibi yanlış bir görüntü veriyor. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 21:15, 4 Mayıs 2011 (UTC)

selam, beni de rahatsız eden bir durum. ama tamamını okuyup değerlendirmek gerekiyor. en kısa zamanda ilgilenmeye çalışırım. --ki bl 21:33, 4 Mayıs 2011 (UTC)

Merhaba Bermanya; Bu denklemi nasıl yazarım: Dosya:D E N K L E M.PNG

Resmin nasıl çıkacağından emin olamadığım için imza atmamıştım. İyi çalışmalar.--Westnest ileti 12:22, 8 Mayıs 2011 (UTC)

Bermanya, nasılsın? Sınavlar nasıl geçiyor, güzeldir umarım. Bu işbirliğiyle ilgili "madde düzenleme" konulu bir iş birliği planlıyorduk uzun zamandır. Rapsar'dan çıkmıştı uzun zaman önce fikir hani. O iş birliğini bir sonraki haftaya koyuyorum. Senin de bi itirazın yoksa. İyi çalışmalar. --Duke ϡ»» ileti ^^ 09:37, 11 Mayıs 2011 (UTC)

VP:İBP/'11/19. Hft/Ğaaw'da "Safir puan" yazıyor. Onu "3 puan"'a çevirebilir misiniz?--
☺☻ Ğaaw ♥♦♣♠ Mesaj 15:56, 12 Mayıs 2011 (UTC)

  • Koc her şeyi karıştırdı diyebilirim :) Resim ekleme saniyelik iş olduğundan öyle yaptım yoksa sorun yok. Ayrıca yeniden düzenlemeler yapacağım. Sen ve Koc'ta artık kabul edersinşz :) Bu böyle işlerse bir anlam yok projenin. İş birliği projesi bir konu üzerinden bir çok konuyu desteklemeli. Yani bir konuya bağlı portali, vikiprojeyi vb. desteklemeli. Emperyan-ileti 11:01, 13 Mayıs 2011 (UTC)
Merhaba Ğaaw, Safir yüzük ve puan sadece Kategori:Vikipedi düzenle kategorisindeki maddeler için tasarlanmış bir ödül. Bu haftaki iş birliğinde bir yanlış anlaşılma oldu. Bu haftaki iş birliği safir yüzük ödülü için doğru konuyu içermiyor. Yanlış anlaşılmadan dolayı özür dilerim.

dedi. O yüzden şeyettim...--
☺☻ Ğaaw ♥♦♣♠ Mesaj 15:23, 13 Mayıs 2011 (UTC)

Selam Kibele, HB için mesaj yazmayı hiç sevmem ama burada sorayım dedim: "...eski birkaç hizmetliye karşı başından beri gizleyemediği tepkisel davranışlarının kökenini merak etmekteyim cidden" demişsin. Lütfen buna dair örnek gösterebilir misin? Çok merak ettim de, umarım bir abartı yoktur. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 10:43, 9 Mayıs 2011 (UTC)

Kibele, umarım yukarıdaki mesajımı görmüşsündür. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:44, 14 Mayıs 2011 (UTC)
söyleyeceklerimi orada söyledim. zamana yayılan incelikli katkılar söz konusu olduğunda, birebir, kör gözüm parmağına örnekler söz konusu olmaz. bu durumda abartı olup olmadığının takdiri beni ve yorumlarımı, katkılarımı bilenlerindir. selamlar.. --ki bl 12:52, 14 Mayıs 2011 (UTC)
Ben orada herhangi bir tanık gösterme, bağlantı gösterme vb. göremedim hala. Umarım dikkatsizliğimdendir, ama tanık göstermeden, bağlantı göstermeden "...eski birkaç hizmetliye karşı başından beri gizleyemediği tepkisel davranışlarının kökenini merak etmekteyim cidden" demen, " Çamur at, izi kalsın" hesabıdır. Umarım anlatabilmişimdir. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:01, 14 Mayıs 2011 (UTC)
ciddi şüphe olmadan bu tür bir yorumda bulunmayı tercih etmediğimi bilen bilir. isteyen eski oylarıma bakar. bilmek istemeyenler de çamur attığımı söyleyebilirler. herşey ortada olup bitiyor nasıl olsa. --ki bl 14:02, 14 Mayıs 2011 (UTC)

Bermanya,

Hemen yukarıda bulunan mesajlar içerisinde geçen "çamur at izi kalsın hesabıdır" kelimesi çok ciddi VP:KSY ihlalidir. Kullanıcının bir hesap içerisinde olduğunu temellendirecek kanıtlarınız olmadan bu tip ağır bir ifadeyi kullanmak hoş bir durum değil, tekrarında engellenebilirsiniz, sevgiler. --e.c. 14:17, 14 Mayıs 2011 (UTC)

Tarihte bugün[kaynağı değiştir]

Teşekkürler, iyiyim. Sayfayı güncelledim. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:02, 15 Mayıs 2011 (UTC)

Seçkin resim adaylık sonuçları[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:London Thames Sunset panorama - Feb 2008.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Emperyan-ileti 10:51, 17 Mayıs 2011 (UTC)
  • Karıştırmışım yav. 3 başarısız ve 1 başarılı birden olunca :) Emperyan-ileti 10:51, 17 Mayıs 2011 (UTC)

Ciddi bir konu[kaynağı değiştir]

Selam Elmacenderesi. Burnuma kötü kokular geliyor. Şu kullanıcı, Kullanıcı:Cekli829'un kuklası veya canlı kuklası gibi geldi bana, açıkça davranışsal iz var: Kullanıcı:İr acilen kayıt olmuş, sadece 2 değişiklik yapmış ve ikisi de Tartışma:Ana Sayfa'daki "Ermenistan Bayrağı Sorunu" üzerine, Cekli'yi desteklemiş. Kayıt olur olmaz Cekli ona Hoşgeldin mesajı atmış, 4 dakika sonra yıldız vermiş ve 4 dakika sonra da övgülü, VP:TBA, VP:MİLLİ'yi unutan bir mesaj yazmış. Açıkça kuklacılık görünüyor, incelersen çok memnun olurum. Gereğinin yapılmasını da rica ediyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 10:52, 17 Mayıs 2011 (UTC)

Hayr, Kullanıcı:İr Kullanıcı:Cekli829'un kuklası diyildir. Kullanıcı:İr Tartışma:Ana Sayfa'daki "Ermenistan Bayrağı Sorunu" üzerine, Kullanıcı:Cekli829'u qatiyyen desteklememiştir. Evet, Kullanıcı:İr kiminse kuklasıtır. Ama kimin? Onu ben bilemem. Checkuser Elmacenderesi bunu araştıra bilir. Ve kimin kuklası olduğunu o bana da söylerse, çok memnun olardım. Saygılarla, ----Cek Li Taranmesaj 11:11, 17 Mayıs 2011 (UTC)

  • Selam Bermanya. O kullanıcının değişikliğini bir daha incele istersen :) Cekli829'u desteklememiş; tam aksini savunmuş ;)--Rapsar 11:16, 17 Mayıs 2011 (UTC)

Selam Rapsar, onu yanlış yazmışım. Fakat Cekli'nin söz konusu kullanıcıya hoşgeldin mesajından 4 dakika sonra bir mesaj ve biraz sonra da ödül atması ilginç. Ödül de, kullanıcının fikirleri sayesinde verilmiş. İlginç değil mi? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:20, 17 Mayıs 2011 (UTC)

