Kullanıcı mesaj:Dbl2010/Arşiv01

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu kavramın geçtiği bir kaynak var mıdır? Geçerliliği var mıdır? Yoksa birilerinin orijinal fikri midir? --Özgür 17:05, 24 Eylül 2006 (UTC)

Bazı kaynaklar:
Bu kadar şimdilik yeterli olur mu yoksa daha araştırayım mı? Bir ODTÜ'lü olarak maalesef bu hastalıktan bir aralar ben de muzdariptim. Ortaokul arkadaşlarımla memlekette tatillerde konuşurken onlar vizeye girişlerini ben de midterm alışımı finallara nasıl çalıştığımı falan anlatırdım. Bir garip hikâye yani...--Mskyrider 19:51, 24 Eylül 2006 (UTC)
Tartışma sayfasına yukarıdaki cevabı yazdım, buraya da belirteyim istedim. Bu arada not olarak hem son hem de ilk soruna evet cevabı vermek mümkün. Evet kaynak var, evet birilerinin orijinal fikri. Ama anladığım kadarıyla sen "Hayır, o özgün düşünceye sahip olan arkadaş buraya bu maddeyi yazmadı"yı arıyorsun. --Mskyrider 19:56, 24 Eylül 2006 (UTC)
Bu konu ile ilgisiz ama, iki nokta üst üste attıktan sonra mavi olan zemin , boşluk verip paragraf atınca beyzlaşıyor tekrar. Burada iki kere görebileceğin gibi. Düzeltmek mümkün mü? --Mskyrider 19:56, 24 Eylül 2006 (UTC)
Ha ben onu farketmemiştim. Arada boşluk kalmayınca paragraf olmuyor gibi gelmişti. Teşekkürler, bir şey daha öğrendim.--Mskyrider 20:02, 24 Eylül 2006 (UTC)

Mudadosk maddesi hakkında[kaynağı değiştir]

Marmara Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MUDADOSK) ile ilgili maddenin silinme sebebi sanırım telif hakkı. Ama aynı tür içerik Yıldız Teknik Üniversitesi Dağcılık Kulübü maddesinde de var. Yani sitesindeki yazıyı aynen aktarmış benim gibi. Ben MUDADOSK üyesiyim ve kulübüm hakkındaki bu tür bir bilgiyi wikipedia da görmek istiyorum. Bunu nasıl sağlayabilirim?

Yubi 08:47, 25 Eylül 2006 (UTC)

Şoför İdris girişi niye silindi?[kaynağı değiştir]

23 Eylül'de tarihte bugün sayfasına "17 Ocak" gününe Şoför İdris'in ölümü ile ilgili bir giriş yapmıştım fakat tarafından silindiğini gördüm. Bunun sebebini öğrenebilirmiyim. Eğer kim olduğu konusunda bilgin yoksa Türkiye işçi sınıfı tarihi ile ilgili pek çok kaynakta adı geçen bu kişi hakkında basit bir google araması ile bile birçok veriye ulaşabilirsin.

Persiladam 15:07, 27 Eylül 2006 (UTC)

Ara pası Atkinson![kaynağı değiştir]

Özgür,

[1], [2], [3] ve [4] diyalogunu sana paslıyorum. Kişisel saldırı söz konusu.

Sevgiler

Vito Genovese 13:36, 29 Eylül 2006 (UTC)

Azbuz başlığı neden silindi?[kaynağı değiştir]

Sebebi tam olarak anlayamadım. Silinmemesi için ne bilgi içermesi gerekiyor?

Halukakin 18:09, 30 Eylül 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sağol Özgür, geçekten de buraların eskilerindenim. Yaklaşık iki sene önce katıldım ve sanırım sen dahil bütün yöneticilerin burada yaptıkları ilk değişikliğe şahit olmuşumdur :-) --Pinar 05:55, 1 Ekim 2006 (UTC)

Tartışmalar[kaynağı değiştir]

Silmiş olduğum tartışmalar, daha önce kukla olduğu tespit edilen şahıslara ait ifadelerdir. Bilginize.

Kelimenin aslı ve doğru yazılışı mihrâbtır. İnter vikilere bakarsanız hepsinin mihrab olduğunu görürsünüz kelime Arapça kökenlidir. Osmanlıca yazılışı da mihrab şeklindedir. Türk Dil Kurumun Arapça bir kelimeyi Türkçe kurallara uydurması bu gerçeği değiştirmez. Ben kelimeyi asıl şeklinde yazıp diğer şeklindeki yönlendimeleri yapmıştım yani o şekilde kullanıcıların maddeye ulaşamama gibi bir durumları yoktu. Aslında ilk halinde sadece Mihrap kelimesi vardı ve kelimenin asıl doğru şekliyle yani mihrab şeklindeki yazılımında maddeye ulaşılamıyordu. İsim değişikliğini o sebepten dolayı yaptım.--Tarih 15:48, 1 Ekim 2006 (UTC)

teşekkürle[kaynağı değiştir]

herşeye devam... Şablon:İmzasiz

Re:Adaylık teklif[kaynağı değiştir]

