Kullanıcı mesaj:Dbl2010/Arşiv02

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'den kopya yapan siteler[kaynağı değiştir]

Tüm ilgililere: Vikipediden kopya yapan siteler hakkında ki tartışma 3-4 ayrı yerde birden başlatıldığı için bu tartışmaların hepsini biraraya topladım, burda: Vikipedi tartışma:Standart GÖBL ihlali mektupları . Ayrıca çözüm olarakta bu sitelerin listesini oluşturmaya başladım, burda: Vikipedi:Standart GÖBL ihlali mektupları#GÖBL Ihlali Yapan Sitelerin Listesi. Selamlar --Erdall 06:44, 28 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba.Ben siteye yeni katılan biri olarak acemiyim ama hemen çalışmalara başladım.Lakin benim canımı sıkan bir konu var:Öncelikle resim sorunu.Elisha Cuthbert'in yaşamını İngilizce Viki'den tercüme ediyorum tek başıma.Ancak ordaki resimleri Elisha Cuthbert'in Türkçe sayfasına ekleyemiyorum.Üç tane resim var ve onları eklemem gerekiyor.Bu konuda yardımcı olmanızı temenni ediyorum.Hemen bir açıklık getirmeniz dileğiyle.Hoşçakalın...--edebiyataşığı 13:09, 4 Şubat 2007 (UTC)

selam özgür, şoradaki ikinci sıradaki kullanıcı kaydı uygun mu, yapaılabilecek bişey varmı? Delamorena 08:37, 28 Kasım 2006 (UTC)

huehuehu direk link atmışım pardon, orada şöyle bir ifade vardı : "10:35, 28 Kasım 2006 Kank (Tartışma | Katkılar) Kullanıcı:Kanks yeni hesap yarattı (Tartışma | Katkılar | engelle) " çift hesap oluyor da birden işkillendim, bununla ilgli yapılabilir bişey var mı?Delamorena 08:39, 28 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Dbl2010. Bu maddeye olan Vikipedi iç bağlantıları nedeniyle Uludağ (dağ) sayfasının adını Uludağ olarak değiştirmek istiyorum fakat daha önce bir anlam ayrım sayfası olan Uludağ sayfasının adını, Uludağ (anlam ayrım) sayfası olarak değiştirmiştim. Yani Uludağ (dağ) ın yeni isiminin Uludağ olabilmesi için Uludağ sayfasının öncelikle silinmesi gerekiyor. --Dreamer 19:58, 29 Kasım 2006 (UTC)

Ben yaptım bile. Tozumu yutarsın anca, pis zenci!--Vito Genovese 20:04, 29 Kasım 2006 (UTC)

Çok teşekkürler Özgür :) Zahmet oldu sana da.--Zeynepmsj 16:57, 5 Aralık 2006 (UTC)


Selam Özgür, coktan bir kere engellenmis olan bir kullanici'nin engelleme süresi gecmis su an pespese safalari bosaltiyor. Süresiz engellense iyi olur bence. [1] selamlar --Erdall 19:00, 6 Aralık 2006 (UTC)

Okay, eline saglik, tesekkürler. Kolay gelsin --Erdall 19:16, 6 Aralık 2006 (UTC)

Said Nursi'nin yazdığı kitaplar konusunda fazla bir bilgim yok, ama kendisi çok insanı etkilemiş önemli bir kişilik. O yüzden yazmış olduğu kitaplar hakkında Vikipedi maddeleri yaratılması gayet iyi olur. Şunu vurgulayayım ki ben bu maddenin silinmesini belirli bir görüşle ilgili olduğu gerekçesiyle istemedim. Tarafsız ve ansiklopedik yazılması gerekiyordu. Dinsel propaganda değil, doğruluğu kanıtlanabilir ve tarafsız olan bilgiler içermesi gerekiyordu. Dediğin gibi maddenin hiç bir sürümü bu ölçütlere uymadığı için silinmesini önerdim. ---Vikiyazar 20:26, 6 Aralık 2006 (UTC)

Günün resmi[kaynağı değiştir]

Selam başkan.Günün resmi Valenciya (Valencia) yazı hatası var gibi.Sevgiler --efe 11:47, 7 Aralık 2006 (UTC)

Bot bayrağı[kaynağı değiştir]

Özgür, oylamaları 3 aydır süren Kullanıcı:BetBot ve Kullanıcı:dumbBOT var. Oylamaları sonlandırıp bot statülerini verir misin bürokratımız olarak? denisutku *:!? 22:17, 9 Aralık 2006

İsimlendirme tartışması[kaynağı değiştir]

  • Her şeyden önce "kimse bilmez" bir çıkarım, tarih kitaplarında yazan isimlerden bahsediyoruz, akademik çalışmalarda kullanılan isimlerden. İnsanlar Deli Petro diyor diye Vikipedi'de maddenin adı Deli Petro olamaz. Yayımlamak sözcüğü VikiSözlük'e girilecekse, yayımlamak olarak eklenir, insanlar yayınlamak diyor diye yayınlamak olarak girilmez. Lakaplar lakaptır. Lakap dışında koyabileceğimiz bir ad olmadığında veya akademik literatürde de ısrarla lakap kullanılıyorsa ve lakap tarafsızlık kurallarını aşmıyorsa ancak, o da belki, lakaba izin verilebilir madde başlığında. İlginizi ve belirttiğiniz noktayı takdir etmekle birlikte, bu o değişiklikleri meşru ve uygun kılmamakta. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 01:17, 11 Aralık 2006 (UTC)
    • Noumenon, verdiğiniz iki örnek de konuyu uçlara çekiyor. Deli Petro Türklerin taktıkları bir addır ve bence yine de maddesini adı Deli Petro olmalıdır, ancak adlandırma kurallarının ikinci maddesine göre "öznel ifadeler kullanılmamalı" derse biri, değiştirilebilir; zaten aslı Büyük Petro'dur. Yayınlamak ise zaten bir "yanlış"tır ve vikipedide "doğrusu" olmalıdır. Literatüre baktığımızda, Türkçede Kanuni Sultan Süleyman denir, İngilizcede Muhteşem Süleyman. denisutku *:!? 01:30, 11 Aralık 2006
  • Denisutku, en yaygın ve kullanılan ad kuralı doğrudur, ve Fahrettin Cüreklübatur yerine Cüneyt Arkın yazarız. Ama bu madde Vikipedi temel ilkesi olan tarafsızlığın üstüne çıkamaz. Cöneyt Arkın örneği tarafsızlığı bozmaz ama osmanlı padisahlarının adlarındaki sıfarlar bunu bozmaktadır. Yanı ana ilke ile kural çakıstı mı, elbetteki ana ilke geçerlidir. Temel ilkelerin üs düzeyde olduğunu bildiğini sanıyorum. Madde başlarında diğer bilinen isimler hemen verilmkete ve taraflı isimdan yönelndirmeler yapılmaktadır. Bu şimdiye kadar izlenen yol. --Dbl2010 01:21, 11 Aralık 2006 (UTC)
    • İsimlendirme tarafsızlığın bir göstergesi değildir, yukarıda Deli Petro konusunda anlattım zaten. denisutku *:!? 01:30, 11 Aralık 2006


Kullanıcı Adı[kaynağı değiştir]

