Kullanıcı mesaj:Dbl2010: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Özgür ERÇELİK (mesaj | katkılar)
Btolga (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
328. satır: 328. satır:


[[Resim:Nuvola apps important.svg|30px]] [[VP:Troll]]
[[Resim:Nuvola apps important.svg|30px]] [[VP:Troll]]

* Gurur duydum. - Beni Troll ilan etmeniz bile baş yönetici olmanıza ramen haklı ve adil olamadığınızın bir göstergesidir.[[Kullanıcı:Btolga|Btolga]] 13:59, 19 Temmuz 2006 (UTC)btolga


== Benim oğlum bina okur, döner gene okur. ==
== Benim oğlum bina okur, döner gene okur. ==

Sayfanın 13.59, 19 Temmuz 2006 tarihindeki hâli


Dosya:Gaim.png
Bana iletmek istediğiniz herşeyi buraya yazabilirsiniz. Eğer aşağıda geçen konular harici yeni bir konu açacaksanız lütfen "değiştir" yerine "+" sekmesine tıklayarak mesajınızı bırakınız.
Lütfen mesajınızın sonuna 4 tane ~ (~~~~) yazarak imzanızı atınız.
Cuma
Nisan
05.47 UTC
Vikipedi'de 606.198 makale var

Arşivler: 01~ 02~ 03~ 04~ 05~ 06~ 07



Eski yazışmalar için sağda bulunan arşivlere bakabilirsiniz. ----------------->


Ana Sayfaya

Ana sayfaya dünya kupasının alına bir coral geri rengiyle div (kutusu) açıp Kategori:Yardıma ihtiyaç duyan makaleler sayfasına bir link atarmısın. Kısa bir cümleyle

Lütfen, Yardıma ihtiyaç duyan makaleler sizin katkılarınızı bekliyor.

Çok sağol.--GraphicDesigner 15:16, 30 Haziran 2006 (UTC)

Teşekkür. Bu istek temel fonksiyonlar arasında bulunmakda. Benim bireysel politikam sonucu değil. Çok daha önce yapılması lazımmış gibi geliyor. Bunu sistemin bir parçası olarak algılayıp eklersen sevinirim. Bundan sonra kişisel isteğim olursa söylediğin yolu tutarım. Şablon:Başlık taslak yarattım. İçinde bilgi olan ama geliştirilmeye ihtiyacı alt başlıklar varsa (stub-sub) eklenerek diğer okuyuculara sunulan bir yapı. Taslak makale veya makale istekden daha basit değişikliklerle çözülebilecek sorunlara parmak gösteriyor. Bu kolaylığı gösterirsen hangi durumlarda Şablon:Başlık taslak policy yi kendi Kategori: sayfasına ingilizceden çevirmeye başlarım. Niçin tereddüt ettiğini anlıyorum ama bir daha düşünürsen sevinirim.--GraphicDesigner 15:33, 30 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba

Selam özgur ben che ya ben senin bir kıdemli oldugunu ögrendim ve sen de ilgilenirsen bir soru sormak isterim.Bazı sayfaların tertısma bölümünde asalayıcı ve saygısızca laflar var.Onları silme yetkisine sahip miyiz Saygılar--Che 13:28, 1 Temmuz 2006 (UTC)

Gözüm Seni de Kutlariz

Patron, calismalarini yakindan takip ediyor...


Merhaba

Fatma Maddesini Fatıma Zehraya yönlendirmişisiniz, Fatmayla Fatıma Zehra aynı anlam içermediği için tarafımdan yapılan değişikliğe geri bakın. Çözüm olarak anlam ayrımı sayfasıda olabilir. Ama birisi fatıma birisi fatma epistemolojik bakılırsa fatma sayfasında fatma fatıma dan türetirmiş denebilir.İyi çalışmalar.--Tegiiinmesaj 15:17, 2 Temmuz 2006 (UTC)

Kara Camii

O maddeyi okumadun mu? Orada sadece kitabede yazan kısım kaynak gösterilerek alıntılanmıştı--Cansız 00:31, 3 Temmuz 2006 (UTC)

Anlatamıyormuyum? Son 2 paragraf kaynak gösterilerek alıntılanmış. O da kitabe
Maddeyi okumadan sildiğiniz belli oldu. Çifte vakit kaybına sebep olan sizsiniz. Çalıntı olan birşey varsa sizin çaldığınız zamanımdır --Cansız 00:45, 3 Temmuz 2006 (UTC)

Senin "Çalıntı yazı" tabirin suçlamaya girmiyor mu? Vikipedi:Kaynak gösterme ne işe yarıyor? Ne yapmaya çalışıyorsun anlamıyorum.

