Kullanıcı mesaj:Dbl2010/Arşiv03

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Türkçe Tüzüğü[kaynağı değiştir]

"Vikipedi:Türkçe'nin kullanımı" konusunda bir değişiklik yaptım haberiniz olsun. Irc de genel olumlu bir yanıt aldım ve sizinde onayladığınızı biliyorum bu konuyu. Saygılar Ruzgar 22:52, 4 Aralık 2005 (UTC)

Login sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba, Uzun zamandır ilk defa başka bir bilgisayardan hesap açtım. Eskiden 4 kutucuk vardı hesap açma sayfasında, kayıtlı kullanıcılar sadece en üstteki iki kutuyu dolduruyor yeniler de tümünü dolduruyordu. Şimdi ise kayıtlılar eskisi gibi giriyor ama yeniler başka bir sayfaya yönlendiriliyor. "Don't have a login? Create an account." diye verilmiş bağlantı. Kullanıcı adınız Türkçe karakter içerebilir deniyor ama o sayfaya giden bağlantı Türkçe değil. Haber vereyim dedim, belki fark etmemişsinizdir. -denisutku msj 13:43, 6 Aralık 2005 (UTC)

Jeoloji kategori gorunumu ile ilgili soru !?[kaynağı değiştir]

Selam.Ben Faneozoik isimli, başka bir arkadaşın eklediği makaleyi Jeoloji kategori gorunumune ekledim. Ancak orada bu makale "Y" harfi ile başlayanların sırasına konumuş durumda. Yani "F" harfi ile başlayanların sırasında değil. Sebebe ve çözüme ilişkin öneriniz var mı? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar... guyver

Kullanıcı sayfasına vandalizm[kaynağı değiştir]

Benim kullanıcı sayfama bir arkadaş devamlı girip küfür yazıyor. Bu sayfayı kilitlemenin bir yolu var mı? Ruzgar 14:28, 9 Aralık 2005 (UTC)

Thanks for the head's up! I thought that I listed also :tr on the latest request on meta, but I forgot to listed there. As a fellow bot operator: could you please comment on it's work here? Regards, --Klemen Kocjancic 17:09, 9 Aralık 2005 (UTC)

"Beşikdüzü Şehit Öğretmen GÜRHAN Yardım İlk Öğretim Okulu" reklamı madde olarak yayımlandı az önce. Kızarlar diye hemen "Sil" şablonunu koymadım, ama aklınızda bulunsun diye mesajla haber vereyim, dedim. İyi çalışmalar... Muhammedcimci 18:38, 9 Aralık 2005 (UTC)

msn ni sil

TEŞEKKÜR EDERİM...[kaynağı değiştir]

Ben de aslında Cahit SITKI ve Necip FAZIL'ın eklenmiş olduğunu düşündüm.ama "ara"ya yazdığımda bulamadım.O yüzden ekledim.Tarihte büyük eksiklikler var galiba.15.yüzyılda olan olayları bulamıyorum,yardımcı olur musun?

  • Selam Özgür, IRC'e giremiyorum sen girebiliyormusun. xx.freenode.net (xx herhangi birisi) tümü için banned olarak söylüyor. Sende de varmı benzer bir durum?--Ugur Basakmesaj 18:38, 10 Aralık 2005 (UTC)
  • Türkiye'den kimse varmı? Öğleden önce ordaydım akşamüstü giremedim bende:)Neyse artık şans--Ugur Basakmesaj 18:44, 10 Aralık 2005 (UTC)
  • Artık yurtdışındaki arkadaşlarla takılırsın:) Hadi kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 18:47, 10 Aralık 2005 (UTC)

Merhaba, ilginize teşekkürler.Elimden geldiğinde bir şeyler paylaşmaya çalışacağım.Metin girişi yapmak konusunda yeni olduğumdan zamanla daha iyi olacaktır diye umuyorum.Tekrar teşekkürler.