Kullanıcı Vito Genovese'nin User namei Vikipedi:Kullanıcı adı ilkelerinde ki kriterleri ihlal ediyor.İlgili tartışma sayfasına Vikipedi:Şikayet bölümünden bakabilirsiniz.Daha önce ki bir oylamamda ilkelerin oylanamayacağını,esnetilemeyecegini veya daraltılamayacağını belirtmiştiniz.Bu ilkeleri bir olayın neticesinde daha dikkatli okudugumda farkettim.Aynı şekilde Simon Bolivar nickinde bir kullanıcı var.en:wiki'de bu tür real isimlerin,ikon olmuş isimlerin,suc örgütleriyle ilgisi olan isimlerin vb. kullanılmasına izin verilmiyor.İlkeler tüm vikiler için ortaktır.Ayrıca belirtmekte fayda buluyorum;bu bahsedildiği gibi kişisel bir husumet değildir,Vikipedi içerisinde böyle bir husumetimi göremezsiniz.Gereğinin yapılmasını rica ediyorum.Bu mesaj bu konuyla sadece siz ilgilendiğiniz için,size gönderilmiştir.İyi çalışmalar.--Nihan 15:43, 13 Aralık 2006 (UTC)

Selam Özgür. Buraya farklı bir sebeple gelmiştim ama madem konu açılmış Vito Genovese adının insanlarda saldırı ve şiddet çağrışımı yapacağını, bir zararı olduğunu düşünmediğimi ekleyeyim.

Gelme sebebim ise, Kullanıcı:Patron var ve bence asıl bunun değişmesi gerekli, bugün gözüme çarptı. İnsanlar yönetici olduğunu ya da diğerlerinden daha yetkili olduğunu düşünebilir, daha önce denk geldiğim bir forumun admini patron kullanıyordu mesela. Değiştirme yetki ve sorumluluğu sende olduğundan haber vermek istedim. -Tembelejderha 16:32, 13 Aralık 2006 (UTC)

Kişisel husumet arasaydım emin olun Vito Genovese maddesini açtığımda ,açık arar bir tavırla bunu araştırıdım. Belirttiğim gibi yeni okudum ilkeyi (şimdiki politika). Ayrıca topluluktan itiraz yükselirse isim değişir denmiş. 2 Kişi daha itiraz etti ve engellendi :) Ayrıca bana gönderdiğiniz uyarıda: Soykırım karşıtlığı şablonunu sunduğum oylama da Aklı Evvel (parlak zekalı) lafını "Aklı Kısa" (gerizekalı) olarak yorumlamanızdan kaynaklanmaktadır. Vito Genovese ismini kullanan kullanıcıyla bir ilgisi yok, Vito Genovese ismini kullanan kullanıcıyla tartışıyorum diye, yeri gelmişken bunu maddeleştirmenin kişisel saldırı olduğunu düşünmeniz bireysel bir yaklaşım. Yukarda ki Patron nickiyle ilgili mesajı kişisel saldırı olarak almak istemiyorum,ama görüyorsunuz. Yada yüklediğim resim lisansı doğru olduğu halde,(bknz:Jean Seberg) buna müdahale edilmesini, yaptığım her resim uygulamasından sonraki girişimler kişisel saldırı olarak algınabilir. Şablon oluşturduğum sırada çakışıklık yaşamam da...Bu şekilde ilkeleri silah olarak kullandığımı söyleyemezsiniz. İlkeler silah olarak kullanılmıyor çünkü; uygulanıyor...Özgürlük içerisinde düzeni sağlayan tek etmen. Bu şekilde mafya lideri isminin Türkiye'de tanınmadığı bahsi ile hareket edecek olursak; bu maddeyi başlattım ve yazıldı, artık tanınıyor. En azından benden başka kişiler de tanıyor. Kesinlikle herkes olup biteni görüyor, kimse dediğiniz gibi aptal, çocuk vb. değil. Herkesin kendine göre bir bakış açısı ve değerlendirme kriterleri var. Kısacası AbdullahÇatlı, MehmetAliAğca, yada Dünya çapında tanınmış organize bir suçlu üye olduğu takdirde bu işin içnden çıkılmaz. en:Wiki uygulamaları ve Politika belli..Wikipedia Türkiye,Amerika yada Fransa olarak ayrılmıyor, bir bütün olarak politikalar uygulanıyor, siz benden daha iyi bilirsiniz.İyi çalışmalar.--Nihan 18:59, 14 Aralık 2006 (UTC)

Ayrıca Vito Genovese maddesini kullanıcının ilgisine sunmadım.Maddeyi açtığımda üzerinde çalıştığım halde değişiklik yaptığı için,bunu bildirdim.bknzLütfen kişisel saldırı yaptığıma dair açık aramayın, çünkü madde üzerinde çalışırken kasıtlı o maddeyle ilgilenilmesi kişisel saldırıdır.İyi çalışmalar.--Nihan 19:23, 14 Aralık 2006 (UTC)


Merhaba! Kategori:Birimler kategorisinin altındaki tüm maddeleri Kategori:Ölçü birimleri kategorisine taşımalıyız. Sende bir bot varmış. Acaba bu işi yapabilir mi? Eğer olmazsa ben elimi kirletip kendim yazacağım. --Jimqode 14:43, 19 Aralık 2006 (UTC)

Bot ile taşımayı yaptım. Kategori:Birimler boş olarak Fizik kategorisine bağlanmış şekilde duruyor. Bilgine. Kolay gelsin. --Dbl2010 16:52, 19 Aralık 2006 (UTC)
Çok teşekkür ederim --Jimqode 18:05, 19 Aralık 2006 (UTC)

Manyetizma ve elektromanyetizma[kaynağı değiştir]

Merhaba, yine bir kategori taşıma işiyle karşınızdayım :) Lütfen Kategori:Elektromanyetizm altındakileri Kategori:Elektromanyetizma, Kategori:Manyetizm altındakileri Kategori:Manyetizma 'ya taşıyabilir misin? Doğru türkçe yazılışları bu.

--Jimqode 04:55, 21 Aralık 2006 (UTC)

Vito halletti. Teşekkürler. --Jimqode 05:05, 21 Aralık 2006 (UTC)

85.107.123.223 IP'li kullanıcı Vikipedi sayfalarına zarar vermektedir! --Dreamer 17:28, 21 Aralık 2006 (UTC)

?

Vito Genovese 05:40, 22 Aralık 2006 (UTC)


IRC'deki konuşmamızdan bot kullandığımı düşündüğünü anlıyorum ve belge niteliğinde olması için buraya da yazıyorum.

Benim değişiklik hızım ilk zamanlarda da böyleydi, çoğu kullanıcı hatırlayacaktır. Tembelejderha ile bot kullanımı üzerinde konuşmuş olmamız bot kullandığım anlamına gelmez. Programı denemek için çalıştırıp bakmışlığım var ancak 20 küsür bin değişikliğimi ellerimle yaptım, bundan sonra da devam etmeyi düşünüyorum.

Oldukça uyarıldım şahsen, teşekkür ederim.