Yapılan ortada tırnak işareti içinde sonuna da dipnot koyarak 2 paragraflık alıntı yapılmış. Makele falan da değil o, okusaydın görür, Vikikaynağa falan taşınır demezdin. Alıntıdan hemen önce; "kitabede özetle şunlar yazılıdır" deniyor ve Cambozuv'un alıntısı yapılıyor. Ben de uyarıyorum, yaptığınız çok yanlış. --Cansız 00:58, 3 Temmuz 2006 (UTC)

Sıktın ama artık, bir yanlış yaptın ısrar etme. kaynak göstermede yazıldığı gibi " " içinde alıntı yapılmış hala telif diyorsun. Uğraşamayacağım artık senle ne halin varsa gör.--Cansız 01:32, 3 Temmuz 2006 (UTC)

Yooo şimdi uğraşmaya başlayacağız anlaşılan. — Bu imzasız görüş Cansız (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İkimizde biliyoruz hata yapıp olayı inatlaşmaya çeviren sensin, başka birine sormaya gerek yok. Çünkü ortada kural ihlali yok. Resmen saçmalıyorsun ve bunda ısrar ediyorsun. Telif falan işin bahanesi, maddemi hoşuna gitmedi derdin ne açıkca söyle yoksa böyle çocukluklar hiç yakışmıyor. — Bu imzasız görüş Cansız (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ben ne yaptığımı çok iyi biliyorum. İnat eden sizsiniz. Hatalı olduğumu düşünseniz bile bana saygı göstermeniz gerekir. Çünkü bir yönetici kural ihlali yapıyorsunuz diyorsa nezaketen saygı duyulur ve eğer aynı fikirde değilse bir başkasına danışır. Medeni yol budur. Sizin yaptığınız gibi inatlaşma ile bir yere varılamaz. --Özgür 02:00, 3 Temmuz 2006 (UTC)

İSYAN EDİYORUM

Ya ben harıl harıl calısayım bakınız dün 12:30 kadar aktiftim ve makale yazıyordum ama bana herkeste olmasına karsın bir madalya yooooooook.İsiyan bayraklarım göklerde dalgalanıyor takiiii o zamana kadar :-( --Che 16:49, 3 Temmuz 2006 (UTC)

Vandalizim var

Lüfen kulanıci Kullanıcı mesaj:81.153.94.133 durdurun.kolay gelsin. Belge :[[1]]--Zentukmesaj 16:50, 3 Temmuz 2006 (UTC)

HELP

Selam özgür.Sana ihtiyacım var.Kullanıcı sayfam batmıs durumda eski haline cevirebilir misin--Che 17:53, 3 Temmuz 2006 (UTC)

Türkiye'de kadın mülki amirler

Mesajını aldım Özgür. Yazacağım makaleyi. Sonra da kapsama giren bütün isimler için o makaleye yönlendirme yapabiliriz. İyi çalışmalar. Selam. Cretanforever

LÜTFEN

Ya dostlarım bir madalyayı bana cok mu görüyorsunuz.Bu kadar calısıyorum ben bu kadar saatimi kendi siteme versem arama motoru olurdu.--Che 10:54, 5 Temmuz 2006 (UTC)

troller finaller

Özgür, mesajınız için teşekkür ederim. Troller sayfasını okudum. Ama bazen kendime hakim olamıyorum. Birkça gün içinde finallerim var. Ondan sonra Vikipedi'ye geri döneceğim. Bu aralar çok yoğun biçimde çalışıyorum. Temelli ayrılmayı doğrusu düşünmüyorum. İyi günler! --Süleyman Habib 16:13, 5 Temmuz 2006 (UTC)

teşekkür ederim :) --Süleyman Habib 16:17, 5 Temmuz 2006 (UTC)

HOLEYY

Saol özgürcüm beni ne kadar sevindirdigini anlatmak icin satırlar yetmiyor.--Che 19:53, 5 Temmuz 2006 (UTC)

Barnstar

Özgür bey.Merhaba.Sizin gibi vikipedi için saygın birisini rahatsız etmenin serbebi barnstar.Ben en fazla fotoraf yüklüyorum bari ödülümü hak edeyim.bence bana uygun ödül Şablon:The Photographer's Barnstar.Ayrıca acil kargo ile göndersinler bari ot geldik saman gitmeyelim ;)--Che 08:14, 6 Temmuz 2006 (UTC)

YNT: Yöneticilik ve checkuser başvurusu sonucu

Ad değişikliği

http://tr.wikipedia.org/wiki/Resim:1780_Kurdistan_Osmanli_devleti.jpg resminin Kürdistan'la alakası yok. Özgün adı çevirilerek kullanılmalı. --Volkan 15:33, 6 Temmuz 2006 (UTC)

Bilgi

Amacım: Hocam, bilgi dağarcığımıza bu yerleşimleri düzgün bir biçimde yerleştirmek için uğraşıyorum. Yarın bu yerleşim yerlerinin nüfus, yükseklik ve kültür index leri geçince yavaş yavaş onlarda eklenir. Şablonun geliştirilmesinin temel amacı bu bilgileri düzenli bir şekilde tutabilmek, ONTOLOJI yaratmak. Yoksa birisinin gelip sen bilgi değil şablon ekliyorsun demesi değil. Dikkatini şu konuya çekmek iserim. Bu sayfaların hiç birisi diğerinin aynısı değil. Bu bile bunların farklı sayfalar olduğunu gösterir. ayrıca ben bildiğim kadarıyla ekliyorumö yarın başka birisi kendi bilgisi kadarıyla ekler. Buda Wikipedianın amacı değilmi. ABUSE lar için kurulan kuralları bu sayfalara uygulanmasına karşıyım. Kısaca benim bakış açım burada bir abuse yok. Teşekkürler.--GraphicDesigner 14:08, 8 Temmuz 2006 (UTC)

