Kullanıcı mesaj:Dbl2010/Arşiv04

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Um, I _am_ calm mate. What's the problem? What I'm doing is perfectly within bounds and legal. I explained myself in a calm, normal way. I didn't use profanities or vulgar language. What seems to be the problem? MonsterOfTheLake 01:15, 9 Ocak 2006 (UTC)

Not really. Look at my stats -- I have 150+ edits now. I can officially revert it. MonsterOfTheLake 01:20, 9 Ocak 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Teşekkürler Özgür. Kişiyi tanımam etmem. Oy vermesi cidden sorun değil de tavrı çok çirkin. Kübra da olumsuz oy verdi. Ama ne küfür var ne de saygısızlık. Haliyle aksi durumda rencide olmuyor insan. Neyse yaw... Kişilerin davranışlarını kontrol etmek mümkün degil zaten. Ama vikipedinin mümkün olduğunca saygıya dayanan ve küfürden arınmış bir yer olması husunda ısrarcıyım. --Zeynep 01:35, 9 Ocak 2006 (UTC)

Özgür Az özgürlük lütfen ,[kaynağı değiştir]

Çok şahsi gerekçelerle sayfaları siliyorsunuz, Azıcık liberal yani adınız gibi (Özgür) olamaz mısınız? Tabiiki bahsettiğim şey ansiklopedi yazarlığında özgürlük. Bu silme işini abartmayalım. o yörenin editörleri işi ele alacaklardır. Her şeye senin SAVCI olmana gerek yok ,zaten o insanlar sana onu bırakmayacaktırlar . Hatta bu ortak ansiklopedi yazarlığı kültürü insanlara biribirlerine karşı Savcı olmayı bıraktıracaktır. Bence HİTLER zamanında bu ansiklopedi olsaydı muhtemelen özgürlükler rafa kaldırılmayacaktı. Özgür Bey, bırak adamlar yazsın ne yazacaksa . Hem ben bir bürokrat olarak böyle liberal olabiliyorken sen benden 50 katı daha liberal olman lazım ,üstelik özgür adından dolayı belki 100 kez daha liberal olman lazım. Sana HAYEK in kitaplarını tavsiye ederim. Karışmayın-karıştırmayın sistem pek çok şeyi zaten kendi kendine düzeltiyor . Bizde izliyoruz. Adamlar eften-püften madde yazsada özgür ol, adın gibi.Yani Liberal olma erdemini göster özgürcüğüm. İfade özgürlüğüne müdahele etmeyin. Adam editörlüğün tadını çıkarsın. Bir şey yapmanın lezzetini yaşasın.

Bak ben ,Beşikdüzü'ndewikipedia kampanyası başlattım. 4 ay önce her köy, her kurum olsun diye."Hedef :10 000 madde" dedik o hedefe çıkınca Bu sefer dedik ki ; "hedef : 20 000" madde dedik. Her öğretmen wikipedia için 100 madde, her öğrenci 10 madde hazırlayacak dedik. Adamlar benim yazdığım maddelere bile müdahale etti de ben saygıyla demokratça yaklaştım. Wikipedianın ilçede zıt hatta düşman konularda bile olsa bir "demokrasi havası" oluşturduğunu gördüm. İnsanlar daha sonra biri birlerini editörlük zıtlığında tanımaya başladılar. Bu da insanların yumuşamasına ve biribirlerini anlamasına yol açtı. Buna ben tartışma demiyorum ,çünkü tartışmada az çok kavga havasıda var ; buna müzakere diyorum. Bu müzakere süreci bizim insanımızda olmayan karşıtımızı anlama becerisini geliştirdi ve uygulamada insanları daha makulize etti. İnsanlar daha demokrat olmayı öğrendiler. Özgürcüğüm, Almanca veya İngilizce maddelerin 3 sene önceki haline bakarsan ne kadar evrim geçirmiş olduklarını göreceksin. Türkçeside aynı olacak.merak etme . Yanlız insanları çıldırtma yeter. İnsanlar önlerinin tıkandığı kendilerine karşı Savcı olunduğu kanaatine kapılırlarsa bu sefer karşıdakileri anlamak dahi istemezler. bU DA ÜLKEMİZDEKİ ÖNYARGILARIN KAYNAĞIDIR. Bu ülkemizdeki demokrasi kültürünü yer bitirir. Valla ben yazılanların pek çoğuna katılmıyorum ama onların penceresinide anlamaya çalışıyorum. BENİM İÇİN ÇOK ÖĞRETİCİ OLUYOR. Sende iletişime sınırlama getirme; insanlar biri birini tanısın. Şimdilik bu kadar. HEP ÖZGÜR(LİBERAL) KAL. Selamlar (Bir dahaki mesajımda madde(makale) yazımında savcı veya hakim olma rolü arasındaki karıştırdığın nüansları anlatacağım.)