Vito Genovese 05:53, 22 Aralık 2006 (UTC)

Vikikaynak hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar Özgür cumartesi ve pazar günü bir kullanıcı tarafından vikipedideki maddeler vikikaynağa aktarılmaya başlandı kendisini uyardım ve bütün maddelere sil şablonu koydum. Ne yazık ki aynı kullanıcı tarzını değiştirdi sanırım sayfaları bozmaya başlayacak. Problemimiz şu şu anda aktif olarak katkıda bulunan bir yönetici yok ve bürokratta yok Uğur Başak uzun zamandır uğramıyor. Absar da uğramıyor yani bu kullanıcıyı engelleyecek veya bozduğunu hızlı bir şekilde geri getirecek yöneticiden mahrum. Yabancı dlim olmadığı için metaya başvurup yöneticilik isteyemiyorum. Aklıma sen geldin bir de Vito konuyla ilgilenirseniz sevinirim bir an önce kaynağa yönetici bulmamız gerekiyor çünkü Vikikaynak bağlantısı s:Ana Sayfa--nosferatü 10:30, 25 Aralık 2006 (UTC)


Merhaba Özgür,

Muhtemelen uyandığında göreceksin, Nosferatü'nün dikkat çektiği sorunla ilgili steward kanalındakileri bir titrettim alttan, ancak Makesysop bozuk olduğu için bir şey yapamadılar. Bir noktaya da ben dikkat çekeyim:

Uğur'un bürokratlık oylaması 1 yıla yakın süredir açık olarak duruyor, negatif oy almamış ve öyle kalmış oylama. Sitede 2 yönetici var (Uğur ve Absar), bürokrat hiç yok. O konuya da el atabilirsen süper olur.

Sevgiler

Vito Genovese 12:13, 25 Aralık 2006 (UTC)

Kullandığım program, yani AutoWikiBrowser bir bot değil. en:WP:AWB sayfasında açıklama yapılmış: Program otomatik kaydetme modunda bir bot gibi çalışsa da manuel ayarda sadece işi kolaylaştıran bir "tarayıcı". (AutoWikiBrowser is not an automatic bot — edits made using this software are the responsibility of the editor using it. Although AWB does have an automatic mode enabled for some bot accounts, it normally just assists a human. The AutoWikiBrowser is a semi-automated Wikipedia editor for Microsoft Windows 2000/XP (or newer) designed to make tedious repetitive tasks quicker and easier.)

Bot başvurusunda da belirtmiştim, (VP:BOT) programı normalde kendi hesabımla kullanacağım, sadece otomatik ve çok yoğun değişiklikler için bot hesabını kullanacağım. Özellikle taksonomi kutularının çok büyük kısmı bozuk duruyor ve acilen düzeltilmesi gerekiyor, devam ediyorum. Zaten bu düzenleme karmaşık, elle müdahale istiyor ve nisbeten yavaş. Bu konuda problem yaşamak istemiyorum. -Tembelejderha 16:03, 25 Aralık 2006 (UTC)

Bot işleri/değişiklikleri senin yerine yapan programdır. Burada bahsi geçen, Autowikibrowser yarı otomatik ya da tam otomatik değişiklik yapabilen bir programdır. Yarı otomatik konumda, senin için sayfaları otomatik editleyip, özet kısmını doldurup, sana sadece "Kaydet" demek düşer. Ve bir sonraki sayfaya gider. Vikinin hızına göre, dakikada 12 edit yapabilirsin. 5 saniyede 1 edit. Bunun dakikalarca yapabilirsin. Arkana yaslan tek el farede. Tıkla sadece. Ayrıca otomatik modu da var. Önceki örneklere baktığımızda son değişiklikleri kullanılmaz kıldığı kesin. Ve diğer kullanıcıları rahatsız ettiği kesin. Eğer robot özelliği gösteren bu programa kelime olarak "robot" demeyerek, VP:EP 3 geçerli değildir diye bir çözüm getiriyorsan, olay bir bot olayından daha büyük bir meseledir. --Dbl2010 17:34, 25 Aralık 2006 (UTC)
Evet aynen o çözümü getiriyorum. Büyük bir mesele midir değil midir o senin takdirin. Programı yapan ve tanımlayan, kullanımını denetleyen ve kullanan yüzlerce insan bu manuel ayarda bot değildir diyor ya da bunu kabul ediyor. Dakikada birkaç değişiklikten fazla yapacaksak bot hesabı açmayı tavsiye ediyorlar. Ben buna uyacağım, dakikada 3-4 değişiklikten fazlasını yapmayacağım, gece katılımın çok düşük olduğu saatlerde bu belki 5-6 olabilir, zaten o saatlerde son değişiklikleri bizzat kontrol eden ben oluyorum. Bu benim kendi güzelliğim. Kullanıma da bir sınırlama getirilmiş, 500 değişiklik gibi, ancak burada öyle birşey olmamasına rağmen ben o kriterleri fazlasıyla tutturuyorum. Bu da üzerine kaymak. Hatta otomatik kaydetme özelliği için bot hesabına da ihtiyacım yok burada, ama ona da uyuyorum. Bu da artı güzellik.
Çünkü ben sağduyuluyum ve gıcıklık yapmak değil Vikipedi'ye faydalı birşeyler yapmak amacı taşıyorum. Sırf bilgin olsun diye, taksonomi kutusu düzenleme işi o kadar kolay değil, en azından benim için. Öyle arkana yaslan tık tık değil. Şablonun değişken adlarını doğru değiştirdim mi her defa kontrol ediyorum, ayrıca çok ve çeşitli olduklarından değişmeyenler çok oluyor.
Uygulamanın seni rahatsız ettiği şüphesiz, ancak başka hiç şikayet almadım. Erdall son derece memnun, Karduelis kısa sürede yapmamı özellikle rica ediyor, yukarıda mesajı var. Şikayet gelirse değerlendiririm.
Neyse, dediğim gibi uyuzluk yapmak istemiyorum, sadece önüme konulan gereksiz kösteği kaldırmaya çalışıyorum. Uyuzluk amacı gütsem zaten elimle de son değişiklikler ekranını kullanılmaz hale getiririm. 10.000 küsür editimi bu şekilde elimle yaptım, Vikipedi için iyi olduğunu düşünerek. Sağduyu bana devam etmemin uygun olduğunu söylüyor, sen farklı düşünüyorsun, ben de sana kurallar açısından bu durumu kabullenmen gerektiğini söylüyorum. Bot olmadığı sonuçta bir olgudur, seninki yorumdur. İsim farklılığının arkasına sığınıyorsun diyebilirsin, ben de iyi birşeyler yapmak için yapıyorum bunu diyorum.
Son olarak, ilk yaklaşımın tehditvari olmasaydı benim bu mesajım da farklı olurdu, ama anlaşılan böylesi daha bir geçerli son günlerde ve haliyle çözümler de böyle oluyor. -Tembelejderha 18:26, 25 Aralık 2006 (UTC)
Sayfadaki değişiklikleri senin yerine bir program yapıyorsa bunun adı robottur. İkimizde bunu biliyoruz. Bunun etrafında tanımlarla oynamak, değişik robot tanımları yapmak biraz üzücü. İkimizde akıllı adamlarız. Ve bu değişiklikler seri yapılırsa, programın bize tanıdığı bir özellik var. Bot statüsü. Maksadı diğer kullanıcıları rahatsız etmemek. İş yapmak istediğinden şüphem yok. Ama bundan önceki bot sahipleri de iş yapmak istemişti. Öncekilerin canı patlıcan mı? Onlar için yapılan uygulama, sana gelince niye farklı olsun ki? Ya da ileride, birinin izinsiz ya da usulsüz robot çalıştırdı demesine niye mahal verelim. Trollere yem vermek gereksiz. Söylemiştim, Vikipedi bir yere gitmiyor. Prsedüre yavaş olabilir, bürokrasisi kötü olabilir. O zaman sence duyarlı bir Vikipedist bu bürokrasiyi umursamamalı mı yoksa, bu bürokrasiyi düzeltecek adımlar mı atmalı? --Dbl2010 20:28, 25 Aralık 2006 (UTC)
Ne demek üzücü? Bu kelimeyi lafın gelişi mi söylüyorsun yoksa kasıtlı mı seçtin? Üzücü olan "..böyle yapmak üzücü" ya da "..ikimiz de biliyoruz" şeklinde konuşmak. Senin gibi düşünmüyor olamam mı? Aksini iddia etmem illa samimiyetsizlik göstergesi mi olmak zorundadır? Yanlış düşündüğüm için mi yoksa "ayak oyunu" yaptığım için mi üzülüyorsun? Yargım ve çıkarımım yanlış olabilir elbette, ama böyle bir yaklaşımı ve ithamı ben çirkin buldum.
Tanımlarla oynamıyorum, bu programı yapanlar onu nasıl tanımlıyorsa o tanımı söylüyorum.
Öneriye gelince, benim bot başvurum sonuçlanır sonuçlanmaz ilk yapacağım iş o anlamsız politikanın değişmesini önermek olacak, altta aday olarak ben dururken amacımı yanlış yorumlayanlar/yorumlamak isteyenler olacaktır çünkü. Burada politikalarda gördüğüm yanlışları elimden geldiğince düzeltmeye çalışıyorum. Şikayet edip ağlamaktansa teşebbüste bulunan az sayıda Vikipedistten biri olduğum barizken, böyle bir öneriyi de iyi niyetli algılamakta zorlanıyorum. Çözümsüzlük ve sorun üretmeye çalışıyormuşum gibi, sanki daha henüz politikaları düzenlemeyi ve revize etmeyi öneren ben değilmişim gibi.. Gece geç saatte yapacağımı ve belirli bir hız limitinde yapacağımı söyledim, ki bu hız limiti enwikide de kabul ediliyor, dahası o saatlerde son değişiklik devriyeliği yapan zaten benim. Ne zararı var bunun anlamıyorum.
İşin şekli değişmeye başlıyor. Neyin doğru neyin yanlış olduğu tartışmasını yaparım her zaman ama bundan ziyade benim motivasyonumun altında yatan amaçlara doğru kayıyor mesele, onu sezinliyorum.
Gerek görmüyorum devam etmeyi. Faydasız olduğunu düşündüğümden ısrarcı da olmuyorum, artık yapmayacağım bu düzenleme işini. Ben bunun doğruluğunu yanlışlığını tartışırım, yönetici olarak değil vikipedist olarak. Yönetici olmam bir hak vermiyor bana, aksine sadece şu an işimi zorlaştırıyor. Belki olmasam kimse karışmayacaktı, IP ile seri halde madde açanlara sanki karışıyor mu kimse? "Bak onlar yapıyor ama.." demek için söylemiyorum bunu. Son zamanlarda yönetici sıfatını öne sürerek keyfi davranıldığına, dahası ego tatmini yapıldığına ilişkin göndermeler de var ya...
Neyse, adım yönetici de olsa, hizmetçi de olsa, hiçbiri olmasa da ben yaptığımın doğru ya da yanlış olduğunu tartışabilirim ama niyet ve ahlak masaya yatırılınca bu beni "üzüyor", artı bunlar elle tutulur şeyler olmadığından ne söylesem boş. Zaten milletle kaç gündür telif gibi 99% somut bir sorunda bile keyfi uygulama ve abuse tartışmaları yaşıyorum, bir de bunlarla uğraşmak yıpratıcı oluyor gerçekten. -Tembelejderha 21:33, 25 Aralık 2006 (UTC)


