Vikipedi mobil uygulamalarının listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikipedi
Wikipedia mobile app logo.png
Geliştirici(ler) Wikimedia Vakfı
Programlama dili Çeşitli
Resmî sitesi github.com/wikimedia
Kod deposu github.com/wikimedia

Wikimedia Vakfı dahil, mobil cihaz işletim sistemi üzerinde Vikipedi kullanmak için Wikimedia Vakfı resmi yayınlar. Bunların tümü uygun (ör. Google Play, App Store, Windows Mağaza) aracılığıyla ücretsiz olarak edinilebilir. Ayrıca, herhangi bir üçüncü taraf mağazasından bağımsız olarak, Wikimedia Vakfı'nın eski ve beta sürümlerini de içeren yayın web sitesinden indirilebilir.[1]

Bağımsız geliştiriciler ayrıca Wikipedia makalelerini okumak için birçok resmi olmayan uygulama yayınladı. Bazı uygulamalar Wikipedia sitesinden içerik yükler ve işler; diğer uygulamalar MediaWiki API kullanır. Bazıları yalnızca Wikipedia içeriği görüntüler, genellikle kategoriler ve tartışma sayfaları gibi bazı özellikleri atlar. Bazıları düzenlemeye izin verir.

Resmi uygulamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Vakfı[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Vakfı'daki Vikipedi uygulamalarına "Vikipedi Mobil" adı verilen iOS sürümü hariç "Vikipedi" adı verilir.

Android
Android uygulaması makaleleri doğrudan uygulamadan düzenlemenize olanak tanır. Kategorileri ve tartışma sayfalarını gösterme yeteneği sınırlıdır. F-Droid'de de mevcuttur.[2]
iOS
İOS uygulaması ayrıca Vikipedi'nin okuma ve yazma sürümünü de sunar,[3] mobil web sürümüne benzeridir. Kullanıcıların bir maddeyi Facebook ve diğer sosyal web siteleri aracılığıyla paylaşmasına olanak tanır. Ayrıca kullanıcıların geçerli konumlarının yakınında geotagging maddeleri bulmasına olanak tanır. Kategorileri veya tartışma sayfalarını veya normal masaüstü sürümünü görmeye izin vermez.
Windows
Evrensel Windows Platformu uygulamaları, mobil web sürümüne benzer şekilde, Vikipedi'nin salt okunur bir sürümünü sağlar. Windows RT'de kullanıldığında uygulama hareketli resimler gösteremez.

Wikimedia İsviçre[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia CH, Wikimedia taşımacılığın İsviçre bölümü, Vikipedi içeriğine dayalı bir dizi çevrimdışı uygulama geliştirdi.

Başlık Açıklama Android iOS Windows Diğer OS Kiwix içerik dosyalarının dilleri Website Fiyat Açık kaynak
Kiwix Bütün bir Wikimedia projesini indirmek ve çevrimdışı okumak için ücretsiz bir program. evet12 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. evet7 Ekim 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Windows 10 UWP21 Temmuz 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.;
Daha Eski Windows (x86)20 Aralık 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
GNU/Linux20 Aralık 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.,
F-Droid7 Temmuz 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Firefox Add-on29 Mart 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Chrome Uzantısı29 Mart 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.,
S60 3. editörü, özellik paketi 1 veya üzeri ZIM dosyalarını WikiOnBoard27 Kasım 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. aracılığıyla gösterebilir
28610 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
(wikipedia25 Aralık 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., wikivoyage7 Ocak 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., wiktionary14 Ocak 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., wikiversity8 Ağustos 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., wikibooks8 Ağustos 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., wikisource14 Ocak 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., wikiquote8 Ağustos 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., wikinews7 Ağustos 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., wikispecies7 Ağustos 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
Website3 Ağustos 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Bedava Evet
Tıbbi Vikipedi (Çevrimdışı) Vikipedi'nin Çevrimdışı Tıbbi Ansiklopedisi. Kiwix'e dayanmaktadır ve James Heilman ile işbirliği içinde geliştirilmiştir. AR25 Nisan 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., DE5 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., EN21 Haziran 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., ES19 Nisan 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., FA19 Nisan 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., FR27 Ekim 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., JA5 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., OR5 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., PT5 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., ZH19 Nisan 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. EN26 Haziran 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. WikiMed UWP EN21 Temmuz 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.;
Kiwix JS + herhangi bir WikiMed dilinin uygulama içi indirilmesi21 Temmuz 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Kiwix veya WikiOnBoard'da yalnızca içerik dosyası (ZIM) olarak AR, AS, BN, BPY, DE, EN, ES, FA, FR, GU, HI, IT, JA, KN, LO, ML, MR, OR, PA, PT, TA, TE, UR, ZH25 Aralık 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Website10 Ekim 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Bedava Evet
Vikigezgin Vikigezgin Çevrimdışı. Kiwix tabanlı ve dünya mobil çevrimdışı seyahat rehberi sağlar. Avrupa sürümü19 Ekim 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. de mevcuttur. EN19 Aralık 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. DE15 Aralık 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Wikivoyage UWP EN;
Kiwix JS + herhangi bir Vikigezgin dilinin uygulama içi indirilmesi21 Temmuz 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
yalnızca Kiwix veya WikiOnBoard'da içerik dosyası (ZIM) olarak DE, EL, EN, ES, FA, FI, FR, HE, IT, NL, PL, PT, RO, RU, SV, UK, VI, ZH7 Ocak 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Website Bedava Evet

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Index of /mobile". releases.wikimedia.org. 1 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2017. 
  2. ^ "package in F-Droid". 7 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2020. 
  3. ^ "iPhone App of the Week: Wikipedia Mobile". Smartcompany.com.au. 17 Haziran 2011. 26 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Vikipedi yardım sayfalarında ve Wikimedia Vakfı web sitelerinde
Üçüncü taraf web sitelerinde