Hocam "ek bilgi" denen olaya evet diyeçeğim ama beni korkutuyorsun. Birisi bana arnavut buluşalım dese istanbulda iki tane arnavut var. Sadece wikimap kullansam bana iki posizyon vercek ve varsa wikipedia dan bu sayfalara link atacak. Biri ilçe diğeri semt olan iki secenekden hangisine benim gitmek istediğim ancak senin şu anda "Kirlilik" olarak adlandirdiğın sayfadan ortaya çıkacak. "Kirlilik" terminilojisi şu koşulda manalı. Ben sadece insan isimleri olan sayfalar açsam. Biriside "Turgut Özal" olsa içinede "allah uzun ömürler versin" desem sende gelip bana "Kirlilik" yaratıyorsun desen haklısın. Kimdir bu Özal belli değil. Bunları benim yarattığım sayfalar için geçerli değil. AYRICA sayfa ismine bakarak dünya üstinde nerede bulabileceğini idda etmeyecek kadar olgun olduğundan eminim. BU SAYFALARIN "Kirlilik" olarak adlandırılmaması (senin tarafından) için ne yapmam gerekli. --GraphicDesigner 14:26, 8 Temmuz 2006 (UTC)

Bana söylediklerinin türkçe wikipedia yöneticilerin politikası olduğunu söylüyorsan sizin oturup ciddi ciddi bu konuyu tartışmanız sorumluluğunuzun bir parçası (seni rencide etmesin). Hepiniz bir kaç ay önce birsinin çok düşünmeden kendi yorumuyla aldığı bir kararı (terim ve kapsam ilişkisi (yasa ve gerekçeleri gibi)) uyguluyor olmanız tam türk işi. Doğru olup olmadığını senin vicdanın söyleyecek. Yukarıda açıkladığım gibi YER mekaleleri için benim yaptığım değerli bir katkı. RİCAM OLUKİ:Siz devletlumlar oturup bu konuda bir fetva açıklayın. Nede olsa güç sorumluluk getirir. AYRICA bilgiler herzaman cümlelerle değil bazende Şablonlarla da taşınır. --GraphicDesigner 15:06, 8 Temmuz 2006 (UTC)

Senden istediğim wikipediya katkıda bulunan birisi olarak: Yer taslaklarının benin yattığım şekliyle Kirlilik bilgi olup olmadışına ciddi bir şekilde bakmanız gerekir. --GraphicDesigner 15:06, 8 Temmuz 2006 (UTC)

Hocam önce bu botla yarattığımı söyledin. (a) Bunların botla yaratılmadığını anlattım. Sonra içinde bilgi olmadığını söyledin. (b) bende içinde bilgi olduğunu anlattım. Sonra bana yeterince bilgi olmadığını söyledin ve kirlilik yarattığımı idda ettin. (c) Bunun kirlilik olmadığını anlattım. Bana "aldığın reaksiyonlara bak" dedin. (d) Bende sana bunun sistemin yöneticilerinin fazla üzerinde düşünmeden yaptıklarını söyledim. Ama iş buraya gelince ben senin fikrinin bana mesaj yollamadan önce şekillenmiş olduğu (bu sayfalar silinece) ve bunun değiştirmeyeceğimin izlenimi gelişdi. Ben iş yerinde yeterince bu sorunlarla uğraşıyorum. Oturup bunu senin söylediğin gibi resmi bir TARTIŞmaya çekecek kadar değer vermiyom. Yanımızdaki Ermenistan bütün yerleşim birimlerini kodladığı gibi Türkiyeyedeki ermeni locallerinide kodluyorlar. Bir yıla kalmaz bütün türkiye ermeni lokalleri ve katliam merkezleriyle dolacak. Diyalog için Teşekkürler.--GraphicDesigner 15:38, 8 Temmuz 2006 (UTC)

yıldız

dostum ne oldu bizim yıldıza herhalde beni unuttunuz--Che 14:31, 8 Temmuz 2006 (UTC)

Müzik Albümü Şablonu: Eleştiriler

Müzik Albümü Şablonu'ndaki "Profesyonel Eleştiriler" kısmını çıkardığınızı gördüm; nedenini sorabilir miyim? Eleştirilerin uygun olmadığını düşündüğünüzü sanmıyorum, şablon yerine sayfa içinde açılacak bir "Eleştiriler" başlığı altına yerleştirilmesini mi uygun buluyorsunuz, nedir? Ben eski halinde ısrar etmek isterim, EN Wiki'deki müzik albümü şablonunda da var bu kısım hem...Kolay gelsin --farukahmetmesaj 15:15, 8 Temmuz 2006 (UTC)