Gerçekten anlamak mümkün değil tam gerekli olduğu anda kullanamayacaksak ne yapayım daha sonrasını.Bürokratik engellere takılırsak her seferinde işimiz var. Tembelejderhadan ben rica ettim. Bu işi daha önce uğur başak yapıyordu oda şimdi yok askerde. 900 sayfadaki şablonu değiştirmek benim 1 ayımı alır. Madem doğrusu budur diyorsun o zaman sen yap. --Karduelismsj 19:09, 25 Aralık 2006 (UTC)

Taksokutular biryere gitmiyor ama insanlar şablonda hata olduğu düşünüp üzerinde değişiklik yapmaya çalışıyor. Bu yüzden bir an önce düzeltilmesi gerektiğini düşündüğümden ve ayrıca tembelin kullanıdığı programın bot olmadığınıda bildiğimden kendisinden rica ettim. Olay bu. Yapman gereken şablondaki değişkenleri türkçe karşılıkları ile değiştirmek. Örneğin. name değişkeninin yerini ad değişkeni alacak.

örneğin baykuş maddesi düzeltilmemiş. burda taksokunun bulunduğu sayfalar mevcut http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%96zel:Whatlinkshere/%C5%9Eablon:Taksokutu&limit=500&from=0. Bir kısmını tembel bir kısmını ben diğer kısımlarınıda erdall ve msky düzeltti. Yani yarısı düzeltildi. --Karduelismsj 20:17, 25 Aralık 2006 (UTC)

{{Taksokutu/Taxobox
| renk/color = 
| ad/name = 
| resim/image = 
| resim_bilgi/image_caption = 
| statü/status =
| alem/regnum = 
| alem_yazar/regnum_authority =
| altalem/subregnum =
| altalem_yazar/subregnu_authority =
| şube/phylum =
| şube_yazar/phylum_authority =
| bölüm/divisio = 
| bölüm_yazar/divisio_authority =
| altşube/subphylum = 
| altşube_yazar/subphylum_authority =
| altbölüm/subdivisio = 
| altbölüm_yazar/subdivisio_authority =
| infraşube/infraphylum =
| infraşube_yazar/infraphylum_authority =
| mikroşube/microphylum =
| mikroşube_yazar/microphylum_authority =
| üstsınıf/superclassis =
| üstsınıf_yazar/superclassis_authority =
| sınıf/classis = 
| sınıf_yazar/classis_authority =
| altsınıf/subclassis =
| altsınıf_yazar/subclassis_authority =
| üsttakım/superordo =
| üsttakım_yazar/superordo_authority =
| takım/ordo = 
| takım_yazar/ordo_authority =
| alttakım/subordo = 
| alttakım_yazar/subordo_authority =
| İnfratakım/infraordo = 
| infratakım_yazar/infraordo_authority =
| üstfamilya/superfamilia =
| üstfamilya_yazar/superfamilia_authority =
| familya/familia =
| familya_yazar/microphylum_authority =
| altfamilya/subfamilia =
| altfamilya_yazar/subfamilia_authority =
| üstoymak/supertribe =
| oymak/tribe =
| altoymak/subtribe
| cins/genus =
| cins_yazar/genusm_authority =
| tür/species =
| tür_yazar/microphylum_species =
| altcins/subgenus =
| seksiyon/section =
| seri/serie =
| ikili_ad/ binomial =
| ikili_ad_yazar/binomial_authority =
| üçlü_ad/trinominal =
| üçlü_ad_yazar/trinominal_authority =
| harita/range_map = 
| harita_genişlik/range_map_width = 
| harita_bilgi/range_map_caption = 
| altbaşlık/subdivision_ranks = 
| açıklama/subdivision = 
}}
}}


