Erenköy, Kıbrıs: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Khutuck Bot (mesaj | katkılar)
k Bot: Otomatik metin değişimi: (-KKTC +KKTC)
1. satır: 1. satır:
{{Diğer anlam|Erenköy}}
{{Diğer anlam|Erenköy}}
'''Erenköy''' ([[Yunanca]]: Κόκκινα / Kokkina), [[Kuzey Kıbrıs]]'ın Dilırga yöresinde kasabası'dır. Erenköy ile [[KKTC]] toprakları arasında kara bağlantısı yoktur ve [[Birleşmiş Milletler]] sınırı ile çevrilidir. Erenköyün halkı [[Kıbrıs Türkleri|Türk]]'tür. Bu yerleşim biriminde 13 tane asker mezarı vardır. Bu 13 asker Türkiye ve Kıbrıs Türkleri her sene bir kez bir tören ile anılmaktadır. Erenköy'de sivil halk yaşamamakta olup Kuzey Kıbrıs Türk mücahit askerleri bulunmaktadır.
'''Erenköy''' ([[Yunanca]]: Κόκκινα / Kokkina), [[Kuzey Kıbrıs]]'ın Dilırga yöresinde kasabası'dır. Erenköy ile [[Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti|KKTC]] toprakları arasında kara bağlantısı yoktur ve [[Birleşmiş Milletler]] sınırı ile çevrilidir. Erenköyün halkı [[Kıbrıs Türkleri|Türk]]'tür. Bu yerleşim biriminde 13 tane asker mezarı vardır. Bu 13 asker Türkiye ve Kıbrıs Türkleri her sene bir kez bir tören ile anılmaktadır. Erenköy'de sivil halk yaşamamakta olup Kuzey Kıbrıs Türk mücahit askerleri bulunmaktadır.


== Dış bağlantılar ==
== Dış bağlantılar ==

Sayfanın 20.02, 31 Aralık 2008 tarihindeki hâli

Erenköy (Yunanca: Κόκκινα / Kokkina), Kuzey Kıbrıs'ın Dilırga yöresinde kasabası'dır. Erenköy ile KKTC toprakları arasında kara bağlantısı yoktur ve Birleşmiş Milletler sınırı ile çevrilidir. Erenköyün halkı Türk'tür. Bu yerleşim biriminde 13 tane asker mezarı vardır. Bu 13 asker Türkiye ve Kıbrıs Türkleri her sene bir kez bir tören ile anılmaktadır. Erenköy'de sivil halk yaşamamakta olup Kuzey Kıbrıs Türk mücahit askerleri bulunmaktadır.

Dış bağlantılar