Onu zaten ben de anlamadım :)--Rapsar 11:20, 17 Mayıs 2011 (UTC)
Sevgili Cekli, kuklacılığı bir kenara bırakalım. Ana Sayfa'nın tartışmasındaki tutumun beni çok üzdü, burada hiçbir şekilde uluslararası ilişkiler dikkate alınmadan katkı ve değişiklik yapılır. Kullanıcı:İr seni desteklemiş ve sen de birkaç dakika sonra ona ödül atmışsın, sadece görüşü için. Bu ne kadar doğru? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:14, 17 Mayıs 2011 (UTC)
Hayr efendim. Beni destekleyen Kullanıcı:Irada. Lütfen buna bakın. Kullanıcı:İr ise beni katiyyen desteklememiştir. Tam aksini savunmuştur. Lütfen buna ve buna bakın. ----Cek Li Taranmesaj 11:25, 17 Mayıs 2011 (UTC)
Cekli'ciğim, Kullanıcı:İr'e attığın ödüle bir anlam veremedim, belli ki başka kullanıcıların da kafası karışmış. Onu açıklarsan sevineceğim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:26, 17 Mayıs 2011 (UTC)
Mesajındaki "(...) Ya sen bunu nasıl başardın. Anlamadım′da gitti... En kısa zamanda Vikipedi kurallarını hızla öğrenib′de tatbikat yapdığın için bu sana:)" cümlesi daha da kafa karıştırıcı, lütfen onu da açıklar mısın? Teşekkür ederim... --Berm@nyaİleti 11:28, 17 Mayıs 2011 (UTC)
Tartışma:Ana Sayfa′da Kullanıcı:İr′in mesajları beni çok meraklandırdı. Derhal SUL bana çok yardımcı oldu. Aha, anladım ya: Kullanıcı:İr bir kukla! Ama kimin kuklası, bulamadım. O yüzden ona bir ödül verdim:) Ve bunu Tartışma:Ana Sayfa′da bildirdim. ----Cek Li Taranmesaj 11:38, 17 Mayıs 2011 (UTC)
Selam Rapsar, Facebook'ta şu videoya rast geldim de, sana göstereyim dedim . Moralin bozuk olduğu zaman izler izler gülersin, iyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:51, 17 Mayıs 2011 (UTC)
Bayağı eski değil mi bu? Hatırlamış olduk :) Benden de sana bir şarkı gelsin o zaman. İyi çalışmalar...--Rapsar 19:07, 17 Mayıs 2011 (UTC)

Gun.az sitesi[kaynağı değiştir]

Acaba elinizde Gun.az sitesinin şu siteyle ilişkisine dair bir kanıtınız varmı? Varsa bu ilişki nedir yoksa bu mesajı niye yazdınız. Stewardlar neyi halledecek? --N KOzimesaj 15:08, 17 Mayıs 2011 (UTC)

Lütfen söylermi siniz. Siz Azeri vikipedisine her zamanmı göz gezdirir misiniz? Bizim Köy Çeşmesinde nelerin çok konuşulduğunu bilirmisiniz? Kim hangi felsefeyi anlatacak. İhlalları gösterirmisiniz lütfen. --N KOzimesaj 15:21, 17 Mayıs 2011 (UTC) Çalışmadı. İsterseniz bana mail atın. --N KOzimesaj 15:26, 17 Mayıs 2011 (UTC)

Aynı. Hiç çalışmıyor. --N KOzimesaj 15:30, 17 Mayıs 2011 (UTC)
Arkadaşim. Ben o siteye girememş Çünki benim bilgisayarımda o siteye blok yani "sansür" var. --N KOzimesaj 15:35, 17 Mayıs 2011 (UTC)
Size de. İyi geceler. Burda akşam oldu. --N KOzimesaj 15:42, 17 Mayıs 2011 (UTC)

İlginç mi?[kaynağı değiştir]

Merhaba. Vikipediyi millî ansiklopedi zannedenler, hatta "millî ansiklopedi" diye bir şeyin olabileceğini zannedenler her zaman varolacaktır. Burayı kim ne gözle görüyorsa, yapılanların ardındaki niyeti de o gözle değerlendirir. Biz işimize bakalım. Kolay gelsin. --yabancım 16:22, 17 Mayıs 2011 (UTC)

Adil Kullanım[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Dosya:Yüzyılların_Mirası_I.jpg için adil kullanım şablonu gerekmez mi? İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 18:15, 17 Mayıs 2011 (UTC)

Tekrar merhaba, bir sürü şablona bakmaktan biraz beynim sulandı galiba, tabiki gerekmez, İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 18:32, 17 Mayıs 2011 (UTC)

Vikipedi:İş birliği projesi/2011/20. hafta/Cekli829[kaynağı değiştir]

Merhaba. Lütfen onaylarmısın? Bir sorum da var. Puanları nasıl hesaplıyorsunuz? ----Cek Li Taranmesaj 04:51, 18 Mayıs 2011 (UTC)

Selam Cekli, şimdi puanlıyorum. Puanlamayı, düzeltilen maddedeki zorluğa göre yapıyoruz. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 18:27, 18 Mayıs 2011 (UTC)

Teşekkürler! ----Cek Li Taranmesaj 04:30, 19 Mayıs 2011 (UTC)
Neden böyle yapmadın? Ben şimdi nasıl bilim, hangi maddeye kaç puan vermişsin ya? Bence çok az puan veriyorsun...----Cek Li Taranmesaj 04:33, 19 Mayıs 2011 (UTC)
  • Selam Bermanya, geç gördüm ircde seni, çıkmışsın şimdi. Bir dahaki rastlaşmamıza artık.=) --Duke ϡ»» ileti ^^ 11:17, 19 Mayıs 2011 (UTC)

Merhaba Bermanya[kaynağı değiştir]

Merhaba Bermanya, nasılsın? Uzun zamandır çok aktif olamasam da az olan vaktimi daha çok SM adayı maddelere harcıyorum. Umarım bir iki aya Türkiye’de mimarlık maddesi SM adayı olacak. Bu arada bir süredir bazı tartışmalara pek katılmıyordum ama insanların farklı düşünse bile uygarca tartışmasını faydalı ve önemli olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden belli tartışmalarda senin görüşlerine katılsam, belli tartışmalarda katılmasam da bunun aramızda sorun yaratmayacağını ümit ediyorum. Çalışmalarını ve kendini geliştirme çabanı da dikkatle izlediğimi eklemek istiyorum. Sevgiler. Mimar77 13:11, 19 Mayıs 2011 (UTC)


  • Peki o dediğiniz politikaları hatırlatsa faydalı olur muydu sizce? Dinlerler miydi?--Gökçє Yörük mesaj 13:37, 19 Mayıs 2011 (UTC)
  • Emperyan'ın yaptığı da çok yararlı oldu zaten.--Gökçє Yörük mesaj 14:00, 19 Mayıs 2011 (UTC)

Merhaba. Böylesi nasıl olmuş? Lütfen onaylarmısınız? ----Cek Li Taranmesaj 06:20, 20 Mayıs 2011 (UTC)

  • Farkettim. Ancak steward olayı genede bana çok itici geliyor. Hiç kalkışma bence bu işe. Çok zahmetli, çok küskünlüklere yol açacak, Azerice Vikipedi'nin gelişimini baltalayacak bazı hizmetlilerin azledilmesine yol açacak... Yani oldukça zarara yol açacak bir şey bu. Soğukkanlı birkaç hizmetli var orada. Onlar durumu sakinleştiriyor gördüğüm kadarıyla. Zaten bu pazartesine bu konuda tamamen kapanmış olacak. Bence ateşin üstüne ateşle gitmeyelim. Nedersin?--Reality 13:15, 20 Mayıs 2011 (UTC)