KAMPANYA YA DESTEK İSTEMEK ANSİKLOPEDİYİ SAHİPLENMEK DEMEK DEĞİLDİR.[kaynağı değiştir]

Beşikdüzünde başlatılan kampanya eğitim camiasının "ansiklopedi editörlüğü" olayını sahiplenmesi içindir. Takdir edersiniz ki son dört ayda grafikteki pike yapışı fark etmişsinizdir.Sanırım bu insanların emeklerine de saygı göstermek lazım. Yoksa konu bir kaç bin madde katkıyla başkalarının emeğine sahiplenmek değildir elbette. Gerçi bu katkı madde bazında daha çok olabilir ve zanmanla gelişebilirdi . Ama keşke bazı arkadaşlarımız yöneticiliği , silicilikle karıştırmasa. Turnikeye önceden girmenin avantajını kullanarak ham meyvelerin olgunlaşmasını bekleseler, insanlararasında mütabakatı görseler. Keşke(silinmeli değil mi?,...evet silinmeli ...gibi) paslaşmalar olmasa... Görüldüğü gibi çok liberal yani ÖZGÜR ve TOLERANSLI olamıyoruz , değil mi? İLLA KISITLAYACAĞIZ...İLLA KEŞKE...

hoşgeldin mesajın için teşekkürler[kaynağı değiştir]

teşekkürler özgür :)

Bayramınız kutlu olsun[kaynağı değiştir]

Kurban bayramınız kutlu olsun, hayırlı bayramlar.--Ugur Basakmesaj 22:01, 9 Ocak 2006 (UTC)

İyi bayramlar --ormanbotanigi 09:50, 10 Ocak 2006 (UTC)

Teşekkürler...[kaynağı değiştir]

Daha önce ve şimdi de Vikipedi'ye geri dönüşüm nedeniyle verdiğiniz destek için teşekkürler. (Muhammedcimci 12:24, 10 Ocak 2006 (UTC))

email and other contact[kaynağı değiştir]

merhaba Dbl2010, is there a way to email you? you have no mail specified at your preferences (unusual for a bureaucrat). is there a turkish irc channel? do you use skype? kendine iyi bak ;-) oscar 19:54, 10 Ocak 2006 (UTC)

Nee, knul voor jou hebben ze hier geen e-mail, ga maar lekker op je nederlandse wikipedia spelen!

Teşekkürler...[kaynağı değiştir]

Eski sürüme nasıl çevrileceğini öğrenmem iyi oldu. En çok kullanmak istediğim işlevlerden biriydi bu. Çok teşekkürler... (Muhammedcimci 19:54, 10 Ocak 2006 (UTC))

Makaleci ve Zikrullah uzaklaştırılsın.[kaynağı değiştir]

Bence Makaleci ve Zikrullah adlı kullanıcılar uzaklaştılmalı. Yazdıkları maddelerin yanlılığı bir yana, sürekli vandal atakları yapıyorlar. (Muhammedcimci 20:13, 10 Ocak 2006 (UTC))

Bence Makaleci ve Zikrullah adlı kullanıcılar uzaklaştılmalı. Yazdıkları maddelerin yanlılığı bir yana, sürekli vandal atakları yapıyorlar. (Muhammedcimci 20:13, 10 Ocak 2006 (UTC))

Kişisel antipati ve agresiflik hakim...