En Wiki ansiklopedik değil mi? Bunlar sonuçta profesyonel eleştiriler, fan sitelerinin linklerinin yeri yok tabii ki burada ama profesyonel eleştiri müzikte çok önemlidir, her müziksever bunlardan haberdar olmak ister. Mutlak nesnelliğe ulaşabileceğimizi düşünmüyoruz herhalde. Mesela bir yazarla ilgili maddede "şu şu kesimler şu nedenle bu yazarı eleştirmiştir" gibi bir cümleye karşı çıkmıyorsak, buna karşı çıkmak da çok anlamlı değil bence. Ne yapalım? --farukahmetmesaj
O konuda fazla endişelenmeye gerek yok zira böyle profesyonel eleştiri sunan çok az site var, onlar da AMG yahut Rolling Stone gibi ünlü siteler. Ben tekrar ekleyeceğim bölümü; kolay gelsin --farukahmetmesaj

Yardım

Kullanıcı adı olarak mail adresimi girmişim. Daha yolun başında iken yeni kullanıcı adı alıp, eskisini iptal etmek istiyorum. Yardım eder misiniz ? İsmail İrfan Ayhan 05:15, 10 Temmuz 2006 (UTC)

sadece "iiayhan" İsmail İrfan Ayhan 05:25, 10 Temmuz 2006 (UTC)
teşekkür ederim İsmail İrfan Ayhan 05:41, 10 Temmuz 2006 (UTC)

Sil şablonu kullanımı

Hiç bir bilgi ansiklopedik bigi içermeyen bir cümlelik çak sayıda madde var bunların silinmesi halinde kullanıcılar belki daha geniş bir madde yazabilir. madde yazılmış olduğunda insanlar bunu pek değiştirmek istemiyor. Üstelik bir cümlelik hiç yeni ve ek bilgi içermeyen maddelere insanların google'dan ulaştığını düşünün bu ansiklopedi hakında nasıl bir düşünceye sahip olacaklar. kalitenin artmasını istiyorsak süratle bu maddelerden kurtulmamız lazım. mesela Metin EsenbelTuran GüneşHaluk BayülkenHasan Esat Işık Selim Sarpermaddelerine bir bakın maddelerin zaten aşağısındaki şablonda onların dışişleri bakanı oldukları yazılı tekrar aynı cümleyi yazıp madde açmanın ne faydası olabilir sizce. Letonyaca Litvanyaca Maltaca maddeleri de aynı gruba giriyor böyle maddeler olsa ne olur olmasa ne olur sadece madde açmak için madde açılmamalı hiç bir eki bilgi içermeyen bir cümlelik bu maddelerde hemen silinmeli.--Tarih 06:25, 10 Temmuz 2006 (UTC)

trolllllll

85.100.66.133 trolü topluluk portalı sayfasına mahvolun yok olun yazmış , ben düzelttim ama kullanıcı ile ilgilenmek size kalıyor :)--Delamorena 08:48, 10 Temmuz 2006 (UTC)

Powerpoint grafikler

Merhaba Özgür, teknik bir sorum/sorunum var. İngilizce grafiklerdeki yazıları Türkçeleştirmenin zorluğunu bildiğim için kendi yaptığım grafiklerin başkalarınca kolayca değiştirilebilmesine olanak sağlamak istiyorum. Ben grafik yapmak için genelde Powerpoint kullanıp sonra onu PNG formatında kaydediyorum. Bu grafikleri hem PNG hem de PPT formatında sisteme yüklemenin iyi olacağını düşünmüştüm, böylece isteyen PPT dosyayı Powerpoint ile değiştirip PNG formatında kaydedebilir diye. Ama bunu yapmayı deneyince gördüm ki sistem .ppt ekli dosya isimlerini kabul etmiyor. Ne önerirsin? --İnfoCan 14:30, 10 Temmuz 2006 (UTC)

VP:HS M1

Bunlar sildiğin maddeler:

(Silme kayıtları); 17:42 . . Dbl2010 (Tartışma | Katkılar) ("Jose Luis Rodriguez Zapatero" silindi: VP:HS M1) (Silme kayıtları); 17:42 . . Dbl2010 (Tartışma | Katkılar) ("Miguel Angel Moratios" silindi: VP:HS M1) (Silme kayıtları); 17:42 . . Dbl2010 (Tartışma | Katkılar) ("Ali Laricani" silindi: VP:HS M1) (Silme kayıtları); 17:41 . . Dbl2010 (Tartışma | Katkılar) ("Massimo D’Alema" silindi: VP:HS


Bu da gösterdiğin gerekçe:

Hiçbir anlam içermeyen içerikli sayfalar silinebilir. – Örneğin: “nafnşew359cşs.ndc30” veya “traa laa laaa”. Buna: Vandalizm, kısa içerik, kötü yazım, partizan nutuklar, imkansız teoriler ve kötü bir tercümeye sahip içerikler dahil değildir.

????? — Bu imzasız görüş 85.99.175.254 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Senin bahsettiğin VP:HS G1 : Yani VP:HS Genel1

Ben VP:HS M1 yani VP:HS Madde 1'e göre sildim: Bilgi taşımayan kısa içerikli sayfalar silinebilir. "Massimo D’Alema" İtalya başbakanı kısadan daha kısa. Bir cümle bile değil. Biraz içerik lütfen. --Özgür 17:57, 10 Temmuz 2006 (UTC)

Yıldız...