  • Selam Koc, Safir Yüzük için 5 Safir Puan lazım demişsin de, onu 3 yapalım bence. Safir Puan zaten zor, bir de 5 tane istenmesi iyice zor ve belki de sıkıcı hale getirebilir. Ne dersin? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:29, 21 Mayıs 2011 (UTC)
Selam, Bermanya, Safir yüzüğü bir madde düzenlemede kazanılan bir ödül olarak düşünmemiştim. Birkaç madde düzenleme işbirliğine katılım olursa daha teşvik edici olur. Yani 5 safir puan daha teşvik edici. Şimdi bir kullanıcı safir yüzük ödülünü alsa gerçekten kolay olur. Celki mesela döktürdü bu iş birliğinde. Safir yüzük puanı 5 olursa bir dahaki iş birliğinde de yüklenecektir. Hemde rekabet açısından güzel olur. Mesela başka birisi ilk ben safir yüzük alıcam die hırs yapıp onu geçmeye çalışabilir. Aralarında bir yarış olabilir. --Duke ϡ»» ileti ^^ 12:37, 21 Mayıs 2011 (UTC)
Ulen az uyanık değilsin . Peki, 5 tane olması İBP için daha iyi. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:12, 21 Mayıs 2011 (UTC)
İyi vikilemeler, sevgiler Berm... --Duke ϡ»» ileti ^^ 13:15, 21 Mayıs 2011 (UTC)

köy çeşmesi konusu[kaynağı değiştir]

Selamlar. Sınav ve ödev yoğunluğundan ötürü fazla girmeye fırsat bulamıyorum (arada ödev yaparken kaçamak yapıyorum ama neyse). Köy çeşmesinde belirttiğin konuyu da biraz geç fark ettim, haliyle tartışma da durulmuştu. Bu nedenle buradan belirtmek istedim. Gökçe'nin mesaj sayfasında bahsettiğin politikalar Azerice Vikipedi'nin köy çeşmesinde defalarca dile getirilse de hiçbir etkisi olmamıştı. Açıkçası hiç birinin dakikalarını harcayıp okuduğunu veya niyetlendiğini düşünmüyorum ve bu nedenle klişelere dayanmayan basit bir ifadeyle meramımızı anlatmaya çalıştım.

İnsanların ön yargılarını kırmak çok güçtür. AZTV'yi veya başka Azeri kanallarını izlemiş misindir bilmiyorum veyahut Azerbaycan'ın şu anki politik ve sosyal yapısı hakkında ne kadar bilgiye sahipsin onu da bilmiyorum ama bilmeni istediğim, bu konular hakkında (oralara hiç gitmesem de) okuduğum üniversitedeki Azerilerle de konuşuyorum ve bilgi alıyorum. AZTV sürekli Aliyev bugün nerede ne yapmış diye yarım saati aşkın haber yayınlıyor. Reklam aralarında sürekli Azerbaycan ordusunu gösterip milliyetçi duygularını açığa çıkarmayı hedefliyor. Geç bağımsız olan bu ülkede milli bilinci sağlamlaştırmak için çok büyük çaba sarf ettiler. Şu an Azerbaycan'da Türkiye'deki ülkücülerin çok tuttuğu Ebulfez Elçibey'i iktidardan kurnazlığıyla indirip tüm gücü elinde toplayıp yerini oğluna bırakan Haydar Aliyev, %90'ın üzerinde oy oranıyla resmen diktatörlüğünü ilan edip Azerilerin dünya görüşü üzerinde çok büyük etkilere sahip oldu. Şu an baştaki İlhan Aliyev de politikaları aynen devam ettiriyor. Son seçimde aldığı %87'lik oy oranı tanıdığım muhalif Azerilerce diktatörlük olarak yorumlanıyor. Hatta biri şöyle demişti: "Eğer iktidar aleyhinde eleştirel bir yazı yazan yazar olsam, ertesi gün cebimden uyuşturucu bulduklarını iddia edip beni hapishaneye tıkarlar, bizde düşünce özgürlüğü yok". Yani, Aliyev politikalarıyla küçüklükten itibaren yüksek milliyetçilik duygularıyla yetiştirilen bu nesil Ermenilere karşı çok büyük nefret besliyor ve bunu hayatlarının her alanına yansıtıyorlar. Ermenistan'la Azerbaycan'ın beraber yer aldıkları ilk Eurovision yarışmasında Azerbaycan'dan Ermenistan için 3 telefon oyu çıkmış ve bunları gönderen numaralar bulunarak Ermeni ajanlarıdır şüphesiyle bunları sorguya almışlardı.

Kısa yazıp sana ülkelerindeki genel perspektifi vermeye çalıştım ama özetin özeti, aşırı milliyetçilik duyguları olan ve bunları hayatlarının her alanında belli eden bir topluluğun vikipedisinin tarafsız olması çok düşük bir ihtimaldir. Ana sayfadaki bayrak konusundaki bizim hayret edip de anlamadığımız aşırı tepkileri bu yüzdendir. Bu nedenle karşımızdakiyle empati kurmak her zaman faydalıdır. Durumları klişe laflarla anlatamıyorsak farklı yolları denemeliyiz...--вяí¢αи76ileti 12:53, 21 Mayıs 2011 (UTC)

Selam Xberger, nasılsın? Mona Lisa maddesini geliştiriyorum, ilerleme var. İngilizce'sinden çeviriyorum. Fakat bir sorun var, İngilizce maddesindeki "Aesthetics" başlığı altında yok denecek kadar az kaynak var, kaynak önemli. Maddenin İspanyolca'sı Seçkin Madde seçilmiş ve oldukça başarılı. İleri düzeyde İspanyolca bildiğini gördüm, az önce dediğim başlıkla alakalı bölümü, Türkçe'ye kaynakları ile çevirmen mümkün mü? Sadece o başlığın İspanyolca'sındakini kaynaklar ile çevirmeyi kabul etsen kâfi, kabul edersen çok sevinirim ve madde için hayırlı olur. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 17:32, 21 Mayıs 2011 (UTC)

  • merhaba, sana yardimci olmak isterdimde benim ispanyolcam birkac sözden ibaret.yani cevirme yapabilecek kadar degil. eger ayni madde almanca vikde mevcutsa oradan tercüme edebilirim. hayirli calismalar.Xberger 21:26, 21 Mayıs 2011 (UTC)

Safir Yüzük[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Cekli, İBP'de 128 puan fark ile birinci gidiyorsunuz ve 2. Safir Puan'ınızı kazandınız. Öncelikle başarılı çalışmalarınız için tebrik ediyorum, 1 tane daha Safir Puan kazanırsanız Vikipedi'de Safir Yüzük kazanan ilk kişi olacaksınız. Projenin bitimine daha 3 gün var, iyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 18:39, 20 Mayıs 2011 (UTC)

1 tane daha Safir Puan kazanırsam Vikipedi'de Safir Yüzük kazanan ilk kişi ola bilirmiyim? Ama Vikipedi:İş birliği projesi/Safir Yüzük sayfasında böyle: Bu puanların toplamda 5 olması lazım. ----Cek Li Taranmesaj 06:28, 23 Mayıs 2011 (UTC)

Nasılsın Merube? Ne zamandır görmüyordum seni, geldiğine sevindim. Benim de final sınavlarım var, bu nedenle gelemiyorum. Ara sıra bakınıp geri gidiyorum . Okulun iyi gidiyordur umarım. Kolay gelsin, iyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:25, 29 Mayıs 2011 (UTC)

Selamlar Berm, iyiyim seni sormalı? Ben de seni gördüğüme sevindim buralarda. Özlemişim vikiyi :). İyi gidiyor, ne olsun. İnş. sizin için de iyi gidiyordur. Sevgiler, kolaylıklar--Merube 89msj 11:31, 29 Mayıs 2011 (UTC)