Oluşturduğum metinlere birtürlü resim ekleyemiyorum ve madde halinde yazamıyorum bu konuda en kısa sürede yardımcı olursanız sevinirim

bi metin filan yüklemek için telif hakkı filan geçerli de ben bunu ingilizce sayfasındaki ni çevirip buraya kaydetsem olurmu ki ben genel de öyle yapmayı tasarlıyorum bu siteyi 1 2 yıldır takip ediyorum ama hiç metin eklemedim bu yüzden baya bi bilgisizim bana biraz yardımcı olursanız burayı geliştirmede baya yararlı olacağımı sanıyorum ama öncelikkle biraz metin düzenlemede yardıma ihtiyacım var

privacy policy[kaynağı değiştir]

Merhaba Özgür, Vikipedide şu anda karşılığı olmayan privacy policy sayfası için, en.wiki dekinin tercümesi mi düşünülüyor? Eğer öyleyse, ben yavaş yavaş "deneme yayınına" başlayabilirim :) Saygılar. Metal Militia 19:08, 14 Aralık 2005 (UTC)

Slm kardeş.Ben William Wallace metni hazırladım ama bazı paragraflar bozuk çıktı(geregğinden fazla uzun) onları düzeltemedim bi bakıp düzeltme yapabilirmisin.Okadar uğraştım ama olmadı.Biliyorum biraz fazla sorun çılıyo ama idare et işte:)

sağol ya.usta bide e-mail adresin varse söyleyebilirmisin hem tanışırız hem de orda bana vikipedia hakkında daha çok yardımcı olursun ki bende vikipedia ya yardımcı olayım.Bu hem benim İngilizcemi geliştirmeme yardımcı lour hemde vilipedia ya

Merhaba, telif konusu ile ilgili sorun olmayan siteleri burdaki Vikipedi:Köy çeşmesi#Telif konusunda izin alınmış veya sorun olmayan siteler bölüme ekleyebilirseniz güzel olur. En azından bir noktadan takip edebilelim.--Ugur Basakmesaj 17:43, 18 Aralık 2005 (UTC)

  • Sevgili Özgür, Karahanlılar, Akhunlar gibi başlıklara telif ihlali ibaresi koymuşsunuz. Bu başlıklar altındaki bilgiler her yerde olan, genel-geöer bilgiler. Telif hakkı ihlali olduğunu düşünmüyorum. Yeniden yazılsa bile çok da farklı sonuçlar alınmayacaktır. Nacizane--Zeynep 06:45, 23 Aralık 2005 (UTC)

Zfr'ye yazdığın mesajı okudum da... Bu konu uygun bir yerde tekrar tartışılabilir mi diye düşündüm. Çünkü bence çok doğru bir iş yapıyor ve en azından ilçelere makale açıp "taslak" ibaresini de koyuyor. Zaman içinde o ilçe ile ilgilenen biri o makaleleri tamamlar. Ama bu şekilde hiç olmamaları daha kötü değil mi? --Math34 18:23, 19 Aralık 2005 (UTC)

fazla ilgilenemiyorsunuz sanırım Vikisözlük ile. Yardım sayfalarının oluşturulması vb. işlerle ilgili sizinle mi diyaloğa geçeyim? Ve ne gibi planlarınız var Vikisözlük ile ilgili?

Saygılar

Vikisözlükte cevapladım. --Dbl2010 22:39, 19 Aralık 2005 (UTC)

hoşbuldum.:)[kaynağı değiştir]

merhaba, ben gülgün. aslında ekşi sözlükte yazıyordum bol bol ama buranın çok daha geniş kitlelere hitap edeceğini gördüm ve formatı daha çok hoşuma gitti. Elimden geldiğince buraya katkı sağlamaya çalışacağım. --Sunshine23 22:33, 19 Aralık 2005 (UTC)

Bir sorum olacak..[kaynağı değiştir]

Şair "Neşati"yi ben hazırladım. Hem Türk şairleri hem de divan edebiyatı şairleri kategorisinde görünsün istedim ancak; sadece türk şairleri'nde görünüyor. Zamanınız olursa bir bakabilir misiniz--Sunshine23 22:38, 19 Aralık 2005 (UTC)?