Altın Örümcek[kaynağı değiştir]

Özgür selam :) Gelişme var mı ? Oylamalar bitti de, sonuçları önceden gönderiyolar mı merak ettim :) Sağlıcakla, Onur --`NeRVaLsevgili nerval; 08:58, 26 Aralık 2006 (UTC)

Varaka Bin Nevfel sizin tarafınızdan silinmiş gözüküyor?[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%96zel:Log&type=&user=&page=Varaka+Bin+Nevfel&limit=500&offset=0

17:47, 7 Ekim 2006 Dbl2010 (Tartışma | Katkılar) "Varaka Bin Nevfel" silindi (VP:HS#Maddeler 7: Telif) sizin tarafınızdan silindiği gözüküyor.

http://www.ebilgi.com/BilgiAra.asp?bilgi=Varaka%20Bin%20Nevfel&gecmis=1&id=37812&fark=1&fn=1 ise wiki'de yazdığım yazıyı olduğu gibi kaynak göstermeden kendi sitesine aktarmış. Şimdi http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1:Krkzn adlı kullanıcı benim yazdığım yazıya OLASI TELİF HAKKI İHLALİ ni koymuş. Ve bir ay fark olduğunu söylüyor. Ben o yazıyı Nisan ayında wiki ye yazmıştım. Ve yazdığım dönemde Varaka Bin Nevfel hakkında böyle bir bilgi asla mevcut değildi.

Yazının neden silindiğini wikiden soruyorum?



Enver Behnan Şapolyonun kitabından buraya aktarılmasın da bir sakıca görmedim çünkü kitabın Telif hakları artık süresini doldurmuş durumda. Bununla birlikte Enver Behnan Şapolyonun kitabının herhangi bir kısmından alıntı yapıp referans göstererek onu yayınlama hakkına zaten sahibim.

"Ama yine de bu yazı size ait değil. " yazmışsınız. Ben yazıyı kendi anladığım yorumuyla aktarsam daha fazla tepki çekebilirdi. Bunu istemediğimden Enver Beyin yazısını olduğu gibi aktardım.

"Bunun dışında, yazı ansiklopedik yazıdan ziyade hikaye formunda" yazmışsın.

Acaba ingilizcesi nasıl?

http://en.wikipedia.org/wiki/Waraqah_ibn_Nawfal gidip ingilizcesine bir bak istersen. Böyle bir bilgiyi bu ansiklopedi de eklediğim için insanlar şanslı. Bununla birlikte türkçe Vikipedi'de okadar çok düzeltilmesi gereken o kadar çok şey eklenmesi gereken konu varki,

"Bunun dışında, yazı ansiklopedik yazıdan ziyade hikaye formunda" yazmanı biraz ukalalık olarak alıyorum.Varaka Bin Nevfel hakkında benim vermiş olduğum bilgi çok ender yerde bulunabilen bir yazı. Bununla birlikte viki nin ingilizce sayfasında da ansiklopedik tarzda olmayan ve düzeltilmeyi bekleyen binlerce yazı bulunabilmekte.

Son olarak sorduğum sorunun henüz cevabını almış değilim!!!. Yazım sizin tarafınızdan Ne gerekçeyle silindi??? ve Neden silindi!!!.

Şöyle yazmışsın;

Verdiğim linki tekrar okumanızı öneririm. Kaynak göstermek telif ihlalinden kurtulamk için yeterli değil. Tüm o sayfayı dikkatli okuyunuz lütfen. Eskilikten kaynaklı teliften ihlalinden kurtulma ihtimali var. Diğer yorumlarımı ukalalık olarak yorumlamanız sizin takdirinizdir. 2 yıllık tecrübemle yazıların hikaye mi, ansiklopedi mi olduğunu anlayabiliyorum. Sorgulayıcı konuşma tonunuz, suçlu arar gibi. Eğer amacınız maddeyi kurtarmak ise, ve benim görüşlerimi beğenmediyseniz, başka birine sorunuz

Anlıyorum seni çok tecrübelisin, Eğer amacınız maddeyi kurtarmak ise diye yazdığına göre maddede ne yazdığını anlamamış olmalısın. yada okumadın, öyle makina gibi cevaplar yazıyorsun. Yoo ben maddeyi kurtamayım sen o madde yi kaldır istersen, sil onu. Sen çok tecrübeli birisin, zaten maddeyi okumadan ve anlamadan silme cesaretin olduğuna göre. Bende bir daha viki için bir yazı yazmam, hataları düzeltmem ve vakitte kaybetmem.

Merhaba Özgür[kaynağı değiştir]

Vikisözlük'te ChekimBOT adlı kullanıcının bot statüsü alması için oylama yaptık ve oybirliğiyle bot statüsünü onayladık. ChekimBOT'a bot statüsü verebilir misin?

İyi bayramlar ve mutlu yıllar

--EnderA 11:06, 27 Aralık 2006 (UTC)

  • Özgür, uzay maddesine bir bakabilir misin. En altta solda s ve d harfleri gözüküyor. Edit'e tıklayınca gözükmüyor. Nereden geliyor anlamadım.... --Mskyrider 19:03, 27 Aralık 2006 (UTC)
Ya sağolasın, bak bak kör olacaktım yav :) --Mskyrider 19:11, 27 Aralık 2006 (UTC)

Resim sorusu[kaynağı değiştir]

http://www.muri.iupui.edu/images/akaysmall.jpg resmi Hasan Akay maddesinde kullanılabilir mi? Kişilerin (vesikalık) resimleri özgür lisanslı sayılabilir mi? Khutuck 19:11, 27 Aralık 2006 (UTC) unutmuşum :P

teknik yardım talebi[kaynağı değiştir]

Sevgili Özgür, bu mesajı; Aybastı, Ordu maddesi şablondan dolayı doğrudan Kategori:Ordu'ya atılıyor, anlayan arkadaşlardan birisinin düzeltmesi gerekmekte, kolay gelsin. Ayrıca tartışma sayfasındaki şablondan dolayı mesajlarda sanırım sayfaya eklenmiyor, bu nasıl bi şey!--Erdem Şenol 17:17, 29 Aralık 2006 (UTC) Vitoya atmıştım ama sanırım kendini aşan bi durum var sana zahmet bi el atıversen...--Erdem Şenol 17:31, 29 Aralık 2006 (UTC)

O şablonları GaphicDesigner adlı kullanıcı yapmıştı. İşin açıkçası birçok kişinin özellikle yeni kullanıcıların o şablonların içinden çıkması hayli zor. Sanırım fazla teknik yönü olmasından dolayı kullanıcıların sorun yaşayacağını sen dile getirmiştin, nitekimde öyle olmaya başladı, tartışma sayfasına yazıda yazılamıyor. Ben işin teknik kısmıyla, bilmediğim için ilgilenemeyeceğimden sizlere kolay gelsin demekten başka birşey yapamıyorum.--Erdem Şenol 17:54, 29 Aralık 2006 (UTC)