Merhaba. YBot bu tür metin değişimleri için biraz deneyimsiz. Gerekli düzeltmeleri elle yapacağım. --Superyetkinileti 15:02, 29 Mayıs 2011 (UTC)

Fazla madde yok zaten --Superyetkinileti 15:33, 29 Mayıs 2011 (UTC)
Selamlar. Gerekli açıklamalar zaten yapılmış. Gereksiz tartışmalar ile vakit kaybetmek istemiyorum. Kolay gelsin. --Eldarion 05:12, 31 Mayıs 2011 (UTC)

Altın madalya[kaynağı değiştir]

Berm, bu altın puan olayını 70 cümleden 50 cümleye mi düşürsek. 70 ağır oldu sanki. --Duke ϡ»» ileti ^^ 14:32, 1 Haziran 2011 (UTC)

Seçkin resim adaylık sonucu[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:MortDebarquement.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Emperyan-ileti 18:21, 1 Haziran 2011 (UTC)

Merhaba Bermanya. İş birliği projesi sorumlusu olarak lütfen ilgilenirmisin? ----Cek Li Taranmesaj 06:06, 7 Haziran 2011 (UTC)

İngiltere hükümdarları şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Bermanya.

İngiltere hükümdarları şablonu'nu sen oluşturmuşsun. Şu an yönetimdeki hanedan olan Windsor hanedanının da şablonda yer alması gerekmiyor mu ?

Emyilmesaj 18:16, 7 Haziran 2011 (UTC)

Elbette, unutmuşum. Rica etsem sen ekler misin? Şu an Vikimoladayım, yarından itibaren full aktif olacağım. İlgin için teşekkürler, iyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 18:44, 7 Haziran 2011 (UTC)
Windsor'dan önce birde Hanover hanedanı varmış. İkiside ekledim. İyi çalışmalar. Emyilmesaj 19:20, 7 Haziran 2011 (UTC)

İş birliği projesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Öncelikle işbirliği projelerine sorumlular olarak göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı çok teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla üç sorumlumuz var ve üçünüz de gayet özen gösterip bu işe bizlere vikipediye katkı için güzel bir ortam yaratıyorsunuz. Bu derece özveri gösterirken konuyu eleştirmek veya yanlış anlaşılmak istemem ancak sorumluların arasındaki puanlama farklarından dolayı puanlama da bazı haksızlıklar meydana geliyor. Emparyan fazladan puan verirken siz ve duke'un verdiği puanlar az kalıyor. Örnek Vikipedi:İş birliği projesi/2011/23.hafta/noyder'in 7 nolu maddesi ile Vikipedi:İş birliği projesi/2011/23.hafta/Volkanozobut'un 2 nolu maddesi. Önemli olan puan, birincilik vs. değil vikipediye katkı elbetde ancak puanlamanın bir standarta bağlanması haksızlıkları önlemesi açısından önemli diye düşünüyorum. Örnek verdiğim yer gibi ileride de daha büyük karışıklıkların çıkmaması adına üç sorumlumuz kafa kafaya verip şu işi bir standarta bağlasa nasıl olur? İlginizden dolayı teşekkürler ve iyi çalışmalar--Volkanozobutileti 12:26, 8 Haziran 2011 (UTC)

İBP 23.hafta[kaynağı değiştir]

Bermanya kardeş, beni iş birliği projesi sıralamasına ekleyip, puanımı sayabilir misin? Katılımcılara imzamı attım. Emperyan'a başvurdum ama ekle(ye)medi.

Ayrıca ben bugün (çarşamba) katılımcılara imzama attım. Dün (salı) yarattığım maddeler puanlamada sayılır mı? * Supermæn mesaj katkılar 18:03, 8 Haziran 2011 (UTC)


Vikiçizer nasılsın? Umarım iyisindir, gece gece şu çalışmayı yaptım da. Sence nasıl, güzel buluyorsan maddeye ekleyelim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 22:13, 8 Haziran 2011 (UTC)
Merhaba Bermanya, iyiyim, sen de iyisindir umarım. Çalışmana baktım, bence güzel, maddeye eklemeden esas eleştirileri alamazsın:) Bu yüzden bence eklemende bir sakınca yok, krokiyi görenlerin söyleyecekleri varsa bir şekilde seni bulacaktır. Bir de küçük tavsiye; bu tip bir çalışmanın mutlaka bir kaynağı olması gerektiğini düşünüyorum. Örneğin, bu kroki Osmanlı Tarihi filan cilt kitaptan yararlanılarak yapılmıştır veya filan yazarın filan makalesinden yararlanarak hazırlanmıştır gibi. Ellerine sağlık, kolay gelsin...Vikiçizer 10:11, 9 Haziran 2011 (UTC)

İBP Puanlama[kaynağı değiştir]

UNAM Pumas ve FC Pakhtakor Taşkent sayfalarının puanlarını sayıp, sıralamaya eklersen sevinirim. Saygılarımla * Supermæn mesaj katkılar 13:51, 9 Haziran 2011 (UTC)

Ad bulamadım :D[kaynağı değiştir]

  • Tamam da sabah yaptığım sayfalar gece kontrol ediliyor. 2 kişi bu göreve yetmiyor.
  • Ayrıca UNAM Pumas'ı puanlamamışsınız.
  • Ve tabiki ilgi göstereceğim çünkü bu benim İBP'ye ilk katılımım. Birkaç güne kadar İBP'nin adını bile duymamıştım. İBP'nin adını Cekli'nin isyanı sayesinde öğrendim ve şu anda İBP'de 2. 'yim.

Böyle bir durumda siz benim yerimde olsaydınız ilgilenmez miydiniz ? * Supermæn mesaj katkılar 17:49, 9 Haziran 2011 (UTC)

Dediğim gibi[kaynağı değiştir]

Dediğim gibi, ilk kez İBP'ye katılıyorum.

Bir de Club Atlas maddesini puanlarsanız sevinirim. * Supermæn mesaj katkılar 19:00, 9 Haziran 2011 (UTC)

Özür dilerim.[kaynağı değiştir]

Tamam. Özür dilerim ama dün dikkat ederseniz sayfalarımı yazdığım yere FC Pakhtakor Taşkent'i eklemiştim ama size UNAM Pumas ve FC Pakhtakor Taşkent'i puanlayın diye mesah göndermiştim. Siz sadece FC Pakhtakor Taşkent'i puanladınız. Sonradan ben yeni bir mesaj yazdığımda UNAM Pumas'ı puanladınız. * Supermæn mesaj katkılar 05:24, 10 Haziran 2011 (UTC)

Doldu, taşıyor. :D[kaynağı değiştir]

Bermanya, Vikipedi:İş birliği projesi/2011/23.hafta/Supermæn'deki puanlanmamış maddeler doldu, taşıyor. O maddeleri puanlarsanız sevinirim. -- * Supermæn mesaj katkılar 10:53, 10 Haziran 2011 (UTC)

Keirrison'a kaynakça ekledim. İyi günler. * Supermæn mesaj katkılar 14:26, 10 Haziran 2011 (UTC)

Ayrıca Campeonato da 1ª Divisão do Futebol'u da puanlarsanız sevinirim. * Supermæn mesaj katkılar 17:05, 10 Haziran 2011 (UTC)

  • Hayır ediyorlar. Onu ben Cekli'ye etmedim zaten :) Durun bağlantı vereyim :) Emperyan-ileti 19:43, 10 Haziran 2011 (UTC)

bölümünde biraz değişiklik yapmıştım. Emperyan'dan şu msjla izin almıştım. Ancak Koç61 sildi şimdi bakıyorum geçmiş kayıtlara göremiyorum. size göstermek isticektim. saygılarımla. --xrazymesaj 08:29, 11 Haziran 2011 (UTC)