Hak vermemek elde değil --Makaleci 20:18, 10 Ocak 2006 (UTC)

Teşekkürler...[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de çıkan sorunlara yerinde ve zamanında müdahaleleriniz için teşekkürler. (Muhammedcimci 20:51, 10 Ocak 2006 (UTC))

Gereksiz resim telif şablonları[kaynağı değiştir]

Özgür selam, ben bugün şablonları düzenlemeye çalışıyorum elimden geldiğince, loglardan fark etmiş olabilirsin. İlk gördüğümden beri sebebini anlayamadığım bir sürü gereksiz ve kullanışsız (üstelik İngilizce) resim telif şablonumuz var. Belçika'dan creative commons share alike lisanslı bir resim gelme ihtimali nedir ki biz onun için bir şablon tutuyoruz?

Diyorum ki onların hepsini silsek, sadece temel 4 tane bıraksak; kamu malı, izinli, GNU ve serbest şeklinde. Ne dersin? → denisutkumesaj 22:46, 11 Ocak 2006 (UTC)

Teşekkür ederim. Hoşbulduk[kaynağı değiştir]

Wikipedi'de ilk defa mesaj yazıyorum. Umarım doğru yere yazıyorumdur. Teşekkür ederim. Yardıma ihtiyacım olursa ilk sizi rahatsız edeceğim. Hatta başınızı ağrıtabilirim. :)

Çirkin yakıştırmalar[kaynağı değiştir]

Çirkin yakıştırmalarda bulununan Kullanıcı:16 hakkında yöneticilik gereği tavrınızı göstermenizi beklerim, ayrıca tartışma boyunca nezaketinizi koruduğunuz için de teşekkür ederim. --Alperen 11:35, 12 Ocak 2006 (UTC)

Merhaba üstadım.Tanışma notunuzda belirtiğiniz durumdan cesaretle bir soru soracaktım.Metinleri taslak halinde yazıp kaydettiğimde neden normal düzende değilde yataylamasına bir görünüm ortaya çıkıyor? Yanıtlarsanız memnun olurum.Teşekkürler.

en.wikipedia'dan çeviriler[kaynağı değiştir]

Merhaba, hoşbuldum diye başlayayım ben. Genelde yazmak istediğim maddeler hakkında yeterince bilgim yok. Bunu aşmak için bulduğum en iyi yol İngilizce wikipedia sayfasından çeviriler yapmak, (yazdığım ilk maddeyi bu şekilde yazdım) ancak kaynak göstermem gerekip gerekmediğini, gerekliyse nasıl göstereceğimi bilmiyorum çünkü kaynak gösterilmiş bir başlık görmedim daha. Ayrıca kategorizasyonu neye göre yapacağımı bilmiyorum, yapacağım kategorizasyonda boş bir sayfaya link göstermekten korkuyorum. İki saate yakın bir süredir ansiklopedinin mantığını sayfadan sayfaya dolaşarak kavramaya çalışıyorum ama aklımdaki soruların birçoğuna cevap bulamadım. Bir de son olarak şu an yazdığım sayfadaki komutların ne işe yaradığını kavrayabilmiş değilim ama onu deneye deneye çözerim herhalde. Bu söylediklerimin yapılmış olduğu bir maddeye link gönderirseniz herhalde değiştir sayfasına bakarak hepsinin nasıl işlediğini anlarım. Yardımın için şimdiden sağol.

İsim değişikliği[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=BOĞAZKÖY&action=edit

bölümündeki "BOĞAZKÖY" başlığı büyük harflerle yazılmış, miniskül (küçük harf) yapılması gerekiyor, benim yetkimi aştığı için yapamadım.

Yardımcı olursanız, bir standarta girecektir.

Kolay gelsin,

Selamlar...

T TAŞCI

Mesajınız için teşekkürler. Ben 21 yıldır öğretmen, 8 yıldırda ergin izci(lise öğrencileri olabilir)lideriyim. Yazınız bana güç verdi. Ergin İzcinin felsefesi olan "Ergin İzci Topluma Hizmet Eder" e yüreğimle katılıyorum. Haftaya kampa gidiyorum. İzcilere bu siteden pardon ansiklopediden bahsedeceğim. Acemi oluşum beni korkutmuyor. Web tasarımını kavramaya çalışıyorum. Dileğim iyi bir Vikipedist olmaktır. Görüşmek dileğiyle...