Teklifin için çok teşekkür ederim Özgür, gerçekten sürpriz oldu :-) Ama bahsettiğin endişeye kapıldığımı belirtmek isterim. Özellikle sınav zamanları bazen uzun süreliğine buralardan uzaklaşıyorum. Ayrıca, Metal Militia'nın yönetici adaylığına verdiğim olumsuz oyda belirttiğim gibi mevcut yönetici sayısı bana yeterli geliyor. Sence yönetici sayısını arttırmak mı lazım?
In terms of the time difference, I'm not really sure if my contribution as a sysop would make much of an impact. I always find at least 1 sysop whenever I'm here. Do you find that there is a genuine need?
Galiba en iyisi kullanıcı kalmam, zaten burada yapmak istediğim katkılar için bu bana yeterli. Yine de çok sağol, much appreciated! --Pinar 08:32, 2 Ekim 2006 (UTC)

Özgür, söylediklerini iyice düşündüm. Ben güvenilir, Vikipedi ilkelerine bağlı ve teknik konularda bilgili bir vikipedist olduğuma inanıyorum. Yönetici ihtiyacımız varsa ben de aday olmaktan gurur duyarım. Zaten söylediğin gibi asıl karar oy veren arkadaşlara kalıyor ama sonuç ne olursa olsun extra sorumluluklar kullanıcı katkılarımı etkilemeyecektir --Pinar 12:27, 10 Ekim 2006 (UTC)

Anasayfadaki Papa'yla ilgili madde[kaynağı değiştir]

Anasayfaya seçilen Papa XVI. Benedikt'in Tepkilere Yol Açan Yorumu başlığı altındaki maddenin ismi Papa'nın isminin nasıl yazılacağı konusunda açılan tartışma sonucu değişti. Maddenin eski adı Papa XVI. Benoît'nın İslam tartışması idi. Şimdiki adı Papa XVI. Benedictus'un İslam tartışması. Bu madde adı değişikliği yüzünden anasayfada yer alan bağlantıya tıklandığı zaman maddenin kendisi değil yönlendirme sayfası ortaya çıkıyor. Günün maddesinde değişiklik yapma yetkim olmadığı için bu düzeltmeyi yapamıyorum. Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler. ---Vikiyazar 13:59, 6 Ekim 2006 (UTC)

  • Teşekkürler. ---Vikiyazar 14:11, 6 Ekim 2006 (UTC)
  • merhaba, kolay gelsin. lütfen şu maddenin geçmişine bir göz atar mısınız. ben böyle bir değişiklik savaşına girmek istemem. üstelik kullanıcı daha önce uyarılmıştı. --kibele 15:09, 6 Ekim 2006 (UTC)

Flora (mitoloji)[kaynağı değiştir]

Merhaba Dbl2010. Yeni oluşturduğum Flora (mitoloji) maddesini, aynı maddeye eklediğim "Roma Mitolojisi dizisi - Baş Tanrı ve Tanrıçalar" şablonuna dahil etmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? --Dreamer 18:11, 6 Ekim 2006 (UTC)

Talihsiz Serüvenler Dizisi (kitap)[kaynağı değiştir]

Bu diziye ait 5 kitapın özetini neden kaldırdığınız konusunda bilgi verir misiniz?--Osman Çalışkan 12:31, 8 Ekim 2006 (UTC)

Lütfen cevap verebilir misiniz?--Osman Çalışkan 19:23, 10 Ekim 2006 (UTC)
Birden fazla sebepten dolayı uygun olmadığını düşünerek sildim. 1.si, Kitap hakkında ansiklopedik bilgi 2-3 satırı geçmezken, kitap özetinin sayfa dolusu olması, o sayfayı ansiklopedi maddesi değil, kitap özeti yapar. Vikipedi misyonuna ters. 2.si Kopyala yapıştır şeklinde kopyalanmış upuzun bir metin. Hiç bir viki düzenleme yok. Bu da vikipedi düzenine ters. 3. Ansiklopedik omayan dil. Sohbet olarak anlatılmış. Bu da Vikipedi'ye ters. Yani sonuçta ansiklopedik ve viki kriterlere uymadığına kanaat getirdim. --Özgür 20:07, 10 Ekim 2006 (UTC)
O özeti yazan kişinin avukatı değilim, ama empati yapmaktan kendimi alamıyorum. Benzeri bir hata aynı sayfanın ingilizce karşılığında da yapılmış. Ancak vikipedi stdlarına uygun olmadığına dair bir temizlik şablonu bırakılmış, tartışma kısmına bir açıklama yazılmış, ayrıca bu yazıyı iyileştirmek ve hatta bunun benzeri diğer yazılıraı geliştirmek için de iki şablon da, tartışma sayfasına yerleştirilmiş. Sizden bu örnekte olduğu gibi, yazıyı eski haline getirmenizi ve benzeri bir uyarı yazısı bırakmanızı rica ederim. Ben katılımcı ile temas eder ve özetin yeniden düzenlenmesi için girişimde bulunurum. Saygılar. --Osman Çalışkan 14:14, 12 Ekim 2006 (UTC)

Yeni babil şablonları[kaynağı değiştir]

Kullanıcı şablonlarının isimlerini türkçeleştirirken sanırım bu kaldı : REDIRECT Şablon:Kullanıcı Google babil şablonunda bu şekilde gözüküyor.Veya bu şablonu kullanan kişi şablonun kullanımında bir hata yaptı herhalde emin değilim.paylaşmak istedim Kolay Gelsin --  Necrocapo  ►msj   05:23, 10 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Özgür,

Monurkar'ı 2 kere telifli içerik konusunda uyardım. Ancak devam ediyor. Katkılarını şurdan görebilirsin.