  • Berm bu puanlama çok saçma desem :). Yani bazı şeyleri kesinleştirelim beraber. Face'deyim :) Emperyan-ileti 11:39, 11 Haziran 2011 (UTC)
  • Ben mi? Ben o hafta yoktum bile :D Emperyan-ileti 11:43, 11 Haziran 2011 (UTC)
  • Ayrıca hadi bekliyorum seni. Buradan çok uzun sürüyor. IRC kanalına da giremiyorum nedense :) Emperyan-ileti 11:44, 11 Haziran 2011 (UTC)
  • Bu hafta sen bak sonra kavga çıkacak :) Emperyan-ileti 11:51, 11 Haziran 2011 (UTC)

Yine doldu, taşıyor :D[kaynağı değiştir]

Vikipedi:İş birliği projesi/2011/23.hafta/Supermæn'deki puanlanmamış maddeleri puanlarsanız sevinirim. Saygılarımla, Supermæn mesaj katkılar 16:04, 11 Haziran 2011 (UTC)

Kâhyalara söyledim, beni biraz azarladılar, sonra İnfocan iyidir dediler. Neyse artık sorun yok. İyi çalışmalar.--Westnest ileti 18:24, 11 Haziran 2011 (UTC)

Sizi Özledik Şablonu (Önemli)[kaynağı değiştir]

Biliyorsunuz ki Vikipedi'de topluluğun onayını almamış botlar engellenir(bide anonimse daha kötü). Sizi özledik şablonunu IP adresleri yollamış, bir insanın oturup bir mesaj için bu kadar uğraşacağını zannetmiyorum. Acaba bot mu bu anonlar? İyi çalışmalar.--Westnest ileti 10:23, 12 Haziran 2011 (UTC)

Bu arada buradaki Keirrison maddesine (Lütfen kaynakça ekleyin.) yazmıştınız. Ben de ekledim. Supermæn mesaj katkılar 19:04, 12 Haziran 2011 (UTC)


İBP'nin son saatlerinde gaza mı geldin Sabri ? Çalışmaların için teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar, sevgiler... --Berm@nyaİleti 20:50, 12 Haziran 2011 (UTC)

Evet atağa geçmek için bekliyordum, zamanı sonuna kadar kullanmaya niyetliyim ona göre haa--вяí¢αи76ileti 20:57, 12 Haziran 2011 (UTC)
Bu arada proje süresi dolamadan 1. ve 2.'ye madalyaları dağıtmışsın, bunu gördüm ya, 2.'yi de geçmek için bir kez daha gaza geldim ama uykum var vallah... Şu anki durumda (ilk 24 maddenin toplamı 230) girdiğim son maddeyle 1 saat kala gerilerden gelerek sürpriz yaptım. Normalde derslere de hep son dakikada yetişirim. Ancak bu heyuecanlı oldu. Bu tip madde açma projelerinde hep son günlerde beni görebilirsin, aksiyonu severim ama gidip yatayım, iyi vikilemeler--вяí¢αи76ileti 23:04, 12 Haziran 2011 (UTC)

2.lik, yoksa 1.lik?[kaynağı değiştir]

Ödül için teşekkürler! Ama, sanırım bir yanlışlık olmuş. 2.lik yok, 1.lik ödülü bence benim olmalıdır. Çünki puanım 260 deyildir. Çok daha fazla. Lütfen bakarmısınız?

Madde sırası Madde Puan
1 Haydar Aliyev Nişanı 20
2 Şahdağ 4
3 Tufan Dağı 4
4 Sumgayıt Devlet Üniversitesi 5
5 Tahir Salahov 16 (Zamanında düzeltilmiş)
6 Şahdağ halkları 16
7 Ebu Müslim camileri 16
8 Buduq 11
9 Cek 12
10 Elik 9
11 Haput 9
12 Qrız 10
13 Hınalıq 17
14 Yergüc 8
15 1997 Copa América 7
16 1995 Copa América 7
17 2001 Copa América 7
18 Monako Millî Futbol Takımı 7
19 Azerbaycan Kadın Millî Futbol Takımı 7
20 Hınalıq Dağı 5
21 Binegedi 6
22 Karadağ, Bakü 5
23 Hazar, Bakü 7
24 Sebail 7
25 Sabuncu, Bakü 6
26 Surahanı 6
27 Nerimanov, Bakü 5
28 Nesimi, Bakü 6
29 Nizami, Bakü 5
30 Hatai, Bakü 7
31 Yasamal 7
32 Nikaragua bayrağı 7
33 Aydın Mirzezade 13
34 Muhtar Babayev 11
35 Cekliler ? (Zamanında düzeltemedim. Maalesef...)
36 Buduqlular ? (Zamanında düzeltemedim. Maalesef...)
37 Elikliler ? (Zamanında düzeltemedim. Maalesef...)
38 Haputlular ? (Zamanında düzeltemedim. Maalesef...)
39 Lale Abbasova 6
40 Yergüclüler ? (Zamanında düzeltemedim. Maalesef...)
41 Cebelitarık Futbol Federasyonu 7

Toplam: 308 puan. Böylece 1.lik benim:) 2.lik ödülümü 1.lik ile evez edermisiniz? Teşekkürler! Sayqılarla, ----Cek Li Taranmesaj 04:07, 13 Haziran 2011 (UTC)

İBP puanlama[kaynağı değiştir]

BErm, bu madde düzenlemelerde puanlama "Her düzeltilen madde zorluk derecesine göre 1 ila 5 arası bir puan kazandıracaktır." şöyle olsa senin için daha rahat olur. arika bir gün geçirmen dileğiyle. --Duke ϡ»» ileti ^^ 12:00, 13 Haziran 2011 (UTC)

Merhaba Cekli. Alt sayfanız incelendi, evet, dediğiniz gibi 308 puanmış. Aslında bunu hesaplamıştım ama listeye eklemeyi unutmuşum, arada kaynayıp gitmiş. Küçük bir hata, düzeltildi. Belirttiğiniz için çok teşekkür ederim, bu arada yeni İBP'nin puanlama sisteminde ufak bir değişiklik yapıyorum. Bilgilendirmek istedim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:29, 13 Haziran 2011 (UTC)

Teşekkürler! Proje daha meraklı olsun diye vatandaşı olduğum ülkenin bayrakı ile yarışmak istiyorum. Her kesi buna sesliyorum. Bu projeyi daha meraklı ve daha güzel yapacaktır. Herr kes kendi bayrağını, yok eger belli etmek istemiyorsa sadece bayraksız yarışsın. Nasıl bir fikir? Sizden destek ala bilirmiyim? ----Cek Li Taranmesaj 13:40, 13 Haziran 2011 (UTC)

Berm aslında sen bilirsin de, 1 ila 5 puan arası olursa yapılan değişikliklere bakıp kafandan bi rakam verebilirsin. 1 ila 20 puan olursa nasıl yaparsın bilmiyorum. Son sözlerim=) Daha da işine karışmam:D --Duke ϡ»» ileti ^^ 13:49, 13 Haziran 2011 (UTC)
Neredeki buluşma sayfası? --Duke ϡ»» ileti ^^ 14:10, 13 Haziran 2011 (UTC)
  • Bermanya, bu aralar çok yoğunum. Kurs işleri falan olacak. O yüzden projede etkin olmayacağım (pek). Yani Txrazy'ye haber verdim. Olumlu cevap alırsam şans senden yana :). Ayrıca şu sistem falan taktım ben onunla ilgileneceğim :P Emperyan-ileti 16:58, 13 Haziran 2011 (UTC)

Altın günü mü yapıyonuz ?[kaynağı değiştir]