Teşekkür ederim; onöre oldum (ne demekse ?) ! :-)

Lakin, bu etiketlerle ilgili olarak henüz yeterince çözülememiş bir takım konular var. Son olarak, Köy Çeşmesi'nde bir tartışma başlatmaya çalıştım ama katılımcı sayısı çok düşük kaldı. İnfoCan'ın o tartışmaya yazdığı ve Bern Konvansiyonu ile ilgili bilgiler verdiği kısmı özellikle önemli buluyorum ve bu vesileyle, AdilKullanım etiketlerini bir kenara bırakıp, fair use ya da maksadın haklı göstereceği nispet dahilinde kullanım kapsamına giren her türlü görüntüyü (ister TC'de yayınlanmış olsun, ister dışarıda; ister İngilizce Wikipedia'dan alınmış olsun, ister başka bir siteden), elbette ağ çözünürlüğü, sınırlı sayı vb. nitelikleri göz önünde bulundurarak, kendi telif haklarımıza uygun etiketlerle etiketleyebiliriz (örneğin, maksadı haklı kullanım ya da başka uygun bir adla adlandırılacak etiketlerle).

Kısacası, yukarıda linkini veridiğim tartışmaya katılabilirseniz, iyi olur...

Kolay gelsin...

--Doruk Salancı 07:37, 11 Temmuz 2006 (UTC)

Taslaklar

Ben Milli takım maddelerini Dünya Kupası sayfasının düzenlemesi için açtım. Zamanlada gelişeçek ve gelişiyorda.--Absarileti 17:57, 11 Temmuz 2006 (UTC)

EMEKLERİ BU KADAR KOLAY HARCAMAYIN

Dün gece büyük emekler harcayarak sakıp sabancı sayfasını düzelttim ve gerçekten çok da iyi oldu fakat sabah kalktığım da bir baktım sayfanın büyük bir kısmı silinmiş ve önceki bilgiler konmuş ve bunu siz yapmışsınız Bunun nedenini öğrenebilir miyim?(KARgA 09:33, 13 Temmuz 2006 (UTC))

şehirler kategorisindeki Adana ilinin şehirleri, Adıyaman ilinin şehirleri, Aksaray ilinin şehirleri, yanlış açılmış kategoriler bu sebeple onların da silinmesi lazım. Yukarıda bahsedilen yerlerde sadece bir şehir var. --Tarih 10:54, 13 Temmuz 2006 (UTC)


User:Tarih Hakkında

Bu kullanıcı kendisini defalarca uyarmama rağmen özet kutusunu kullanmamakta ısrar ediyor. Ayrıca "benim ne düzetltme yaptığımı siz kim oluyorsunuz da kontrol ediyorsunuz." gibi tuhaf bir cümle kullandı bana karşı. Lütfen kendisini uyarınız. --88.226.34.182 12:07, 13 Temmuz 2006 (UTC)


Aç' Marvin

Merhabalar.Aç Marvin'in silinme nedeni vandalizm diyorsunuz.Ama ben vandalizm yapmadım.Sadece Türkçe'ye çevirdim.Neden sildiniz?Saygılarımla--Simon Bolivar 15:07, 13 Temmuz 2006 (UTC)

Yerleşim birimi kategorileri

Niçin yerleşim birimi kategorisini sildin? İl-ilçe-köy semtlerin kategorilerini yaratıyordu.--GraphicDesigner 15:43, 13 Temmuz 2006 (UTC)

Vow; --GraphicDesigner 16:39, 13 Temmuz 2006 (UTC)

(1) "info template" nasil algıladığını bilmiyorum. Şu anda konsantre olduğun kategori kavramından bir adım daha üste fonksiyonları var. Herhalde sadece grafik olmadığını söylememe gerek yok. Bu yapı xml yapısına doğru bir adım, ultra mega şablon olarak algılanmamalı. Bize ileride yerleşim alanları için düzenlenebilecek gelişmiş fonksiyonlar imkanı veriyor. Bunlar konusunda istersen tartışırız. Türkiyenin yerleşim birimlerinı sınıflandırmak özelliklerini belirtmek büyük bir iş (bir çok iş gücü istiyor). Kalsifikasyon sistemi oturtmaya çalışanların üzerine büyük bir sorumluluk. Birden fazla ontoloji (değişik şablonlar) gelecekde bunların nasıl organizde edileceği sorununu getiriyor. Bu bağlamda değişik şablonlar fikri olayı çok basite algılayıp zaten zor olan işlemin daha da zorlaşma durumunu ortaya çıkarmakta. Bu fikrine çok üzüldüm ve insallah üzerinde bir daha düşünürsün.--GraphicDesigner 16:39, 13 Temmuz 2006 (UTC)

