Vikipedi mobil uygulamalarının listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Vikipedi
Wikipedia mobile app logo.png
Geliştirici(ler) Wikimedia Vakfı
Programlama dili Çeşitli
Resmî sitesi github.com/wikimedia
Kod Deposu github.com/wikimedia

Wikimedia Vakfı dahil, mobil cihaz işletim sistemi üzerinde Vikipedi kullanmak için Wikimedia Vakfı resmi yayınlar. Bunların tümü uygun (ör. Google Play, App Store, Windows Mağaza) aracılığıyla ücretsiz olarak edinilebilir. Ayrıca, herhangi bir üçüncü taraf mağazasından bağımsız olarak, Wikimedia Vakfı'nın eski ve beta sürümlerini de içeren yayın web sitesinden indirilebilir.[1]

Bağımsız geliştiriciler ayrıca Wikipedia makalelerini okumak için birçok resmi olmayan uygulama yayınladı. Bazı uygulamalar Wikipedia sitesinden içerik yükler ve işler; diğer uygulamalar MediaWiki API kullanır. Bazıları yalnızca Wikipedia içeriği görüntüler, genellikle kategoriler ve tartışma sayfaları gibi bazı özellikleri atlar. Bazıları düzenlemeye izin verir.

Resmi uygulamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Vakfı[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Vakfı'daki Vikipedi uygulamalarına "Vikipedi Mobil" adı verilen iOS sürümü hariç "Vikipedi" adı verilir.

Android
Android uygulaması makaleleri doğrudan uygulamadan düzenlemenize olanak tanır. Kategorileri ve tartışma sayfalarını gösterme yeteneği sınırlıdır. F-Droid'de de mevcuttur.[2]
iOS
İOS uygulaması ayrıca Vikipedi'nin okuma ve yazma sürümünü de sunar,[3] mobil web sürümüne benzeridir. Kullanıcıların bir maddeyi Facebook ve diğer sosyal web siteleri aracılığıyla paylaşmasına olanak tanır. Ayrıca kullanıcıların geçerli konumlarının yakınında geotagging maddeleri bulmasına olanak tanır. Kategorileri veya tartışma sayfalarını veya normal masaüstü sürümünü görmeye izin vermez.
Windows
Evrensel Windows Platformu uygulamaları, mobil web sürümüne benzer şekilde, Vikipedi'nin salt okunur bir sürümünü sağlar. Windows RT'de kullanıldığında uygulama hareketli resimler gösteremez.

Wikimedia İsviçre[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia CH, Wikimedia taşımacılığın İsviçre bölümü, Vikipedi içeriğine dayalı bir dizi çevrimdışı uygulama geliştirdi.

Başlık Açıklama Android iOS Windows Diğer OS Kiwix içerik dosyalarının dilleri Website Fiyat Açık kaynak
Kiwix Bütün bir Wikimedia projesini indirmek ve çevrimdışı okumak için ücretsiz bir program. evet evet Windows 10 UWP;
Daha Eski Windows (x86)
GNU/Linux,
F-Droid
Firefox Add-on, Chrome Uzantısı,
S60 3. editörü, özellik paketi 1 veya üzeri ZIM dosyalarını WikiOnBoard aracılığıyla gösterebilir
286
(wikipedia, wikivoyage, wiktionary, wikiversity, wikibooks, wikisource, wikiquote, wikinews, wikispecies)
Website Bedava Evet
Tıbbi Vikipedi (Çevrimdışı) Vikipedi'nin Çevrimdışı Tıbbi Ansiklopedisi. Kiwix'e dayanmaktadır ve James Heilman ile işbirliği içinde geliştirilmiştir. AR, DE, EN, ES, FA, FR, JA, OR, PT, ZH EN WikiMed UWP EN;
Kiwix JS + herhangi bir WikiMed dilinin uygulama içi indirilmesi
Kiwix veya WikiOnBoard'da yalnızca içerik dosyası (ZIM) olarak AR, AS, BN, BPY, DE, EN, ES, FA, FR, GU, HI, IT, JA, KN, LO, ML, MR, OR, PA, PT, TA, TE, UR, ZH Website Bedava Evet
Vikigezgin Vikigezgin Çevrimdışı. Kiwix tabanlı ve dünya mobil çevrimdışı seyahat rehberi sağlar. Avrupa sürümü de mevcuttur. EN DE Wikivoyage UWP EN;
Kiwix JS + herhangi bir Vikigezgin dilinin uygulama içi indirilmesi
yalnızca Kiwix veya WikiOnBoard'da içerik dosyası (ZIM) olarak DE, EL, EN, ES, FA, FI, FR, HE, IT, NL, PL, PT, RO, RU, SV, UK, VI, ZH Website Bedava Evet

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Index of /mobile". releases.wikimedia.org. 1 Şubat 2020 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2017. 
  2. ^ package in F-Droid
  3. ^ "iPhone App of the Week: Wikipedia Mobile". Smartcompany.com.au. 17 Haziran 2011. 26 Nisan 2012 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Vikipedi yardım sayfalarında ve Wikimedia Vakfı web sitelerinde
Üçüncü taraf web sitelerinde