yapmışım vallahi. :) bilmem ki, belki de bir "refresh" gerekiyordu. yine de zaman ayırdığın için teşekkür ederim. --Sunshine23 01:07, 20 Aralık 2005 (UTC)

Yardım lütfen[kaynağı değiştir]

Gülten Akın ve Niyazi Akıncıoğlu Türk şairler başlığında A harfi altındalar. Nasıl değiştirebilirim?--Sunshine23 03:38, 20 Aralık 2005 (UTC)


Teşekkür ederim.--Sunshine23 03:57, 20 Aralık 2005 (UTC)

Yardım lütfen[kaynağı değiştir]

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Do%C4%9Fum_y%C4%B1llar%C4%B1na_g%C3%B6re_ki%C5%9Filer" başlığında alt başlık açamıyorum. Nasıl yapabilirim? Saygılar.

Nihayet yaptım,teşekkürler tekrar.

Çeviri ile ilgili[kaynağı değiştir]

Çeviri yapan kişinin adını ya da kendim yapmışsam bu çeviriyi,kendi adımı yazmam yasak mı?

Yöneticilik[kaynağı değiştir]

Yöneticilik için başvurdum. Kimsenin uyanık olmadığı saatlerde uyanık olduğumdan yardımım olur diye düşünüyorum. Objektif davranacağıma da inanıyorum. Başka ne yapmam lazım? Sevgiler--Zeynep 06:11, 21 Aralık 2005 (UTC)

  • Yönetcilik başvuruma verdiğin destek için teşekkür ederim.--Zeynep 01:52, 22 Aralık 2005 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhabalar, katkımın olduğu bir makaleyi (bakır) anasayfada görmekten çok mutlu oldum. Teşekkürler. Saygılar. Metal Militia 08:20, 21 Aralık 2005 (UTC)

sorunum yönetim bölümü hakkında. scriptin yönetim paneli veya yöneticilik verme gibi olaylarını daha çözemedim yardım edebilir misiniz ?

mediawiki için tr dil dosyası bir türlü bulamadım yardımcı olabilir misiniz ?

Saygılar.. PoWeR_uKaLa 16:42, 21 Aralık 2005 (UTC)

Teşekkürler ve Soru Devamı[kaynağı değiştir]

Verdiğiniz MediaWiki tr dil dosyasını yükledim fakat türkçeleşmedi ve sitenin görüntüsü büyüdü => http://resim.uploadturk.com/resim/c0d7a3129ebddce7ee0da118.gif

Diğer sorum ise; yönetim konusunda. mediawikide bulunan "AdminSettings.sample" adlı bi dosya var mantığını çözemedim. ve ben örneğin sitemde yönetici yapmak istiyorum yapamaz mıyım onu sormak istedim.. Yönetim konusunda kastettiğim buydu.

Şimdiden teşekkürler PoWeR_uKaLa 13:08, 22 Aralık 2005 (UTC)

Vikipedi Hakkında...[kaynağı değiştir]

Merhaba Kolay Gelsin,

Arama yaparken Wikipedia'ya rastlamıştım. Oradan buraya yönlendim ilgimi çekti. Aslında çok güzel ve ilginç bir format, fakat kötü emellere çok açık. Umarım nitelikli katılımcı çoğalır ve İngilizce Wikipedia gibi her aramada insanların karşısına ana kaynaklardan biri olarak çıkar.

kategoriye sil şablonu[kaynağı değiştir]

Denisutku'ya yazdığınız sil şablonu mesajına cevaben

Özgür ben ne de olsa içeriği olmayan kategoriler kendiliğinden siliniyor diye hiç gerek duymamıştım sil şablonu koymaya. Bir sorun yaratır mı böyle elle yapsam? - denisutku msj 01:15, 25 Aralık 2005 (UTC)

Özgür BeyTebrikler ve Başarılar[kaynağı değiştir]

Gerçekten çok önemli bir projeye siz de imzanızı koymaktasınız. Gönülden desteklerimiz sizinle

Mustafa Hunca


Hocam merak ettiğim bir konu var[kaynağı değiştir]

"Mısır Ordusundaki Amerikalı Subaylar" başlıklı yazım için hala ısrarla "telif hakkı var" yazıyorsun.