Vito Genovese 03:17, 11 Ekim 2006 (UTC)

Olayın arkaplanı öyle ise oyumu değiştireyim. Oyumu değiştirme hakkım var değilmi--PATRON 01:20, 12 Ekim 2006 (UTC)

Selamlar Özgür, anasayfadaki günün resmi bölümü için sanırım bir çalışma yapıyordun, Oylama sonucuna göre Tembelejderha tasarımını getirmeyi düşünüyorum, bu kısmını nasıl halledelim? Kolay gelsin.. :)* -Tembelejderha 11:59, 12 Ekim 2006 (UTC)

Systemic bias[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Systemic bias terimini çevirmenin zamanı geldi gibi; çok sık kullanılıyor fakat Türkçe bir karşılık şimdilik kimse önermedi/bul(a)madı. Bu konuda herhangi bir öneriniz var mı? Ayrıca bir ara haftanın işbirliği olarak veya eski usul ile aktif üyeleri tek tek davet ederek Vikipedi:Vikipedi'de systemic bias benzeri bir madde oluşturmak iyi olacaktır. Her şeyden önce buna bir Türkçe isim bulmak şart. Öneride bulunabilirseniz ve bildiğiniz bir karşılığı varsa çok iyi olur. Farklı karşılıkları köy çeşmesine de yazarız, herkes istediğini kullanır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:57, 12 Ekim 2006 (UTC)

  • sistemik eğilim, ya da negatif anlam taşıyorsa sistemik yanlılık/önyargı vb. olabilir mi? Sözlükte systemic bütün sisteme tesir eden./ (tıp) bütün vücuda tesir eden./ sistemik. (http://www.seslisozluk.com/?word=systemic) geçiyor. İngilizce wikipedia'da systemic bias için: 'is the inherent tendency of a process to favor particular outcomes' yani bir sürecin, belli sonuçları desteklemeye/tarafını tutmaya olan eğilimi diyor ve genelde insani kurumlarla ilgili kullanıldığını söylüyor. Sistemik de Türkçe olmadığı için onun yerine Türkçe bir şey bulmak için Edebiyatçılar birşeyler önerebilir. Konuya bodoslama girerek yaptığım önerilerdir! Ryesiloglu 2Kasım2006

Özgür,

Kibele'nin Monobook.js dosyasını düzeltebilir misin? Nou'ya mesaj attım da belki çıkmıştır, geç görür.

Kod Nou'nun mesaj sayfasında gizlenmiş olarak duruyor.

Vito Genovese 17:38, 12 Ekim 2006 (UTC)


Koş!

Vito Genovese 17:47, 12 Ekim 2006 (UTC)

  • çalışıyor.. sana da teşekkür ederim özgür. sayenizde yeni bir oyuncağım oldu. :) iyi çalışmalar. --kibele 17:52, 12 Ekim 2006 (UTC)

VikiSözlük için Yöneticilik[kaynağı değiştir]

Merhaba Özgür,

Bir süredir VikiSözlük'ün geliştirilmesi için çalışıyorum. Aslında şu an çalışan 2-3 kişiden birisiyim. Viki ile birlikte kısa bir süre içinde sözlüğü sıralamada yukarılara doğru taşımaya çalışıyoruz. Site daha güzel ve yeterli olduk.a bir süre sonra daha fazla kişinin katılacağına da inanıyorum.

Ama daha fazla şeyler yapabilmek için Yönetici statüsü almamız gerekiyor. Listede görülen 4 yöneticiden ikisi 2 yıldır siteye hiç uğramıyor.

VikiSözlük'te Yönetici olabilmem için ne yapmam gerekiyor?

İyi çalışmalar.

Ender

Vikipedi'nin seçim koşullarına baktım. En az 10 oy diyor! VikiSözlükte oy kullanabileceklerin sayısı şu an Uğur'u ve Nosferatü'yü de sayarsak zaten 4. Ben buna rağmen bir oylama başlattım. Bakalım ne çıkacak.
Yardımın için teşekkürler. Ender

Tembelejderha Denetçi tarafından yapılan bir işlem olmadan, kuralları çiğneyerek beni kukla olmakla şuçlamıştır, Tembelejderha tarafından süresiz engellendim.

Kural hatası yapıyor hemde o IP Karapınar ilçesinde bulunan Another World İnternet cafeye ait. İsterseniz size telefon numarasınıda verebilirim. DesertStorm adlı kullanıcıyı ise tanımıyorum. Tembelejderha yüzünden bir işletme zarar görmektedir. Ayrıca DesertStorm adlı arkadaştan rica ediyorum kendiside girişimde bulunsun.