İyi bayramlar[kaynağı değiştir]

Sevgili Özgür sağlık ve esenlikler dileğiyle mutlu yıllar ve iyi bayramlar.--Erdem Şenol 21:00, 29 Aralık 2006 (UTC)


Merhaba Özgür, sana ve sevdiklerine, iyi bayramlar ve nice sağlıklı, mutlu yıllar... --Metal Militia 21:03, 29 Aralık 2006 (UTC)


Güzellik, birlik, beraberlik dolu, mutlu ve huzurlu bir Kurban Bayramı ve yeni yıl dilerimlerimle... --Bahar (yine ben!) 21:21, 29 Aralık 2006 (UTC)


Sevgili Özgür ben de iyi bayramlar ve mutlu yıllar dilerim. Sağlıcakla kal.. (Erdall'a trende bir siyah söylemiş):-))))--Atacameñoileti 23:44, 29 Aralık 2006 (UTC)

Ben de hepinizin bayramını ve yeni yılını kutluyorum. :) --Dbl2010 20:40, 31 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba Tembelejderha. Geçen gün olanlardan dolayı bir tatsızlık oluştuğunun farkındayım. Her ne kadar yaptığım uygulamanın kurallar gereği olduğuna savunmaya devam ediyorsam da, bugün olsa yine aynı davranırım diyorsam da, hararetli ortamın oluşması istediğim bir sonuç değildi. Ayrıca, olayın kişisel olmadığını özellikle belirtmek isterim. Bu sebeple bu tartışmanın yarattığı kişisel kızgınlık var ise, bunu zeytin dalı ile silelim istiyorum. Böyle bir şey yoksa da, zaten sorun yok. Olayın teknik ya da ilkesel kısmı ile ilgili itirazın var ise de, hakkını aramanı isterim açıkcası. İleride belki hakem/ombudsman/arbitration gibi bir kurul, bu tür durumlarda çözüm getirir diye umut ediyorum.

Son olarak da bot başvurusu ile ilgili bekleme süresi üzerinde bir küçük değişiklik yaptım. Yapacağı şeyler rutin Vikipedi editleri olan robotların Vikipedistlere teşhir edilecek bir zamana ihtiyacı yok. 2 haftalık bekleme süresine eseneklik kazandıracak "gerekirse bekletilir" ifadesini ekledim. Prosedür: İlk toplum desteğini alacak. Ardından maximum 20 değişiklik yapacak. Buraya kadar herşey aynı. Bundan sonra, kesin bir "14 gün" yerine, "0 ila 14" gün teşhir edilikten ve tartışıldıktan sonra, desteğe, gelişmelere ve örnek 20 sayfaya istinaden sonuç açıklanacak. Robotun yapacakları ne kadar bariz bilinen rutin işlerse o kadar az beklenecek. Ne kadar özgünse o kadar çok beklenecek.

İyi günler iyi çalışmalar :)t --Dbl2010 21:31, 31 Aralık 2006 (UTC)

Selam Özgür,

Böyle bir tatsızlığın yaşanmasından ben de rahatsızım. Olayın teknik kısmı ile ilgili olarak senin gibi düşünmediğimi yinelerim, ancak bunun tartışmasını yapmak istemiyorum. Olayın bu şekilde bitmesi taraftarıyım, her hususta fikir birliği içerisinde olmak zorunda değiliz zaten. Bot politikasına getirdiğin düzenleme yerinde olmuş.

Zeytin dalını kabul ediyorum, teşekkür ederim inceliğin için. İyi bayramlar.. -Tembelejderha 12:39, 2 Ocak 2007 (UTC)

  • Teşekkür ederim Özgür. Şimdilik sorum yok, yavaş yavaş ilerlemeyi düşünüyorum. --Mskyrider 18:21, 2 Ocak 2007 (UTC)

selamlar. Vikipedi:Taslak madde sayfasına bi bakabilir misiniz? yönetici olduğunuz için sizin düzenlemeniz daha doğru olur sanırım. iyi sabahlar --mach 03:01, 4 Ocak 2007 (UTC)

Rica ederim ben wikipedia ile genel bir madde olduğu için ve aslında sabahın bu saatlerinde dikkatimin dağılması sebebiyle size havale etmiştim:) iyi çalışmalar tekrar iyi sabahlar--mach 03:11, 4 Ocak 2007 (UTC)

Kullanıcı:TembelBot bot statüsü atamasını yaptım. Kolay gelsin. --Dbl2010 04:35, 4 Ocak 2007 (UTC)

Teşekkürler Özgür, sana da kolay gelsin. -Tembelejderha 11:34, 4 Ocak 2007 (UTC)

İyi günler Özgür, bir sorum olacaktı. Cıva sayfasının adı Minamata Cevre Felaketi şeklinde değiştirilmiş. Bu sayfayı ad değişikliğinden önceki hale getirmek ad değişkliğini de geri getiriyor mu? Yoksa sayfanın adının tekrar değiştirilmesi mi gerekiyor. Yardımcı olabilirsen sevinirim. İyi çalışmalar, EmreDuran 02:10, 5 Ocak 2007 (UTC).

Maddenin ismini değiştirip diğer maddeye sil şablonu koydum. Yardımın için teşekkürler. Meraktan soruyorum geri döndürme yapılsaydı aynı işlem gerçekleşecek miydi? Ad değişikliği de geri döndürülebiliyor mu? İyi çalışmalar, EmreDuran 02:25, 5 Ocak 2007 (UTC).


Günaydın Sn.Özgür,
"Andaç Şahin" maddesine bir göz atabilir misiniz? Teşekkürler.--Hasan Sami 06:17, 6 Ocak 2007 (UTC)

Teşekkür ederim.--Hasan Sami 06:21, 6 Ocak 2007 (UTC)

Özgür hoş geldin:-)--Atacameñoileti 01:07, 7 Ocak 2007 (UTC)
sağolur muyum bilmem ama kıyak oldum şimdiden:-) Bayram iyi gçmiştir umarım. Noel falan--Atacameñoileti 01:10, 7 Ocak 2007 (UTC)
Ne mutlu sana, Monument Vadisi'ne gitmişsindir. Biz gide gide Tekirdağ'a gittik. Eeee ecnebistanda yaşamak iyi tabi. Neyse ben seni Dünya vatandaşı ile baş başa bırakıyım:-) İyi geceler--Atacameñoileti 01:17, 7 Ocak 2007 (UTC)

Kolay gelsin Özgür, sana bir soru sormak istiyorum. Ali Büyükdicle sence ansiklopedik bir kişi sayılabilir mi? Sonuçta sehit olan bir çok askerden tek farkı adına bir okul açılması ama bu yeterli mi? Tereddüt içinde olduğum için sormak istedim --Pinar 06:44, 11 Ocak 2007 (UTC)

Yöneticilik terimi[kaynağı değiştir]

Merhaba Özgür,

Sanırım benzer şeyler tasarlamışız kafamızda, senin çalışmanı görünce bunu anladım. Birbirleriyle çakışmamaları için çevrimdışı olarak yazdıklarımı Vikipedi tartışma:Yöneticiler#Yöneticilik terimi sayfasına koydum, bir bak istersen, iki taslak arasında bir ortayol buluverelim, kafana göre birleştirebilirsin ikisini, aynı amacı taşıyorlar zira.