(2) Bu şablonun kullanımının motive edilmesi senin de (kendi isteğinle) içinde bulunduğun gurubun bir uzantısı. Bundan kastım bir şablon (ontoloji) üzerinde karar kılıp diğer kullanıcılar ihtiyaç duydukça bunun üstüne fonksiyonların eklenmesi. Bu standartization altında algılamak lazım. Senin içi boş sayfaları silmenden çok farklı değil. Cevabına teşekkürler ama zaten az olan katkıların değişik kanallara dağılarak kullanılmaz olmasını önemsediğin hissini algılayamadım. Eyer şablonun ontolojisinde eksiklikler varsa bunları düzeltebiliriz. (Şehirlerin nasıl organize edilmesi gerektiği gibi) Bu şablon gerekli olan bütün bilgileri topluyor nasıl şekillendirileceği bizim elimizde. tartışmaların bu şekilde olmaması bayağı üzüyor. Bilgi (wikipedia) artık sadece kelimelerin ardarda geldiği kağıt üzerindeki sayfalara benziyen yapıdan hızla uzaklaşıyor. Doğru adımlarla bu ilerlemeyi çok hızlandırabiliriz diye burada zamanımı harcıyorum.--GraphicDesigner 16:39, 13 Temmuz 2006 (UTC)

Karar gene senin, bunun sebebi ise ben burada senin oynadığın rolü oynamıyorum. Anlattığın low level zaten wikipedia bunu kullanıcılardan gizliyor. Şablon mantığının arkasındaki güzellik bu. Norma kullanıcı için

{{Bilgi Kutusu Genel Yerleşim Birimi
|resmi_ismi                  = 
<!-- Eski/diğer isimleri -->
|göbekadı                    = 
<!-- Bu isimde anlam ayrıştırması (sayfa ismi) -->
|anlam                       =
|motto                       = 
}}

Sadece boşlukları doldurmak yetiyor. Bu bilginin yönlendiği yerde ne olduğu onları ilgilendirmiyor. Asıl benim üzüldüğüm sorun senin sözlerinden bunu önemsediğini algılayamam. Yoksa genel kullanıcıyla benim bir sorunum yok. Seninle olan tartışmamız üst düzey kategorization (ontology) problemi. Zaten genel kullanıcının bu seviyede oynaması sistemin çökmesi veya bu kişinin genel kullanıcı olmaması demek. Senin sözlerinden yer şablonlarının standartla ulaşmasını desteklemediğini algılıyorum. Doğrumu? --GraphicDesigner 17:13, 13 Temmuz 2006 (UTC)


Şunu bir gözden geçir;

Ben template (abstraction) kavramının tartışmasını sınıfımda yapıyorum bu yüzden template = şablon (cizim aracı) gibi benzeşmelerle misconception lardan başka bir yere gidilmiyor. Şu anda pratik bir sorunumuz var. Senin için İl İlçe kasaba köy ayrı kavramlar. Bu yüzden bunları ayrı kümelere sokuyorsun. kategori yapısıda bu fikrine destek veriyormuş gibi görünüyor. Bunu böyle düşününce her farklı kavram için değişik olgular (bu sefer şablonlar) bekliyorsun. Halbuki bu kavramlara başka bir şekilde bakmak da imkanlı. Şöyle ki bütün bunlar Yerleşim merkezi. Hepsinin bir alt ve üst birimi var. 60 yıl önce aksaray ufak bir köy. Şimdi bir il. Bu sürede ne değişdi? Bağli olan birimlerin sayısı arttı. Ama Aksaray gene aynı enlem ve boylamda. Gene aynı dağa ve nehire sahip. Bu özelliklerinden dolayı bizim il - ilçe olarak gördüğümüz kavramlar birer sıfat. Bende bunu savunuyorum. Yerleşim birimi yerleşim birimidir. Bu sıfatları özellik olarak yerleşime eklemek lazım. Yoksa herbirine ayri yapılar değil. Bu anlattığımın programcılıkla bir ilgisi yok. Günlük olgular. Zaten ikinci paragrafta programcılıkla verdiğin örnekler bu yüzden boşda kalıyor. En iyi template if lersiz oluşan template. Newton un yerçekimi kanunu gibi. basit. İlk örnekle gidersek bir iki yıl içinde köyler kasaba olunca şablonları değiştirmeyle kimse başa çıkamaz. Halbuki bunu ikinci öge olarak algılarsak tek yapmamız gereken şey

{{Bilgi Kutusu Genel Yerleşim Birimi
|idari                       = Köy (bunu kasaba olarak değiştirmek)
}}

İste bu noktada senden bu yerleşim şekillerini nasıl algıladığını bir daha düşünmeni rica ediyorum. İşin sonunda şu terminalin başında kaç saat oturduğumuz önemli değil. Burası devlet dairesi değil. Yaptığın işin getirisi çok önemli. ilk örneğin overhead i çok fazla bu yüzden verimsiz. Eyer buna katılıyorsan bu fikrin standart olması için çalışmak wikipedianın kalitesi ile ilgili olduğundan senin (sadece seçtiğin için) bir görevin. Diğer argumanlarını istersen tartışırız ama önce bu konuda aynı uzayda olmakda yarar var. Ayrıca Bizde her ilde bir şehir olduğu için ilçelerin kasabaların köylerin semtlerin kendi kendilerine kategorilerini oluşturulmasından vaz geçmiş olman çok yazık. Düşünsene kaç saat insan gücünden vaz geçtin. Ayrıca benim köylüm sadece