Bu engellemenin oylamalar sırasında yapılması ise oldukça manidar. Amaç nedir anlamadım ama burada aklıselim insanların olduğunu biliyorum.

Denetiçinin vereceği karara kadar erişimimin engellenmesi işleminin kaldırılmasını talep ediyorum.Kullanıcı:Kubra

NOT: Bu IP'de başkabir cafenin bilginize...

Vikisözlük hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar Özgür Vikisözlükte güzel şeyler oluyor. Yöneticilik oylamasına bir göz atarsan iyi olur wikt:Vikisözlük:Yöneticilik başvurusu--nosferatü 14:45, 18 Ekim 2006 (UTC)

Ana Sayfa tasarımı yarışması[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Oylamalar/Ana sayfa tasarımı sayfasında oylama resmi olarak derlendi. Senin tasarımın farklı birinci geldi. Tebrikler. Oy verenlerin önerileri var. O önerileri mümkün mertebe yerine getirmek iyi olur. Son rütüşleri yap. Ben de günün resmini bağlayayım. Kasım 1 yayına geçsin ne dersin? Hatta daha önce. --Özgür 01:18, 18 Ekim 2006 (UTC)

Selam Özgür, şu an evden uzağım ve internet erişimim kısa süreli olabiliyor, ama 2-3 gün içinde eve döneceğim ve hemen değiştirmeye başlayacağım. Görüşlere göre değişiklikler yapmak güzel olur. IRC'de olursan konuşuruz. Kolay gelsin. -Tembelejderha 15:59, 18 Ekim 2006 (UTC)

Vikisözlük Bot statüsü[kaynağı değiştir]

Merhaba, VikiSözlük de madde oluşturmak için bot kullanıyorum. Bot statüsü nasıl alabilirim. (VikiSözlük de çok fazla hareket yok. Bot statüsü gerekli olur mu?) --Vikiwiki 17:18, 19 Ekim 2006 (UTC)

VikiBot kullanıcısı oluşturdum. Şimdilik Yöneticilik başvurusu‎ na ekledim. Daha sonra Bot lar için bir sayfa oluştururuz. --Vikiwiki 18:47, 19 Ekim 2006 (UTC)

"Aklı kısa" gibi birşey yazmadım "aklı evvel" yazdım ikisi apayrı şeylerdir,yazmadığım şeylerle itham edilmek istemem.Ayrıca şablonun ismi aynı olsada içeriğini tamamen değiştirdim..Devam eden bir oylama söz konusu değil,oylama yapmayı gerekli görmüyorum diyen bir yönetici mevcut..Gerekli görmemek olgusu yöneticileremi ait bilmek isterim...Kimseye kişisel sataşma yapmadım,Ermeni soykırımı yoktur şablonunun içeriğini değiştirdim ve bu kullanıcı ermeni soykırımı iddialarını kabul etmemektedir dedim..Buna rağmen silindi..Mesele şablon ismiyse değiştirilir..İçeriği benzer birçok şablon var arabesk gibi..Bunları söylememe rağmen ,siyasi içerikli şablonlar milliyetçi şablonlar dini şablonlar mevcutken sadece bu şablona verilen tepki,vikipedi kurallarından bağımsız tepki, normal karşılanabilir bir tavır değildir.Bu şablon yaptığım ve kişisel sayfamda durduğu 3 gün boyunca tepki çekmemiş ve Citrat'ın açıklamalarına kadar polemik konusu olmamıştır.Son olarak değiştirdiğim şablonun silinme kaydının geri alınması ve üzerinde oylama yapılmasını istiyorum.Bunda garipsenecek yada uyarı verecek bir durum yok.Arabeskin bilmemne üzerine olumsuz etkisi oldugunu düşünen kullanıcının hakkı olduğu kadar,ermeni soykırımı iddialarını kabul etmeme düşüncesinde bunu şablon yapma hakkım var.--Nihan 18:42, 19 Ekim 2006 (UTC)

Hi, I would like to draw your attention to Kullanıcı:Mustafa Akalp. He has been blocked on the English Wikipedia for aggressively trying to disturb a vote whether en:User:Khoikhoi should be promoted to admin. See en:User talk:Mustafa Akalp#Temporary block. Since then, he has been continuing his campaign of hate on the Turkish Wikipedia. Just look at his contributions. Please act with him in whatever way you see fit. Errabee 00:30, 20 Ekim 2006 (UTC)

Açıklamalar[kaynağı değiştir]

  • Sayın Özgür Erdemli,
1-Evet böyle bir kampanya vardı. Böyle bir girişimde bulunmanın yasak olduğunu bilmiyordum. Bana ilk uyarı yapıldığında da eylemimi durdurdum.Bunu da uyarıyı yapan admin'e bildirdim.Türkçe wikide girişime devam ettiğim konusunda blok öncesi suçlama yapan kişi daha sonra özür dileyerek, Türkçe wikideki, Time stamp'ın eski olduğunu ve suçlamayı geri aldığını bildirdi.

Bakınız ama şuradaki suçlamayı geri almadı.