Boğazköy (İstanbul Bahçeşehir)[kaynağı değiştir]

Boğazköy (İstanbul Bahçeşehir) başlıklı konunun niçin silinmesi gerekiyor anlamış değilim. Bir açıklama yapılabilir mi? Nedenini öğrenirsem düzeltmek isterim.

T TASCI

Bahçeşehir (İstanbul-Boğazköy)[kaynağı değiştir]

Bahçeşehir (İstanbul-Boğazköy) yeniden düzenlendi. Kurallara aykırı birşey varsa öğreneyim ve düzelteyim.

T TAŞCI

Link olarak resim ekleme[kaynağı değiştir]

Link olarak nasıl resim ekleyecebileceğimizi biliyormusunuz. Yani bir resim ekleyeceğim o resme tıklanınca vikipedi'deki bir bağlantı açılacak. Teşekkürler --Arkantos

Teşekkürler Tıkla şablonu çok işime yaradı. Benim de aradığım tam böyle bir şeydi... --Arkantos 16:53, 20 Ocak 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler, umarım en iyi şekilde katkı yaparım--Nurs 19:09, 13 Ocak 2006 (UTC)

Flash dosya ile ilgili[kaynağı değiştir]

Köy çeşmesinde biraz daha ayrıntılı yazdım. Deneme amaçlı koyacağım swf dosyası da deneme swf dosyası. Katpatuka da sanırım yazılımla ilgili, bu mesajın benzerini ona da yollayacağım. Teşekkürler Barış Toprak 22:24, 13 Ocak 2006 (UTC)

merhabalar.Yeni yazdığım bir makalenin google de yazıldığında direk olarak ulaşıbilirliğini nasıl sağlayabilirim.teşekkürler.

üstadım yeni yazdığım bir makale neden google de direk yazıldığında çıkmıyor.ikincisi ingilizce wiki makalelerine bakınca yanda pekçok dil beliriyor.Fakat aynı konuda Türkçe makale de olmasına rağmen Türkçe dil adı çıkmıyor.Bu konularda bilgi verebilirseniz sevinirim.Teşekkürler iyi geceler..--Keleş 23:06, 13 Ocak 2006 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler


Teşekkür ve talep[kaynağı değiştir]

Özgür hocam herşey güzelde benim gibi bilgisayarı genelde sadece word,excel ve haberleşme için kullanan (ömrümüz yollarda ve ahırda geçtiği için)insanlara sayfa yapımı hakkında daha detaylı bir yardım yönergesi oluşturursanız sanırım bildiklerini paylaşmak istayip beceremeyerek sıkıntı basıp kaçan insan sayısını en aza indirebilirsiniz.erdemsenol

Özgür bey 'BÜLENT ECEVİT' sayfası oluşturdum 'Bülent Ecevit' sayfasını değiştirmeden.arkadaşlara ayıp olmazsa kalıbı olduğu gibi oraya aktarabilirmiyiz? Birde başka ziraat mühendisi(zooteknist),veteriner,biyolog v.b. arkadaşlarla nasıl temas kurarız,bu konularla ilgili epey boşluk var.erdemşenol

Yardımcı olur musun?[kaynağı değiştir]

Fethullah Gülen başlığında 85.105.45.22 IP adresli kişi durmadan eleştirel yazılar bölümünü kaldırıyor. Durmu müdahele edersen sevinirim.

arac takibi sayfasina firmalarin linklerini vermek neden yanlis anlamadim. bir suru sayfada firmalara link verilebiliyor. Arac takibi konusunda bilgi arayan biri arac takip firmalarini da merak etmez mi aceba?

ayrica microsft diye sayfa var. microsoft sayfasinda da microsoftun sitesine link var. Arac takibi sayfasinda aractakibi.com sayfasinin olmasi neden garip geliyor.

iyi calismalar...

adelet bir gun herkese gerekecek. size email attim.

VALLA helal olsun. soğuttun vikiden. Bence devlet denetleme kurulunda falan memurluk yapsan daha iyi olacak.

Vikipedi reklam yapma yeri değil. Bunu adaletle ilgisi yok. Kullanıcı sayfanda yazmış olduğun işverenlik ilanı da asıl amacını zaten gösteriyor. Polemiğe gerek yok. --Dbl2010 19:11, 14 Ocak 2006 (UTC)

selamlar, bir kaç tane makalem var, ve bu makale konuları ile ilgili olarak başlık açmak istiyorum.Bunları nasıl oluşturabilirim?