Vikipedi:İş birliği projesi/2011/23. hafta bu ne ? :D :D Altın mı dağıtıyonuz yalancıktan ? Sodexo filan dağıtın bari :D Olmadı cennetin anahtarını vaad edin..hehe şaka şaka..Kolay gelsin bermmm--Boyalikus 02:41, 15 Haziran 2011 (UTC)

Toplam 27 maddede bulunan Muhtarlık başlığı çıkartıldı. Bu başlıklar hallolduğu için 0 puanlık düzenlemeleri tekrar incelerminiz? Teşekkürler! ----Cek Li Taranmesaj 05:07, 16 Haziran 2011 (UTC)

Köy maddeleri - muhtarlık[kaynağı değiştir]

Merhaba Berm, köy maddeleriyle ilgili muhtarlık kısmı çıkarılsın diye bir tartışma nerede geçti. Ben bulamadım. Link vermen mümkün mü=) Güzel günler. --Duke ϡ»» ileti ^^ 10:58, 16 Haziran 2011 (UTC)

buluşma tarihi[kaynağı değiştir]

Daha yazacaklar vardır ama buluşma için 19 Haziran Pazar günü, Nazif İlbek dışındaki herkese uymakta. Yarın akşama yeri ve saati de kesinleştirsek iyi olur kanaatindeyim. Daha önceki buluşmaların gözde mekânı Gezi Pastanesi'dir (ben yoktum ama o zaman katılan ve fotoğraflayan Khutuck de bilir) ama geleneği değiştirir miyiz, bilmiyorum...--вяí¢αи76ileti 19:25, 16 Haziran 2011 (UTC)

  • O gün mezunlar günü var üniversitede, sabah oraya gider öğlen gelmeye çalışırım. Yeni öğrendim mezunlar gününü :D Khutuckmsj 19:49, 17 Haziran 2011 (UTC)

Selam Rapsar. Köy çeşmesinde iki defa duyurdum, önceden maç yaparız falan demiştin, geleceğini düşünüyordum ama listede adını görmedim. Buluşmaya gelmeyeceksin galiba? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:57, 16 Haziran 2011 (UTC)

Selam. Tarihi sebebiyle gelemeyeceğim muhtemelen. Bizim sınavlar daha bitmedi, önümüzdeki hafta da sınav haftası. Hafta sonu mutlak suretle çalışmam lazım :( Ama halı saha sözünüz olsun :P--Rapsar 20:03, 16 Haziran 2011 (UTC)

Editörlük başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhaba, geçen gün editörlük başvurusunda bulundum. Oylamada beni destekleyeceğinizi umuyorum. Şahsım hakkında sorunuz varsa memnuniyetle cevaplarım. Vikipedi özgeçmişim oylama sayfasında bulunmaktadır. Saygılarımla.--Camoka4 11:38, 17 Haziran 2011 (UTC)


Selam Sabri, buluşma bu Pazar günü Gezi Pastanesi'nde olsun, saat 14.00 iyi midir sence? Uygun görüyorsan sen de, ekleyeyim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 17:01, 17 Haziran 2011 (UTC)
Selamlar, uygun bence, ama sayfaya yazmak dışında toplu mesaj da atarsan daha faydalı olur, geç fark edilme sorunu ortadan kalkar...--вяí¢αи76ileti 17:04, 17 Haziran 2011 (UTC)
Gezi Pastanesi çok pahalı bu arada Sabri, başka yer mi düşünsek? . --Berm@nyaİleti 17:14, 17 Haziran 2011 (UTC)
Öyle zaten sadece birer içecek alınır da, pahalı diyorsan Taksim'de neresi olabilir? Zira orada ucuz bir yer bilmiyorum, tabii fast food restoranlarının dışında--вяí¢αи76ileti 17:17, 17 Haziran 2011 (UTC)

Merhaba Berm. İnşallah iyisindir. Şuradaki oylamada çekincene istinaden gerekli düzenlemelerin yapıldığı belirtiliyor. İncelemeni yaparak madde hakkında tekrar değerlendirmede bulunabilirsin. İyi çalışmalar.--ahzaryamedileti 19:11, 17 Haziran 2011 (UTC)

Buluşma Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba; 19 Haziran Pazar günü, Taksim - İstanbul'da, Gezi Pastanesinde saat 14.00'te buluşma düzenlenecektir. Gezi Pastanesi, Atatürk Kültür Merkezi yanındadır. Buluşmada sizi de görmek bizleri çok mutlu edecektir, iyi vikilemeler, sevgiler, saygılar... --Berm@nyaİleti 17:38, 17 Haziran 2011 (UTC)

  • Pazar günü görüşmek üzere, bilgilendirme için teşekkürler... n a z i f i l b e k 08:09, 18 Haziran 2011 (UTC)

Seçkin resim adaylık sonucu[kaynağı değiştir]

Merhaba Bermanya, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Dosya:Eyjafjallajökull.jpeg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Emperyan-ileti 20:03, 18 Haziran 2011 (UTC)

Saat 3 gibi geliyorum, haberiniz ola :) Khutuckmsj 10:11, 19 Haziran 2011 (UTC)

Ankete katılın lütfen![kaynağı değiştir]

  • Yukarıdaki çok ama çok önemli konuyu kapatmak istemezdim ancak bu anketleri 2 hafta içinde mümkün olduğu kadar çok katılımlı bir şekilde gerçekleştirmek zorundayım. Bir tez hazırlamadan dolayı. Bu yüzden lütfen bu ve buradaki anketlere katılın!' Daha önceki ankete ve buluşmaya katıldığınız için gönderilmiştir. Emperyan-ileti 11:54, 25 Haziran 2011 (UTC)
  • Beni biraz aşar. 2 yıldır YGS-LYS'den dolayı İngilizce'yi unuttum diyebilirim.)--Reality 14:26, 28 Haziran 2011 (UTC)

Merhaba. Benim önerim şu:

"Fransız ordusu birden çok hatta ilerleyerek İmparatorluk ordusunun karşı koyma çabasını boşa çıkarmış, ancak düşmanın merkez hattını savaş alanında tutamamıştır."

Bu tümce farklı biçimlerde de ifade edilebilir. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15:31, 28 Haziran 2011 (UTC)

  • Sağol bermanya. İyiydi fena değildi sınavlar.)--Reality 14:42, 29 Haziran 2011 (UTC)

Selam Rapsar, nasılsın? Umarım iyisindir. Bu aralar Pavia Muharebesi maddesi üzerine çalışıyorum. Böyle önemli bir savaşın maddesinin Vikipedi'de olmaması oldukça şaşırtıcıydı, İngilizce'sinden çeviriyorum ve %60'ı bitti. Sence gidişatı nasıl, düşünceni sormak istedim. Bir de küçük bir hatırlatma yapayım gelmişken; şurada bir soru sordum, henüz görmedin galiba (Bu arada madde güzel olmuş, ellerine sağlık, cevabımı alınca destek vermeyi düşünüyorum). İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:51, 29 Haziran 2011 (UTC)

