İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Tîroj

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. --Théoden ileti 15:27, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Tîroj[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliği belirsiz olduğu için silinmeye aday gösterildi. Sayfa sadece 1 kaynak içermektedir oda dergiyi basan şirketin bünyesinde. Birbirinden bağımsız güvenilir kaynaklar içermemekte. VikiMemur (mesaj) 22:26, 21 Nisan 2016 (UTC)

Cevap Cevap Verdiğiniz kaynakların hangi biri güvenilir kaynak? Güvenilir kaynak ozgurlukdunyasi.org, buulke.net, sendika10.org gibi siteler mi? Yoksa herkesin kayıt olup ekleme yapacağı academia.edu adlı sitemi? Yada en sonda koyduğunuz forum sitesi mi? --Niveles (mesaj) 23:31, 21 Nisan 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Söz konusu dergi, Türkiye'de kayıt altına alınmış ve düzenli olarak yayımlanan bir dergi. Kaynak eksikliğine dair bahsini geçirdiğiniz konu, madde içerisindeki herhangi bir iddiayı, bir yorumu, bir olayı vb. anlatırken kaynak gereksinimini kapsamakta. Yani bahsettiğinize göre "Derginin gerçek olması" nın kaynaklandırılması gerek. Ve dolayısıyla kaynaklardan görüleceği üzere dergi gerçek. Ulusal ölçekte yayımlanıp dağıtılan bir dergiye "kayda değer değil" demek ilginç, derginin basılı sayıları mevcut, bu çok açık. Kategori:Dergi taslakları kategorisinde buna benzer birçok dergi mevcut, benzerlerine buradan göz atılabilir. --Ahmet Turhan (mesaj) 07:26, 22 Nisan 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın Yukarıdaki görüşlerime binaen. --Ahmet Turhan (mesaj) 07:27, 22 Nisan 2016 (UTC)
Kullanıcı:Ahmet Turhan, kimse derginin gerçek olmadığından bahsetmemiş. Gerçek olması (hatta senin stilinle gerçek olması) kayda değer yapmaz, öyle olsaydı dergiler için kriterlerimiz olmazdı ve her dergiyi kayda değer kabul ederdik. Madde içinde, bağımsız ve güvenilir kaynaklar kullanarak kayda değerliği ispat etmek gerekiyor, aksi mesnetsiz ve kişisel yorumlara girer zira.--RapsarEfendim? 16:07, 22 Nisan 2016 (UTC)
Cevap Cevap: Neye göre kalıyor? Görüşüne göre mi? Görüşün ne? Neden topluluğa bunu kanıtlamıyorsun? Sayfa orada Kullanıcı:Kibele'nin gösterdiği kaynaklar dışında silinmeye aday sayfanın bize kayda değer olduğunu kaynaklarla kanıtlayabilir misin? Yukarıda dergi gerçek, basılı sayıları ortada demişsiniz bu basılan her derginin sahip olabileceği şeyler peki ya kayda değerliğini kanıtlayamadığınız sayfa VP:KİTAP kriterlerinin hangi birini karşılıyor? Yukarıdaki görüşünüzü hangi Vikipedi politikasına dayandırıyorsunuz? --Niveles (mesaj) 13:17, 22 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğini ispatlayan herhangi bir somut ve güvenilir kaynaklarla desteklenmemiş. Gazeteciler ve yazarlar üzerinden zorlama KD olduğu gösterilmeye çalışılmış. Ayrıca "Kategori:Dergi taslakları kategorisinde buna benzer birçok dergi mevcut" atıfı ile aslında -orada da birçok KD olmayan dergi var işte, bunu da araya sıkıştırıverin, ne olacak canım- denilmeye çalışılmış sanırım. Maurice Flesier (mesaj) 15:20, 24 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Silinmesi yönünde görüş bildiren kullanıcıların belirttiği üzere Kayda değerliğini ispatlayan herhangi güvenilir kaynak bulunmamakta,haliyle KD diyemiyorum.--Muratero 16:52, 29 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın 2002'den beri düzenli olarak çıkan ve 79 sayı yayımlayan, türkiye'de kürtçe çıkan az dergiden biri olarak pek çok atıf alan bir dergi. vikipedi'nin kayda değerlik kriterlerini sağlıyor ama tabii kürtçe olmak gibi büyük bir problemi var. --kibele 08:55, 4 Mayıs 2016 (UTC)
bu arada bir kullanıcı adıyla açılan adaylığa diğer kullanıcı adıyla yapılan yorumları da dikkatlere sunalım. [8] --kibele 08:58, 4 Mayıs 2016 (UTC)a
Kullanıcı:Kibele O işlemin hiç bir yasak yanı yok diğer hesabımı basit işlemler için kullandığımı belirtmişim. Ana hesabımdan da yorum yapmam kurala aykırı bir şey değil. Dilediğim yerde dilediğim alternatif hesapla yorum atabilirim. Okuyun okuyun çoklu hesap kullanımının yasal olduğu durumlar --Niveles (mesaj) 10:49, 4 Mayıs 2016 (UTC)
o sayfanın başındaki ana tanımda 'Örneğin, bir konuda fikir birliği varmış intibaı oluşturmak' diye yazar. 'oy' yerine 'yorum' yazınca bu sakınca ortadan kalkmıyor. --kibele 11:36, 4 Mayıs 2016 (UTC)

*Silinsin Silinsin --Niveles (mesaj) 23:26, 19 Mayıs 2016 (UTC) (VP:OY#Oyların geçerliliği gereği geçersizdir. --Théoden ileti 15:27, 29 Mayıs 2016 (UTC))


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.