Sevgiler

Vito Genovese 07:52, 11 Ocak 2007 (UTC)

O.K.--Atacameñoileti 08:20, 11 Ocak 2007 (UTC)
Asıl sen kusura bakma Özgür. Bir süre ara vermek durumunda kalım Vikipediye. Görür görmez sayfayı atladım. Elbette beklerim.--Zeynepmsj 08:22, 11 Ocak 2007 (UTC)

Kategori yönlendirme[kaynağı değiştir]

Özgür merhaba

Dinî kelimesi î harfi ile yazılır [2]. Bu nedenle Ana sayfa da yer alan Kategori:Dini inanç, gelenek ve akımlar, Kategori:Dini kişilikler kategorilerini ve bunların içerisinde yer alan Kategori:Dini ve mistik uygulamalar, Kategori:Dini gelenekler kategorilerini î harfi ile düzenleyebilir misin?--Absarileti 14:38, 11 Ocak 2007 (UTC)

"uparrow" yerine "^"...[kaynağı değiştir]

Selamlar...

Bu konuyu köy çeşmesine yazıp yazmamaya emin olamadığım ve senin Vikipedi'nin arka planında işleyen programcıklara hakim olduğunu düşündüğüm için, önce sana sorayım:

  • "değiştir" penceresi içinde yazarken, <ref></ref> aralığında kaynak gösterme sisteminin nasıl kullanılacağını önceleri anlamamıştım ve en:'deki bu sistem bizde uygulanmaya başlamazdan önce, Şablon:Kaynak-numara ve Şablon:Kaynak-kimlik ikilisinden oluşan bir kaynak gösterme sistemi oluşturmaya çalışmıştım. Örnek: MEB 100 temel eser listesi (ilköğretim).
  • Ancak, bu sistemin kullanılması <ref></ref> sistemi kadar pratik ve becerikli değil ve ben de <ref></ref> sistemini anlamış bulunuyorum (nihayet !).
  • Buna mukabil, <ref></ref> sistemi ile ilgili olarak değişmesinin iyi olacağını düşündüğüm bir yer var:
    • Kaynakların sıralandığı bölümde, kaynak numaralarının sağında kalan yukarı ok yerine, İngilizce Wikipedia'daki gibi ^ kullanılsa daha iyi olmaz mı ?
    • Yukarı ok, niyeyse, garip bir şekilde içinde bulunduğu kaynak satırının aşağısına deplaseymiş gibi duruyor.
    • Onun yerine ^ kullanılsa (kalın), daha sade ve düzgün bir görünüm elde edilir, bence.

--Doruk Salancıileti 10:17, 12 Ocak 2007 (UTC)


Tekrar selamlar...

"↑ → ^" düzenlemesi için eline sağlık. Lakin, bu konu ile ilgili değinmek istediğim bir nokta daha var:

  • Bir metni yazarken, herhangi bir kaynağı (diyelim ki, Kaynaklar vb. bölümünde X. sırada duracak olanı) birden fazla referans gösterince, bizdeki sistemde Kaynaklar vb. bölümünde şöyle bir görünüm oluyor:
    • X. ^ x,0 x,1 x,2 x,3 x,4 ... kaynakla ilgili bilgiler. (bunun bir örneğini Safranbolu, Karabük maddesinin Notlar bölümünde izleyebilirsin.)
  • Burada 2 türlü sorun görüyorum:
    • Birincisi, X kaynağına kaç kere ve metin içinde nereden danışıldığını gösteren listenin x,0 ile değil, x,1 ile başlaması gerekir.
    • İkincisi, bu listenin x,y biçemine sahip olması, özellikle bir kaynağa fazla sayıda danışıldığı durumlarda (örn., Safranbolu, Karabük maddesinin 5. ve 7. notları), hem görünüm hem de yer olarak fazlasıyla külfetli bir duruma neden oluyor.

Onun yerine, İngilizce Wikipedia'daki gibi harf sistemi kullanılması daha kullanışlı ve doğru olmaz mı (örn., Kitsune maddesinin Notes bölümündeki 5, 9, 13 ve 18. notlar) ?

--Doruk Salancıileti 09:00, 15 Ocak 2007 (UTC)


Sanırım ben hallettim çoklu referansların harf ile gösterimini. --Mskyrider ileti 11:42, 15 Ocak 2007 (UTC)


Özgür, nasıl işlediğini ve kullanılabileceğini öğrenmek istediğim MedyaViki ile ilgili olarak sana danışmak istediğim bir-iki şey var:

  • "↑ → ^" dönüşümünü yapmak için MedyaViki:Cite references link many ve MedyaViki:Cite references link one sayfalarına müdahale etmişsin. Herhangi bir wiki sitesinde (diyelim ki, Wikia bünyesinde açtığın bir viki), çeşitli konfigürasyonlar http://.../MediaWiki:... adresli sayfalarda mı bulunur? Yani, Wikia'da açtığın bir vikinin diyelim ki sol-üst logosunu değiştirmek istiyorsun ya da benzeri başka bir ayar yapacaksın; bunu yapmanın yolu, açtığın o vikideki ilgili http://.../MediaWiki:... sayfasına müdahale etmek midir? Yoksa, bir viki çiftliğindeki vikinin ayarlarını yapmak için, bilgisayara MediaWiki'yi yüklemek mi gerekiyor?
  • Sanırım daha önceden bahsetmiştim, "Benim gibi birkaç SCUBA meraklısı ile birlikte yalnız sualtı canlılarına yönelik bir viki sitesi hazırlamak istiyoruz..." diye. Önceliklerin başka olması nedeniyle bu projemizi şu an için gerçekleştiremiyoruz ama ben kendimce denemelere başladım ve tamamen deneysel amaçlı olarak, wiki-site'da bir viki açtım. Buna mukabil, konfigürasyonları nasıl halledeceğimi ve bu vikinin /LocalSettings.php dosyasına nasıl erişeceğimi hiç anlamadım.

Belki de bakmam gereken yerleri bulamıyorum; yol gösterebilirsen, pek makbule geçecek...

--Doruk Salancıileti 09:39, 16 Ocak 2007 (UTC)

Örümcek adam[kaynağı değiştir]

Özgür, abi tam olarak ne kazandık biz? Tüm siteler arasında mı içerik şampiyonuyuz, yoksa bilim kategorisinde mi? Bilim kategorisinin birincisi kim oldu ayrıca? Bunları bir mail atıp sorman mümkün mü?

Vito Genovese 18:33, 12 Ocak 2007 (UTC)

Annem bir çözüm buldu; 25 Ocak Perşembe akşamı orada bulunabileceğim.--Bahar (yine ben!) 19:26, 17 Ocak 2007 (UTC) (Köy Çeşmesi'nin İlginize bölümünde de bunu belirttim.)

Spam liste girdim yardım edebilirmisin[kaynağı değiştir]

selam,

Rahatsızlık için özür dilerim,

iyisozluk.com adlı bir sitem var bakarsan 13 dilden Türkçeye çeviri sözlüğü servisi veren bir site ben bu sitemin linkini tüm dünyadaki wikilerin içine 3 madde altına ekliyordum (Türçe,Türkiye,Sözlük) fakat işin yarısında linkim spam listesine girdi. Bana tüm dünya dillerindeki wikilerin içinde bu 3 maddenin altında benim linkimin olması mantıklı geliyor , sanırım tüm dillerdeki wiki lerde aynı linkleri sayan bir spam filitresi var ve bende ona takıldım.