Teşekkürler, sen? Madde güzel gidiyor, eline sağlık. KMA sayfasındaki sorunun yanıtını oraya bıraktım. İyi çalışmalar.--Rapsar 15:39, 29 Haziran 2011 (UTC)
  • Tamamdır ama şimdi girmem mümkün değil. Akşama ben tasarım üzerine çalışırım yalnız sayfaların alt sayfalara taşınması lazım. Akşama kadar yapılırsa daha rahat çalışırım. Güzel birşey ortaya çıkarırız.--Reality 15:43, 29 Haziran 2011 (UTC)
    • Boşluk sorununu aşarız o kolay da göze de hitap etmesi lazım. Onu da ayarlamamız lazım. Bir kaç haber sitesini gezeceğim. Sitenin ağırlıklı olarak kullandığı tonların karışımdan bir font ve ton ayarlarız.--Reality 15:44, 29 Haziran 2011 (UTC)
  • Bermanya şimdi baksana bir de. Üzerinde biraz oynamalar yaptım. Boşluk sorununu aştık bence.--Reality 20:32, 29 Haziran 2011 (UTC)
    • Renk çok önemli değil rengi deneye deneye tutturacağız. yaz şuraya bi renk bakalım nasıl olacak.) Deneye deneye bulacağız artık.--Reality 22:18, 29 Haziran 2011 (UTC)

Bermanya biraz bekleyelim. Biliyorsun Azerice Vikipedi'de hizmetli olup da burada da katkı sağlayanlar var. Onlar bu duruma nasıl tepki gösterecekler merak ediyorum. Ondan sonra kararını vermen daha mantıklı olur bence.--Reality 22:40, 29 Haziran 2011 (UTC)




selam berm, konuyu köy çeşmesinden çıkarttım. bunun birkaç nedeni var. başka vikilerdeki durumlar orada çözülür, eğer bununla ilgili fikir almak danışmak istiyorsan hepimiz buradayız, sorabilirsin. çeşmeye yazmak, üstelik vandalizm öğelerini aynen taşıyarak yazmak meseleyi büyütmekten başka işe yaramıyor. üstelik basit bir vandalizm olayı gibi görünüyor. vandallara, küfürlere canımızı sıkacaksak işimiz zor. takma kafanı.. :) --ki bl 08:49, 30 Haziran 2011 (UTC)


Selam Kibele. Kategori:Kutsal Roma İmparatorluğu'nun katıldığı savaşlar ile Kategori:Kutsal Roma İmparatorluğu'nun karıştığı savaşlar kategorilerini birleştirir misin? İkisi de aynı konuyu ele alıyor zaten. Saygılar... --Berm@nyaİleti 15:05, 28 Haziran 2011 (UTC)

birinin içinde birkaç madde vardı. onlar çıkınca boşaldı, sildim. yani diyorum ki, sen de yapıp etiketleyebilirdin, birleştirmeye gerek yoktu. :) sevgiler. --ki bl 09:08, 30 Haziran 2011 (UTC)
  • Selam Ahzar, şu adaylık niçin hala sonuca bağlanmadı? 42 gündür bekliyor. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:00, 1 Temmuz 2011 (UTC)
Sevgili Bermanya. Kullanıcı şartlı destek oyu kullanmış. Bazı sorular yöneltmiş. Bu sorulara istinaden bir cevabın verilmesi ya da ekleme/düzeltme yapılması ihtimaline karşı beklenmiştir. Sorulara cevap verildiğinde ya da ekleme/düzeltme yapıldığında şartlı destek oyunu tekrar değerlendirmeleri hususunda kullanıcıları bilgilendiriyorum. İyi çalışmalar.--ahzaryamedileti 12:28, 1 Temmuz 2011 (UTC)

Pavia Muharebesi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu çok özel bir kalıp. Tümcenin özgün biçimi sanırım şöyle:

"To inform you of how the rest of my ill-fortune is proceeding, all is lost to me, save that honour and life, which is safe..."

tümcecik_1, save (that) tümcecik_2 yapısı birinci ve ikinci tümceciğin anlamca karşıt olduğu durumlarda kullanılıyor. Bu durumda çeviri şöyle olmalı:

"Kötü şansımın nasıl sürdüğünü soracak olursan şunu bilmeni isterim: Her şey karanlık, onurum ve şu an için tehlikede olmayan yaşamımdan başka."

--Superyetkinileti 20:51, 1 Temmuz 2011 (UTC)

Güzel bir çalışma, elinize sağlık. --Superyetkinileti 00:57, 2 Temmuz 2011 (UTC)

1990 Japonya Grand Prix[kaynağı değiştir]

tekrar kontrol edersen sevinirim madde bana gayet düzgün göründü karşılaştırdım bi problem yok gibi... --Kothreqer 18:39, 3 Temmuz 2011 (UTC)

İş birliği vakti![kaynağı değiştir]

2011'in 27. haftasının projesi çok zor bir proje. Katılmam hiç de kolay olmayacak. 2.lik ödülü için de teşekkürler! ----Cek Li Taranmesaj 07:58, 4 Temmuz 2011 (UTC)

İşbirliği Projesi[kaynağı değiştir]

Bermanya merhaba. Bu haftanın işbirliği projesindeki çeviri yapmam gereken kısmı tamamladım. Ancak madde henüz Türkçe olarak açık değil. Ne yapmam gerekiyor? Saygılarımla... Meden agan mesaj 17:48, 4 Temmuz 2011 (UTC)

  • Çok teşekkür ederim elimden geleni yaptım. Hatalı ya da eksik gördüğünüz bir nokta var ise bilgilendirirseniz sevinirim. Meden agan mesaj 18:42, 4 Temmuz 2011 (UTC)
  • Kaynakça ekleme işlemi tamamdır Bermanya. Ayrıca sonuç bölümünde İngilizce metindeki kaynakça gösteriminden farklı bir yol izlenmişti. Onu da düzelttim. İyi çalışmalar.. Meden agan mesaj 20:20, 4 Temmuz 2011 (UTC)
  • Merhaba Bermanya :) İşbirliği projesinin durumunu yakından takip ediyorum. Kuzey Denizi 1914–1918 şablonu içerisinde açılmamış bir veya iki maddeyi açmak istiyorum. Tabi paylaştırılmadıysa.. Onun dışında da yapabileceğim birşey varsa yönlendirme bekliyorum. İyi çalışmalar, saygılarımla.. Meden agan mesaj 19:08, 7 Temmuz 2011 (UTC)
  • Teşekkür ederim :)Tabiki, giriş bölümü üzerine de çalışabilirim. Giriş bölümündeki ilk paragraf çevrilmiş. Sonrasını çeviriyorum. Peki yan taraftaki bilgi kutusu da dahil mi? Meden agan mesaj 19:19, 7 Temmuz 2011 (UTC)
  • Pekala :) size de iyi çalışmalar. saygılarımla.. Meden agan mesaj 19:29, 7 Temmuz 2011 (UTC)
  • Selamlar. Maalesef İstanbul'a uzağım ve muhtemelen gelemeyeceğim. Eğer imkanım olursa sizlere bildiririm. Esenlikler dilerim, saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 16:05, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Rapsar, Köy Çeşmesi'nde "İBP'nin tartışma sayfasında belirtebilirdin bunu..." demişsin de, Köy Çeşmesi (İlginize) bölümü topluluğu ilgilendiren durumlar için var oluyor, İBP'nin tartışma sayfasına her gün kaç kişi bakıyor? --Berm@nyaİleti 15:17, 6 Temmuz 2011 (UTC)

O zaman tartışma sayfalarını kullanmayalım, kaç kişi bakıyor? Dediğinden bu çıkarım yapılabilir. Tartışma sayfaları böyle böyle aktif olacak. Bu arada cevabımı kişisel algılama.--Rapsar 15:22, 6 Temmuz 2011 (UTC)
Ben de bugün baya mesaj yazdım ama şu SRA'yı silmesi için Superyetkin'e mesaj yazıyordum. Yani oyunuzdan önce SRA'yı geri çekmek istiyordum. İzninizle oyunuza çizik atıp, sayfaya da sil etiketi ekleyeceğim. --Berm@nyaİleti 15:51, 6 Temmuz 2011 (UTC)
Tamam.--Rapsar 15:52, 6 Temmuz 2011 (UTC)