2-iddialarımı araştırmak yerine iddia ettiğim gurup üyeleri tarafından saldırı mesajları yağmaya başladı. Bana kendimi savunma ve neden böyle bir eylem yaptığım, kanılarım/şüphalerim konusunda hiç bir şans tanınmadan Bloke edildim. Şu anda en:wikide hiç bir yöneticinin talk sayfasına yada "Admin notice board"a giremiyorum. Bazı yöneticilere aşağıdaki e-posta yı gönderdim.Cevaplarını bekliyorum.

e-mail to admins[kaynağı değiştir]

I had been blocked allready by the accusation of "Spam" in Rfa of Khoikhoi.
Firstly, my messages is not include any comment to receivers for "opposite vote", I invite them to put their oppinions there and I left free of them for their final decisions . As you can see some of them came in vote with different oppinions, User:Baristarim-support, User:Cretanforever-oppose.
Secondly,my messages is not spam. I didnt sent it to all/many users. I sent my messages to some users that possibly had problems previously with Khoikhoi, to invite them for evidences/proofs.
Thirdly, my effort is not blacken a User, on the contrary,to clean any suspicion on a nominee.Please see the statements in Oppose votes.(before my vote) Common statement is "acting/leading in a group of user". Do you remember that any candidate was accusated with like an allege, before. It is possible to check these-opposite users are behaving independently or there is relations between them.For my side, till to now, I dont know anything about these users and I never contacted with them in any wiki area.
Why a User (which has a clean history), is disturbed by an investigation about him.Please attent to some users that efforts to block any investigation about Khoikhoi.
I blocked totally without taken my defence words and my some evidences. To be blocked for 48 hours, may be not important in duration, but this position injure my honor. How can I state my words about my suspicions and some evidences in wiki.
I need help.
Thanks in advance.
Regards.

Selamlar Özgür, ana sayfayı değiştirdim. Öneriler için Tartışma:Ana Sayfa'da bir başlık açtım. Bugün için bir resim seçtim, kalanı ellerinden öper. :)

Bu arada, mesajı yazarken aklıma geldi: Şu sayfanın tepesinde görünmeyen kategori linkleri vardı, hatırlıyor musun? (ctrl+A yapınca çıkıyor) onlar halen duruyor. Nasıl düzeltileceğinden pek emin değilim, zahmet olmazsa sen bakabilir misin?

Bu arada bayramını kutlarım, ve anasayfa tasarımı ile ilgili yaptığın tüm yardımlar için çok teşekkürler. Kolay gelsin. -Tembelejderha 15:44, 23 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba,

Tamer şahin maddesinin neden silindigini ogrenebilirmiyim? Bana bir uyari mesaji gelmedi, ya da bir tartisma olmadi bu konuda?

Tamers 19:36, 25 Ekim 2006 (UTC)

Kisisel reklam yapilmadigi acik. Olaylar ve bu olaylari kanitlayan dogrulayici metinler linkleriyle birlikte verilmistir. Neye dayanarak siliyorsunuz ben anlamis degilim? Tamers 19:51, 25 Ekim 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sağolasın Özgür :-) --Pinar 08:34, 26 Ekim 2006 (UTC)

Size göre buradaki{{İsveç-Kanton}}{{İngiltere}}{{İsveç-Kanton}}

maddeler bir bilgi içeriyor mu? Bunlardan çok sayıda var.--Tarih 19:23, 26 Ekim 2006 (UTC)

Tarih haklı. Bir diğer konu: kantonları olan ülke İsveç değil, İsviçre. Böyle bir şablon olacaksa İsveç'in illeri denmesi daha doğru olacak. --İnfoCan 20:13, 26 Ekim 2006 (UTC)

Selam Özgür, buraya (Ana sayfadaki tabloların büyüklüğü) bakabilir misin? Ben sorunu çözemedim. Şimdiden teşekkürler.. -Tembelejderha 15:08, 27 Ekim 2006 (UTC)

Kullanıcı adı değiştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba,

VikiSözlük te VikiBot için aktif kullanıcıların hepsi oy kullandı. Bot statüsü verebilir misin? iyi çalışmalar. --Vikiwiki 15:20, 28 Ekim 2006 (UTC)

Selam Özgür,

Umarım iyisindir. Ne zamandır konuşamadık. Benim kafama bir şey takıldı. Kullanıcı:Cool Cat Vito tarafından 3RR nedeniyle engellenmiş. Hatırladığım kadarıyla 3 revert kuralını bir kullanıcı bir yönetici ile karşılıklı olarak yapıyorsa o kullanıcının o yönetici tarafından engellenmemesi gerektiğine dair bir ibaremiz vardı. İngilizcede de: "Except in cases of vandalism, if an administrator has personally been involved in a content dispute on that page, that administrator should not block the user for 3RR violations. Instead, the administrator in this situation should make a request at the administrators' noticeboard if they believe 3RR has been broken." ifadesi var. Niye çıktı o ibare 3 geri dönüş kuralı sayfasından onu merak ettim. Bir de Cool Cat'in Vito ile inatlaşmaya girdiğini bu nedenle problem olduğunu düşünüyorum. Unutmadan bir de bir yönetici ilan panosu açayım mı ingilizcedeki gibi? --Zeynepmsj 18:37, 30 Ekim 2006 (UTC)