Yahu makalenin yer aldığı http://www.turkhaber.org/ sitesi benim! Zaten bu makaleyi yazan da benim! Ne telifi???

"Yazıyı beğenmedim siliyorum." de, anlayalım. :)

Slm

Mısır Ordusundaki Amerikalı Subaylar[kaynağı değiştir]

Şimdi oldu :) Tabii "doğrulanabilirliği şüpheli" lafını kabul etmiyorum. Yazılış itibari ile ansiklopedik olmadığı doğru, çünkü ansiklopedi için yazılmadı.

Bulabilirseniz Philip Mansel'in "Sultanların İhtişamı" adlı eserinin 43. sayfasına bakınız.

Slm

Hoşbuldum, ilgin için sağol.


Bot hakkında[kaynağı değiştir]

Merhba Dbl2010, botla yaklaşık 35000 madde girmeyi düşünüyorum, bugün bi kısmını yapsam olmaz mı :), bot statüsü desteği gerektiğini biliyorum da sayfayı bulamadım şimdi. Yardım eder misin? --Alperen 10:49, 30 Aralık 2005 (UTC)

Çalışmalarınızı destekliyorum.Şuan öss öğrencisiyim.Herşeyin güzel olması için uğraşıyorum ve insanları seviyorum.

nasıl yardım isteyebileceğim konusunda bir fikrim yok, nasıl oluyor mesajlaşma vb. fasilite?

Yaptığı düzenlemelere bakar mısın lütfen?


Yöneticilik sorusu[kaynağı değiştir]

merhaba, vikipedide yönetici olmanın yazılı olmayan kuralları nedir?

Teşekkür...[kaynağı değiştir]

"Çalışma var" şablonu için teşekkürler.

Yalnız, üzerinde çalışmak üzere oluşturup kaydetmiş olmama rağmen, Atlantis (belgesel) linki sürekli düzenleme sayfasına yönleniyor; nedenini anlayamadım.

--Doruk Salancı 20:45, 2 Ocak 2006 (UTC)

Oyun programlama kutuphanesi[kaynağı değiştir]

Merhaba

Calismalarinizi begeniyle izliyorum. Danimarkada yasayan ve oyun programlama sektorunde calisan birisiyim.

Benim oyun programlama kutuphanesi adli bir projem var. http://karabit.org/wiki/index.php?title=Main_Page Karabit.org iki ay once basladim, daha sonra bir kutuphane olusturma fikri dogdu. Kutuphane calismasina baslayali daha iki gun oldu ve ben elimden geldigi kadar eklemeler yazmaya devam ediyorum. En yazik ki ingizce klavye kullaniyorum ve turkce karaterleri tekrar duzeltmekte, birde aliskanlik oldu ingilzice karakterlerle yazmak.

Sizden bir ricam var. Bana bu sitenin kullanici arayuzunun turkce cevirisini yollaya bilirmisiniz. Birde Turkce karakter ekleme icin olusturdugunuz cubugu.

Simdiden cok tessekur ederim. saygilarimla

ulas karademir ulakar[at]gmail.com

Okuldan büyük bir iddayla bir konunun araştırılması aslında bir sorunun cevabını arıyorum.

Konu:Biyoloji

Soru:Epidermis fotosentez yapamaz fakat stomalar fotosentez yapabilir.Epidermis başkalaşım geçirerekte stomaları oluştururlar ama neden epidermis fotosentez yapamaz.

Diye bir sorum var beni yönlendirir misiniz?


Vikipedi'deki özverili çalışmalarınızdan ötürü Zfr tarafından bu paslı teneke parçası ile ödüllendirildiniz.

Tartisarak ortak bir metin uzerinde anlasmak daha demokratik bir uygulama olmaz miydi? Bunun sonu yok demissiniz: Yok canim sonu var, sizin uygun gordugunuz tarafli yazi kalir olur biter... Bundan guzel, demokratik, tarafsiz cozum mu olur? Tartisma sayfasinda yazdigim teklifimin degerlendirilmesini yapmaya keske vaktiniz olsaydi?...