{{Bilgi Kutusu Genel Yerleşim Birimi
|idari                       = Eşitliğin bu yanını dolduracak
}}

Ayrıca benim köylüm sadece şablonun sayfadaki iz düşünümünü görüyor, senin anlattığın gibi şablon sayfasına gelip bir bakmıyor bile. Tşkr.--GraphicDesigner 18:19, 13 Temmuz 2006 (UTC)

yaklaşık 10 gündür Herhangi bir kategoride olmayan sayfalardaki maddeleri kategorilendimeye çalışıyorum fakat bu sayfa 12:02, 12 Temmuz 2006 tarihinden beri güncellenmediği için hangi maddelerin kategorilendirilmemiş kaldığı anlaşılamıyor. Eğer mümkünse o sayfayı güncelleyebilirmisiniz. bu hafta içinde o sayfadaki bütün maddeleri kategorilendirmek istiyorum--Tarih 05:16, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Request

Greetings Dbl2010!

Can you please help me correct this article into the proper Turkish language?

Any help would be gratefully appreciated.

--Jose77 05:51, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Thankyou very much for your help Dbl2010!
I am very grateful. May you prosper!
Yours Faithfully --Jose77 06:13, 14 Temmuz 2006 (UTC)
Almost done. It is hard to translate, because the terminology is far from my knowldge. But I will finish. --Özgür 04:33, 17 Temmuz 2006 (UTC)

yıldız

Selam özgür.Kısa kesecegim.Ya yıldızı ver ya da sayfamdaki cizimi sil olur mu--Che 19:59, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Keskinoğlu

1.Marlboro

2.Canan Kozmetik

3.Nestlé

4.Ernst & Young

5.Maersk Sealand

ve Bknz--->Kategori:Şirketler

Keakinoğlu neden silindi?

VP:HS; Ansiklopedik olmayan kişi veya gruplar ile ilgili sayfalar silinebilir. – Eğer maddenin konu aldığı kişi veya grupların ansiklopedik olup olmadığı tartışmalı ise söz konusu madde hızlı sil ile silinmemeli, oylamalı sil için silinmeye aday gösterilmelidir.

Ortadoğu ve Balkanların ilk ve tek tam entegre tesisi olması dahi kalması için yeterli, kaldıki VP:HS ile silinemeyeceği ortada.

Geri almanızı talep ediyorum.--Erdemsenol 09:23, 16 Temmuz 2006 (UTC)

Request

Sorry to make this request to you directly, but your Wikipedia has no embassy I can use to correspond with. Could you write a short (a stub will do) article about the Malay language in your Wikipedia please? I need to link it to a phase on my Wikipedia's front page. Your acceptance is appriciated. Thanks. Salam. — Alistair 10:15, 16 Temmuz 2006 (UTC)

Malay dili Started the stub. --Özgür 03:59, 17 Temmuz 2006 (UTC)

Hizbullah maddesi

Türkiye Hizbullahı ile Lübnan Hizbullahı arasında bir anlam ayrımı olmalı eğer ikisi aynı şey değilse bence. bakınız:Hizbullah ----Serkansporfcmesaj 15:43, 17 Temmuz 2006 (UTC)

Vikitopluluk;şuan 24 saatlik engelleme sürem dolmasına rağmen Citrat tarafından yine keyfi olarak engellendim

Sayın Özgür Ahmet Erdemli, şuan Vikipedinin resmi ıRC kanalındasınız ve size seslenmeme rağmen, bu keyfi uygulama konusunda, birşey yapmıyorsunuz.

Bürokrat ve yönetici olarak bu keyfi engellemenin kaldırılmasını talep ediyorum. Çünkü sürem doldu ve arkasından daha hiçbirşey yapmadan engellendim.Erdemsenol

1. si Ben IRC de 24 saat 7 gün 365 gün kanaldayım. Evimdeki bilgisayardan bağlıyım ama her zaman evde değilim. Evde olmayınca kanalı göremem. Bugün olduğu gibi.

2. si kayıtlarda bugün bir engelleme gözükmüyor. Süreniz dolmadan başka kullancı ismi ile girmeye çalıştıysanız, sistem otomatik yeni kullanıcıyı da engeller. Heyecanlanacak bir şey yok. --Özgür 21:42, 17 Temmuz 2006 (UTC)

viki ırc de biri şuan benim nick namemim ile oturum açmış durumda

Şuan biri benim nick namemim ile Viki Irc'de ve ben gireniyorum , herkim ise o şahsın benim adıma yapmış olduğu yada yapacağı konuşmaları kabul etmeyeceğimi Bürokrat olarak şahsınıza bildiririm. Saygilarımla.--Erdemsenol 21:09, 17 Temmuz 2006 (UTC)

Nasıl girileceğini tarif ederseniz başka bir isimle girebilirim, --Erdemsenol 21:12, 17 Temmuz 2006 (UTC)

Muhtemelen o nick yine sizin nickinizdir, bir önceki çıkışınızda internet koptuysa vb. eski nick asıl kalır, belli bir süre sonra sistem atar. --Özgür 21:44, 17 Temmuz 2006 (UTC)