Yeniden selam Özgür, öncelikle IRC buluşmalarına değineyim. Yöneticiler için olan buluşma cumartesileri saat beşte olduğundan katılmam mümkün değil. Cumartesileri de çalışıyorum maalesef. Ancak daha geç saatte (7'den sonra) ya da pazar günü olduğu takdirde katılabilirim. (İş yerinden IRC, ICQ, Meseenger kullanmamız yasaklı). Bunun dışında birkaç defa girdim IRC'ye ama benden başka kimse yoktu. Biraz bekledim ve çıktım haliyle. Sana maille cep telefonumu yollayayım. Hafta içi ve cumartesi 19'dan sonra, pazar herhangi bir saat buluşulduğu takdirde bana bir mesaj çekebilir misin? Döndün mü Türkiye?

İkinsisi, 3 geri dönüş sayfasını tamamen çevirmeye niyetim var. Herhalde ben İngilizce halini hatırladım.

üçüncüsü, ikinci mesajında "Yönetici yetkilerinde kural sınırlaması olarak ingilizce vikiyi örnek alarak hata yapıyoruz." demişsin ki ben buna temelde katılıyorum aslında. Ne kullanıcı sayımız ne de yönetici sayımız İngilizce vikipediyi örnek alacak boyutta değil. İngilizce vikipedinin bize uymayan birçok yönü var. Orada da birçok yanlış yapılıyor. Yine de yöneticilerin yetkilerinin de belli bir noktaya kadar olması gerektiğine (şu anda biraz muğlak) ve bu noktada çerçevesi çizilmiş kurallar yaratılması gerektiğine inanıyorum. Sana cep telefonumu e maille atayım. --Zeynepmsj 08:59, 31 Ekim 2006 (UTC)

Vikipedi:Üç geri-dönüş kuralı sayfasının çevirisini tamamladım Özgür. Bir göz atarsan sevinirim. Yanlışım olmuş olabilir. Bunun yanısıra Vikipedi tartışma:Üç geri-dönüş kuralı'na "içerik" ile kavram kargaşası olabilir diye ufak bir not yazdım. O notun da VP:3GK sayfasında yer alması iyi olur diye düşünüyorum. Sen ne dersin? Ayrıca bu cumartesi erken çıkmaya çalşacağım. IRC'ye gelmek için. Girmekte sorun yaşarsam sana buradan mesaj atarım. Buna ilaveten hürriyet ve aksiyona verdiğin röportajları okudum. Çok hoşuma gitti :) --Zeynepmsj 17:21, 1 Kasım 2006 (UTC)

Yanlışlık[kaynağı değiştir]

Merhaba Dbl2010. Düğün maddesindeki intervikiler evlilik kavramıyla ilgili. Yani bu intervikilerin Evlilik maddesinde yer alması gerekir. Bir maddedeki intervikilerin silinmesi ve başka bir maddeye eklenmesi doğru olur mu bilemediğim için sana başvurdum. --Dreamer 18:39, 30 Ekim 2006 (UTC)

Teşekkürler (Amanos dağları)[kaynağı değiştir]

Amanos Dağları için 1941 yılındaki kararla adının Amanos kaldığı bilgisini verip düzeltmişsiniz. Çok teşekkürler. Biri isim konusunda (Nur Dağları) sürekli müdahale ediyordu. Nur Dağları diye diretmenin bir anlamı yoktu bence (Türkçe olduğundan mıdır, ruhani anlam taşıdığından mıdır?). Bu arada ABD'de Türkçe Vikipedi'yi temsiliniz çok güzel bir şey (herhalde bir ilkti); ve diğer önayak katkılarınız için de çok tebrik ederim! --RcpY 15:07, 2 Kasım 2006 (UTC)kullanıcı: Ryesiloglu

Şöyle bir konuda size danışmak istedim; Şablon tartışma:Kurum-taslak'da ( ve devamı) devam eden bir tartışma var, fakat ben tartışmanın birkaç kişi arasında sürdüğünü ve net bir sonuç getirmeyeceğini düşünerek şöyle bir oylama sayfası yarattım, ancak Vito tartışmanın sürmesi nedeniyle sayfayı şu konuma getirmiş ve biraz farklı şekle dönüştürmüş. Tartışma sayfasında sürekli yorum yapmak yerine Vikipedi için önemli bir konu olduğunu düşündüğüm bu konuda oylamanın yapılması daha doğru olmaz mı, sizce bu konuda ne yapılması gerekir? Teşekkür ederim, saygılar. The cat 08:52, 3 Kasım 2006 (UTC)

VikiSözlük'te Yöneticilik[kaynağı değiştir]

Merhaba Özgür,

VikiSözlük'te yöneticilik için düzenlediğimiz oylama sona erdi. Duruma bir bakar mısın? İyi çalışmalar. --EnderA 08:05, 7 Kasım 2006 (UTC)

Bir sorum daha olacaktı. VikiSözlük'e yüklediğim ses dosyalarının [5] dizininde de yer almasını nasıl sağlarım?