Aylin


Herkese merhaba. Ben yeni üye oldum ama hiçbirşey yapamıyorum. bana yardımcı olurmusunuz???

teşekkürler --Daisy comely 11:32, 18 Ocak 2006 (UTC)daisy_comely--Daisy comely 11:32, 18 Ocak 2006 (UTC)

tamamdır

altına adımı da yazmışım :P

son olarak bu yazdıklarım ve gelecekte yazacaklarım nasıl bir yayım sürecinden geçecek?

slmlar sorum var[kaynağı değiştir]

resim yükle den p.c im deki resimleri makaleme yükleyemiyorum, şöyle bir uyarı geliyor önerilen bir görüntü formatı değildir.ne anlama geliyor? jpeg formatında yüklediğim halde??bana yardımcı olursan sevinirim :)

Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı (film) makalesinde ufak düzeltme[kaynağı değiştir]

ÖNCELİKLE HOŞGELDİN MESAJI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM HOŞBULDUK.. Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı (film)MAKALESİNDE BENİM EKLEME YAPTIĞIM GENERAL GRIEVOUS MAKALESİNDE YAPTIĞINIZ DEĞİŞİKLİKLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. AMA FİLMİN ANA MAKALESİNDE GRIEVOUS YANLIŞ YAZILMIŞ DURUMDA DÜZELTMEYİ LİNKİNİDE BOZMADAN NASIL YAPACAĞIMI BİLMEDİĞİMDEN DÜZELTEMEDİM... TEŞEKKÜRLER --Darthminus 01:01, 15 Ocak 2006 (UTC)

madde-makale[kaynağı değiştir]

selam özgür, biraz geç yapılmış bir yorum olacak sanırım ama ingilizcedeki article'ın karşılığı olarak 'makale' yerine 'madde' kelimesi daha uygun değil mi? :/ makale sözcüğü, özellikle yeni kayıt olanlarda, 'ansiklopedi maddesi' değil de 'yorumlu makale' çağrışımı uyandırıyor gördüğüm kadarıyla, hem de türkçe kullanım açısından daha uygun geliyor. (article'ın sözlük karşılıkları: makale, yazı; bent, madde, fıkra, fasıl, bahis, vs..)

--spAs 01:11, 15 Ocak 2006 (UTC)

ayni konular üzerinde benden baskalarinida uyariyormusunuz.Sero 14:23, 15 Ocak 2006 (UTC)

Hoşgeldin mesajın için teşekkür ederim Dbl2010, henüz sistemin nasıl işlediğini anlama aşamasındayım. :) GunduzIcen 15:27, 15 Ocak 2006 (UTC)

Saol kardeşim[kaynağı değiştir]

Saolasın kardeşim. Sayfamı nasıl arayacağım

Orada arama yapılmıyor

Neden acaba yazımız taraflı bulunmuş[kaynağı değiştir]

Sevgili kardeşim İlluminati Şebekesi adı altında halkı bilgilendirmek için yazdığım yazı birileri tarafından taraflı bulunmuş. kimin tarafında olduğum sanılmış? Halkın tarafında olduğum mu?

sagol

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim.. vikipedia gerçekten güzel bir oluşum içinde olmak bana gurur veriyor.

çalışmalarında başarılar..

Selamun Aleykum[kaynağı değiştir]

Kardeş senin bana yazdığın mesaj olmasaydı, http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Muhammed_Fethullah_G%C3%BClen linkindeki Filozof isimli kişiye ana avrat küfür edecektim, (çok yanlış birşey olmasına, hatta hiç adetim olmadığı halde) taki sen bana mesaj yollamışsın belkide otomatik mesaj olabilir ama beni durdurdu Şimdi sana bir kaç bir şey sormak istiyorum http://tr.wikipedia.org/wiki/Muhammed_Fethullah_G%C3%BClen bu linkte bulunan makalelere atıp tutmuşlar, ben altına Bülent Ecevitde dağil olmak üzere bu şahsın belgeselleri koydum, hakaret vari kelimeleri düzelttim fakat bir naktımki yine aynı hale gelmiş, ben ne yapmam lazım, buraya Başbakan, Cumhurbaşkanı, Hatta Diğer Ülke Temsilicilerinin bu kişi hakkında görüşlerini bildiren mesajları ekleyeyimde kaldırmasınlar. Lütfen bana yardımcı ol, yani inan çok kızmıştım ama İnşAllah sen bana bir fikir ve yardımcı olursun. Allah'a Emanet Ol

