Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Türkiye Ulusal Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:06, 30 Ekim 2017 (UTC)

Türkiye Ulusal Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kayda değer görünmüyor..--kibele 15:30, 30 Haziran 2017 (UTC)

  • Bağımsız kaynak göremedim. Silinsin.--Pragdonmesaj 15:32, 30 Haziran 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın @Pragdon SAS açıldıktan 2 dk sonra silinsin demişsin, yeterince araştırdığını düşünmüyorum. Burada Kadir Has Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şule Toktaş'ın bir çalışmasında yer almış. Sayfa 65. Alanında kayda değer bir kurum. Aldığı akademik atıflar buradan görülüyor. Cumhuriyet ile ortak çıkardıkları bir kitap da ödül almış vb vb. Ayrıca bu Yeni Şafak haberinde kurumu anlatan içerikler var.--Kingbjelica (mesaj) 19:24, 30 Haziran 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın @Kingbjelica'ya katılarak.--Tuğkan (mesaj) 23:54, 30 Haziran 2017 (UTC)
  • Evet hızlıca bakmıştım @Kingbjelica. Uyarın sonrası ayrıntılı bir şekilde inceledim ve fikrim değişmedi. Akademik "Ulusal Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi" aramasında 42 sonuç çıkıyor. Bu sonuçlardan bir kaçı dışında hepsi kurumun raporlarından alınmış bilgiler. Kaynak kısmında haliyle kurumun ismi geçiyor sadece. Görebildiğim tek ayrıntılı sonuç senin de verdiğin academia bağlantısı. Bunda da konuya uygun olarak benzer kurumların tanıtımını yapmış ve geçmiş. Muhtemelen de internet sitelerindeki bilgiler kullanılmış zira kaynak orası. İnternet siteleri de kapalı zaten. books.google "Ulusal Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi" arasında çıkan sonuçlar incelendiğinde de yine kurum yerine kurum çalışanlarının isimleri vs geçiyor. Ödül ise kitaba verilmiş kuruma değil. Gözden kaçırdığım başka bir şey yok sanırım. Varsa da ping atınız hemen :) --Pragdonmesaj 08:10, 1 Temmuz 2017 (UTC)
Raporları kullanmak kurumun akademik geçerliliği olduğunu gösterir zaten. Bunda bir sorun göremiyorum. Academia kaynağı reklamvari bir şey değil. Önü ve ardılı var, makaleler böyle yazılır. Yeni Şafak kaynağına yorumda bulunmamışsın. Bence tartışma yaratan kullanıcılar bu SAS"ları etkiliyor. Hayatin Sesi Tv ne kalsin diyip buna silinsin demek bence bu kapsamda. Orada kaynaklarda ad olarak geçiyor. Her neyse.--Kingbjelica (mesaj) 08:54, 1 Temmuz 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kingbjelica'nın sunmuş olduğu kaynaklar tatmin edici görünüyor. Kurum, bağımsız ve güvenilir kaynaklarda atıf almış. Ayrıca kaynakların maddeye aktarılması daha iyi olur. --Maurice Flesier message 21:10, 13 Temmuz 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Web sitesine dahi ulaşılamayan kaynaksız maddemiz "BU HALİYLE" kaydedeğer görünmüyor. --Mecnun (mesaj) 22:39, 30 Temmuz 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.