Hic alakasi yok. Konuya ben vakifim, her halde soylediklerime itibar edersiniz simdi... DGM nesi varmis? Alinan bir karar varsa gostersin birisi? Iddianame adi ustunde iddiadir, hukum degil. Mesele de zatem o: iddialari hukum susuyle veriyorsunuz. Yazik, cok yazik, ve cok yanli... Neden tartisarak cozmuyoruz da kilitleyerek cozuyoruz?

Sağolasın, hoşbulduk. Bir katkımın makale olması için ne gibi kriterler gerek, biliyor musun?

Kod hatası yardım[kaynağı değiştir]

Ayrıştırılamadı (SVG (MathML, tarayıcı eklentisi aracılığıyla etkinleştirilebilir): Geçersiz yanıt ("Math extension cannot connect to Restbase.") sunucu "http://localhost:6011/tr.wikipedia.org/v1/":): {\displaystyle Küre = \left(\frac{\left(4 * Pi * r^3 \right)} {3} \right)}

Merhaba sitede daha çok yeniyim. Yukarıdaki koddaki hatanın nerede olduğu konusunda yardım ederseniz çok memnun olurum.

Yardimci olma noktasinda ilgi gösterdiginiz icin Tesekkür.

ansiklobedi genis bir kavramdir insanlar burada A dan Z ye kadar aradigini bulmak ister! sadece burada benim eklemis oldugum parti tüzügü degil diger yapilarinda var mesela DHKP-C TKiP vs vs bence rahatsiz olmamalisiniz. ben burada düsünce olarak MHP nin tam karsisinda da olsam MHP nin tüzügünü okumak icin burada bulmak isteri veya düsüncelerini veyahut da Alman Nazilerinin parti tüzügünü vs vs burada bulup okumak isterim. bence yazilardan bir sey cikmaz ben buraya propaganda amacli yazi göndermedim sadece Ansiklopedi oldugu icin bunlarinda icinde bulunmasini istedim ayrica Ibrahim Kaykapkaya hakkinda da bir yazi olmadigindan dolayi onunla ilgilide bir yazi gönderdim ama deminde belirttigim gibi benim amacim insanlarin bu ansiklopedide her seyi bulmalari. o zaman bu ansiklopediden bir cok insan yararlanir okur arastirir. umarim düsüncemi kisaca size anlatabilmisimdir.


Dostca Selamlar

Emre

Merhaba,

İki mesajdan sonra sanırım mesaj atmayı öğrendim :)) Mesajlar için teşekkür ederim ve galiba bir robotla değil sizinle konuşuyorum, robot fikri de pek hoş ama tebrik ederim :)) Ben de sizin gibi Wikipedia ve Vikipedi'ye can-ı gönülden inanıyorum ve Vikipedi'nin gelişmesi için elimden geleni yapıyorum, hatta burada şu anda saat 03.45 ve benim yarın sabah 10.00'a kadar göndermem gereken bir ödev varken ben ödevimi yarım bıraktım ve Vikipedi'deki maddelere bakıyorum :)) Vikipedi şu sıralar hayatımı esir aldı diyebilirim, tabi ki olumlu yönde... Şimdilik bu kadar. Daha sonra konuşmak dileğiyle. İyi çalışmalar, hoşçakalın.

Portal konusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Özgür

Epeydir irc kanalına girmiyorum. Portal konusu ne oldu? Bir gelişme var mı?