SerdenGeçti

vikipedi- kullanıcı olma[kaynağı değiştir]

Öncelikle teşekkürler. Ben birkaç yıldan beridir ilk önce İngilizce Wikipedia'yı görüp çok severek takip etmeye çalışan biriydim. Türkçesinin başlatılmasını zevkle izledim, ve hızla gelişti. Öyle olunca Türkçe Vikipediye de kaydettim kendimi.(kullanıcı adım: Ryesiloglu,yani Recep) Çok fazla katkım yok, ama vaktim oldukça yapıyorum. Mesaj sayfanıza meraktan girdim. Çünkü katkılarınıza ve yorumlarınıza hep rastlıyorum. bir ara şöyle bakayım dedim. Çabalarınız ve Vikipediye bakış açınızı destekliyorum. Yalnız kafama arasıra takılan bir iki şey:

Wikipedia, Kayıtlı kullanıcı olmadan makale/madde değiştirmeyi engellemeyi bir gün düşünüyor mu? Herkese değiştirme (edit) imkanı tanıması zaten büyük bir cesaret ve özgürlük. Ancak zaman içinde -ki zaten oluyordur eminim- emek harcanmış bir katkıya serbestçe saldırmayı mümkün kılıyor. En azından katkıda bulunan Vikipedi'de bilinen bir kullanıcı olmuş olur. (Gerçi bu konu belki sorulmuştur ya da Köy Çeşmesi gibi bir ortamda sorulması gerekiyor olabilir??) Çabalarınızda başarı dileklerimle, kullanıcı:Ryesiloglu

Vikipedi özgürlüğü[kaynağı değiştir]

Evet, Vikipedi'nin bu noktasına aynen katılıyorum. Teşekkürler. Zaten başından beri İngilizce Wikipedia'nın bana verdiği duygu da oydu. Bilgi paylaşmayı isteyen iyi niyetli insanlara dayanması...umarım hep böyle gider.(Öyle olacağına da açıkçası ihtimal veriyorum). Saldırgan insanlar, mantıklı ve sürekli açıklamalardan ve de düzeltmelerden sıkılır,sonunda pes ederler. saygılar. --RcpY 16:12, 16 Ocak 2006 (UTC)Ryesiloglu

deus ex machina örnegi arıyorum...[kaynağı değiştir]

deus ex machina tam anlamıyla nedir?bana şöyle güzel bir örnek verebilir misiniz?mail adresim "mata_hari_7@hotmail.com"

Bir teşekkür de benden[kaynağı değiştir]

Sağolun... Zor işmiş ilk makale (Hayvan sığınağı) ;)

Günün Makalesi[kaynağı değiştir]

Sevgili Özgür, günün makalesi konusunda bana biraz bilgi verir misin? Vikipedi:günün makalesi'ne nasıl ekleme yapılır biliyorum. Birinci sorum Ana sayfadaki görünüm nasıl değiştiriliyor? İkincisi, günün makalesi kaç gün ana sayfada kalıyor? ve son olarak bir günden fazla kalıyorsa haftanın makalesi demek daha doğru olmaz mı? Sevgiler--Zeynep 02:17, 18 Ocak 2006 (UTC)

Cenap Şahabettin. Bazıları şehabettin yazar ama doğrusu a ile. Dur düzelteyim. --Zeynep 03:09, 18 Ocak 2006 (UTC)


Fransız kaldım[kaynağı değiştir]

ya arkadaşlar biraz yavaş olayı takip edemiyorum. Fransız kaldım yani. Kim kime niye kızıyor??? Hayat herşeye rağmen çok güzel...

saygisiz üslup saygisiz cevabi getirir. cahile bilgelikle yanit vermenin anlami yoktur. istersen cevap vereyim, aynada bile kendilerine bakacak hali kalmasin bunlari yazanlarin? senin önceden yapman gerekeni ben yaptim, nitekim hepsini de silmedim, densiz birkaç yeri sildim. nedir yok niteliksizlikten bahsedenin bilmem nesi bilmem seysi?