Battle of Stalingrad.png[kaynağı değiştir]

İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 18:30, 6 Temmuz 2011 (UTC)

Kibele, Köy Çeşmesi'nde İBP için bir hatırlatma duyurusu yapmıştım. Her hafta böyle duyurular olur, tartışma sayfasına taşımak gereksiz kalıyor maalesef. Zira Köy Çeşmesi'nin İlginize bölümü topluluğu ilgilendiren konular için var, ben de duyuru yaptım. İzninle geri alıyorum. --Berm@nyaİleti 17:38, 6 Temmuz 2011 (UTC)

bu bir hatırlatma duyurusu değil, başlamış bir çalışmaya ilişkin bir konuşma. yani tam da tartışma sayfasında konuşulması gereken şey. üstelik, yapılan yorumların tamamı, bunun yerinin burası olmadığına ilişkin. bunlara rağmen geri almaksa ilginç. işbirliği projesini ilgilenenlere yolladığınız halde her hafta köy çeşmesine getirilmesin diye geçmişte de eleştiriler oldu diye hatırlıyorum. bütün bu yorumları dikkate alıp almamak kullanıcıların inisiyatifindedir elbette. ancak köy çeşmesini daha kullanışlı hale getirmek hepimizin sorumluluğudur. --ki bl 19:43, 6 Temmuz 2011 (UTC)
Sadece duyuru yapmak istemiştim, ama Köy Çeşmesi'ne uygun bulunmadı. "Vikipedi Kalkınma Hareketi (önemli)" gibi başlıklara hiçbir şeyin denmeyip te bu başlığa denmesi biraz da zoruma gitti açıkçası. Neyse, iyi vikilemeler, sevgiler, saygılar... --Berm@nyaİleti 22:01, 6 Temmuz 2011 (UTC)
zoruna gidecek bir durum yok. :) mümkün olduğu kadar tartışma sayfalarını kullanmak, her şey için meydanda, çeşme başında bağırmamak işleyişi kolaylaştırır. o başlığın, içeriği, önemi, önemsizliği, gerekliliği, gereksizliği bir yana çeşmeden başka yeri yok gibi. ama yine de böyle düşündüğün durumlarda sen de tepkini belirtebilirsin elbette. sevgiler bizden.. --ki bl 07:58, 7 Temmuz 2011 (UTC)

Dürer'in Gergedanı: İngilizce maddesine ve diğer dillerdeki maddelerine dikkatinizi çekerim. Keşke çalışmanın bitmesini bekleseydiniz... --Berm@nyaİleti 20:29, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Türkçe karşılığı için kaynak istedim ben. Şu tablonun İngilizcesi The Third of May 1808, Türkçesi ise Madrid'de 3 Mayıs 1808. Veya bununki Le déjeuner sur l'herbe, Türkçesi ise Kırda Öğle Yemeği ya da Kırda Piknik. Demek ki direk başka dillere çevrilmiyormuş eserler, üzerinde biraz değişikliklik yapılabiliyormuş. O yüzden kaynak istedim. Kaynak şablonunu şimdi eklememin nedenini de öze kısmında belirttim.--Rapsarmesaj 20:34, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Yanlış gösteriyorsunuz, Madrid'de 3 Mayıs 1808 maddesinin İngilizcesinde "El tres de mayo de 1808 en Madrid" ibaresi de bulunuyor, demek ki Türkçe'ye çevrilirken bir değişiklik yapılmıyormuş. Zaten British Museum'daki resmi tanıtım sayfasını kaynak gösterdim, "Dürer'in Gergedanı" olduğunu anlamak için başlangıç seviyesinde bir İngilizce yeterli. Diğer dillerinin neredeyse hepsinde de SM olmuş bir maddenin adı da bu şekilde geçiyor (Bazılarında sadece Gergedan denmiş). İyi vikilemeler, saygılar... --Berm@nyaİleti 20:40, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Yazdığımı dikkatli okumanı öneririm. Demek ki direk başka dillere çevrilmiyormuş eserler, üzerinde biraz değişikliklik yapılabiliyormuş dedim. İspanyolca'dan İngilizce'ye çevrilirken bu değişiklik yapılmış mesela. JawsDenizin Dişleri olarak çevirip, vizyona sokmuşuz. Bu gravürü de kim bilir hangi isimle tanıtmışızdır. Belki sadece Gergedan olarak adlandırmışızdır.--Rapsarmesaj 20:46, 7 Temmuz 2011 (UTC)

Yine yanlış örnek vermişsiniz maalesef, "Saturn Devouring His Son" zaten "Çocuklarını Yiyen Satürn" anlamına geliyor. Bunları anlamak için başlangıç seviyesinde İngilizce bile yeterli... Üzgünüm... --Berm@nyaİleti 20:56, 7 Temmuz 2011 (UTC)

Yazdığımı ikinci kez yanlış anlıyorsun. Ben ne yazmışım: Çocuklarını Yiyen Satürn tanlosu için Türkçe kaynak bulmuşlar, ona göre adlandırma yapmışlar Yani "İngilizcesi budur, bunu Türkçeye çevirip madde adını ona göre koyalım" dememişler (senin yaptığın bu şu an). "Kaynakta ne diyorsa onu madde adı yapalım" demişler. Kaynakta Çocuklarını Yiyen Satürn değil de -atıyorum- Satürn'ün Öfkesi dese, madde adı o olacaktı. Anlatabildim umarım...--Rapsarmesaj 21:02, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Çeviri yapsın veya yapmasın. Kaynak ne diyorsa odur. Senin bakış açınla hareket ederek Türkiye'de vizyona girmemiş film adlarını direk çevirerek burada oluşturmamız gerekirdi -ki öyle yapmıyoruz.--Rapsarmesaj 21:05, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Konuya göz misafiri oldum da, katılmadan edemedim. Berm, vikiicadı yapmıyoruz vikipedide. Sadece var olan olguları dile getiriyoruz. Bir eser Türkçe'ye hiç çevrilmediyse orijinal adıyla muhafaza edilir. Kendimizce birşey yapmıyoruz, yapamıyoruz. Basit İngilizce bilmek yeterli diye bir argüman kabul edilir değil yani. Vikipedide herşey kaynaklara göre işlemektedir. Türkçe ada İngilizce site gösterip ben onu Türkçeleştirdim demek doğru değil. Hele hele eser adlarında hiç doğru değil. Hiç Türkçeleştirilmemiş bir eseri siz Türkçeleştirdiğinizde bir özgün araştırma yapıyorsunuz iki okurların bulmasını kolaylaştırmıyorsunuz üç yaygın isimlendirmeye göre değil kendi kişisel görüşünüze göre isimlendirme yapmış oluyorsunuz. Sorunu anlatabildim umarım. Lütfen kendinizin çevirileriyle madde adlandırmayın, eser adlarını kendinize göre çevirmeyin-ne kadar basit olduğu hiç önemli değil, özgün araştırma yapmıyoruz burada. Dürer'in gergedanı için birkaç kaynak: [1] Bu kaynağın güvenilirliği ile ilgili şüpheler tartışma sayfasında konuşulur. Bir de yüksek lisans tezi buldum: [2]. Kaynak aramaktansa basit İngilizce ben çevirdim kabul edilir bir argüman değil tekrarlıyorum Berm. Biraz dikkat etmenizi rica ediyorum.--Merube 89msj 22:09, 7 Temmuz 2011 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • İyi geceler Bermanya, ödül için teşekkür ederim. İmzanı da atarsan meraklı gözler, "kim göndermiş" diye soru işaretlerine boğulmazlar böylece. Kolay gelsin. --— heddagabler 22:10, 7 Temmuz 2011 (UTC)