İki Kere Açılan Madde

Sayın Yönetici Çin Savaş Sanatı Wing Tsun; Wing Tsun ve Wing Chun olarak iki kere açılıp yazılmış. Doğrusu ilk şeklidir. İngilizce Maddedeki gibidir. Diğeri sadece telaffuz farkıdır. Ayrıca yazdığım Gichin Funakoshi maddesinde kategoriler bölümünde Vikipedi İnşaat çıkıyor. Ben eklemedim ama silemiyorum da... Saygılar. Özgür ERÇELİK Mesaj

ASALA MADDESİNDEKİ SİLİNME HAKKINDA

vikipedianın ciddi bir çalışma olmadığını anladım. Yaptığım tüm katkılar içinde çok pişmanın hepsinin toptan silinmesini talep ediyorum. İçinde örneğin Haim revivo,Hülya avşar yada başka abuk subuk kişiler madde madde çarşaf çarşaf yer alacak ama Türkiye Cumhuriyeti adına şehit edilmiş bir ataşenin içinde hiçte şahsi övgü yada şahsi ibare olmayan 2 satırlık biografisi silinecek.Bu nasıl bir yönetim ,nasıl bir ezik zihniyet..Vikipedianın adının Televolepedia olmasını öneriyorum çünkü ancak bu yakışır.Btolga 11:03, 18 Temmuz 2006 (UTC)btolga


  • Size ve uygulamanıza yönelttiğim eleştiri ile bana verdiğiniz cevap arasında yakından uzaktan hiç bir alaka yok.Çünkü verebilecek düzgün mantıklı bir cevabınız yok.Ben size Haim revio'nun bile 1 sayfa yer bulabildiği bu uygulamada Türkiye için şehit düşmüş bir ataşenin çalışma bakanlığı internet sayfasından alınmış 3 satır biografisinin bile niçin yer alamadığını ve bunun sizi niye rahatsız ettiğini soruyorum.Taraflı olmak yada olmamak bu konunun neresinde. O biografide övgü yada propaganda varmıydı. Cevap verirken arkasına saklandığınız konuyu saptırma ve göya tarafsız davranıyoruz retorikleri sizi( dahi) tatmin ediyormu acaba.Btolga 14:10, 18 Temmuz 2006 (UTC)btolga
  • Hala yeterli bir cevap veremiyorsunuz farkındasınız. Ve cevap veremediğiniz kişileride işin kolayına kaçıp engelliyorsunuz değilmi.
 VP:Troll
 * Gurur duydum. - Beni Troll ilan etmeniz bile baş yönetici olmanıza ramen haklı ve adil olamadığınızın bir göstergesidir.Btolga 13:59, 19 Temmuz 2006 (UTC)btolga

Benim oğlum bina okur, döner gene okur.

Mesajının üstüne, köy çeşmesinde yazdıklarını görünce bayağı güldüm, sağol. Yine tarafızlık, özgürlük vs. lafı geveleyip durmuşsun. Sen yeldeğirmenleriyle savaşa dur, ben buraya sadece ve sadece internette bulunması gereken "Türkçe Bilgi" sebebiyle "gönüllü" olarak geliyorum. Ne senin gibi emellerim var, ne de birşeylerin propagandasını yapmaya ihtiyacım. Ne tarih bildiğini zanneden cahil cühelayla, ne de it kopukla her açtığı madde için uğraşamam, önerilerini dünkü çocuklara sakla. Konu benim beğenim ya da tarafgirliğim değil, senin yanlış şeyleri güya kural adına korumandır. İnternete göre tarih mi uyduracağız? Tarafzılık, özgürlük adına ne yaptığının farkında değilsin sen. Direkt ve dolaylı olarak bunca insana saygısızlık yapıyorsun. Kimse vikipediye bilgisayar başında sinirlenmek, uydurma bir ansiklopedi okumak için gelmiyor. Buyrun, ne haliniz varsa görün! --Cansız 21:15, 18 Temmuz 2006 (UTC)

 Kişisel saldırı, asılsız itham, saygısız üslup...

yöneticilik

Nasıl gidiyor Ejderha? yöneticiliğinin ilk günü doldu. Fonksiyonlar hiç öyle zor değil değil mi? Var mı bir sorun? Fikrin? --Özgür 05:56, 19 Temmuz 2006 (UTC)

Sağol Özgür, şimdilik fena gitmiyor. Kurallar ve fonksiyonlar ile ilgili daha önceden en.wiki'deki sayfaları okumuştum, hatta çok önceden "sil" koya koya VP:HS kriterlerini numaraları ile ezberlemiştim :) Bir sorum olursa soracağım, tekrar teşekkürler. :) Tembelejderha 06:00, 19 Temmuz 2006 (UTC)

=Wing Tsun=

İngilizde Sözlüktede iki ayrı madde açılmış. Fırsatım olduğunda iki maddeyi de okuyup değerlendirme yapacağım. Daha sonra etimolojik olarak hangisinin doğru olduğuna karar verebilirsem, sana de bildirmek koşulu ile gerekli düzeltmeyi yaparım. Ama önce bitirmem gereken Gichin Funakoshi maddesi var. Özgür ERÇELİK mesaj