öte yandan, tarafli herhangi birsey yazmadim, yazardim da.. milyon tane sitemiz var bizim, baktim burada bos, dogrusunu basitçe yazayim, kafasina takilan buraya bakarsa bos dönmesin diye.. size iyilik, size destek, yoksa benim zaten bildigim seyler, bana ne? kalkmis, hiç bilgisi fikri olmayan birileri, isimlerini de yazmadan tarafli diyorlar zaten var olan "tek" tarihe. 50 tane kitap da var piyasada alip oradan okusunlar bari.. onu da yapmadin, kafanca olmayani yaratip da buraya yergi yaparsan, tabi ki silerim.. sen bilsen sen de silerdin, sen bilmiyorsun bu konulari belli. masonluk basliklari edebiyatci basliklarindan farkli olur, icerigi ve kafasina göre yapilan yorumlar tatsiz olunca is baska yerlere gider, sadece benle muhatap kalmaya devam et sen iyisi mi.. yanlis veya tarafli birsey yazacak halim yok buraya..

imzasini, adini bile yazmamis birileri, kafalarina göre almis baslarini önlerine geleni yazmislar, bunlari mi geri getireceksin? bilmediginiz basliklara neyin ne oldugunu bilen kisileri görevlendirin, ya da "o yazmis ama" diye cikmayin ortaya, kendilerine farkli bir kilik vermis dincilerin/tarikatcilarin polemiklerini de "taniyin".. tanimiyorsaniz taniyani dinleyin..

ayrica;

özgür masonlar basligi altinda hür ve kabul edilmiş masonlar ile anderson anayasası'na link verilir mi arkadaşım? bilmiyorsanız yapmayın şu işleri.. ne alakası var? adsl modemlerine de link verin ayni sayfada o zaman, o kadar benzer seyler.. cehaletin kiskacinda sacmaliyorsunuz iyice..

aynı seyi söylüyoruz;

farklı şeylerden bahsetmiyoruz.. ben de saygısız ve niteliksiz üsluba farklı bir yanıt verilemeyeceğinden bahsediyorum. mesajı silmeyip o tarzda yanıt da verebilirim, vermeyedebilirim. tüm yazdıklarımı siledebilirim.. ama içerikle ilgilenmediğinden ve içeriğin içeriğinden bihaber olduğundan ötürü neyin doğru neyin yanlış olduğu konusunda yorum yapamıyorsun ve densizin birisinin "taraflı" diye oturttuğu bir "hata"ya ortak oluyorsun. konuyu bilsen neyin taraflı neyin doğru neyin yanlış olduğunu zaten bilirdin. bilmediğin için bunlar ortaya çıkıyor. üslup da yanlış, yapılan yorumlar da yanlış, . yanlışın neyini konuşacaksın yanlışı yapan kişiyle? oturun yalan yanlış takılın aranızda o zaman.. biz doğrusunu yazıp söylüyoruz, kalkmış bana "o da dursun" diyorsun. "köylü demokrat" bir ansiklopedi olmaz "doğru" bir ansiklopedi olsun diyorsan.. open-source olduğu için o da yazar ama yazdığı gibi gider, zira konunun "ehli" adamlar görevlidir orada.. wikipedia'dan ders alın biraz..

senden baskasına mesaj felan yazacak halim yok merak etme :) sen görevlisin diye sana söylüyorum, umrumda değil yoksa söylediğim gibi.. doğrusunu bilin, doğrusunu yapın, söylediğim o sadece.. bilmiyorsanız da bir bilene danışın, ona göre "eli yüzü düzgün" girdilerle muhatap edin burayı kaale alıp bilgi almaya gelen kişileri.. söylediğim budur.. önüne gelen önüne geleni yazarsa ve bunların hepsine de "eşit" yaklaşılırsa doğruyu yanlıştan ayıramazsın.. ayıracak kişileri dinleyin bari..

hepsini sil:

bugüne kadar buraya yazdığım herşeyin geri gelmeyecek şekilde silmeni istiyorum.. nasıl beceriliyor onu da bilmiyorum ama yaparsın sen birşey.. hepsi silinsin..