Tesekkürler Özgürcüm, hemen duvarima asacam posterimi. :-) Iyi calismalar --Erdall 05:10, 13 Kasım 2006 (UTC)

Günün resmi[kaynağı değiştir]

Merhaba Özgür, günün resminin altındaki "Kadın Fabrikası" tanımı yerine şunu yazabilir misin: "Kargo uçaklarında kullanılmak üzere tornada parça yapan işçi. Consolidated Aircraft Corporation fabrikası, Fort Worth, ABD (1942)." Teşekkürler. --Mskyrider 05:42, 13 Kasım 2006 (UTC) Bağlantıyı gösterdiğin iyi oldu, şöyle bir göz atıp yardımcı olmaya çalışırım. --Mskyrider 05:55, 13 Kasım 2006 (UTC)

sen benim yine sigaraya başlamamı mı istiyon :)[kaynağı değiştir]

heheh madem bu puroları verdin, Msky de porto şarabı getirmiş akşama uğrayın tellendirelim ikisinide (bu arada senin mesaj sayfan niye Kategori:İngiltere'deki şehirler kategorisinde  :))Delamorena 06:48, 13 Kasım 2006 (UTC)

88.234.102.215 IP no'lu kullanıcı maddelere zarar vermektedir. Örn: İtalya. --Dreamer 18:35, 13 Kasım 2006 (UTC)

Resim lisansı talebi mesajları[kaynağı değiştir]

Valla "info-tr@wikimedia.org adresine Creative Commons by (veya by-sa) lisansına izin verdiklerine dair bir mail atmalarını" demişim açık bir şekilde ama resim sayfalarının komple revizyonu oldukça yakın olduğu için bu konuyu detaylandırmayı da araya sıkıştırırım, sorun değil.

Vito Genovese 19:23, 13 Kasım 2006 (UTC)

Vikisöz logosu ile ilgili[kaynağı değiştir]

Merhabalar Özgür sağolsun Nerval vikisöz için Türkçe logo hazırlamış buraya bakarsan iyi olur şimdi ben bu işi yapacağım ama en büyük problemim yabancı dil yardımcı olabilir misin?--nosferatü 11:00, 14 Kasım 2006 (UTC)

Aslında nankör kedi başlığını koymayı düşünmedim değil ama bu sefer de negatif taraflı olacaktı :-) Askerlikte çokça kullanılan tabirler atik, tetik ve çeviği uygun buldum son anda.. Şaka bir yana, gündemdeki tartışmaların neticesinde sadece Kedigiller olarak yazmayı çok düşündüm ama bu tür bir standardın çok kuru bir ön sayfaya yol açaçığına inanıyorum. --Atacameñoileti 18:09, 14 Kasım 2006 (UTC)

Vehhabiliğe ilişkin telifle ilgli kısmın çıkarılması meselesi[kaynağı değiştir]

İnternet ortamında ilk olarak o yazının müellifi benim. Dolayısıyla telif meselesi sorunu olmaz sanırım. Emin olmak isterseniz o sitedeki üye listesinde arastirmaci üye adına bakabilirsiniz bu sitedeki kullandığım email adresimi göreceksiniz. Bunun müellifi ben olmama rağmen yine de buraya yazılmış olması sorunluysa o zaman bunun üstesinden nasıl gelineceğini açıklamanızı isterim. Zira böyle bir durumla hiç karşılaşılmamış olabilir.

Sevgili Özgür, Vikipediye sayısız kaliteli katkılarından dolayı senede bir kez, çok az kişiye dağıtılan Altın Wikipedi ödülünü kazandın :-) Iyi çalışmalar --Erdall 05:26, 15 Kasım 2006 (UTC)

Biliyorum Ödül istemiyordun, ama vermeden duramadim.. :-) Selamlar --Erdall 05:52, 15 Kasım 2006 (UTC)

Türkeli ve Türk maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Bu mesaj Türkeli maddesinin silinme oylamasına katılan herkese otomatik olarak gönderilmiştir.

Oylama için normal kabul edilen süre dolmasına rağmen, oylar başabaş durumda ve net bir karar alınabilmiş değil. Ek olarak da sevgili Erdall da benzer bir konuyu ele alan Türk maddesini silinmeye aday göstermiş. Gerekçeleri arasında da Türk (anlam ayrım) sayfasında listelenen maddelerin Türk maddesinin içeriğini kapsaması var.

Bu noktada benim bir önerim olacak. "Türk" kavramının diğer kavramlarının önüne geçişini ve Türkeli maddesinin sadece Türklerin yaşadığı toprakları anlatmayı amaçlamasını da göz önüne alarak, Türkeli, Türk ve Türk kelimesi maddelerinin Türk maddesi altında birleştirilmelerini öneriyorum. Türk kelimesi maddesi girişteki alt başlıklardan biri olabilecek durumda, Türk maddesinin metni de tashih edilir ve Türkeli'yle birleştirilirse derli toplu bir madde elde edilir sanıyorum.

Bu nedenle sizden önceden vermiş olduğunuz oyları, Türk maddesinin de oylanıyor olmasından yola çıkarak, gözden geçirmenizi rica ediyorum. Hem Türkeli tartışması tıkandığı, hem de aynı konu için birden çok madde açıldığı için.

