Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Uğur Kıvılcım

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 09:03, 6 Mart 2017 (UTC)

Uğur Kıvılcım[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) ve Vikipedi:Güvenilir kaynaklar sayfalarında belirtilen kriterlere uymadığını düşündüğüm için silinmeye aday gösteriyorum. Ryan O'Reily (mesaj) 23:46, 18 Şubat 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın kayda değer.. --kibele 10:19, 19 Şubat 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğine kefil hiç bir unsura rastlamadığım için aday gösteren olarak silinmesini uygun görüyorum. --Ryan O'Reily (mesaj) 14:39, 20 Şubat 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum 1954-2013 yılları arasında 100'ü aşkın sinema filminde ve dizide oynaması kayda değerliği için yeterlidir.. --kibele 18:00, 20 Şubat 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın kayda değerliği su götürmez bir oyuncu fakat kaynak konusunda ciddi bir sıkıntı mevcut gerçekten. Adaylığı kapatacak hizmetlilerden araştırma için en azından bir iki gün rica ediyorum. --Maurice Flesier message 18:08, 20 Şubat 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın ÖterbülbülBuyrun? 13:10, 21 Şubat 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değer olduğu düşünüyorum, birçok yapımda oynamış tanınan bir sima.--Kingbjelica (mesaj) 14:12, 22 Şubat 2017 (UTC)

Evet, hepimiz bu hanımefendiyi biliyor, tanıyoruz. Sayısız yapımda gördük, izledik. Ancak kayda değerliğin ünle eşdeğer olmadığını biliyorsunuz. VP:KİŞİ'nin ilgili altbaşlığı açık. Yanılıyorsam düzeltin lütfen @Kibele, @Maurice Flesier ve @Kingbjelica: Oynadığı yapımlar içinde başrol var mı? Yok diye biliyorum. Gelişmiş ve önemli bir hayran kitlesi var mı? Bu yönde bir bulgumuz yok. Yenilikçi bir katkısı var mı? Bu yönde de bir bulgumuz yok. Ana yönergeye dönersek, güvenilir, bağımsız ve birden çok kaynak tarafından konu edinilmiş mi? Yine hayır. Dolayısıyla hızlı silinsin demek durumundayım, aksi yönde bir bulguya şahit olana kadar.--Vito Genovese 14:35, 27 Şubat 2017 (UTC)

kriterler başrol demiyor, önemli rol diyor ki onlarca önemli rolü var. ayrıca basılı kaynaklarda, sinema seçkilerinde biyografisi mevcut. kitaplar tıklanırsa bir kaç tanesini görmek mümkün.. ben senin öngörünün tersine, ünlü olmadığını ve bu nedenle tatmin edici kaynak bulunmadığını düşünüyorum.. --kibele 15:38, 27 Şubat 2017 (UTC)
@Kibele Önemli rollerden bir kaçını söyler misiniz? Benim aklıma sadece Yusuf Yüzlüm dizisindeki rolü geliyor. O da önemli rol mü bilemiyorum. --Nushirevan11 ☾★ 16:30, 27 Şubat 2017 (UTC)
Önemli rol çok muğlak bir kavram, toplam 6-7 karakterin olduğu bir filmde oynadı diyelim, o 6-7 oyuncunun tamamına "önemli" diyemeyiz figüran olmadıkları için. Başrol düzeyinde yorumlamazsak o ölçütün hiçbir işlevi kalmayacaktır. Sinema seçkilerinde biyografisinin olması da işi biraz Kim Kimdir'e götürmez mi? Bilemiyorum. En.wiki'de en:WP:ANYBIO'da Dictionary of National Biography'de yer alan herkesin kayda değer sayılacağı belirtilmiş. Bizde bunun ayarı bir şey varsa biz de uygulayabiliriz belki ama ben bilmiyorum en azından.
Vito Genovese 16:33, 27 Şubat 2017 (UTC)
bu durumda sinema tarihinde yeri olan, yüzlerce filmde oynayan ama hiç başrolü olmayan yüzlerce oyuncuyu yok mu sayacağız? ben bu noktada kriterleri genel olarak yorumlamak gerektiğini düşünüyorum ama eğer bir açık varsa düzeltilmeli.. --kibele 17:14, 27 Şubat 2017 (UTC)
Al bak, Süheyl Eğriboz örneği var önümüzde. Kayda değer hâle gelince zaten bağımsız kaynaklar seni ele almaya başlıyor. Elbette başrol bir "kurtarıcı" olmamalı tek başına, ama temel ölçütümüz olan bağımsız kaynakları da yabana atmamamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bana sorarsan Uğur Kıvılcım da Süheyl Eğriboz da gençlik dizilerinde ezkaza başrol kapmış bir gençten daha değerli, ancak politikalarımız benden farklı bir şey söylüyor.
Vito Genovese 17:20, 27 Şubat 2017 (UTC)
atilla dorsay ile turhan gürkan'ın hazırladığı sinema ansiklopedisinde yer verilmek [1] herhangi bir biyografi sitesinde olmak sayılmaz.. şu kaynaklar da günümüzün pıtırak misali her yerde yüzlercesi olan röportajlarından sayılmaz. [2], [3].. --kibele 17:41, 27 Şubat 2017 (UTC)
Röportajları bağımsız kaynak saymadığımıza dair argümanlar son bir ayın SAS'larında birden fazla kez geçti (hatta ben ilk gördüğümde biraz da yadırgadım ama kabul ettim). Sinema Ansiklopedisinin kapsam düzeyini bilmiyorum pek, ama bu kişiyi kayda değer kılmaya yeter mi emin değilim.
Vito Genovese 17:44, 27 Şubat 2017 (UTC)
kriterleri genel olarak yorumlamak dediğim tam da bu. o röportajların başında tanımlar var, sinema ansiklopedisi var, yönetmenlerin kitaplarında bahis var ve bunların toplamı ve filmografisi ve tiyatroda oynadığı roller kayda değerlik için yeterlidir benim açımdan. --kibele 17:59, 27 Şubat 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.