Senden ricam ne yapmam gerek bir yol göster yardımcı olursan sevinirim , Şimdiden teşekkür ederim.

Ben şu linke bozuk bir ingilizcede bir açıklama yazdım : http://meta.wikimedia.org/wiki/Talk:Spam_blacklist#iyisozluk.com İyisozluk 17:00, 27 Ocak 2007 (UTC)

VikiHayat 2006





VikiHayat




Yıllık VikiGazete



Yıl 1, Sayı 1 2006 Vikipedi:VikiHayat

Herkese merhabalar. VikiHayat'ın ilk sayısı hepimize hayırlı uğurlu olsun.
VikiHayat başta Vikipedi olmak üzere tüm kardeş projelerde olan gelişmeleri anlatan VikiGazete'dir. Deneme aşamasında olan gazetemizin ilk sayısı 2006 yılı bazında olacaktır. Bundan sonraki baskılar aylık olup ismini tartışma sayfasına yazdıran kullanıcılarımıza ücretsiz olarak gönderilecektir. İlk sayımız olması hasebiyle acil ve basit kalıplar üzerine hazırlandı. Lütfen bu sayı ve gelecek sayılar hakkındaki görüşlerinizi tartışma sayfasında belirtiniz.


VikiHaberler


Vikipedi

Portallar

VikiProjeler

Diğer

Kardeş Projeler


Başvurular


Yöneticilik

Denetçilik

Bürokratlık

--Absarileti 11:52, 1 Şubat 2007 (UTC)

Günün resmine şunu koyabilir miyiz: Resim:tenderness.jpg Bu önerimi ana sayfanın tartışma sayfasında da belirtmiştim.

Teşekkürler.

İyi çalışmalar.

kızılsungur®©iletikatkılar 05:34, 16 Şubat 2007 (UTC)

Selam Özgür, bu sayfanın en altına bir göz atabilirmisin lütfen. Teşekkürler, selamlar --Erdall 05:49, 20 Şubat 2007 (UTC)

Mrb Özgür,

Bu potları hangi bilgisayar programı ile yazıyorsun?

Ben Python'a merak saldım da bu aralar.

kızılsungur®©iletikatkılar 14:50, 21 Şubat 2007 (UTC)

Selamlar...

Şu anda ana sayfada duran sembol maddesinin ne kadar az kaynağa dayalı ve daha 2. paragrafında ne kadar da sanki Vikipedi bir "Tradisyonalizm..." ve/veya "Esoterizm Ansiklopedisi" ya da "...Sayfası" imişçesine havalı bir madde olduğu dikkatinizi çekmiyor mu?

"Zaten öğretilerdeki, kutsal denilen metinlerdeki sembolizmin nedenlerinden biri de budur; yani kişiyi fazla yük altında bırakmadan, onun kaldıramayacağı derecede yüksek, kavraması güç karmaşık bilgilerle ezilmesine, yıkılmasına yol açmadan, derece derece, yavaş yavaş, anladığı oranda yükselmesini sağlamaktır. Bu konudaki ünlü bir söz şudur: “Alışık olmayan göze ışık, alıştıra alıştıra verilir.”" gibi ifadeler ne demek oluyor?

Başka biri İslamiyet/Hristiyanlık/Yahudilik/Budizm ve/veya başka ~izm ya da ~izmler hakkında böyle söylemler içeren bir madde yazsa, şimdiye tarafsızlık ilkesi üzerinden kıyametler kopardı. Buna mukabil, bu esoterik konular, "gizlilik" ilkelerinden midir nedir, gözden kaçıyor galiba.

Koy bunları bir kenara, maddenin ne kadar kötü ve yazım kurallarını rezil eder bir şekilde yazıldığına hiç dikkat ettiniz mi?

Kolay gelsin...

--Doruk Salancıileti 02:13, 25 Şubat 2007 (UTC)

Okey, teşekkürler zahmet için. kolay gelsin --Erdall 03:57, 27 Şubat 2007 (UTC)

Siz bu adresin kurucusu musunuz? BATSTYLE

Adres derken Vikipedi'den bahsediyosanız asıl sahibi Jimbo Wales olmakta. OnurTkatkılar 22:22, 17 Mart 2007 (UTC)

Selam Özgür, Vandalın biri Başhain başlığını senin sayfana yönlendirmiş. Ben düzeltmeyi beceremedim (sayfaya ulaşamıyorum), sen de fark etmemiş olabilirisin. Bir bak istersen. Selamlar--Atacameñoileti 00:03, 9 Mart 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Çok teşekkür ederim. Negatif oylardaki görüşleri de dikkate alacağım. Siz vikipediyi sevenlerin bana yardımcı olacağına da eminim.--Atacameñoileti 20:48, 11 Mart 2007 (UTC)

Birden cok kullanici hesabi[kaynağı değiştir]

DBL2010, su kullanicinin hesaplari cok karisik [5]. Bunlari nasil silip toparlayacagiz? Citrat 17:08, 24 Mart 2007 (UTC)

Kullanıcı Adı Değişimi[kaynağı değiştir]

Merhaba özgür, ben üye olurken kobra olarak isim kullanıcı adı aldım. Mümkünse bu kullanıcı adını coder_86 olarak değiştirmek istiyorum.

Değiştirirseniz çok sevinecem.

iyi çalışmalar

Kobra 21:33, 24 Mart 2007 (UTC)

Ana sayfadaki sorun hakkında.[kaynağı değiştir]

Merhaba ana sayfadaki hoş geldiniz yazısının alt kısmı ne zamandır tam olarak gözükmüyor. Düzeltebilirseniz sevinirim.--TOBB ETÜ 16:59, 31 Mart 2007 (UTC)

Başarılarınızın devamını dilerim, iyi ve hoş çlışmalar. OepidusJoKeR 21:35, 8 Nisan 2007 (UTC)

İlknur Bozkurt[kaynağı değiştir]

Selam Özgür. Mach ile yaptığım İlknur Bozkurt ile ilgili şu yazışmaya bir bakabilir misin? Teşekkürler--Atacameñoileti 20:44, 11 Nisan 2007 (UTC)

yeni kullanıcılar[kaynağı değiştir]

Selam Dbl2010, bilmem dikkatini cekti mi; bazi kullanicilar bilerek yada bilmeyerek, ikinci bir hesap aciyorlar. Bu sayfada [6] sistem "X kullanci yeni hesap yarattı" diye uyari veriyor. Bu cift hesaplarin cogu tecrubesizlik ve yanlislikla acilmis gibi duruyor. Bu konuda birsey yapabilir miyiz? Citrat 04:18, 13 Nisan 2007 (UTC)

Vikipedi:Toplam madde sayılarına göre Vikipediler sayfası Şubat'tan beri otomatik tazelenmiyor. Bir de "yada"lar epey çoğaldı son zamanlarda. Dbl2010bot'umuzu özledik. --İnfoCan 05:07, 14 Nisan 2007 (UTC)