Teşekkürler şimdiden.

Vito Genovese 05:33, 18 Kasım 2006 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • oylamada sözünü ettiğin mesaj biraz, 'kızım sana söylüyorum...' metodu işe yarar umuduyla yazılmıştı. ama galiba geline doğrudan söylemekte fayda var. dikkatin ve desteğin için de teşekkürler. --kibele 16:11, 20 Kasım 2006 (UTC)
yok hayır, hiç yanlış anlamadım.. aksine, bu pek de sevimli olmayan göreve ilişkin lafımı farketmene şaşırdım. dikkat dediğim budur, bu da iyi birşeydir. yeni e-posta derken sayfamın üstünde beliren şeyleri mi kastediyorsun? biraz ders çalışmam gerekiyor galiba. yavaş yavaş.. --kibele 16:40, 20 Kasım 2006 (UTC)

Şablonlar-De1[kaynağı değiştir]

Anlaşılıyorki gerekli olan bir şablona sil etiketi koymuşum.özür. Bu tip şablonları ayrı bir kategoride toplamak ileride yapılacak benzer yanlışlıkların önüne geçmek için yararlı olabilirmi? Selam. Mustafa AkalpTC 10:57, 21 Kasım 2006 (UTC)

İsim değişikliği[kaynağı değiştir]

Selamlar Özgür, Vikipedi:Kullanıcı adı değiştirme sayfasında bir başvuru var, belki gözden kaçar diye haber vereyim dedim. Kolay gelsin. -Tembelejderha 17:10, 22 Kasım 2006 (UTC)

İsim Değişikliği[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim. --Alphan 19:47, 22 Kasım 2006 (UTC)

  • merhaba özgür. evet gelmişti o gün, ben de hemen cevaplandırdım zaten. sanırım sen almadın onu. tekrar deneyebilirim. --kibele 08:30, 25 Kasım 2006 (UTC)

Daha önce açılış olan Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesi uzun süredir ilgisiz duruyordu. Türkiye'nin yerleşim yerlerinin oluşturulması, düzenlenmesi, standartlarının tartışılması ve geliştirilmesi için önemli bir proje. Şu ana kadar adlandırma ile ilgili tartışmalar bile farklı yerlerde yapıldı veya benzer yerleşim birimleri için farklı şablonlar kullanılmakta. Tüm bu konuların koordineli olarak düzenlenmesi ve güncelleştirilmesi için bu konuda bir projeye ihtiyacımız var. Aklımda olan projelerden bir tanesi de, VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesinin altında haftanın projesi şeklinde, her hafta bir ilin, il ve ilçe maddelerinin; yoksa açılması, olanların şablonlarının düzenlenmesi ve güncellenmesi, proje sayfasında bulunan taslak şablona göre en azından gerekli bilgilerin kısa olarak girilmesi, telifli kısımların çıkarılması bir proje var. Bu proje en mantıklı plaka kodu sırasına göre yapılabilir. Bu da 81 il için projeye aktif katılım sağlandıktan sonra 1.5 senelik bir süreç demek.

Daha önce ufak bir davet mesajı köy çeşmesine yazdım fakat bu önemli projeye son değişikliklerde şu sıralarda aktif olduğunu düşündüğüm her kullanıcıya doğrudan atmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Şayet bu mesajın ulaşmadığı kullanıcılar varsa, onların da dikkatini çekebilirsiniz.

Bu mesajı alan her kullanıcının projeye katılması veya fikirlerini belirtmesi gerekmiyor. Şayet proje ile ciddi anlamda ilgileniyorsanız, Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri/Üyeler sayfasına isminizi ekleyebilirsiniz. Bu sayede proje ile ilgili yardım isteyecek kullanıcılar iletişim kuracakları kullanıcıları daha rahat ulaşabilirler. Daha sonra Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri sayfasını izleme listenize alabilirseniz, sayfada olan değişiklikleri ve aktif tartışmaları izleme listeniz sayenizde ulaşabilirsiniz.

Katılan ve katılmayan herkese şimdiden teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 13:52, 25 Kasım 2006 (UTC)

İngilizce Türkçe[kaynağı değiştir]

Merhabalar, tabii çevirilere katılmak isterim ama manevî bir baskı uygulanmayacağı önceden söylenirse çünkü bu sene OKS'ye hazırlanıyorum; geçen senelerde ne dershaneye gittim ne de özel ders aldım ondan ayrıca bir çaba sarfediyorum. Ne de olsa Vikipedi benim bir lise öğrencisi olabilmeme maalesef yardım etmiyor değil mi? Çevirilerde zorlanılan yerlerden yardımım alınabilir, seve seve elimden gelenini yaparım. Benim yanıtım böyle, teklifiniz için teşekkür ediyorum, Bahar (yine ben!) 16:11, 25 Kasım 2006 (UTC)

Tekrar merhaba, Meta'dan bir kullanıcı adı alıp, listeye ismimi eklemiş bulunmaktayım. Her şey için teşekkürler, Bahar (yine ben!) 19:15, 25 Kasım 2006 (UTC)