Ruzgar 02:47, 6 Ocak 2006 (UTC)

Özgür bu portal konusunu tam anlamadım. Adı Portal mı Grup mu Ekip mi olcak ona mı karar vermeliyiz? Yoksa Portal'ların adını mı belirlemeliyiz örneğin "tıp portalı" veya "askeriye portalı" gibi. Ruzgar 16:59, 7 Ocak 2006 (UTC)

Sevgili Özgür, aslında kişisel bir soru olacak benimkisi. Bu nedenle şimdiden vaktini aldığım için özür dilerim. Vikipedi yöneticilik başvurumda 8 destek, 1 köstek, 1 de çekimser oy almışım şimdiye jadar. İnsanlara mesaj atıp destekleyin beni diyecek bir yapım yok. Bu nedenle oylamaya daha kiç kişi katılır bilemem. Benim yönetici olup olmayacağım ne zaman belli olacak? Bunu merak ettim sadece. sevgier --Zeynep 03:16, 6 Ocak 2006 (UTC)


Sevgili Özgür, sayfalar bazen boş kaydoluyor. Teknik birdurum sanırım. Başıma 2 kere geldi bugün. Sanırım başka arkadaşların da başına geldi. giderme imkanı var mı?--Zeynep 09:14, 6 Ocak 2006 (UTC)

Benim kastettiğim yazdıgım seyler "bu sayfanın içeriği boştur....." diye kaydoldu. Vandalı görmedim. Umarım bir kere daha olmaz, emeğe saygısızlık çünkü.--Zeynep 09:22, 6 Ocak 2006 (UTC)

Özgür Az özgürlük lütfen ,[kaynağı değiştir]

çok şahsi gerekçelerle sayfaları siliyorsunuz, Azıcık liberalyani adınız gibi (Özgür) olamaz mısınız? Karışmayın sistem pek çok şeyi zaten kendi kendine düzeltiyor . Selamlar


Sevgili Özgür ve Sevgili Alperen,

Bu mesajı ikinizin de tartışma sayfanıza yazıyorum, anlayış gösterirsiniz umarım.

Hani bazen ters tarafınızdan uyanırsınız ya? Ardından tersliğiniz üzerinize biner, karşınıza melek bile çıksa "Kanatlarını oynatma gözümün önünde!" diyecek duruma gelirsiniz. Sanırım aranızdaki bu yanlış diyalog da böyle olmuş, ters taraftan kalkılmış iki tarafta da.

Öncelikle, ikiniz de Vikipedi'ye en fazla hizmeti veren insanlardansınız. Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales'in bir lafı vardır, Wikipedia'nın amacının Afrika'daki çocuğa şanslı insanların bilgilerini sunabilmesine değin; sanırım bizde de aynı şey söz konusu.

Doğuda köylerimiz kitap edinmek için yardım kampanyaları başlatırken, bırakın yeryüzündeki tüm Türkleri; ülkemizdeki Türklere bile doğru düzgün eğitim sunamadığımız günlerde yaşarken; belkide gelecekte oralara gönderilebilecek internet bağlatısı olan bir bilgisayar ve Vikipedi belkide tüm eğitim gereksimini karşılayabilecek.

Sizler de benler de şanslıyız; eğitimimiz, bilgimiz belki de Türkiye'nin %1'ine nasip olacak bir şansa sahibiz. Sanırım hepimizin burada olmasının ana sebebi de, bu şansa sahip olmayan insanlara yardım edebilmektir.

Aranızdaki bir tartışmada, konusu ne olursa olsun, kaybeden tek taraf Vikipedi olur. Bugün belki bot sebebiyle başlar, yarın başka dallara sıçrar; ve pek yakında sizler Vikipedi'ye doğru düzgün katkı yapmaktan soğursunuz.

Bu vesile ile, tartışma konusu ne olursa olsun; öncelikle aranızdaki şu tansiyonu düşürün. Makale sayısının kaç olduğu, bundan 2-3 yıl sonra belki aklınızda kalmaz; ama bu süre zarfında Vikipedi'de bu münakaşa vesilesi ise kaybedeceği potansiyel makale sayısı; ve en önemlisi bilgi vahim seviyede olacaktır.

İkinizin de birbirinize eğitiminizin ve kalitenizin getirdiği anlayışla, daha ılımlı yaklaşması dileğiyle;

Sağlıcakla ve sevgiyle kalın, Onur --Nerval 23:57, 8 Ocak 2006 (UTC) P.S : nerval@hotmail.com msn'im, 4248756 icq'um.